Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Újabb pénzkidobás a semmire...
  2009-02-04 23:54:05, szerda
 
  Ma alakul meg a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ
MTI 2009. február 3. 07:10

Ma alakul meg a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK),
amelyet
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezet, tagjai pedig
Kiss Péter kancelláriaminiszter,
Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter,
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter,
Veres János pénzügyminiszter és
Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos.
Az MTI úgy tudja, az első ülésen a KVVK tagjai beszámolnak arról, hogy a
területükön milyen intézkedések történtek a gazdasági válság kezdete óta,
értékelik a helyzetet, és akár további intézkedéseket is javasolhatnak.
A központ a tervek szerint kéthetente ülésezik majd, de szükség esetén
gyakrabban is összehívhatják.
Feladata lesz a válságkezelésben fontos szabályozási döntések előkészítése,
s ha kell, egyedi döntéseket hozhat majd, hogy vállalatokat, munkahelyeket
óvjon meg.

A KVVK elindítását még január 16-án, az MSZP elnökségének noszvaji ülése
után jelentette be a miniszterelnök,
amikor javaslatot tett a január 29-i rendkívüli parlamenti ülés
összehívására is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás: merevlemez keresése
  2009-02-04 23:50:23, szerda
 
  FELHÍVÁS: merevlemez keresése

Tisztelt Olvasóink!

Adatmentés céljából szükségem lenne a megadott típusú winchesterrel
azonos vagy hasonló típusú és korú másik winchesterre, ill.
elektronikára:
Maxtor Diamondmax plus 9
80GB ata (ide)
6Y080P0422811
Date: 17.aug2004
code: YAR41BW0
(Ezek az adatok a winchester tetején találhatók.)

Kérem, hogy aki tud, segítsen. Ha sikerül a megjelölt merevlemezt
föllelni, akkor az alábbi címre postázzák:
Házik Zoltán
Rožňavská č. 859/20
P.O.BOX 144
979 01 Rimavská Sobota
Slovenská republika
EURÓPA

Segítségüket előren is hálásan köszönöm. Tisztelettel Házik
Zoltán, a Kárpáti Harsona főszerkesztője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ifjainkhoz
  2009-02-04 21:10:48, szerda
 
  Könnyes dalaimat a szélbe írom,
Szent hazám javáért, ha kell,
Önnön kezemmel ásom meg sírom.
De dalaimra oly kevés szív felel!

Mivé vált, merre halad e nemzedék?
Népe sorsáért, szent honáért, hívó szóra
Keze ökölbe mért nem szorul a nemzetért?
Hazánkat tétlenséggel magunk juttatjuk pokolra!

Egy nemzet, ha már nem érdekli múltja,
S jelenéért tenni közömbös marad,
Szebb jövôjét mi végre várja?
Mély szakadék, ami felé halad!

Magyar nemzetem! Ó, te fiatal nemzedék!
Ismerd meg, légy büszke múltadra,
S éld, formáld a jelen ígéretét,
Hogy hazát hagyhass utódaidra!

2008. október.

Magyar Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért tüntetünk, mert...
  2009-02-04 20:57:08, szerda
 
  Azért tüntetünk, mert szeretnénk felhívni gyanútlan és hiszékeny honfitársaink figyelmét a veszélyre. Arra a veszélyre, ami rájuk is ugyanolyan veszedelmet jelent, mint ránk!!!

Tüntetőtársaim nevében is szeretném figyelmeztetni honfitársaimat arra az igazságra, hogy semmi szükség nem lenne a kormány reformnak hazudott és nagy költséggel reklámozott gazdaság- és mindenre vonatkozó MEGSZORÍTÓ törvényeire, intézkedéseire, ha nem vitték volna immár másodszor is teljesen csődbe Magyarországot!
Milyen érdekes, hogy közben meg milliárdos vagyonokra tettek szert a parlamenti képviselők!
És itt nemcsak az emeszpés-eszdéeszes-emdéefes politikusokra gondolok, hanem mindenkire, aki asszisztált ehhez a kifosztáshoz és élvezte a képviselőségével járó összes anyagi.- és erkölcsi juttatást és előnyt!!!!!!!

Szeretném felhívni minden gyanútlan honfitársam figyelmét arra, hogy ezt a csődöt nem mi idéztük elő, tehát nem kollektíve minket terhel a felelősség!!!

Ezért, annak áthárítását ki kérjük magunknak és visszautasítunk mindenféle adóemelést, áremelést, mindenféle új adó beveeztését, a gyes, a gyed megnyírbálását, míg a parlament minden egyes tagja fel nem vállalja a saját felelősségét!!!

Ugyanis, nem mi, a nép- Magyarország szorgalmasan dolgozó és adózó állampolgárai hoztuk az országos csődöt okozó TÖRVÉNYEKET és INTÉZKEDÉSEKET!

Visszautasítom minden békés tüntető állampolgár nevében a kollektív bűnösség elve alapján való törvényhozást! Mert ez történik most: kollektíve az egész népet büntetik a megszorító intézkedéseikkel. A hatalom ugyanis nem náluk, hanem náluk van!

Ki használja a hatalmat immár 63. éve arra, hogy a magánvagyonát gyarapítsa a negatívan megkülönböztetettektől (diszkrimináltaktól) elrablott és un. társadalmi- állami tulajdonba vett anyagi ingó- és ingatlan vagyonokból? (Miközben azt hazudták a ,,dolgozó népnek", hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat. Pedig az a ,,dolgozó nép" meg annyi bért sem kapott a munkájáért, amiből otthont tudott volna teremteni, tisztességesen családot tudott volna alapítani és rendes magánélete lehetett volna.)
Mert, az 1960-as évekre már teljesen elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és muszáj volt házgyári elemekből emeletes blokklakásokat építeni és azt OTP-kölcsönből megvásárolni 30 éves hitelre.
Most meg itt van a nyakunkon a panelrekonstrukciós kiadások, meg az ingatlanadó!
Mindezt azért, h. lakhassunk valahol! És akkor még hova teszi az ember a közben felnőtté váló gyerekeket? Nekik milyen lehetőségük lesz a mostani körülmények között a családalapításra??? Semmilyen!!!! Ott lesz nekik - mint felkínált "lehetőség" a meddővé tétel már 18 éves kortól, ha problémát okozna a gyermekvállalás!!!
Ez a modern genocídium lényege: elvenni parlamentáris diktatúrával, törvényekkel az életben maradás lehetőségét is az országtól és a benne élőktől!!!
Mindezt azért, mert az emeszpé, mint az MSZMP jogutódja nem képes mást adni, csak mi lényege: a politikai hatalmát arra használva, olyan törvényeket hozva, melyek lehetővé teszik a magánvagyonok gyarapítását, a tőkefelhalmozást a hatalmat gyakorlók számára - az
össz-magyarság teljes elszegényedése és ellehetetlenülése mellett.

Itt és most is a nép bűnhődik kollektíve a teljességgel ROSSZ GAZDASÁGPOLITIKA MIATT!!! UGYANÚGY, MINT A VILÁGHÁBORÚK UTÁN, kimondva a magyar népre a "kollektív bűnösséget" és a vétlen magyar népet kolletíve büntetni nemzedékeken keresztül időtlen időkig, mint ezt a Benes- dekrétumok mostani hatályban tartásáról hozott szlovák törvény is bizonyítja.

ÉBRESZTŐ TE SZERENCSÉTLEN, TUDATLAN MAGYAR NÉP, MERT ÁRTATLANUL BÜNTETNEK BENNÜNKET, SOHA EL NEM KÖVETETT BŰNÖKÉRT!!!

Tüntetőtársaim nevében:

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar vízkészeltek a föld mél
  2009-02-04 20:14:03, szerda
 
  Gondolatok a geotermikus energiáról és a "bazi nagy atomerőműről"

Egy érdekes előadásról szóló tudósítást olvastam hetekkel ezelőtt: a hazai szénhidrogén iparban "meddőnek" (használhatatlannak) minősített mélyfúrású kutjainak sorsáról.

,,Az előadó bevezetőjében a geotermikus energia hasznosításáról adott áttekintést. Ezután elmondta, hogy a magánosítás megkezdésekor az ország területén 3093 darab szénhidrogén célú fúrólyukat tartották nyilván. Ezek közül a MOL Rt megalapításakor mintegy 400 kutat
apportáltak a Részvénytársaságba (tehát bevitt vagyonként).. A megmaradó közelítőleg 2600 kút a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság kezelésébe került, mint a Magyar Állam tulajdona. Az elhatározás szerint ezeket a szénhidrogén szempontjából ,,meddő"-nek minősülő kutakat 2014-ig fel kellett számolni és helyüket rekultiválni, helyreállítani a környezetüket. Mindezen munkák becsült költsége 60-80 milliárd forintra tehető, ami a költségvetést terhelné. Erre a
munkára azonban évi cca. 300 mFt áll rendelkezésre. 200 kút sorsa ismeretlen, mintegy 2300 kút került a BVH.Kht kezelésébe. Ezek között található volt 38 bar kútfej nyomású olajkút és 120 bar kút-fej nyomású gázkút is.
A kutak zömének helyzete (tulajdonjoga, telekkönyvi bejegyzése stb.) rendezetlen, a Bányakapitányságnál sincs nyilvántartás a felszámolt kutakról. Sokat használnak termálvíz kinyerésére, elsősorban Önkormányzatok, de más szervezetek (például: Üdülők.) A kutak fele
(papíron) kútfej szerelvénnyel el van látva. El kell készíteni a kutak kataszterét, amit a SZÉSZEK-en keresztül a Kincstári Vagyonigazgatóság közbejöttével az állami költségvetés
finanszíroz, ,,bányakár" címén. A kataszter elkészítése folyamatban van, de már most belátható, hogy a felszámolásra, rekultivációra biztosított határidő nem tartható.
A felszámoláshoz a kút helyzetétől függően 25-30 hatóság, intézmény hozzájárulása és véleménye szükséges, ami nagyon lelassítja a folyamatot.
Ez év végéig a Magyar Geológiai Szolgálat 600 kút vízügyi értékelését készíti el. Mintegy 80 kút értékesítésére van érdeklődő magánszemély és cég, de ezen érdeklődők főként a kutak által szolgáltatott információk megszerzésében érdekelt, de ezek a hiányos dokumentáltság miatt érdektelenségbe fulladnak."


Ebben az írásban arra hívnám fel a figyelmet, amit a geotermikus kutakról nem ír le a tudósító. Nem írja le, hogy mekkora lehetőség rejlik benne a jövőben! Akkor, amikor már mindenki tudja, hogy a világ szénhidrogén készletei 30 év múlva kimerülnek!!! A hazánk területén eddig is voltak Oroszországból Európába tartó kőolaj- és gázvezetékek.
Ezt még bővíteni, majd egy "bazi nagy atómerőművet" telepíteni NEMZETGYILKOSSÁG. Miért is?
Talán azért, ,,Mert senki nem számol azzal, hogy ,,az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével. A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése."
(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)

Csakhogy, Magyarország a föld mélyében akkora vízkészletekkel, geotermikus energia-készletekkel rendelkezik, hogy NAGYHATALOM LEHETNÉNK!!!!
Lásd a fenti írás végét, ami az adatok megszerzéséről szól!!!!

Ha az ENERGIAMEZŐKben leírtak alapján, erre mindazt rátelepítjük, amit a szerző ír, akkor lehetetlenség lesz majd kitermelni a föld mélyében lévő vízkészletet, aminek az a csodálatos volta, hogy megújuló!
Vannak egyébként próbálkozások a víz hasznosítására, pl. a vízüzemű autókísérletek (Spanyol Zoltán). De, a Műszaki Egyetem akt. tanszékén évek óta gépész hallgatóknak oktatják azon szerkezeteket, gépeket, melyeket a vízből nyert energiával lehet működtetni.

A másik, az atomerőművek működtetésével járó környezetszennyezési kockázatok...
Vegyük példaként azt a tényt, hogy a csernobili reaktorrobbanással Magyarországon megnőtt az akkori serdülők körében a fehérvérűségben szenvedő gyerekek száma. A budapesti szent László Kórházban külön osztályokat kellett megnyitni. Sok volt a nyirokrendszeri megbetegedés is: a nagyon súlyos esetektől az átmeneti tünetekig. Ismertem egy fiút,
akit 13x operáltak kóros nyirokcsomó-duzzanata miatt.
Sajnos, a különböző csontelváltozásoknak is kiugróan megnőtt a száma..

Albert Schweitzer a béke Nobel-díjas teológus, orgonaművész és a
híres afrikai orvos egy-személyben, azt mondta erről, hogy:
"... akkor fog az emberiség kétségbeesni, ha majd minden családban sorra fognak születni a nyáladzó idióták...de akkor már későn lesz".

Úgy tudom, hogy a mostani atomerőművünk is rossz helyzetben van, mert a 2-es blokk még most sem biztonságos a hűtővízben rekedt kapszulák miatt. Arról nem is beszélve, hogy már milyen rég keresik az elhasznált, de még évszázadokig sugárzó kapszuláknak a helyet, hogy
eltemessék. A népszavazások során sorra utasítják el az emberek, hogy pont az ő közelükben alakítsák ki ezt a temetőt...
Egy ilyen temető megfertőzheti az egész Kárpát medence vízkészletét és geotermikus kútjait!!!

Sajnos, egyenlőre olyan érdekcsoportok irányítják hazánkat, akiknek a jelen, személyes gazdagságuk számít. Hogy mi lesz a gyerekeinkkel, az unokáinkkal azzal nem törődnek!

Ja, és katonai, stratégiai szempontból is önállóbbak lehetnénk, v. maradhatnánk, ha nem engednénk a magukat szocialista-liberálisnak hazudó kormánynak tálcán fölkínálni Magyarországot külföldi érdekcsoportoknak és energia-lobbiknak, globalizátoroknak!

Bp. 2007. 09. 02.

Bóna Mária Ilona

A Magyar Nemzetért Mozgalom tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország gyógyvizei
  2009-02-04 19:56:59, szerda
 
  Üdvözletem Mindenkinek! Egy kis olvasnivalót küldök, ami elgondolkodtatóba ejtheti még a kételkedőket is. A lenti írást összeollóztam . Megkerestem kíváncsiságból, hogy mi van a neten a hazai gyógyforrásokról. Azt hiszem, magáért beszél az írás!

Magyarország gyógyvizei

Valószínűleg egy gyógyvizű tenger van Magyarország felszíne alatt, hiszen bárhol lefúrnak, 30ºC feletti termálvizet adó forrás vagy sókban, ásványi anyagokban gazdag gyógyító víz tör a felszínre. A jelenleg nyilvántartott közel 1300 termálvízkútból 270 szolgál fürdési célokat, a gyógyforrások száma 139. A vizekre gyógyfürdők, szanatóriumok, strandok és széleskörű szolgáltatást nyújtó szállodák épültek és épülnek. Szinte nincs is olyan nagyobb települése az országnak, ahol ne volna termálfürdő. http://www.wellness.itthon.hu/hu/gyogyfurdok/
Az országban mintegy 150 melegvizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális - többek között radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, jódos vizet tartalmazó - fürdő található. Európa egyetlen barlangfürdője Északkelet-Magyarországon a tapolcai, a Balaton közeli Hévíz pedig Európa legismertebb meleg (33 °C) gyógyvizű tava. Budapest - évtizedek óta a világ "fürdőfővárosa" - egyes fürdőit már a török időkben használták. A fővárosban 123 gyógyforrás van, amelynek vízhozama naponta 70 millió liter meleg víz. Két tucat fürdő és 13 gyógyfürdő van. Európa egyik legszebb fekvésű városát joggal nevezik a gyógyvizek és gyógyfürdők városának. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B3gyv%C3%ADz
Magyarország különösen gazdag termálvizekben: hévízkészlete világviszonylatban is jelentős, európai viszonylatban egyedülálló. Magyarország ásványvíztermelése 2000-ben 385 millió liter volt. Az ásvány- és gyógyvizek nagy része oldott ásványi anyagokat is tartalmaz, így gyógyhatású, azaz fürdő- és ivókúrára alkalmas. Jelenleg több mint ezer a 30 °C fölötti melegvizet és jelentős részben gyógyvizet adó kutak száma. Hazánk gyógyvizei az ország szinte minden régiójában megtalálhatóak, a kutak háromnegyede az Alföldön található.
Amit tudhatunk a gyógyvizekről:
A kénes gyógyvizek elsősorban az izületi betegségeket és a reumát gyógyítják, addig a szénsavas fürdők értágítóak, így a keringésre és a szív működésére vannak jó hatással. A balneoterápia szerves része az ivókúra. Az ásványi anyagokban gazdag vizek fogyasztása kíméletesen szabályozza a gyomor, a belek és a vese működését. Eközben ráadásul még a bőr is szépül, de az iszap sem csupán a fájdalom enyhítésére szolgál, hiszen az ásványi anyagok hatására eltűnnek a bőrhibák, magas hőfokkal együtt alkalmazva pedig a fogyókúrák hatékony kiegészítője.

Ennek tudatában elgondolkodhatunk, hogy miért is kell az idegeneknek a mi gyönyörű és értékes országunk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 323
  • e Hónap: 8927
  • e Év: 44868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.