Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Seress Mária parlamenti beszám
  2009-04-25 21:46:20, szombat
 
  Seress Mária parlamenti beszámolója

...avagy a "nép által megválasztott parlamenti disznócsordáról".

Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom soha elfelejteni. Ilyen lesz április 14. Szűk két órát töltöttem a Parlamentben. Tanulságos volt. Egyedül mentem - egyedül képviseltem 605 ezer embert. Először vettem részt parlamenti ülésen. A díszpáholyban biztosítottak helyet nekem, mint a népszavazás kezdeményezőjének. Ez a páholy közvetlenül a képviselői széksorok mögött van, tehát közelről szemlélhettem és hallhattam a "nívós" képviselői munkát, és ízelítőt kaptam az ülés közbeni - elnézést a szóért de nem találok jobbat helyette - primitív szóbeli és egyéb megnyilvánulásokból is.

Az első döbbenetet az ülésterem zaja okozta. Alig hallottam mit mond a szónok. A képviselők beszélgettek, telefonáltak, ki-be járkáltak, újságot olvastak. Felnevettek egy-egy nyelvbotláson, felhördültek egy-egy "bevállalós" mondaton. Így viselkedik a politikai "elit"?! Úgy éreztem magam mint egy sportmérkőzésen: van két csapat, két ellenfél - de a szurkolókat már nem a játék szépsége érdekli, hanem egymás hergelése. A saját csapatnak elnézik a botladozását is, de az ellenfél nem tud olyan bravúrt végrehajtani, amire ne acsarkodással vagy gúnnyal reagálnának.

Abban a zűrzavarban figyelni sem lehet. Ha szavazásra kerül sor először csengetnek, hogy mindenki bejöjjön a folyosóról, a büféből. Következik a gomb-nyomás. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sem lehet miről is van szó, ám a frakció-vezér elkiáltja magát hogy IGEN vagy NEM és akkor azt a gombot nyomják. Ezt hívják úgy, hogy frakciófegyelem - no meg persze demokráciának is. Szégyen! Nincs odafigyelés, egyéni vélemény, saját lelkiismereti döntés, netán a választók érdekének szem előtt tartása vagy bármilyen mérlegelési szempont. És így a szavazási eredményt mutató tábla sem okoz senkinek meglepetést.

Azt sejtettem, hogy nem leszek túl népszerű a 386 képviselő körében. Miért is lennék? Viszont 605 ezer ember - mit ember: választó! - véleményét azért mégis csak illene tiszteletben tartani éppen nekik, mint bennünket képviselőknek. Hogy engem Gyurcsány-bérencnek nevezzenek és azt mondják, bravó, így kell kilopni 4 milliárdot az ország zsebéből, azt nem személyeskedésnek tekintettem, hanem a sok százezer emberrel szembeni ostoba tiszteletlenségnek. Az, hogy rám megvető pillantásokat tesznek, gúnyosan elhúzzák a szájukat vagy a hátam mögött cinikus és gusztustalan megjegyzéseket tesznek az sem érdekelt, de hogy egy képviselő ebből az egész népszavazásból csak annyit szűrjön le, hogy, idézem: Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!? - ez már kiverte nálam a biztosítékot. Nem, nem kell ingyen dolgozni. Csak dolgozni. De amit láttam, azt ennek semmiképpen nem lehet nevezni.

Akadtak olyan képviselők is, akik gratuláltak. Pontosan négyen, és őszintének tűntek. Ki is fejtették, minek köszönhetem az elismerésüket. A parlamenti hangvételről is egyezett a véleményünk: ez a stílus immár totális kudarc. Amikor arra sem hajlandóak, hogy meghallgassák a másik véleményét, hisz már a mondandója első pillanatában tudják, hogy le fogják szavazni, csak azért mert ő mondja, akkor elvárható hogy ő majd figyelemmel lesz a másik álláspontjára? Úgy gondolom, naivitás lenne azt képzelni, hogy ezek a pártok valaha is megtalálják a közös hangot (szerintem nem is keresik). De azt is, hogy képesek lennének bármit is megoldani...

A népszavazásról végül határozatot hoztak. Előtte egyetlen frakcióvezető sem élt a megszólalás lehetőségével. Fel sem merült az EP választással együtt történő lebonyolítás, pedig ígérték, hogy a frakciók egyeztetnek. Minden frakció vezére az IGEN szót kiáltotta, így azt a gombot nyomták. A képviselők tehát népszavazást "akarnak" a saját költségtérítésükről. Hárman tartózkodtak. És már megvan az is, mennyibe kerüljön a procedúra: maximum 3,9 milliárdba.

Közben odakint zajlott a civilnek egyáltalán nem nevezhető tüntetés. Furcsa volt látni, ahogy a képviselők a parlamenti folyosón sétálva kipillantottak a térre: ugyan mi zajlik odakint. Feszültségnek, bizonytalanságnak nyomát sem lehetett érezni. Védve voltak. Az egész teret lezárta a rendőri kordon, csak a térbe torkolló utcákon gyülekezhettek az emberek.

Amikor kiléptem a Parlamentből szónokok mikrofonba kiáltott szavainak foszlányát fújta a szél. Érteni semmit nem lehetett belőle. A tömeg hangja meg el sem jutott az Ország Házáig. Furcsa érzés volt lépkedi a kiürített téren. Egyik oldalon a szigorúan védett "elit", a kordonon túl pedig az elégedetlen felhergelt tömeg. Én meg ott sétáltam közöttük, középen, egyedül. Kicsit elméláztam ezen a szimbolikus helyzeten, de hirtelen kaptam egy kijózanító jégesőt a nyakamba.

És végül innen üzenném az előttem helyet foglaló képviselőknek, hogy nem attól leszek boldog, ha hozzák a villamosjegyüket elszámolni, hanem ha nem kell majd nekik több jegyet váltani. Legalábbis a Kossuth térre nem.



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rigai beszámoló
  2009-04-25 21:45:35, szombat
 
  Rigai beszámoló

(Olvastam Brady Zoltán figyelmeztetését is, de van egy könyvünk amely nagyon érdekelte Edut és kérte, hogy forditsuk le. A forditás megtörtént, Ő meg meghalt... Ez a könyv és a tartalma nem hétköznapi olvasmány, és nem levéltéma...Alig két nappal halála elött kaptam egy üzenetet tőle, amelyből csak a képet továbbitottam.

Amit a Kedves Brady Ur is észlelt, azt én is észrevettem, hogy valami nem tiszta sem a Szent Korona Rádió, sem a Jobbik.Net, sem a Kuruc.info körül... Mindenhonnan ki vagyok moderálva, bár a Jobbikon Edu védett meg sokszor, azzal a fanatikus, örjöngö pártbarom Yodával szemben...)

Miért jártam Rigában ?

Azért, mert a Szovjetunió fennállása idején nem mehettem oda...Veszélyes volt !!! Főleg az ilyen remek osztályellenségnek, mint nekem...

Saját szememmel akartam meggyőződni bizonyos dolgokról. és meg is győződtem.

Sajnos azt kell mondanom, hogy mivel a cionizmus vallási rangra emelkedve, megelözte még a Teremtőt is, igy Európának NINCS jövöje(egyelöre).

Az emberek nem heverték ki a hosszú elnyomást, a háborúkat, a massziv agymosást és a történelmferditést. A félelem uralkodik mindenfele. A bájos kis idegenvezetönk olyan dolgokat mondott, hogy még a svédek is holtfehéren ültek a kis minibuszban. Ök is EU tagok !!!

Először is elmesélte a sztálini idöket, amelyet csak a babilóni fogsághoz lehetne hasonlitani, ha a "humanista" asszir királyok alá kerültünk volna,de nem volt ekkora szerencséje a Keleti Blokknak, mert egy barbár csürhe markába kerültünk, és Nyugat Európa elárult, odadobott minket a Baltikummal együtt a Vörös Hordának , hogy mentsék az irhájukat.

A hős amerikai nép is hallgathat mélyen, hiszen a finnek 1939 október 14-én már kértek segitséget az amerikaiaktól, akik tudták, hogy mi megy végbe ezeken a részeken, Karéliában és a finn határvidéken... Nem segitettek !!!

Ha ránézünk a finn dátumra, akkor asszociálhatunk direkt Katynra, mert a lengyeleket alig három héttel előbb rohanták le az oroszok is,1939 szeptember 17-én, mig a finneket csak az oroszok ! Minő szerencse ???(gúny), hiszen Sztálin sosem irta alá a Genfi egyezményt , igy csinált amit akart... A finnek és a lengyelek sorsa nagyjából azonos volt, és erröl sem Európa, sem Amerika, sőt még a svédek sem akartak tudni, méginkább beszélni !!!

A svédek egyszerüen lezárták a határaikat a finnek felé, és a németeket a norvégokra eresztették 1940-ben Avestán keresztül. A jutalom nem maradt el, a sok együttműködő, mint pl. az IKEA alapitója is igy szedte meg magát a Totenkopfoktól kapott pénzen..

A zsidókat sem engedték be Dániából a svédek Svédországba, mivel a svéd zsidók (film van erről ) a svéd parlamentben tiltakoztak a keleti hitsorsosaik beengedése ellen...!!! Gondolom már most kavarog a fej.

Nos, ebben a közegben született meg az EU, a kitisztázatlan tömeggyilkosságok, igaztalanul meghúzott határok között. Nem csoda az, hogy rohanunk a végzet felé...A hős Nincs semmilyen turáni átok, csak egy kitisztázatlan KAOSZ !!!

De vissza a Baltikumhoz és a finnekhez...

Az egyszerü finn parasztok önként mentek Karéliájukért, a Hazájukért a Téli Háborúba Mannerheim tábornok vezetésével, mert nem akartak a lettek, a litvánok és az észtek sorsára jutni...Tehát a Baltikum sorsa ismert volt már a háború kitörésekor is, ennek ellenére mindenki hallgatott.

Riga tele van oroszokkal, akik ma "litvánoknak" nevezik magukat, annak ellenére, hogy a litvánoknak több mint a felét Szibériában, a fűrészporos szobákban és tömegsirokban elintézték...

Az idegenvezető azt is elmondta, hogy az emberek nem tudják fizetni a fűtési dijakat, lakbéreket, gyógyszereket, és megfagynak a lakásaikban, avagy az utcákon télen. Ez történt a szomszédjával is, megfagyott a "Bábuska " a konyhájában , mert elzárták a közszolgáltatást !!!

Az emberek csöndesek ( ez még a sztálini idők maradványa ), és alig hallani emberi szót. Az utcák tele vannak EU robotokkal, akik azonnal ütnek...

A hölgy azt is elmondta, hogy 2009. januárjában a "litvánok" is felszedték az utcaköveket, amkik repültek a Rigai Parlament "lakosai" felé...
Aztán hozzátette, hogy mi, akik egy hosszantűrő nép vagyunk, és megszoktuk az elnyomást, nagyon ki voltunk készülve, amikor az utcakövekhez nyúltunk.

Erről persze egyetlen sor sem jelent meg sehol, hogy Rigában is megindult a lakosság a kockakövekkel a Parlament felé...Tehát a magyarok nincsenek sem elátkozva, és nincsenek más helyzetben, mint az EU-beli kollégáik !!! Ugyanaz éri öket is, ami a többieket, csak azzal a különbséggel, hogy a többi nép azért jobban összetart !!!

Ami a fizetéseket és a fizetőeszközöket illeti, litván valutában számolnak, és semmilyen más valutát nem fogadnak el, a JEVROTsem ( igy ejtik ki az Eurót ), sőt még a svéd koronát sem. A litvánok pénze jóval erősebb a svéd koronánál, ezért nem akarják tönkretenni a saját valutájukat. Ezzel szemben euróban számolják a jövedelmeket...

A politikusok jövedelme 25-30 000 euró között mozog havonta (!!!), mig egy nyugdijas 200 euróból él, vegetál, szintén havonta. Egy átlagos fizetés 7500 euró, ebből adó után marad 4000 euró a megélhetésre, bizony ez kevés, mert az árak magasak...

Riga belvárosa csodás, látni az egykori Hanza város fényét, hiszen Rigát
Albert német püspök alapitotta az 1200-as évek elején, és a Német Lovagrend része volt, akkor virágzott, aztán jöttek a gazdacserék...

Nagyon kevesen tudják, illetve nem is tanulták meg, hogy a német egy nagyon ügyes kézműves és kereskedő nép volt és ma is az...A Hanza városok mind-mind az ő tehetségüket mutatják...Stockholm is Hanza városként kezdte, és még ma is látni az Ovárosban a tipikus német épitésü Hanza kereskedők házait, a svéd is kiváló kereskedö nép !!!

Itt botlunk bele a cionizmusba és az expanziójukba, mert a zsidó is kereskedő nép, azzal a kivétellel, hogy ők nem állitanak elő árukat, csak közvetitenek...Ezért megy a harc ma is a PIACOKERT ! Pontosan úgy, ahogy ezt Marx megirta -- én elolvastam, sőt le is vizsgáztam ebből is kötelezően !

A svédek is sokáig birtokolták a baltikumi országokat, csak Poltavánál elvesztették, és ekkor orosz fennhatóság alá kerültek... A város viharos történelme látszik az épitészetén. A németek stabilan és kőből épitettek, mig az oroszok, mint harcos nép, faházak épitésre kötelezték a rigaiakat, hogy a város könnyen lerombolható, leégethető legyen...

Meg is tették az oroszok Kutuzov parancsára, mert a napóleóni háborúk idején nemcsak Moszkvát égették le, hanem a baltikumi városokat is, bár erről megint hallgat a történelem... Nagyon nagy része Rigának igy lett leégetve.

Aztán a romok helyére csodálatos Jugendstilusú házakat, palotákat épitettek... Michail Eisenstein volt az egyik legnevesebb épitész. A fia, Szergej Einseinstein rendezte a szovjet propaganda filmeket Leninék számára, lásd Patyomkin cirkáló és a többi müalkotás...

Egyelőre ennyit Rigáról, és csak azt tudom mondani, hogy Nyugat Európa, Amerikával együtt szégyelje magát, mert az oroszoknak mindent elnéztek !

A németek ebben az esetben csak azt tették, hogy túl akarták élni az 1930-ban ellenük irányitott amerikai cionista blokádot, meg az Első Világháború elvesztésekor rájuk igaztalanul kirótt és teljesithetetlen hadisarcot, hiszen a háború a gazdag Habsburgok miatt tört ki és nem a németek miatt...

Nem akarok senki mellé állni, de amikor nem hagynak választást és életteret a népnek, akkor abból MINDIG háború lesz..
Vezetökkel avagy vezetök nélkül, mindig ez az elnyomás vége : LAZADAS !!!

M. Szász Agnes

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tilos lesz gondolkodni is?
  2009-04-25 21:44:20, szombat
 
  Tilos lesz gondolkodni is?

Lassan ellopják a szólás és vélemény nyilvánítás szabadságának utolsó morzsáit is!
Törvény a holokauszt tagadása ellen.

Ezen analógia mentén lehetne pl. törvényt hozni a 2. világháború tagadása ellen. De azt valahogy senki sem akarja letagadni, sem a győztesek, sem a vesztesek.

Ennek feltehetően legfőbb oka, hogy túl sokan tudnak róla, és túl sokat tapasztaltak belőle. De leginkább, hogy túl sok bizonyíték van "forgalomban".

Gyanítom, azokat a tényeket tudják elferdíteni, amikről csak kevesen tudnak, amikkel kapcsolatban el lehetett tüntetni a dehonesztáló információkat, bizonyítétkokat. A tények, vagy akár a történelem meghamisításának mindig jó oka van.
S ez kivétel nélkül a HASZONSZERZÉS!

Legyen az pénzre váltható, legyen akár csak erkölcsi fölény elhitetésére, esetleg politika előnyök szerzésére alkalmas, vagy bármi, amitől propagálói valamilyen hasznot remélnek!
Minden történelmi ténynek, s dokumentumainak meghamisítása, eltagadása, kitalálása épp ezért nemcsak hogy dogmatikus, de aljas mögöttes szándékot jelent!

S hogy meglássuk, hogy ez mennyire igaz, elegendő akár csak kishazánkban - vagy bármely más országban - nyitott szemmel járni-kelni. Figyelni a történések egymásutánjára, az eseményekre és következményeikre, s arra, hogy abból ki húzta a legnagyobb hasznot, illetve kinek milyen haszna keletkezett. Így máris ráleltünk az ok-okozat összefüggéseire.
A holokauszt, a kommunista és más diktatúrák, a gazdasági, történelmi események összes dokumentumainak, adatainak, nyilvánosnak kellene lennie. Akkor nem lehetne elhallgatni, - vagy épp ellenkezőleg - kreálni, meghamisítani utólag a dolgokat.

Fókuszálva a Holokausztra, azt kell mondanunk, ma holokauszt-tagadásnak az számít, amikor a meghamisított tényeket, számokat megcáfoló, eredeti tények és számadatok látnak napvilágot.

Vagyis a holodogma, a hamisítás leleplezése számít holokauszt-tagadásnak! Ez pedig óriási külünbség!

Ha nyilvánosan, üldözéstől mentesen szakmai hozzáértéssel tárnák fel a valóságot, ütköztetnék és összevetnék a valós tényeket, dokumentumokat, adatokat, akkor gyorsan kiderülnének az oda vezető okok, és az igazság. Azt ma sem tagadja senki, hogy a Második Világháborúban sok zsidó ember (is) meghalt. Azt sem tagadja senki, hogy léteztek munkatáborok. Sőt léteznek mind a mai napig! (bár ezt megpróbálják tagadni!) Azonban a 6 millió gázkamrában elgázosított zsidó tényét cáfolják!

Miért is? Egyrész mert mint kiderült, a zsidó áldozatként súlykolt 6 milliós szám: HAZUGSÁG, durván felnagyított. Valahol a fele körül van a tényleges adat. Pl. az auschwitzi munkatábor gázkamrái bizonyítottan nem voltak alkalmasak erre, mind a mennyiséget, mind pedig a tényleges felhaszlhatóságukat tekintve. (Kapcsolódó anyagunk: Holokauszt - Mi a helyzet az auschwitzi gázkamrákkal?) és miért nem kap legalább ekkora nyilvánosságot az a további 5 millió lágerekben elpusztult nem zsidó áldozat?

A választ persze tudjuk. Egy hazugsággal kezdodött
Aztán meg volt ennek a Második világháborúnak még további, - a holokamu szerint elhanyagolható - 67 millió áldozata is: AZ ELHALLGATOTT 67 MILLIÓ.

Tegyük föl ezekután a kérdést, ha a talmuddal ellentétben a nem zsidók mégis csak embernek számítanak, akkor vajon ezekért az emberekért, ezért a 67 MILLIÓÉRT miért nincs "Élet menete", miért nem ugyanolyan fontos a róluk való megemlékezés? Netán kárpótlás!

A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAI

És akkor még nem említettük a kommunizmus és a (mai napig is folytatódó) neoliberalizmus (-posztkommunizmus) kommunista eszközökkel szedett halálos áldozatainak számát! Mely 100-150 MILLIÓRA tehető!
Megoldások 1.
Nos, nem is lesz semmiféle állami szintű megemlékezés! Hát még jóvátétel, kárpótlás! A hóhérok, a felelősök mégha oly szemforgatók, és hazúgok is mint a mi mai "vezetőink" és kitartóik, odáig még sem mennek el a képmutatásukban, hogy áldozataikról kegyetlettel emlékezzenek meg évente. Hiszen sem bűntudatuk nincs, sem további haszonnal nem kecsegtet számukra.
Legfeljebb felelősségre vonással!

Audie Rácz Era
kapcsolódó: Holokauszt-kutatás a KSH adatai alapján Jövönk.info

Gusztos Péter egyetért a holokauszttagadás büntethetővé tételével

Gusztos Péter azt javasolja az SZDSZ-frakciónak, hogy támogassák a holokauszttagadás büntethetővé tételét.
Gusztos szerint egy olyan törvényre lenne szüksége hazánknak amely szerint a holokauszt tételes, konkrét tagadása a Németországban már alkalmazott törvény mintájára minősülne bűncselekménynek.

Kitért arra is, hogy ő személy szerint azért nem tudta támogatni a gyűlöletbeszédre vonatkozó törvényjavaslatokat, mert azok véleménye szerint általánosságban és aránytalanul nagy mértékben korlátozták volna a szólásszabadságot, így jogilag a zsidó fattyai is büntethetővé válnának.

Minden bizonnyal sokkal jobban örülne ha olyan törvényjavaslatot fogadna el a parlament, ami csak a nyilasfasisztanáci gonosztevőket büntetné.

Dogmásítsák a hulokamusztot, tiltsák be az egyenruhát, tagadjuk meg történelmi zászlainkat. Nevezzük át az országunkat is. És ha már van új (pl.: dávidcsillagos) zászlónk és új országnevünk (mondjuk Izrael) akkor irtsuk ki végül a magyarokat is.. ..javasolná majd Gusztos Pistike nevű unokája..

Hiller István oktatási- és kulturális miniszter hétfőn a parlamentben azzal fordult képviselőtársaihoz, konszenzussal alkossanak törvényt arról, hogy Magyarországon a holokauszttagadást nyilvánítsák bűncselekménnyé. A miniszter úgy fogalmazott, hogy vannak dolgok, amelyekben nincsen kompromisszum, a holokauszttagadás számos európai országban bűncselekmény.

Sólyom Gábor - Jövőnk.info



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP törvényjavaslatot nyúj
  2009-04-25 21:42:55, szombat
 
  Az MSZP törvényjavaslatot nyújt be a holokauszttagadás büntethetőségéért

MTI 2009-04-25 12:33 Hírszerző

A holokauszttagadás büntethetőségéről szóló törvényjavaslatot kezdeményez az MSZP-frakció jövő héten a parlamentben - jelentette be Simon Gábor, a Magyar Szocialista párt (MSZP) választmányának elnöke szombaton Budapesten, a testület ülésének kezdetén.

Az országgyűlési képviselőknek feladatuk, hogy törvényt alkossanak a holokauszttagadók megbüntetésére - hangsúlyozta a kormánypárti képviselő. Simon Gábor hozzátette: azon lesz, hogy ez a törvény még a mostani ciklusban megszülessen.

Radnóti Miklós költő születésének 100. évfordulója kapcsán azt mondta, ma újra csizmák menetelését hallani, jelszavakat skandálnak nyilas jelmezbe öltözött szörnyetegek, akik nyíltan vállalják a holokauszt tagadását.

A választmányi elnök szerint az MSZP-nek, az egész baloldalnak, az egész magyar népnek kötelessége ezeket a jelenségeket elítélnie, kötelessége, hogy a büntetés minden erejével fellépjen azokkal szemben, akik képesek hazugságnak nevezni a történelemnek ezt a részletét.

A múlt héten szombaton szélsőjobboldali nézeteket valló szervezetek, köztük a Magyar Gárda 60 fős egysége, a budai Várban, a német nagykövetség előtt tartott holokauszttagadó demonstrációt. Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett vonultak a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé.

A tüntetéssel összefüggésben Hiller István oktatási és kulturális miniszter törvényjavaslatot javasolt a holokauszttagadás ellen, míg a Fidesz parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményezett a neonáci tüntetés kivizsgálására.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolíviai kormány bűnpártolás
  2009-04-25 21:41:19, szombat
 
  A bolíviai kormány bűnpártolás miatt bepereli Kepest
2009. április 25. 09:57 Sobieski Tamás - MNO

A második legnagyobb példányszámú La Razón legfrissebb és szűkszavú híre szerint Sacha Llorenti, a bolíviai kormány szociális mozgalmakat koordináló miniszterhelyettese bejelentette, hogy a kormány bűnpártolás miatt bepereli Kepes András újságírót. Ő készítette az interjút a terrorizmussal gyanúsított Rózsa-Flores Eduardóval, aki április 16-án Santa Cruzban életét vesztette egy rendőrségi akció során.

A második számú bolíviai napilap először közölt részletet abból az utolsó interjúból, amelyet a múlt héten egy Santa Cruz-i szállodában csütörtökön lelőtt Eduardo Rózsa-Floresszel készített Kepes András, és kedden mutatták be a magyar közszolgálati televízióban. A fordításban - melyet a bolíviai egyházhoz tartozó rádió, a Fides munkatársai készítettek - többek között szóba került, hogy Rózsa-Flores 1988-1989-ben az ELTE KISZ-titkára volt.

Egy másik hír idézte Mario Uribe, a bolíviai legfőbb ügyész csütörtöki bejelentését, miszerint a feltételezett terrorista cselekmények esetében azért nincs szükség a nemzetközi együttműködésre a nyomozásban, mert Bolívia rendelkezik azokkal a feltételekkel, amelyek a felderítéshez szükségesek. Ennek ellenére nem zárta ki az együttműködést, ha a nyomozás körülményei így kívánják meg. Ha például szakértői segítségre lenne szükség, kellő időben kérni fogjuk - mondta.

Egy harmadik hír szerint Rózsa-Flores egyik híve, a muzulmán aktivista Muhammad Abdalla azt nyilatkozta a Fides rádiónak, hogy a rendőrség kivégezte Rózsa-Florest a Las Américas szállodában. Abdalla biztosra veszi, hogy az áldozatok egyetlen lövést sem adtak le, és ez majd ki fog derülni a boncolási jegyzőkönyvekből, mert szerinte nem fognak puskapornyomot találni Rózsa-Flores és társai kezén.

Minden egyes szót ellenőriznek

A második legolvasottabb bolíviai napilapnak nyilatkozott pénteken Józsa Mátyás, hazánk Buenos Airesbe akkreditált nagykövete, aki megkérdőjelezte a múlt héten csütörtökön Santa Cruzban lelőtt bolíviai-magyar állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardo utolsó interjújúnak spanyol fordítását. A lap így idézte Józsa szavait: "Engem úgy tájékoztattak, hogy Rózsa-Flores kijelentése nem meggyőző, a fordítások sem azok, néhány Bolíviában élő magyar megkeresett, és felhívták a figyelmemet a fordítások eltéréseire. Én nem tartom ezt olyan súlyosnak, de ugyanolyan demokráciában élünk, mint Önök" - mondta. Majd hozzátette a Rózsa-Flores vezette feltételezett nemzetközi terroristacsoport felszámolásáról: óvatosan kezeljük ezt a problémát, a bolíviai állam súlyos lépéseket tett, és remélem, alá tudja támasztani bizonyítékokkal a lépéseit, és meglátjuk majd, hogy a védelem hogyan tudja kétségbe vonni ezeket a bizonyítékokat.

Józsa határozott nemmel válaszolt a kérdésre, hogy a kényes ügy árt-e a két ország kapcsolatának, mert kormánya nem támogatja a terrorizmust, de a világ egyetlen más országa elleni felforgató akciókat sem. Rigoberto Paredes, Tóásó Előd ügyvédje kérte védence családtagjait, nyilatkozzanak az interjúról, hogy valóban Rózsa-Flores Eduardo hangját hallják-e. Paredes érdekes újdonságként elmondta, hogy a fordítás venezuelai, ezért ellenőrizni kell minden egyes szó jelentését, valóban helyesen fordítottak-e mindent magyarról.

(larazon.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pofátlanság magasiskolája!
  2009-04-25 21:40:52, szombat
 
 

A pofátlanság magasiskolája!


"Eli Vizel túlélő" az (állitólag) tőle ellopott dollármilliókat (Madoff által) Irántól követeli.

http://www.normanfinkelstein.com/wiesel-demands-iran-pay-him-reparations-for-his- losses-to-madoff-iranians-shout-no/

Wiesel Demands Iran Pay Him Reparations for His Losses to Madoff; Iranians shout NO!
Elie Wiesel Verbally Abused as "Zio-Nazi" by Ahmadinejad Entourage at Durban II


http://www.youtube.com/watch?v=zV3rw_QOD7U&feature=player_embedded
(olvasónktól)




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdasági összeomlás esetén Kó
  2009-04-25 21:38:31, szombat
 
  Gazdasági összeomlás esetén Kósa vagy Botka vezetésével Fidesz-MSZP nagykoalíció alakulhat
2009. április 25. 13:41:53

Miközben zajlik az EP-választási kampány, miközben a Bajnai-kormány még mindig a gazdasági minisztert keresi a gazdasági válság kellős közepén, eközben a háttérben zajlik egy egészen más irányú folyamat. Pest megyei fideszes képviselők zárt értekezletén került szóba, hogy amennyiben a gazdasági válság elsöpri a Bajnai-kabinetet, a kormányrudat egy Fidesz-MSZP nagykoalíció veheti át. A kormányfői tisztséget Kósa Lajos (Fidesz) debreceni vagy Botka László (MSZP) szegedi polgármester viselheti.



Az első hallásra kicsit furcsa feltételezés abból indul ki, hogy a soron következő kormány semmivel nem lesz könnyebb helyzetben, mint a Bajnai Gordon vezette csapat. Nem csak a mélyülő válsággal, de az egyre elégedetlenebb társadalommal, a számonkérés igényével és a fokozódó nemzetközi nyomással is szembe kell néznie majd az új vezetésnek. Bárki is vállalja el, az szinte a biztos bukást vállalja. Ezért merült fel több fideszes agytrösztnél, hogy a Fidesznek meg kell osztania a felelősséget - és ezáltal a bukás lehetőségét - az MSZP-vel. Így ugyan megmenti a szocialistákat a teljes megsemmisüléstől, de elkerülheti, hogy röviddel utána a polgári szövetség is hasonló sorsra jusson.



Egy ilyen nagykoalíció persze csak átmeneti időre szólna, egyfajta fegyverszünetet jelentene, nem békét. Az egyértelmű, hogy egy ilyen konstellációban fel sem merülhet Orbán Viktornak a neve a kormányfői poszton. Ő valószínűleg maga elé tolná Kósát, hogy a várható amortizáció ne őt, hanem a debreceni polgármestert érje. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Kósával állítólag jó kapcsolatot ápoló Botka László szegedi szocialista polgármester vinné a prímet. Mindenesetre a tandem már elkezdte az együttműködést.



Négy közös törvénymódosítási javaslatot is beadtak fideszes és MSZP-s polgármesterek önkormányzati ügyekben, ebből hármat Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Botka László Szeged szocialista városvezetője jegyez.



Kósa Lajos és Botka László közös indítványai közül az egyik lehetővé tenné az elektronikus ügyintézést az önkormányzati adóhatóságoknál is, a másik a helyi önkormányzatok közoktatási faladatait érinti, a harmadik pedig az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényt változtatja meg.



Emellett az Országgyűlés előtt van 13 fideszes és szocialista polgármester közös javaslata is, amely a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt módosítja.

Forrás: Barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50 milliót ad a cigányok gyil
  2009-04-25 21:35:56, szombat
 
  2009-04-25. 15:48

50 milliót ad a cigányok gyilkosaiért az ÁVH, Horák Nóri nem számít


Ötvenmillió forintra emeli a mokkák elleni, halálos áldozatokkal járó fegyveres támadások nyomravezetői díját az országos rendőrfőkapitány. S mindeközben nem szakad rá az ég, de még egy vehemensebb vérmérsékletű magyar sem vágja pofán és kérdi meg tőle, hogy mire költi az adófizetők pénzét. Horák Nóri gyilkosaiért nem ajánl a buzicsicskaként is ismert, hazudós, mérges bevetése okán is hírhedt, jogi analfabéta főávós, és minden olyan esetben tagadja a retkek származását, amikor ölnek. És akkor még nem beszéltünk sok-sok nyugdíjas fekete mészárlóiról, vagy arról a tényről, hogy patkány Benczéék több mint 40 tetves réti niggert futni hagytak Szögi Lajos gyilkosai közül, mi több, nem vizsgálják a rasszista motivációt, noha a mocsadékok "öld meg a magyart" kiáltásokkal buzdították egymást Olaszliszkán, ahogy szinte minden más esetben is a fehérgyűlölet a cigánybűnözés és terrorizmus fő motívuma.
A bűnpártoló ÁVH, ügyészség, NNI, NBH a cigánybűnözés mellett természetesen a cigányterrorizmust is tagadja, noha az etnikum rendszeresen és előre megfontoltan támadja, fosztogatja a közérdekű üzemeket is, kimaradásokat okozva a vasúti közlekedésben, telefon és internetszolgáltatásban stb. Emellett szintén etnikai alapon szervezetten terrorizálja, fosztogatja a többségi lakosságot, különösen egyes régiókban teljesen felszámolva a közbiztonságot. Mindezt az ÁVH ölbe tett kézzel nézi, ha éppen nem szinte tevőlegesen támogatja, akárcsak a gyilkos enyingi cigányhorda tevékenységét, amely drogot terjeszt, kurvákat futtat, vendéglátóhelyeket fenyeget és zsarol akadálytalanul mai napig, közben akár gyilkolva is.
Ami még Benczét illeti: a rezsim politikai utasításait még túl is lihegő féreg nem létező törvények kapcsán intézkedésre utasította fogdmegjeit (hollókoszt-cáfolat), miközben fegyveres cigányok ügyében azt hangsúlyozta, hogy nem kell fellépni (!), a gumibot nem old meg mindent. Benczének és törvénytipró bűntársainak a rerndszerváltozás után súlyos börtönbüntetéssel, a halálbüntetés visszaállítása esetén még komolyabb következményekkel kell számolniuk.
Bencze József altábornagy szombaton, a fővárosi rendőrnapon elmondta: a nagycsécsi, a tatárszentgyörgyi és a tiszalöki bűncselekmények összefüggnek, azonos az elkövetői kör (érdekes, lincselések, rablások esetén nem veszi észre az azonos elkövetői kört), ezért a korábban kitűzött 10-10 millió forintos nyomravezetői díjat egységesíti és 50 millió forintra emeli. Lenyűgöző a rend héber őreinek buzgalma, hogy megtalálják a cigányokat gyilkoló, minden valószínűség szerint szintén a szarkák törzséből származó uzsorásokat. A gazdasági válság, mely a rendőrség költségvetését is érinti, nem gátolja meg Bencze fősünt abban, hogy ilyesmikre pazarolja a sündőrség, s közvetve a mi pénzünket.
Bencze József elmondta: a bűncselekmények elkövetése során a támadók több értékelhető nyomot hagytak hátra. Két DNS- minta is a rendőrség rendelkezésére áll, ám azok nem szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban. A romák elleni támadásokat egy 70 fős nyomozócsoport a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetésével vizsgálja, eddig körülbelül tízezer olyan embert ellenőriztek valamilyen módon, akik az elkövetés idején a helyszínek közelében megjelentek, közel kétezer embert meg is hallgattak, és több száz óra videoanyagot elemeztek.
Érdekes Hórák Nóri esetében, akit - csak rendőrség számára nem - bizonyítottan cigányok gyilkoltak meg, a DNS minták igen kalandos történetet éltek át, s nem is igazán használták a nyomozás során. A gyilkosok pedig azóta is szabadlábon téblábolnak, s jókat nevetnek a birka magyarok által megtűrt rendszer hülyeségein, 50 milliós nyomravezető díjról pedig nincs szó.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/26/39339/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai bedönti az ingatlanpiac
  2009-04-25 21:32:52, szombat
 
  Bajnai bedönti az ingatlanpiacot?

Előkészítetlen az általános, értékalapú ingatlanadó jövő évi bevezetése az adószakértők szerint. Vitákhoz, perekhez, szélsőséges esetben a hazai ingatlanpiac összeomlásához vezethet, ha az ingatlanadót jelenlegi formájában vezetik be - vélik.

Bár kétségtelenül van létjogosultsága az általános ingatlanadónak, de a szabályozás előkészítetlen, így csak zavarhoz fog vezetni - állította az FN-nek Zara László, a Magyar Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke. A legfőbb gondot - a korábbi próbálkozásokhoz hasonlóan - most is az jelenti, hogy nincsen korrektül felmérve a hazai ingatlanállomány ahhoz, hogy általános, értékalapú adóztatást lehessen bevezetni. Az ugyanis eléggé képtelen ötlet, hogy például egy utcában az alapján állapítsák meg az ingatlanok értékét, hogy egy adásvétel nyomán mennyi illetéket fizettek be az APEH-nek - véli az adószakértő.

Teljesen hasonlóan nyilatkozott az ötlettel kapcsolatban korábban Smetana György, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) helyiadó-szakértője is, aki szerint az adó számításánál ,,ezernyi" jogos szempont merülhet fel. Például az ingatlan fekvésével, fizikai állagával és egyéb paramétereivel kapcsolatban, ami vitákhoz, illetve perek ezreihez vezet majd. Az érintettek az adóhatóságnál fogják követelni, hogy ingatlanforgalmi szakértőkkel egyénileg mérjék fel lakásuk, telkük tényleges értékét.
Zara László szerint értelmezhetetlen és önellentmonó az is, hogy egyfelől Bajnai Gordon az általános, értékalapú ingatlanadó 2010-es bevezetését jelentette be, másfelől - méltányossági megfontolásból - a nyugdíjasok nem fizetnének. Ez utóbbi ugyanis önmagában kiskapuk tucatjainak megnyitását jelenti, s arról eddig sem volt kétely, hogy honfitársaink képzelőtehetsége kimeríthetetlen az adóelkerülés terén - fogalmazott.




S ha már méltányosságról beszélünk - tette hozzá a szakértő - hol tesznek különbséget a között, hogy valaki legális jövedelme mellett jut(ott) hozzá az ingatlanhoz vagy fekete munkával. A korábbi tervezetekben ugyanis legalább szerepelt olyan kitétel, hogy a befizetendő összeg meghatározott része levonható lenne a személyi jövedelemadóból. Most erről semmit sem hallani, ezért megint azok járnának rosszul, akik becsületesen eleget tesznek adózási kötelezettségeiknek.
A méltánytalanság/méltányosság kérdéskörén kívül van még súlyosabb következménye is az ingatlanadózás előkészítetlen bevezetésének - figyelmeztet Zara László. Mi történik ugyanis azokkal, akik nagyértékű ingatlanban laknak ugyan, de nem tudják fizetni a kivetett adót. Természetesen nekik azt fogják mondani, hogy akkor költözzenek kisebb, kevésbé értékes ingatlanba.
Ez helyes - fűzi tovább a gondolatot -, de borítja a piaci egyensúlyt, hiszen egyfelől megnő a nagyobb, értékesebb lakások kínálata, ami esetükben az értékük csökkenését eredményezi. Másrészről a kisebb lakások iránti kereslet növekedése azok árát hajtja fel. Összességében viszont a két folyamat a lakáspiac totális összeomlásához vezethet - vázolt sötét jövőt az adószakértő.
Az ingatlanadó bevezetése egyébként egyáltalán nem újkeletű elképzelés, szinte valamennyi rendszerváltás utáni kormánynál felmerült, de visszarettentek az intézkedés várható népszerűtlenségétől. És abban is komoly vita volt, hogy érték vagy területnagyság alapján adóztassanak. Végül egyedül Gyurcsányék próbáltak belevágni, úgy tervezték, hogy 2009-től félszázalékos adót vetnének ki, ami egy 10 milliós ingatlan esetén évi 50 ezer forint sápot jelentett volna.
Később mégis elálltak a tervtől, amit azonban a múlt év őszén kirobbant pénzügyi-gazdasági válság hatására ismét leporoltak. Idén februárban Veres János még azzal állt elő, hogy a kormány 2011-től kívánja előkészíteni az ingatlanadót, 2014-es bevezetéssel, és úgy, hogy kedvezményeket kapnának a 62 évnél idősebb nyugdíjasok, illetve az összeg 50 százaléka levonható lenne az szja-ból.
Az ötlet amúgy az ellezéki Fidesztől sem idegen, a párt egyik vezető gazdaságpoltikusa, Matolcsy György többször tett említést a vagyoni típusú adók arányának növeléséről, így az ingatlanadó bevezetéséről.

Forrás: FN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István: A kormányváltás
  2009-04-25 21:31:35, szombat
 
  Lovas István: A kormányváltás utáni veszélyek


Kövér László a Heti Válasz április 9-i számának adott interjújában azt mondta: ,,Nincs külön Fidesz-szempont: a párt érdeke egybevág az országéval. Akkor leszünk erős, tartósan kormányzó erő, ha jó irányba tudjuk fordítani az ország szekerét."

E kijelentő mondat megvalósulása érdekében a Fidesznek arra kell törekednie, hogy választóival olyan harmóniát építsen fel, mint amely Ausztria, Franciaország, Norvégia és Európa legtöbb pártja, valamint szavazói között megvalósult. Ha ez nem történik meg, a rettenetes állapotban átvett ország kormányzásának első fél éve után megtörténhet a jobboldal legnépszerűbb pártjával az, mint ami ma a szemünk előtt az MSZP-vel játszódik le, amelyik olyan mértékben elvesztette kapcsolatát választóival és menetel velük szembe, hogy most valóban felbomlanak a közöttük több évtized alatt megszilárdult kötelékek.

A Fidesznek és a választóinak egymást jobban meg kell ismerniük. Hiszen most még a kormányváltáshoz vezető utat is másként látja a párt és a hozzá akár a legszorosabban állók.

Egy példa. A Magyar Demokrata április 8-i számában Bencsik András Lázadni kell! című vezércikkében azt írta, hogy ,,ki kell menni az utcára és forradalmat csinálni". Amivel - gondolatban - nyilván sokan értenek egyet a jobboldalon.

A Fidesz.hu honlap beszámolója szerint ugyanakkor egy március 24-én tartott veszprémi előadáson Navracsics Tibor frakcióvezető ,,óva intette hallgatóságát a forradalmi megoldástól". A másnapi Veszprémi Napló részletesen idézte szavait: ,,az utcára azért sem lehet kivinni a népet, mert valóságos eredményt sohasem a forradalmak hoznak; az összetűzésekben életüket vesztett emberekért pedig azokat terhelik a felelősség, akik őket az utcára küldték."


Azt most ne elemezzük, hogy a történelem e sajátos felfogásához mit szólnak azok, akik az 1848-as és az 1956-os forradalomra másként tekintenek. Csupán azt kívántuk érzékeltetni, hogy még a kormányváltáshoz vezető út értelmezésében sincs egység a jobboldal egy tekintélyes része és annak legnagyobb pártja között.

Az most mellékes kérdés, hogy a forradalmat igenlők és a forradalmat ellenzők vagy leszólók is elbeszélnek a valóság feje fölött. Forradalmat lehetetlen ,,csinálni" demokráciában - függetlenül attól, hogy e demokrácia csak formálisan, intézményeiben létezik. Azon egyszerű oknál fogva, hogy senki sem tudná, kire kell vagy mire kellene lőni. A Parlament épületére? A Magyar Nemzeti Bankra? Az MTV székházára?


És mivel lőnének a forradalmárok? A fegyverek a kormánynak engedelmeskedő rendőrség és katonaság, valamint kedvenc gorillavállalatuk, az In-Kal Security kezében vannak. További ,,forradalomtechnológiai apróság": az SZDSZ javaslatára már jó ideje megszüntették a kötelező katonai szolgálatot, aminek következtében sokan még egy puskát sem tudnak elsütni.

Az ország szekerének jó irányba fordításához pedig a kihívásokra felkészült, roppant keményen dolgozó Herkulesek egész csapatára lesz szükség. Ugyanis az országban - amely polgáraiból áll - vannak nem kis számban olyanok, akik érdekeikkel és érzületeikkel ellentétesnek tartják azt, ha egy középjobboldali kormány idején az ország lelkileg, fizikailag és gazdaságilag virágzik, ami első számú érdek.

Makovecz Imre, a világszerte ismert építész, a Magyar Demokrata már említett számában megjelent interjújában jelentette ki a mai hatalomról, hogy ,,Azokra az intézkedésekre, amelyek a nemzet fennmaradását szolgálnák, a hatalom részéről sem pénz sem akarat nincs. Akarat csak a nemzet felszámolására van."

Amit a Központi Statisztikai Hivatal éléről törvénytelenül elkergetett Mellár Tamás a Heti Válasz említett számában így fejezi ki ugyanezt: ,,Mintha a sikeres stabilizáció és reform alapvető feltétele a lakossági megszorítások mértéke lenne; minél jobban szenved a nép, annál biztosabb a siker."

A Magyar Nemzet április 14-i számában pedig ugyanerről Czakó Gábor azt írta: ,,Ha a nép kivész, akkor minek az egész kormányzás?"

A jobboldali pártok szavazói között ezt a már általánosan elfogadott véleményt támasztja alá az eddig más módon kielégítően, sőt sehogyan nem magyarázott tény, hogy a 2001-ig igen kedvezőtlen globális gazdasági környezetben a jobbközép koalíció vezetése alatt Magyarország miért szárnyalt, miért tekintették széles körben ,,mintadiáknak" az uniós csatlakozásokra váró országok között is, majd mindez miért csapott át ennek teljesen az ellenkezőjébe, noha a múlt év szeptemberében az Egyesült Államokban kirobbant világválságig a magyar gazdaság egy parádésan felfutó globális környezetből profitált, akárcsak a térség néhány év alatt bennünket messze elhagyó országai.

Kövér első mondatára visszatérve kimondhatjuk: ha a Fidesz azt akarja, hogy az országot felemelje, pontosabban a felemelkedés lehetőségét megteremtse, akkor azt az ellenérdekeltek erős ellenállásán keresztül is meg kell tennie. Arra pedig számítani kell, hogy az ellenállás a másik oldalról a korábbiaknál is - finoman fogalmazva - nagyobb lesz, noha azt ma csak a fantáziadúsak hiszik el. Az pedig mindennapos tapasztalat, hogy a másik oldal nemzetközi kapcsolatai, amelyeket felhasználva ,,segít" majd be a javulást gátló projektjébe, fényévekkel jobb a Fideszénél, amely párt még ma sem érti, hogy egy Hobbes-i világban él, ahol Sarkozy elnöknek, Merkel kancellár asszonynak vagy Berlusconi miniszterelnöknek mérhetetlenül fontosabb például Medvegyev orosz elnök a magyar miniszterelnöknél. Amit viszont tud a szlovák Fico, a cseh Klaus és térségbeli társaik.

Hacsak valami rendkívüli fordulat nem következik be - amelynek esélye mára már elhanyagolható -, és a Fidesz nyeri a választást legkésőbb 2010 tavaszán. Annyi kétségtelen, ha a választások idején a globális válság véget ér, a győztesnek jóval könnyebb lesz kormányoznia az ország teljesen lepusztult állapota ellenére, az általánosan bizakodó hangulatnak köszönhetően. De essen a kormánykerék átvétele akár általános gazdasági lejtmenet, akár a tartóssá vált depresszió, akár már a kilábalás idejére, aki nem illúziók rabja, tudja, az MSZP és az SZDSZ-hű értelmiség a kezében lévő eszközökkel egy fél év alatt az általuk létrehozott nyomort a megválasztott jobboldali kormány nyakába varrja.

Ekkorra a választásokon elnyomorodottságuk és a mai kormány elleni általános ellenszenvük miatt a Fideszhez csapódott szavazók vagy passzívvá válnak, vagy egy vele szembe menő politikai erő demagóg szólamainak felülve akár arra is hajlandóak lesznek, hogy az utca nyomásával kergessék el a kormányzó jobbközép pártot, amely e nyomásnak messze nehezebben tud ellenállni, mint a most kormányzók. Legjobb esetben pedig helyükön maradnak úgy, hogy félelmük megbénítja kormányzásukat, nem beszélve a beígért intézkedések elvégzésére irányuló akaratukat. Amihez hasonlót már megéltünk a taxisblokád után.

És ez lesz az a pillanat, amikor a Fidesznek történetében a leginkább szüksége lenne az őt támogatókra, amelynek hiányában Magyarországon igen csúnya történelmet írhatunk.

E támogatás azonban csak akkor marad a Fidesz mögött, ha a párt megvalósítja azt, amire az elfogadott szóhasználat szerint jobboldalinak nevezett szavazók az 1990-es fordulat éve óta mindhiába várnak politikai vezetőiktől.

Ha az akkori Fidesz-kormány e várakozásoknak nem fog megfelelni, az a nemzetre, választóira, magára a pártra és minden bizonnyal a teljes magyar jobboldalra nézve végzetes lesz, noha a ,,végzetes" szó - tekintettel a mai, nyugalommal szintén végzetesnek tekinthető helyzetre - a sors szomorú fintoraként kissé már kezd klisészámba menni.

A feladatok olyan gigantikusak, amelyekre a felkészülést papíron, fizikailag/szervezetileg és elsősorban lelkileg már évekkel ezelőtt meg kellett volna kezdeni. Amennyiben ez nem történt és nem történik meg, sok esélye nincs az alapvető átalakulásnak.

A világtörténelemben országoknak szinte csodával határos mértékű átalakulása nem egyszer sikerült, Szingapúrtól Kínáig. Szingapúr esete - azt mutatja, hogy a legfőbb tanulságok egyike a dolog egyszerű volta: a fundamentális változáshoz nem kell újra feltalálni Kolumbusz tojását.

Ez az, amit a most 86 éves Lí Kuan Jú, a jelenlegi miniszterelnök ,,tanácsadói miniszterelnöki" rangban még mindig aktív édesapja, a földkerekség vitathatatlanul legbölcsebb és leghatékonyabb politikusa bebizonyított. Azzal, hogy az egész világot karácsonyfának tekintve válogatta ki és szedte le arról az ,,ajándékokat", vagyis más országban bevált gyakorlatot, amelyek a legjobban tetszettek neki és valósította meg őket otthon. Ideológiai előítélet nélkül, pragmatikusan: a jó macska az, amelyik egeret fog alapon. Az eredmény: a városállamot jövőképének megfelelően rövid évtizedek alatt egy trópusi, nyomorgó pokolból szupergazdag, mintaszerűen működő országgá ,,varázsolta".

Lít nem zavarta, hogy a brit önkormányzatok lakástámogatási rendszerének munkáspárti gyakorlatát, a Pinochet-i chilei nyugdíjrendszert vagy a rotterdami konténerkikötő szervezéstechnikáját ültette át. Csak egyetlen dolog érdekelte: vajon a sikeres, másolandó gyakorlat hatékonyan előmozdítja-e a nemzeti érdeket?

A szingapúri módszer másik nagy tanulsága annak egyszerűsége: az egykori koszfészekből Lí azzal kezdte a mai laboratóriumi tisztaságú egyenlítői várost kimosni, hogy a mocskos Szingapúr folyó partján a takarítását kezdeményezve seprűt ragadott. Miközben vasszigorral likvidálta a minden bokorban burjánzó korrupciót.

Zárójeles kérdés: vajon a Pekingnek és Washingtonnak is oly sokszor tanácsot adó Lít miért nem lehet a mocsokba fulladó Budapestre hívni már most? És - szintén kérdés a Fideszhez - miért nem alakulnak olyan csoportok, amelyek Dániában - Európa érvelhetően legsikeresebb társadalma - mindennapos gyakorlatát tanulmányozzák a helyszínen szemmel a hazai alkalmazhatóságra?

Matolcsy György ugyancsak a Heti Válasz idézett számában Jövőkép 2025 címmel megjelent cikkében - amelyben ismerteti, hogy hetvenöt magyar közgazdász miként látja a magyar jövőt -, azt várja, hogy ,,a lelki és erkölcsi fordulat" ,,magunkban, bent" zajlik le. Arra a volt gazdasági miniszter 2025 után is várhat. Bajnai Gordon és csapata belső, erkölcsi fordulatára.

Az erkölcsi tisztogatást is kívülről kell elvégezni, az új kormány hivatalba lépése első órájában, előre kidolgozott tervek mentén. Amire egyetlen példa: nincs az a civilizált, de még a ,,nem civilizált" világ országaiban sem még egy olyan, amelyben akár internetes kiadványok fórumain, akár televíziós műsorok alatt futó csíkokon sms-ek formájában nyilvánosságot kaphat az a gyűlölködő szennyözön, mint ami nálunk. Ami nem önvizsgálatból fakadó morális megújulási mozgalommal akadályozható meg, hanem azzal, hogy a személyiségi jogok megsértőit gigantikus pénzbüntetéssel sújtják. Azok, akik - és most bocsánat, de legalább ezzel az esettel érzékeltetni kell, hogy mi folyik itt - arra bíztatnak egy internetes fórumon, hogy egy ötvenhatos hős asszony szájába vizeljenek, azok nem fognak önmagukba nézve megújulni.

Ennek a bosszúból és élvezetből gyűlölködő, hazáját és népét megvető rétegnek destruktív ,,alkotókészségét" el kell fojtani, mert húsz év alatt kiderült, ellentétben azzal, mint amit magukról hirdetnek, vagyis azt, hogy puszta létük kulturális és egyéb ,,pluszt" hoz a társadalomnak, térségünkben mindaz az ország, ahonnan hiányoznak, sikeresebb, tisztább, tisztességesebb, civilizáltabb és kulturálisan is sokrétűbb, kezdve az aluljáróktól az épületek homlokzatáig egészen a teljes közéletig, mint a miénk. Nem pedig ismét megrendelésekhez juttatni őket. A Stockholm-szindrómában lubickolás az egész magyar jobboldal feltámadás nélküli halálához vezet.

A jobboldali szavazóknak elege volt abból, hogy az általuk megválasztott koalíció is a Réz Ádámokat, a György Pétereket, a Héder Barnákat és társaikat futtatta; azon televíziós állomásoknak engedtek el milliárdokat, amelyek e réteg szócsöve. Elege volt abból is, hogy középiskolás terjesztésre erkölcsi tankönyveket csak azért tiltja be saját kormányuk, mert azokat a másik oldal sajtója támadja, míg a Nemzeti Kulturális Alap a másik oldalnak hódol pénzzel. Elég volt abból, hogy a külügyminiszter azzal dicsekedett: nála nem volt tisztogatás. Elég volt abból, hogy a kancelláriaminiszter a másik oldalnak hozott létre intézményeket úgy, hogy a jobboldalnak a választási csalással elúszott veresége után (Kövér László dicséretes, de sajnos késői beismerése) abból egyetlen nem maradt.

A kérdés, hogy a szemléletváltáshoz elég volt-e az eddigi siralmas kudarc. Az előjelek közül vannak aggasztóak. Navracsics Tibor frakcióvezető honlapján ugyan a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap vagy a Demokrata - a Fidesz törzsszavazóinak kitüntetett olvasmányai - nem érhetőek el, de azon külön, napi olvasásra is ajánlottan szerepel és érhető el egyszerű ráklikkeléssel az a két internetes kiadvány, amely a fehér izzásig gyűlöli a felsorolt újságokat, jeleníti meg rajta idolként azt a Seres Lászlót fotóval és interjúval, aki szerint kár, hogy Magyarország nem az Egyesült Államok 51-ik állama. És az azokon ajánlott internetes helyekről szintén nem a jobboldali választók fórumai tárulnak fel, hanem a jobboldali pártok választóit rasszistának, és a többi megszokottnak tartók világa.

Azért azonban, hogy ez az írás optimista hangon érjen véget: reméljük, a fideszes vezetőnek a cikk elején idézett mondatai végre nem csak a szándékot, de a valóságot is tükrözik.

(Lovas István - Magyar Élet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.