Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tóth Bálint: Augusztusi este
  2009-08-16 23:59:52, vasárnap
 
  Tóth Bálint: Augusztusi este


"A rózsa lábujjhegyre áll,
tárt pillákkal nézi a holdat.
Alszik fészkén a jégmadár,
fenyőn feketerigók szólnak,

s egyenként elhallgatnak ők is,
elszunnyadnak a tág mezők is,
hangolnak tücskök, pengetik,
felcsap a fülemüle-trilla,

s egy tündér csillagkönnyeit
az ég kék kötényébe sírja."

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Ötödik lett Sáfrán-testvérpár
  2009-08-16 14:47:07, vasárnap
 
  Ötödik lett férfi kajaknégyesünk

2009. augusztus 15. 16:50 | Forrás: STOP/MTI
Az egyes pályán kezdett a magyar férfi kajaknégyes. Sík, Gyökös, Bozsik és Boros alkotta kvartett végig versenyben volt a jobb helyekért, sőt, a dobogóért is volt sansz. A végén azonban csak az ötödik hely jött össze.
Kajak-kenu vb: ötödik lett a Sáfrán-testvérpár
A Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály kenu kettesben éremeséllyel indultak. Az Európa-bajnokságon remek versenyzéssel lettek elsők. A kanadai pályán is titkoltan aranyat vártak maguktól. A szokatlan kanadai kameraállás alapján nem lehetett könnyen megállapítani, hogy áll a magyar duó. Féltávnál a harmadik, negyedik helyen lapátoltak. A táv második felében egészen rátapadtak a vezető német hajóra. Következett az utolsó százötven méter. A lendület azonban már nem tartott ki. Az ötödik helyen végzett a magyar testvérpár.

Utolsó előtti lett Vajda Attila
A pekingi Shunji-pályán aratott győzelme után a dartmouthi vizen megbukott Vajda Attila, a leggyorsabb ezer méteres kenus. Vajda már megcsinálta a "Grand Slamet": az olimpiai és az EB-arany után beseperte a világbajnoki címet is. A dartmouthi világbajnoki kudarc nagy csalódás! A szegedi kenus könnyen, féltávnál kiengedve is egy hajót vert a mezőnyre a középfutamban. Nem volt nyomasztó a külső elvárás, hogy a szombati döntőben ismételje meg a teljesítményét. Vajda Attilának könnyedén sikerült. Pedig az ötszáz méteres előfutam nagyon nem úgy ment neki, ahogy ő és a magyar szurkolók várták. Vajda pénteken kicsúszott az ötszázas előfutamból, így nem lesz ott a vasárnapi fináléban. Vajda nem rajtolt rosszul az ezres döntőben, de a mellette húzó Vagyim Menkov még nála is erősebben kezdett. Sőt, ötszázhoz közeledve már egy teljes hajóval vezetett Attila előtt. Attila próbált közelebb kerülni, de nem tudott tapadni az élen állókra. Érthetetlenül lelassult és a végén csak az utolsó előtti, azaz a nyolcadik helyen ért célba. Csalódás!

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Két arany, egy bronz,
  2009-08-16 14:41:37, vasárnap
 
  Két arany, egy bronz, egy katasztrófa,

2009. augusztus 15. 16:50 | Forrás: STOP/MTI
A gyenge kezdés után a női vonal megmutatta, nem tragikus a helyzetünk kajak-fronton.
Kovács Katalin a négy ezredes négyes-győzelem után fél órával beült az egyes hajóba és megnyerte azt a futamot is. A női kajakpáros bronzérmes lett. Korábban Vajda Attila a saját szobrát döntötte le a nyolcadik helyével. A többi kajakostól, kenustól titokban érmet vártunk a világbajnokságon, de sokáig senki nem nyert semmit.

Kovács Katalin megvédte címét
Kovács, a Domino Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kajakosa bő fél órával az 500 m négyes eredményhirdetése után szállt ismét vízre abban a reményben, hogy megvédi két éve, Duisburgban kiharcolt címét. Ennek megfelelően a rajt után rögtön az élre állt és végig diktálta a tempót a mezőnynek - már aki bírta közülük -, és az utolsó 200 m-hez is elsőként érkezett. Bár dán és német riválisa megpróbálta utolérni, ő még egyszer meg tudta indítani a hajóját, s ezzel megszerezte második aranyérmét Kanadában. Ez volt pályafutása 25. vb-címe.
Magyar arany 500 méteren!
Kovács Katalin, Kozák Danuta, Janics Natasa és Benedek Dalma alkotta magyar négyes sajnos "szokás szerint" beragadt a rajtnál. Egy beülővel a németek mentek előttünk sokáig, végül célfotó döntött... a mi javunkra! Egészen elképesztő hajrá volt! Ideje volt már legyőzni a németeket! Egy hajszállal, de mi nyertünk! 2006 után először vertük meg vébén a németeket. Nagyon kellett!

Bronzérmes a női kajakpáros
A Medveczky Erika, Benedek Dalma kajakos duó bronzérmet nyert 1000 m-en a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján.
Benedekék ezúttal nem eveztek olyan jól, mint a pénteki középfutamban, a végül élen záró lengyel, német duótól messze leszakadva lapátoltak, de harmadik helyük nem forgott veszélyben.
A fiatal, többnyire vb-újoncokból álló kenus kvartett - Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid és a rutinosabbnak számító Sarudi Pál - hatodikként zárt a döntőben 1000 m-en.



 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1528 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.