Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Boldogság
  2009-01-31 09:30:16, szombat
 
  Hokata: Titkos szavak sorozat/,

Néztél-e már meleg szobából hóesést? Láttad-e már, hogy kavarognak az apró pihék a házak között? Vagy az utcai lámpák fényében,hogy kavarognak, villognak a széltől? Láttad-e már tavasszal,amikor a Nap szemeidbe süt és a friss reggeleken munkába siettél, hogy bukkanak elő a fényből a felnőttek és az iskolába tartó gyerekek?
Láttad-e nyújtózni a fákat az eső felé , hogy lemossák leveleikről a port és füstöt ?Elnézted -e hosszasan kisbabád első mosolyát, amikor még nem tartozott Hozzád, csak Te tartoztál hozzá?Aztán évek múlva az első összemosolygást, amikor már úgy néztetek egymásra, hogy mindenki látta összetartoztok? Láttad-e már a kövek között kibúvó virágokat, fűszálakat? Voltál-e már vízparton, amikor a fény hidat vert rajta, és a hullámok csobogva ütköznek a partnak? Fogtad-e valakinek a kezét, miközben féltél a visszautasítástól, aztán meg érezted, hogy a szeretet úgy árad feléd, mint csendes szél holdfényes estén? Visszanéztél-e életedre, jót és rosszat egy csokorba kötve és megnyugodva beletörödtél, hogy ez csak és kizárólagosan a Te életed lehetett, jó és rossz csak Veled történhetett meg ebben a formában? Megbocsájtottál -e bárkinek, aki megbántott Téged, és nem kért bocsánatot? Álltál-e már egy koporsó mellett, és érezted, hogy senki és semmi nem nyújt vigaszt? Találkoztál-e sok-sok év elteltével egy ismerősöddel, akivel egyszerre tártátok ölelésre a karotokat? Mentél-e dúdolva úgy az utcán, hogy mindenkire rámosolyogtál? Hallgattad-e már este a harangszót a csendben, vagy napközben a zajban utat törtek a kondulások?Szembenéztél-e már azzal, hogy tudtad, hogy valakinek nem tudsz megbocsájtani? Jártál-e már egyedül az őszi avarban, a színek tobzódásában, és nem vágytál senki társaságára? Szégyenkezés nélkül sírtál-e már egy szép filmen,drámán, versen, zeneszámon, nem tőrődve mások véleményével? Láttál-e már megszületni egy zebrapintyet, és ámultál a teremtés csodáján, amikor a néhány grammnyi életben ott lapult az ének, a szárnyalás a fiókák reménye?
Én mindezt láttam, átéltem és ettől vagyok boldog...., jókedvű....., és elégedett.
/Hokata: Titkos szavak sorozat/,
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Párizs online
  2009-01-30 16:45:58, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Jó helyek -láss világot!  
Ez szörnyű
  2009-01-29 10:00:11, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alkimista /részlet/
  2009-01-27 10:07:43, kedd
 
  Az ember mindig új barátokra lel, ugyanakkor nem kell velük lennie nap nap után. Ha viszont mindig ugyanazokat az embereket látjuk - mint például egy szemináriumban, -,akkor végül életünk részeivé válnak. És ha életünk részeivé válnak, végül bele is akarnak szólni az életünkbe. Hogyha pedig nem viselkedünk az elképzelésük szerint, megharagszanak. Ugyanis mindenki pontosan tudja, hogyan kell élnie a többieknek. Ezzel szemben soha nem tudják, hogyan éljenek ők maguk-  
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Utánozni szabad
  2009-01-26 09:44:00, hétfő
 
  A hölgy 80 éves.
és ízig vérig NŐ!
Utánozni szabad Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-01-25 23:27:10
feltöltő: anyu65
nézettség: 1083
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: never, lady, years, 80, salsa,
kategória: party
leírás: 80 YEARS OLD LADY dancing so beautyful. Its simply amazing just watching the beauty of leg movement and the speed of hands game... Its just breath taking when shes jumping and dancing maybe better the 80% of the international profesional ball room dance winners. YOU MUST WATCH THIS! Click here to be amazed!!!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
K-pax
  2009-01-24 13:10:30, szombat
 
  FILMAJÁNLÓ
Link

idézetek a filmből
A K Pax-en nem létezik házasság, Nincs feleség, nincs férj, nincsenek családok,
- Milyen a társadalmi szerkezet?
- Arra, nincs szükség
- Nincsenek törvények?
- Se jog, se jogászok.
- Honnan tudják mi a jó?
- Az Univerzum minden lénye tudja mi a jó.
- Mi van, ha valaki valami rosszat csinál,erőszakot követ el, vagy gyilkol. Hogyan büntetik?
- Maguk emberek többnyire a szemet szemért elv alapján cselekszenek. Szemet szemért, életet az életért. Habár Buddha és Jézus Krisztus is másképp látta, a kutya se törődött velük. Se a keresztények, se a buddhisták.
Emberek! Nehéz elképzelni, hogy húzták ki idáig.


Szeretnék valamit mondani: valamit, amit talán még nem tud, de a K_Paxiak képesek voltak felfedezni.
Az univerzum tágul, aztán visszazuhan önmagába. Aztán megint tágulni kezd, és ez a folyamat örökké tart.
Amit nem tud, hogy amint tágulni fog, minden ugyanolyan lesz, mint most. Bármilyen hibát követ el a jelenben, nem szabadul tőle. Minden egyes hibáját Újra meg újra át fogja élni. Örökkön örökké.
Szóval azt tanácsolom, hogy próbálja meg most jól csinálni, mert nem lesz több alakalom. ,

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:   filmajánló  
Hiányzol
  2009-01-24 10:27:44, szombat
 
 
Zene mára: Bíborszél: Hiányzol
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  videók  
Pillanat
  2009-01-23 10:31:03, péntek
 
  Van úgy, hogy van olyan. Egészen biztos, hogy volt és tutifix, hogy lesz. A pillanat már csak ilyen.
Mindenkivel megtörténik. Mindenki gyűjtögeti a pillanatokat, rakja elfele a kedvenc kis dobozkájába, aztán téli estéken, adott pillanatokban kicsomagolgatja, és újra megnézi, átéli. Nem olyan ez mint a tudás, ami csettintésre előjön, ez más, ez akkor jön elő, amikor ő akarja, ő a főnök, mi csak a közönség vagyunk. Ő generálja saját magát és mi maximum hálásak lehetünk neki és nagyon szeretjük, mert jó. Nem romlik, és az idő múlásával sem csorbul. Mint a jó bor, úgy őrzi meg minden molekuláját, pillanatát.

A pillanat olyan mint egy gyorsvonat. Váratlanul csapódik belénk, de amikor megvan, nagyon nem szeretnénk ereszteni, de még csak ez sem rajtunk múlik. Felidézni sem lehet csak úgy, csak akkor ha őnagysága megengedte. Ő már csak ilyen.
De a pillanat eljön egy pillanat alatt, csak tudni kell, hogy az az. Aztán nem ereszteni, csak tartogatni, simogatni. Megtörténhet bárhol és nem kell várni rá, tudod a pillanat az olyan, hogy csak úgy jön, jön magától, mindentől függetlenül, aztán ha ott terem, akkor csak néz az ember, ámul-bámul... Van ez így? Lehet ez így? Kérdezzük magunktól izgatottan, és a pillanat lehűt, megnyugtat, és válasz helyett egész egyszerűen csak megtörténik. Nem olyan mint más érzés, nem jelentkezik be előre, nem lacafacázik, jön és földbe gyökereztet...
Például egy koncertteremben, a tömeg közepén, persze nem zsúfoltan, nem úgy, hogy rossz legyen, olyan kellemesen szellősen, kicsit sötétben, hogy az ember tudjon magába meredni. Dudorászni halkan a szöveget, várni a kedvenc részt, amikor a gitár és az énekhang egyvelege a legbarátságosabban stimulálja végig a kisagyadat. Várni azt a részt, ami neked őt jelenti, de úgy, és nem úgy mint mindenki másnak, mert a napnál is világosabb, hogy ez a rész csak a tied, tietek...
"A hídon merengek, alattam a folyó,
egy férfi lép mellém, de nem hozzám való!
Fúj a szél, hajamra hull a hó,
szerelemben élni volna jó!"
Aztán megkopogtatják a válladat, te megfordulsz és ott áll előtted egy földig hófehér kabát, szőke hajjal a tetején (a porcelántopán már csak a képzelet műve) és a kedvenc hangoddal simogat meg, és a szívedbenéz a szemeivel, azokkal a szemekkel amiket pillanatokkal ezelőtt idéztél fel.
Na ilyen egy pillanat...
És mennyi ideig tart?
Nem tudni. Talán csak egy pillanatig. A pillanat nem olyan, ami tart, nincs neki ideje, sem sebessége, tarthat eddig is meg addig is, tűnhet egy szempillantásnak is és egy egész életnek is, de amikor ott van, akkor lefagyunk. Lefagyunk, és fülig érő szájjal vállaljuk ahogy a hátunk közepén, a gerincünk két partján végigszalad az ujjbegyeivel a derekunktól fel a tarkónkig és azzal az érzéssel cirógat végig, amire csak ő képes.
Na ilyen egy pillanat...
Szeretjük a pillanatot, és várjuk.
Van úgy, hogy direkt elébe megyünk, és megpróbáljuk kicsalogatni az odújából még akkor is, amikor nagyon jól tudjuk, hogy nem fog kijönni. Reménykedünk, ha már ennyit megtettünk érte, akkor legalább egy pillanatra jöjjön el. Nem fog kijönni, mert a pillanatot mi nem idézhetjük elő, csak várhatjuk karba tett kézzel, mosolyogva vagy szomorkodva, bambán vagy közömbösen... Aztán jön a pillanat és jön aminek jönnie kell. Egyszer csak belénk nyilall és a fénysebesség ezerszeresével kezd cirkulálni bennünk, az idő megáll, és mi átgondolunk minden szépet, minden jót ezzel a pillanattal kapcsolatban. Meredünk rá és a gondolkodás közben is azon gondolkozunk, hogy történhetett meg ez a pillanat. Lebegünk a varázsában, utazunk vele, útelágazásokat fejtünk meg és milliónyi kis történetet élünk meg egy pillanat alatt.
Na ilyen egy pillanat...
Aztán bumm. Elmúlik egy szempillantás alatt, állunk meredten és azon csodálkozunk, hogy kerülhettünk vissza ugyanoda ahol előbb voltunk, hiszen valahol egész máshol jártunk. És semmi sem marad utána, csak az az apró emlék amit elteszünk abba a kedvenc kis dobozkánkba, hogy majd téli esténként kicsomagolhassuk és megpróbáljuk újra megélni, és időutazással repüljünk vissza oda és akkor, amikor az a pillanat pillant.
Na ilyen egy pillanat..

 
 
0 komment , kategória:  szép  
Woody Allen, a svéd úszónő
  2009-01-23 09:48:11, péntek
 
 
Link
no comment
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretet
  2009-01-22 09:18:12, csütörtök
 
  A két fiatalember otthonában nevelt egy kisoroszlánt. Amig a hatóság közbe nem lépett. Aután az állatot visszaengedték a vadonba. Az állat felnőtt, beilleszkedett a vadon életébe.
A film azt a pillanatot mutatja be, amikor a fiatalemberek , visszatértek hogy meglátogassák kis kedvencüket.

Christian The Lion Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-01-20 22:55:30
feltöltő: anyu65
nézettség: 7599
szavazatok: 3
kommentek: 0
kulcs: Reunion, Lion, The, Christian,
kategória: állatok
leírás: This is a story with love between man and animals _ so touching.Song: Aero Smith - I dont wanna miss a thing

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 406 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 240
  • e Hét: 1084
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 280582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.