Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Új meghívások, Új feladatok.
  2009-10-28 14:52:35, szerda
 
  Újpesten voltam majd egy hétig. A Magyar Művészetterápiás Társaság elnökével Dr. Vértes Lászlóval újságot írtunk, szerkesztettünk.
További meghívásokat kaptam, holnap október 29.-én Kimle Művelődési Ház, 18-órára. Könyveimről beszélgetünk Farkas János újságíró - tanárral, a T. közönség bevonásával.
November 10.-én Jánossomorján a Testek arca, kiállításomat mutatom be, megnyitja: Dr. Vértes László.
November végén / pontos dátum szervezés alatt/ B.Szántódra megyek olvasótalálkozóra, könyveimmel- festményeimmel, felkérésre. Ma kaptam a Szántódi Hírlevél, helyi újságot, amiben közölnek egy Balaton- hoz kötődő versemet, és az ottani részvételemről fotót. Megemlékeznek a Magyar Művészetterápiás Társaság országos első bemutatkozásáról, ami Dr. Vértes László elnöknek köszönhető, hogy Szántódot választotta színhelyül.
A Jánossomorjai Naplóba az Idősek helyi Klubjáról írok, az életükről, ellátásukról, kultúrális életbe való kapcsolódásukról, helyi programokról, egy előadásról, ami november 10.-én délelőtt a helyi Idősek Klubbjában hallgatható meg. Előadó: Dr. Vértes László, aki a kiállításom megnyitójára érkezik Jánossomorjára, Budapestről.
Megérkezett az unokám Londonból, Vele szedtük le tegnap Kimlén a kiállításomat. Örültem, hogy még kiállításkész állpotban megtekinthette, hiszen nagyon ritkán jön haza látogatóba. Nagyon szeret itthon a Hazájában, de a megélhetése visszahívja Angliába.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új barátok, új vélemények...
  2009-10-20 15:10:33, kedd
 
  Új barátok ismeretsége, több új olvasót hozott nekem. Most került a kezükbe. a Mindörökre Uram? című. verseskötetem. Örültem a reagálásnak, a visszajelzéseknek.
Amióta nem karolja fell egyetlen Állami kiadó, Kultúrális szféra a kortárs írókat, költőket, úgy érzem nagyon beszorulunk szűkebb környezetünkbe. Talán a megyénkbe már nem kell elmondanom, ki vagyok, Győr-Moson-Sopron megyére gondolok. Voltak, vannak más megyékben is szerepléseim.
Mégis meg kell küzdeni méltatlanul a mindennapokért.
Nem festhetem azt amit szeretnék, mert meg kellene élnem valamiből. Mégis igyekszem saját szellemiségemnek megfeleni, és küzdeni keservesen naponta.
Ilyenkor jön nagyon jókor, egy- egy elismerő kedves levél. A Művészek élete amúgy sem meghatározható életstílus. Vannak olyan EMBEREK, akiket igen nagy tisztelettel kedvelek, szeretek. Ők a nagybetűvel írt EMBEREK!
Segítő akarásuk, bíztatásuk, támogatásuk felér egy bizonyos / életerő / táplálékkal.
Vannak Pártok- Szférák - meg pártok, akik küldözgetik a levelüket, biztosítva a jövőbenni támogátasáukról a "kortárs művészeket, művészeteket"
Ezekkel az üzenetekkel nem tudok mit kezdeni: - Nem vagyok elkötelezettje egyetlen Pártnak sem.
A Hazám, az Emberiség elkötelezettjének tartom magamat, és kitartok elveim mellett. Szép Magyarországért vagyok! Vagyunk nagyon sokan!
Mindenki költőjének vallom magam, mindenkinek írom könyveimet, aki érti! Mindenkinek festője vagyok, aki szereti a stílusomat, mert emberi stílusban írok, festek az Embereknek, Értük!
A következő jelentkezésem egyéb elfoglaltságaim miatt csak 26-án esedékes a késői órákban.

Gondolatok...

Keserű a szó a számban!
Ha kimondanám, - aprócska
lehelet.
Ha nem mondom, marad nekem
egy gondolattal több!
Bölcsebb lehetek... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra Kimlén...
  2009-10-17 19:39:06, szombat
 
  Még le sem szedtem Kimlén a "Testek arca" című kiállításomat, már ismét meghívtak 29.-én beszélgessünk a könyveimről, mondta Valika, a Ház igazgatója- könyvtárosa.
Több könyvem került a kimlei olvasókhoz, hiszen gyermekkorom nyarait ott töltöttem a Dunaparton.
A kiállításom siekere hozta a meghívást.
Farkas János, Rajka, Ált.Iskola igazgató, német nyelvtanár, újságíróval régi jó barátságban vagyok, igy nem volt nehéz a felkérés részemrők, amikor Őt választottam beszélgető partneremül.
Farkas János nagy segítségemre volt, hiszen Ő volt az Arcok című könyvem tördelőszerkesztője, a korektúrát is Ő végezte el. Több alaklommal ő volt a könyvbemutatóim beszélgető-partnere.
Az előszót is Ő írta a könyvemhez, majd Szlováki, Nagyfödémesre is együtt mentünk könyveim bemutatására.
Mindenkit szeretettel, várunk 29.-én Kimlére, legyen a partnerünk kérdéseivel. Legyen az olvasótalálkozó vendége!
A helyszínen minden könyvemet dedikálok, akinek már van hozza magával, de a helyszínen is kapható lesz.
Beszélgetünk a versekről, Ella könyvéről, melynek egy része Kimlei élményekből táplálkozott. Az interjú kötet érdekes szereplőiről is szívesen beszélek. Hogyan nyílnak meg az emberek egy írónak, aki újságba is ír évek óta.
Kérdezhetnek a képeimről, ami éppen Kimle, Művelődési Háza falait dísziti.
Szeretettel várunk mindenkit a találkozóra Farkas Jánossal, a rajkai többcélú közoktatási intézmény igazgatójával október, 29.-én Kimlén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tapasztalatok....
  2009-10-14 20:20:17, szerda
 
  Igértem, hogy leírom tapasztalataimat, milyen érzés az, amikor a kultúra idegenbe kalauzol, és még nem is véletlen ez a kalandozás. Meghívásra mentem!

Szántód
Majdnem teltház a könyvtár emeleti dísztermében. A Polgármester a díszasztalnál melettem ült! Végignézte, hallgatta az előadókat. Nagy tisztelet övezte Dr. Vértes Lászlót, aki végigkonferálta az egész délutánt. Előtte, Honismereti ülést vezetett Somogy Megye meghívott Egyesületének.
Kávét üditőket kaptunk, mi fellépő szereplők, a vendégek, a közönség is!

Nem csak nagy tapsokat kaptunk, jó szót, elismerést is! A műsor után hosszú ideig beszélgettünk a közönséggel, Ők is akarták, szívesen maradtak.
Hát itt kezdődik a lélek szabadsága!

"A gondolat vágyat ad, a vágy vissza adja a gondolatot,
amikor elcsendesül"
Burda Zsuzsanna

"Mert csak ahol az erők frigyre lépnek,
születik az igaz, tevékeny élet"
Friedrich Schiller

" Egy testvérek vagytok, bármely eszközt fog kezetek."
Johann Wolfgang Goethe

Tapasztalatom lényege: többek között ezek az üzenetek, mert örök igazságot, nagy igazságot hordoznak, s mi több Nagyjainktól származnak, az első tőlem.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Testek arca és más...
  2009-10-10 16:41:28, szombat
 
  Kimle: - Kellemes este volt Böröndi - mondta -

Mi kiállítók azt modtuk: - ritka jó közönség volt - Böröndi Lajos hozta sajátos humoros, csípős jól megformált megnyitóbeszédét -

Miért is nevezi "pimasznak" a Testek arcát?" Talán mert a kivetített " titkos" belső énünket mutatja, meri mutatni?
Annyi elkendőzött, csavar van a művészetekben. A "Testek arca" egyenes beszéd! Azt mutatja,amit a képekkel az alkotó el akar mondani, nem csak a saját világát, másokét is.
Bátor az alkotó? Merész? Pimasz? Igzat mutat! A valóságot! Ebben Böröndi Lajos is egyet értett, csak ott maradt a "de" Hát igen és még ráadásul "NŐ" az alkotó. Talán csak ez szúr szemet a látogatóknak.
Amikor Lajos befejezte a bemutató beszédét, egy pillanatig csend volt a teremben, de csak egy pillanatig, majd mindenki felszabadultan beszélt a képek előtt.
Az érdekessége a történetnek: - oda jött egy 80-éven túli néni hozzám:- azt monta: "Jaj de huncutul megcsinálta, igen ügyes, jól levetkőztette a két fiút is, de jól tette!" Azután huncutul kacsintott rám, és megölelt!
Kell ennél több?
Szép este volt! Sokan voltak kiváncsiak a képekre, a Barátaimra, akik most mutatkoztak be először.
Én rájuk voltam büszke, hisz vallják, hogy a Művészet mint terápia jól megállja a helyét. Így kezdték
terápiaként, majd Művészként folytathatják az utat, amit a sors rájuk szabott. Ők voltak, Laskóné Major Zsuzsa, Laskó Andrea főiskolás, akiknek igen szép utat jósolok.

Böröndi Lajos költőnek köszönjük, hogy ezen az estén velünk volt!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Művészetterápiás Társ..
  2009-10-08 18:39:11, csütörtök
 
  A Magyar Művészetterápiás Társaság első országos programjáról írok, megigértem, hogy amint visszaérek beszámolok élményeimről, tapasztalataimról.
" A Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány, édes-bús mesék gyűjteménye, különös magyar emberek fészke, büszkesége a múltból s ragyogó reménység a jövendőre."
Eötvös Károly
Művészpalánták, művészek, művészetterapeuták bemutatkozása.

Időpont: 2009. október 3., szombat, 15.00 órától
Helyszin: Szántód, Somogy Megye,
Palóczi Horváth Ádám Közösségi Ház,
Iskola utca 9., emeleti díszterem

A program szervezői:
Gálffy Réka, a Közösségi Ház vezetője,
Maurer Teodóra német nyelvtanár, a Könyvtár vezetője,
Dr. Vértes László

Szakmai vezető:
Dr.Vértes László főorvos, művészetterapeuta, a Magyar Művészetterápiás Társaság elnöke,
a Somogy Megyei Honismereti Egyesület tagja.

" A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon, rokon avval a kimondhatatlannal, ami már titkos, sámáni mesterség. A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről. A legszentebb, a legszebb játék."
Latinovits Zoltán

" Helyesen tették a költők, hogy egyesítették a zenét a gyógyítással, mert a gyógyítás feladata az, hogy felhangolja az emberi test különös hárfáját."
Francis Bacon

Dr Vértes László az eszmei vezetője, mindenek feletti érzékével, stílusával, a magyar nyelv ismerésével, annak megóvásával a fenti program tökéletes levezetésével, annak sikere Neki köszönhető.

Dolgos János, Szántód polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a fellépő Művészeket.

A program rendkívül jól összeállított volt. Az ember valódi szinházban érezhette magát.
A résztvevő szereplők, nívósan szerepeltek.

Ott volt érmeivel, kisplasztikáival - Dr. Kubaszova Tamara
Vékony Laura - vers
Lutz Ildikó - regényrészlet
Dr. Oláh Vilmos - festmények
Albert Dorottya - hegedű
Gálffy Réka - Palóczi Horváth Adámról
Reinhardtné Gere Orsolya - kézműves alkotások
Reinhardt Zsolt- zene, fényképek
L. Burda Zsuzsanna - ikonok, versek
Szelechman Ildikó - ír népdal, hegedűn
Újvári Zita - Johann Wolfgang Goethe költeménye, L. Burda Zsuzsanna balatoni versei
Takács Anita - szépírások
Dr. Vértes László - megvalósult éremtervekből:
Giacomo Puccini, Albert Schweitzer, Katona Ibolya
Gondolatok jelenről, jövőről

Mindenki megelégedésére zárult a fenti gazdag program, utána még hosszabb ideig maradtunk együtt. Megnéztük egymás alkotásait, beszélgettünk a közönséggel.
Többen elkérték az ott elhangzott verseimet, névkártyákat cseréltünk, barátságok szövődtek, amit a Balaton iránti szeretetünk közös érzelmeinek tulajdonítottunk.

Az élményeimet leírtam fenn. A tapasztalataimat majd egy másik időpontban folytatom. Az is meg ér
egy külön oldalt.
Holnap, Kimlén a Testek arca c. kiállításomra invitálok mindenkit ,aki még nem látta, vagy látni szeretné újra. Bemutatok két festő barátomat, Laskóné Major Zsuzsát és Laskó Andrea főiskolást, akik ugyan csak terápiaként kezdtek festeni egy családtaguk elvesztése utáni fájdalom csillapítása kapcsán. JÓL SIKERÜLT a terápia, győződjenek meg róla! Kérek mindenkit akinek lehetősége van nézze meg a kiállítást. Megnyitó: holnap, pénteken 9.-én 18 órakor KIMLÉN.


A kiállításunkat megnyitja: Böröndi Lajos költő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 88 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 1155
  • e Év: 1155
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.