Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Dirty Dancing - Cry to Me
  2009-10-31 03:27:39, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Egy kis erotika  
Csillagaink
  2009-10-30 08:03:34, péntek
 
  Holdjai alakítják a Jupiter sarki fényeit

Az Io és a Ganymedes mágneses mezői vannak a legnagyobb hatással a gázóriás pólusai közelében megfigyelhető látványos jelenségekre.


A két hold Jupiter körüli keringése során "híg" plazmában mozog, az így keletkező elektromágneses hullámok az óriásbolygó mágneses mezejének erővonalai mentén jutnak el a pólusokig, ahol látványos fényjelenségeket produkálnak. A University of Liège (Belgium) kutatói a Hubble Űrtávcső által ultraibolya tartományban készített felvételek ezreit tanulmányozták, amelyeken soha nem látott részletességgel követhető Naprendszerünk legnagyobb bolygójának sarki aktivitása. Az eredmények arra utalnak, hogy nagy mennyiségű energia áramlik a nem csak gravitációsan, hanem elektromágnesesen is összekötött égitestek között.

A Ganymedes meglepően erős mágneses mezővel rendelkezik, amely egy, a holdat mintegy védelmező burkot váj a Jupiter erős magnetoszférájába. Ennek a buroknak a lenyomata megfigyelhető a bolygó sarki fényeiben is, amit 3D-s számítógépes modellek is alátámasztottak. Ezenkívül a hold Jupiterre gyakorolt hatásaiban felfigyeltek a kutatók meglepő időbeli változásokra is, melyek három különböző időskálán zajlanak: 100 másodperces, 10 és 40 perc közötti, illetve 5 órás karakterisztikus idejű fényesség változások vehetők észre a HST képein. Az eltérő időskálák más és más fizikai folyamatról árulkodnak: az 5 órás ciklus a Jupiter mágneses mezejének forgási periódusával és a Ganymedesnek a bolygót övező plazmaleplen belüli mozgásával lehet kapcsolatos; a 10-40 perces változások a rendszerbe áramló plazma okozta energiaváltozással állhatnak összefüggésben; míg a legrövidebb, 100 másodperces folyamatok a két égitest mágneses erővonalainak összekapcsolódásakor hirtelen felszabaduló energiával lehetnek kapcsolatban.

A kutatók megfigyelhették a legbelső, Io nevű hold mágneses "lenyomatát" is a Jupiteren. A hold egy töltött részecskékből álló, fánk alakú tóruszon halad keresztül, ami az Io pályáján halmozódik fel a hold vulkánjai által kidobott anyagból. Ebben a részecskeáramban az Io úgy működik, mint egy patakban lévő kődarab: nagy energiájú hullámokat kelt, amelyek a Jupiter pólusai felé haladnak. Ezeknek a hullámoknak különleges tulajdonsága, hogy a mágneses mező erővonalainak mindkét irányába elektronokat lövellnek ki, amelyek a Jupiter atmoszféráját elérve sarki fényeket hoznak létre fényes foltok formájában. Mindemellett az Io mozgása során magával vonszolja, mintegy lefékezi a plazmát, ami majd a későbbiekben normál sebességekre gyorsulva elektromos áramot kelt. A kutatócsoport analízise alapján az Io hold töltött részecskéi széles energiatartománnyal rendelkeznek: egyesek már a gázóriás felsőlégkörében elvesztik energiájukat, míg más elektronok mélyen behatolhatnak a légkörbe.

A szeptember közepén, a potsdami planetáris konferencián elhangzott előadás eredményei közelebb vihetnek bennünket a rendkívül komplikált bolygóközi mágneses kölcsönhatások megértéséhez.

/A Jupiter északi sarki fényei a HST felvételén./
 
 
0 komment , kategória:  A környezetünk érdekességei  
Vicc
  2009-10-29 08:11:36, csütörtök
 
 
--------------------
1) Olasz játékvezető
--------------------
Az egyik olasz játékvezető így dicsekedett az őt meginterjúvoló újságírónak:
- Amikor Rómában a mérkőzés után elhagytam a stadiont, több százan kezet csókoltak nekem.
- Olyan jól bíráskodott?
- Dehogyis! Püspökruhába öltöztem, hogy kimenekülhessek a szurkolók közül.

-----------
2) Szenvedő
-----------
- Milyen ige a "ver"? Cselekvő vagy szenvedő? - kérdezi a tanár úr Pistikétől.
- A tanár úrnak cselekvő, nekem pedig szenvedő...

--------------------
3) Párizsban egyedül
--------------------
- Nem volt nehéz Párizsban egyedül? Meg tudtad értetni magad? - kérdi egy férfi a barátját.
- Még a legnehezebb helyzetben is mindent megértettem. Az egyik bárban például csodaszép francia nővel ismerkedtem meg. Üveget rajzoltam, mire ő bólintott, én pedig rendeltem egy üveg pezsgőt. Aztán tyúkot rajzoltam, ő bólintott és elmentünk vacsorázni. Egyszer aztán kivette a kezemből a tollat és ágyat rajzolt.
- És akkor mi történt?
- Akkor én bólintottam... Bár ma sem értem, hogyan jött rá, hogy lakberendező vagyok...

--------
4) Kurva
--------
Megkérdeznek 3 nőt, hogy mi a foglalkozásuk.
Az első:
- Én kertésznő vagyok, melegágyból melegágyba vándorolok.
A második:
- Én matematikus vagyok, összeadom magam a főnökömmel, négyzetre emelem a szoknyámat és kivonom magam a forgalomból.
A harmadik:
- Na jó, ne szépítsük, én is kurva vagyok!

-------------------
5) Mélyhűtő helyett
-------------------
- Miért teszi az informatikus a megmaradt kaját a mélyhűtő helyett a számítógép alá?
- ???
- Mert Windows alatt minden lefagy!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
A szex-drogéria
  2009-10-29 07:43:57, csütörtök
 
 
A számítógépen található ezernyi szex-oldalon a legszebb nők és a legdögösebb férfiak figyelhetők. Többdimenziós szex, pornográfia, a vad és agresszív szextől a csoport-szexen át a legrejtettebb fantáziákat bemutató filmekig. A géppel való kapcsolat veszélyes függőséget okozhat felnőttekben és főleg gyerekekben. A felnőtt azért ül a számítógépéhez, mert dolga van, pihenésképpen elkalandozik, nézeget egy kis szexet vagy pornót, arra készülve, hogy hamarosan visszatér a munkájához. Erre készül, de késik a visszatérés. Német és brit felmérések szerint sokan a munkahelyen kalandoznak el, és több ezren veszítik el állásukat a gépies szextől való függőségük miatt.
Lebukhatnak, mert kiderül, mire is használják a cég gépét és munkaidejét.
Lecsökken a munkakedvük, a koncentrációs képességük, a figyelem a játékra terelődik, elég gyorsan függővé válnak. A statisztikák szerint a dolgozók férfiak mellett a dolgozó nők sokasága válik kiszolgáltatottá emiatt.
Veszteség éri azokat is, akiknek nincsen állásuk, munkájuk, otthon játszanak a számítógéppel (állást keresve), majd a szex-oldalakon landolva elfelejtik az eredeti célt.
Házasságok, családok bomlanak fel az eddig ismert okok mellett újabban a virtuális szex miatt, hiszen a féltékenység új formája lépett fel: chat-vonalon ismerkedés, beszélgetés, "szexelés" közben új szerelmek szövődnek, akikkel nehéz versenyezni, hiszen nem is ismerjük a vetélytársat. Maga a virtuális kalandor sem ismeri Őt - vagy Őket -, ez fokozza az izgalmat és fokozza a valódi kapcsolatok veszélyeztetettségét.
Káros a gyerekek számítógép-függősége akkor is, ha csupán a történelemtanuláshoz keresnek újabb információkat. Kimarad a közösségi létből minden gyerek, aki többet tölt a computere mellett, mint focipályán vagy a táncteremben. Érdemes a szülőknek ellenőrizni és szükség esetén letiltani - elzárni, tapintatosan nem hozzáférhetővé tenni - a gyerek által látogatott egyes oldalakat (pedofil szex, agresszív szex, pornó), mert súlyos- akár visszafordíthatatlan szorongást vagy kapcsolati függőséget okoznak. A szülők nincsenek könnyű helyzetben (ők dolgoznak, amíg a gyerek játszadozik a gépen), nem ellenőrizhető, hogy a lakáson kívül kinél, hol, milyen tartalmú oldalakat néz, a szülők kevésbé értenek a géphez, mint a gyerekek, végül nem könnyű eldönteni: hány éves korig avatkozhatunk bele a gyerek szabadidejének eltöltésébe? A szexuális élet önmagában túl intim téma, beszélgetni is nehéz sok családban, mégis ezt ajánlom! Káros az egészséges szexuális élete szempontjából, ha később mindenkit a tökéletes filmszerű vagy bábszerű társhoz mér. A szex, mint drog szerepel a jövőben az életében, nem könnyen tud élő kapcsolatokat építeni, megszokja a gyors és felületes "kötődést", a felszínes viszonyokat. A virtuális kielégüléshez nem kell partner, mégis azt a képet teremti meg, mintha nem lenne egyedül. Más szenvedélybeteghez hasonlóan romlik a bizonyítványa, minden gondolata a géphez és a szex-műsorhoz kapcsolódik, hazudozni kezd, nem tud lekattanni róla. A mértéktelenség a veszély fokmérője.
Játék-szex

Ha napi 1 óránál kevesebbet tölt valaki a szex-oldalakon, de élő kapcsolata van, létező hús-vér emberekkel kommunikál, ellátja a dolgát, önálló életet él, tanul vagy pénzt keres - az ő számára a virtuális szex megmarad a játék fokán. Ha ezek az oldalak nem tartalmaznak szexuálisan beteges, perverz jeleneteket, csupán a kíváncsiságot elégítik ki (és a testi kielégülést meghagyják a hazaérkező társnak), belefér a játékos kalandozásba.

Nespartner-szex

A nescafé és a nestea éppen olyan jó lehet, mint a "valódi". Szeretjük, mert könnyű kezelni, gyorsabban lehet vele célba érni. A "Nespartner-szex" ugyanilyen: nem kell vele vitázni, nem kell ígérni és betartani, nem kell felelősséget vállalni, és nem kell megsértődni, ha ő nem tartja be az ígéretet. Nem szükséges a teljes családjával jóban lenni, a használónak nem kell magát elkötelezni, nem kell a saját régebbi kudarcait elmesélni. Előny: nem kell félni a terhességtől, AIDS-től, fertőzésektől! Addig veszi igénybe a virtuális szexet, amíg akarja. Kivétel: ha már nem tudja kontrollálni önmagát, és nem látja, hogy kárára van a függőség. A virtuális szexben (chat-vonalon, telefon-szexben) bárki olyannak hazudhatja magát, amilyen szeretne lenni, és bárkiről elhiszi, amit lát vagy hall, mert ő maga akar becsapva lenni. Végy egy keveréket, öntsd hozzá a saját fantáziádat, és kész a "nesszerelem". A szex-terápiák tapasztalata szerint végzetes függésbe azok kerülnek, akik soha nem engedtek közel magukhoz élő személyt, nem ismerik a kölcsönös bizalom és intimitás élményét, és akik gyerekkorukban sem láttak erre jó példát.

Szex-plusz

A virtuális szex legenyhébb formája, amikor a szerelmespár, szerető-pár, házaspár együtt néznek bizonyos szexfilmeket vagy szexuális tartalmú internetes oldalakat szexuális előjáték céljából. Amikor nem végcél és nem a kielégülés egyik, károsító formáját választják, hanem a szexuális előjáték része a közös élmény. Ilyenkor nem vetődik fel a kérdés, hogy "megcsaltál-e a virtuális szeretőddel?" vagy hogy "miért fontosabb megint a számítógéped, mint én?" Ha két felnőttről beszélünk, megállapodhatnak a szexuális életük virtuális felturbózásában, annak kereteiben és szabályaiban. Ilyenkor nem félnek egymás szórakozásaitól és nem féltékenyek arra, nem kell vetélkedniük a virtuális partnerekkel, és nem kell szégyellniük egymás előtt magukat. Ha képesek közös akarattal színesíteni a szexuális életüket úgy, hogy a virtuális lét nem nő a valódi életük fölé - tegyék ezt.

Végül ne felejtsük el, hogy a számítógépek előtt is sok formában éltünk át virtuális szexet, akár orgazmust is. Nemcsak a fotók és filmek hatására gondolok, hanem az álmokra és a végtelen variációkat termelő szexuális fantáziára is.

 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
A virtuális szex rabjai
  2009-10-29 07:31:22, csütörtök
 
 
Az esetek többségében az egyik, vagy mindkét félnek valós kapcsolata van.
A legtöbb nagyvállalatnál belső levelezési rendszer is működik, és bizony sokan valamelyik kollégájukkal folytatnak intim és interaktív viszonyt, akadnak persze olyanok is, akik vad idegenekkel.

De hogy is lehetne a cyberszexet meghatározni?

Talán találó lenne a következő leírás: a szuggesztív, verbális szexuális aktus művészete fizikai kontaktus nélkül.
Alapjában véve egy férfi és egy nő, kizárólag az által, hogy egy billentyűzeten gépel, megtapasztalhatja a virtuális szexet, és közel kerülhet az eufóriás állapothoz is akár.
Habár a szeretkezés egy monitoron keresztül egy kissé abszurd elgondolás, mégis felszabadíthatja a stresszt, ami rendszerint a valós szexuális indíttatású találkozásokhoz társul, és biztonság érzetet ad a kevésbé magabiztos egyéneknek.
A legtöbb férfi és nő a cyberszexet megcsalásként értelmezi. Még akkor is ha ellentétben a valós megcsalással , ha itt nincs fizikai kapcsolat még az ún. aktus alatt sem.

Nézzünk szembe a tényekkel!

Amikor szenvedélyesen írunk, amikor a dolgok felforrósodnak, vajon hányan mondanánk nemet, amikor klassz visszajelzéseket kapunk, és ráadásul így hatnak a másikra a szavaink!? Általában a legtöbb ember él ezzel a lehetőséggel, és nem foglalkozik a lelkiismeret furdalással, hogy esetleg ez megcsalás mégis. Nyilvánvalóan minden ember ártatlan, amíg be nem bizonyosodik ennek ellenkezője, és ráadásul a virtuális aktusnak nincsenek következményei.Hacsak nem bukik le valaki.

Ezáltal elveszíthet társat barátot!
 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
Függőség???
  2009-10-29 07:10:13, csütörtök
 
  Mennyi a normális internethasználat?

Ma még nincsen megegyezés a szakemberek között abban, hogy vajon mennyi a normális internet használat. Az amerikai kutatók véleménye szerint a heti 8-20 óra a természetes intervallum, ha más tünetekkel nem párosul. Ugyancsak vita tárgyát képezi, hogy a világ háló gyakori használata izolációhoz, hús-vér emberi kapcsolatok megszakadásához vezet, vagy épp ellenkezőleg, az ismeretségek kitágulásához, az országhatárokat semmibe vevő barátságokhoz. Az elemzés ehhez kapcsolódóan idéz vizsgálatot, amely során 93 családot láttak el internetes számítógéppel. Két év után a családon belüli kommunikáció csökkenését, a magányosság és a depresszív tünetek gyakoribbá válását állapították meg.
A chat klubokban internet függőség is keletkezhet.
A Websense tanulmánya szerint a szörfölők 67%-a a híreket vadássza az interneten, 37%-a vásárol, 2%-a a pornó oldalakat látogatja, és 2%-a szerencsejáték kedvelő.
A szenvedélyes netfüggők főleg chatelnek, az online játék oldalakat és a szex oldalakat látogatják. Egyre többen vannak, akik sokkal inkább vannak jelen a virtuális térben, mint a valódi események terében. Az internetes lét ugyanis soha nem látott teret nyit a másik emberről alkotott illúziók előtt.
Az ITTK elemzése érdekes összefüggéseket írt le: elsőként azt, hogy a cybertérnek nevezett közegben azoknak is szociális kompetencia érzése lehet, akik a valós világban szoronganak. Ennek oka, hogy az interneten a minimális az új kapcsolatok létrehozásának kockázata, illetve az érzelmek kifejezésének eszközei kevésbé bonyolultak. Ezek vonzó, ám némileg kockázatos jellemzők.
Sokszor a magányos, kapcsolat teremtési nehézségekkel küzdő emberek olcsó pszichoterápiának használják a chat fórumokat. Gyakran saját személyiségüktől eltérő emberként mutatkoznak be, és egy idealizált személy álarca mögé rejtőznek.. Az új személyiség kitalálása az elfojtott vágyak kielégítésére is alkalmas. Az ilyen fórumok látogatói között főként igen felszínes ismeretség alakul ki, komolyabb, nem virtuális kapcsolat és szerelem csak nagyon kis százalékban szövődik.


A függőség kialakulása és megelőzése

Pszichológusok szerint a felhasználók bensőségesség és időtlenség érzete, illetve a tiltás hiánya járul hozzá a leginkább az internet káros vonzerejének kialakulásához.
A számítógép előtt ülés magányos tevékenység még akkor is, ha ezen keresztül kommunikálunk valakikkel. Nagyon sok esetben valódi függőség alakul ki, a gép elromlása esetén pedig elvonási tünetek jelentkeznek.

Az Egyesült Államokban annyira aggasztó a helyzet, hogy megalakult a COLA (Center of On-Line Addiction), amelynek szakemberei a függőség kialakulásával és megelőzésével foglalkoznak. Vizsgálják, hogy mennyiben kapcsolódnak a web függés (Internet Addiction Disorder, IAD) és esetleges előzetes pszichológiai problémák, például depresszióra való hajlam, egyes személyiség jegyek, -típusok, a családi kötődések, kommunikációs képességek. Ugyanezeket a tényezőket vizsgálva próbálják a különböző terápiás módszereket az "új" szenvedély-betegség gyógyítására megfelelővé alakítani. Külön foglalkoznak az internet-függőség és az ennél specifikusabb cybersex-függés kérdéseivel, valamint a gyerekek és az internet kapcsolatával is.
A COLA munkatársai vizsgálják az interneten kialakult románcok, kapcsolatok (cyberaffair) házasságra gyakorolt hatását is. Az internet-függő felhasználók sokkal kevesebb időt töltenek valódi társaikkal, partnerükkel. Az élő emberek helyébe a neten szerzett barátok(nők) lépnek. A regisztrált 396 netfüggő páciens 53 százaléka számolt be komoly házassági problémákról, mely szorosan kapcsolódik az internetes kapcsolatokhoz, netbarátokhoz, netbarátnőkhöz, szexoldalak látogatásához. Az internetes kapcsolatok rendkívüli erővel képesek lesöpörni a függő ember valós kapcsolatait, a beteg mintegy elidegenedik környezetétől. A "virtuális hűtlenség" leginkább a web, illetve a weben való szörfölés nagyfokú szabadságának tudható be; a személytelenség, a felelősségmentes kapcsolatok (akármennyié) kialakításának lehetősége rendkívül vonzó.


A "virtuális hűtlenség" jelei korán jelenkeznek. Megváltoznak az alvási szokások, a chatelés főleg éjszakai program. Megnő az egyedüllét igénye, a számítógép kizárólagos használata. Kiugró lesz a telefonszámla. A webfüggő elveszti érdeklődését partnere, a szex iránt. A szakemberek ugyanakkor rámutatnak, hogy a házasságok nem közvetlenül az internetnek köszönhetik a problémákat. Valószínű, hogy ezekben a házasságokban a web megjelenése előtt is már lappangtak párkapcsolati konliktusok, és elsősorban ezeket kell kezelni a terapeutáknak, a számítógép kikapcsolása egyedül nem oldja meg a problémákat.
Vásárlási-, chat- és játékmánia...
A téma kutatói előreláthatóan az internetes szenvedélybetegséget is különböző alcsoportokra osztják majd, így olyan kategóriák alakulhatnak ki, mint például a szexszel kapcsolatos Web-oldalak visszatérő látogatása, a vásárlási és kártyázási kényszer, a tőzsdefüggőség, vagy a megszállott, öncélú szörfözés.


Gyógyítható, kezelhető-e ez a betegség?

A terapeuták szakvéleménye alapján az internetfüggőség néhány válfaja sikeresen kezelhető a közvetlenül egyes, jól körülírható viselkedéscsoportok visszaszorítására irányuló beszélgetési terápia, illetve gyógyító program alkalmazásával. A terapeuta első dolga annak felmérése, hogy a beteg milyen gyakran és milyen sokáig "van" a neten. Az egy-három hónapos terápiákon jegyzőkönyvet készítettnek vele szokásairól, megtanulja kezelni a bejövő impulzusokat, de közben nem kell végleg lemondania szenvedélyéről. Gyógyszert csak akkor kell szednie, ha az internetfüggőség valamilyen más betegséggel - szorongás, depresszió - együtt jelentkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Virtuális világ  
A boldogság ABC
  2009-10-29 06:49:25, csütörtök
 
  Egy amerikai pszichológus állította össze, Steve Wilson, aki nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az örömöt tanulni lehet.
Boldogság ABC


Állj készen és előre számíts rá, hogy hamarosan megint széles, önfeledt nevetésben fogsz kitörni.

Bízvást bízzál önmagadban!

Célszerű egyszerre több szemszögből is megvizsgálni mindent.

Dönts mindjárt jól, jobbára a jókedv javára! Az öröm illékony, félő halogatni!

Élvezd a mát! A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem. A ma az az ajándék, ami megragadható, s amit épp emiatt neveznek jelennek.

Fedezd föl a rejtett értékeket családod és barátaid körében. Bennük eleddig ismeretlen kincsekre lelhetsz, ha kitartóan kutatsz!

Gyűlöleted éppen téged pusztít a leginkább, mert belülről károsít. A harag rossz tanácsadó.

Hagyd egyszerűen figyelmen kívül, ha valaki el akarná venni, vagy rontani a kedved.

Illatszerszerű a szertehintett boldogság; neked akkor is jut belőle elég, ha másokra szórod.

Jókedv + Jó kedély + Lojalitás + Derű + Vidámság =Örömteli élet+ Boldogság!

Kár lenne bármikor is félbehagyni az okulást. Élted végéig tanulj, minden nap valami újat.

Leld meg mindig, ami humoros, akár még a leghétköznapibb helyzetekben is.

Mosollyal fakassz másokat mosolyra!

Nem éri meg sohasem hazudni, se csalni, se lopni. Saját érdekedben törekedj a tisztességre.

Odafigyelni úgy érdemes, hogy nyitott szemmel járva a természet nyújtotta összes szépséget észre tudjuk venni.

Önkorlátozó hiedelmeinkkel mi magunk rövidítjük meg saját magunkat. Játssz csak bátran! Nem azért hagyunk fel kedvenc játékainkkal, mert megöregedtünk, hanem pont fordítva! Azért öregszünk, mert egyre inkább elhanyagoljuk a játékot.

Pihenj meg időnként! Csendes percek is kellenek, hogy helyre tudjon állni az egyensúly.

Rájössz hamar, hogy mennyire megéri, ha frissen tartod érdeklődésedet. Minden napra jusson valami újféle ismeret.

Stop! Állj meg minden alkalommal, ha virág akad utadba, hogy élvezhesd ajándék illatát.

Talán elég csak annyit a saját irányításod alá vonni, amivel valóban képes vagy megbirkózni.A többit jobb, hogyha ráhagyod a Teremtőre.

Úgy tudjuk megértetni jól magunkat, ha előbb mi próbálunk megérteni másokat.

Vizualizálni a szép emlékeket érdemes. Kellemes képek képzeletbeli idézése már magában is képes boldog jövőt teremteni.

Zsinór kereszted középpontját célra tartva figyelmedet irányítsd állandóan a legközelebb soron következő vidám nevetésre! Megcélozva találd is telibe, mennél többször, annál jobb.

Mit jelent valójában Boldognak lenni?


Ha szétnézünk a körülöttünk lévő világban, azt látjuk, hogy embertársaink kivétel nélkül keresik a Boldogság forrását. Mindenki azért küzd a hétköznapokban, azért jár dolgozni, iskolába, közösségekbe, templomba, mert tudja, és hisz benne, hogy eléri, megtalálja egyszer a valódi boldogság forrását.

De mit is jelent valójában Boldognak lenni? Az emberek életének nagy része a folyamatos harccal telik, harccal az életért. Azért, hogy megélhessék a mindennapokat, ne kelljen se a gyermekeiknek, se nekik nélkülözniük, járhassanak iskolába és még sorolhatnánk. Sokszor érzik úgy, hogy ennek az örök körforgásnak sosem lesz vége. Ám valójában csak egy kicsit kellene jobban odafigyelnünk a környezetünkre, embertársainkra, és megláthatnánk - közhelyesen szólva - az élet apró örömeit. Azonban az emberek többsége erre nem képes. Annyira lefoglalja őket saját szomorú sorsuk, hogy teljesen belefásulnak az életbe.

Meg kellene tanulnunk nemcsak örülni, hanem tisztelni is minden egyes napot, amelyet még itt tölthetünk a szeretteink, a barátaink társaságában. Értékelnünk kellene, és fel kellene fedeznünk az apró jeleket a hétköznapokban, amelyek mindegyike valamilyen új élményt, vagy lehetőséget rejt magában. Nap, mint nap új emberekkel hoz össze minket a sors, akik pedig egy kicsit is nyíltan fordulnak a világ felé, észre fogják venni az új emberek, az új környezet nyújtotta lehetőségeket.

A boldogság szó kapcsán sok minden eszünkbe juthat. Van, akinek a pénz, van, akinek a család, a barátok és a szerelem ugrik be először, mint a boldogság elsődleges forrása. Vegyük hát szépen sorba mindegyiket.

A pénz. Hát ez az a fogalom, amely vitáknak ad okot. Szokták mondani, nem boldogít, de jó ha van. Na igen, de soha nem szabad elfelejtenünk, hogy semmilyen érzést, gondolatot nem tudunk megvásárolni. Gondoljunk csak bele, számtalan olyan személlyel, családokkal találkozunk életünk során, akik nagy vagyonnal rendelkeznek. De mit látunk ezeken az embereken? Megismerhetjük őket valójában? Milyen emberek ők? ... Valljuk be őszintén a legtöbb ember, csak dicsekszik, kérkedik a pénzzel, a vagyonnal, azzal, hogy milyen iskolába járnak, vagy járatják a gyerekeiket. És? Boldogok? Nem. A legtöbbjük csak azt hiszi, hogy boldog. Valójában azonban, ha szétnéznének a közvetlen környezetükben, rájönnének arra, hogy mekkora űr, és szomorúság uralkodik a lelkükben. A legtöbb ,,jómódú" ember általában nem tud elég szeretet és odafigyelést adni a családtagjai, gyermekei számára. Csak saját magával, társadalmi helyzetével és hasonló körben élő barátaival van elfoglalva. De természetesen, mint az élet bármely más területén, itt is vannak kivételek.

A család. A legfontosabb, hiszen a családunkba tartozó személyek azok, akik elsőként ismertetnek meg minket a szeretet fogalmával. Ők azok akik adnak, és megtanítanak minket is adni. A szeretet és a boldogság pedig rokon, illetve társfogalmak. Boldogok vagyunk, ha tudjuk és érezzük, hogy van egy családunk, akik szeretnek, és támogatnak minket, bármi is történjen. És ugyanez a helyzet a barátokkal is. A barátok azok, akikre mindig számíthatunk. Ha nem jó családi háttérrel rendelkezik valaki, de vannak barátai, az már épp elég. Sokszor többet tudnak adni, mint egyes családtagok. Az a fajta kötődés, szeretet, bizalom, amely által összeforr a lelkünk a barátunkkal felbecsülhetetlen érték számunkra.

A szerelem azonban, már egy külön fogalom. Soha nem szabad elfelejtünk, hogy ne adjuk fel barátainkat egy kapcsolatért! Hiszen lehet, hogy az abban felmerülő boldogság múlandó, ám az igaz barátság időt álló. Egy kapcsolatban jól érezzük magunkat, úgy gondoljuk miénk a világ, jöhet bármi, soha nem szeg gátat ennek a boldogságnak. Ám az idő múlásával összeér egy kapcsolat is, változnak a felek, a gondolkodásmódjuk, amely sajnos sokszor a kapcsolat felbontásához vezethet. Ilyenkor általában, főleg a fiatalokban egy világ omlik össze. Úgy érzik nem lesz még egy ilyen ember, nem lesz egy másik fél, aki ténylegesen a másik felük, aki többet tud adni, mint az előző párunk. De soha nem szabad feladni a reményt, és elfordulni a világ felől. Nyitottan kel fordulnunk az új ismeretségek, kapcsolatok felé, lehetőséget adva magunknak ezáltal arra, hogy újra boldogok lehessünk.

Természeten ez a három fogalom, nem elegendő ahhoz, hogy valóban boldogok lehessünk. Ám az sem igaz, hogy nem teljes az életünk, ha egyszerre nincsenek jelen. A boldogságot mindenkinek magának kell felfedeznie, elsősorban önmagában. Csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk az életünket, hogyan tudunk örülni az apró dolgoknak is az életben. Sokszor elég csak egy mosoly, egy kedves szó, egy ölelés ahhoz, hogy ezáltal a környezetünkben élők hétköznapjaiba is egy picike boldogságot csempésszünk.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia magunkkal.....  
Telten is szexi
  2009-10-28 09:36:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Telt idomok  
A divat
  2009-10-28 09:35:50, szerda
 
  Csíkok és minták

Előnyös optikai hatás a mintázat kiválasztásával is elérhető. Míg a vízszintes csíkozás szélesít, a függőleges keskenyítő hatású. De ez sem igaz mindenkire, nagyobb pocakon egy trükkös szabásvonalú, sötétebb, beszabott részekkel készült felső sokkal mutatósabb, mint egy őrbódét idéző csíksor. A V alakban összefutó csíkok viszont általában soványítanak, akár a blúzok, akár a szoknyák esetében.

A mostani nyár a virágos mintáknak is kedvez, ezekből a kisméretű motívumokból álló változatok ajánlottak, közülük is a sötét alapon világos díszek. Az egybeolvadó hatású mintás textil kövérít. A nagy léptékű, akár tenyérnyi motívumokból álló mintás ruhaneműk közül a sötét alapon világos, kontúros grafikákkal borított a legkedvezőbb.

Fazonok és anyagok

A zsákruha nem túl fantáziadús ötlet, legyen a ruha vonalvezetése inkább kissé bővülő, harangszabású. Az egysoros gombolás előnyös, ahogyan a V kivágás vagy a hosszanti ovális dekoltázs is, amely nyújtja a nyakat és az egész alakot.

A vékony, laza szövésű anyagok közül az a tökéletes, amelyiknek van tartása, de nem merev. A csillogó textilek ,,felfújják" a körvonalat, a könnyű szövetek viszont lágy esésükkel puhán körülölelik a kellemesen telt formákat.
 
 
0 komment , kategória:  Telt idomok  
Kerekded szépség
  2009-10-28 09:19:18, szerda
 
  A mondás szerint:a vasúton is az első osztály mindig párnás. De ez sok kerekded nőt nem vigasztal, ők legszívesebben sátorlapszerű fekete holmikba rejtegetnék bájaikat. Pedig ízléses, csinos ruhákat nagyobb méretben is lehet kapni.

A molett nőknek is joguk van fiatalosan, a legfrissebb divatot követve öltözködni. A rájuk szakosodott üzletek szerencsére már nem csak unalmas és konzervatív holmikat tartanak. Tévhit, hogy aki telt, az csak sötét színekbe bújhat. Bár a sötétkék és a fekete valóban vékonyít, aki tetőtől talpig ebbe bújik, öregessé, komorrá teszi megjelenését. Ha mindenképpen a sötét tónusokat kedveli, akkor sötétzöld, mélybordó, padlizsánlila, csokoládébarna vagy sötétszürke holmit keressen! Ezek szintén előnyösen vékonyítanak.

Az idei nyár azonban az élénk, világos színekről szól, a lágy anyagokról, az indázó motívumokról, a nőies vonalakról, így a molettek is bátran választhatnak maguknak vidám árnyalatú felsőt, lenge nyári ruhát vagy pasztell nadrágot.

A kerekebb nők két jellemző hibát hajlamosak elkövetni. Egy részük túl szűk, testre tapadó, gyakran méreténél kisebb ruhákat vesz fel, mások az ,,ápol és eltakar" jelszót követve csakis sportos, lezser darabokba burkolóznak.
Mindkét csoport tagjai meg vannak győződve arról, hogy az ilyen ruhaneműkben csinosabbnak tűnnek. Ám ez tévedés: sem a túl szűk, sem a túl bő ruhadarabok nem előnyösek. Az alakra szoruló holmik kifejezetten kirajzolják a hurkákat, a nagyon bő szabásúak pedig elefántsziluettet kölcsönöznek. A lobogó ing, a hosszú ruha elrejti az idomokat, de sokkal hatásosabb ötlet a problémás részekről elegánsan elterelni a tekintetet- például az izgalmas dekoltázsra.
A felsőrész vagy a ruha nyakkivágása az egész öltözék hatását befolyásolja. Aki telt keblű, nyugodtan választhat látványosabban dekoltált modelleket. Alacsony nők kerüljék a lábszárközépig érő szoknyát, a térdig érő tunikát, ezek ugyanis összenyomják, még tömzsibbnek láttatják a testet. Sajnos a molett boltokban hiába találni 48-as feletti nagyságokat, sokszor ezek csak a magas nőkön mutatnak jól. De megoldás erre is van, mint ahogyan a test öltözékkel való formálására is. Mégpedig az, amit a súly tekintetében maga is kihívásokkal küzdő angol politikus, Winston Churchill jegyzett meg:


,,Amit nem adott meg az Isten, azt megadhatja a szabó.
 
 
0 komment , kategória:  Telt idomok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 219 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5
  • e Hét: 349
  • e Hónap: 531
  • e Év: 27522
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.