Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Mit nekünk Ti férfiak
  2009-10-23 23:47:56, péntek
 
  Bokrétás András:MIT NEKÜNK, TI FÉRFIAK? /Ibcsitől kaptam levélben/
("hölgyi " felkérésre)

"Domború mellkas, érces hang,
kondul a szó, mint nagyharang,
emelt tekintet, ócska báj,
pocakok alatt nő a háj,
csábos a mosoly, villan a fog,
várja, hogy karjába nőcske rogy.
tűnődj el, óh, e jeleken
S OTTHON LÉGY FÉRFI, HERCEGEM!

Széles a váll, izmos a kar,
az ész is tudja, mit akar,
libben az alj, a szem guvad,
férfiasságtok elnyuvad,
búg a szó,a tenyér nedves,
ne hagyd el magad, férfi, kedves!
Én is csak halkan percegem:
OTTHON LÉGY FÉRFI, HERCEGEM!

Rikolt a zene,a test simul,
izzad a homlok piszkosul,
tenyered kószál, mint a szél,
fehér az arcod, mint a tél,
ígéret csattan ajkadon,
röhögve, némán hallgatom,
s refrénként én ezt üzenem:
OTTHON LÉGY FÉRFI, HERCEGEM!

Ígérj csak fűt-fát, te ökör,
verd vissza magad, mint jó tükör,
koslass csak, beszélj balga tag,
minden légy csak ne hallgatag,
rángasd a szoknyám, légy szilaj,
halóban lévő nagy bivaly.
Én most a kedved megszegem:
OTTHON LÉGY FÉRFI, HERCEGEM!"

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Tamás Gábor: októberi tavasz
  2009-10-23 22:32:27, péntek
 
  Tamás Gábor: októberi tavasz
Videó link
Link
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
1956ról szép kép, mai nap képe
  2009-10-23 22:30:08, péntek
 
  "Kedves Maroka!
Most újra visszajöttem egy kicsit látogatóba, mert szeretettel hoztam egy kis megemlékezést a mai szép ünnephez: Szilvi"




Köszi szépen.
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Díjátadó október 23-án
  2009-10-23 21:43:19, péntek
 
  Díjátadó október 23-án

Kora délután átadták a Nagy Imre érdemrendeket és a Köztársaság 20 éves évfordulója alkalmából alapított díjakat. Mások mellett Jancsó Miklósnak, Göncz Árpádnak, Kornai Jánosnak, Esterházy Péternek. Sokan azt mondták: nekik 1956 és 1989 két összetartozó dátum.




 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Október 23 percről percre 2.
  2009-10-23 21:35:17, péntek
 
  Október 23 percről percre videón 2

2009. 10. 23. 10:20:35 TV2 Tények
10:30 perc Lendvai Ildikóra fújoltak a Fidesz nagytétényi rendezvényén. A műsorvezető azt mondta: meghívták az ünnepségre Lendvait is, ekkor kezdtek el fújolni az összegyűltek. Utána azzal folytatta, hogy Orbán Viktor is meghívták, ekkor már tapsviher tört ki. Ezután folytatta azzal a műsorvezető, hogy a két meghívott közül Orbán Viktor fogadta el az invitálás, így konferálta fel a Fidesz elnökének beszédét.

10:38 perc A Nagy Imre szobor közelében is tüntetők várták a koszorúzni érkező közjogi méltóságokat, a rendőrök nem léptek közbe. Sólyom László és Bajnai Gordon is megkoszorúzta a szobrot, közben a tüntetők azt kiabálták, hogy "hazaárulók", néhányan pedig sámándobokkal érkeztek, az index.hu szerint azért, hogy ezzel űzzék ki a gonoszt a rendőrökből

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Október 23. képe
  2009-10-23 20:52:56, péntek
 
  Mai ünnep képe




Szerintem nagyon szép.




Saját fotózás
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Október 23 percről percre
  2009-10-23 20:49:35, péntek
 
  Október 23 percről percre videón

2009. 10. 23. 10:20:35 TV2 Tények
Különösebb rendbontás néklül zajlottak az ünnepi megemlékezések. Igaz, a Kossuth téren a zászlófelvonás alatt többen bekiabáltak. A Fidesz Nagytétényben, külön ünnepelt. Itt Orbán Viktor azt mondta, elég erősek, hogy győzzenek és, hogy meg is védjék a győzelmet. A mostani kormányt pedig a szélsőségek közé sorolta.. A rendőrök idén kevesebben vannak, és a kordonok is kisebbek, van, ahol nem is fémből vannak, hanem csak kötélből. A rendőrök majdnem 300 autót vittek el ezekról a területekről, ahol az ünnepségek és rendezvények miatt nem lett volna szabad megállni.
19:22 percPiros-fehér-zöldre világították a Parlamentet a Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alalmából. Speciális lámpákkal, 400 méter hosszan világítják meg a Dunára néző oldalát. Három estén át lesz így délután hattól éjfélig. Ilyen nagy és látványos díszkivilágítás még soha nem volt a Parlamenten.
18:26 perc)Tüntetés van a Kossuth téren, a Parlamentnél, egymás után beszélnek a szónokok. Rendőröket viszont alig látni, helyszíni tudósítónk szerint sokkal kisebb a rendőri jelenlét, mint 2006 óta bármikor, a tüntetők közelében nem is lehet rendőröket látni, csak néhány utcával távolabb
17:03 Morvai Krisztina és Vona Gábor is beszédet mondott a Jobbik rendezvényén. Morvai azt mondta, hogy ,,száműzni kell a szemkilövetőket a magyar politikából", és hogy "a jövő a magunkfajtáké." Szerinte ők érték el, hogy az SZDSZ eltűnjön a magyar politikából. A terrorizmus gyanújával letartóztatott Budaházy György mellett is kiállt. Azt mondta: feljelentette az igazságügy-minisztert hamis vád miatt. A nagygyűlésen ott voltak a Magyar Gárda egyenruhás tagjai is, a rendőrség, bár a héten erről beszéltek, nem lépett fel ellenük. Vona Gábor, a párt elnöke pedig azt mondta, hogy Draskovics Tibor rendészeti minisztert "kalodába zárná, hogy hazafelé mindenki leköphesse". A párt rendezvényén egyébként pénzt gyűjtöttek az általuk "politikai foglyoknak" nevezettek ügyvédi költségeire.

14:09 perc Kósa: hazugsággal nem lehet demokráciát csinálni
"Nem létezik olyan társadalom, amelyik tartósan tud hazugságban élni" - ezt mondta Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, a párt alelnöke ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: "hazugsággal nem lehet demokráciát csinálni, márpedig ma Magyarországon az alapértékek eltorzítása, az igazság kimondhatóságának megkérdőjelezése folyik."
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Orbán Viktor teljes ünnepi ...
  2009-10-23 20:30:39, péntek
 
  Orbán Viktor teljes ünnepi beszéde Videón

2009-10-23 19:45 hír TV
Nagy és sorsfordító küzdelem vár Magyarországra, ugyanúgy, mint '56-ban - jelentette ki Orbán Viktor Nagytétényben a Fidesz 1956-os forradalomra emlékező ünnepségén.
Fidesz elnöke hangsúlyozta: pártjának az a dolga, hogy ha legkésőbb öt hónap múlva kormányra kerül, újjáépítse Magyarországot. .

Országzászlót avatnak Nagytétényben az '56-os forradalom évfordulóján, az ünnepen részt vesz Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke - közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.Nagytétényben újjáépítették az 1948-ban lerombolt Országzászlót, amelyet október 23-án Orbán Viktor jelenlétében avatnak fel. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke és Szabolcs Attila polgármester mond beszédet az ünnepségen, amely a korábban meghirdetett időponthoz képest egy órával később, 11 órakor kezdődik. Az Országzászlót megáldják a történelmi egyházak magas rangú képviselői.
Az újjáépített Országzászlót a nagytétényi katolikus templommal szemben állították fel, ahol szép teret alakítanak ki, rendezik a környéket és parkosítanak. A nyolc méter magas létesítmény költségeihez számos magánszemély és cég ajánlott fel jelentős összeget. A XXII. kerületi önkormányzat további adományokra számít, főként a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából várnak hozzájárulást. Nagytétényben 1932-ben szintén október 23-án avatták fel az eredeti Országzászlót, s az önkormányzat ragaszkodott ahhoz, hogy ugyanaznap legyen az avató ünnepség, amely természetesen egyúttal a forradalom emlékünnepe lesz. Szabolcs Attila polgármester nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az Országzászló a nemzeti egységet jelképezi, s erre az egységre ebben a válságos időben különösen nagy szükség van. ,,Az '56-os forradalom idején mindenki egyet akart, teljes volt a nemzeti egység. Mi az emlékmű felavatásával arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk a változásban reménykedő emberek összefogásához, egy új egység kialakulásához" - fűzte hozzá Szabolcs Attila.

Küzdelemre készül Orbán Viktor. Azt mondta: egy zászló felvonása számára két dolgot jelenthet: vagy azt, hogy sikerrel ért véget egy küzdelem, vagy azt, hogy most kezdődik. A küzdelem tétje szerinte rendkívüli, mert szerinte az ő életében és a nemzedéke életében nem adódik még egy olyan pillanat, amikor Magyarországon végérvényesen le lehet zárni egy korszakot, és új fejezetet kezdhetnek. Azt mondta: a küzdelem nehéz lesz, ezzel tisztában vannak, de épp azért vonták fel a zászlót, hogy kinyilvánítsák: vállalják a küzdelmet
Küzdelemre készül Orbán Viktor. Azt mondta: egy zászló felvonása számára két dolgot jelenthet: vagy azt, hogy sikerrel ért véget egy küzdelem, vagy azt, hogy most kezdődik. "A józanész harcol a szélsőségesség ellen" - hangsúlyozta a Fidesz elnöke. "Magyarország újjáépítése nem lesz kis feladat. Gáncsolni fog a múlt, a mostani jelen, mindent megtesz, hogy visszatérhessen". "Mi most győzni indulunk, nem rombolni, hanem újjá építeni mindazt, amit a szélsőséges kormányzás lerombolt". A küzdelem tétje szerinte rendkívüli, mert szerinte az ő életében és a nemzedéke életében nem adódik még egy olyan pillanat, amikor Magyarországon végérvényesen le lehet zárni egy korszakot, és új fejezetet kezdhetnek. Azt mondta: a küzdelem nehéz lesz, ezzel tisztában vannak, de épp azért vonták fel a zászlót, hogy kinyilvánítsák: vállalják a küzdelmet.
Orbán azt mondta: az a dolguk, hogy legkésőbb 5 hónap múlva győzelemre vigyék az ügyet, és aztán elkezdjék újjáépíteni Magyarországot. "Elég erősek vagyunk, hogy győzzünk, és elég erősek vagyunk, hogy utána megvédjük a győzelmünket" - mondta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor azt mondta: egy kormányzásra készülő párt elnökeként köszöni meg azt, hogy a szervezők ezt a napot, október 23-át választották az országzászló felavatására és megszentelésére. Azt mondta: ő olyan kormányt akar látni, amely hivatását az 56-os fundamentumokon állva teljesíti be.


 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Orbán a józan ész hangját hall
  2009-10-23 20:23:21, péntek
 
  Orbán a józan ész hangját hallja

2009. október 23. 12:31 Fn
A Fidesz elnöke ünnepi beszédében kifejtette: sorsfordító küzdelem elé néz, de győzni indul. Orbán Viktor az '56-os fundamentumokon állva szeretné beteljesíteni küldetését. A pártelnök Nagytétényben hangsúlyozta azt is, hogy a józan észnek kell diadalmaskodnia.



Orbán Viktor ünnepi beszédében elmondta: egy kormányzásra készülő párt elnökeként szól az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta: olyan kormányt szeretne, amely az '56-os fundamentumokon állva teljesíti be küldetését. Figyelmeztetett: '56-ban is bebizonyosodott, hogy lehet a nép ellen kormányozni, ám azt a kormányt eléri a végzet. "Tévednek, akik a mindenkinek kijáró tiszteletet nem adják meg. Mert egyszer vállalni kell a felelősséget" - mondta a Fidesz elnöke.
A zászlófelvonással kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: ez mindig a sikeres, vagy a kezdődő küzdelem jele. "Régóta készülök rá és nagy küzdelem lesz. De vállaljuk" - fogalmazott a pártelnök.
Orbán szerint a forradalmárok újra felépítették az országot, józan ésszel helyre akarták állítani a rendet, az európai civilizációkhoz méltóan. Hozzátette: a józan ész mindig szemben áll a szélsőségekkel, mert az előbbi erősít, míg utóbbi rombol. "Új idő kezdődik" - mondta.
Hangsúlyozta azt is, hogy sorsfordító küzdelem kezdődik Magyarország számára, hasonlóan ahhoz, ahogy '56-ban. "A cél az, hogy új Magyarországot építsünk" - emelte ki, hozzátéve, hogy a jelen majd gáncsolni próbálja. "Hosszú menetelés vár ránk, de hiszem és tudom, ha mindent beleadunk, elérjük a célunkat. Most győzni indulunk!"
Orbán Viktor úgy véli: mindig van lehetőség jó irányba fordulni. Még a zsákutcából is ki lehet jönni, ha máshol nem, ott, ahol befordultunk. "Magyarország igazi hangja a józan ész hangja, én ezt hallom ma is" - fogalmazott a Fidesz vezetője, aki beszédét szokásához híven így zárta: "Hajrá Magyarország! hajrá magyarok!"


 
 
2 komment , kategória:  1956 október 23  
Mai ünnepi megemlékezések 3
  2009-10-23 20:14:38, péntek
 
  Mai ünnepi megemlékezések 3

2009. október 23. 18:03
1956 mindenki forradalma volt, aki hitt a független és demokratikus Magyarországban - mondta az SZDSZ ünnepi megemlékezésén a budapesti Új köztemető 301-es parcellájánál a párt elnöke. Retkes Attila kijelentette, amikor arról beszél, hogy az SZDSZ hogyan kötődik a forradalomhoz, nem akarja elvenni azt senkitől, aki ma távol áll tőlük, de fontos számukra 1956 emléke, és azonosulnak eszméivel. Hozzátette: mindenkit óvna attól, hogy azt gondolja, "1956 a miénk és csak a miénk".A politikus leszögezte, hogy 1956 "az akkori főszereplők közötti nézetkülönbségek ellenére a nemzeti összefogás forradalma volt". A pártelnök úgy fogalmazott, hogy aki ki akarja rekeszteni a független és demokratikus Magyarország akár egyetlen hívét is a forradalom örökösei közül, az 1956 emlékét gyalázza meg.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a március 15-e téren emlékezik '56-ra, és tüntet a "politikai foglyokért". Nagy a rendőri készültség a helyszínen. Felszólalt a letartóztatott Budaházy György testvére is. Az összegyűltek hamarosan elindulnak a Jobbik nagygyűlésére.
Több százan vettek részt Kaposváron, Nagy Imre szülővárosában pénteken az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján tartott városi megemlékezésen pénteken a mártír miniszterelnökről elnevezett parkban felállított Nagy Imre-szobornál. Az 1956-os őszi eseményeket Balás-Piri László 56-os elítélt, a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) alelnöke idézte fel. A szónok szerint az idő távlatában elmosódnak, megfakulnak az egykor történtek, de akik megélték, esetleg résztvevői voltak, sohasem feledik '56 őszét.

Bajnai Gordon szerint a Húszéves a Köztársaság Díjjal kitüntetettek cselekedeteikkel előrevitték az 1989-ben alakult harmadik köztársaságot és a nemzeti cél érdekében képesek voltak összefogni. Erről a miniszterelnök a díjátadó ünnepségen beszélt pénteken a Parlamentben.
A kitüntetést Ágh Attila filozófusnak, Chikán Attila volt miniszternek, Debreczeni József közírónak, Dornbach Alajosnak, az Országgyűlés volt alelnökének, Esterházy Péter írónak, Fábry Béla pedagógusnak, Ferge Zsuzsa szociológusnak, Göncz Árpád volt köztársasági elnöknek, Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyésznek, Jancsó Miklós filmrendezőnek, Kádár Béla közgazdásznak, Kéri László politológusnak, Kornai János közgazdásznak, Kósa Ferenc filmrendezőnek, Kósáné Kovács Magda volt EP-képviselőnek, Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének, Kovács Lászlónak, az Európai Bizottság tagjának, Kupa Mihály volt miniszternek, Levendel Ádám szociológusnak, Nyers Rezső volt államminiszternek, Ormos Mária történésznek, Rajk László, illetve Tamás Gáspár Miklós volt országgyűlési képviselőnek ítélték oda.



Feljelentést tettek egy székesfehérvári ünnepségen 37, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda formaruhájában megjelenő ember ellen szabálysértés miatt - közölte a rendőrség honlapján a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Miskolcon mintegy 150-en mentek el a Jobbik helyi rendezvényére. Lapunk helyszíni tudósítója szerint csupán páran érkeztek gárdaegyenruhában, de ők is elvegyülnek a nézők között. Látni pár jobbikos és árpádsávos zászlót. A résztvevők nagyrészt idősek vagy családosok. Összesen négy rendőr biztosítja a helyszínt.

Visszaállították és újraavatták Tildy Zoltán korábbi köztársasági elnök emléktábláját pénteken a főváros IX. kerületében. Tildy Zoltánnak, a Nagy Imre-kormány miniszterelnök-helyettesének az emléktáblája annak a Ráday utcai háznak a falán kapott helyet, amelyben a fasiszta terror idején menedéket talált 119 napon át. Emléktáblát először 1946 szeptemberében helyeztek el itt, de az ismeretlen körülmények között eltűnt a ház faláról - mondta el Rácz Tamás, a Tildy Zoltán Kulturális Örökség Alapítvány ügyvivője. Az újraavatáson részt vett és koszorút helyezett el Bácskai János (Fidesz), a kerület országgyűlési képviselője, Gegesy Ferenc (független) IX. kerületi polgármester és Horváth János (Fidesz) országgyűlési képviselő, az alapítvány elnöke.

Kárpátalján a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának munkatársai és a kárpátaljai magyar szervezetek vezetői tartottak emlékünnepséget és koszorúzást a város börtönének falán elhelyezett emléktáblánál, amelyet három éve avattak fel annak emlékére, hogy az épületben tartottak fogva Magyarországról deportált 840 forradalmárt és az akkori események kárpátaljai résztvevőit. Az Ungvárhoz közeli Gálocs temetőjében megkoszorúzták 1956 egyetlen kárpátaljai mártírjának, a szovjet politikai rendőrség, a KGB kihallgatótisztjei által 1959-ben agyonvert Gecse Endre református lelkésznek, és a magyar forradalomhoz kötődő kárpátaljai ellenállás - időközben elhunyt - másik helyi résztvevőjének, Pasztellák Istvánnak a sírját, valamint a falu polgármesteri hivatalán elhelyezett emléktáblát.

Emlékoszlopot avattak az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére Sopron balfi városrészében.
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1528 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5264
  • e Hét: 11065
  • e Hónap: 44219
  • e Év: 277966
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.