Belépés
korall44.blog.xfree.hu
Én nem adom fel soha, Az élet bármennyire is mostoha! Bakó Istvánné
1944.02.03
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 308 
Jó éjszakát kívánok!
  2009-11-30 21:08:00, hétfő
 
 


Bartalis János:Várlak

Éjfél van, és én még nem alszom.
Hallgatom a csendes éjjeli zajt.
A mező piheg.
Fáradt csillagok bóbiskolnak
A hold lezuhant a kertek mögé!
Várlak, hogy jöjj.
Várlak, hogy egyszer besuhanj.
Hold-lábaid nesztelen röptét lesem
a bokorközön.
Szellőlengésed fehér szárnyalását.
Várlak, hogy itt légy,
hogy eljöjj és megörvendeztess.
Várom a lombzajt.
Várom a harmatcseppek
piciny csengetését.
Várom az apró füvek suttogását.
Várlak Téged!...
...szívem ős mély dobbanását
várom a csendes éjben.


 
 
0 komment , kategória:  Irodalom/vers,regény, stb./  
Jó kedvű hetet kívánok!
  2009-11-30 21:06:41, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Kép  
A Föld legrégebben lakott ....
  2009-11-30 21:00:19, hétfő
 
 


Delhi
 
 
0 komment , kategória:  Történelem, híres magyarok  
A Hubble képei /Csillag/
  2009-11-30 18:38:13, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Bámulatos helyek
  2009-11-30 18:34:52, hétfő
 
 


Matterhorn, Stellisee, Valais, Svájc
 
 
0 komment , kategória:  Tájképek 2008.IV.21-től  
Viola
  2009-11-30 18:32:20, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok  
Fuksziák
  2009-11-30 18:23:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok  
Gyöngymánia - porcelánvirágok
  2009-11-30 18:17:58, hétfő
 
  Gyöngymánia - porcelánvirágok
KyraE - 2009.09.30

Porcelánvirág nevet kapta a minta alkotójától, ám engem a saját színeimmel megkreálva sokkal inkább egy habos sütire emlékeztet ez az ékszer.

Ennek a szettnek kalandos története van. Egyszer, még pár hónapja próbálkoztam vele, nagyon nem akart sikerülni, sehogysem.Aztán egy kis önkritikát gyakorolva úgy döntöttem, ehhez még gyakorolnom kell a gyöngyfűzés mesterségét, de mindig ott lebegett a szemem előtt, hogy ez nekem kell, mert tetszik, mert beleszerettem, mert kihívás, mert meg kell hódítanom!Így aztán nemrégiben még egyszer előszedtem a kacifántos jószágot, gondosan összeírogattam azt a sokféle méretű és fajtájú gyöngyöt, ami kell hozzá. Eztán elrobogtam egy méretes gyöngyboltba, ahol nagyjából egy órácskán át válogattam, megpróbálva elképzelni a nekem tetsző színekből és formákból a kész ékszert. Ez lett belőle. Az alapját pezsgőszínű és ezüstszínű teklagyöngyök alkotják, a díszítéshez pedig kétféle zöld és barackszínű gyöngyöket használtam. A fülbevaló kétoldalon van díszítve, de picit kisebb, mint a karkötő és a medál egy egysége, így a közepét már nem díszítettem, hogy ne legyen túlzsúfolt.Felvéve is nagyon tetszik, kimondottan elegáns. Feldobja a legegyszerűbb blúz-farmer viseletet is, de el tudom képzelni egy méregzöld alkalmi ruha kiegészítőjeként is.
Az alábbi minta alapján dolgoztam, ezer köszönet a tökéletes leírásért
Link
KyraE rovata (kyrae.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Nőknek, praktikák  
2012 - a szám, ami.....2.
  2009-11-30 18:08:00, hétfő
 
  2012 - a szám, ami megrengeti a világot?! II. rész
J. Éva - 2009.11.27

Ma egyre többet hallani az emberiséget, Földet fenyegető katasztrófákról. S akkor még ráadásnak itt van 2012 is, a dátum, amelynek eljövetele sokak szerint a világ végének eljövetele is lesz egyben.A világvége időpontját illetően egyébként folyamatosan, minden korban újabb és újabb elképzelések és feltételezések látnak napvilágot. Például István király idején, 1000-re jósolták, később az 1500-évekre, de, mint emlékszünk 2000-ben, az ezredfordulót is hasonló pánik övezete. Manapság pedig 2012 bűvös időpontja tartja izgalomban az emberiséget.

A Biblia is tele van az apokalipszisre való jóslatokkal, melynek ugyancsak utalásokat tesznek, az emberiség elpusztulására. Még maga Madách Imre is hűen hitt koránk igazságában, mely szerint a Nap kihűlése fogja okozni a világvégét. Az akkori emberek ugyanis nem értették, hogy a Nap miként képes annyi idő óta meleget sugározni, anélkül, hogy elfogyna belőle a hő. 1938-ban világították meg azt a tényt, hogy a Nap energiája úgy jön létre, hogy a belsejében található hidrogén, nyomás és hő hatására héliummá alakul át, és ha már az összes hidrogén héliummá alakult, akkor meg fog szűnni az energiatermelés. Ennek következtében a Nap egy rövid időre kitágul és ez olyan hatalmas helyet foglalhat el, amibe még a Föld is beleshet. Ezek alapján akár igaz is lehet, a végső harag napjának jóslata, melynek eljövetelével a világ, a tűz martalékává válik.

Az emberiséget, a már említetteken kívül számtalan jóslat fenyegeti. Ide sorolhatóak még az Újtestamentumban, mítoszokban egyaránt említett természeti csapások, mint az özönvíz, fagyhalál, valamint a bolygóegyüttállások, és az égitestünkkel való összeütközések. Detre László 1968-ban egy igen aggasztó előadást tartott is az utóbbival kapcsolatban. Úgy vélte, hogy abban az évben, június 15.-én az Ikarusz kisbolygó földközeli pályára fog kerülni, s számításai szerint bele fog ütközni Fölünkbe. Szerencsére az idő előrehaladottjával és a bolygó közeledtével egyre pontosabb számításokat tudtak készíteni, melyek alapján kiderült, hogy négymillió kilométerre fog elhaladni mellettünk. Az Ikarusz egyébként minden 19. évben közel kerül hozzánk, de ma már kimutatható, hogy százezer évig ez a bolygó nem fog komoly veszélyt jelenteni a számunkra.

Mindenesetre megnyugtató a tudat, hogy a mostani technika már lehetővé teszi, hogy meg tudjuk változtatni az esetlegesen Föld felé tartó kisbolygók röppályáját, sőt a tudomány állása szerint a Nap kihűlésétől sem kell, vagy még ötmilliárd évig tartanunk. Nem utolsó sorban pedig reméljük, hogy az újabb világvége dátum, a 2012 sem repeszti meg bolygónkat, mint ahogy azt most sokan feltételezik.

Csak aztán nehogy meglepődjünk akkor, ha nem úgy jön el a világvége, ahogy azt a legtöbben várják. Korán sem biztos, hogy majd a természeti katasztrófák okozzák a végzetünket. Legalább annyira valószínű, hogy maga az emberiség rohan a saját vesztébe azzal, hogy nem kímélik sem a környezetüket, sem egymást. Az emberek gyűlölködése, az el nem fogadás, a harag, amivel egymásnak rontanak és háborúkat szítanak nem kímélve senkit, és amivel egymás életét ontják ki, hozhatja el a lassan bekövetkező megsemmisülést. És én ettől sajnos talán jobban félek, mint az összes természeti csapástól egybevéve!

J. Éva rovata (jeva.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Mindenmás /történ.,elbesz/  
A tanya 2.rész
  2009-11-30 18:01:19, hétfő
 
  A tanya 2.rész
Wild Flower - 2009.09.29

-Katonai szolgálat megtagadásáért -mondta Áron, miközben megvonta a vállát -ha akarsz még elküldhetsz.
-Nem, -mondta elgondolkodva Izabella -mindenkinek jár még egy esély. Ha pedig megbántad és megbűnhődtél érte, én miért ítélnélek el?
-Semmit sem bántam meg, de nem kell félned tőlem.
-Most aztán megnyugtattál -jegyezte meg ironikusan a lány. -Na mindegy, bebizonyíthatod, hogy jól döntöttem, amikor felvettelek.
-Azon leszek, ígérte a férfi -és felvillantotta legőszintébb mosolyát.

A kordé lassan befordult a tanya udvarára. Apollónia kitekintett a konyhaablakból, és látta, hogy egy magas, sovány férfi ugrik le a zsákok tetejéről. A férfi a vállára kapott egy zsákot,, a nővére pedig megmutatta neki, hogy merre van a góré. Miközben az idegen behordta és kiöntötte a sárgálló kukoricacsöveket a helyére, Izabella bejött a házba.
-Ki ez a férfi? -kérdezte izgatottan Apollónia.
-Az új munkásunk.
-De, a régi is elment, amikor nem tudtunk neki rendes fizetést adni.
-Ő nem kap pénzt, csak szállást és élelmet.
-Velünk fog lakni? -nézett elkerekedett szemekkel rá a húga.
-Nem, dehogy, a pajtában fog aludni, és ha meg tud itt maradni, akkor a kis házat helyre hozhatja magának. Jó lenne egy erős férfi a ház körül, még én sem bírok mindent egyedül. Amúgy mit főztél ma?
-Krumplipaprikást.
-Kolbásszal?
-Igen, még volt egy kis darab, de ez volt az utolsó. Sok minden más is kifogyott.
-Látom holnap be kell mennem a faluba -sóhajtott Izabella.
Közben a férfi végzett a munkával és bekopogott az ajtón.
-Gyere be Áron, ő a húgom, Apollónia. Ismerkedjetek meg!
-Hallom te vagy a szakácsok gyöngye -mondta tréfás hangon a férfi, miközben kezet nyújtott a fiatal lánynak.
-Hát ez erős túlzás -vallotta be az szégyenlősen -örülök, ha meg lehet enni a főztömet. Máris próbára teheted -mondta, és elkezdte megteríteni az asztalt.

Ebéd után Izabella megmutatta Áronnak, a kis zugot a pajtában, ahol apjuk is aludt régebben, amikor a tehenek ellését felügyelte.
-Egyelőre itt tudsz aludni, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.
-Nekem megfelel, az elmúlt hetekben sokkal rosszabb helyem is volt már.
-Nem tudok neked ígérni semmit -kezdte a lány -de ha összefogunk, akkor talán még fizetni is tudok majd egy idő után.
-Nekem most az is megnyugtató, hogy tető van a fejem felett és étel a gyomromban -mosolygott bátorítóan a férfi, és közben lopva szemügyre vette a lányt.
Izabella észrevette, hogy Áron kutató szemeivel végigmérte, de úgy gondolta, hogy jobb, ha figyelmen kívül hagyja. Nem szokott hozzá, hogy nőnek nézik. Lányos zavarában kisietett a pajtából.

Kora este Apollónia kisétált Áronhoz, hogy vacsorázni hívja. A kerítés mellett talált rá, ahogy az eleresztett rögzítéseket próbálta megszögelni.
-Sok javítani való van -kezdte a beszélgetést a lány -nem fogsz unatkozni.
-Nem is szeretek tétlenkedni.
-Iza, mondta, hogy hívjalak vacsorázni. Jól érzed itt magad?
-Igen, szép a tanyátok. Otthonos, mindig ilyenre vágytam én is. A nővérednek van udvarlója?
-Nincs, különösen ügyesen üldözi el magától a férfiakat -mosolyodott el Apollónia, és elgondolkodva csavarta meg egy szőke fürtjét az ujja körül. -Azt hiszem célul tűzte ki, hogy vénlány marad, hogy engem neveljen. Pedig jó lenne, ha volna egy erős férfi az oldalán.
-Hm...gyere menjünk, és közben mesélj még nekem a nővéredről.

Következő rész Link

Az első részt itt találjátok! Link

Wild Flower rovata (wildflower.virtus.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Mindenmás /történ.,elbesz/  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 308 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 16873 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 148
  • e Hét: 1655
  • e Hónap: 4928
  • e Év: 4928
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.