Belépés
ludysi.blog.xfree.hu
Szeretnék saját életem részese lenni Budainé Ludvig Zsuzsanna
1958.09.02
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Sütemények sütés nélkül
  2009-11-27 05:08:33, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Recept  
Beöntés-kolon hidroterápia
  2009-11-26 05:50:52, csütörtök
 
  Link
Tilos a következőket tenni:Link

]
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Karácsonyi szimbólumok jelenté
  2009-11-26 05:30:05, csütörtök
 
  Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Szellemtudomány  
Oszter Tamás oldala
  2009-11-25 07:17:39, szerda
 
  Az ősi pálmalevelek rólunk szólnak

"...Évezredekkel ezelőtt, a szentek korában, amikor a papír még nem létezett Indiában, pálmalevelekre írtak az emberek. Egy különleges eljárással képesek voltak ezeket az írásokat úgy tartósítani, hogy máig olvashatóak maradjanak. Napjainkban féltve őriznek több millió különleges pálmalevelet Indiában, amelyek olyan titkokat rejtenek, amik talán minden képzeletet felülmúlnak..."

"...Ezek közül méltán a legkiemelkedőbbek azok az írások, amelyek MA ÉLŐ emberek életéről, részletes életútjukról íródtak születésüktől egészen az utolsó napjaikig. A legmegdöbbentőbb az, hogy ezek az emberek az élet legkülönbözőbb területein alkotnak, legtöbbjük teljesen átlagos ember - legalábbis ők, s a környezetük talán eddig ezt gondolták..."

"...Több millió ilyen pálmalevél maradt fenn, amelyből jelenleg 1.337.000 darab (!) arra vár, hogy felfedezzék azok az emberek, akikről a pálmalevelek részletes adatokat közölnek az életútjukat illetően: nevekkel, dátumokkal, konkrét eseményekkel. Ezek az írások nyugati emberekről szólnak, melyek közül, számításaink szerint jóval több, mint húszezer ma élő MAGYAR embernek is van személyes pálmalevele..."

"...A legtöbb ember, aki már megtalálta a róla szóló írást, úgy ünnepli a napot, mintha valódi élete attól a naptól kezdődne igazán. Mások úgy beszélnek az eseményről, hogy mióta rátaláltak valódi céljukra, azóta tudják milyen igazán boldognak lenni, amit korábban annak hittek, az legfeljebb átmeneti elégedettségnek volt nevezhető..."

"...Nem mindenkinek van pálmalevele. A legtöbben soha nem is hallanak róla, hogy léteznek. Azok az emberek azonban, akik közel kerülnek ehhez az információhoz (ahogy Te is, aki ezt most olvasod), érdeklődnek, kíváncsiságot, vagy valamifajta hívást éreznek, általában rendelkeznek már egy pálmalevéllel..."

"... a ma élő pálmalevél olvasó szent emberek, egy magyar embert szenteltek fel nagykövetüknek a nyugati világban - Oszter Tamást -, akinek az a feladata a világ országaiban, hogy elénk tárja a lehetőséget, hogy eldönthessük: megérkezett-e számunkra A HÍVÁS..."

"...Saját pálmalevelünket az ujjlenyomatunk alapján kerestethetjük - vagy akár szeretteinkét is -
2009. decemberétől az Alexandra könyváruházakban országszerte, vagy kérhetjük Tamás segítségét, hogy megtalálhassuk leveleinket személyesen Indiában, abban a szentélyben, ahol a mi írásunkat már régóta tárolják..."

Bővebb információért keressétek bátran Tamást, vagy látogassatok el a weboldalára, amely hétvégétől elérhető: http://www.palmalevelek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika-Metafizika  
A tánc pillanatai
  2009-11-23 21:06:44, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Zene-tánc  
Légy pozitív gondolatokkal áld
  2009-11-23 15:58:49, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hubble űrteleszkóp
  2009-11-23 15:49:41, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Reszveratrol 2
  2009-11-23 13:36:37, hétfő
 
  Link

Ezerszer hatékonyabb a mesterséges reszveratrol
Az elhízás és a cukorbetegség elleni harc hatásos fegyvere lehet az a fejlesztés alatt álló gyógyszer, amely a vörösborban található természetes növényi immunanyaggal azonos hatásúnak bizonyult.Egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy az SRT 1720 jelzésű szer ezerszer hatékonyabb, mint a vörösborban található reszveratrol annak az enzimnek az aktiválásában, amely segíti az állatokat, hogy energiát égessenek el, illetve csökkenti inzulin- és vércukorszintjüket - jelentette a Cell Metabolism szaklap.

Magas kalóriatartalmú étrenden tartott egerekkel végezték a kísérleteket, zsírégetésre ösztönözve anyagcseréjüket, megakadályozva a testben a zsírlerakódást, az elhízást. "Ugyanazokat az enzimeket aktiváltuk a szerrel az egerekben, mint amelyek aktiválódnak akkor, amikor az emberek a konditeremben edzenek. Ezért azt gondoljuk, hogy ez a szer nagyon biztonságos" - közölte Peter Elliott, a Sirtris Pharmaceuticals, a GlaxoSmithKline gyógyszergyártó cég fejlesztési egységének alelnöke.

A reszveratrol a szőlőben és vörösborban található természetese immunanyag, a polifenolok közé tartozik, és a szakemberek szerint számos előnyös hatása van az egészségre, például segítheti a szívbetegségek megelőzését. Ugyanez a kutatócsoport egy korábbi tanulmányában már kimutatta, hogy a reszveratrol csökkenti a cukorbetegek esetében az inzulin- és a vércukorszintet.

"A reszveratroltól az egerek tovább élnek és egészségesek maradnak. Ez a mesterséges anyag ugyanazt a hatást fejti ki, ám ezerszer erőteljesebben, és nem szükséges belőle olyan sok" - magyarázta Elliott.

A Louis Pasteur Egyetem kutatócsoportja által végzett vizsgálatban a SIRT1 (vagy szirtuin1) fehérjét tanulmányozták, mivel a korábbi kísérletek kimutatták, hogy a reszveratrol ezen a fehérjén keresztül ellensúlyozza a magas kalóriájú étrend bizonyos hatásait. Az egérkísérletek azonban kimutatták, hogy több tíz liter bor lenne szükséges az emberek esetében ahhoz, hogy ugyanilyen hatást fejtsen ki.

A tudósok ekkor kezdték kutatni egy erőteljesebb mesterséges szer létrehozásának lehetőségét, amely kimondottan a SIRT1 fehérjét célozza meg. Az SRT 1720 már kis adagban is védte a magas kalóriájú étrenden lévő egereket az elhízástól egy tízhetes használat után. Nagyobb adagban a szer teljesen megakadályozta a súlynövekedést, javította továbbá az egerek vércukor-toleranciáját és inzulinérzékenységét, amely a cukorbetegség leküzdésében fontos eszköz. Nem mutatott mellékhatásokat, bár a tudósok hangsúlyozzák, hogy további kutatások szükségesek a szer biztonságosságának, hatékonyságának kivizsgálására mielőtt embereken alkalmaznák azt.

cukorbetegség, elhízás, reszveratrol
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Reszveratrol
  2009-11-23 13:12:26, hétfő
 
  Szívet fiatalító vörösbor

A reszveratrol lassítja a szívizomsejtek és a csont öregedését
A vörösbor egyik alkotórésze, a reszveratrol fiatalon tartja az idősödő egerek szívét. A szívmelengető tudományos hírt tízoldalas tanulmányban közölte a PLoS ONE elektrónikus folyóirat.


folytatás.:http://eletmod.hu/tart/cikk/jc/0/15194/1/betegseg/A_reszveratrol_lassi tja_a_szivizomsejtek_es_a_csont_oregedeset
A reszveratrol vörösborban, szőlőben, gránátalmában található. Ez a polifenol már régóta foglalkoztatja a kutatókat, mert ígéretes eredmények jelzik, hogy kedvező élettani hatásai vannak emberben is. Főleg francia szakorvosok emlegetik néhány évtizede a "francia paradoxon" jelenséget. Lényege, hogy noha a franciák az európai átlagnál több telített zsírt esznek, életvitelük szívbetegségek szempontjából nem éppen dicséretes, közöttük a szívinfarktus lényegesen ritkább, mint sok, környező országban.

A számukra szerencsés ellentmondást a helyi szakemberek a francia vörösbor mértékletes fogyasztásával, a benne lévő reszveratrol hatásával magyarázzák. Laboratóriumi állatok élettartamát a polifenol adásával már korábban sikerült jelentősen meghosszabbítani, de ehhez olyan adagokat kellett alkalmazni, amit vörösbor formájában egy ember csak napi legalább 1000 borospalack megivásával lett volna képes bevenni. Most Tomas Prolla amerikai professzor és munkatársai egereken végzett kísérleteikről számoltak be.

Az állatok a korábbi vizsgálatokhoz képest kis reszveratroladagokat kaptak és a kutatók azt vizsgálták, lassítja-e a kezelés az egerek öregedését. Régebbi vizsgálatok azt bizonyították, hogy a kalóriabevitel csökkentése - koplalás - esetén a kísérleti állatok tovább élnek. Ez bonyolult genetikai változások eredménye volt és Prolla professzor csapata is ezt tanulmányozta reszveratrol adása során. Középkorú - 14 hónapos - egereket kezdtek kezelni.

Egyik egércsoport a táphoz reszveratrolt is kapott, a másik csoport tagjait ellenőrzött mértékben koplaltatták, a harmadik csoport kontrollként élt a megszokott módon, kezelés nélkül. A reszveratrol adása hasonló módon és mértékben befolyásolta a sejtek genetikai változásait, amelyek az életkor előrehaladásával kapcsolatosak, mint a koplaltatás. A kalóriabevitel csökkentése lassítja az öregedést, de az élet minőségének romlása miatt ez a módszer nem folytatható.

Ha viszont a reszveratrolkezelés hasonló, kedvező eredménnyel jár, alapvetően változhat a korosodás elleni küzdelem. A gének változásai az élő szöveti sejtekben érzékenyen jelzik a kor előrehaladását. Ez a tudományos eljárás jobban kimutatja az öregedés mértékét, mint az életkor. Az amerikai kutatók azt észlelték, hogy a reszveratrol különösen a szívizomsejtek és a csont öregedését lassította. "Ilyen anyagok fölfedezése megváltoztathatja a közegészségügy helyzetét a betegségek gyakoriságának csökkentésével és remélhetőleg életkilátásaink javítása útján" - mondta a vizsgálócsoport vezetője.

Reszveratrol táplálékkiegészítő formájában kapható, de az optimális emberi adag nem ismert és a mellékhatások kockázatára sincsenek adatok. A természetes reszveratrolnál lényegesen erélyesebb hatású molekulák előállításával foglalkozó laboratóriumban viszont már létezik a tökéletesített polifenolváltozat.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ezt el kell olvasnom
  2009-11-23 12:49:59, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Megtetszett-átvettem  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 489 db bejegyzés
Összes: 2777 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 185
  • e Hónap: 5934
  • e Év: 190444
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.