Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 240 
Az élet annyi csak
  2009-11-30 12:13:29, hétfő
 
 

 
 
2 komment , kategória:  Szép képek, képes idézetek  
Üdítős süti (Miranda szelet)
  2009-11-30 11:31:57, hétfő
 
  Üdítős (Fanta-, Jaffa-, Miranda-szelet, vagy Kólás) süti

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 dl étolaj
fél tasak sütőpor

A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, olajjal és belekeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a masszához. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.

A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
50 dkg áttört túró
7 dl szénsavas üdítő
2 tasak pudingpor (ami ízben és színben passzol a felhasznált üdítőhöz)

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót. Ezt a túrókrémet rákenjük a tésztára. Az üdítőben sűrűsödésig főzzük a pudingot és rásimítjuk a krémre. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Rendkívül mutatós és finom süti!




További ételfotóim a Picasa albumomban Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Gesztenyebefőtt - ajándékba is
  2009-11-30 11:29:34, hétfő
 
  Gesztenyebefőtt recept:

1 kg gesztenye
40 dkg cukor
1 vaníliarúd
üvegenként 1-1 ek. rum
A gesztenyét héjában puhára főzzük, hideg vízzel leöntjük, és megtisztítjuk. A cukorból 3 dl vízzel és a vaníliarúddal szirupot főzünk. Beletesszük a gesztenyéket és lassú tűzön 15 percig forraljuk. Kisebb üvegekbe tesszük, a tetejére 1-1 ek. rumot öntünk és az üvegeket lezárjuk. A forrástól számítva 10 percig gőzöljük, majd a gőzben hagyjuk kihűlni. A dekoratív üvegeket névre szóló címkével is elláthatjuk, fenyőág díszítéssel ünnepélyes ajándék válhat belőle.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Hetedhét gyümölcskenyér
  2009-11-30 11:26:39, hétfő
 
  Hetedhét gyümölcskenyér recept:

10-10 dkg dió és mogyoró
20 dkg mandula
1 evőkanál mézessütemény-fűszer
20 dkg aszalt barack
30 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt almakocka
20 dkg mazsola
0,5- 0,5 dl szilvapálinka és citromlé
20 dkg finomliszt
2 dl víz
10 dkg zabpehely
3 evőkanál cukor
A mázhoz: 15 dkg porcukor, fél citrom leve
A tésztához:
20 dkg liszt
3 evőkanál zabkorpa
1 dl víz
2 dkg elmorzsolt élesztő
csipetnyi só
2 kiskanál cukor
Felkockázzuk az aszalt gyümölcsöket, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a levet félre tesszük. A mogyorót, diót és mandulát durvára vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztához a lisztet, a zabkorpát, az élesztőt, a fűszert és a vizet összegyúrjuk, bedagasztjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük. Összegyúrjuk a gyümölcsös masszával és két (lehetőleg hosszúkás) cipóvá formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egy órán át kelesztjük.
Vizes ecsettel bekenjük és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a porcukorból és citromléből kevert mázzal leöntjük.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Ünnepi zellerleves
  2009-11-30 11:23:03, hétfő
 
  Ünnepi (Adventben, de akár Karácsonykor is !) zellerleves

1 nagyobb zeller
1 fej vöröshagyma
3 savanyú alma
3 e.k. vaj
2 dl almabor
2 dl tejszín

őrölt bors
A vaj felét fölolvasztjuk a tűzön, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ebbe belekockázzuk a zeller egyik felét és két hámozott almát, ráöntjük az almabort, 4 dl vizet, majd megsózzuk, megborsozzuk és lefedve, takarékon puhára főzzük. A zeller másik felét vékony csíkokra metéljük és olajban megpirítjuk. A megmaradt almát is fölkockázzuk, sóval, borssal meghintjük és a vaj másik felén 1-2 percig pároljuk. Végül a levest összeturmixoljuk és hozzákeverjük a tejszínt. A párolt almát és a pirított zellert tálalunk hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Sajtbefőtt
  2009-11-30 11:18:17, hétfő
 
  Sajtbefőtt :

30 dkg juhsajt
4-5 gerezd fokhagyma
3 dl oliva olaj
2-3 babérlevél
2-3 rozmaring ágacska
1 kiskanál tarka bors
csipetnyi sáfrány és szeklice

A sajtot vágjuk kisebb kockákra, s a fokhagyma gerezddel felváltva rakjuk az üvegbe. Szórjunk közé tarka borsot, a rozmaringot és a babérlevelet úgy együk az üvegbe, hogy jól látható legyen. A sajt ízétől függően sózzuk, tegyük bele a sáfrányos szeklicét, az üveget töltsük föl oliva olajjal. Zárjuk le, legalább 1 hétig hűvös helyen érleljük.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Adventi zöldbab márványsajttal
  2009-11-30 11:16:46, hétfő
 
  Adventi zöldbab márványsajttal és sült paprikával

4 személyre:

60 dkg zöld hüvelyű zöldbab
10 dkg pritaminpaprika megsütve és csíkokra vágva
egy csipet só, fehér bors
15 dkg krémsajt
fél bögre tej
10 dkg szétmorzsolt márványsajt
fél bögre zsemlemorzsa
1 ek olvasztott vaj
vaj vagy zsír a tál kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, majd kikenünk egy 2 liter űrtartalmú ovális tűzálló tálat vajjal vagy zsírral. Ezután egy nagy tálban összekeverjük a zöldbabot, a paprikacsíkokat, majd fűszerezzük sóval és fehér borssal. A keveréket belerakjuk az előkészített tálba. Egy kis lábosba beletesszük a krémsajtot és a tejet, és melegítjük kis lángon, amíg a sajt el nem oszlik. Ezután hozzáadjuk a márványsajtot is. A sajtos masszát ezután öntsük a zöldbabra, és keverjük össze. A zsemlemorzsát a vajjal egy kis tálban elkeverjük, majd beszórjuk vele a zöldbab tetejét. Ezután süssük az egészet kb. 20 percig, vagy amíg rotyogni kezd.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Karácsonyi finomságok ajándékb
  2009-11-30 10:57:26, hétfő
 
  Karácsonyi finomságok ajándékba - Nem tudod, mit ajándékozz karácsonyra? Unod a bolti kínálatot és inkább valami egyedi meglepetéssel rukkolnál elő? Készíts finomságot a fa alá!

Gyümölcskosár aszalt gyümölcsökből és olajos magvakból

Hozzávalók: aszalt gyümölcsök (szilva, sárgabarack, meggy, áfonya, füge, mazsola, datolya), olajos magvak (törökmogyoró, dió, kesudió, mandula), egy alacsony karimájú tál bambuszból vagy fából, vagy egy kis peremű fonott tálka, frissen tartó fólia

Elkészítés: A gyümölcsöket és a magvakat helyezzük el ízlésesen a tálkán, szorosan egymás mellé. Mutatós lesz például kisebb körökbe rendezve, párhuzamos csíkokban, azonos középpontú, egyre növekvő körökbe sorjázva, de csak úgy össze-vissza téve is tetszetős végeredményt kapunk. Ha kreációnk kész, már csak annyi a dolgunk, hogy a tálat átlátszó frissen tartó fóliával egy rétegben szorosan körbetekerjük. Az eredmény egy színpompás, gusztusos gyümölcsös tálka, mely jól mutat a karácsonyi asztalon és persze remek ajándék.



Sajtdarabok fűszeres olajban

Hozzávalók: sajt (pl. kecskesajt, feta, juhsajt), olívabogyó, egy kis ág friss rozmaring, bazsalikom és kakukkfű, fokhagyma, bors, olívaolaj, egy jól záródó, formás üveg

Elkészítés: A sajtot kisebb darabokra kockázzuk, a fűszerekkel, egész fokhagymákkal és olívabogyókkal egy tetszetős üvegbe helyezzük, majd végezetül színültig öntjük olívaolajjal. Jól zárjuk le az üveget, majd pár napra tegyük a hűtőbe, és hagyjuk érlelődni.

Hogy az ízek is kellőképp összeérjenek és egy darabig még fogyasztható is legyen, érdemes az ajándékozás előtt kb. egy héttel elkészíteni, mert egy hónapig áll el hűtőszekrényben. Átadás előtt díszítésként a tetejére rafiával vagy kötözőszalaggal karácsonyi anyagból kivágott kör alakú darabot erősíthetünk. Kartonból gyárthatunk hozzá ajándékkísérőt, melyen feltüntethetjük a hozzávalókat és azt is, hogy mikor készítettük.



Karácsonyi trüffelgolyók kosárkában vagy dobozban

Hozzávalók: 1 dl tejszín, 2 teáskanál őrölt fahéj, 6 evőkanál akácméz, 30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 5 dkg vaj, kevés reszelt narancshéj, pár csepp rum vagy narancslikőr (ha gyerekeknek készül, helyettesítsük néhány csepp narancslével), celofán, kötözőszalag, egy kisebb kosár vagy doboz

Elkészítés: A tejszínt a mézzel és a fahéjjal összemelegítjük, majd a csokit, a vajat, a narancshéjat és a likőrt hozzáadva kikeverjük. Néhány órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd golyókat formázunk belőle és kakaóban vagy fahéjban megforgatjuk. A kész trüffelgolyókat csomagoljuk egyenként celofánba, és szalaggal vagy masnival kössük meg a tetejét. A kis ,,csokicsomagokat" helyezzük kosárba, fémdobozba vagy saját készítésű papírdobozba.



Aromásított kávé

Hozzávalók: őrölt kávé, illatos őrölt fűszerek ( fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom, ánizs, szerecsendió), egy jól záródó, tetszetős üveg

Elkészítés: A kávét vegyítsük el a fűszerekkel: 3 teáskanál kávéhoz adjunk kb. negyed kávéskanálnyi fűszerkeveréket. Az illatos elegyet öntsük az üvegbe, és díszítsük az előzőekben írt módon.



Diólikőr

Hozzávalók: 45 dkg dióbél, 20 dkg nádcukor, 1 liter konyak vagy brandy

Elkészítés: A kiválogatott dióbelet a cukorral együtt egy nagyobb üvegbe tesszük, majd ráöntjük a konyakot. 3-4 hétig meleg, sötét helyen állni hagyjuk, majd ajándékozás előtt leszűrjük és csinos üvegekbe adagoljuk. Ha néhány kisebb diódarabot pottyantunk bele, a megajándékozott azonnal tudni fogja, mit rejt a palack. Az üveget festéssel, a tetejére erősített karácsonyi anyaggal és kísérőcédulával dekorálhatjuk.



Konyakkal megbolondított mézes dió

A konyhában semmi sem vész kárba: a diólikőrből visszamaradt, konyakban érlelt dió a későbbiekben kiváló süteményalap lehet, de önálló csemegeként sem utolsó.

Hozzávalók: a diólikőr leszűrése után maradt konyakban ázott dió, akácméz, kis befőttesüvegek

Elkészítés: A diódarabokat szorosan az üvegbe rétegezzük, majd színültig csurgatjuk mézzel. Az előzőekben írt díszítési módszert itt is alkalmazhatjuk.




(vitaminsziget)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kiben szeretet vagyon
  2009-11-30 10:36:17, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek, képes idézetek  
csak az, hogy
  2009-11-30 10:25:59, hétfő
 
  "Az ember egy napon rádöbben arra,
hogy az életben igazán semmi sem fontos.
Sem pénz, sem hatalom, sem előre jutás,
csak az, hogy valaki szeresse őt, igazán! "



 
 
0 komment , kategória:  Napi idézet, vers, gondolat  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 240 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 2013 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 3356
  • e Hónap: 8232
  • e Év: 677684
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.