Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Baconos csirkemell őzgerinc fo
  2009-11-13 16:56:52, péntek
 
  Baconos csirkemell őzgerinc formában sütve

Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé
20 dkg füstölt bacon
reszelt sajt
só, bors
petrezselyem
4 evk tejföl
3 evk liszt
2 tojás




A csirkemellet felkockázom. 3 evőkanál tejfölt, 2 tojást, 3 evőkanál lisztet, ízlés szerint sót, borsot, petrezselymet, reszelt sajtot összedolgozom.

Beleteszem a húst. Az őzgerinc formát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával. Baconnal kibélelem úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beleöntöm a húsos masszát, a bacon széleit ráhajtom. Hosszában is teszek rá. Tejföllel lekenem. 40 percig sütöm körülbelül 180 fokon. Végül kiborítom a formából és még egy kicsit pirítok a szalonnán.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Papagájszelet
  2009-11-13 16:53:24, péntek
 
  Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanillincukor
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag puncspudingpor




A 4 tojást a cukrot és a margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Három tálba elosztjuk és mindegyikhez mást keverünk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás pudingport és 1 csomag vaníliás cukrot, a másodikhoz 2 vőkanál kakaóport, a harmadikhoz 1 csomag puncspudingot.

Két őzgerinc formában lassú tűzön sütjük úgy, hogy alul a sárga, középen a barna,felül a rózsaszín massza van.

Tetejére csokimáz kerül.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Paradicsomos-sajtos csirkecomb
  2009-11-13 16:52:19, péntek
 
  Hozzávalók: 1 kocka margarin, 4 db csirkecomb (vagy adagtól függően), 1 liter paradicsomlé (ha nincs házi, jó a konzerv is de ahhoz én szoktam egy pici vizet adni) 20 dkg sajt, só,őrölt fekete bors, majoránna.




Az egész kockamargarint felolvasztok. Felöntöm a sűrített paradicsommal. Befűszerezem: só, bors, majoránna. Ebben megfőzöm a csirkecombokat.

Ha megfőtt tepsibe rakom őket ráöntöm a szószt amiben főtt, és megszórom reszelt sajttal
Előmelegített sütőbe teszem és kb.10-15percig sütöm még a sajt ráolvad.

Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálalom. Egyszerű,gyors és nagyon finom. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Görög csirke
  2009-11-13 16:51:00, péntek
 
  Hozzávalók:
4 db egész csirke comb
10 dkg húsos füstölt szalonna
75 dkg burgonya
10 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve




A meghámozott, karikára vágott burgonyát a rizzsel és a karikára vágott hagymával összekeverjük, kissé megsózzuk és egy hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelt tepsibe terítjük.
A csirke combot ketté vágjuk, besózzuk és a rizses burgonya tetejére fektetjük. 2 dl vizet összekeverünk citromlével, a tört fokhagymával, meg egy kevés sóval és ezzel öntjük le a görög csirkét. A tepsit lefedjük és a sütőben addig sütjük, amíg a belevalók mind meg nem puhulnak.
Akkor a fedőt levesszük róla és a pecsenyét kissé megpirítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Mandulakrém
  2009-11-13 16:49:04, péntek
 
  Hozzávalók: 1 zacskó 68 g hidegen keverhető vaníliaízű pudingpor, 3 dl tej, 2 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg porcukor, 1 dl tejszín, 6 dkg darált mandula, 2 dkg mandula lapka pirítva, folyékony baracklekvár, a díszítéshez ostya.




A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből az előírás szerint pudingot keverünk. Hozzáadjuk a darált mandulát. A tejszínt a porcukorral együtt kemény habbá felverjük. A habot a pudingba lazán belekeverjük, és üvegkelyhekbe rakjuk. Tetejére pár szem pirított mandulát teszünk, tejszínrózsát nyomunk a tetejére, és díszítjük a folyékony lekvárral és az ostyával. A felhasználásig hűtőben tároljuk.

A mandula helyett használhatunk a díszítéshez mandulás csókot, viszont akkor hagyjuk el az ostyát és a lekvárt is!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Havas hegycsúcs
  2009-11-13 16:47:59, péntek
 
  Hozzávalók:
Barna rész:
0.5 kg darált keksz, 3 tojássárgája, 5 dkg kakaó, porcukor (2 evőkanalat ír az eredeti recept, de én így édestelennek találtam, 10-15 dkg porcukrot teszek bele), pici rum vagy rumaroma, tej amennyit felvesz, ne legyen lágy a massza.
Vannak akik tartanak a nyers tojássárgától, ez szerintem helyettesíthető margarinnal, de nem próbáltam még :)
Fehér rész:
3 tojásfehérje felvert habja, porcukor ízlés szerint, 20 dkg kókuszreszelék.




Megfordítjuk a citromfacsarót, folpackot vagy zacskót teszünk bele.
A fehér masszából kis kanálnyi adagot a citromfacsaróba teszünk, körbe nyomkodjuk a falához, kibéleljük vele, majd a barna masszából annyit teszünk amennyi megtölti a citromfacsarót.
Kiöntjük a formából óvatosan a zacskó, vagy folpack segítségével. Ezt így folytatjuk amíg el nem fogynak az alapanyagaink.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Csirkemell őzgerincformában
  2009-11-13 16:46:47, péntek
 
  Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás.




A csirkemellet apó kockákra kell vágni, kicsi sózni, borsozni, majd kevés olajon elősütni. Míg hűl az őzgerincformát kevés zsírral kikenni, majd a bacon szalonnával kibéleljük, úgy hogy kilógjanak a formából, a szalonna végei.

3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, a lisztet a sóval, petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. Majd belekeverjük a csirkemell kockákat. Ezután a masszát a kibélelt formába önjük, elegyengetjük, a szalonna végi ráhajtjuk, a maradék szalonna csíkokkal még befedjük. Bekenjük 1 evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk.

40 percre a sütőbe toljuk, közepes lángon sütjük. Ha kész, tepsire borítjuk még egy kis sajttal megszórjuk, és annyira rakjuk vissza a sütőbe, hogy a teteje még piruljon egy kicsit.
Sült krumplival is kitűnő! Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Citromos álom (sütés nélkül)
  2009-11-13 16:45:35, péntek
 
  Hozzávalók:

-25 dkg babapiskóta (cukrozott tetejű babapiskóta hamarabb megpuhul)
-1/2 l tejföl
-1/2 l tejszín ( Hulala habtejszín)
-2 darab citrom
-12 ek. cukor
-1 vaníliás cukor




A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor babapiskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromkarikával díszíthetjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Lúdláb
  2009-11-13 16:44:34, péntek
 
  Hozzávalók (az alaptésztához) : 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor.




A tojást a megpuhított vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet és jól kikeverjük. A sütőport elvegyítjük a lisztben és apránként hozzáadva, fakanállal keverjük a tésztát. Nagyobb méretű tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát (vagy vajazott, lisztezett tepsiben sütjük). Először forró sütőben, majd közepes lángon kb 25-30 percig sütjük. Megvárjuk még kihül, utána dolgozunk vele tovább.

Megjegyzés: én ezt a tésztaalapot más sütihez is felhasználom. Pl ha kisebb tepsiben sütöm - vagy dupla adagot készítek! - hólabdának vagy egyszerűen csak kettévágom, lekvárral megkenem, porcukrozom. Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, könnyű tészta!

Krém: 25 dkg vajat (Ráma margarin) 20 dkg porcukorral jól kikeverünk - én géppel csináltatom ezt a műveletet -, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 db egész tojást, ezzel tovább keverjük. A kihűlt tésztára vékonyan lekvárt kenünk (el is maradhat), majd a krémet felkenjük. (Elég vastag, kb. 1 cm lesz). Aki szereti rumos meggyet, nyomkodhat a krémbe. Elsimítjuk a krémet. Tetejére kissé kihűlt csokimázat öntünk. Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel háromszög alakban felvágjuk.
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Túrós szelet
  2009-11-13 16:42:25, péntek
 
  Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, kevés hideg víz.

A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgát a 15 dkg porcukorral habosra keverem majd apránként adagolom a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben 150 és 200 °C között kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.




Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.

A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.

Narancszselé: 0,5 l narancslé (én 50%-osat használok), 1 vanilincukor, 1 vaníliás pudingpor, 1 ek cukor.

A hozzávalókból sűrű krémet főzök majd a túrós krémmel megkent piskótára öntöm. Aki szereti a krém és a narancszselé közé még szeletelt gyümölcsöket is rakhat.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 1421 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 139
  • e Hét: 1961
  • e Hónap: 6916
  • e Év: 195509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.