Regisztráció  Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
Barkochba, nagyon jó
  2009-12-31 17:36:00, csütörtök
 
  Link

(Majd a listán nyomd meg a _'játssz-Magyarul'_ lehetőséget)

Egy programmal fogsz barkochbázni, 20 kérdésből rájön, hogy mire
gondoltál!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görgős székkel utánacsinálom
  2009-12-31 17:34:31, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyönyörű link-gyűjtemény
  2009-12-31 17:33:09, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézd végig megéri!!
  2009-12-31 17:31:36, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét mindenkinek!!
  2009-12-31 16:30:59, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!!
  2009-12-30 15:20:41, szerda
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mézes-krémsajtos nugát
  2009-12-29 20:43:37, kedd
 
  Hozzávalók:
5 zselatinlap
12,5 dkg cukrozott gyümölcs
20 dkg mandula
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré
A díszítéshez:
málna
mentalevél


Elkészítése:
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk, a magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra langyosítjuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint, a tejszínt habbá verjük. Mély tálban krémesre keverjük a krémsajtot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a mézet, a magvakat és a cukrozott gyümölcsöket, majd az egészet a tejszínhabhoz öntjük. Olajjal kikent hosszúkás tűzálló tálba öntjük, folpackkal befedjük, és 6 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, desszertestálkákban kínáljuk, a málnapürével körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük. A maradék málnapürét külön tálkákban kínáljuk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Pudingos
  2009-12-29 20:40:14, kedd
 
  Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
18 dkg porcukor
4 tasak csokoládéízű pudingpor
1 sütőpor

Krém:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
8 ek kristálycukor
15 dkg margarin
rumaroma
pirított, darabolt mandula


Elkészítése:
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük az 5 tojássárgát, azután a porcukrot, a sütőporral elkevert, és átszitált pudingport jól elkeverjük, majd zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük. A 3 dl tejjel, és a kristálycukorral felfőzzük a pudingport, majd robotgéppel kikeverjük a margarinnal, egy pici rumaromával, és a mandulával. A tészta tetejére kenjük, hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen a krém, majd a tetejére csokimáz, vagy kapucsínópor kerül.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Gyerek mogyorós
  2009-12-29 20:37:34, kedd
 
  Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz
Krém:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, majd elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém. A tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
Diós-csokis kekszszelet
  2009-12-29 20:34:55, kedd
 
  Hozzávalók:
A krémhez:
6 tojássárga
25 dkg cukor
2 csomag vaniliás pudingpor(főzős)
7 dl tej
25 dkg Rama
5-6 csepp vaniliaaroma
3 evőkanál kakaópor

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Töltelékhez:
1 csomag háztartási keksz
3 dl tej
1 cs háztartási keksz
3 dl tej
Tetejére:
10 dkg tejcsoki bevonó
10 dkg tejcsoki bevonó


Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, darált diót, zsemlemorzsát, és a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát, kikent lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel hígítjuk és a felforralt többi tejhez adjuk és sűrűre főzzük. Lehűtjük, elkeverjük a habosra kevert Rámával, végül a masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe a vaníliaaromát, a másikba pedig a kakaóport keverjük. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül 1 sor tejbe áztatott háztartási keksz, ezután a kakaós krém, végül bevonjuk a vízfürdőben felolvasztott csokival. Másnap fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  Sütik  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 99 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 1433 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 125
  • e Hónap: 2348
  • e Év: 49557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.