Regisztráció  Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." Pné Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hagymás krumpli-saláta
  2009-12-18 11:03:26, péntek
 
  Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
2 -3 fej lila hagyma,
4 ek. kanál olaj,
ízlés szerinti ecet, só, cukor,
1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors,
1-1 mokkáskanál őrölt koriander- és mustármag.
Elkészítés:
Jó 5- 6 dl ecetes - sós - cukros levet felforralok, beleteszem az összes fűszert (a bors kivételével), és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig főzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hűl. Ezután leszűröm, és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem.
A hűtőszekrényben jól lehűtöm. Ha az időm engedi előző nap elkészítem, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Eszterházy szelet
  2009-12-18 09:58:14, péntek
 
  Hozzávalók:
sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár (tetszés szerint)
1 nagy pohár tejföl
olaj vagy zsír

Elkészítés:
A szeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró zsiradékban elősűtjük majd egy lábasba helyezzük. A hús zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát. Átöntjük a húsokra, kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal, babérlevéllel izesítjük és együtt puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, mustárral izesített tejfölös habarással besürítjük. Átforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral pikánsra savanyítjuk. Az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk, így olyan lesz mint a vadas mártás. Zsemlegombóccal körítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Sörtésztás pulykafalatkák
  2009-12-18 07:49:22, péntek
 
  Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
2 dl sör
egy pohárka ásványvíz

bors vagy 8 féle füszerkeverék
pulykacsíkok vagy csirkemell (kb. 30 -40 dekányi)

Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sört a vizet és a lisztet, jól megsózzuk. ( A tészta egy kicsit sűrűbb legyen, mint mikor palacsintát készítünk.) A hús hosszú csíkokra vágjuk. A pulykacsíkokat jól átforgatjuk tésztába, hogy mindenhol belepje, majd bő olajban kisütjük. Köretként adhatunk mellé rizst, vegyes zöldséget, krumplipürét, vagy sült krumplit.. Hidegtálakra, vendégváró falatoknak is ideális,
Tartármártás vagy majonéz is adható mellé.

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 283 db bejegyzés
Összes: 54670 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 7236
  • e Hónap: 49318
  • e Év: 748895
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.