Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A madár
  2009-02-20 10:48:57, péntek
 
 
"Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi.
Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő, és beleszeretett. Az ámulattól tátott szájjal figyelte a repülését, a szíve hevesebben vert, a szeme szerelmesen csillogott. Egyszer megkérte, hogy hadd repüljön vele, és átszelték az egész égboltot, teljes harmóniában. A nő csodálta, tisztelte, rajongva szerette a madarat.
De egy napon arra gondolt: mi lesz, ha a madár egyszer majd távolabbi hegyeket is meg akar ismerni? És megijedt.
Félt, hogy más madárral nem fogja ugyanezt érezni. És irigykedett, irigyelte a madarat, amiért tud repülni.
És egyedül érezte magát.
És azt gondolta: "Csapdát állítok neki. Ha megint jön, többé nem repülhet el tőlem."
A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap megjelent, ahogy szokott, de beleesett a csabdába, és fogoly lett.
A nő kalitkába zárta, és egész nap nézte. Most már mindig vele volt szenvedélyének tárgya, és mutogathatta barátnőinek, akik azt mondták: "Neked aztán mindened megvan." De szép lassan különös átalakuláson ment át: most, hogy teljesen övé volt a madár, és nem kellett állandóan meghódítania, kezdte elveszíteni a lelkesedését.
Mivel a madár nem repülhetett, nem tudta kifejezni lététnek értelmét, és lassan elhervadt, elveszítette tollai ragyogását, és megcsúnyult. A nőt már nem érdekelte többé, s csak annyira törődött vele, hogy enni adjon neki, és tisztán tartsa a kalitkáját.
Egyik nap elpusztult a madár. A nőt elfogta a bánat, és éjjel-nappal rá gondolt. De nem a kalitkára emlékezett, hanem arra a napra, amikor először meglátta boldogan repülni a felhők között.
Ha elgondolkodna, rájönne, hogy ami annak idején rabul ejtette a szívét, az éppen a madár szabadsága volt, szárnyainak dinamikus mozgása, és nem a külseje.
A madár nélkül az ő élete is elvesztette értelmét, és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá.
"Miért jöttél?" - kérdezte a halált.
"Hogy újra együtt repülhess a madaraddal" - felelte a halál. "Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna és csodáltad volna, most viszont még ahhoz is rám van szükséged, hogy újra találkozhass vele."

 
 
0 komment , kategória:  Történetek....  
Nincs Cím
  2009-02-20 10:42:29, péntek
 
  ...amikor egy Nő igazán, mély szerelemmel szeret egy Férfit, akkor lelkének összes titka megmutatkozik mindenben ahogyan a Férfival viselkedik... egyszerre lesz Szerelmes, Társ, Szerető, Anya, és Barát... és a különböző helyzetekben mindig ezek egyike mutatkozik meg csak ... és mégis ... a szíve szakad meg, amikor a Férfi könnytől csillogó szemébe néz ... mert nem tudja, hogy hogyan vigasztalja meg ... talán egy Szerelmes ölelésével ... vagy egy Anya szívszakító kínjával és türelmével, vagy egy Társ ölelésével, esetleg a Barát néma hallgatásával, amikor csak az számít, hogy vele van???... De ... egy kihagyott pillanat után a Szerelmes NŐ mégis tudja hogyan cselekedjen ... mert a szíve-lelke minden kis dobbanása benne van az ölelésben ... a hallgatásban ... a kimondott és ki nem mondott szavakban ... minden mozdulatában ... mert SZERET ... IGAZÁN ... ÖRÖKKÉ ...

 
 
0 komment , kategória:  Egy kis szerelem....  
A férfi érzékeny pontjai
  2009-02-20 10:08:14, péntek
 
 


A férfi érzékeny pontjai


Sok nő panaszkodik, hogy partnere túlságosan ,,lényegre törő", nincs türelme az erotikus játékokhoz, az izgatáshoz. Lehet, hogy vannak ilyen önző férfiak, de legtöbb esetben azért mégis csak a nőn múlik, eljut-e a csúcsra. Ha valaki hirtelen közvélemény-kutatást rendezne, vajon hány panaszkodó asszony ismeri férje érzékeny pontjait, igencsak szomorú eredményre jutna. Pedig a szerelem kétszemélyes játék, a boldogság mindkét féltől függ.
Nem árt, ha a nő ismeri partnere testét, mert az neki is - különösen - jó lehet.
Az igényes férfi nagyra becsüli a női aktivitást, amit az ő teste különféle pontjainak szentel - állítják a szexológusok. A férfiak igenis engednek a csábításnak, és nem akarnak mindig a férfias férfi, a macho pózában tetszelegni. Téved az a nő, aki azt hiszi, hogy azonnal tűzbe-lázba hozza a férfit, ha megérinti férfiassága központját. Az ilyesmi legfeljebb a kezdőket elégíti ki. A szex haladó művelői más területeket dolgoznak meg. Már csak azért is, mert a férfi testén rengeteg erogén övezet van, amelynek izgalmi állapota nagyon sokáig tart. A férfi a talpától a feje búbjáig szerelemre termett, izgatható.
- Példát vehetnénk az ázsiai lányoktól, asszonyoktól, akik a Tantra és a Káma Szútra tanításain nevelkedve mindig végig járják a szerelmi művészet hullámvasútját, és nem állnak le az első kanyar után - mondja Christine Baumann aacheni szexuál-pszichológus, a Partnermasszázs című sikerkönyv szerzője. - A simogató szex például a hetedik mennyországba repítheti az erotikusan harmonizáló párt. Csak hát a nőnek törekednie kell arra, hogy intenzíven, ugyanakkor gyengéden keresse és találja meg a férfi vágyainak különféle központjait. Nincs az a férfi, aki képes ellenállni erogén zónái simogatásának, érintésének. A férfi testét nyolcvanezer, szerfölött érzékeny, és hatszáznegyvenezer, nem annyira érzékeny idegszál hálózza be, ekként a legfontosabb érintésre is képes válaszolni. Az erogén övezeteit pedig olyan tékozló nagyvonalúsággal áldotta meg a természet érzőideg-végződésekkel, hogy a leheletfinom csókra is gerjedelemre támadhat.
Már bakfis lány is tudja, hogy a férfi a nemi szerve érintésével tűzbe hozható. De vajon hány érett asszony tudja, hogy ugyanilyen hatás érhető el a férjénél a szemöldöke, fülcimpája, ajka, ujjai, feneke, sarka, de még a lábujjai értő simogatása által? Ezek a testrészei ugyanis azokhoz az övezetekhez tartoznak, amelyek kapcsolatban állnak az agy nemi vágy-központjával, ezáltal erotikára programozottak. És ezeken a különösen érzékeny régiókon túl még jó néhány szexantenna van a férfi testén: az arc, a nyak, a tarkó, a hónalj, a felső kar, a mellbimbó, a has és a hát, a vállak, a lágyéktáj, a felső comb, a könyökhajlat.
A férfi szexbillentyűzetének megszólaltatásához nem kell az egész testén játszani. Minden férfinak megvan a maga személyesen legszexisebb pontja, tájéka. Miként az okos és tapintatos férfi igyekszik kímélni partnernője legérzékenyebb (sikítós) pontjait, akként a nőnek is ezt kell tennie, ha lehet, még nagyobb körültekintéssel, mert a férfi bizony meglehetősen szégyenlős kisfiú is, és zavarba jön, ha ,,rajtakapják", milyen kéjes izgalomba jön, ha mondjuk a köldöke alatt egy centivel simogatják, vagy a nagy lábujjának a begyét, netán a lapockája közepét érintik. Az is előfordulhat, hogy ő maga sem tudott mindeddig erről a vágyközpontról, arról, hogy e kis felület izgatása ,,beélesíti".
S hogy miért nem tudta? Mert eddig senki sem nyúlt hozzá olyan finoman.


 
 
0 komment , kategória:  Egy kis erotika  
50 év felett
  2009-02-20 09:54:04, péntek
 
  Van élet 50 felett!


Milyen érzés ötven felettinek lenni? Néhányan már tudjuk a választ. Hosszasan mesélhetnénk a tapasztalat, az önismeret értékéről, a testi változásokról, egészségi állapot alakulásáról. Most inkább koncentráljunk arra, mitől lehet jobb, szebb és hosszabb életünk második fele?
Szakemberek szerint az élethossz növelő faktorok a következők: öröm, mozgás, alvás, állandó testsúly, hormonális egyensúly. Ebben az életkorban már ne a fogyókúrára törekedjünk - kivéve, ha egészségi állapotunkat súlyosan befolyásoló többletsúlyról van szó -, hanem a súlygyarapodás megállítására, a megfelelő kondíció fenntartására, mozgással és helyes táplálkozással.
Persze, nem könnyű elkezdeni a mozgást, ne is testépítésre, vagy maratoni futásra gondoljunk - legalább is kezdetben -, hanem olyan egyszerű dolgokra, mint a séta, gyaloglás, kocogás, kerékpározás, úszás. Aki korábban is sportolt, az semmiképpen ne hagyja abba: nem baj, ha lassabban, nagyobb erőkifejtéssel, csak csináljuk. A mozgás nemcsak a vonalaink megőrzése miatt fontos, de a változókorba lépett nők életét megkeserítő csontritkulás elkerülésében is elengedhetetlen.
Mit együnk? Mindent, de mértékkel és kiegyensúlyozottan. Ebben a korban más tápanyagokra van szükségünk, mint tinédzserként. A csipszet, kólát, gyorséttermi kajákat nem is említem, ezeket már rég lapátra tettük. Kerüljük a túl zsíros ételeket és a cukrot.
Érdekes, de nem eszünk többet, mint régen, zsírpárnácskáink mégis évről évre nagyobbak lesznek! Mi lehet az oka? Igen, tudjuk, lassul az anyagcserénk... Harmincöt-negyvenéves korunk után szervezünk csökkent mértékben termeli az anyacsere-folyamatok működtetéséhez szükséges L-karnitint, Q10 koenzimet, CLA-t, kalciumot. Ez azt jelenti, hogy nem maradhatunk meg a jól bevált táplálkozási szokásainknál, változtatnunk kell. Márcsak azért is, mert bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból pedig emelt mennyiségre van szükségünk. Ilyen például az E, a C és a B vitamincsalád, polyfenolok, mennyiségre van szükségünk. Ilyen például az E, a C és a B vitamincsalád, polyfenolok, bioflavionidok, karotinoidok. Ezek megtalálhatók a gyümölcsökben, zöldségekben. Néhány nélkülözhetetlen anyag előfordulása:
120 mg C-vitamint = 3kg alma (1560 kcal)
10 mg E-vitamin =110 g mogyoró (700 kcal)
1500 mg kalcium = 6 pohár valódi (!) tej (581 kcal)
10 mg biotin = 12 darab tojás (1100 kcal)
Dietetikusok szerint, ha a napi tápanyag- és vitaminszükségletünket természetes forrásból akarjuk összeszedni, akkor így kb. 6000 kcal-át veszünk magunkhoz. Ennyi kalóriát 10 óra fallabdázással, 12 óra úszással, 15 óra sziklamászással vagy 25 óra házimunkával lehet elégetni. Valljuk be, ez elég rémisztően hangzik! Megoldást a korszerű étrendkiegészítő készítmények jelentenek.
Természetesen fontos, hogy napi 5-6 adag nyers zöldséget, gyümölcsöt együnk, de sajnos ezek tápanyag- és vitamintartalma oly mértékben csökkent, hogy a szükséges mennyiséget szinte lehetetlen bevinni a szervezetünkbe. A gödöllői agráregyetem adatai szerint 1966 és 1990 között az alma C-vitamin tartalma 80%-kal, a banán folsavtartalma 84%-kal, B6-vitamin tartalma 92%-kal, a búza tápanyagtartalma 51%-kal csökkent.
Érdemes elgondolkodni a számokon. A gondolatokat pedig kövessék a tettek! Előttünk a következő ötven!
 
 
0 komment , kategória:  4.X  
Nincs Cím
  2009-02-20 09:39:39, péntek
 
  Valentin Nap-ra


Valentin nap ünnepére átadom a versemet,
Zengő-bongó vallomásként kitárja a szívemet.
Úgy, mint egy kis Bálint-mütyürt
Kinyithatod ablakát,
Olvashatod legszebb szóként
Érzéseim dallamát.......Valentin nap, a szerelem napja ez, amit minden ember a szívében érez.
Nincs előle menekvés, kit eltalál, örökre belevész.
De ez nem baj, mert a szerelem, egy erő, minek hatalma végtelen!Végh Mária: Tévedsz

Tévedsz, hogyha azt hiszed
A szerelem csak játék
Vagy lobogó fáklya
Mely ujjaidra ráég.
Nagy dolog a szerelem
S hogy múlnak az évek
Még nagyobb lesz, meleg kendő
Úgy betakar téged.
Erő elszáll, szépség hervad
jön az ősz, a tél is
Aki szeret melletted lesz
Megbecsül majd mégis.
Az élet véges - végig együtt kell leélni
Úgy válik el, mit ér a nő, és mit ér a férfi.
Jót és rosszat megosztani
Kacagni és sírni
A szerelem dal
Mit együtt kell megírni.


A szív pillanatai. . .


-Hahó Ész. . . menjél aludni!
-De miért is, Szív?
-Mert most én akarok ébren lenni, nélküled!
-Talán szerelem?
A Szív elmosolyodik, és elkuncogja magát. Majd nemet int.
-Akkor?. . . kérdi az Ész.
-Akkor, akkor!. . . . . Gondolod, hogy csak akkor nincs rád szükség,
ha a szerelem jön?
-Miért, nem igy van?. . . csodálkozott az Ész.
-Bizony nem. . . . hisz tudod vannak pillanatok, amikor minden ragyog,
tiszta, és nyugodt. Szerelem nélkül is.
-Mesélj!-kiváncsiskodott az Ész.
-Meséljek?. . . . Látom ezt még nem tapasztaltad. Ó, hogyan is tehetted
volna, hiszen Te az Ész vagy - huncutkodott a Sziv.
-Figyelj jól!Ezt a pillanatot - ami lehet percnyi, vagy tarthat órákig,
napokig, évekig - adhatja bármi:egy öszinte beszélgetés, egy pillantás,
egy simogatás, egy hívás, egy levél, egy szép táj, egy név, egy dallam,
egyszóval. . . . ami a Szivet szólitja meg! Vagyis engem.
Az Ész hallgatott, majd megszólalt.
- Akkor ebből is kimaradok?
A Szív elmosolyodott, és igy szólt.
- Igen, kimaradsz, hiszen a Te pillanataid máskor vannak!!!

Félénk szerelem

A szerelem olyan, mint egy
törékeny virágszál,
vagy mint egy aprócska kismadár,
mely ágról ágra tovaszáll.
Lehet ősz, tavasz vagy nyár,
ez az érzés mindig rád talál.
Először nem érted, mi van veled,
ha ő szembejön, csak a szavakat keresed.
De mire bátorságod és gondolataid összeszeded,
már nincs sehol, és rájösz,
hogy ide vezet a félénk szerelem.Bízok benned, mert vigyázol rám,
jó veled, mert odabújsz hozzám.
Ha fázok Te gyengéden ölelsz,
s ha beszélek mindig rám figyelsz.
Ha rám nézel szemed ragyog,
érzem veled boldog vagyok.


"Távol messze Tőled szomorú az élet,
szívem azt dobogja látni szeretnélek.
Nem mondom, hogy szeress engem
nem mondom, hogy gondolj rám,
mert ha nem vagyok szívedbe zárva
hiába is mondanám. "
"Ha rózsára gondolsz tövis jut eszedbe,
pedig van illat is.
Ha alélt kígyót látsz, felveszed öledbe,
pedig bánthat is.
Ha fáj a perc, már feketén látsz,
pedig van óra is.
Gondod a múlt, a jövőddel törődsz,
pedig van jelen is.
Gyenge vagy? Hát légy erős!
Ha fáj akkor is!
Álmok, nyelvek lopják füledbe ellenem a koshadt vádaik hadát,
ha kell légy süket is.
Rút káoszba ötlik arcukat, s röhögnek,
ha kell légy vak is.
Had beszéljenek, Neked van igazad,
ha nincs akkor is.
S ha már úgy érzed senkid sincs,
én vagyok akkor is!"


Ígérem nem zavarlak többé, most már végleg elmegyek. egy leány félreáll utadból, nem volt játék ez a szerelem. Szemed csillogásán láttam ezt vártad, azt hiszem meg kellett tennem már, de mindent legyőz a szerelem! Gondoltam, mit is kezdjek nélküled, mit tegyek? Mi lesz a cél, ha te már nem leszel velem, egyedül hova menjek? De most már menj, ha menned kell! Ne gondolj arra többet, hogy könnyezve búcsúzom. Köszönöm, hogy szerethettelek! Egy világot törtél össze bennem, mégis tudd, hogy elfelejtelek. Hogyha látlak visszatér bennem az emlék és párnámat könnyel öntözöm. Hangod fájó sebet önt szívemen, de a fájó érzést mégis köszönöm. Érte harcolsz te is a szíveddel, s letagadod, hogy most is szeretsz. Ám megértem fájó szívedet, s szívemben remény ébredez. Köszönöm, hogy ajakdra van írva, amit ajkad nem mondd ki soha. Elmentél és mégis itt érezlek, mert szerelmünk nem tűnhet el tova. Úgy szeretnék szíveden zokogni, s elkerülni könnyel ezt az érzést. De a szívemből nem tudok kilépni, mert várom én, hogy újra visszatérj! És szívünk újra találkozik majd, s te eltörlöd a fájó könnyeket, megszűnnek a könnyes éjszakák, s te meggyógyítottad vérző szívemet. Most érzem erősebb az érzés bennem s benned is talán, mint mikor vágyódással néztél fagyos téli alkonyra az első csók után. Őszirózsa nyílt, szívemben mégis tavasz volt. E szerelem volt minden örömöm, hogyha nem is szeretsz többé, ezt a szép emléket mégis köszönöm.


Most érzem erősebb az érzés bennem, és benned is talán, mint amikor vágyódással néztél rám, azon az éjszakán az első csók után. Köszönöm, hogy ajkadra van írva, mit ajkad nem mondd el soha. Elmentél, mégis itt érezlek, mert ez az érzés nem tűnik tova, ha látlak visszatér az emlék, mi sebet ejt szívemen, de ez az érzés kell nekem.
Veled
Féltem, s szemedbe nézve láttam, hogy te is félsz,
Nem tudtam, mit akarsz, vagy mit remélsz.
Lassan finom kezedet vállamra helyezted,
És végigsimítottad arcomon remegő tenyered.
Közelebb hajoltál és suttogtad, ne féljek,
Majd rám néztél, s megcsókoltál gyengéden.
Izzott a testem, már tudtam mit szeretnél,
Arcodhoz kaptam, nem tudtam mit tehetnék.
Félve s óvatosan kezemhez nyúltál,
Vártam, s próbáltam leplezni mit tudsz már.
Nem szóltál semmit, csak mosolyogtál kedvesen,
Végül csak annyit mondtál: Had szeresselek kedvesem!
Mélyen, de őszintén szemembe néztél ezután,
S én csak mosolyogtam rád kicsit bután.
Majd testünk egybeolvadt egy perc alatt,
Gyönyörű volt, de mára csak emlék maradt.

Eddigi életemet azzal töltöttem , hogy kerestem valakit. Valakit aki akár te is lehetsz, és ha éjjel álmatlanul forgolódom a Te kedves arcod rajzolódik ki előttem. Tudom hogy mi ketten nem lehetünk együtt , az okokat ne is bolygassuk és tudom te se akarnád.

Bízom , bízom abban, hogy a hit megelőzi a csodát és ezáltal egyszer mi is együtt leszünk még, ha nem is ebben az életben akkor egy következőben. Nekem mindegy én várok rád, mert veled egyetlen percnyi boldogság felér egy egész élettel. . .


FÁJ, HOGY MESSZE VAGY

Ma fáj, hogy messze vagy.
Úgy lehajtanám öledbe fejem!
Kérném, hogy itt maradj,
míg elcsitul bennem az érzelem.

Megfognám a kezed.
Tenyeremben tartanám ujjaid,
s megsúgnám - csak neked -,
hogy énbennem miféle vágy lakik.

Megcsókolnám a szád.
Szerelmet adni -látod?- szép dolog...
Nincs bennem semmi vád,
mert te ott vagy, amíg én itt vagyok.KÖZELEBB HOZZÁD

Gyere, Kedves! Most kinyúlok feléd. . .
szeretném megérinteni az arcodat.
Had karoljak gyöngéden beléd,
és nézzelek, halljam suttogó szavad!

Lásd, ide vágyom erős karodba.
Nyújtsd a kezed, és ölelj át!
E bűvös, régen várt pillanatban
hagy bújjak közelebb hozzád!

Add hát az inged! Úgyis csak zavar.
Míg szomjas csókra nyílik a szád,
a nadrágodat is vesd le hamar!
Hagy bújjak közelebb hozzád!

Könnyű trikód közénk falként feszül. . .
csak bőröd, amit elviselek!
Testem tiéddel ilyként egyesül:
beléd olvadok, benned elveszek.

Magamban akarlak hosszan tartani!
Ez sem elég! Még több kell nekem!
A titkaidat is akarom hallani!
Légy részem! Egészen egy velem!NÉZD, VELED LESZEK. . .

Nap leszek, sugárzó reggeleken.
Vörösben játszó mesés csoda.
Ott leszek minden napkezdeten,
s leszek estéid bíboralkonya.

Langy eső leszek nyári délután.
Simogatom borongós homlokod,
mosdatlak tikkasztó hőség után,
aszályban, lásd, enyhülést hozok.

Mezőkön fű leszek lábaid alatt,
lágyan bársonyos, simogató.
Kacagón csiklandozom a talpadat.
Ágyad leszek: selymes, nyugtató.

Zöld lombok halk susogása leszek,
cirógatlak, mint az esti szél.
Smaragdcsillogással körülveszlek,
s tóként, csobogó vizem mesél.

Ezüstös holdként dúdolok neked
altatót, mélykék, bársonyos égen.
Ágyadba osonok, levetkezek...
s tündérként ölellek bűvös éjjen.
egy SMS...... ............
Szia! Beteg vagyok! Tünetek: kevés szívdobogás, hőemelkedés. Diagnózis: HIÁNYZOL! Javasolt gyógymód: sok-sok simogatás. Meg akarok gyógyulni! Kérlek Segíts!Van két ember, akik szeretik egymást... nem szerelem, mert az elmúlik.
Ez soha!
Barátság?
Ez annál sokkal több....!
Egy földöntúli viszony, amelyet az angyalok támogatnak.....
Egy tiszta, mély, őszinte és önzetlen lelki társi kapcsolat.
Összeköt két embert egy láthatatlan szál, melyet senki nem szakíthat szét.
Nincs magyarázkodás, nincs felelősségre vonás, csak a hit.
Úgy szeretik és fogadják el egymást, ahogy van, És bármit megtennének a másik boldogságáért.
 
 
0 komment , kategória:  Valentin Nap  
Nincs Cím
  2009-02-20 09:36:53, péntek
 
 


A nők harmincas éveinek közepén érkeznek el szexuális teljesítő képességük csúcsára. A pasik a huszadik születésnapjuk után néhány évvel már túl is vannak e csúcson. A szerencsés az volna, ha együtt élnék át ezeket az éveket. Ami csak akkor sikerül, ha van köztük tíz-tizenöt év, a férfi javára.

Ez az elmélet nem tudományos megállapítás, így nem is a szex az egyetlen ok, amiért egyre több fiú keres, vagy talál nála jóval idősebb nőt. Mi lehet a titok?

A nagyon fiatal srácok, akik kezdők az ágyban, gyakran csak a szex-tanítónőt keresik a korosabb hölgyekben, akiktől lehet tanulni, mert tapasztaltabbak, türelmesebbek, mint egy korban hozzájuk illő lány. Ezek a fiúk esetleg unják a kortársaikat, vagy egyszerűen nem boldogulnak velük, nem tudják megközelíteni őket. Egy idősebb nő elnézőbb a lelkes, de kezdő fiúkkal, élvezi is a ,,tanítósdit". A mai lányoknak viszont nincs ideje megvárni, amíg a pasi megtanulja a testük működését. Persze ezek a randik csak a szexről szólnak, ritkán tartósak és intenzívek, hiszen egy harmincas-negyvenes nő nem ilyen kapcsolatról álmodozik, csak ritkán és rövidtávon élvezi ezt a szerepet.

Egy érett férfit már nem csak a testiség motiválja, ha vonzónak talál egy korosabb nőt. Mivel egy pasi harminchoz közeledve ismeri már a korabeli lányok nyűgjeit, igazán üdítő lehet számára egy kötöttségektől, felelősségtől mentes, gondoskodóbb és önzetlenebb kapcsolat. Negyvenen túl a nők olyan bölcsességek és tapasztalatok birtokába jutnak, amivel gyakran a hamvas feszes bőr sem képes versenyezni. Egy-két válással a hátuk mögött, kirepülni készülő önálló gyerekekkel nem kell attól tartani, hogy mindenáron férjhez akarnak menni.

A férfiak elmondása szerint a fiatal korosztályt - is - kedvelő hölgyek jól érzik magukat a bőrükben, tisztában vannak önmagukkal. Mivel elfogadják, ha egyedül kell élniük, nem magányosak, nem keresnek mindenáron társat maguknak. Kisugárzásukkal, egyéniségükkel kiemelkednek hasonló korú társaik közül. Nem vetik meg a szexet, könnyebben kommunikálnak az ágyban is, ami férfiszemmel különösen hálás jellemző.
A negyven körüli nők nem keresik már a tökéletes pasit, mert rájöttek: nem létezik. Így elfogadóbbak a fiatal lányok számára elviselhetetlen hibákkal szemben. Kevesebbet kérdeznek, szívesen hallgatják a fiatal történeteit, problémáit, engedékenyebbek, mert nem akarják elveszíteni a férfit.

Mindezek ellenére a különböző életkor és értékrend miatt ritka az ilyenfajta hosszú kapcsolat. Addig tart, amíg a férfi nem akar családot, mert bármennyire is nyitottak a fiúk, klasszikus családmodellben gondolkodnak. Ha nincs perspektívája egy kapcsolatnak, nem tarthat örökké. De ezzel tisztában vannak a nők, nem nyaggatják esküvőért a társukat, csak élvezik az együtt töltött idő minden pillanatát.

 
 
0 komment , kategória:  4.X  
Nincs Cím
  2009-02-04 11:02:41, szerda
 
  Önismereti teszt
Mekkora gazember Ön?
Önismereti teszt rászorulóknak.

Korunk nagy rögeszméje, hogy folyamatosan kontollálnunk kell önmagunkat.
Egyesek a testsúlyukat, mások az I.Q.-jukat tesztelik havonta. Mi is szeretnénk a tesztkedvelőknek kedvezni ezzel a kis önkontroll vizsgálattal.

1. Azt látja, hogy egy vak ember áll az útkereszteződés közepén és zavarodottan toporog, mert az autók elindultak már. Mit tesz?

a, Odakiált: Nem lát ember, zöld van!
b, Odasiet, karonfogja, elvezeti egy kirakat elé és azt mondja:
Ugorjon, pocsolya!
c, Odamegy és a fülébe súgja: Itt biztonságban van!

2. Egy fiatal hölgy péntek délután beszorul irodaházuk liftjébe.
Ön az utolsó, aki elhagyná az épületet, de meghallva a segély-
kiáltásokat még visszafordul. Mit mond vigasztalásul a bennrekedt hölgynek?

a, A múlt héten is így csinált, mielőtt leszakadt.
b, Hétfő reggelig féllábon is kibírja.
c, Megérdemli, legközelebb majd gyalogol.

3. Miért szeret esős időben vezetni?

a, Jól le lehet spriccelni a gyalogosokat a pocsolyákból.
b, Ilyenkor több balesetet lát.
c, Ilyenkor csak el kell kezdeni olajat cserélni a belső sávban
a körúton és a sor máris Budaörsig áll.

4. Fogorvosként dolgozik. Többen várakoznak már az előtérben. Ön...

a, Nyögni, sikítani és hörögni kezd, majd kinéz maradtak-e még.
b, Kilép a váróba és tüntetőleg az asztalra dob néhány ütvefúró, csiszológép és légkalapács prospektust.
c, Kiszól: Először az egyedülállókat, majd a családosokat kérem.
d, Barátságos barackot nyom egy kopasz kliens fejére, majd megkérdi, sikerült -e már visszavárni az állkapcsát.

5. Egy vasúti átjárónál sínen fekvő embert lát. Odasiet, kiderül: öngyilkosjelölt, kiábrándult ember, aki így akar véget vetni életének. Erre Ön:

a, Készségesen ellenőrzi a kötéseket, elég feszesen vannak-e
rögzítve a síneken.
b, Megkérdi, van-e platina csípőprotézise az illetőnek, mert
akkor megvárja a vonatot.
c, Elkéri az illető lakáskulcsát és megígéri, hogy leadja az
elöljáróságon.

6. Országúton hajtva egy úttesten fekvő embert lát meg. Mit tesz?

a, Áthajt rajta.
b, Szabályosan indexel és kikerüli.
c, Kikerüli, megáll, aztán észbe kapva áthajt rajta.

7. Zsúfolt buszon utazva arra lesz figyelmes, hogy egy gyermekét ölében tartó kismama ül az egyik ablaknál. Erre Ön:

a, Odafurakodik és addig vizslatja szemrehányóan, míg az kénytelen felállni.
b, Az ölébe ül.
c, Leszálláskor finoman elgáncsolja a hölgyet, majd, hogy elterelődjön a gyanú Önről, sietve ráesik.

8. Gyengénlátó néni arra kéri Önt, hogy segítsen tubusos majonézt keresni. Erre Ön:

a, Egy tubus extra erős pirosaranyat vetet meg a nénivel.
b, Felajánlja, hogy segít a nagyobb pénzcímleteket kiválogatni.
c, Karonfogja a nénit és nekivezeti egy hűtőpultnak.
d, Egy konzervhalom aljára mutat: Az az!

9. Mit csinál, ha lila a nagyapja feje?

a, Kiveszi a satuból.
b, Még jobban beleszorítja a satuba és megnyugtatja, hogy később lesz még zöld is.
c, Befesti őszre a haját, és kiviszi az Újpest-FTC rangadóra, az
ellentáborba.

Értékelés : Minden válaszra egy pont jár, ha nagyon tetszett, akkor kettő.

2-18 pont : Paradicsomi élet vár Önre kis hazánkban!
Ne változtasson életvitelén, sikere így garantált lesz! Ön aztán egy igazi művészember!
Ha talált tippünk, kérjük legalább szégyelje magát.

0-1 pont : Ez van. Mivel Ön a kisebbséghez tartozik, ne hangoztassa véleményét. Minden valószínűség szerint depressziós, rosszkedvű, életunt lesz nemsokára, ha még nem az.
Ez az ország nem pálya Önnek. Vagy megszokja, vagy
útlevele után nyúl. Jobban jár. Ha megérkezik /oda/, írjon!
 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Tél....
  2009-02-03 11:37:54, kedd
 
 

Eljön a tél
Pierrot

Album: Nekem senki nem hegedül

Lassan eljön a tél
s mi majd összebújva szipogunk
mosolygunk, ha észrevesszük,
hogy mi már csak együtt változunk

Ha eljön a tél
elkel majd a nagykabát
de az igazán nagy zimankót
csak egymás forró ölelésében
vészeljük át

Lassan eljön a tél
és mi csak rágcsáljuk a gesztenyéket
nem szól a szánk
de jól halljuk a szívzenéket

Eljön a tél
és lesz tán fehér karácsonyunk
ami elfeledteti
hogy annyi figyelem mellett
még mi is hibázhatunk

Csak kint van hideg
de belül ott a szív
Csak kint van hideg - ugye tudod?

Csak kint van hideg
de belül ott a szív
Csak kint van hideg - ugye tudod?

Lassan eljön a tél
s majd vörösre fagy az orrunk
s minden boldog nevetésünkbe
belefájdul az arcunk

Eljön a tél
hisz az utcákon már erre jár
de nem fázunk, mert felmelegít
minden emlék, mit zsebünkbe gyűrt
a nyár


HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Tél....
  2009-02-03 11:36:07, kedd
 
 
Szigeti Lajos

Temet a tél

Vízesés-mozgólépcső
torlódó jégtábláival beáll
a nagy idő-folyam.

Jégcsap a hőmérő
hízott higanyszála,
köröm alá szálka
szúr - a fagy,
fémtárgyak dérrozsdás villamossága
halálfejes feszültség alatt.

Hol a természet növésben megáll, a fák
puskatus ágakra szuronyt szegezve,
zárt alakzatban köd ellen vonulnak.
Jön bundás téli álom: fagyhalál,
léket vágva e város bordás flaszterén,
a hajléktalan csatornába bújna,
rétegesen öltözteti az ég - újságpapír,
havazó ívlámpák temetik hajnalig -
Emberek jönnek párakoszorúkkal,
szájukon szalagírás: ,,szép" halál.


HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 219 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 292
  • e Hét: 367
  • e Hónap: 472
  • e Év: 472
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.