Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 379 
Szép estet, jó éjt kivánok..
  2009-03-31 19:56:26, kedd
 
  Mindenkinek csak itt, de szép estet, jó éjt kivánok.. nemrég értem haza, nincs már időm menni hozzátok, ne haragudjatok.. puszi nektek, ha tudok, még holnap benézek..
akinek kell, vigye el magának, mivel nem tudom elvinni nektek..egyik a holnap esti, mert holnap már nem itthon alszom.. sziasztok..
 
 
0 komment , kategória:  Mindenkinek  
Reményik Sándor: Szivárvány
  2009-03-31 14:23:44, kedd
 
 


Reményik Sándor: Szivárvány

A párában, a vízesés felett,
Halványan, mint egy álom,
És testetlenül, mint egy lehelet:
Az örökifjú szivárvány lebeg.

Megrokkannak a sziklák, a hegyek,
A kő mállik, az erdők sírba térnek,
Új medret tör a patak magának,
S a régit testálja a feledésnek.
Megőszül a világ.

De a szivárvány mindig egy marad
S színei meg nem fakuló csodák.
Örökifjan és egyformán lebeg,
Halványan, mint egy álom
És testetlenül, mint egy lehelet.

Mint a művészet az élet felett.

Minden lélekben van egy kis szivárvány,
Kis csapóhíd, amelyet lebocsát,
Hogy egy más lélek átjöhessen rajta, -
Ennek a hídnak hídpillére nincsen,
Ezt a hidacskát csak az Isten tartja.
Az Isten, aki a szívekbe lát... 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Még egy kis vidító...
  2009-03-31 14:18:49, kedd
 
  Egy porszívóügynök betolakodik egy házba, és a háziasszony minden tiltakozása ellenére nagy rakás száraz lószart szór a szoba közepére. A nő felháborodik:
Mit képzel?
Asszonyom, ígérem, amit ez a csodálatos porszívó nem szed fel, én magam fogom megenni.
Akkor teszek rá magának egy kis tejszínhabot, mert áram nincs a házban.

Trabantos leállit egy Skoda 120 st hogy vontassa el a legközelebbi szervizig
Skodás vontatja egyideig majd az övé is bedöglik.
Ekkor leállitanak egy VOLVOst akit szintén megkérnek hogy vontassa el őket a legközelebbi szervizbe.
A Trabantos VOlVOsnak
-Ha tul gyorsan menne, dudálok és lassitson.
-Semmi gond, lassitok
Elindulnak az autopályán es a traffipax mellett elhaladnak.
Ekkor az egyik rendőr a másiknak
-Láttad ezt?
-Nem , mit?
-Képzeld most ment el egy VOLVO száznyolcvannal.
-Na és? Ezért nem kellett volna felébresztened.
-Na de igen de utána ment egy 120as Skoda ugyanolyan gyorsan
-Tényleg?
-és ez nem minden. Utánuk repült az ut egyik oldalárol a másikra egy TRABANTos aki még dudált is rájuk, mert előzni akart......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztina egypercese....
  2009-03-31 14:17:44, kedd
 
  Hőlégballonnal a Rajna felett 2

Németországról már jó ideje nem a borús, esős szürke vidékek, gyárak és nagy városok sora jut az ember eszébe. Még akkor sem, ha Európa legnagyobb kiterjedésű gyárvidéke és is itt található. A Ruhr-vidék azonban ennél jóval több...

A Rajna szépe

Ha Köln a Rajna éke, akkor Düsseldorf a Rajna szépe, egyszerűbb és szeretni való. Az egykori iparváros ma a vásárlás és a divat olyan kiemelkedő központja, hogy az még németországi viszonyok között is szembeötlő, noha minden német városban kiélheted shoppingolási vágyadat. Düsseldorf páratlan bevásárló-főutcával rendelkezik, amely még csak nem is sétálóutca. Varázsát az adja, hogy a Königsallé - vagy amint a helybéliek hívják, a Kö - valóban királyi jelenség: két széles út fog közre egy ligetes folyócskát, amelynek partjain padok hívnak pihenésre. A két út peremén elegáns szállodák várják a tehetős turistákat, csúcsdivatmárkák és szokványosabb ruhaboltok a pénzes és kevésbé pénzes vásárlókat, itt-ott éttermekkel, kávé- és sörházakkal.

Ruhr-Rajna frontális találkozása

A Ruhr-vidék harmadik legnagyobb városa Duisburg, amely Düsseldorftól 22 kilométernyire helyezkedik el. A város gazdasági életében ma is jelentős szerepe van a hajógyárnak, fémiparnak, pamutfonásnak és szövésnek, dohánygyártásnak és kémiai iparnak. De a gyárváros jelleg mellett szerencsére megtalálható a múlt és a jövő városképe is. Például ne hagyd ki a modern ipari monstrumok mellett az üdvözítőről elnevezett templomot, amely a XV. század gót templomai közül egyike a legszebbeknek, csinos falfestményeivel és Mercator síremlékével. És ahol érdemes a fényképezőgépedet elővenni az a kikötő: Duisburgban található a világ legnagyobb belkikötője!

Németország tizenhat tartományra tagolódik. Ezek közül tizenhárom szövetségi állam és három város. Minden tartománynak van egy fővárosa, mely a parlament és minisztériumok székhelye, illetve a tagállamok rendelkeznek saját alkotmánnyal és saját költségvetéssel. A tartományok kormánya a német szövetségi tanácsban képviselőket állít, így befolyásolják a döntés előtt lévő szabályokat vagy törvényeket. A nagyobb tartományokat, mint például Baden-Württemberg, Bajorország, Hessen, Észak-Rajna-Vesztfália és Szászország további kerületekre osztották.

Ipar mindenütt

A régmúltidőkben még mondabeli alakok kalandoztak ezen a tájon, aztán a 19. századig jelentéktelen kisváros volt. A Ruhr-vidék fejlődésével együtt nőtt a város területe és lakossága. Majd a második világháború ideje alatt a teljes belvárost lebombázták, de mára gazdasági és kulturális központtá nőtte ki magát. De csak Bochum belvárosa. Merthogy be kell vallani, ha végigsétálsz a külváros utcáin, kicsit olyan, mintha Budapestet fedeznéd fel. Kicsit lerobbant, keleties kinézete van - az egyébként elmaradhatatlan - kerteknek: olyan sorházakat képzelj el, amelyeket beborít egy futónövény, no és a mostanában szinte minden háznál, lakásnál német vagy esetleg más zászlók lobognak.

Információk

Ruhr-vidék, azaz Ruhrgebiet
- Németország legnagyobb összefüggő városrégiója
- 5,3 millió lakos él 4435 km^(2)-en
- a terület a Rajnai-palahegység, az Alsórajnai-síkság és a Vesztfáliai-alföld találkozásánál fekszik
- időjárása néha elég kiszámíthatatlan, ám szélsőséges időjárási körülmények (súlyos szárazság, tornádók, kemény fagyok stb.) ritkán fordulnak elő
- Németországban mindenkinek 3 három kukája van: ,,papír" (zöld), ,,komposzt" (barna), és ,,egyéb" (fekete), és még van egy úgynevezett ,,sárga zsák", amit a községházán lehet ingyen kapni

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztina egypercese....
  2009-03-31 14:16:42, kedd
 
  Hőlégballonnal a Rajna felett 1
Németországról már jó ideje nem a borús, esős szürke vidékek, gyárak és nagy városok sora jut az ember eszébe. Még akkor sem, ha Európa legnagyobb kiterjedésű gyárvidéke és is itt található. A Ruhr-vidék azonban ennél jóval több...

Ha ellentéteket keresel érdemes ellátogatnod Észak-Rajna Vesztfália tartományába. Németország nyugatra fekvő vidékén minden megtalálható, ami egy tökéletes kiránduláshoz kell: a történelmi látnivalók mellett számtalan kulturális és sportolási, szórakozási lehetőséget is kínál, többek között Kölnben, Frankfurtban és Düsseldorfban. A tartomány nagy része kirándulásra alkalmas vidék: a Lorelei-völgyében, a Teutoburgi-erdőben és az Északi-Eifel-hegységekben több ezer kilométer túraösvény várja a természetimádókat.

Ormok, kastélyok, mezők, falvak

Még egy közelről jött turista sem igazán tudja, hogy miben gyönyörködjön, ha a Rajna-mentén kirándul: a virágzó mezőkben, vagy a magas hegyekben. Olyan érzésed támadhat, hogy valamelyik csúcson, bármelyik pillanatban felbukkanhatnak a valkűrök. Az ormokon, a büszkén emelkedő várak évszázadok óta őrzik a vidéket, s a németek gondosan ügyelnek arra, hogy minden kincset megőrizzenek az utókornak. A csinos falvak faszerkezetes házain ott az évszám, s némelyik már fél évezrede, generációk óta nyújt otthont lakóinak. Őrzik és ápolják a Hanza-városok csúcsos homlokzatú többemeletes házait, a régi városmagot az ott élők és a látogatók nagy boldogságára.

Hőlégballonnal a Rajna felett

Németország egyik legrégebbi városa Köln, még a rómaiak alapították i.sz. 50-ben. Alig másfél órás repülőút után érkezünk a város délkeleti részén található a Köln/Bonn repülőtérre, amely 1994 óta Konrad Adenauer nevét viseli. Igazi repülőgéppark kánaán fogad itt: ez a UPS európai központja, és a fapados légitársaságok egyik legnagyobb csomópontja, összesen 38 ország, több mint 140 úticélja érhető el innen.

Mint ahogy minden út Rómába, Kölnbe érve a Dóm térhez és a város szimbólumaként emlegetett kölni dómhoz vezet. Innen indulva vedd nyakadba a várost, shoppingolj, sétálgass az óvárosban. Megéri! És mert Németországban nagy hagyománya van a hőlégballonos repülésnek, ajánljuk, hogy az óvárosban való sétálgatás után légy bátor és jelentkezz egy útra. A repülést úgy kell elképzelni, mint egyfajta sétát a levegőben, hiszen a ballonnal 5-15 km/órás sebességgel utazhatsz a szelek szárnyán, mely nem több egy komoly gyaloglásnál vagy futásnál. A repülési magasság általában az 50m-től 1200m-ig terjed. Ha pedig szerencséd van, megsimogathatod az fenyvesek csúcsát vagy a felhők felett "megérintheted" (vagy talán fordítva?) a Nap sugarait is, de feltérképezheted a Rajna, gátak és mesterséges tavak alkotta csipkézett táját.

Folytatjuk

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krisztina egypercese....
  2009-03-31 14:15:50, kedd
 
  Rövidek nőkről és férfiakról

A nők élete három részre osztható:
Az elsőben álmodnak a szerelemről,
A másodikban gyakorolják,
A harmadikban sajnálják

Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni!

Hogyan vegyél rá egy férfit, hogy csináljon meg valamit?
Mondd neki, hogy túl öreg hozzá!

Miért ölik meg egyes pókfajták nőstényei a hímet párzás után?
Hogy elejét vegyék a horkolásnak, még mielőtt elkezdődne.

Miben különböznek a nők a férfiaktól?
A nők egy férfit akarnak, aki minden szükségletüket kielégíti. A férfiak minden nőt akarnak, hogy az egyetlen szükségletüket kielégítse.

Minden férfi egyforma, csak az arcuk más, hogy meg tudd őket különböztetni.

A legtöbb férfiről - akiből gondolod, hogy jó férj lenne - kiderül, hogy már az.

Miért fontosabb egy férfinak egy nő külseje, mint az esze?
Mert a legtöbb férfi jobban lát, mint gondolkozik.

Mit mondott Isten, amikor elkészült Ádámmal?
Hát ennél tudok jobbat is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőn kaptam Hoxán...
  2009-03-31 14:13:04, kedd
 
  Jutkától:


Ildykótól:Nagyon köszönöm mindet!!Jutkám, ami lemaradt, nem engedte betenni az albumba..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ronix este ujból benézett
  2009-03-31 14:06:12, kedd
 
 Puszim Tiéd...Roni
Köszönöm!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bekukk...szaladok tovább ...A:
  2009-03-31 14:04:37, kedd
 
 


Köszi!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maroka tegnap hozta
  2009-03-31 14:03:28, kedd
 
  Ditke!
Köszi szépen a gyakori látogatásodat. Elnézést kérek, hogy én nem tudok naponta jönni.
Kívánok további vidám és szép hetet.Gumimaci újabb verziója Magyarul
Klikk a linkre!!Link
Gumimaci: CHO KA KA O
Klikk a linkre!!Link
Csendes, nyugodt estéket és szép álmokat a hét minden éjszakájára.Holnap reggelre hoztam finom kávétMaroka
Link blogom
Köszönök mindent!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 379 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 379 db bejegyzés
e év: 3004 db bejegyzés
Összes: 35234 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1128
  • e Hét: 1128
  • e Hónap: 20916
  • e Év: 20916
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.