Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 244 
A Válság érthetően
  2009-03-31 11:50:37, kedd
 
  A Válság érthetően
2009.03.31. 11:01 zero

Köremailben terjed, de hátha valaki még nem kapta meg:

Mandy, akinek Berlin-Kreuzbergben van kocsmája, fejébe veszi, hogy megnöveli a forgalmát. Ettől kezdve hitelre is ad innivalót a törzsvendégeinek, a főleg szociális segélyből élő iszákosoknak. Egyszerűen felírja a söralátétekre, hogy ki mennyit ivott.

Ennek gyorsan híre megy a környéken és ugyanabból a társadalmi rétegből egyre többen tódulnak a kocsmájába. Amikor Mandy látja, hogy a vendégeket egy csöppet sem izgatja, hogy egyszer majd fizetniük is kell, apránként megemeli az árakat, így jelentősen megnöveli a forgalmát.

A környékbeli bank dinamikus, fiatal alkalmazottja felfigyel Mandy sikerére, és korlátlan hitelt kínál fel neki. A fedezet miatt nem aggódik, mert úgy véli, hogy az iszákosok tartozása bőven fedezi majd a hitelt.

A Heti Italgazdaság című lap "Az év üzleti vállalkozója" címmel tünteti ki Mandyt, a szövetségi kancellár pedig fogadja és nyilvánosan átöleli.

A befektetésekre szakosodott, kiválóan képzett bankárok a söralátétek alapján PIA, ALKO és HÁNYA fantázianévvel ellátott kötvényeket bocsátanak ki. Ezeket PAH befektetési alapként forgalmazzák, amelyért egy üzbegisztáni online biztosítótársaság e-mailben vállalt kezességet.

Ezt követően (annak fejében, hogy életük végéig ingyen ihatnak sört Mandy kocsmájában), az értékpapíroknak több minősítő ügynökség is a kiváló AAA minősítést adja. Bár senki sem tudja,hogy mit jelent a PAH befektetési alap rövidítése, és főként azt nem, hogy valójában mi áll a kötvények mögött, mivel azonban a tőzsdén folyamatosan növekszik az értékük, a hozamuk pedig rendkívül magas, a befektetők kedvence lesz.

A bankok vezérigazgatói és belső tanácsadói milliós nagyságrendben kapnak prémiumot.

Egy nap, jóllehet az értékpapírok értéke még mindig emelkedik, egy idősebb könyvvizsgáló, akit mellesleg a negatív beállítottsága miatt már elbocsátottak a munkahelyéről, úgy gondolja, hogy itt az ideje kifizettetni a legrégibb söralátéten lévő adósságot Mandy vendégével.

Meglepő módon sem a legrégebbi, sem az időrendben öt követő, szintén szociális segélyből élő törzsvendégek nem tudják kifizetni az adósságukat, amely közben az éves bevételük sokszorosára duzzadt. Hiába kutatják fel az adósokat, hiába küldözgetnek nekik fizetési felszólítást, azok nem törlesztenek, így Mandy csődbe megy.

A PIA és az ALKO nevû kötvény 98,8%-ot veszít az értékéből. A HÁNYA nevû kötvény, amely jobban tartja magát, megáll az eredeti értékének a 3,62%-nál.

Mandy szállítói, akik szintén a PAH kötvények befektettek be, rendkívül hosszú fizetési határidőt szabtak.

A bor és a pálinkaszállítók tönkremennek. A sörkereskedés csak azért nem megy csődbe, mert egy nagy állami támogatásnak köszönhetően felvásárolja egy külföldi befektető.

A bankot az adófizetők pénzéből megmenti az állam. A bank vezetősége pedig idén szolidaritásból lemond a prémiumának 15%-ról.

Az iszákosok viszont azon keseregnek, hogy Mandy kocsmáját tönkretették a bankok.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
A válságkezelés magyar módja
  2009-03-31 10:52:10, kedd
 
  Parlamenti képek
2009.03.31. 09:01 laspalmas

Volt már ilyen post, de most, hogy a gazdasági válság mellett még kormányválság is van Magyarországon, még érdekesebb, hogy mivel töltik idejüket képviselőink a Parlamentben.

Nézzük hát a képeket. Nyugi, nem mind a szokásos alvós/olvasós/telefonálós, a tovább után egy igazi kuriózum vár Rátok, ami akár a "Hét legviccesebb fotója" címre is eséllyel pályázna. Természetesen várjuk a megfejtéseket, hogy kik szerepelnek a képeken. A válságra való tekintettel a nyertesek között egy eurót sorsolunk ki. Ma még "csak" 310 forint, de ki tudja, mennyit fog érni hetek, hónapok múlva...Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
314 forint fölé ugrott fel az
  2009-03-31 09:42:17, kedd
 
  Beszakították a forintot

2009. március 30. 17:43
HunHír.Hu

Az S&P leminősítése után 314 forint fölé ugrott fel az euró jegyzése a bankközin.Az euró 314 forint felett, a dollár 239 közelében, a svájci frank pedig 207 forinton tetőzött.

A forint pánikszerű csapkodással reagált, a kötvénypiac pedig befagyott az S&P azon lépésére, amellyel - a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátás mellett - rosszabb osztályzatot adott Magyarországnak. A hitelminősítőnél már közel vagyunk a bóvlikategóriához - kommentálta az eseményeket Ötvös Mihály, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

napi.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cirkusz járja a falvakat
  2009-03-31 09:38:49, kedd
 
  A cirkusz járja a falvakat.
Egyik nagy attrakciójuk, hogy az artista a szájában lógatja a farkánál fogva a disznót és megmondja, hogy hány kiló.
A parasztgazda így szól a fiához:
- Gergő fiam, ugorj haza anyádért, mert ilyet még ű se látott...
A gyerek hazarohan, majd kisvártatva vissza is jön...
- Idesapám, gyűjjék haza, anyánk mérlegeli a postást.
 
 
0 komment , kategória:  humor  
A szőke áll a boltban
  2009-03-31 09:38:07, kedd
 
 
A szőke áll a boltban, a kosarát teleteszi uborkával, mikor tele van, visszateszi. Mikor ezt már háromszor megcsinálta, odamegy az őr.
- Mondja, hölgyem, mit csinál?
- Tudja, ma voltam kozmetikusnál, és azt mondta, hogy jót tesz az arcomnak az uborkapakolás...
 
 
0 komment , kategória:  Szőke  
De ki és hová tette ?2,517 mil
  2009-03-31 09:31:18, kedd
 
  2,517 milliárd euró

1,952 milliárd euróra rúg a hiány

A folyó fizetési mérleg hiánya 2008 negyedik negyedévében a szezonális hatásokat kiszűrve 1,952 milliárd euró volt, mintegy 150 millióval nagyobb az előző negyedévi hiánynál - közölte a Magyar Nemezti Bank (MNB) kedden.

2009. március 31. kedd 09:25 - HírExtra
A negyedéves adatok alapján 2008 IV. negyedévében a külfölddel szemben fennálló finanszírozási igény (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes hiánya), az előző negyedévhez képest nem változott, 2,517 milliárd euró (660 milliárd forint) volt, a szezonális hatások kiszűrésével 2,247 milliárd euró, a GDP 8,9 százaléka.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jancsi és Juliska
  2009-03-31 09:06:42, kedd
 
  Jancsi és Juliska sétálnak az erdőben.
- Te Juliska, szeretnélek megdugni.
- Nem lehet Jancsi.
- Miért nem?
- Két oka van. Az egyik, hogy még szűz vagyok. A másik, hogy ha kefélek, akkor fáj a
derekam.
 
 
0 komment , kategória:  Humor (+18)  
Husvétra ,
  2009-03-31 08:52:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erotika  
Jön a nyár
  2009-03-31 08:51:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erotika  
Bajnai vagy Orbán?
  2009-03-30 10:21:20, hétfő
 
  Bajnai vagy Orbán?
2009.03.30. 08:01 zero

Az elmúlt 20 év legpörgősebb, legtragikusabb és legszánalmasabb hete van mögöttünk. A Nagy Gazdasági Válság közepette a helyzet még elkeserítőbb.

Most, vasárnap estére letisztult a kép: Az MSZP 18. miniszterelnök-jelöltje, Bajnai Gordon lesz a miniszterelnök, vagy Orbán Viktor.

7 nap alatt 18 jelölt, ezzel az MSZP egyéni és megismételhetetlen rekordot állított fel.

A szánalmas bohózatot a pozíciójukat féltő megyei szoci elnökök unták meg, és leváltották Gyurcsányt a párt éléről. Gyurcsány mezei képviselő mihez fog kezdeni most, és mihez a választások után? Az elmúlt 20 évben ekkora bukást én még nem láttam, lekörözte Torgyán legendás bukását is ...

Bajnai Gordon nem tagja az MSZP-nek, nem is nagyon kedvelik, így nem tudom elképzelni, hogy a 188 szoci képviselő dalolászva odaáll a 600 milliárdos csomagja mellé, melyet még a Veres-Gyurcsány páros dolgozott ki, de megijedve nem hozakodtak vele elő. De majd most Bajnai gyönyörű két szép szeméért aláírják a főként MSZP törzsbázist (=inaktívakat) érintő megszorításokat.

Bajnai vasárnap este ultimátumot adott a pártoknak:
1. Az SZDSZ ügyvivőinek többsége támogassa miniszterelnökségét,
2. mind az MSZP, mind az SZDSZ írjon alá egy Bajnai programjának főbb elemeit tartalmazó nyilatkozatot, hogy a jövőben se hátrálhassanak ki mögüle.

Az SZDSZ ügyvivői tanácskozásán döntetlen alakult ki 6:6-os eredménnyel. A szavazást elmulasztó Demszky Gábor szavazata fog dönteni? Vagyis egyetlen egy emberen múlik, hogy Bajnai vagy előrehozott választások és Orbán?

Bajnai elment este 9 órakor könyörögni az SZDSZ-nek...persze, 1 hete mondták, hogy nem a törpepárt fog -megint!- dönteni az ország sorsáról ... a 48 százalék könyörög az 5 százaléknak. Szánalmas. Gyomorforgató.

Bajnai hazaszeretetből vállalta a jelölést. Mióta is vagy a Gyurcsány-kormány tagja, Gordon? Hányszor jelentkeztél tiltakozásul, hogy az elkúráshoz nem adod a neved? Hogy vagy elindul a kormány a rendcsinálás útján, vagy lemondasz? Hányszor zsaroltad meg Gyurcsányt, hogy ezt már nem, vagy különben .... ?

Az eredmény borítékolható, Demszky előbb ugrik bele valamelyik metrógödörbe, mintsem Orbánt hatalomra segítse. Ahogy nyilatkozta este: "minden megoldást támogat, ami Budapestnek jó." Lefordítom: Ami nekem és az SZDSZ-nek jó...
Fodor közölte, "az SZDSZ eddig is világos álláspontot képviselt: a végsőkig készek arra, hogy valamilyen megoldást találjanak. Emellett viszont világossá kívánta tenni, hogy van egy végső pont, aminél tovább nem lehet menni".

Na persze ... és hol ez a pont, kedves Gábor? 18 jelölt még nem érte el ezt a pontot? 20 jelölt? 25 jelölt? 30 jelölt?

Update:
Ahogy várható volt, éjfélkor az SZDSZ 7:5 arányban támogatta Bajnait. Nehéz döntés volt, hazudta Fodor ....
Hip-hip hurrá, még egy év biztos a liberális-szocialista munkahely, még egy évig lehet zsíros tanulmányokat készíttetni a haveri káeftékkel, még egy év, amíg nem jön a Zorbán. Előre az államcsőd felé!!!

Show must go on ... vajon mit hoz ez a mai nap?

Lehet online kommentelni a fejleményeket. Már akinek még van kedve/ideje/gyomra ezt még követni. Vagy megnézni a "Bukás" című tavalyi videó folytatását, az "Összeomlást" ...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 244 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 2047 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 46
  • e Hónap: 4191
  • e Év: 4191
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.