Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Sex és humor
  2009-03-31 19:05:17, kedd
 
 ... Vadászunk és dugunk
Kis hegyi faluba turista érkezik. Betér a kocsmába, ahol egy helybéli üldögél. A turista szóba elegyedik vele:
- Mondja bátyám, mit szoktak maguk itt a világ végén csinálni?
- Hát, fiam, vadászunk és dugunk.
- Igen? És mire vadásznak?
- Bármire, amit megdughatunk.


...Sliccből whisky
Fogságba esik a Vadnyugat Angyala, de Joe, a préri ökle hősiesen kiszabadítja. Hálából az angyal azt mondja:
- Teljesítem egy kívánságodat.
A préri ökle hosszan tűnődik, majd azt mondja:
- Pisiljek whiskyt!
- Jó - mondja az angyal - teljesítem.
Joe hazamegy, berúgja az ajtót, és bekiabál: - Asszony, vegyél elő két poharat!
Mindkettőt teleereszti, s jóízűen megisszák a whiskyt.
Másnap ugyanúgy... Harmadnap Joe ismét beront a házba: - Asszony, hamar egy poharat!
- Egyet? Hát én nem kapok whiskyt?
- Asszony, te ma üvegből iszol!

...Barátnők és óvszerek
Két barátnő beszélget. Azt mondja az egyik:- Képzeld, rájöttem, hogy megcsal a férjem.
- A rohadt anyját!
- És képzeld, itthonról hordja el az óvszereket.
- A rohadt anyját!
- De én az összest kiszúrtam.
- A rohadt anyádat!

...Szex a hatoson
A zsúfolt hatos villamosra fölszáll egy csinos nő, s mert nem tud kapaszkodni, megfogja a mögötte álló férfi szerszámát. A pasas udvariasan megszólal:
- Pardon, hölgyem, nem engedné el a farkamat?
- Miért, leszáll?

...A boldogító nem
Először megy fel a lány az udvarló lakására.
- Azt mondta anyukám, ha bármivel próbálkoznál, mindenre mondjak nemet! - mondja a lány.
- Aha... És nem bánnád, ha most megdugnálak?

...Tanári asztal
- Tanár úr, csókoljon meg!
- Nem lehet... tudja, már az se teljesen szabályos, hogy itt dugunk a tanári asztalon...
Gyón a kanos öreg
A gyóntatófülkében egy öregember azt mondja a papnak:
- 92 éves vagyok. Csodás feleségem van, aki 70 éves. Gyerekeim, unokáim, dédunokáim vannak. Tegnap három stoppos tinédzserlányt vittem az autómmal, megálltunk egy motelnél, és mind a hárommal közösültem.
- És megbántad ezt a bűnt, fiam?
- Miféle bűnt?
- Hát milyen katolikus vagy te?
- Zsidó vagyok.
- Akkor miért mondod ezt el nekem?
- Mindenkinek elmondom!

...Jelmezcsere
A házaspár jelmezbálba készülődik, de a feleségnek megfájdul a feje. Az asszony lefekszik, a férje pedig elindul egyedül a buliba. Egy óra múlva a nő felébred, a fejfájásnak híre-hamva sincsen. Gondolja, a férje után megy és megnézi, mit csinál a férfi nélküle. A buliban aztán látja, hogy a férj csinosabbnál csinosabb nőkkel táncol, simogatja őket, néha egy puszi is elcsattan, szóval, jól érzi magát. A feleség kitalálja, hogy próbára teszi a férjét. Mivel a férfi nem számít rá, hogy ő is itt van, meg a jelmezt sem ismeri fel, így hát odamegy hozzá, táncolni kezd vele. A férfi érezhetően izgalomba jön, a nő pedig addig hergeli, míg mindketten félrevonulnak egy sötét, üres szobába, ahol hatalmasat szeretkeznek. Ezután a feleség hazamegy, visszafekszik az ágyába és várja a férjét. A férfi hazaér, a felesége egyből nekiesik:
- Na, milyen volt a buli?
- Á, ne is kérdezd! Egyedül nem sok értelme volt elmennem. Ezért aztán a haverokkal félrevonultunk és kártyáztunk egész éjszaka. De biztos jó buli volt, mert az a fickó, akinek kölcsönadtam a jelmezem, nagyon jókedvűnek látszott.

...Gengszter a napköziben
A gengszter fia hazamegy az iskolából:
- Apa, hoztam egy egyest matekból.
- Nos, fiam, ugye tudod, hogy ezért verés jár?
- Igen apa, szerintem is. Itt a címe, indulhatunk.

...A szekérszatír
Egy székely bácsi szekerezik vígan Székelyudvarhely felé. Megállítja egy fiatal menyecske és kérdi:
- Elvinne magával, bátyám?
- Hogyne, lyányom, ülj csak fel. Már úgyis te leszel a harmadik másállapotos menyecske a héten, akit odaviszek.
- De bátyám, hát én nem vagyok másállapotban!
- Hát nem is vagyunk még Udvarhelyen! - feleli kajánul az öreg.

...Pisti, a profi
Osztályfőnöki óra előtt:
- Gyerekek, ma egy híres szexológus lesz a vendégünk, aki nemi felvilágosítást tart. Tessék felkészülni kérdésekkel!
Pistike feltartja a kezét:
- Tanárnő kérem, aki volt már nővel, az mehet focizni?

 
 
0 komment , kategória:  Humor-Viccek  
Antibiotikum....
  2009-03-13 23:30:14, péntek
 
 ..."" Télen gyakoribbak a fertőzések, a lázzal, gyulladással együtt járó betegségek.
... Egy-egy vírusfertőzést gyakran követ bakteriális felülfertőződés is, amely szövődményeket, gyulladásos megbetegedéseket okozhat.
... Ha egy ilyen esetben antibiotikumot kell szednünk, akkor jó tudnunk, hogy az antibiotikum nemcsak a bajt okozó baktériumtörzseket pusztítja el a szervezetünkben, hanem azon hasznos, egészségünket védő baktériumok egy részét is, amelyek a bélcsatornánkban élnek, és amelyekre feltétlenül szükségünk van a továbbiakban is.
...Az antibiotikumok hatása ugyanis azon alapszik, hogy gátolják a baktériumok növekedését és szaporodását, illetve elpusztítják azokat. Azonban ennek során nincsenek arra tekintettel, hogy az adott baktérium a szervezet számára hasznos vagy káros-e, mindkettőt pusztítják. Mivel a bélflórát több százféle baktériumfaj alkotja, szinte mindegy is, milyen antibiotikumról beszélünk, mindig találunk olyan csoportot a bélflórában, amelyre káros hatása lesz.
... Szerencsére az antibiotikumok elsősorban a káros baktériumokat pusztítják, de várható, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindenképpen felborul a bélflóra egyensúlya az antibiotikum-kezelések után.

...... ........... ..... Ezért antibiotikumot csak orvos utasítására szedjünk, és hosszabb ideig tartó vagy erősebb hatású (úgynevezett széles spektrumú) antibiotikum-kezelések mellett gondoskodnunk kell a bélflóra egyensúlyának helyreállításáról, a probiotikumok visszatelepítéséről. Ez történhet probiotikumot tartalmazó élelmiszerek vagy kimondottan e célból kifejlesztett, patikában kapható készítmények fogyasztásával.

...... ........... .............A probiotikumok forrásai

...Az egészséges baktériumflóra kialakításához és fenntartásához hozzájárul a probiotikus élelmiszerek fogyasztása.
... Elsősorban a tej, a tejtermékek, ezek között is kivált a savanyított tejtermékek, érlelt sajtok, az élőflórás joghurtok, kefirek, általában az úgynevezett fermentált élelmiszerek tartalmazzák, de a patikai forgalomban kapható probiotikumok közül is választhat egyet immunrendszere erősítésére. ...Ez utóbbi készítmények koncentráltan tartalmazzák a bizonyítottan hasznos baktériumokat, általában milliárdos nagyságrendben, egyetlen adagjukban. Hatékony segítséget nyújtanak a mindennapos egészségvédelem részeként, és kifejezetten fontosak lehetnek gyermekek vagy idősek számára, mivel az ő bélrendszerükben könnyebben bomlik fel a bélflóra egyensúlya. Fontos szempont lehet, hogy a probiotikum többféle jótékony hatású baktériumot egyszerre tartalmazzon, hogy a különböző jótékony tulajdonságokkal rendelkező segítő társak egyszerre tudjanak visszatelepülni! Nemcsak betegség, antibiotikumos kezelés után érdemes gondoskodni a probiotikumok jelenlétéről: az élő mikróbákat tartalmazó álló étrend-kiegészítők elfogyasztása általában is kedvező hatást gyakorol a fogyasztó szervezetére. Serkentik az immunrendszert, javítják az ásványok és vitaminok felszívódását.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
Mik a probiotikumok ?
  2009-03-13 22:49:36, péntek
 
 ...... .............Link

...A probiotikumok hasznos baktériumok, amelyek különböző élelmiszerben találhatók. Ha az ember megeszi őket, akkor ezeket az egészséges baktériumokat hozzáadja a bélflórájához. A hasznos baktériumok megakadályozzák az élesztő- és betegségkeltő baktériumok megtelepedését. A hasznos bélbaktériumok ezen kívül K-vitamint is termelnek, és az immunrendszerre is jótékony hatással vannak. A probiotikumokhoz tartoznak a Lactobacillusok és a Bifidobaktériumok csoportjához tartozó baktériumok.

A prebiotikumok (pl. aloe vera) áthaladnak az emésztőrendszeren, és segítik a jó baktériumokat a fejlődésben, a probiotikumok tápanyagai.

Ötéves, észt gyermekek körében, akik allergiások voltak, kevesebb Bifidobaktériumot találtak a székletükben, mint azoknál, akik nem voltak allergiások. A Clostridiumok aránya allergiásoknál nagyobb volt, mint a nem allergiásoknál, a Bifidobaktériumok aránya éppen ellenkező volt. Japán gyermekek esetében, akik korán allergiások lettek, más Bifidobaktérium törzset találtak, mint a kontroll csoportban. Ebből is látható, hogy a probiotikumok hatással vannak az allergiára.

A tanulmányok többsége atópiás ekcémára (allergiás bőrgyulladással járó betegség) koncentrált. Néhány korábbi tanulmány kimutatta, hogy a probiotikumok enyhítették az atópiás ekcémát. Olyan eredmények is születtek, miszerint a placebót kapott kontroll csoportnál is enyhültek a klinikai tünetek. Sajnos különböző pro-és prebiotikumokkal végeztek vizsgálatot, így nehéz kideríteni, hogy pontosan mely Lactobacillus vagy Bifidobaktérium törzs az, amely az allergiás tüneteket enyhíti.

A legnagyobb átfogó tanulmányban 1223 anya vett részt, akiknek nagy volt az allergiás rizikójuk. Mind a szülés előtt az anyák, mind a szülés után két évvel a gyermekek probiotikumokat és prebiotikumokat kaptak. Sokkal kevesebb atópiás betegséget észleltek ennél a csoportnál, mint a placebót kapottakénál. 30%-al sikerült az atópiás dermatitist (bőrgyulladást) csökkenteni a probiotikumok és prebiotikumok adásával.

Más randomizált, kontrollált tanulmányban egyéb probiotikumot adtak a gyermekeknek közvetlenül a szülés után - váratlan eredmény született: Nőtt a túlérzékenység gyakorisága a placebóval kezelt csoporttal szemben.

A probiotikumok stimulálják a még éretlen immunrendszert, és enyhe gyulladást váltanak ki, amellyel az allergiás immunválaszt csökkentik. E baktériumok olyan szabályozó/ közvetítő anyagok kiválasztását serkentik, amelyek által az allergiás tünetek enyhülnek. Ez a hatás csak átmeneti, csak addig tart, míg a probiotikus baktériumok megtelepednek a belekben.

A Current Opinion In Allergy and Clinical Immunology szerint a probiotikumok növelik az IgA termelést, és megváltoztatják a bélhámsejtek átjárhatóságát. Az IgA jelentősége abban rejlik, hogy semlegesíti a bél lumenében (nyílásában) található antigéneket, így csökkenti a bél antigén terhelését, valamint csökkenti az antigének átjárhatóságát a lumenből a bélhám felé.

A legújabb tanulmányok a probiotikumok és a prebiotikumok szerepét illetően csak szerény eredményt mutatnak. A hatás változó, a különböző törzsek alkalmazása, a kezelés hosszúsága és módja esetén. Megelőzésképpen probiotikumok adhatók a késői terhesség időszakában, illetve még sokkal később is, szülés után, eltérően a jelenlegi gyakorlattól.(Ételeinkről)

...A PROBIOTIKUMOK - élő mikroorganizmusok - szerepe az egészséges szervezetben, a betegségek megelőzésében és a gyógyításban.
Az elmúlt évtizedben az egész világon az egyik kiemelt kutatási trend volt az emberi szervezetben élő jótékony mikroorganizmusok, a bélflórát alkotó PROBIOTIKUMOK szerepének, hatásának a vizsgálata. A velünk szimbiózisban élő közel négyszáz féle baktériumtörzs közül a különféle tejsavbaktériumok a legjelentősebbek, mert az ő jótékony hatásuk nyilvánul meg a legszélesebb körben, és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre.

A belek és az ott élő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelentősebb tényezők: antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás, vagy betegségek. Ilyen körülmények között néhány káros baktérium vagy gomba jobban elszaporodhat a jótékony baktériumok rovására. Az egyensúly megbomlása betegségekhez vezet, melynek jelei: az ellenálló képesség csökkenése, fáradtság, emésztési zavarok, felszívódási problémák, borproblémák (psoriasis, acne, ekcéma) és esetlegesen allergiás reakciók is kialakulhatnak.

Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál működését.

A teljesség igénye nélkül szeretnénk ismertetni a különböző tejsavbaktériumok jótékony hatását a táplálkozásban, a profilaxisban, valamint a gyógyításban.

...... ..........A tápanyagforgalomban kifejtett pozitív hatás:
- Növeli a fehérje, zsír, ásványi anyagok és vitamin felhasználását: jobb emészthetőség, oldódás, felszívódás.
- Hypochlorydriás esetekben fokozza a pepsin működését.
- A béta-galactosidase tevékenységet és laktóz fermentációt intenzívebbé teszi.
- Koleszterin szint csökkenést eredményez.
- Szabadgyökök eltávolítását végzi.
- Vitaminokat termel: K, B, vitaminok, folsav.
- Egyensúlyt teremt a bélfunkciókban.
- Javuló bélmozgást eredményez.
- Növeli a tápanyagok jobb felhasználását, a biológiai elérhetőség által.


Profilaxisban kifejtett pozitív hatás: - Javítja a bélflórát.
- Véd a fertőző baktériumok ellen.
- Meggátolja a rothasztó folyamatokat.
- Megelőzi az antibiotikumok által a bélben okozott mellékhatásokat.
- Megakadályozza a székrekedés kialakulását.
- Hozzájárul a vastagbélrák és a májzsugorodás megelőzéséhez.
- Hasznos biocinokat termel.
- Növeli az antitest képzést és fokozza a falósejtek tevékenységét.
- Stimulálja az immunrendszert.
- Segít a hüvelyfertőzések megelőzésében.


Gyógyításban betöltött szerepe:- Gátló hatás a kóros génekre pl. Escherichia coli baktériumok elszaporodásának megakadályozása, kedvező hatás a cukorbetegség kialakulása ellen.
- A karcinogének termelődésének gátlása, a bélben található rothasztó baktériumok enzimjei által (Beta--glucuronidase, Azoreductase, Nitroreductase, Beta-glucosidase, 7-Alphadehydrolase).
- Májkárosodás kezelése.
- Encephalopathia kezelése.
- Fertőző hasmenés kezelése (pl.salmonella).
- Az utazók hasmenésének megelőzése.
- Antibiotikum okozta vaginitis kezelésének javítása.
- A bélgombás megbetegedések - candidiasis - kezelésének alappillére a probiotikus baktériumok rendszeres, mindennapi bevitele.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk !  
JAMES LAST ...zenéje....
  2009-03-12 14:10:09, csütörtök
 
 HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Zene-Nosztalgia  
Tavaszi Kavalkád ....
  2009-03-12 10:37:53, csütörtök
 
 
...... ........


 
 
0 komment , kategória:  Képtár  
Szupervicces kutyák :DDD)))
  2009-03-11 16:51:15, szerda
 
  ........ ........... ........Link--JÓÓÓ!!!
 
 
1 komment , kategória:  Humor -Videók  
A KÉK Bolygó
  2009-03-10 09:35:13, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

...CSODÁLATOS KÉPEK CSODÁS ZENE !
 
 
0 komment , kategória:  Utazás- a Világban !  
Erzsitől kaptam-nagyon szép !
  2009-03-09 13:48:58, hétfő
 
  ...NAGYON ARANYOS VAGY ! KÖSZÖNÖM !!! 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Torvill and Dean 1984 Olimpia
  2009-03-09 11:59:21, hétfő
 
 ...Link--Ászok !!!!!!

............Link

......Link--A jégshow !!!

...

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A nap vicces Képe...
  2009-03-09 09:33:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  K-Képek-hihetetlenek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 555 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 392
  • e Hónap: 2772
  • e Év: 2772
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.