Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 172 
Magyarország Keresztúton
  2009-03-31 07:14:58, kedd
 
  Magyarország még a Keresztutat járja


Magyarország sorsa elérkezett egy olyan állomásához, amelyben most még a Keresztutat járja, de a Feltámadás Misztériumán megy keresztül.

Magyarország életében sorsdöntő változások következnek be.

Ez most egy tisztulási folyamat, amely mélyreható változásokat fog előidézni bennetek.

Olyan konkrét dolgok kerülnek felszínre, amelynek eddig még nem voltatok a tudatában, és mindez sokkolóan hat rátok.

Gyermekeim, amit most tehettek, hogy előre néztek!

Nem a múltat ,,hánytorgassátok," nem a múlt fájdalmainak és történéseinek adjatok energiát,- mert az csak az indulatokat hozza elő bennetek!

Előre nézzetek!

Azon gondolkodjatok, hogy tudnátok EGYSÉGBE szólítani az embereket. Hogy tudnátok megtisztítani a szíveket, és a lelkeket felemelni abba a magasságba, ahol már nem az indulat vezérli a cselekedeteket.

Tisztán és okosan kell döntenetek, elhamarkodott lépéseket ne hozzatok létre!

Mielőtt cselekednétek, mindent alaposan elemezzetek ki,- rakjátok össze a kockákat, építsétek egymásra, hogy abból egy kialakult Egységes Terv szülessen!

A szakralitásnak adjatok még nagyobb szerepet!

Jobban hallgassatok a belső hangra, ne az indulatra!

Lelketek mélyén tudjátok, KI a JOGOS ÖRÖKÖSÖTÖK.

Tudjátok, KI irányítja az Országot.

Próbáljatok még nagyobb elhivatottsággal fordulni feléje, és mindazt az energiát, amelyet másra fordítotok, ebbe az irányba helyezzétek át!

Energetikailag sok mindent megtehettek
és áthelyezhettek, ami aztán a szellemi síkról, az anyagi világba tér meg.

A Szellem üzenete bennetek lakik!

Mélyreható változásokat csak úgy érhettek el, ha a belső értékeket hozzátok felszínre, és a KRISZTUSI REND TÖRVÉNYE szerint állítjátok sorrendbe!

A Keresztút, tisztulással, fájdalommal és megvonással jár.

Ti most ezt személyes életetekben is járjátok, nemcsak az egyéneknél van jelen, hanem az egész Nemzetnél.

Az Ország, a Nemzet tisztulni kíván!

Megszabadulni mindattól a fájdalomtól, mindattól a ráragasztott hamis intrikáktól, amelyben eddig része volt.Most már nem kell, hogy részt vállaljon ebben!

Kötelessége, hogy felvállalja az ÚJAT, átlépjen az ÚJBA, és megteremtse saját valóságát!

Azok az emberek, akik a hazugság szélén állnak, és azok, akik már elmerültek benne,- saját MAGuk bírájává válnak.

A REND, a HATALOM, amely bírálja őket, ami mindenek felett áll, - mert Ő a MINDENHATÓ.

Minden elkövetett bűnért, minden elkövetett cselekedetért, ami nem a Haza jobbítását szolgálta, - keményen felelniük kell!

De ember, nem ítélhet ember felett, csak kiutat mutathat, és irányt szabhat! Eltávolíthatja közegéből az árulót, a Rendbontót.

Egy ember lelke felett csak a JÓISTEN mondhat ítéletet!

Gyermekeim, mit is mondhatnék néktek?

Szép szavakat, REMÉNYT adhatok, és veletek maradok,- de mindazt a cselekedetet, amely előre viszi az Országot és felszabadítja az elnyomás alól,- azt nektek kell végrehajtanotok!

Bennem bízhattok, és Én teret adok mindannak a lehetőségnek, amely a KRISZTUSI REND keretein belül és annak megfelelően FELSZABADÍTJA az ORSZÁGOT.

Magyarország SZABADULÁSÁNAK az ÓRÁJA, a közelben van!

Végtelen Szeretetemmel átölellek bennetek.

Minden egyes lépést Belém helyezzetek!

Minden egyes sóhajjal Felém forduljatok, és ne feledjétek el azt, Akinek felajánlottátok az Országot!KRISZTUSI FÉNYEMMEL megáldalak benneteket, Bennem REMÉLJETEK!

Ámen.


Megkérlek gyermekem, add tovább ezt az üzenetet, hogy minél több fül hallja meg, és minél több szív nyissa meg MAGát a szóra.

forrás: http://lendvaykati.freeblog.hu/
CsillagszülöttLink
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Diafilmek
  2009-03-31 07:07:42, kedd
 
  Diafilm: Állatkák


Link


Diafilm: Kontaktus


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Jogvédő Alapítvány
  2009-03-31 07:02:04, kedd
 
  A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat
2009. március 15-i rendőri intézkedésekről szóló
emberi jogi értékelésének összefoglalója

Korábbi gyakorlatának megfelelően a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat közel 70 ügyvédje jelentős részének bevonásával megfigyelő és ügyeleti szolgálatot működtetett idén március 15-én is és jelentést készített a rendőrség tevékenységéről, amely teljes terjedelmében a www.nja.hu honlapon olvasható. Az idei nemzeti ünnepen is számos jogsértést követett el a rendőrség: az ünnep méltóságát meggyalázva jelentő számú civil került indokolatlan és jogellenes rendőri intézkedés alá, így többek között szolgálatot teljesítő munkatársainkat (Gaudi-Nagy Tamás, Morvai Krisztina) is példátlan rendőri támadás érte este a Nádor utcában.

Az idén februárban hatályba lépett ún. ,,Lex Tojás" (2008. évi LXXIX. törvény) éles bevetése bizonyította aggályainkat: rendelkezései alkotmánysértően tág és önkényes értelmezési lehetőséget biztosítottak a rendőrségnek Az elállítottak közel harmadával szemben az új szabály valamelyik alkotmányellenes büntető- vagy szabálysértési tényállását alkalmazták. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány 2009. március 13-án nyújtotta be beadványát az Alkotmánybírósághoz a jogszabály több mint tíz rendelkezésének alkotmányellenessége miatt,
A rendőrség aránytalan és szükségtelen módon korlátozta a gyülekezési jogot, megfélemlítő erődemonstrációkkal próbálta megfélemlíteni és rendszabályozni a jogaikat gyakorló polgárokat. A hatalmas rendőri jelenlét (közel 4000 rendőr) és kordonerdő eleve elrettentő hatású volt minden olyan polgár számára, akik nem kívántak megalázó helyzetekbe kerülni és egyúttal jól emlékeznek 2006 őszének véres napjaira, amikor a rendőrség tömegesen bántalmazott és fogott el önkényesen békés polgárokat.

Március 15-én egyetlen vonulásos megemlékezés, tüntetés sem kerülhetett megtartásra Budapesten: minden ilyen rendezvényt megtiltottak sajnálatos bírósági asszisztálással, többek között Jobbik három vonulásos rendezvényét is, közte a legjelentősebb parlamenten kívüli politikai erő európai parlamenti választási kampány-nyitó rendezvénye is tiltólistára került az Andrássy úton át a Deák térre történő vonulásos formájában. Tavaly a melegek felvonulását ugyanezen az útvonalon lehetővé tették. A kettős mércéjű tiltások a politikai szabadságjogok egyik legfontosabbikát jelentő gyülekezési jogra vonatkozó nemzetközi emberi jogi egyezmények és hazai alkotmányos előírások durva sárba tiprását jelentették, de az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét is kiemelkedő módon sértették. Mára lényegében az 1989-ben felszámolt engedélyezési rendszert működteti a rendőrség: csak olyan vonulásos megmozdulások valósulhatnak meg, amelyek a rendszer érdekeit nem sértik, minden más rendezvényt közlekedés más útvonalon való biztosíthatatlanságára történő utalással megtiltanak.

A fokozott és aránytalan biztonsági intézkedések az állami ünnepségeken való polgári részvételt is korlátozták, sértették a nemzeti ünnep és a polgárok méltóságát. Az ünneplők biztonsági okokra hivatkozással történt távol tartása, vagy jelenlétének korlátozása nem egyeztethető össze a népszuverenitás alkotmányos elvével. Gyakoriak voltak a zaklató jellegű igazoltatások és ruházat, illetve csomagátvizsgálások. Állami ünnepi megemlékezések esetén a rendezvények biztosítása, és a hatósági ellenőrzés a rendőrség monopóliuma, ennek ellenére, már sokadik alkalommal jogellenesen magánbiztonsági cégek végezték a ruházat és csomagátvizsgálást az áteresztő pontokon. Kiszűrtek olyan tárgyakat is (pl. cumisüveg), amelyek a közbiztonságot nem fenyegették. Az állami ünnepségeken a vélemény-nyilvánítási szabadságát gyakorló személyekkel szemben törvényes indok nélkül alkalmaztak személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedéseket.
A kormányzat céljait nem támogató szervezetek által bejelentett rendezvényeket és azok nagyobb sugarú környékét fémkordonnal kerítették be, lassú és nehézkes be- és kijutást eredményező áteresztő pontokat alkalmaztak. A Belváros egyes részei átjárhatatlanná váltak szükségtelenül akadályozva az emberek szabad mozgását. Mindez a gyülekezések kifelé irányuló, csatlakozásra invitáló jellegét megszünteti és egy körbezárt tömeg rendőri felügyelet mellett tartott zártkörű rendezvényévé silányítja a nemzetközi egyezmények és az Alkotmány által is kiemelten védett gyülekezési jog gyakorlóinak közterületi gyülekezéseit. A rendőrség a biztonság garantálásának hangoztatott céljára hivatkozással tartalmilag kiüresítette a gyülekezési jogot.

A rendőrség közbiztonságot veszélyeztető cselekmény megelőzésére, megakadályozására hivatkozva a fokozott ellenőrzés alkalmazásával szükségtelen és aránytalan intézkedéseket foganatosított. A délutáni és esti tüntetésekre igyekvő vagy onnét távozó, illetve a környéken tartózkodó személyek jelentős csoportjait potenciális bűnözőnek tekintve önkényesen, zaklató és megfélemlítő módon igazoltatták, ruházat- és csomagátvizsgálás alá vonták. Szükségállapotszerű helyzetet előidézve kiskaput adott a rendőrség magának arra, hogy az alapvető jogok védelmére és biztosítására vonatkozó kötelezettségei alól mentesüljön.

A rendőrség 2008. október 23-ához hasonlóan ismét jelentős számú polgárt akadályozott abban, hogy bejelentett tüntetések helyszíneit elérjék, annak ellenére, hogy két bejelentett tüntetés helyszíne közötti vonulás nem bejelentés-köteles. Ezt történt este a Bajcsy-Zsilinszky úton: bekerítettek és igazoltatás alá vontak több száz embert, akik az Alkotmány utcában bejelentett, civil szervezetek által tartott rendezvényre kívántak eljutni. A zárást végül hathatós jogvédő fellépés hatására oldották fel.

Visszatérő jelenség a minden jogalapot nélkülöző előállítás, amelyet elsősorban olyanok ellen foganatosítottak, akik zászlót, transzparenst tartottak a kezükben, vagy nemzeti jelképeket hangsúlyosan viseltek. Új, és egyúttal nyilvánvalóan jogellenes gyakorlat ütötte fel a fejét: öt embert állítottak elő a nap során arc eltakarása miatt, annak ellenére, hogy ezt nem tiltja jogszabály.
Azonosító jelvényt vagy számot nem, vagy nem jól látható helyen viselő rendőrök ismét megfigyelhetőek voltak.

A Nádor utcában a nemzeti jogvédők biztosításával a bejelentett és rendben befejeződött Szent István téri tüntetésről - több mint egy órás (végül a jogvédőknek köszönhetően feloldott) rendőri körbezárást követően - hazafelé tartó békés civilekre támadt a rendőrség: körbekerítették őket, a hátul haladók lábát rugdosták (egyeseket a földre esést követően rugdostak), lökdösték őket, tonfával ütöttek meg többeket (többek között egy sajtómunkást is), majd rendkívül nagy erejű paprikaspray-t fújtak rájuk. A durva hatásfokú könnygáz mindenkinél fokozottan jelentkező légzésbénulási tüneteket okozott.

A Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdában számos jogsértés történt, amelyek egy része a jogsegélyt nyújtási céllal megjelent nemzeti jogvédő ügyvédeket érte: indokolatlanul hosszú ideig várakoztatták őket, továbbá számos előállított személy rendőrségi intézményben való tartózkodását letagadták. A fogvatartottakat nem előállító helyiségben, hanem a szabálysértési, vagy bűnügyi őrizetesek számára fenntartott fogdákban tartották fogva, továbbá a vonatkozó szabályok ellenére meztelenre vetkőztették és testüreg-átvizsgálás alá vetették őket. Nem telefonálhattak sem hozzátartozóiknak, sem ügyvédeiknek. Több fogvatartott nem kapott elegendő élelmet. Több eljárást, kihallgatást védő nélkül folytattak le, a legtöbb esetben azonban még kihallgatásra sem került sor. A rendőrség belső vizsgálatot rendelt el olyanok ellen indult eljárás, akiknek a felelőssége kisebb, vagy akik kifejezetten emberségesen bántak a fogvatartottakkal.

Továbbra is rendszeresen jelen leszünk tüntetéseken, megemlékezéseken és igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy az alkotmányos elvek és a jogszabályok maradéktalanul érvényesülhessenek az alapvető szabadságjogok kiteljesítése érdekében. Elvárjuk, hogy a rendvédelmi szervezetek mindenkor a törvényesség talaján álljanak, tiszteletben tartva a szabadságjogokat, a polgárok és a nemzeti ünnepek méltóságát. Elvárjuk, hogy a rendőrség vezetése és a felügyeleti hatáskört ellátó ügyészségek haladéktalanul vizsgálják, illetve vizsgáltassák ki a jelentésünkben részletezett jogsértéseket, vonják felelősségre a felelősöket és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ilyen jogsértésekre a jövőben ne kerülhessen sor.

Budapest, 2009. március 30.


Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat www.nja.hu drótposta: njsz@nemzetijogvedo.hu

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető tel: 30- 549-4167
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Hősök tere-Vasárnap 14.00 óra!
  2009-03-31 06:50:50, kedd
 
  DÖNTSÖN A NÉP!

Civilek az előre hozott választásokért!

Civilek a Demokráciáért
Kiáltvány!


1. Követeljük: a közélet tisztaságának helyreállítását!
2. Követeljük: az ország félrevezetéséért felelősök kizárását a közéletből!
3. Követeljük: a nemzeti vagyon eltékozlóinak megnevezését!
4. Követeljük: a tisztességes munka megbecsülésének helyreállítását!
5. Követeljük: a magyar föld és otthonok védelmét!
6. Követeljük: a családok és a gyermeknevelés kiemelt megbecsülését!
7. Követeljük: az oktatás és az egészségügy kiemelt állami támogatását!
8. Követeljük: a történelmi egyházak méltó megbecsülését!
9. Követeljük: a közbiztonság megteremtését!
10. Követeljük: a magyar állampolgárságot a határon túli testvéreinknek!
11. Követeljük: a nemzeti jelképeink tiszteletben tartását!
12. Követeljük: a hiteles tömegtájékoztatást, a sajtó függetlenségét!

Gigademonstráció az előrehozott választásokért!
2009. április 5.
Budapest: Hősök tere 14.00 - 18.00


Civil Összefogás Fórum
(124 civil szervezet nevében)

25 Civil szervezet levele a Köztársasági Elnök Úrhoz
a Parlament azonnali feloszlatásáért
Budapest, 2009. március 26.


Dr. Sólyom László Úrnak
A Magyar Köztársaság Elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Örömmel értesültünk Elnök úr azon nyilatkozatáról, amelyben kifejtette véleményét a küszöbön álló konstruktív bizalmatlansági indítvány alkalmazásával kapcsolatban. Meggyőződésünk, hogy hazánk morális, gazdasági, társadalmi, bizalmi-és hitelességi válságából egy szabad, demokratikus választás útján létrehozandó országgyűlés által elfogadott kormány és annak hiteles programja nyújthat reményteljes kiutat. A civil társadalom széles köreinek határozott véleményét tolmácsolva kijelentjük, hogy erre irányuló törekvését helyeseljük és támogatjuk. Kérjük ezért, hogy éljen minden alkotmányos jogával és morális lehetőségével az előrehozott országgyűlési választások érdekében!

Budapest 2009. március 26.

Támogató aláírók:

Magyarországért Egyesület -- Makovecz Imre

Civilek a Nemzetért Kh. Egyesület --Varga László
Demokratikus Politikai Kultúráért Alapítvány - DEPOK-- Fricz Tamás, Simon János
Gyermeki és Ifjúsági Jogvédő Alapítvány --Kota Mária
Honfoglalás 2000. Egyesület --Szilvásy György
Hun Fokos Szövetség -- Dr. Pócs Alfréd
Kárpáthaza Nemzetőrség - dr. Papp Lajos
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége -- Dr. Galgóczy Gábor
MAGOSZ --Obreczán Ferenc
Magyar Adófizetők Országos Szövetsége --Varga István
Magyar Hírlap, Echo Tv -- Széles Gábor
Magyar Konzervatív Alapítvány -- Piukovics Gábor
Magyar Nemzetstratégia Szövetség -- Dr. Bogár László, Jankovics Marcell
Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége -- Fetzer János, Orbán József
Magyar Szociális Fórum, Civil Nemzeti Csúcs -- Jánosi Gábor, Sipos József, Dr. Simó Endre
Magyarországért Egyesület -- Dr. Bencze Izabella, Dr.. Molnár Attila
Mezőgazdasági Gazdasági Társaság Szövetsége -- Nagy Sándor
Munkástanácsok Országos Szövetsége -- Palkovics Imre
Nemzeti Fórum -- Dr. Kelemen András
Nemzeti Jogvédő Alapítvány -- Dr. Gaudi-Nagy Tamás,
Október 23. Bizottság -- Dr. Szöőr Anna
Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület -- Csizmadia László
Pécs megyéspüspök -- Dr. Mayer Mihály
Polgár Info -- Törőcsik Attila
Polgári Körök Országos Szövetsége -- Bíró Ildikó
Százak Tanácsa soros elnökség: -- Schulek Ágoston
Sziklára Épített Ház Alapítvány -- Dr. Várhelyi Ilona
Szövetség a Nemzetért Alapítvány -- Hende Csaba

Civil Összefogás Fórum
Budapest, 2009. március 26.


Forrás: Nemzeti Hírháló

 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Szocialista vesztegetés
  2009-03-31 06:38:54, kedd
 
  Szocialista vesztegetés Dombóváron - aláírásba kezd a Fidesz

Hiába szólította fel lemondásra a dombóvári Fidesz a megvesztegetési botrányba keveredő helyi szocialista polgármestert, az MSZP-s többségű közgyűlés napirendre sem engedte az indítványt.


Szabó Lórándot egy helyi fideszes képviselő jelentette fel a Legfőbb Ügyészségen, miután az MSZP-s polgármester 2 millió forintot, és egy tanácsnoki állást ajánlott azért, hogy álljon el az ellene indított rágalmazási per folytatásától. Időközben a vesztegetési botrányba keveredett Szabó Lóránd is feljelentést tett, a két ügyet egyesítették, a nyomozás befejezésének várható határideje május 20-a.

A Fidesz dombóvári csoportja szerint a város polgármestere visszaélt hivatali hatalmával, hűtlenül kezelte a közpénzeket és csalárd módon igyekezett megvesztegetni egy önkormányzati képviselőt. Álláspontjuk az, hogy nem tűrnek meg ilyen városvezetőt, ezért lemondásra szólították fel.

,,Dombóvár város megsértett, szégyenbehozott polgárai nevében is követeljük a polgármesteri megbízásra ajánló helyi MSZP, SZDSZ és a Szövetség Dombóvárért szervezetektől, hogy vonják meg további bizalmukat és határolódjanak el Szabó Lórándtól, aki erre méltatlanná vált" - nyilatkozta Dr. Fél Pál fideszes önkormányzati képviselő.

A dombóvári önkormányzat működési szabályzata szerint, ha valaki napirendtől eltérő indítványt tesz, annak napirendre vételét meg kell szavazni. Ez azonban nem történt meg, így a lemondásra vonatkozó indítványt nem is hallgatta meg a testület. Szabó Lóránd azt mondta, a rendőrségi nyomozás lezárásáig nem foglalkozik az üggyel.

,,Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ezt az ügyet, mivel ez az igazságszolgáltatás asztalán van, már kezelje úgy, hogy amíg az igazság ki nem derül, addig szerintem nem lehet eldönteni, hogy mi történt" - közölte Szabó Lóránd Dombóvár MSZP-s polgármestere.

Miután napirendre sem vették az előterjesztést, a fideszes képviselők elhagyták az üléstermet. Az ellenzéki párt aláírásgyűjtést kezdeményez a szocialista polgármester lemondásáért.

(hírTV)Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Új honfoglalók
  2009-03-31 06:34:45, kedd
 
  "Nyírtass csak az első lépés" - Új honfoglalók - feltétlenül hallgasd meg!

Az eredeti kísérő levél:
Ne mulasszátok el meghallgatni. Ezt nem kofák mesélik a piacon, hanem a rabi hírdeti a szószékról Nektek! Hogy vegyétek tudomásul végre, amit mulyán tűrtetek az most elrendeltetett. Az a nép amely nem képes tetü nélkül élni vakarózzon és pusztuljon oda ahová való. Egy európai nemzet amely nem a saját neméből, parasztságából fejlesztett polgárságot, hanem azt jobbágyként tartotta, hogy legyen aki a földjét turja, kovácsnak meg beengedte a cigányt, drótosnak a tótot, bankárnak meg bérlőnek meg a zsidót, az viselje a következményeket és szolgáljon nekik. Várjad őket! Jönnek ők haza! De ti rongyos hülye, tunya magyarok hová lesztek?
(olvasónktól)

Forrás :Nemzeti Hírháló

VIDEÓ:Link


Hogyan hull a héber ölbe 70 hektár, tóparton?

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér.

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."
De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten háta mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni...
Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal...
Joáv merész (=pofátlan) üzletember volt, így egy fondorlatos tervet eszelt ki a sukorói 70 hektár megszerzésére.
Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe. Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között. Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:
"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.
"Tisztelt Joáv Blum!
Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."

2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de ... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között. A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.
A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).
De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.
Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.
Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:
"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."
Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...
A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért...
"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" -írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.

"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás. Felháborító eljárás" - mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott - a törvény szerint - a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt ...
A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.
Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni.
Mit ad Isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát...
(Vastagbőr)Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létezik-e kritikus tömeg?
  2009-03-31 06:27:42, kedd
 
  Olvasóink írják: Létezik-e kritikus tömeg?+Hozzászólások


Lassan 10 éve, hogy nem történik semmi előrelépés hazánkban. Elindultunk, majd egyre gyorsabban száguldunk lefelé a lejtőn...

Egy jó hónapja jelent meg az Élet és Irodalomban Bokros Lajos ,,A reformok kritikus tömege "című közgazdasági publicisztikája, amely egyedülállóan átfogó és közérthető módon fogalmazta meg azon akut problémákat, amelyekkel a jelenlegi nagy politikai erők nem voltak képesek az utóbbi években (2001-től) szembenézni; (a szociális ágazat kivételével) az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás és az adórendszer.

Az értő szem számára a tanulmány őszintén és egymásra épülően vázolja fel a valóságot, az omladozó állam rozsdás és pazarló gépezetét. Míg a környező országok vezetői tudtak élni a konjunktúra adta előnyökkel és - többek között - Bokros tanácsaival is, addig nálunk szitokszó maradt nevének említése.

Pedig Bokros 1995-ben már egyszer ,,beáldozta magát" az ország pénzügyi stabilitása érdekében, és mára már kevesen vitatják el tőle, hogy intézkedései az alapvető feltételeit teremtette meg az 1996-2000 közötti gazdasági növekedésnek.

Persze ezt a tényt akkor is, most is sokan igyekeznek félremagyarázni, elbagatellizálni. 1995-ben Hornék is ,,csak" azért mertek szembenézni a realitással, mert az államcsőd már az előszobában volt. Azóta sem volt Magyarországon kormány, amely érdemben és átfogó módon hozzányúlt volna a terhes posztszocialista hagyatékhoz. Lassan 10 éve, hogy nem történik semmi előrelépés hazánkban.

Elindultunk, majd egyre gyorsabban száguldunk lefelé a lejtőn, és talán már több is, mint 10 éve, hogy néhány, magát nemzetmentőnek beállító politikus demagógiájának káros szelleme megszállta hazánkat.

Az emberek jelentős részéből a sajtón, médián keresztül (is) kiirtották a szabad gondolkodást, a toleranciát, az objektivitást, mellyel egy ördögi körbe terelték hazánkat. Ha visszaemlékszünk, a 2002-es, 2006-os választási kampányok nem szóltak másról, csak a zabolátlan ígérgetésekről, arról, hogy gyakorlatilag megvásárolható árucikként kezelték a választókat.

Amikor pedig kiderült, hogy már majdnem kétszeresen feléltük a közösség erőforrásait, és ránk szakadt a rideg ködfelhő (válság), nem azt mondják, hogy fent a hegytetőn napos meleg idő van, menjünk fel oda, hanem megint a lustaság és a tehetetlenség győzedelmeskedhet.

Amíg ez az elkábított választói réteg relatív többségben marad, addig hiába álmodozunk egy jobb jövőről. A nagy kérdés az, hogy mikor erősödik meg, mikor lesz többségben, mikor aktivizálódik az a bizonyos kritikus tömeg, akiknek elege van már a két impotens párt hosszú évek óta tartó szánalmas és terméketlen vergődéséből, akik hajlandóak lennének saját magukért és talán unokájukért is a mában áldozatot vállalni, tennék ezt azért, hogy egy igazságosabb és fenntartható elosztó-kirovó rendszer jöjjön létre.

Tele van már a hócipő az elmékre, családokra, munkahelyekre, iskolákra, médiára és nem utolsó sorban pénztárcánkra rátelepedő, élősködő politikai mentalitásból, azokból a szélhámosokból, akik politikai hovatartozásukból eredően, de jure nem létező előjogokat, gazdasági előnyöket vindikálnak maguknak.

Közben pedig riválisokat sároznak be, tehetségeket sorvasztanak - illetve üldöznek el, hiszen ebben a politikai közegben csak néhány ember lehet okos, a többieknek marad az engedelmes alattvalói szerep. Ha a fenti gondolatokat is figyelembe vesszük, akkor már más értelmet nyernek a Bokros Lajos által felvázolt elképzelések.

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, hangzik a mondás. Hiszem, hogy létezik az a kritikus tömeg, hamarosan tiszta vizet önthetünk a pohárba, és lelepleződnek a magyar politikai közélet szerepjátszói.

A válság még sietteti is ezt a szerintem törvényszerű folyamatot. Stílszerűen írva, minden rosszban van valami jó!
Kolozsi Péter, Debrecen (levelek@kolozsipeter.hu )Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Baglyok és tudósok
  2009-03-31 06:25:34, kedd
 
  BAGLYOK ÉS TUDÓSOK a bölcsek és a szórakozottak

Az MTA Tudomány- és Technikatörténeti Bizottsága, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természettudományi Múzeum az áprilisi tréfálkozás jegyében összejövetelt szervez "BAGLYOK ÉS TUDÓSOK - a bölcsek és a szórakozottak" címmel.

A rendezvény időpontja 2009. április 1. (szerda) 14:00 óra. Helyszín: MTA Székház Díszterme (Budapest, V. kerület, Roosvelt tér 9.).

A Székház előcsarnokában a Magyar Természettudományi Múzeum bagolykiállítást mutat be.


Forrás: Magyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületLink
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Mentett sünök
  2009-03-31 06:14:37, kedd
 
 Mentett sünöket engedtünk szabadon

Huszonhat tüskéshátú rovarevővel gyarapodott a Börzsöny állatvilága! Ennyi mentett sünt engedtünk ugyanis szabadon e héten kedden a Pest megyei Nagybörzsöny térségében. A sünöket jó szándékú emberek hozták be az Állatkertbe a tavalyi év során.
Mentett sünöket juttattunk vissza a szabad természetbe. A huszonhat állat még a tavalyi évben került be az Állatkert természetvédelmi mentőhelyére, különböző okok miatt. Akadtak például olyan állatok, amelyek elárvultak, miután az anyaállat elpusztult egy fűnyíró kasza okozta sérülések miatt, de voltak olyanok is, amelyek egyszerűen csak legyengültek, vagy más ok miatt került veszélybe az életük. A behozott állatok a természetvédelmi mentőhely munkatársainak féltő gondoskodása mellett kellően megerősödtek, ám a tavalyi évben már nem lehetett őket szabadon engedni, hiszen túl késő volt már ahhoz, hogy időben téli álomba merüljenek. A szabadon engedésre így a tavasz beköszöntével kerülhetett sor leghamarább.

A huszonhat állatot a Börzsöny nyugati, az Ipoly völgye felé eső oldalában, a Pest megyei Nagybörzsöny térségében engedtük szabadon. Természetesen nem egy helyen, csoportosan, hanem egy nagyobb terület több különböző pontján, hogy a jobbára magányosan élő állatok kellően szétszóródhassanak.


Forrás:Fővárosi Állat és NövénykertLink
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Humor
  2009-03-31 06:07:02, kedd
 
  - Péter, ne felejtsd el, a férjem fél óra múlva hazajön!
- És? Én nem csináltam semmit!
- Akkor igyekezz!

- Két vadász cserkészik az erdőben, s egyszer csak elszáll a fejük felett egy sárkányrepülő.
Egyikük villámgyorsan vállához emeli a fegyverét, céloz és tüzel.
Milyen madár volt ez, komám ? kérdi a társa.
Fogalmam sincs róla. De az biztos, hogy az embert azonnal elengedte.

- Mit szól hozzá, hogy így megszaporodtak az ikerszülések?
- Miért csodálkozik ezen? Ilyen közbiztonság mellett nem csoda, hogy már az újszülöttek
sem mernek egyedül a világra jönni.

Egy vidéki fiú meghallja, hogy apja, nagyapja és a dédnagyapja is a 21-ik születésnapját azzal ünnepelte,
hogy a saját lábán ment át a falu végén található tavon. Gondolja, hogy ezek szerint a családban apáról-fiúra száll a vízen járás képessége, ezért kitalálja, hogy a 21-ik születésnapján ő is átgyalogol a tavon.
A nagy napon az öccsével beülnek egy csónakba és beeveznek a tó közepére. Itt a fiú kilép a csónakból, ám egyből elsüllyed. Mikor nagy nehezen az öccse kihúzza a vízből, egyből szalad a dédnagyanyjához panaszkodni.
- Dédi, hogy van az, hogy apám is tudott a születésnapján a vízen járni, a nagyapám is és a dédnagyapám is, én meg nem tudok? Valami átok ül rajtam?
A dédnagyanyja leülteti, és elkezdi mesélni neki:
- Tudod, kis unokám ennek egyetlen nagy oka van. Apád, nagyapád és a dédnagyapád is januárban született,te pedig júliusban...
 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 172 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2231 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2272
  • e Hét: 8753
  • e Hónap: 38717
  • e Év: 2066925
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.