Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 301 
Titokzatos ősi érzékszerv
  2009-03-31 18:33:32, kedd
 
  Sokak szerint csak a szerencsén múlik, hogy bizonyos dolgokat előre megérzünk. Mások azt állítják, a hatodik érzék ősi képességét a modern ember már képtelen használni.

A hatodik érzéket sokan természetfeletti képességnek tartják. Pedig az érzékszerveken túli észlelésről ma már sokat tudunk. Sámánok, látók és próféták jóslatai bizonyítják, hogy a régi társadalmak tagjai is hittek a láthatatlan érzékszerv, a harmadik szem létezésében. Hihetetlen jóslatok sora látott napvilágot, gondoljunk a bibliai jövendölésekre, a delphoi jósda üzeneteire vagy Nostradamus látomásaira.

A tudomány másfél évszázada tanulmányozza ezt a csodát. A tudósok azt gyanították, hogy lennie kell valamilyen megmagyarázhatatlan emberi képességnek, amelynek segítségével többet észlelünk a világból. Ezt a hagyományos érzékelésen túli képességet nevezték el hatodik érzéknek, harmadik szemnek.

Felnyitható a lezárt szem
Szabó Eszter természetgyógyász szerint a homlokcsakra energiaközpontja akkor érzékeli a külvilágot, ha testünk kiegyensúlyozottan működik. A test csakráit a meridiánok (energiacsatornák) kötik össze. Ha a csakrák tiszták, a csatornákon áramlik az energia, és a legmagasabb szinten is fény gyullad. A babák 3-4 éves korig rendelkeznek ezzel a képességgel. Látják a minket körülvevő energiaburkot, megérzik, hogy jó vagy rossz emberrel van-e dolguk.

E jelenségek közé sorolják a telepátiát vagyis a gondolatátvitelt, a távolba látást és a jövendőmondást. Látszólag mindhárom tulajdonság hozzánk tartozik, mégsem tudjuk használni őket. Legalábbis ezt hisszük. Az érzékszerveken túli érzékelés azonban inkább tudattalan, ösztönös cselekedeteinkhez kötődik. Ilyenkor észre sem vesszük, hogy hatodik érzékünket használjuk. Számos cselekedetünk viszont bizonyítja, hogy naponta élünk elfeledettnek hitt képességünkkel.

Mosolygunk, ha felhív bennünket az, akire épp gondolunk, vagy szembe jön velünk az utcán az emlegetett barát. Megérezzük, ha segítségre van szükségük szeretteinknek, lekéssük azt a vonatot, amelyről kiderül, hogy rossz állomásra vitt volna. Szerencse, mondják sokan. Pedig a hatodik érzék tudatos használata sok bajtól és kellemetlenségtől óvhatna meg minket.
 
 
2 komment , kategória:  Ezoterika  
Gyógyító hangok
  2009-03-31 18:31:11, kedd
 
  Míg gyerek vagy, énekelsz, ha boldog vagy. Kiabálsz, ha mérges. És sírsz, ha baj ér. Felnőttként többnyire másként viselkedsz. A jó modor ugyanis azt kívánja, hogy lehetőleg rejtsd el az érzelmeidet. Rosszul teszed.

Szakértők állítják: az érzések hangos kifejezésének visszatartásával a
legegyszerűbb és legkönnyebben végrehajtható stresszoldó technikát iktatjuk ki életünkből. Egy olyan módszert, amely a hangulat javításán túl akár gyógyításra is képes.
Rezgés: teremtő erő

Hajdan az éneklés a mindennapok természetes részének számított. Elődeink daloltak, amikor dolgoztak, amikor istenüket imádták, és persze saját örömükre is. Fogalmuk sem volt arról, hogy eközben az ősi gyógymódot, a hangterápiát gyakorolják. India, Tibet, Görögország és Egyiptom ezoterikus iskolái már ismerték a hang fontosságát. Sőt a rezgést tartották a világmindenség teremtő erejének. Apolló például a zene és a gyógyítás istene is volt. A hangok gyógyító erejébe vetett hit valahogy kikopott az emberek tudatából a későbbi
évszázadok során. Napjaink hangterapeutái ezt a tudást élesztgetik. Szerintük a betegség nem más, mint a test valamelyik szervének diszharmonikus rezgése. Ha az adott szervre jellemző egészséges rezgésszám megváltozik, feltűnt a betegség.
Hang: old, növel, megszüntet

Ha pontosan meg lehetne határozni az egyes szervekre jellemző rezgésszámot, pofonegyszerű lenne a gyógyítás. Kísérletek bizonyítják, bizonyos harmóniák hallgatása csökkenti a szívverések számát, nyugtatólag hat az agyra, az egész szervezetre. Más esetekben a terapeuta speciális hangokat bocsát a test különböző pontjaira. Ily módon képes megszüntetni a fejfájást, oldani a stresszt, növelni az energiaszintet. Énekelj hát minél többet, erőlködés nélkül. Tanuld meg úgy képezni a hangokat, hogy szinte az egész testedből áradjanak.
Dal: könnyebb lesz a lelked

A zümmögés: megnyugtat.
A hangos ásítás: fáradtság ellen kiváló, oldja az állizmok feszültségét.
A hangos sóhaj: felszabadít minden feszültség alól.
Az ének: könnyebb lesz a lelked. Dalolj a rádióval - ha teheted - , munka vagy vezetés közben, és persze a fürdőkádban is.
Tapasztald ki, melyik zene miképpen hat rád, javítja-e a hangulatodat.
Szakértők kimutatták, hogy a gregorián énekek például kifejezetten nyugtató hatásúak.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Álmok 2
  2009-03-31 18:27:12, kedd
 
  Harmonikusabb életet élhetsz, ha megfejted álmaidat

Nagy-Pál Ilona asztrológus-álomfejtő: Az álmok minden ember számára nagyon fontosak. Általuk próbál üzenetet küldeni a tudatalattink arról, milyen állapotban van a lelkivilágunk. Az álmok a rejtett szféránk hírnökei. Pontos jelzéseket küldenek egy-egy életterületünkről vagy életszakaszunkról. Keveredik bennük a jelen, a jövő és a múlt. A megoldatlan ügyek mindaddig visszatérnek, amíg szembe nem nézünk velük. Ha hajlandóak vagyunk arra, hogy észrevegyük hibáinkat, akkor álmaink minden esetben a kellemes jövőt vetítik előre. A rossz álmoktól sem kellene félnünk, hanem értelmeznünk kéne őket. Ha egyedül nem megy, keressünk fel álomfejtőt vagy sorselemzőt. Ő utat mutat, tükröt állít a páciens elé, megpróbálja felismertetni vele az álmok üzenetét. Sokan belefásulnak a mindennapokba, de egy álomfejtő szak-ember segítségével felfedezhetik belső gazdagságukat, egyéniségüket, ezáltal szebbé, kiegyensúlyozottabbá tehetik az életüket.
Mit miért álmodunk?

Álom: vizsgáznod kell valamiből, amiből egyszer már megfeleltél. Most azonban nem tudtál felkészülni.
Megfejtés: kételkedsz a képességeidben. Megijedsz a kihívásoktól, pedig sikerül megoldanod a legnehezebb helyzeteket is.
Üzenet: nem szabad alábecsülnöd képességeidet. Feleslegesen félsz, úgyis megállod a helyed. Nem vagy hamiskártyás, akinek teljesítmény nélkül, érdemtelenül sikeres az élete.

Álom: mozognak és kihullanak a fogaid. Hiába próbálod őket visszanyomni a helyükre, kísérleted kudarcba fullad.
Megfejtés: a fogak olyan dolgot szimbolizálnak, amely ha elromlik, nem hozható helyre. Általában a szépség és az egészség elvesztésével kapcsolatos félelmeket jelképezik.
Üzenet: lehet, hogy túlterheled magad, menj szabadságra. Próbálj minél több bókot bezsebelni a környezetedtől.

Álom: fontos utazásra készülsz, de képtelen vagy befejezni a készülődést. Megállás nélkül csomagolsz, hiába keresgéled az útleveledet.
Megfejtés: az elkésős álmokat látók a valóságban precíz emberek. Feszes tempót diktálnak maguknak, de kitűnően szervezik meg életüket.
Üzenet: ne aggódj annyit. Nem dől össze a világ a késéstől. Ha ezt elfogadod, nem fognak többet efféle álmok kínozni.

Álom: kellemes pásztoróra előtt állsz. Partnereddel éppen a legkellemesebb részhez érkeztek, de a csúcs előtt megzavarnak benneteket.
Megfejtés: ez kedvcsináló álom, a beteljesülés előtt vége szakad. Valószínűleg érzéki ember vagy, de nem vagy képes lazítani.
Üzenet: engedd el magad, vetkőzd le gátlásaidat. A szeretkezés nem bűn, add át magad a szerelem gyönyörének.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Álmok
  2009-03-31 18:25:59, kedd
 
 

Éjjeli műszakban a lélek

Cikk küldése Nyomtatás 2005.10.18

A fejünkben éjszakánként lepergő filmek kódolt üzenetek, megmutatják, mi rejtőzik a tudattalanunkban. Ne hagyd őket figyelmen kívül, próbáld megfejteni az értelmüket. Az álom a lélek telefonhívása, figyelmeztetés, mely tudatunk ismeretlen mélységeiből szól.

A rossz álmoktól sem kell félnünk, inkább próbáljuk értelmezni őket. Ha beismerjünk hibáinkat, szép jövőt vetítenek előre az éjszaka pergő képsorok. Módosult tudatállapot - leginkább így írható le az alvásnak az a szakasza, amelyben álmaink keletkeznek. Ilyenkor emlékezetünk és képzeletünk képei keverednek a valóság elemeivel. C. G. Jung (1875-1961), a neves svájci pszichiáter kijelentette: ,,Az álom az álmodó belső környezetét ecseteli, azt, aminek igaz és valós voltát a tudat egyáltalán nem ismeri el vagy csak berzenkedve." Az álmok azóta is foglalkoztatják a tudósokat, de arra a mai napig nincs végleges válasz, hogy miért álmodnak az emberek. Egy dolog azonban biztos: az álmokra szükségünk van. Ezek elengedhetetlenek a megfelelő szellemi működéshez, a lelki egyensúly kialakulásához, a mindennapi életünkhöz.

Bár vannak, akik azt állítják, sosem álmodnak, a kutatások az ellenkezőjét igazolták. Az emberek többsége éjszakánként nem is egy álmot lát, de előfordulhat, hogy nem emlékszik rájuk. Egyes vélemények szerint az álom ablak a tudatalattira. A megjelenő képek sűrítmények, vagyis minden elemük valami nagyobb dolgot jelképez. Álmaink képekből, jelenetekből állnak, amelyeknek szemlélői vagyunk. Legtöbbször hiánypótlásra használjuk őket, gyakran jelennek meg bennük kétes erkölcsű vagy logikátlan elemek.

Megfejtésük érdekes és izgalmas feladat. Az éjszaka lepergő filmek jelek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Szakemberek szerint az álmok többsége az előző nap eseményeivel foglalkozik, egyfajta szemeteskosárként szolgál a napi történések rendszerezésekor, de megjelennek bennük rejtett énünk titkos gondolatai is. Ezek általában többször visszatérnek, figyelnünk kell rájuk, mert valóban akarnak tőlünk valamit. A visszatérő álmokban ősfélelmek, burkolt problémák, lelki gátak és titkos vágyak jelennek meg, amelyeket ébren nem tudunk vagy nem akarunk tudomásul venni. Minél gyakrabban kínoznak minket ezek az álmok, annál fontosabb lenne, hogy alaposan foglalkozzunk velük.

Éjjeli kiruccanásaink nemcsak érzelmi villámhárítók, amelyek tehermentesítik a lelkünket, hanem igazi újdonságok, énünk ismeretlen felének hírnökei. Mindez úgy működik, mintha egy távolsági telefonhívás érkezne a lelkünk mélyéről. Néha tiszta a vonal, érthető az üzenet, máskor zajosan, recsegve jut csak el hozzánk, ilyenkor időt kell szánnunk a megfejtésére. Ha eleget gyakoroljuk, a nehezen érthető jelzéseket is gyorsan meg tudjuk fejteni. Aki pontosan emlékszik álmaira, és képes őket értelmezni, az nemcsak jobban alszik majd, hanem jobban is él.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Bizalom
  2009-03-31 18:23:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes versek  
Hemingway
  2009-03-31 18:22:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes versek  
Mond
  2009-03-31 18:20:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes versek  
Soha nem adom fel
  2009-03-31 18:17:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes versek  
Kryon
  2009-03-31 18:16:38, kedd
 
  Csak, akik önnön teremtésük körén belül ülnek, azok élnek békében.  
 
0 komment , kategória:  Angyali utmutatások  
Arkangyali utmutatás
  2009-03-31 18:15:37, kedd
 
  Tisztánhallás

Zadkiel arkangyal

"Figyelj mások vagy a benső hangod szerető útmutatására."


,,Nagyon tisztán hallod a mennyei útmutatást. Ismétlődő üzenetek formájában arra buzdít, hogy a magad vagy mások érdekében tegyél valamit a helyzet javulása végett. Külön figyelmet szentelj mindennek, amit a fejedben és a fizikai füleddel hallasz. A szeretetteljes isteni irányítás újra és újra jelentkezik, és mindig a lényeget ragadja meg. Kérd a segítségemet, ha szeretnéd világosan érteni, amit hallasz."

Zadkiel aurája sötét indigókék. Amikor lápisz lazulit viselünk, közelről érezhetjük a jelenlétét. Ha szeretnénk tisztán hallani az Ég hangját, tartsuk a szemöldökünk fölé ezt a követ, így életre kelthetjük a fülcsakráinkat.
 
 
0 komment , kategória:  Angyali utmutatások  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 301 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 301 db bejegyzés
e év: 4658 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 667
  • e Hónap: 1366
  • e Év: 104376
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.