Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/115 oldal   Bejegyzések száma: 1147 
Érthetően, nagy az ijedség
  2009-03-31 22:54:08, kedd
 
  Barátaim!

Érthetően, nagy az ijedség. Tragikus híreket olvashatunk, láthatunk. Az ember joggal tarthat attól, hogy minden elveszhet, amiért évek óta, (húsz év óta) annyit tettünk, amihez arcunkat, személyes hitelünket adtuk. Az országos pártvezetés "béna kacsává" vált. A kialakult politikai válságot meg kell oldani, a pártot a vezetés kollektív tehetetlensége nem temetheti maga alá. Eszemmel tudom, szívemmel érzem, hogy az MSZP nélkül Magyarországon nincs demokrácia és a társadalom többségének nincs boldogulási esélye.

Mi, mit tehetünk?
1/ Mindenek előtt amennyire lehetséges őrizzük meg nyugalmunkat. Sok az álhír és a hiszti. Elterjedt például, hogy Gyurcsány Ferenc pártot alapít. Nem igaz. Vagyis, akik arról értekeznek, hogy a hálátlan MSZP-t el kell hagyni és a "Feri vezetésével" egy új pátot alapítani, azok valójában a szocialista párt "elemdéefesedését" indíthatják el. Orbán és Kóka szándékai szerint cselekszenek az ők érdekeit szolgálják. Azt javaslom, hogy szervezetünk tisztségviselői az önkormányzati képviselők higgadtan reagáljanak a történésekre, ne fokozzák a nyugtalanságot. Egyeztessünk.
2/ A jövő hétre elhatározott terveinket valósítsuk meg. A keddi szembenéző, a csütörtöki aktivistatalálkozó lehetőség a beszélgetésre, a helyzettisztázásra, egymás bátorítására stb.
3/ A következő vasárnapi kongresszus előtt a titkárokon keresztül gyűjtsük össze tagjaink véleményét.

Üdvözlettel Borszéki Gyula


http://index.hu/belfold/2009/03/21/gyurcsacsany_konstruktiv_bizalmatlansagi_indit vanyt_akar/
************************

"...azok valójában a szocialista párt "elemdéefesedését" indíthatják el. Orbán és Kóka szándékai szerint cselekszenek az ők érdekeit szolgálják."

Uram Leninem! Tudtuk, hogy Kóka elvtárssal kígyót melengetett a Mi Ferink a kebelén, de hogy kígyósága mellett a zOrbán ügynöke is volt másodállásban! Miket kell megélnünk!



Bizony, bizony, mellyünkbe mart az a hálátlan áspiskígyó!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazafutás
  2009-03-31 22:52:46, kedd
 
  Hazafutás

2009.03.31.

Szerencsére az országos Bajnai-hisztéria hullámai közepette is akad néhány honatya, aki a rekeszizmainkat püföli, nehogy úgy maradjunk. Tegnap Répássy Róbert verte ki a hisztit - egyébként jogosan -, a piti ügyből kis móka kerekedett, mi pedig végre felszabadultan tudtunk röhögni 1,5 másodpercig. Aztán megláttuk a tévében Gordont, és jól a pofánkra fagyott. Nem baj, mi a rövidkékért is hálásak vagyunk.

Répássy bőszen interpellált, Drazsét célozta meg a verbális köpőcsővel, mégpedig Gyurcsány "szégyenteljes" mondataiért, amelyek szerint a bírák és az ügyészek a Fidesz felé hajladoznak. A frakkhelyettes befejezte a dörgedelmet, lecsüccsent. Ekkor következett a válasz, a viszontválasz, végül az a bonyolult mozdulatsor, amelyet a legjobban szeretnek csinálni a képviselők, mivel nem kell hozzá az agyukat használni. Megnyomni a gombot. Az Országgyűlés egyébként 187 igen és 175 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta Drazsé válaszát, de itt nem ez a lényeg. Hanem az a horror, ami 14 óra 21 perckor játszódott le az ülésteremben.

A szavazáson - és ez jól kivehető az ülésről készült felvételen - a gaz Schiffer János megnyomizta a gombját, majd gyorsan utána Puch Laciét is. Ilyet magyar ember nem csinál. Répássynak tökéletesen igaza van abban, hogy Schiffer menjen a pitsába, és monnyonle. Olyan nincs, hogy más helyett szavazunk. Az gusztustalan dolog. Komolyan. Volt már ilyen, akkor is lemondással végződött a dolog. Ez olyan, amin egyszerűen nincs mit tanakodni. Csomagolás, elköszönés, hazafelé, otthon, a tévé előtt lehet folytatni a nyomkodást.

De nem. Schiffer filozófiai vitát kívánt nyitni a történtekről. Az ő verziója szerint Puch már a sor szélén állt, de a keze nem ért el a szavazógombig. (Második sor harmadik szék, Schifferé a négyes) Ezért "segített neki" nyomni. Leszarja, hogy mit mondott Répássy (az interpellációt is), mivel "Puch már jelen volt fizikailag,és egyértelműen kinyilvánította azt a szándékát, hogy igennel kíván voksolni".

Azon felül, hogy Schiffer ritka nagy vicceset mondott, elképzeltem. Puch pisilni megy, mert Répássy alatt mindig rájön a vesehajtó. Bár mindent megtett, hogy kint maradjon, amikor meghallotta Draskovics hangját, valami mágnesként befelé kezdte vonzani. Beért a terembe, akkor kezdődött a szavazás. És innentől lassított filmben látunk mindent. Lendvai frankonérós pillantással veszi észre a képviselőt. Szemében szikra pattan, fülcimpájában dühös izom rándul görcsbe. És Puch végre megérti: nem olyan időket élünk, amikor csak úgy nem nyomunk. Nyomásgyakorlás van.

Vangelis (Tűzszekerek) és Puch elindul. De jaj, mintha vízben gázolna, hiába feszíti az akarat, lábai alig engedelmeskednek a szív parancsának. Az ellenzéki küzdőtéren Ágh Péter és a Fidesz más prominensei már fel is mutatták a "Fuss, Laci, fuss!" feliratú táblát, amelyet még március 16-án készítettek, hátha jó lesz valamire. Laci ijedten bólint. Fut. Schiffer közben érzi, hogy valami baj van, valami nagyon nagy, ezért jobb fejével bal válla fölött lassan hátranéz. Meglátja Puch kétségbeesett küzdelmét az idővel. Az idő jobban áll. Schiffer arca eltorzul a döbbenettől. Közben a Lendvai szeméből kicsapó villám még csak most találja el a száguldó képviselőt. Ez egy pillanatra még jobban lelassítja amúgy sem acélos lendületét. És - borzalom - a gombnyomás már tart. Schiffer még mindig Lacit figyeli, közben jobb kezével jobb zsebéből előveszi középső mutatóujját, s (vakon!) rutinosan megtöfköli a megfelelő gombot.

Puch már majdnem odaér. Tüdeje parázslik, patakokban folyik róla a víz, lábai reszketnek a kimerültségtől. Egy pillanatra láthatjuk Orbán Viktor arcát, ahogy mosolyogva, de némi szomorúsággal figyeli a heroikus küzdelmet. Nem fog sikerülni Lacinak. És tényleg nem. Már a padsor szélén jár, már csak egy méter választja el a gombtól. Érzékszervei kiélesednek. Mindent kristálytisztán lát, hall, szagol. Még a kis rántottamorzsát is észreveszi a nyomófelületen, amely szája szegletéből pottyant oda fél órával azelőtt. És tudja, hogy nincs tovább. Tiktak, tiktak, tiktak. Puch nyújtaná a karját, hogy tigrisbukfenccel próbálkozzon, de izmai már nem engedelmeskednek. Nem lehet büntetlenül ennyire igénybe venni a szervezetet.

Utolsó energiáit mozgósítva hatalmas levegőt vesz, és kétségbeesetten felbődül: "nyommeg, janibazze, nyommeg!". Schiffer bólint. Bal orrlyukából kirántja a harmadik kezét, és villámgyors mozdulattal rácsap Laci nyomijára. Egy pillanatra minden elnémul, még Kuncze Gábor klubrádiós mikrofonjának zöreje sem hallatszik. Akik figyelték a jelenetet, néma tisztelettel bámulnak a két hősre. A csapatmunka diadalát láthatták. Puch zihál, majd lassan térdre ereszkedik. A porfelhő, amelyet vágtájával okozott, szépen leereszkedik a képviselőkre, egyenszürkévé varázsolva színes egyéniségüket. "Köszönöm...", suttogja Laci, majd csendesen lefekszik pihenni.

Répássy, aki addig Ujhelyivel esemesezett, csak Puch üvöltésére figyelt fel, s még éppen látta, ahogy Schiffer megnyomja a gombot. Gyorsan ránéz az órára, tizennégy huszonegy, felírja.

"Véged van", suttogja Jánosnak, majd hátborzongató, sátáni kacajt küld a szoci felé. Nevetése lepattan a falakról, sokáig visszhangzik a megdermedt pillanatban.

És fogalma sincs róla, hogy az imént egy ember harcolt a történelemmel.


http://holdrablo.blog.hu/2009/03/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyik maffiózó a másikról
  2009-03-31 22:04:20, kedd
 
  Egyik maffiózó a másikról

"Az egy nagy disznóság" - kitálal az MSZP-s képviselő!
2009. március 31. 07:55:12

Szanyi Tibor, az MSZP frakción belül Gyurcsány Ferenc és kormánya politikájának egyik legerőteljesebb baloldali bírálója. A politikus az új kormányfőjelöltről, és a kormányról mond sok tekintetben meglepő véleményt a STOPnak adott interjújában, de nem kíméli a "potyautasokat" és a bankokat sem.

STOP: Mit gondol Bajnai jelöléséről, és az azt megelőző herce - hurcáról?

Szanyi Tibor: Így, utólag visszanézve a pályát, elmondható, hogy a folyamat végén könnyebben ment át a javaslat, mintha ezzel kezdődött volna.

- Létezik az, hogy ez egy taktika volt?

- Így is meg lehet fogalmazni, de én megengedőbb vagyok, ki lett nyitva a jelölési folyamat.

- Ön szerint, mi következik most, pontosabban szólva, mit vár az új kormánytól?

- A politika a sok színes körítés dacára egy elég szürke műfaj. Itt a "mondás" a múlt kongresszuson az volt, hogy ha a miniszterelnök személye akadályozza a kormányzati olajozottságot, akkor ő félre áll. Magyarul, a kormány rengeteg programelemmel, elképzeléssel rendelkezik, ám azok végrehajtása irgalmatlanul kemény kérdés. Az történt, hogy az egypárti támogatottságú miniszterelnökhöz képest, most egy kétpártinál is nagyobb támogatottságú kormány áll fel akképpen, hogy megszavazza az MSZP-n kívül az SZDSZ, és a függetlenek között ülő MDF egy része, ez azt jelenti, hogy Bajnai Gordon a parlamenti logika szerint bővebb támogatottsággal tud indulni, mint ahogy Gyurcsány Ferenc azt befejezte.

- Azon kívül, hogy nagyobb a támogatottsága, ez valóban egy új kormány?

- Nem gondolom. Biztosan lesznek benne újítások - eleve a külügyminiszteri és a gazdasági székeket be kell tölteni - nem tartom kizártnak, hogy egy - két minisztercsere azért válik szükségessé, mert a jelenlegi miniszter nem vállalja tovább a funkció betöltését, vagy az új kormányfő másban gondolkodik. Mindent egybevéve normálisnak tartom, benne van a pakliban, ha a kormány durván egyharmada kicserélődik, de karakterét tekintve nem lesz ez egy új kormány. Szeretnék egy fogalmat tisztázni, nevezetesen azt, hogy mindenki megszorításokról beszél - erről huhog össze - vissza rengeteg sajtóorgánum - a szónak a klasszikus értelemben vett megszorításokra Magyarországnak, mai állapotában nincs szüksége. Ettől még szükség van rengeteg ésszerűsítésre, különös tekintettel a pazarlás megszüntetésére.

Elmondom, hogy melyek a pazarló területek: tudjuk, hogy a szociális juttatásokat rengeteg potyautas is igénybe veszi, tehát szükség van a feltételrendszer szigorítására, amit kormányváltástól, válságtól függetlenül meg kell tenni. Klasszikus példám: nem hiszem el, hogy ebben az országban nyolcszázezer valódi rokkantnyugdíjas lenne, aki ezen az ágon kap különböző juttatást. Mindenki nagyon jól tudja, hogy polgármesterek százai őrjöngnek attól, amikor luxusautóval mennek a szociális segélyért némelyek. Az is látható, hogy amióta a gázár támogatást megreformáltuk és beindult, azóta majdnem a fele ki lett koptatva - jogosultsági alapon - az igénylőknek. Ezeket a dolgokat rendbe kell tenni. Mindez nyilván fájni fog azoknak, akik eddig kaptak bizonyos juttatást, most pedig potyautasnak minősülnek, és nem kapják tovább. Mindenféleképpen a fölösleges kiadások visszametszését, illetve a pazarlás megfékezését elsőrendű fontosságúnak tartom. Hogy még szemléletesebb legyek, nem lehet ma egy olyan állami vagy önkormányzati középületbe bemenni, amelyik ne lenne szétfűtve, majdnem a pokol hőfokáig. Itt, ahol ülünk - a Parlament folyosóján - nyakamat rá, hogy huszonhét - huszonnyolc fok biztosan van. Ebben benne van simán az öt - hatszáz milliárd forint, amiről beszélünk.

- Ön az elmúlt év október nyolcadikán itt a parlamentben azt mondta, hogy fölszámolódott a kapitalizmus, bedőlt, mi következik most?

Az a típusú, szabályozatlanul hagyott, bedobott gyeplőkkel működő, szabad versenyes kapitalizmus, amit az elmúlt harminc - negyven évben láttunk a világon, az, biztos, hogy bedőlt. Példaként említem, hogy a Chilében rendezett Haladó Kormányzás Világkonferencián az amerikai alelnök - Joseph Biden - nagyon egyértelműen fogalmazott. Azt mondta: "a jó hír az, hogy nagyon erősen meg lesz regulázva a világ pénzügyi rendszere, a rossz hír pedig, hogy nagyon erősen meg lesz regulázva a világ pénzügyi rendszere". Tehát az, hogy a bankok működése helyenként már a "hazárd" kategóriába tartozott szerte a világban, nálunk is, hiszen a bankok nagy csöndben azért finanszíroznak, finanszíroztak egy rakás bedőlt, eleve kétes értékű vállalkozást például az ingatlan fronton. Az egy nagy disznóság, hogy ugyanezek a bankok fapofával a rossz portfoliójukat a lakosságon akarják behajtani.

- Most mi lesz nálunk? Jön egy kormány, amelyiknek a miniszterelnöke azt mondta, hogy egy év, és neki nincsenek további politikai ambíciói, nem érdekli őt a népszerűségi mutató, de azért lássuk be, a mögötte lévő pártokat bizonnyal érdekli.

- A korrekt válaszhoz ismerni kell a parlamenti világ lelkületét. Ebben a parlamentben még egyetlen kormány nem volt, amelyik maradéktalanul át tudta volna vinni az elképzeléseit.

- A világon sem.

Egy - két diktatúrát leszámítva, valóban. Ennek okán a miniszterelnök javasol majd egy halom intézkedést, egy részük megvalósul, más részük nem. A pártok így tudják a maguk igényeit érvényesíteni. Hozzáteszem, hogy nagyon dühös voltam a múlt héten, amikor a parlament egy roppant fontos intézkedést hozott, nevezetesen megszüntette azt a lehetőséget, hogy a bankok egyoldalúan megváltoztathassák a megkötött szerződéseket. Szerintem, ha az ország lakosságát valami keményen érinti, az ez. És mégsem volt semmi komoly visszhangja. Ezerszer elmondtam, hogy amit válságkezelés címén művelt a kormány az elmúlt hetekben, az úgy jó, ahogy van. Sorolom: a 4+1 - es munkahétre való áttérés eshetősége, az európai pályázatok átcsoportosítása, ezek nagyon fontos intézkedések. Ezért van az, hogy mindenki azt mondja, hogy óriási nagy válság van, az emberek, meg mondják, hogy, ja, érzik egy kicsit, hogy rossz a dolog, de a hátukon nem érzik az ostorcsapásokat. Ez az érzet ennek köszönhető, hogy működik a válságkezelés, csak erről nem esik szó a sajtófelületeken, különösen a bulvárban.




Abban egészen biztos vagyok, hogy lesz egy halom olyan intézkedés, amivel egyet is fogunk érteni, én tavaly nyár óta folyamatosan mondom például , hogy nem biztos, hogy az ÁFA - t kellene megemelni, 23 %, az nekem kicsit sok, 21 elférne, 22 a határeset, ennek megvan a technikai indoka, mert az összes környező országban 21 % a teteje. Oly módon is lehet az ÁFA bevételeket növelni, ha a visszatérítés lehetőségeit korlátozzuk - mint ahogy például telefonra nem nagyon lehet, cégautóra, üzemanyagra nem nagyon lehet - én azt mondanám, hogy az energia ÁFA-t is érdemes lenne a "csak részben visszatérítendő" kategóriába sorolni, tehát a vállalkozások a számláik felének ÁFA-ját igényelhessék vissza.

- Mit szól hozzá, hogy jön egy miniszterelnök, aki ugyan "lightosan", de Churchill mondatával indít, miszerint "vért, verejtéket, könnyet ígér"?

Októbert idézném, amikor a miniszterelnöknek azt találtam mondani a frakció nyilvánossága előtt, hogy itt, most be kell rántani a féket. Most egyébként csak vért, verítéket, könnyet ígérhetsz. Amikor a válság ránk robbant, ugyanis még nem volt IMF csomag, még csak a körvonalai látszottak, elsőként mondtam azt, hogy ezt azonnal el kell fogadni, különben iszonyatos fejreállás következik. Hozzáteszem, ennek nem belső okai voltak, hanem külső finanszírozási okai, mert a forint nem euró.

- A "belső okokkal" nem értek egyet, mert ezt a válságot júniusban már szabad szemmel is lehetett látni.

- Maga a válság, már 2007 óta látható volt Amerikában.

- Miért hitte el a kormány, hogy megáll a határunknál?

- Ez egy hiba volt. Soros Györgyöt kellene megkérdezni a válságkezelésről - ha ki tudta robbantani, akkor megoldani is tudja - ez persze a vicc kategóriája, de minden viccnek van valamilyen alapja. Egész Európa abban a hitben ringatta magát, hogy az ingatlanpiaci buborék megáll valahol Amerika határánál. Meg is állt volna, ha Bush nem hagyja bedőlni a Lehman Brothers - t, akkor lehetett volna izolálni. Ettől kezdve elindult a dominó, amit félúton sikerült valamelyest megfogni, annyira, hogy "csak" átszivárgott Európába, meg más piacokra is. Ez egy pénzpiaci válság volt, hangsúlyozom, hogy amikor egyik percről a másikra nem tudsz magyar államkötvényt euróért eladni, az nem belső okokra vezethető vissza. Ez volt az októberi szituáció alapja, és a folyamat a mai napig is tart, ezt pótolta az IMF hitel, hogy legyen eurónk, hogy az euróban lévő adósságainkat legyen miből fizetni.

Szeretném hangsúlyozni, hogy parlamenti felszólalásban én voltam a "napirend előtti" a válság kirobbanásakor, s akkor mondtam - mint arról már fentebb szó esett - hogy recsegve ropog a kapitalizmus szerkezete. Akkor még röhögött a többi párt, hogy miről beszélek, különösen a szabaddemokraták, pedig pontosan ez volt a helyzet. Az a szabadkapitalizmus, amit eddig ismertünk, az egészen bizonyosan véget ért. Egy nagyon erős, irányított, kontroll alá vett, fejéről a talpára állított kapitalizmus lesz, mert eddig a feje tetején állt a történet. Ennek az egésznek a hátterében az a közgazdasági vagy politikai dilemma áll, hogy a neoliberalizmus, vagy a neoklasszikus, vagy a neokonzervativ - ezek szinonimák - világképnek mindig az a lényege, hogy hagyjuk szabadon szerezni a leggazdagabbakat, mert majd az lecsorog. Angolul ezt "tricle down" - nak hívják. Negyven év tapasztalata alatt láttuk, hogy nem csorog le, megfordítottuk a dolgot - ezt "ticle up"- nak hívják a jelenlegi politikacsinálók - mindenütt a világon próbálják a keresleti nívót fenntartani. Van, ahol nyugdíjat emeltek ebben az időszakban, azért, hogy a belső piacot élénkítsék. Én is azt mondom, hogy nem kellene a szociális szférához hozzányúlni - leszámítva, ahol ki kell tisztítani - mert nekem fontosabb az a nyugdíjas, aki tud vásárolni tejet, meg kenyeret a sarki fűszeresnél, mint az, hogy egyik - másik fejlesztési projektben egy ÁFA-s számlát kibocsásson valamelyik külföldi vállalkozó, és vigyen el pénzt.

- Mit gondol a másik világtünetről, a nemzeti protekcionizmusról?

- Ez most a legnagyobb kihívás. A baloldali kormányok különösen törekszenek arra, hogy az ilyenkor óhatatlanul felpattanó protekcionista szándéknak elejét vegyék. Itt most nagyon rossz üzenet lenne - Amerikának is felróják a "by America" dolgot, már vissza is szívták - nagyon komoly erők mozdultak meg, hogy nehogy belemenjünk a protekcionizmus csapdájába

- Végezetül megkerülhetetlen a nap kérdése: lesz vasárnap új pártelnök?

- Szerintem, igen. Nagy valószínűséggel abból az ötös fogatból kerül ki, akiket úgy hívunk most, hogy a két elnökhelyettes, meg a három alelnök. Technikailag ez az értelmes. Lamperth Mónika, mint friss alelnök, nem hiszem, hogy erre ugrana, Szekeres Imréről el tudom képzelni, Újhelyi István, Hiller István szerintem nem ambicionálják a dolgot, Kiss Péterről el tudom képzelni. Magyarul, szerintem Szekeres és Kiss között dől el a kérdés.



Forrás: stop.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?Direkt=56183
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hajdú-Bét és a libásokk eset
  2009-03-31 21:46:35, kedd
 
  A Hajdú-Bét és a libásokk esete a Wallis Rt-vel

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője kijelentette: ,,A Bajnai Gordon által tulajdonolt Hajdú-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tegődnek..."
A Hajdú-Bét és a libásokk esete a Wallis Rt-vel

Bajnai Gordont, az MSZP és az SZDSZ miniszterelnök-jelöltjét azzal támadják a politikai ellenfelei, mert évekkel ezelőtt az általa irányított Wallis Rt. vásárolta meg a Hajdú-Bét többségi tulajdonát, majd amikor a baromfifeldolgozó tönkrement, sok libatenyésztő nem jutott hozzá a pénzéhez.

Amikor kiderült, hogy Bajnai Gordon a miniszterelnöki poszt várományosa, Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője kijelentette: ,,A Bajnai Gordon által tulajdonolt Hajdú-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tegődnek..."

Az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy a Naplóban 1998-2006. között megjelent cikkek alapján felidézzük az egykori Hajdú-Bét szárnyalását, majd bukását.

1998. december. A Bajnai Gordon verérigazgató irányította Wallis Befektetési, Gazdasági, Tanácsadó és Vagyonkezelő Rt. 15 százalékot meghaladó részesedéssel a Hajdú-Bét tulajdonosai közé kerül.

1. A Hajdú-Bét 1998-ban 6 milliárd forintos veszteséggel zárt. A Wallis célkitűzése az volt, hogy hatékonyan működő céggé alakítsa a baromfifeldolgozót. 1999 első felében a cég 18 milliárdos árbevétel mellett még veszteséges volt.
2000. március. Melyik tulajdonos vásárolja ki a másikat? Ez volt a legnagyobb kérdése a Hajdú-Bét rendkívüli közgyűlésének.

2. Megfigyelők nem tartották kizártnak, hogy a Wallis Rt. megvásárolja a hazai bankok részesedését. Egy évvel később a szintén tulajdonos OTP közzéteszi, hogy a jelentős mértékben eladósodott, mintegy 25 milliárd forintos hitelállományt felhalmozott Hajdú-Bét saját tőkéje nő, és megkezdődött a cég kilábalása az adósságcsapdából. Ekkor 2001. elejét írjuk, és a Hajdú-Bét részvényeinek 48,3 százalékát bitrokolja az OTP, több mint 50 százalékát pedig már a Wallis Rt. A cég 2000-ben már 3,3 milliárdos mérleg szerinti eredményt ért el.
2002. május. Eladta a Hajdú-Bétben lévő tulajdonrészét az OTP Bank Rt. A társaság így már 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került.

3. A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszútávú befektetés, ami jól működik, hiszen nyereséget termel.
2003. március. Az árbevételünk odavan - panaszolta Kovács Lajos körösszakáli libatartó, aki több társával nem jutott hozzá a Hajdú-Bétnek leadott 8 ezer szárnyas árához.

4. A Hajdú-Bét eddig és ezután is fizet parnereinek - reagált a panaszra a feldolgozó vezetője hozzátéve, hogy az ágazat nehéz helyzetben van, több cég csődbe került, de a debreceni céget ez nem fenyegeti. Fél évvel később Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója már azt mondta, hogy a Hajdú-Bét különösen nehéz helyzetbe került.
2003. november. Libatenyésztők demonstráltak a feldolgozó debreceni gyára előtt.

5. Decemberben feljelentést tettek a termelők a debreceni rendőrkapitányságot a Hajdú-Bét ellen, amit a hatóság azzal utasított el, hogy nem történt bűncselekmény. December 12-én az rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. Közben egymást érik a termelői demonstrációk.

A kormány felelősséget érez a kistermelőkért, ezért nem a feldolgozót támogatnák meg, hanem a termelőknek adnának kölcsönt. Szanyi Tibor államtitkár azt követően mondta ezt, hogy az Apeh zárolta az rt. számláit. Januárban kérdésesnek tűnt, hogy a több milliárdos követelésállománnyal rendelkező termelők valaha is a pénzükhöz jutnak-e. Ugyaneben a hónapban a Hajdú-Bét önfelszámolást kért maga ellen, a Wallis pedig úgy döntött, hogy kivonul az élelmiszer-feldolgozó iparból.

A cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek a jelzálogként felajánlott ingatlanok, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből.
2006. augusztus. Az ügy kivizsgálását követelték fórumukon a Hajdú-Bét károsultjai, akik meghívták az összejövetelre Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt is.

6. Karsai József a fórumon arról beszélt, hogy az ügyet büntetőjogi szempontból kell vizsgálni, szerinte ugyanis személyi felelősség állapítható meg. Ugyanő néhány nappal később (miután találkozott Bajnai Gordonnal) közleményben tudatta, hogy Bajnainak a Hajdú-Bét felszámolásából semmiféle anyagi előnye nem származott.

* Bajnai: a program fájni fog!
* ,,Bajnai Gordon alkalmas lenne, de"
* Ön mennyiért lenne miniszterelnök?


http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/a-hajdu-bet-es-a-libasokk-esete-a-walli s-rt-vel/cn/haon-news-FCUWeb-20090331-1059399399/origin/newsletter31-03-2009
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új kezdet a Hősök terén? - "Cé
  2009-03-31 21:40:30, kedd
 
  Új kezdet a Hősök terén? - "Cél az előre hozott választás"
2009-03-31 20:28 hírTV

Több tízezer embert vár a Hősök terére a Civil Összefogás Fórum az előre hozott választások melletti kiállásért - mondta el Fricz Tamás, a demonstráció kezdeményezője. A civilek célja, hogy összefogja hazánkban azokat az erőket, akik egyértelműen kiállnak azért, hogy változások történjenek hazánkban.

"A Civil Összefogás Fórum néhány nappal ezelőtt alakult, mivel egyre többen szeretnék hallatni a hangjukat a mostani kormányzati vákuumban" - mondta el Fricz Tamás politológus, a legnagyobb ellenzéki párt oldalának adott videóinterjújában. A szakértő elmondta, hogy eddig 124 szervezet csatlakozott a fórumhoz, de folyamatosan jelentkeznek újabb egyesületek. Fricz kifejtette, hogy mozgalmukkal szeretnének a civil társadalomnak szervezett keretet adni. Az összefogásban szerepelnek civil, gazda és polgári körök, valamint egyházi szervezetek is - mondta a politológus.

A vasárnapi Hősök terei rendezvény kapcsán Fricz kifejtette, hogy céljuk az előre hozott választás melletti kiállás lesz. A civilek mindenkit várnak vasárnap délután, akik szeretnének változást az országban. Fricz a résztvevők számát illetően legalább 100 emberre számít. A rendezvényen többek között felszólal Makovecz Imre, Bencze Izabella. (MNO)

ORSZÁGOS CIVIL DEMONSTRÁCIÓ
2009. ÁPRILIS 5. 14.00 ÓRA
BUDAPEST, HŐSÖK TERE

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó bolsevik szokás,egymást írt
  2009-03-31 21:39:13, kedd
 
  Jó bolsevik szokás,egymást írtják!!!!

**********************

Gyurcsány nekiment Szekeresnek?

2009.03.31.-19:36:38

Gyurcsány Ferenc a pártelnöki széket a hozzá hű Lendvai Ildikónak adná. A Hírszerző internetes újság értesülése szerint a pártelnök-miniszterelnöknek sikerült megakadályoznia ellenlábasa, Szekeres Imre jelölését a megyei elnökök és az elnökség egyes tagjainak délelőtti ülésén.

A portál úgy tudja, Gyurcsány először mentorát, a 84 éves Vitányi Ivánt javasolta, és csak a második körben dobta be a frakcióvezető nevét. Lendvai Ildikó - Kiss Péter és Vadai Ágnes mellett - végig Gyurcsány szövetségese volt, hármójuk hűségét emelte ki a távozó pártelnök az MSZP-frakció hétfői ülésén.

A Hírszerző úgy tudja, Gyurcsány a kedd délelőtti ülésen nekiment Szekeresnek, és "gyenge minőségű embernek" nevezte az elnökhelyettest. Gyurcsány tábora a múlt héten azzal vádolta meg a honvédelmi minisztert, hogy beavatkozott a miniszterelnök-jelölésbe. Az Electrolux-vezért, Takács Jánost ugyanis Szekeres Imre emberének tartják.

Lendvai inkább a frakcióval foglalkozna, de nem hagyják

Lendvai először nem akarta vállalni a felkérést, mondván ő hogy inkább a frakcióval foglalkozna, de párttársai nyomására végül igent mondott. Állítólag Kiss Péter és Szekeres Imre is visszalépett javára.

Az ülésről több megyei elnök jött ki azzal, hogy ők ezt nem hallgatják tovább, mert hányingert kapnak.

Gyurcsány a Táncsics Alapítvány élén?

Közben a Független Hírügynökség úgy értesült: Gyurcsány Ferenc már vezető tisztséget sem akar vállalni a pártban, inkább a Táncsics Alapítvány kuratóriumát vezetné a baloldal megújítása érdekében, emellett országgyűlési képviselő maradna.

(hírTV, MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elkúrás agóniája: bolsevik
  2009-03-31 21:35:06, kedd
 
 

Az elkúrás agóniája: bolsevik módszerekkel küzd a pártelnöki székért Fletó - Libajnainak is vége?
2009. március 31. 13:44:21

Bolsevik módszerek az MSZP-ben, keresi a fecsegőt a pártvezetés. A kormányközeli Népszabóság értesülése szerint bekérették az elnökségi tagok szombati mobilhíváslistáját, hogy kiderüljön, ki szivárogtatta ki idő előtt Gyurcsány Ferenc lemondásának hírét. Nevetséges lenne, ha nem innánk mi is a levét ennek a kutyakomédiának.
Az első sajtóértesülések arról szóltak, a pártelnököt a megyei elnökök kényszerítették lemondásra. Csakhogy a megyei elnökök közleménye szerint a pártelnök lemondását kész tényként közölték velük az elnökség meg nem nevezett tagjai, és ők csak ahhoz ragaszkodtak, hogy Gyurcsány azonnal távozzon az MSZP éléről, és ne várja meg az európai parlamenti választást. No, akkor most itt ki akart és mit elérni - tenné fel a kérdést az adófizető, bár vélhetően egyre kevesebbeket érdekel, hogy mi történik az MSZP-ben.
Fletó haláltánca Libajnai végzetét okozhatja
Az elkúrás nagymestere ma reggel a megyei elnökökkel egyeztet, a tárgyaláson a párt- és a frakció vezetői is részt vesznek. Egyes hírek szerint Gyurcsány a rendkívüli kongresszuson bejelenti ugyan lemondását, de az elnökválasztáson ismét elindul. Ez a lépése viszont könnyen Bajnai Gordon bukásához vezethet, miután az SZDSZ előre megüzente, ha Gyurcsány pártelnök marad, a liberálisok nem szavazzák meg Bajnai miniszterelnökké választását. Ez legalább két okból is érdekes: egyrészt mi köze van az SZDSZ-nek a komcsik belső ügyeihez. Ők már elfogadták a véreskezű Gordonkát, mint kormányfőjelöltet. Itt bújik ki a szög a zsákból, az egyszázalékos törpepárt, gyakorlatilag mindent irányít. Másrészt: mely szabadkőműves páholy irányítja az SZDSZ-t, s mit akarhatnak a páholy tagjai? Tény, hogy a cionista törpepárt nem akar előrehozott választást, ellenkező esetben már túl lennénk a voksolás kiírásán. Viszont nem akar új kormányfőt sem, legalábbis minden jel erre mutat. Egyre inkább az látszik, hogy a sarc életbe léptetése helyett, az állandó zűrzavar fenntartása a cél.
Cinikus gágogás
Bajnai Gordon megkezdte a tárgyalásokat kormánya minisztereiről. A kormányközeli Népszabóság úgy tudja, a jelölt teljes diszkréciót próbál tartani, ezért még a legközelebbi munkatársai sem tudhatnak arról, kiket szemelt ki a kulcsfontosságú tárcák élére. A titoktartás oka, hogy Bajnai maga is kutyakomédiának tartja az elmúlt hét miniszterelnökjelölt-keresését, és szeretné megelőzni, hogy az általa kiszemelt, tiszteletben álló embereket meghurcolja a politika és a sajtó. Az agymosottak hajlamosak önkritikának értékelni Libajnai kutyakomédiás beszólását, ez azonban inkább cinizmus a részéről. Ennek a komédiának köszönheti ugyanis, hogy kormányfőjelölt lehet. Úgy tudni, a miniszterelnök-jelölt a pénzügyi, a gazdasági, a szociális és az igazságügyi miniszter kiválasztásához ragaszkodik. Gyakorlatilag a pénzlenyúlás területeinek felelőseihez.
(hírTV nyomán)
Korábban írtuk: Korábban írtuk: Nem lesz könnyű megszabadulni Gyurcsánytól, még a saját párttársainak sem egyszerű ez a feladat. Az elkúrás nagymestere ma tovább folytatja az ellene fordult megyei elnökök meggyőzését, hadd maradna ő a pártelnök. Folytatásos agónia a balkáni gyarmaton.
Mesterházy Attila a párt elnökségi tagja a köztévé reggeli műsorban azt mondta: a múlt hétvégén abban állapodtak meg, hogy minél hamarabb válasszon az MSZP új elnököt, erre jó lehetőség a hétvégi rendkívüli kongresszus.
A hatalommal jó viszonyt ápoló Zsindex információ szerint az SZDSZ megüzente a szocialistáknak, ha Gyurcsány megpróbál visszatérni pártja élére, nem lesz kormányfő Bajnai Gordon. A cionista SzDSZ már annyiszor fenyegetett ezzel, s ennek az ellenkezőjével is, hogy nekik vélhetően már senki nem hisz.
Van akinek a Bajnai-csomag sem elég
Nem tartja jónak a fűnyíróelvszerű kiadáscsökkentést Heim Péter. A közgazdász, a köztévé reggeli műsorában a sajtóban kiszivárgott összesen 800 milliárd forintos kiadáscsökkentésnél jóval nagyobbat: több mint ezer milliárdos csomagot tart szükségesnek.
Az Aegon Befektetési Alapkezelő vezérigazgatója úgy véli: legalább 4 százalékos többletet kell elérni ahhoz, hogy az ország kikeveredjen a csapdából.
Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt, a lakosságon spóroló megszorító csomagjával befagyasztaná a családi pótlékot, drasztikusan csökkentené a rendszeres szociális segélyt. Megszüntetné a lakásvásárláskor a gyermek után járó szocpolt, a kamattámogatást és a gázár-kompenzációt. Megfelezné a gyed időtartalmát, és a nyugdíjakat csak az inflációval növelné.

Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=5&AID=0&Direkt=Az_elkuras_agoniaja _bolsevik_modszerekkel_kuzd_a_partelnoki_szekert_Fleto___Libajnainak_is_vege_5620 0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai az új, ideiglenes helyt
  2009-03-31 20:57:03, kedd
 
  Bajnai az új, ideiglenes helytartó: "A hazaszeretet vezérel"
2009. március 30. 14:15:26

http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/izrael66.jpg


Bajnai hazája, ide szól hazaszeretete!



Az SZDSZ támogató döntései után Bajnai Gordon válthatja Gyurcsány Ferencet a magyarországi kormányfői székben. A cégember-politikus hazaszeretetből lenne miniszterelnök, és kétéves, 300-500 milliárd forintos újabb megszorító csomagról szerződne az őt támogató frakciókkal. Az új, pakkos helytartó tervei és előélete.



Személyére az SZDSZ-frakcióból Gusztos Péter, Velkey Gábor, Béki Gabriella és Gulyás József szavazott nemmel. Ezután megkérdezték őket, magukra nézve el tudják-e fogadni a többségi döntést. Gusztos igennel válaszolt, Velkey Gábor és Béki Gabriella azt mondták megfontolják döntésüket, Gulyás József azonban nemmel válaszolt - értesült a távirati iroda hétfőn hajnalban.



Az ügyvivői testületből Csőzik László, Léderer András, Gulyás József, Béki Gabriella és Gusztos Péter szavazott nemmel. A szavazáson nem volt jelen Kuncze Gábor és Eörsi Mátyás, ők az előzetes információk alapján támogatják Bajnai Gordont.



Bajnai: a hazaszeretet vezérel(!)



Bajnai Gordon az MSZP képviselőcsoportjának vasárnapi, zárt ülésen azt mondta: "a hazaszeret a fő oka annak, hogy elvállalta a felkérést."



A gazdasági miniszterként dolgozó kormányfőjelölt kétéves programot vázolt fel, amelynek középpontjában a "stabilizáció" áll. A program célja, hogy "megteremtse a befektetői bizalmat", "visszaállítsa a nemzetközi pénzpiacok bizalmát", és ezáltal megakadályozza további munkahelyek megszűnését. A program 300-500 milliárd forintos újabb megszorítással számol.



Bajnai Gordon szeretné írásban rögzíteni az MSZP és az SZDSZ-es képviselők támogatását, vagyis egyfajta szerződést kötne velük, hogy támogatják a programját, hasonlóan ahhoz, ahogyan 1995-ben Bokros Lajos pénzügyminiszter megállapodott Horn Gyulával.



Ki is Bajnai Gordon? - egy gazdasági bérgyilkos előélete



Bajnai Gordont Gyurcsány Ferenccel évtizedes barátság köti össze. Jelenleg fejlesztési miniszterként szolgál a Gyurcsány-kormányban, korábban önkormányzati és területfejlesztési miniszter, majd fejlesztéspolitikai kormánybiztos volt. A politikusa ténykedése előtt üzleti villámkarriert futott be, öt évig volt a Wallis Rt. igazgatója, pályáját együtt kezdte Gyurcsánnyal a Creditum pénzügyi tanácsadó cégnél.



Bajnai Gordon 1968. március 5-én született Szegeden. Közgazdász diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerezte 1991-ben.



1991 és 1993 között a Creditum pénzügyi tanácsadó cég munkatársa volt. 1993-ban, Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál volt szakmai gyakorlaton, majd az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt. tanácsadójaként dolgozott 1994-ig. 1995 és 2000 között a CA IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, majd 29 évesen már vezérigazgató-helyettese volt. Közreműködött a Richter, a Mol, a Matáv, az OTP és más kibocsátók tőzsdére vitelében.



2000 és 2005 decembere között a Wallis Rt. vezérigazgatója volt. 2001-től 2004-ig a Graboplast Rt. igazgatósági tagja, 2003-tól 2005-ig a Rába Rt. igazgatóságának tagja volt. 2006 januárjától júniusig a Budapest Airport Zrt. elnöke, 2003-tól 2006 júniusáig a Zwack Rt. felügyelő bizottságának tagja, 2006 márciusától júniusig a Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsának tagja. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át. 2006. júniusától fejlesztési kormánybiztos. 2007 július 1-től - miközben fejlesztési kormánybiztosi feladatait továbbra is ellátja - önkormányzati és területfejlesztési, 2008. május 15-től (a tárca nevének megváltozása miatt) nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. Két gyermek édesapja.

Forrás: FN


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Bajnai_az_ uj__ideiglenes_helytarto_A_hazaszeretet_vezerel_56159
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó tudni: nem kell bejelenteni
  2009-03-31 20:47:55, kedd
 
  2009-03-31. 09:50


Jó tudni: nem kell bejelenteni a választási gyűléseket


A választási gyűléseket nem kell bejelenteni a rendőrségnek, de a rend fenntartásáról a szervezőnek gondoskodnia kell - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
A rendőrség közleményében emlékeztetett rá: a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlések nyilvánosak, nem tartoznak a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá, ezért előzetes bejelentés nélkül is megtarthatóak. Sólyom László köztársasági elnök június 7-ére írta ki az Európai Parlament magyar tagjainak megválasztását. A választási kampány - amely alatt választási gyűlést lehet tartani - a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap - azaz június 6-án - 0 óráig tart.
A rendezvény addig minősül választási gyűlésnek, amíg azt a szervező befejezettnek nem nyilvánítja. Amennyiben a szervező a gyűlést lezárja, de a résztvevők továbbra is a helyszínen maradnak, azt már a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvénynek kell tekinteni, ami jogszerűen csak előzetes bejelentés esetén tartható - hívta fel a figyelmet a rendőrség.
A választási gyűléseken az állampolgárok szabadon megjelenhetnek, azonban nem tarthatnak maguknál lőfegyvert, robbanóanyagot, vagy más, az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt. A rendezvény szervezőjének kell gondoskodnia a rend fenntartásáról, ehhez rendezők segítségét veheti igénybe. A rendezők létszáma nincs meghatározva jogszabályban, de a rendőrség tapasztalatai szerint célszerű, ha legalább annyian vannak, mint a várható érdeklődők tíz százaléka.
A rendező jogosult a rend fenntartása érdekében a résztvevőkhöz felhívást intézni, illetve intézkedéseket foganatosítani. Szabálysértést, illetve bűncselekményt valósít meg, aki a rendező felhívásának nem tesz eleget, vagy intézkedéseinek ellenáll. Az, hogy a választási gyűléseket nem szükséges bejelenteni a rendőrségnek, nem jelenti azt, hogy a szervező mentesül a más szervek irányába teljesítendő bejelentési, illetve engedélykérési kötelezettség alól: a közterület-foglalást az önkormányzattal kell egyeztetni, a rendezvény közúton történő megtartásához pedig a közút kezelőjének a hozzájárulása kell.
A gyűlés megtartását a rendőrségen célszerű jelezni, a rendőrségnek ugyanis általános törvényi kötelessége a közrend fenntartása és jogsértések megakadályozása. A választási rendezvények rendjének fenntartásában, a jogsértések megelőzésében illetve megakadályozásában azonban csak akkor tudnak közreműködni, ha tudomásuk van az eseményről és annak biztosítására fel tudnak készülni. Nagy létszámú érdeklődőt vonzó választási rendezvények biztonságos megtartása nehezen képzelhető el rendőrségi segítség nélkül - olvasható az ORFK közleményében. A rendőri segítség elengedhetetlen a közutak forgalmának sok esetben szükségessé váló tereléséhez, irányításához. Emellett az azonos helyszínen, azonos vagy nagyon közeli időpontban megtartani szándékolt rendezvények biztonságos, atrocitásoktól mentes lebonyolításában is közreműködnek, szükség esetén egyeztető tárgyalásokkal és tájékoztatással segítik a szervezőket.

(MTI)


http://kuruc.info/r/2/37958/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elõrehozott választá
  2009-03-31 20:40:47, kedd
 
  Az előrehozott választásokért tart tüntetést a Jobbik Magyarországért
Mozgalom Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt hegyvidéki villája előtt
(XII. kerület, Szarvas G. u. 26/B, Dániel köz - a lakcímért köszönet a
Kuruc.info hírportálnak) április 2-án, csütörtökön 18:30-tól. A Magyar
Gárda által biztosított rendezvényen felszólal: ifj. Hegedűs Loránt
református lelkipásztor, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője,
Szilágyi György, a Nemzeti Egyletek főkoordinátora, valamint Vona
Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke.

Ne hagyjuk, hogy a választópolgárok megkérdezése nélkül ültessenek a
nyakunkra bárkit kormányfőnek, és különösen ne egy népnyúzó
rablóprivatizátort!

Bővebben, fényképpel és térképpel:
http://www.jobbik.hu/node/6145


------------------------------------

A Szabad Magyarországért Mozgalom nyílt levelező fóruma!
Levélküldés, hozzászólás:
csillagosveny@yahoogroups.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/115 oldal   Bejegyzések száma: 1147 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.