Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
Cecilia és László jó éjt kíván
  2009-04-30 22:18:58, csütörtök
 
 

Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk!

Köszönöm, Nektek is jó éjt, szép álmokat!
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Joni Eareckson Tada énekel
  2009-04-30 21:58:26, csütörtök
 
  A 'bizonyságtételek' kategóriában többet is olvashattok róla.
A hívő emberek körében jól ismert Joni neve. Rengeteg mozgáskorlátozott és egészséges, de próbákkal küzdő embernek jelent sokat az ő életpéldája, és hite, amelyről könyveiben, evangelizációkon, bizonyságot tesz...
LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Szép estét mindenkinek!
  2009-04-30 21:41:26, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Viccek a barátikörtől :)
  2009-04-30 08:08:03, csütörtök
 
  - Elegem van az örökös kifogásaidból! - kiabál a feleség.
> - Hétfőn ízlett a lencsefőzelék, kedden is ízlett, szerdán is szívesen
> megetted, csütörtökön sem szóltál semmit, most meg egyszerre kijelented,
> hogy ehetetlen?!
>
> Gyorshajtót elkap a rendőr, előveszi a jegyzetfüzetet:
> - Neve?
> - Mastapha Toktolobot Dzleiseshade.
> - No -, így a rendőr, míg elteszi a tollat -, aztán nehogy még egyszer
> gyorshajtáson kapjam!
>
>Móricka feladatot kap az iskolában: fogalmazza meg, hogy mit jelent az a
> szó, hogy dilemma! Gondolkodik, de nem tud semmi okosat
> kitalálni. Elmegy
> a rabbihoz és megkérdezi:
> - Fiam ezt csak két szóval tudom leírni: ingyen disznóhús!!!!

> A nő leparkol a kocsival és megkérdezi a férjét:
> - Drágám, nem álltam meg túl messze a járdaszegélytől?
> - Melyiktől?
>
> Nyelvtanóra. A tanár magyarázza a tagadást.
> - A magyarban a kétszeresen negatív állítás, negatív.
> Az angolban viszont a kétszeresen negatív állítás pozitív.
> Nincs azonban olyan nyelv, ahol kétszeresen pozitív állítás
> negatív lenne.
> Mire hátulról egy hang:
> - Aha, persze.
>
>
> Gyorshajtás
> A rendőr lekapcsolja a gyorshajtót.
> - Na erre vártam egész nap! - mondja.
> Mire az autós:
> - Siettem, ahogy tudtam.
>
> Igeidő
> A tanárnő Mórickához:
> - Ha azt mondom, hogy férjhez fogok menni az milyen idő?
> - A legfőbb ideje! - válaszolja Móricka.
>


 
 
0 komment , kategória:  humor  
Anyák napjára
  2009-04-30 07:59:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A gazdagság csábítása...
  2009-04-30 07:56:58, csütörtök
 
  A gazdagság csábítása megfojtja az igét

"0Amikor egyedül maradt, a körülötte levők a tizenkettővel együtt megkérdezték őt a példázatokról. 11Jézus így szólt hozzájuk: "Nektek megadatott az Isten országának titka, de a kívülvalóknak minden példázatokban adatik; 12hogy akik néznek, nézzenek ugyan, de ne lássanak, és akik hallanak, halljanak ugyan, de ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és bűneik meg ne bocsáttassanak." 13Azután így szólt hozzájuk: "Nem értitek ezt a példázatot? Akkor hogyan fogjátok megérteni a többit? 14A magvető az igét veti. 15Akik az útfélen vannak: oda hull az ige; de amikor meghallják, azonnal jön a Sátán, és kiragadja a beléjük vetett igét. 16Akiknél a mag a sziklás talajra hullott: amikor meghallják az igét, azonnal örömmel fogadják, 17de nem gyökerezik meg bennük, ezért csak ideig való, és ha nyomorúságot vagy üldözést kell szenvedniük az ige miatt, azonnal eltántorodnak. 18Másoknál a tövisek közé hullott a mag: ezek meghallják az igét, 19de e világ gondja, a gazdagság csábítása, vagy egyéb dolgok megkívánása megfojtja az igét, úgyhogy ez sem hoz termést. 20Akiknél a jó földbe hullott a mag: ezek hallgatják az igét, befogadják, és az egyik harmincszoros, a másik hatvanszoros és némelyik százszoros termést hoz."" (Márk 4,10-20)

Eltelt egy újabb nap. Peregtek az események, feldolgozni is alig tudjuk. Fel tudnád gondolkodás nélkül sorolni, merre jártál ma, mit csináltál, kikkel találkoztál? Nem könnyű feladat. Ma nem én, hanem Isten teszi fel ezt a kérdést: "Velem találkoztál? Bennem növekedtél? Belefértem az életedbe?" Ámokfutó életünkből Isten sokszor kimarad. Van, létezik valahol messze, távol, hiszünk benne, de munkájának nincs nagy foganatja. Pedig az ő terve felnövekedni, kiteljesedni bennünk és általunk. Mennyire engedjük ezt? (1) Csak átfutjuk az igét, a magyarázatot, az imádkozást, aztán hajrá tovább, hiszen van még feladat elég? Azonnal kiragadja a sátán a magot. (2) Egyetértünk Istennel, minden szimpatikus, csak ne jönne az a sok holnapi nyűg. Eltántorodnak a pillanatnyi helyzetben, elszárad a csíra. (3) Növekszik bennünk az ige, az ismeret - de növekszenek a terhek is, a sok megragadni való lehetőség. Szárba szökken, de megfullad. (4) Figyelünk, vágyódunk, döntünk - és cselekszünk megtisztulva, jó szándékkal. Felnő az Istenben elrejtett életünk, napvilágra kerül, termést hoz. Gondozd önmagad!

Boros Dávid 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Akik fel vannak írva az élők..
  2009-04-30 07:50:16, csütörtök
 
  Akik fel vannak írva az élők közé

"2Azon a napon ékes és dicső sarjat ád az ÚR, a föld gyümölcse pedig pompás és díszes lesz azoknak, akik Izráelből megmaradnak. 3Akkor szentnek mondják majd azt, aki megmarad a Sionon, és életben marad Jeruzsálemben, aki csak föl van írva az élők közé a jeruzsálemiek közül. 4Ha lemossa az Úr Sion leányainak a szennyét, és leöblíti Jeruzsálem vérét ítélő lelkével, megtisztító lelkével, 5akkor teremt az ÚR a Sion-hegy egész területe és a gyülekezet fölött nappal felhőt és ködöt, éjjel pedig lángoló tűz fényét. Mindezek fölött az ÚR dicsősége lesz az oltalom. 6Sátor lesz árnyékul nappal a hőség ellen, menedék és rejtekhely a zivatar és az eső ellen." (Ézsaiás 4,2-6 (1-5))

Mintha a mennyei nyomdász véletlenül kitörölt volna a Bibliából egy néhány oldalt, olyan hirtelen toppan elénk ez a bátorító ige. Mintha nem tegnap olvastunk volna arról, miként rombolja le Isten mindazt, amit nélküle emeltünk.
Ma pedig megerősít bennünket, hogy szeretete állandó, védelem alatt, elrejtettségben élhetünk. Hogy változhat meg minden, mi történik a kettő között? Isten sarjat ad az övéinek, ami jelentheti Jézus Krisztust, aki új alap, aki Kőszikla, akiben van bocsánat és örök élet, aki által Atyának nevezhetjük a Mindenhatót. Akire életünk épülhet, aki az első, aki a Golgota hegyén minden magaslat fölé emeltetik. És jelentheti a sarj az új kezdetet, lenullázott, majd Istenben felépített életünket, várakozásainkat, vágyainkat, jelentheti az életet, melyben mindenekfölött az Úréi vagyunk. Milyen jó, hogy nála egy nap annyi, mint ezer esztendő - ha most elé jövünk bűnbánattal, lerombolva bálványainkat, megfordul az életünk egy "igevers", azaz egy pillanat alatt. Attól kezdve az ő oldalán állunk, feliratkoztunk az élők közé, ő pedig barátunk, atyánk, megváltónk, védő pajzsunk. Mi ér fel ezzel? Mi jobb vagy értékesebb ennél? Isten győzzön meg téged erről, te pedig engedd magad meggyőzni!

Boros Dávid 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
A legszebb köszönet Ronitól!
  2009-04-30 07:35:41, csütörtök
 
 


Évikém!
Jó volt Nálad időzni, örülök, hogy megismerhettelek.
Áldás, Békesség!
Puszillak: Roni
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Szép idézet Mayától/KÖSZÖNÖM!
  2009-04-30 07:32:39, csütörtök
 
  Drága Évikém!

Egy szép idézettel köszönök be hozzád.
Kicsit irigyelek,mert te személyesen köszöntheted az édesanyádat vasárnap.Nekem már csak az emlékek maradtak meg drága jó anyámról. De azok viszont nagyon erősek és így mindig itt van velem. Kívánom,neked ,hogy nagyon boldog legyél a családod körében és milliószor puszillak.
barátnőd maya

"Igen, a hallgatás is lehet beszédes. Gondolatainkat és érzéseinket szavak nélkül is közölhetjük egymással. Egy igaz barát a szavakon túl is megért minket."
Henry Van Dyke

Drága Maya!
Köszönöm, hogy gondolsz rám!
Igen, nagyon nagy ajándék, hogy köszönthetem anyukámat!
Én is sok szeretettel gondolok Rád és hasonlóképpen
kívánok Neked is sok örömöt és boldogságot, mint édesanyának
és nagymaminak egyaránt!!!
Millió puszi:Évi
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Az őrálló felelőssége
  2009-04-29 10:00:30, szerda
 
  Ez 33,1-11.
Így szólt hozzám az ÚR igéje:

Emberfia! Szólj népedhez, és ezt mondd nekik: Ha fegyveres ellenséget hozok egy ország ellen, és az ország népe választ a maga köréből egy férfit, és őrállóvá teszi,

az pedig látja jönni a fegyveres ellenséget az ország ellen, és megfújja a kürtöt, hogy figyelmeztesse a népet,

akkor ha valaki hallja a kürtszót, de nem törődik a figyelmeztetéssel, a fegyveres ellenség pedig eljön, és levágja, úgy a vére a saját fejére száll.

Hallotta a kürtszót, de nem törődött a figyelmeztetéssel: a vére saját magára száll, mert ha törődött volna a figyelmeztetéssel, megmenthette volna az életét.

Ha ellenben az őrálló látja jönni a fegyveres ellenséget, de nem fújja meg a kürtöt, és nem figyelmezteti a népet, azután eljön a fegyveres ellenség, és levág közülük valakit, akkor azt a maga bűne érte utol, de vérét az őrállótól kérem számon.

Emberfia! Téged ilyen őrállóvá tettelek Izráel házában. Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben!

Ha ezt mondom a bűnösnek: Bűnös vagy, meg kell halnod! - és te nem mondod meg, és nem figyelmezteted a bűnöst, hogy rossz úton jár, akkor az a bűnös meghal ugyan bűne miatt, de vérét tőled kérem számon.

De ha te figyelmeztetted a bűnöst, hogy térjen meg útjáról, és az nem tért meg útjáról, akkor az meghal a bűne miatt, de te megmented a lelkedet.

Te pedig, emberfia, mondd meg Izráel házának: Ti így beszéltek: Ránk nehezednek bűneink és vétkeink, elsorvadunk miattuk. Hogyan maradhatnánk életben?

Ezt mondd nekik: Életemre mondom - így szól az én Uram, az ÚR -, hogy nem kívánom a bűnös ember halálát, hanem azt, hogy a bűnös megtérjen útjáról, és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz utaitokról! Miért halnátok meg, Izráel háza


Mi, hívő emberek is ilyen őrállók vagyunk. Óriási a felelősség rajtunk!
Ha egy gyönyörű hajón utazol, és a vízben fuldoklót látsz, kidobod neki a mentőövet, ugye?!
Én is, sok hittestvéremmel együtt éppen ezt igyekszem tenni ebben az elfajult világban.
A pokol nem embernek való hely!!! Miért jutnának oda szeretteink, rokonaink, szomszédaink, barátaink, ismerőseink?!
Mi már tudjuk az utat az Atyához:
"Jn 14,6
Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. "
"Ma még lehet, ma még szabad!
Borulj le a Kereszt alatt!"
 
 
2 komment , kategória:  személyes bizonyságtételeim  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1522 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 439
  • e Hónap: 10156
  • e Év: 46430
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.