Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
barátom ma 23 éve.............
  2009-05-31 20:37:06, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piros pünkösd öltözik sugárba,
  2009-05-31 20:08:27, vasárnap
 
  Szia !!!!
Piros pünkösd öltözik sugárba,
Mosolyogva száll le a világra.
Nyomában kél édes rózsa-illat,
Fényözön hull, a szívek megnyílnak.
Hogy először tűnt fel a világnak:
Tüzes nyelvek alakjába' támadt.
Megoldotta apostolok nyelvét,
Hírdeté a győzedelmes eszmét.
Piros pünkösd, juttasd tiszta fényed'
Ma is minden bánkódó szívének,
Hogy ki tévelyeg kétségbe', homályba':
Világító sugaradat áldja.
Habozóknak oldjad meg a nyelvét,
Világosítsd hittel föl az elmét.
Hogy az eszme szívből szívbe szálljon,
Diadallal az egész világon!
Piros pünkösd, szállj le a világra,
Taníts meg új nyelvre, új imára.
Oszlasd széjjel mindenütt az éjt !!
Szeretetnek sugara, Szentlélek!
Szép pünkösdi estét, jó pihenést ,
szép álmokat kívánok !!Puszi: Nelli
:) :) :* :* (yawn) (pray) (pray) (hello) (hello)
Link

Link

Link

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha elveszíted, mi fontos Neked
  2009-05-31 10:04:48, vasárnap
 
  Szia !!!
Ha elveszíted, mi fontos Neked ,
Ha úgy érzed, hogy senki sincs veled,
Ha sokan rád csak büszkén lenéznek .
Ha nem érzed ezt teljes egésznek,
Miért ne lépnél,s változtatnál.
Még mielőtt végleg kárhoztatnál ?
Mutasd ki vagy, őszintén mit érzel
S ha több, mélyebb sebből is vérzel.
Menekülj oda,hol fontos lehetsz,
Menj azokhoz, kiket tényleg szeretsz !
Csak arra hallgass, ki őszintén félt,
Ki téged minden helyzetben megért,
Utadon vigyázó szemmel kísér,
Tiszta szívénél többet nem ígér.
Szép napot, kellemes pihenést
kívánok !!! Puszi: Nelli
:) :) :* :* :* (hello) (hello) (hello)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
talán
  2009-05-30 22:08:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álmodj egy szép világot
  2009-05-30 21:26:34, szombat
 
  Szia !!
(pray)(pray) (yawn) (pray) (pray)
Álmodj egy szép világot
hol a tenger a fény,
ott hol a béke az égig ér...
Álmodd, hogy a szeretet örökké él,
a szívedben derű, és senki nem fél..
Álmod, hogy az álmaid
valóra váljanak,
és elkerül minden,
mi szívednek fájhat !!.(pray)
Szép estét , aludj jól, álmodj szépeket !!
Puszi: Nelli :* :*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amíg utadon terhed viszed,
  2009-05-30 21:22:52, szombat
 
  Szia !!!
Amíg utadon terhed viszed,
tudj szeretni, játszani örömmel,
hogy a holnap szeretni jöjjön el:
Napsugárral, erővel, szivárvánnyal,
a szívben tűzzel, száz virággal.
S, hogy legyen aki szeret,
s, ott legyen veled.....
Nagyon szép napot és kellemes
hétvégét Neked !! Sok puszi: Nelli
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ópium háborúja
  2009-05-30 20:56:32, szombat
 
  Az ópium háborúja
Ha minden igaz, pont ebben a percben nyitják meg a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokat a messzi Peking Nemzeti Stadionjában. Mivel jómagam is bolondja vagyok a számmisztikának és a természetes szimmetriáknak, a 2008.08.08., 20.08 óra a rendezők első telitalálata, riszpekt nekik tőlem! Az már a földrajz disznósága, hogy itt minálunk most 14:08 óra van, de ezen nem tudunk változtatni...
Jelenleg a tévé előtt ülök és minden bizonnyal a példa nélküli, az összes hasonló előzményt messze túlszárnyaló megnyitót nézem; remélem, ti is. Szóval az első (de meggyőződésem szerint nem az utolsó) kínai helyszínű olimpia előtti főhajtásként fogadjátok az ópiumháborúról szóló mai posztot. Indzsoj.

A Kínába irányuló, kötöttségek nélküli ópiumexportért indított brit offenzíva egyik fontos hozadéka volt Hongkong angol kézbe kerülése. A gyarmattal 150 éven át büszkélkedett az Egyesült Királyság, noha az ópiumháború Britannia legszégyenteljesebbjének tekinthető.
Napjainkban, amikor a kábítószerellenes küzdelem minden magára valamit is adó kultúrállam prioritásai között szerepel (és most hagyjuk az amszterdami coffee-shopok létjogosultsága fölött folytatott parttalan vitát...), furcsának tűnhet visszatekinteni úgy 150 évre a történelemben. Igen, a XIX. század derekán a modern európai demokráciák egyik bölcsője, sokak példaképe, a dicsőséges Britannia fegyverrel kényszerítette Kínát (még pontosabban: a Csing-dinasztiát, melynek sárkányos lobogója itt látható) arra, hogy - piacait és kikötőit megnyitva - korlátlanul és ellenőrizetlenül fogadja be a brit (később a francia és az amerikai) árukat, többek között az ópiumot.Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az 1601-ben megalakult Brit Kelet-indiai Társaság (a továbbiakban: BKT, zászlaja itt ) állam volt az államban: több, mint háromszáz éven keresztül olyan kereskedelmi monopóliumokkal rendelkezett a Brit Birodalomban és csatolt, illetve függő részein (vagyis a földkerekség úgy egyötödén), hogy napjainkban ezek töredékéért bármelyik kőolajkitermelő óriás teljes igazgatótanácsa odaadná lelki üdvösségét (már ha lenne nekik olyan). Aktuálpolitikából áptudét olvasóinknak csak annyit, hogy még Alekszej Boriszovics Miller is csak egy-másfél év múlva fog olyan globális befolyással rendelkezni, mint a Társaság 250 évvel ezelőtt.A XVIII. század közepére a BKT (melynek fő tevékenységi területe - micsoda meglepetés! - India és vonzáskörzete volt) rájött, hogy a hatalmas félsziget egyes részei kiválóan alkalmasak a több, mint háromezer éves múltra visszatekintő, és egyes vidékeken roppant népszerű narkotikum, az ópium anyanövényének, a máknak a termesztésére. A BKT menedzserei (noha tudomásunk szerint egyetlen marketing-szakkönyvet sem olvastak) jó kereskedőkhöz méltó módon tudták, hogy a kínálat megteremtését követően a következő lépés a kereslet kialakítása: ázsiai léptékkel számolva egy kőhajításra ott terpeszkedett Kína, a már akkor is elképesztő számú, megfizethető élvezetek után áhítozó, több százmilliónyi lakosságával.A nagyüzemi máktermesztés, valamint az ópium exportja villámgyorsan elkezdődött. A BKT olyan módszerekkel és haszonkulccsal dolgozott, amelyek hallatán a Gazdasági Versenyhivatal valamennyi munkatársa a mai napig sírva fakad, ha csendes munkahelyi kávézások során szóba kerül.

A kínaiak - akik mindig és minden újdonságra nagyon aktívan reagálnak, a nikotinnal kezdve az atombombán és az űrkutatáson keresztül egészen a gyermekpornográfiáig - roppant fogékonynak és befogadónak bizonyultak az új tudatmódosító szerrel szemben is: elképesztő gyorsasággal és sűrűségben alakultak és nyitottak azok a műintézmények, amelyek nemes egyszerűséggel az ópiumbarlang elnevezést kapták, s amelyek utóbb modellként szolgáltak a hasonló európai és amerikai utódok számára. 1835-ben eltörölték a BKT monopol-jogát, s az ópiumexportőrök száma megtízszereződött.

A több milliónyi, ópiumfüggővé vált és nettó zombisorsra jutott munkavállaló miatt a Mennyei Birodalom 1839-re a népegészségügyi és nemzetgazdasági katasztrófa állapotába került. A nagy számok törvénye még Ázsiában is hatályos, akadt tehát egy valóban megvesztegethetetlen kínai főhivatalnok, Kanton tartomány császári főbiztosa,

bizonyos Lin Ce-hszü, akinél egyszercsak betelt a pohár: megnyerte magának az uralkodó, Tao-kuang támogatását, majd - valódi távol-keleti Vasprefektusként, egyfajta vágott szemű Gergényi Péterként - lecsapott a kábítószerre: minden felkutatható raktárat felgyújtatott, pár ezer kínai dílert, passzert, kajfert és pushert kivégeztetett, a külföldieket kiutasíttatta az országból, majd egy igen udvarias, de határozott hangú levelet írt Viktória királynőnek, amelyben arra kérte: ha Angliában be tudták tiltani az ópiumot annak roppant káros hatásai miatt, lenne szíves megakadályozni a kábítószer Kínába történő exportálását és ottani forgalmazásának elősegítésétA brit uralkodó sajnos nem tudott időt szakítani egy válaszlevélre, viszont az angol haditengerészet furcsamód pont ráért, úgyhogy 1840 júniusában a birodalmi flotta felvonult a kínai partok előtt, pár csatában ronggyá lőtte a mintegy tízszeres túlerőben lévő, de kezdetleges fegyverekkel ellátott, gyengén kiképzett császári csapatokat, lerombolta az erődítményeket, vagy ahogy elsőéves bölcsészhallgatók mondanák a harmadik nagyfröccs után: a minőség diadalmaskodott a mennyiségen.1842 augusztusában ünnepélyesen aláírták az első ópiumháborút lezáró Nankingi Szerződést, melynek értelmében Kína - nagyon komoly összegű jóvátétel kifizetését követően - minden kereskedelmi előjogot megad az angoloknak, nem támaszt akadályt az ópium importja elé, és nem utolsósorban Hongkong (a Szikla) ekkor kerül - akkor még úgy hitték: örökös - brit fennhatóság alá.

1856-ban a történelem megismétlődik: a második ópiumháború jóformán csak két dologban különbözött az elsőtől: a briteken kívül (eltérő mértékben) részt vettek benne a franciák, amerikaiak, németek és oroszok is, valamint abban, hogy a végén (1860-ban) Kína még nagyobb pofont kapott, mint az első után.Történészek szerint a 260 évig uralkodó Csing-dinasztia totális leépülése és az 1912-es bukásuk előkészítése a két ópium-háború során elszenvedett erkölcsi (és persze fizikai) vereségnek is tulajdonítható.

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A feladat
  2009-05-30 20:39:50, szombat
 
  A feladat


Egy egyetemi író osztályban pályázatot hirdettek.
A feladat az volt,hogy írjanak egy rövid értekezést, ami az alábbi elemeket tartalmazza:

1. Vallás
2. Királyság
3. Szex
4. Rejtély

A díjnyertes esszé ez volt:
"Úristen!-kiáltott fel a királynő. - Terhes vagyok! De vajon kitől?"
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Benzinkuton
  2009-05-30 20:32:49, szombat
 
  Benzinkuton


Hatalmas (legalább félnapos) sor a benzinkútnál.
Merci érkezik a sor mellett, és beáll a kúthoz.
Kiszáll belöle pár golyófejü ruhásszekrény.
A legelsö Ladából kiugrik az ürge, és mutatja nekik, hogy hol a sor vége.
Végigmérik öt és a kocsiját, majd pökhendi hangon "öcsi, ha neked is ilyen kocsid lesz, akkor te is soron kívül tankolhatsz". Ürge szó nélkül
megfordul, és beül a Ladába.A kopaszok arcáról csak akkor tünt el a vigyor, amikor indítózott, majd padlógázzal, csikorgó kerekekkel beleállt a
merci oldalába.
Ezután tolatás, majd ism ét padlógáz vagy ötször.
Ezután kiszállt a kocsiból, forgalmit, kulcsot a lábuk elé vágta "öcsi, majd akkor tankolsz soron kívül, ha olyan gyakran cseréled a kocsidat , mint én", és
elsétált, mielött köpni-nyelni tudtak volna.
A két óra múlva kiérkezö police megállapította, hogy a Zsiguli lopott volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezt nézd meg
  2009-05-30 19:40:37, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 1521 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 381
  • e Hónap: 1639
  • e Év: 206428
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.