Belépés
majus55.blog.xfree.hu
"Ha azt hisszük, nincs több remény, akkor csillan fel messze a fény." "Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád ... Szabóné Fazekas Magdolna
1955.05.03
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 108 
2009. Május havi horoszkóp
  2009-05-26 13:53:17, kedd
 
  2009. Május havi horoszkóp


Kos

Minden Kos jegyű személy kellemes, könnyed, színes és mozgalmas májusra számíthat. Pihenj, szórakozz sokat, most van itt az ideje egy kis kikapcsolódásnak. Emellett mély és intenzív érzésekkel vagy tele, de ez semmiképpen se idézze elő azt, hogy másokon akarj uralkodni. A következő hetekben szinte bármit sikerre vihetsz, amit akarsz, ne hagyd, hogy elképzeléseidben meggátoljon bárki. Régi vágyaid valóra válhatnak.


Kedvező napok: 7, 14, 16, 20, 23.Bika


Egész május folyamán nagyszerű lehetőségek nyílnak meg előtted, itt az idő új vállalkozás beindításához, tanulmányok megkezdéséhez, vagy vizsgák letételéhez. Csupán a hónap közepén kell egy-két kisebb kellemetlenségre, nézeteltérésre, megoldhatatlannak tűnő probléma felbukkanására számítanod. Ám mégis szerencsésnek érezheted magad, mert szinte minden problémát könnyedén és gyorsan le tudsz rendezni.

Kedvező napok: 2, 6, 12, 14, 26, 27.
Ikrek

Május első fele - még számodra is meglepő módon - kissé döcögősre sikerülhet, nem túl sok, de jelentősebb probléma keserítheti mindennapjaidat. De légy kitartó, mert 13.-át követően igazán mozgalmas és egyre pozitívabb napok állnak előtted. A hónap utolsó napjaiban azonban kellemetlen hatását fejtheti ki egy konstelláció, mely vitákat generálhat. Ezért már az esetleges konfliktus kialakulásánál is utasíts vissza minden támadást.


Kedvező napok: 4, 11, 13, 21, 29.

Rák

Az a Rák jegyű, akinek már van stabil párkapcsolata, figyeljen oda jobban a dolgok alakulására. Szerelmeddel kisebb konfliktusok alakulhatnak ki, ha még magányos vagy, akkor a májusi hónap egyáltalán nem kedvez új kapcsolat alapjainak letételéhez. A hónap utolsó napjaiban azonban már újult erővel veted bele magad az életbe, használd kommunikációs képességed, bárkit levehetsz a lábáról.

Kedvező napok: 17, 19, 22, 25, 30.
Oroszlán

Május számos változás lehetőségét rejti. Számodra különösen a hónap középső harmada kedvező. Karrier terén jelentős sikereket könyvelhetsz el. Bevállalhatsz egy utazást, költözést, könnyen megoldhatod párkapcsolati nehézségeidet, vagy ha magányos vagy, akkor új szerelem kialakulását is hozhatják ezek a hetek. Titkos szerelmi viszonyba is belekeveredhetsz, de ezzel mindenképpen légy óvatos!

Kedvező napok: 6, 9, 15, 18, 20.
Szűz

Vénusz és Jupiter együttes és pozitív hatása sokat segít neked a hónap folyamán, különösen érzelmi életedre lesznek kellemes hatással. Hivatásod terén azonban akadályokba ütközhetsz az első napokban. Még mindig váratlan, sokszor észszerűtlen konfliktusokba keveredhetsz, ugyanakkor más pozitív hatások miatt sok apró, örömteli pillanatra is számíthatsz. Ez a hullámvasút szerű hatás május végére teljesen megszűnik.

Kedvező napok: 5, 9, 15, 18, 23, 26.
Mérleg

Már május első napjai úgy alakulhatnak számodra, ahogyan előre - lépésről lépésre - eltervezted. A változás szele már érezhető lesz 5.-től, különösen érzelmek terén állhat be igazán nagy fordulat. Ha már van párkapcsolatod, nagy döntések meghozatalára alkalmas időszak ez a hónap. Ha még keresed a másik feled, most jöhet a mindent elsöprő igazi! Üzleti ügyek bonyolításához a hónap második fele kedvez.


Kedvező napok: 5, 8, 19, 27, 28, 30.
Skorpió

A rég várt változások és csodák ideje jöhet el számodra májusban. Különösen anyagilag mosolyoghat rád a szerencse, nem kizárt, hogy új munkalehetőség kínálkozik, saját vállalkozást alapíthatsz, amiből jelentős pénzhez juthatsz. Szerelem terén is komoly mozgások mutatkoznak! Ezek a lehetőségek inkább a hónap első felében adódnak, így ne halogasd meghozni a döntéseket. Fogékonnyá válsz a szép és kellemes dolgokra!

Kedvező napok: 6, 8, 10, 15, 19, 25.
Nyilas

Anyagi ügyek terén várhatsz érdekes fellendülést vagy külső segítséget, szerelemben és karrier terén is jól alakulnak ügyeid. A havi csillagállások pozitív irányú változásokat hozhatnak, használj ki minden felbukkanó lehetőséget, bárhonnan is kerül utadba... Ha új munkakörre, költözésre, anyagi bevételre vagy szerencsés változásokra vársz, most minden terveid szerint alakulhat! Használd ki ezt az időszakot!

Kedvező napok: 1, 13, 18, 19, 24.
Bak

A márciusban és áprilisban észlelt láthatatlan nyugtalanság végre megszűnik, így újra kiegyensúlyozottság költözhet életedbe. A hónap második fele már igazán alkalmas arra, hogy új kapcsolatokat építs! Ha problémáid vannak családoddal, barátaiddal, esetleg szerelmeddel, akkor a hónap eleje kiváló időszak arra, hogy megbeszéld, és megoldást keress a bajokra. Váratlan anyagi bevételre is számíthatsz az utolsó napokban!

Kedvező napok: 9, 13, 25, 29, 31.
Vízöntő

Kissé nehezebben bírod a tempót, áprilisban nagyon sokat dolgoztál. Még szerencse, hogy május harmadik hetétől sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben, az élet minden területén, új barátságokra, vagy akár új szerelemre találhatsz. Május 23.-a után napról-napra nyitottabbá válsz minden újdonságra, mindenkire és mindenre odafigyelsz, s könnyebben megérted és átérzed mások problémáit.

Kedvező napok: 6, 18, 23, 26, 29, 30.

Halak

Merkúr és Vénusz együttes és hathatós segítségével egy új, váratlan szerelem jelenhet meg életedben, esetleg a meglévő fellángolhat, elmélyülhet. Munkádban sikereket érhetsz el, kitartásod végre meghozza a várva-várt eredményt. Vitás kérdésekben ne a hirtelen indulat vezessen, fontold meg alaposan kinek, mit mondasz. Mindig tartsd észben, hogy: ,,lassan járj, tovább érsz", s ezt terjeszd környezetedben is.

Kedvező napok: 3, 7, 14, 19, 26, 28.
 
 
1 komment , kategória:  Horoszkóp, ezotéria  
Heti horoszkóp
  2009-05-26 13:51:25, kedd
 
  Heti horoszkóp 2009. Május 25- Május 31-ig


Kos

Figyelj oda, hogyan beszélsz néha embertársaiddal. Ugyan lehet, hogy te csak viccelni akarsz, de nagyon a lelkébe taposhatsz valakinek, aki pedig ezt egyáltalán nem érdemelte meg! A családban is lehet kisebb összetűzés, ebből is te kerülhetsz ki vesztesen. Kissé túlfeszítheted a húrt emberi kapcsolataid vagy a munkahelyi robot tekintetében. Az, hogy kíméletlenül hajtod saját magadat, még nem vezet eredményre.Bika

Ezen a héten lehet, hogy téged kérnek fel valahol döntőbírónak, de ha jót akarsz magadnak, ne vállald el ezt a szerepet. Ha mégis, biztos lehetsz benne, hogy az egyik felet rettentően megsérted, pedig a döntésed teljesen logikus... Indulatosságod a hétvégén Mars hatására váratlanul a tetőpontra ugrik, nem tanácsos ekkor veled szemben konfliktust kezdeményezni. Keresd a nyugalom és a pihenés lehetőségét.Ikrek

Akár munkában, akár tanulásban ez a hét a sikerek hete. Még akkor is, ha eddig nem mentek a dolgok valami túl jól. Időszerű lesz egy komolyabb beszélgetés egy olyan emberrel, akivel az elmúlt hónapokban kerültétek egymás társaságát, pedig régebben jó barátság volt köztetek! Ha pedig úgy érzed, hogy lépten-nyomon kihasználják jóságodat, s azt, hogy szinte a homlokodra van írva szelídséged és türelmed, mond ki nyugodtan, mit gondolsz ezzel kapcsolatban!
Rák

Szerencsésen alakul számodra a hét. Jók az aspektusok, különösen pénzügyi téren. Láss a dolgok mélyére! Azoknak az ötleteknek, amelyek már régebben megfogalmazódtak benned, most jött el az idejük. Ha megfelelő emberrel osztod meg gondolataidat, akkor megalapozhatod a jövődet, hisz szükséged lenne arra, hogy kiszámítható és biztonságos életet teremts magad körül, azonban az igazi biztonságot csak saját magadban keresheted.Oroszlán

Úgy érzed, téged kerül most a szerencse. Van benne némi igazság, de hisz ez csak egy hétig tart! Nem kell keseregni, ha valami nem sikerül, majd összejön a jövő héten. Ne légy türelmetlen, hisz azt környezeted is megérzi, s csak lehetőséget teremtesz egy értelmetlen vitára. A sarkadra kell állnod, s pont arra tanít most az élet, hogy a nehézségeken azért kell átverekedned magad, hogy ezután jöjjenek a könnyebb időszakok.
Szűz

Ez a hét több szempontból is kedvező a számodra. Ha van párkapcsolatod, akkor veszekedés alakulhat ki köztetek, de ugyanilyen hamar el is simítjátok, nem lesz belőle komolyabb probléma. Jó híreket kapsz a hét folyamán, mely a következő időszakra mutat előre, pozitív irányba. Váratlan helyzeteket hozhat neked a hétvége pénzügyi téren. Ez a fajta anyagi jellegű kiszámíthatatlanság most nagyon megviselhet.Mérleg

Ne rémülj meg az első akadálytól, ami az utadba kerül. Ezért nem szabad feladni a megkezdett feladatot, különösen, hogy nyakadon a határidő. Ha képes vagy az e heti feladataidat jól elvégezni, jutalomban lehet részed! Csütörtöktől érdekes és új lehetőséggel ajándékoz meg az élet: új üzleti távlatok nyílnak meg előtted, vagy pedig egészen új munkalehetőségek, egészen új területeken. Nagyon jónak tűnnek ezek az újdonságok, vágj bele valamelyikbe!


Skorpió

Talán a gyönyörű idő lehet az oka, hogy elég lelkierővel rendelkezel ahhoz, hogy átvészeld ezt a hetet, s legyőzd a felmerülő problémákat. Próbálj meg felülkerekedni a saját gyengeségeiden, s ha kell, kérj másoktól is segítséget. Csak szólnod kell, és sokan akarnak majd segíteni neked! Próbáld meg átgondolni lehetőségeidet, tűzz ki célokat magad elé, és kezd el megvalósítani őket. A sült galamb mostanában nem repül a szádba...Nyilas


Olyan dolgok is előtérbe kerülhetnek ezen a héten, melyekre nem sok időt szántál mostanában. Pedig nem minden elhanyagolandó, ami nem azonnal hoz számodra valamiféle sikert, vagy anyagi gyarapodást. Csak rajtad múlik, hogy tervezed a jövőd, s mennyi időt szánsz erre! Nagyon energikus vagy, s szinte minden tervedet könnyedén sikerre viszed. Azonban ehhez az óriási erőhöz most felelősségérzet, s szilárdság is társul.
Bak

Ha az elmúlt hetek nem is alakultak túl jól számodra, ez a hét annál inkább neked kedvez. Szerelemben, munkában, tanulásban, új barátok megtalálásában. Légy önmagad, vállald a véleményedet, és örülj az egyre melegebb nyárnak! Talán épp arra vágysz, hogy jöjjön valaki, akitől minden megváltozik, s megtapasztalhatod azt az eszeveszett izgalmat, amit már régen éreztél. A magányosok most szerelemre lelhetnek.
Vízöntő

Ezen a héten megvalósulhat egy régi álmod, de neked is tenned kell az ügy érdekében, nem fog a sült galamb a szádba repülni. Éld ki magad a munkádban, ha van kapcsolatod a szerelemben, semmiképpen se menjen el a kedved, ha valami nem sikerül elsőre. Akkor majd sikerül másodjára! Megvan hozzá minden képességed, hogy megvalósítsd álmaidat. Képes vagy arra, hogy átgondold és strukturáld lépéseidet, amelyek közbülső állomásként kellenek ahhoz, hogy a végső célt elérd.Halak

Úgy érzed, valami nem stimmel körülötted. Mintha az egész világ összefogott volna ellened. Pedig erről szó sincsen, csupán a nem kellene mindig a dolgok közepébe vágnod ahelyett, hogy az elején kezdenéd, és akkor nem érne annyi kudarc... Mindennek hátterében felelősségtudatod húzódik meg, mellyel családod és a tőled függő embereknek szeretnél mutatni. Ráadásul saját magadat is annak alapján akarod megítélni, hogy mit vagy képes letenni az asztalra.

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp, ezotéria  
AZ ÉN SZÍVEM... - töredék
  2009-05-26 13:46:15, kedd
 
  AZ ÉN SZÍVEM... - töredék

Az én szívem sokat csatangolt,
de most már okul és tanul.
Aki halandó, csak halandót
szerethet halhatatlanul.

József Attila

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Mi a szerelem?
  2009-05-26 13:29:25, kedd
 
  Mi a szerelem?

A pap azt mondja: Szörnyű vétek.
A férfi így szól: Gyermekálom.
Az agg sóhajt: Bár visszajönne
Első szerelmem, ifjúságom!
A bölcs azt mondja: Nagy bolondság,
Min az okos ember csak nevet.
Az ifjú bölcsen, némán hallgat,
S nem szól semmit, csak szeret.

Adriana Ann Bolton

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Szép szádnak szökkenő szirma
  2009-05-26 13:17:40, kedd
 
  Alliterált ajkak

Szép szádnak szökkenő szirma,
Szúrós szilfáról színarany szilva,
Szelíd szellő szívesebben szolga,
Szent szád szívszerelmét szokja.
Balogh Sándor


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Kik vagyunk?
  2009-05-26 13:13:36, kedd
 
  Kik vagyunk?

Ki vagy TE?

Eltűnő magánynak fénytelen csillaga,
Közelgő örömnek pazarló asztala.
Bezárt váramnak kinyíló ajtaja,
Napjaim szépítő szenvedély angyala.

Napnak szikráján érkező sugallat,
Szélnek hátán szárnyaló tavaszi fuvallat.
Mennydörgés villáma, hirtelen indulat
Vulkánként kitörő elsöprő áradat.

Bármelyik is légy nekem egyre megy,
Hiszen Te vagy nekem az egyetlen egy.
Egy a mindenben és minden az egyben,
Ki sem mondhatnám már talán szebben.

Ki vagyok Én?

Szemedben eltűnő csodának otthona,
Könyvekben feltűnő Istennek ostora.
Szürkülő homálynak fényhozó ostroma,
Életünk vigyázó szomorkás monstruma.

Lelkedet gondozó figyelmes páratlan,
Gondjaid megoldó lelketlen pártatlan.
Testedet megóvó őrjöngő vadállat,
Szívedért könyörgő egyszerű alázat.

Bármelyik is legyek Neked egyre megy,
Hiszen én vagyok Neked az egyetlen egy.
Egy az egyben és minden a mindenben,
Ki sem mondhatod már többé szebben.

Egymás nélkül nem élet az életünk,
Éppen ezért most egy kis fát ültetünk.
Legyen ez mostantól a mi jelképünk,
És éljen olyan soká majdan mint a mi szerelmünk.

Horváth Zoltán


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
A szerelem nem csupán
  2009-05-26 13:09:04, kedd
 
  Szerelem

A szerelem nem csupán egy szó,
Nem csupán egy érzés, mely jó.
A szerelem a kimondatlan gondolat,
Egy olyan érzés, mely az életnek értelmet ad.

A szerelem érzéseit eltitkolni nem lehet,
Mert ha elmész mellettem, szívem megremeg.
Az arcom kipirosodik, elpirul,
Szempillám könnybe borul.

Mert tudom, tiéd már soha nem leszek,
Csak az álom, s a képed mi éltet.
Ma már máshogy gondolom,
Mindent átértékeltem,
Nekem már mást jelent ez a szó:
SZERELEM

Vad Klementina Imola

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Hiányod
  2009-05-25 13:54:59, hétfő
 
 Hiányod

Hiányod perzseli szívem, torkomba mar,
Nem múlik az égető seb füstje egyhamar.
Bánat súlyos köve nyom pecsétet
Sorsom nyúzott, sárgult lapjaira,
Élet végtelen törött ecsetje fest setétet,
Felhők közé bújt szürke tavasz napjaira.

Siető emberek rohannak el mellettem,
Néha egy-egy alak lök fel, hirtelen.
Hallom lépteiknek sűrű dobogását,
Érzem Földünk lassú, szüntelen forgását,
Mit sem törődnek a bámészkodó lélekkel,
Agyam pörögve száguld tova fájó emlékekkel.

Hiányod viselem, mint sebző terhet,
Oly könnyűnek tűnik, ám mértéke tenger.
Közeli zöldellő lombok suhogása,
Észrevétlen, tétován száll fejembe,
Szívemnek halk, remegő suttogása
Gyógy-könnyek mérgét szülik szemembe.

Nagyobb fuvallat szakítja le fáknak levelét,
Lassan, földre hullva veszti életét.
Senki nem észleli a változás mozzanatát,
A kitaszított lény gyászos dallamát.
Hisz az ő kis magzat szülője, éltetője,
Halál mérges ostora taszítja el tőle.

Hiányod kioltja minden apró fény derűjét,
Tovább építi erdőm lángoló fáinak sűrűjét.
Forrón égeti testemet a gyilkos láng,
Fuldoklón tűzbe vész minden porcikám,
Felettem az égen eltűnik a derűs ködtánc,
Alattam a föld megremeg, s porzik már.

Fázom. Mélyen dideregve szemlélem e világot.
Torkom megfagyott, de belül nagyot kiáltok.
Bár ordíthatnék, de csak könnyezni tudok,
Bár elfuthatnék, de lábam körül a nyirkos szurok.
S nem csitul a viselhetetlen, kegyetlen hideg,
Előttem csupán egy vak, halálosztó tipeg.

Hiányod felemészt mindent, nincs védelem.
Hiányod tőrével szívemben, az eget kérlelem,
Hiányod súlyával többé nem vétkezem,
Hiányod fájdalmára teszem össze két kezem.
Hiányod miatt nincs se nappalom, se éjjelem,
Hiányod számomra az egyetlen méreg, lételem.

Geosits Bettina


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Jöttem
  2009-05-25 13:51:37, hétfő
 
 Jöttem

Jöttem a semmiből, tartok a mindenség felé.
Jöttem a sötétből a fényesség elé.
Jöttem a vízen és jöttem a szárazon.
Jöttem mezőkön és országutakon.
Jöttem olykor lassan, óvatosan lépve,
Jöttem rohanvást elébem nem nézve.
Jöttem a sivatag homokján mezítláb,
Jöttem havas hegyekről, hol a víz jégkásás.
Jöttem az őserdő mély rejtekéből,
Jöttem a prérik gazdag vidékéről.
Jöttem éjjel-nappal, sohasem pihenve,
Jöttem, hogy velem légy, egymást átölelve.
Jöttem de elkéstem mert Te már másé vagy.
Jöttem, de most a szívem, Óh kiszakad.
Jöttem mert azt hittem itt van a mennyország.
Jöttem mert nem tudtam, itt rám a pokol vár.
Jöttem a pokol hetedik bugyrába,
Jöttem mert szerelmes lettem egy szempárba.
Jöttem hozzád de eltaszítottál.
Jöttem Angyalként ki a pokolba alászállt!

Loreley

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Néha
  2009-05-25 13:46:47, hétfő
 
 Néha

Néha este, távol a világ zajától,
Az elme szabad, a szív újra lángol.
Ezzel már örökre együtt kell éljek,
Hogy szeretni bűn, s szeretni vétek.

S hidd el ha legbelül bármit is érzel,
Nem ér az semmit egyenlő a szeméttel.
Kinek szíve kőből az egy boldog ember,
Mert neki ezért már aggódnia nem kell.

Tényleg ez a lényeg és erről szól az élet,
Titkolod ha szeretsz és akkor nem kell félned?
De csak gondolj bele, ha így teszel véged,
Mert ha sosem szeretsz talán nincs is mért élned.

Sshadow

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 108 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 2744 db bejegyzés
Összes: 4574 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 1497
  • e Hónap: 2497
  • e Év: 2497
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.