Belépés
bubamama.blog.xfree.hu
" A fény, csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle." Hamvas Béla : A láthatatlan történet. Dr Buttyán Kornélné
1937.04.03
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hasznos tanácsok...
  2009-06-22 15:08:20, hétfő
 
  Hasznos tanácsok...

"Még mielőtt az embert megteremtette volna az Isten, mindent biztosított részére!
Elválasztotta a sós vizet az édestől, alkotta a szárazföldeket, ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett.
Nyomravezetnek az ennivalók, hogyan segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogyasztjuk

Sárgarépa

Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi
szem. A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem. És IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését

Paradicsom

A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal amik igazi táplálék a vérnek és
a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését)

Szőlő

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

Dió

A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg . Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab

A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

Zeller, Kínai kel, Rebarbara

A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik a csontokat.A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát tartalmaznak.
Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek.
Ezek az ételek megerősítik a csontvázat

Avocado

Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk.
A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez?
Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 -et tanulmányozott..

Füge

A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Édesburgonya

Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Olive

Az oliva bogyó segíti a petefészek egészséges működését .

Narancs

A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a mellből való eltávozását.

Hagyma, fokhagyma

A hagyma olyan, mint az emberi sejt.
A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből
Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!

Érdemes fontolóra venni!..."


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Furcsa végzet...
  2009-06-12 10:48:01, péntek
 
 
Elég furcsa?...
Megúszni egy repülőgép katasztrófát, majd rá pár nappal meghalni autóbalesetben?

Furcsa bizony, - de van ilyen.
Ki tudja, mi erre a magyarázat? Talán az előre elrendelés, - talán a végzet, - talán a véletlen.

A mai Blikkből:

Egyesek szerint kell lennie egy erőnek, amely eldönti, mikor ér utol a végzet.

MAGYARORSZÁG―KUF­STEIN ― Meddig szaladhat az ember a végzete elől? Néhány nappal ezelőtt még a világ legszerencsésebb embereiként ünnepelte a világ Johanna és Kurt Ganthalert, akik lekésték az Air France 447-es, tengerbe veszett járatát, ám mint azt tegnap megírtuk, szerdán halálos autóbalesetet szenvedtek útban hazafelé az ausztriai Kufstein közelében. Történetük egyértelmű üzenet volt azok számára, akik hisznek a végzet hatalmában.

Van, akit a sors nem ver, hanem vigyáz rá. Ilyen Kapócs Zsóka is: 2004-ben épp Thaiföldön nyaralt, amikor a szökőár lecsapott. Zsókáék megmenekültek a 220 ezer áldozatot követelő pokolból. - A véletlennek köszönhető, hogy megúsztuk. Az előző napon ugyanis annyira megmasszírozta a lábamat egy masszőrnő, hogy nem vágytam lemenni a víz mellé. Egyszer csak sikoltozást hallottam, az életükért küzdöttek
az emberek. Ösztönösen felrohantunk a szálloda legfelső emeletére - mondta Zsóka a Story magazinnak. Két évvel később, az augusztus 20-i tűzijáték közben kitört hatalmas viharban pedig épp a Duna közepén, egy zsúfolt hajón volt, amely nekiütközött egy másiknak. Zsókának nem esett baja: nem csoda, ha hisz a gondviselésben.

De vajon tényleg van egy láthatatlan erő, amely a sorsunkat igazgatja? Vagy az egész csak egy humbug, amellyel valaki mást teszünk felelőssé életünk nehéz pillanataiért?

- A sorsra hagyatkozás a felelősség áthárítása is lehet - ismerte el Kamarás István vallásszociológus. - Mások viszont azt mondják: Isten a görbe sorokkal is egyenesen ír, és ha rossz történik, később az is jóra fordul. Nem minden vallásos ember hisz az eleve elrendelésben, de sokan bízzák magukat az isteni gondviselésre. Igen ám, de fölvetődik a kérdés: vajon a lezuhanó Airbus utasairól gondoskodott-e felsőbb hatalom? De nem csak istenfélő emberek várják a sorstól a választ életük nagy kérdéseire. A horoszkópokat böngésző százezrek is úgy vélik, hogy sorsuk előre meg van írva.

A filozófusokat már az ókorban is foglalkoztatta, hogy van-e szabad akarata az embernek, vagy csak a rájuk mért sorsot teljesítik be életükkel.

- A görög sztoikusok azt mondták: minden valami jó miatt történik a világon - mondta Szabados Éva filozófus. - Minél nagyobb az élettapasztalatunk, annál könnyebb elfogadni, amit a sors ránk mért - fejtegette.

A természettudománnyal foglalkozó tudósok persze nem hisznek a sorsszerűségekben. - Ami fizikailag elgondolható, abban nem látok lehetetlenséget. Attól, hogy valaki lemarad egy lezuhant gépről, még szenvedhet a hazaúton halálos balesetet. Erre mondjuk azt, hogy ,,pech" - szögezte le Härtlein Károly fizikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszéki mérnöke. - Nincsen ebben semmi misztikum: a valószínűség-számítás segítségével ki is lehet számolni egy ilyen eseménysorozat esélyeit. Nem hiszek benne, hogy bármi is előre elrendeltetett - tette hozzá a szkeptikus szakember.

Mi mindenesetre összeszedtünk néhány híressé lett példát, s az olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy sorsunk beteljesedéséről van-e szó, vagy pusztán a véletlenen múlik, mikor csenget értünk a kaszás.

Szerencsés csillagzat! Kapocs Zsóka (30) 2004-ben megmenekült a thaiföldi cunami elől. 2006. augusztus 20-án a viharban hajója ütközött a Dunán, de nem esett baja. Tenyeréből vajon leolvasható, miért ilyen kegyes a sors hozzá?

Ők, akik mindent túléltek :

◄Cutomu Jamagucsi (93) az egyetlen a világon, aki két atomtámadást élt túl. A Mitsubishigyár minőségellenőreként Nagasakiból utazott 1945. augusztus 6-án a hirosimai üzembe. Reggel a vasútállomásról igyekezett a gyárba, amikor az amerikai légierő bombázója ledobta az emberiség első atombombáját. Jamagucsi súlyos égési sérülésekkel, de túlélte a támadást, és másnap hazaszállították Nagaszakiba - épp időben, hogy elérje a második atombombát, amelyet csodával határos módon megint csak túlélt. A férfi elpusztíthatatlan, 40 éve diagnosztizálták májrákkal, de még ma is vígan él.

◄Frane Selak (80) horvát zenetanár túlélőmaratonja 1962-ben kezdődött, amikor kisiklott a vele Dubrovnik felé tartó vonat. Vagonja a jeges folyóba zuhant; 17 ember halt meg, de Selak élve mászott ki a roncsok közül. Egy évre rá Rijekába repült, amikor kiszakadt a gép ajtaja, s a férfit a légnyomás kirepítette az utastérből. A többi 19 utas a lezuhant gépen lelte halálát, Selak azonban egy hatalmas szénakazalba esett, és túlélte. Pár évre rá autóbusszal zuhant folyóba, majd később egy karambolban kirepült az autójából, amely felrobbant.

◄Roy Sullivan (71) még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint az egyetlen ember, aki hétszer élt túl villámcsapást. A virginiai erdőkerülő mindig is vonzódott a viharokhoz, nem csoda hát, hogy ilyen sokszor sújtott le rá Isten haragja. 1942 és 1977 között Sullivan mindent megtapasztalt, amellyel egy villámcsapás járhat. Leszakadt a nagylábujja, leégett a szemöldöke, elájult, átégett a válla, kirepült a terepjárójából, és egy ízben a haja is meggyulladt, a kulacsában lévő vízzel kellett eloltania. 1983-ban végül maga oltotta ki az életét egy puskalövéssel.

◄Robert Evans (47) amerikai hajléktalant tavaly szeptemberben kora reggel az út mentén elütötte és áthajtott rajta egy autó. A férfi azonban meg sem várta a mentőket, elvánszorgott, ám percekkel később a vasúti hídon elsodorta egy vonat, tíz métert zuhant. A rendőrök találtak rá, erőszakkal vitték be a kórházba, ahol kiderült, semmi baja.

◄Mark Sokolow (50) orosz származású amerikai üzletember 2001. szeptember 11-én a World Trade Center 43. emeleten tartózkodott, amikor az utasszállító belerepült. Az utolsó pillanatban ért ki az utcára, mielőtt az első torony dőlni kezdett. Újévkor családjával Jeruzsálembe látogatott, ahol pár méterre tőle robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő az utcán. Ketten meghaltak, de Sokolow megúszta kisebb fejsérüléssel.

◄John Healyt (†44) 2001. szeptember 11-én a WTC 36. emeletén várták cége irodájába, de elkésett, lányát vitte iskolába, s dugóba keveredett. A férfi épp belépett volna az épületbe, amikor rémülten látta, hogy egy repülőgép becsapódott az épületbe, egyenesen irodájának ablakaiba. Két évre rá a kompon már utolérte a sors, egy másik hajóval ütköztek, s 9 másik áldozattal együtt elnyelte őt is az East River vize.

Értük viszont újból visszajött a kaszás:


◄ Stella Chambers (†84) egyike volt azon keveseknek, akik túlélték a Katrina hurrikán New Orleansra mért csapását. Az özvegyasszonyt egy mobil lakóparkba költöztették, amíg a város vezetése helyre nem állíttatta földig rombolt otthonát. Stella másnap költözött volna vissza az újjáépített házba, amikor lecsapott egy újabb tornádó, s a földdel tette egyenlővé átmeneti otthonát. Stellát holtan húzták ki a romok alól.

◄ Joko (†2) tragédiája idén márciusban sokkolta egész Japánt. Csodálatos megmenekülése világszenzáció volt. A második emeleti lakásuk erkélyéről zuhant ki, s a betonjárdán biztosan összezúzta volna magát, ám hihetetlen szerencséjére épp alátoltak egy nyitott kukát, Joko könnyebb sérülésekkel megúszta, de sorsa megpecsételődött. Három hétre rá a gyermek szobájukban játszva a nyaka köré tekerte bátyja kilincsre akasztott hátizsákjának hevederét, s mire megtalálták, megfulladt.

A rossz és jó megjósolható.

- Mindenki sorsa meg van írva előre - vallja Gazsi Gizella jósnő, aki saját praxisában is több ilyen esettel találkozott. - Minden ember tenyeréből ki lehet olvasni, milyen sors vár rá, azt is, ha szerencsétlenség, betegség fenyegeti, és azt is, ha van esélye egy tragédia elkerülésére - mondta. - Járt nálam egy férfi, akinek eltört a gerince, az orvosok azt mondták, már sosem fog járni. Ám én láttam a sorsában, hogy rendbe jön. Persze ez is beteljesedett, felépült, s ma már saját lábán jár

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő...
  2009-06-03 13:41:30, szerda
 
  Ma kaptam, - Emailben :

Téma: Megdöbbentő!!!
Az aszpartam-(édes )mérgezés

Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok!Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltőanyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná,hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari cégek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? Egyszerű.
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G..D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg ésNutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok, a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezteaz aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.

Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról. Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is.

Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.
Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.
Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?

Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni.

A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő.
További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek. Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát.. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.

És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett , amely az összes beérkező panasz 80 százalékáttette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogyha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről ténylegesbizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat".

Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnakszámít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek, és ahol az aszpartam ellen szólók felütik a fejüket, "ők megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente ...â01D Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban.

Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos" alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik.
Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:
- szénsavas és rostos üdítőital,
- joghurt,
- fagylalt,
- reggeli készítmények,
- pezsgőtabletta,
- sportital,
- gyerekvitamin(!),
- lekvár,
- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek,
- kevés kivétellel maguk az édesítőszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban .

Az aszpartam néhány mellékhatása :
látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.

Megkérek mindenkit a dolgok súlya miatt, - hogy minden közvetlen ismerősének ezt küldje el körlevélként, hadd tudódjon ez ki. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerekek isk. dolgozataiból...
  2009-06-02 17:54:37, kedd
 
  Gyerekek isk. dolgozataiból...

- Van mikroszkopikus, ami kicsit nagyobb, mint ami mikroszkóppal látható.

- A középkorú lovagok a lovagi tornákon mindig egy hölgyet tűztek maguk elé.

- A nemzetiségi iskolákba több ajkú diákok járnak.

- Nyáron nő a kalapos gomba, télen a kucsmagomba.

- Villon fő műve az Ótestamentum.

- A görög ábécé kezdete: alfa, béta, céda...

- II. József, a vaskalapos király, Mária és Terézia fia volt.

- A fecske egy költöző madár. Olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlít rá.

- Barbarosa seregében kitört a pestis, amely elől maga a császár is csak álruhában tudott menekülni.

- Ady Boncza Bertalant vette feleségül.

- Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.

- A Toldi olyan mű, amelyben a főhőst feldolgozzák.

- A kőolajat kövekből sajtolták.

- Eötvös József többek között Budán született.

- A XVIII. századi főurak palotakertjei tele voltak szépen nyírt szökőkutakkal.

- Anonymus III. Béla névtelen jegyese volt.

- A Bibliát Guttenberg találta fel.

- A kutatók az őshazában megtaláltak az ősmagyarok hátrahagyott részeit.

- A Magna Charta Libertatum kimondta, hogy ugyanazért a bűnért senkit nem lehet kétszer megölni.

- Egyiptom őslakói a múmiák.

- Julius Ceasart a márciusi Idusok ölték meg.

- És akkor a költő megírta Szundi két apródja című versét.

- Lincoln anyja már csecsemő korában meghalt.

- Az éhen halt sereg kitakarodott az országból.

- A harangvirág a bimbambuszok családjába tartozik.

- A végek vitézei többnyire nem éltek haláluk napjáig, mert már korábban elestek.

- Shakespeare víg nőkkel élt Windsorban és tévedésbol vígjátékokat írt.

- Zrínyit a bécsi kamarilla által felbérelt ólmozott vadkan ölte meg.

- Az őserdő olyan terület, ahova emberi kéz meg nem tette be a lábat.

- A zsidó egyházi zene legismertebb tekintélye Palesztina volt.

- Kolombusz háromszor indult útnak, bár a második útján meghalt.

- Szulimánt a szigeti ostromnál megölték, ezért egyelőre felhagyott azzal a szándékával, hogy Magyarországot meghódítsa.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 67 db bejegyzés
Összes: 350 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7
  • e Hét: 27
  • e Hónap: 221
  • e Év: 221
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.