Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
Csákabonyi Balázs nyílt levele
  2009-06-30 12:42:20, kedd
 
  Orbán valljon színt - Csákabonyi Balázs nyílt levele
2009.06.30. 11:01 adequate courier

Csákabonyi Balázs nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort arra, hozza nyilvánosságra, hogy "a 13. havi nyugdíj elvételén túl, milyen, a nyugdíjasokat érintő intézkedésekkel ért egyet, illetve tervez a kormányra kerülése esetén". A szocialista politikus azt írja: a Fideszt kötelezi az európai parlamenti választáson elért 56 százalékos eredménye, nem vezetheti félre a választókat, és különösen nem nézheti gyereknek a nyugdíjasokat. "Ezért tisztelettel, de határozottan felszólítom, hogy ne titkolózzon tovább" - közölte.

Nocsak, nocsak, jó reggelt kívánunk!

Tán ráébredtek azon az oldalon is, hogy egy(több) időközi választás elbukásának valamint a másik oldal meghatározó többségi támogatásának létjogosultsága van?

Kedves polgár és elvtársak, megéltük!

Csákabonyi Balázs, a nyugdíjasok érdekeit képviselő szakpolitikusként azt írta Orbán Viktornak, hogy "nincs joga úgy kérni az nyugdíjasok támogatását a hatalomba való visszatéréséhez, hogy a szemükbe nem, csak a hátuk mögött, elszólások során mondja el, mit tervez velük, az életükkel".

Szemezgessünk egy kicsit ebből a levélből.

A nehéz döntések egy része pedig a kortársaimat, a védtelen és kiszolgáltatott nyugdíjasokat érinti. Azokat, akiknek sokkal nehezebb áldozatot hozniuk, de akik megértették, hogy a holnap nyugdíjához ma a nyugdíjkorrekció elhalasztására, a nyugdíjkorhatár felemelésére van szükség.

Nem uram, nem erre van szükség. Munkahelyek megtartására és teremtésére van szükség a holnap nyugdíjához. Attól, hogy az 50 000 Ft-os fizetésemből ma kevesebbett költök, holnap lehet, hogy többet lophatok költhetek, de hosszútávú megoldást nem jelent. A hosszútávú a következő választásig ellentéte - ha esetleg olvassa a bejegyzést.

Mindazonáltal hadd jegyezzem meg, hogy annak, hogy a válság okozta gazdasági problémák negatív hatásait ilyesfajta tűzoltó intézkedésekkel igyekeznek orvosolni, az csak a holnapi számokat teszi szebbé, de a következő generáció nyugdíját az így megtakarított összegből az állam nem tudja kifizetni.

Aggodalommal figyelem, ahogy Ön már egy jó ideje tudatosan igyekszik éket verni a nyugdíjas társadalom és a baloldal, elsősorban az MSZP közé.

Kérem alássan, ez nem igaz. Nem vitatom, hogy a Fidesz lépten nyomon ellenszenvet kísérel kelteni az emberekben, de a nyugdíjasok ma Magyarországon az a csoport, akiket nemhogy észérvekkel, de majdhogynem indulatkeltéssel sem lehet meggyőzni az igazunkról. Ők akkor változtatnak a sokszor berögzült véleményükön, mikor kevesebb jut az asztalra, vagy azt látják, hogy szeretteiknek nagyobb gondokat okoz a megélhetés, miközben huszadszorra mondja nekik az Önök pártja, hogy nemsokára túl vagyunk a nehezén.

A másik oldalról pedig, a mindennapokban a nyugdíjasok vannak a legjobban kiszolgáltatva annak a bűnözői csoportnak, akiknek Önök a létét is bőszen tagadják, miközben a maguk nyugdíjasait erőszakolják meg és darabolják fel, jobb esetben összevernek és kirabolják.

Ezek után a Fideszre kenni a nyugdíjasok szemléletváltásának okát csak a kormánypárt vesztét eredményezheti - tartsa meg jó szokását.

Tehát kedves Csákabonyi Balázs, Ön közel sincs abban a a helyzetben, hogy bárkinek is a színvallását követelhesse.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Mikor a bika van nyerőben
  2009-06-30 00:21:56, kedd
 
  Amikor a matador alul marad..

Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagyvilág  
Van bőr az orcán
  2009-06-29 23:29:20, hétfő
 
  Megszűnt a képviselői költségtérítés

Hírszerző információ
2009-06-29 16:44

Okafogyottá vált Seres Mária népszavazási kezdeményezése.

A parlament 340 igen, 19 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta Göndör István MSZP frakcióvezető-helyettes kétharmados támogatást igénylő törvényjavaslatát, mely az Alkotmány és három másik törvényt módosításával megszüntette azt a gyakorlatot, hogy a képviselők számla nélkül elszámolhatják költségeiket.

A javaslat szerint 2010. január 1-jétől a képviselők havonta "javadalomban" részesülnek , mely tiszteletdíjból - alapdíjból és a bizottsági és országgyűlési tisztségviselői pótlékból -, továbbá választókerületi pótlékból és lakhatási támogatásból áll. Ez utóbbi két tétel is adóköteles bevételnek számít.

Az előterjesztő annak idején azzal indokolta javaslatát, hogy elfogadása esetén esély lenne arra, hogy okafogyottá váljon Seres Mária magánszemély népszavazási kezdeményezése.

Az Országgyűlés április közepén 360 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, három tartózkodással elrendelte a Seres Mária által kezdeményezett népszavazást. Az Alkotmánybíróságon azonban többen is megtámadták az erről szóló határozatot.

Az Alkotmánybíróság szóvivője a szavazás után azt közölte az MTI-vel, hogy a testület rövidesen dönt a képviselői költségtérítésről kezdeményezett népszavazás ügyében.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szuperbruttósítás: mi van mögö
  2009-06-29 07:04:54, hétfő
 
  Hétfői döntés
Tévhit a szuperbruttósítás: mi van mögötte?
Utolsó módosítás: 2009. június 29.
Szerző: adozona.hu
Szuperbruttósításra, a törvényjavaslat szerint, nem kerül sor, ezért erről nem is szavazhatnak hétfőn a Parlamentben. Hogyan ivódhatott be mégis a köztudatba a szuperbruttósítás fogalma? Miről is szól majd a hétfői végszavazás?

Vitathatatlan, hogy bár jövőre az szja alsó, 17 százalékkal adózó sávja 5 millió forintos éves jövedelemig bővül, a bérbruttósítás miatt ez valójában - változatlan adóalappal számolva - csak 3,9 millió forint, hiszen a bruttósítás miatt 27 százalék hozzáadódik a mostani bruttó bérhez - mondta a miniszter, aki úgy véli, hogy ez a 3,9 millió forintos alsó sávhatár igen magas - nyilatkozta a napokban Oszkó Péter pénzügyminiszter. Az Adózóna kommentárjait is jegyző Vámos-Nagy Szabolcs így írt a szuperbruttósítás hírére reagálva áprilisban: ,,A jelenleg kiszivárogtatott elgondolás nem ilyen tiszta. Mintha az adó számítása szempontjából quasi bruttósítanának, de ténylegesen mégsem, s a járulékok munkaadói - alkalmazotti megosztása megmaradna (félbruttósítás).

Ez bizony öszvér megoldás, a korábban említett adminisztrációs egyszerűsítés, a munkahely megbecsüléséhez és a társadalmi szerepvállaláshoz fűződő pszichikai hatás elmarad. Akkor viszont minek az egész 'felfordulás'? Csak nem az adóemelés leleplezésére? A megismert számok inkább erre utalnak. A 18 százalék helyetti 15 százalék az adóalap változása miatt voltaképpen adónövelés! 100 forint 18 százaléka az 18 forint, 127 forint 15 százaléka viszont 19 forint. Ezen az eredményen módosíthat az adójóváírás feltételeinek esetleges változása, más adókedvezmények újragondolása". Erre az Adózóna korábbi cikkében elsőként hívtuk fel a figyelmet.

Karácsony Imréné pedig szintén áprilisban így magyarázta a Heti Válasz online-nak a tervezett váltsztatást: ,,az eddigi bruttó 100 ezer forinthoz hozzáadnák a jövőre 32-ről 27 százalékra csökkenteni tervezett munkáltatói társadalombiztosítási és munkaadói járulék 27 ezer forintos összegét, és az így kapott eredmény képezné a 15-17 százalékos (alsó) kulcsú személyi jövedelemadó alapját. Elmondta, hogy a szintén a munkáltatókra kirótt, és a bér 1,5 százalékában megállapított szakképzési hozzájárulást, tekintve, hogy az nem terheli valamennyi munkaadót, nem vonnák be ebbe a számításba. A dolgozótól az egyelőre változatlan kulccsal számolt többi (9,5 százalék nyugdíj-, 6 százalék egészségbiztosítási- és 1,5 százalékoa munkavállalói) járulékot tehát a régi módon, a 100 ezer forintos bruttó béréből számolnák, míg a fentiek szerinti, 27 százalékos munkáltatói járulékot továbbra is a foglalkoztató fizetné".

A százalékokat és változtatásokat nem volt egyszerű követni eddig sem, de az Adózóna megpróbált tájékoztatni a tervezett változásokról:.

Még most, a módosító indítványok szavazása után, a végszavazás előtt sem tudják sokan, hogy az miről szól majd pontosan. Segítséget nyújthat ehhez a törvénytervezet indoklása (84-89.oldal) nyújthat. Ebből ugyanis egyértelműen kiolvasható, hogy a jövedelem ,,szuperbruttósítására" nem kerül sor. ,,fizetendő járulékok alapja változatlanul a jövedelem-megállapítási előírások szerint meghatározott jövedelem, annak megemelésére (,,bruttósítására") a közteherviselési rendszer módosítása miatt nem kerül sor." [indoklás 89.oldal 10.§-hoz]

Az eddig tévesen és általánosan ,,szuperbruttósításnak" nevezett módosítás hivatalos neve ,,adóalap-kiegészítés" (korrekciós tényező): ,,... jövedelmek után fizetendő adó kiszámítása során így az adómérték mellett a korrekciós tényezőre is tekintettel kell lenni." [indoklás 84.oldal utolsó sor]

Matematikailag könnyen kiszűrhető a korrekciós tényező hatása.

Az adótábla:

3 937 ezer forintig 21,59 százalék, a fölött 850 ezer forint és 40,59 százalék.

Így már érthető, hogy miért tartalmazza az indoklás: ,,A 32 százalékos felső kulcs tartalmazza a magánszemély megszűnő 4 százalékos különadójának megfelelő mértéket is."

A korrekciós tényezőtől megtisztított felső kulcs 40,59 százalék.

Az adójóváírás jogosultsági határa évi 2, 51 millió, s havi 15 100 forintra nő. A PM honlapján közzétettek egy kalkulátort, mely szerint mindenki jól jár. Ez a kalkulátor úgy számol, mintha mindenkinek csak bérjövedelme lenne. Ha az adójóváírással nem számolunk, akkor pusztán az adótábla változás miatt 200 ezer forint/hó (2,4 millió éves) jövedelemig mindenkinél növekszik az adóteher 2009-hez képest. A legnagyobb adóteher-növekedés évi 1,9 milliós jövedelemnél (158 333/hó) következik be, összesen 68 210 forint. Például egy megbízási jogviszonyban dolgozó (nem bérjövedelmet kap) 68 210 forinttal több adót fizet 2010-ben.

Angyal József
pkleveles adószakértő Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állatfarm 2 - Tanmese mai magy
  2009-06-29 06:45:28, hétfő
 
  Állatfarm 2 - Tanmese mai magyar felnőtteknek

Középföld szívében, ott, ahol a Nap felkel, majd alábukik, és ahol kék az ég, és zöld a fű, élt egy gazda a feleségével, messze földön híres, gyönyörű birtokán. Megvolt mindene; tekintélyes vagyona, jószágok hada, ,,legelőin fű kövér", egyszóval ,,futott a szekér", és a környékbeli birtokosok igencsak irigykedtek, s hiába keresték a titkot, nem találták. Sóvár tekintetük néha pedig könnybe is lábadt, felismervén, hogy a ,,bölcsek köve" bizony továbbra is talány számukra.

A kúrián, ahol a gazda és a felesége berendezte - öregségükre is gondolván - a mindennapi kényelmüket, élt a ház melletti istállóban három ló. Táltos volt a gazda büszkesége, a városi ügetők ünnepelt bajnoka, megannyi verseny győztese, Középföld szemefénye. Táltos mellett Almásderes, a gazdasszony kegyeltje volt második a rangsorban, aki oly sokszor szolgálta úrnője kényelmét, ha annak kedve szottyant a birtok körül egy kis üdítő kirándulásra. S az istálló egyik sötét sarkában, megalázó körülmények között, mint egy megtűrt kacat, a fáradtságtól aléltan hevert Igavonó, kinek kora hajnaltól sötétedésig a földeken volt a helye, mert valakinek ugyebár dolgoznia is kellett, hiszen, mint tudjuk, a zab és a búza bizony nem szökken szárba magától, s a sok termés pénz, a pénz pedig a jólét forrása a családnak.

Táltos és Almásderes gúnyos és pökhendi kivagyiságának állandó célpontja Igavonó volt. Nem telt el nap, amikor a két ló nem vágta volna oda gúnyos nyihogások közepette, hogy ők bizony már azt is szégyellik, hogy egy fedél alatt kell élniük egy ilyen buta robotolóval, és hogy lám ők kényelmes csillogásuk közepette is kiérdemlik a legfinomabb zabot és a legselymesebb szalmát. A megszégyenített harmadik pedig sose szólt semmit, csak fáradtan sóhajtott, könnyeivel küszködve elfogyasztotta kevéske, szegényes vacsoráját, majd álomba zuhant az egész napos munka után.

Ám mint tudjuk, a fák nem nőnek az égig. Egyik napon a gazda iszonyatosan összeveszett a feleségével, és innentől kezdődött a bajok sorjázása. A házastársak bizony egy életre megutálták egymást, mindennaposak voltak a viták és a veszekedések, a birtok ügyei pedig mindeközben egyre inkább a háttérbe szorultak, s úgy tűnt, hogy nincs a lejtőn többé megállás. A torzsalkodás közepette nem volt már idő a földeket felszántani, és a jószágokat gondozni, majd a természet is mintha megorrolt volna Középföld ragyogó birtokára. Nem esett többé az eső, kifagyott a búza és a zab, éretlenül lepotyogott a beteg fákról a gyümölcs, a tyúkokat pedig rejtélyes kór pusztította. A gazda és a felesége mindeközben mit sem törődött a fenyegető katasztrófa rémképével. Továbbra is egymáson köszörülték a nyelvüket, teljesen belefeledkeztek lassan az őrületbe hajló viszályukba.

A két kedvenc sorsa is egyre mostohábbra fordult. Eltűnőben volt a jólét és a pompa, a finom zab elfogyott, a selymes szalma megrohadt, a gazda mérgében hanyagolta az ügetőt, a gazdasszony pedig a naplementéig tartó, szilaj vágtákat. Táltos és Almásderes egykor büszkén lobogó sörénye mocskos csomókban lógott, lefogytak és búskomorrá váltak. Értetetlenül álldogáltak, és csak rémülten bámultak egymásra, nem értvén, hogy mi zajlik körülöttük.

Ekkor Igavonó megszólította őket: - Figyeljetek rám jól! Habár amióta csak az eszemet tudom, mindig bántottatok, most mégis megbocsátok, és szövetséget kínálok nektek! Szólítsuk meg együtt a gazdát és a feleségét! Győzzük meg őket arról, hogy amit tesznek, az nagyon rossz. Ha összefogunk, talán még minden jóra fordulhat. Csak együtt kell cselekednünk. Nincs más esély!

A két kevély ló döbbenten nézett Igavonóra. Egy pillanatig csak némán meredtek maguk elé, nem értvén, mit akar ez a számukra alantas lény zavaros mondandójával. Majd hirtelen harag öntötte el a romlott lelküket, és dühödten tovaszáguldtak. Tébolyult nyerítésük még sokáig visszhangzott a kietlen pusztában. Igavonó pedig hamarosan keserű könnyeket potyogtatva, fáradtan rogyott a földre, és tengernyi bánatban és szenvedésben meggyötört szíve keserű nyilallások közepette örökre megszűnt dobogni.

Az egykor oly virágzó birtokot pedig lassan az enyészet kerítette hatalmába. Nem volt már, aki gondozza és ápolja, s a régen oly irigy szomszédok - felismerve, hogy csak az összefogás és a szorgos munka mentheti meg őket a hasonló katasztrófától - gúnyosan dörzsölgették tenyerüket. Hisz rájöttek, hogy kincsre leltek. Az egykor oly annyira távolinak tűnő ,,bölcsek kövére".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MDF és a HIT-szekta
  2009-06-29 06:36:22, hétfő
 
  Az MDF és a HIT-szekta
2009-06-27 12:07 barikád.hu
Miután Dávid Ibolyát múlt szombaton megerősítették MDF-elnöki tisztségében, nincs akadálya a Hit Gyülekezetével és a Tisztelet Társaságával folytatott együttműködésnek. Az uniós választáson ugyanis a párt - minden cáfolat dacára - számíthatott a szektára és a szépkorú-szervezetre is.

Vidám vasárnap előtt szomorú szombat - ironizált a Hit Gyülekezete televíziós istentiszteleteinek címével és az MDF múlt szombati országos gyűlésének hangulatával az egyik küldött. Emberünk a párt és a neoprotestáns kisegyház között állítólag fennálló kapcsolatra, valamint arra utalt, hogy a fórum kongresszusán feszült volt a légkör. És ráérzett a vezetés stratégiájára is: bár a sajtó a kilépésekkel foglalkozik, Dávid Ibolyának nincs ellenére a régi gárda távozása.

Az ,,új" MDF útja az SZDSZ árván maradt szimpatizánsi körére, a Tisztelet Társasága adatbázisára alapozott ,,kapitalista, progresszív" médiapárt építése felé vezet - ehhez járulhat még (részben vagy egészében) a Hit Gyülekezete is. Ennek a stratégiának a főpróbája június 7-e volt, s a számítás bejött. Bokros Lajos, a párt európai parlamenti képviselője Brüsszelben nem a Néppárt, hanem az angol konzervatívok és a Kaczynski-féle Jog és Igazságosság által fémjelzett új frakcióba ül.

Kilépések kora

Hiába derült ki Herényi Károly volt frakcióvezető zsarolásgyanús esete (Heti Válasz, 2009. június 18.) , a többség ismét Dávid Ibolyát választotta; 182-en voksoltak igennel, 72-en nemmel (húszan tartózkodtak). Az elégedetlenek állítják, többen is lehettek volna, ám a főnökség igyekezett elvenni a talpasok kedvét a túlzott demokratizmustól, a kritikus szavazáson például nyíltan kellett voksolni...... ........... .......Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
160. Miért?
  2009-06-28 20:37:56, vasárnap
 
  Az esetek hány százalékában tudod SMS-ben közölni szánt mondandódat 160 karakterbe sűríteni? Többnyire beleférünk a keretbe, és ez nem véletlen. Most megosztjuk veletek, miért lett pont ennyi az annyi. Nevezetesen 160.

Az egészet egy Friedhelm Hillebrand nevezetű németnek köszönhetjük, aki hosszú ideig mást sem csinált, mint írógépén átlagos mondatokat, kérdéseket pötyögött, és karaktereket számolt. Mikor már elég alapanyaga volt, elkezdett számolgatni, osztott szorzott, s úgy látta, az esetek igen nagy részében, mondhatni elsöprő többségében a szóközökkel, írásjelekkel ellátott mondatok nem haladják meg a százhatvan karakter hosszúságot. Megszületett hát a varázsszám, ami az SMS kommunikáció alapját képezi a mai napig. Történt pedig mindez 1985-ben.

Természetesen akkoriban sokan igen szkeptikusan álltak a limitált karakterszámhoz, senki nem gondolta, hogy ez a korlátozás lehetségessé tesz bármilyen érdemi kommunikációt, ám erre alaposan rácáfoltunk, mi, a világ, hisz sok országban több az elküldött SMS-ek száma, mint az indított telefonhívásoké. Ez persze igen kedvező a szolgáltatóknak, mivel a szöveges üzenetek kézbesítése nekik gyakorlatilag semmibe nem kerül, ezek a szövegek potyautasként utaznak a rendszerben - mellesleg a technika megalkotásában is segédkezett a nevezett német. A telefonbeszélgetés mellett egy másik sávon adatok vándorolnak az éterben, a kis üzenetek pedig az itt található bőséges szabad kapacitást kihasználva teszik meg az utat két készülék között.
Hogy a 160-as limit mellett meggyőzően érvelhessen, Hillebrand saját kísérletei mellett egyéb vizsgálódásokat is folytatott. Megállapította, hogy a képeslapokon jellemzően 150 karakternél kevesebbet használ a feladó, s hasonlóra jutott az elküldött telexek esetében is. Hillebrand akkoriban egyébként a Global System for Mobile Communications-nél (GSM) dolgozott a nem hangalapú szolgáltatásokkal foglalkozó részlegen vezető pozícióban, 1986-ban hozták meg a döntést, hogy minden mobilkészüléknek támogatnia kell az SMS fogadást és küldést. Picit azonban még kellett farigcsálniuk a koncepción, ugyanis kezdetben csak 128 karaktert tudtak utaztatni, de hamar megtalálták a módját, hogy ez 160-ra bővülhessen.Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagyvilág  
Mindennapi (?) fóbiáink
  2009-06-28 20:27:33, vasárnap
 
  Mindennapi (?) fóbiáink
Bárki felteheti majd a kérdést, ezek valódi fóbiák? És fel is teszi majd, mert nincs olyan ember, akire legalább egy fóbia ne illene rá, pedig nem is érezzük igazi fóbiának az adott félelmünket. A most következő parák bár mindennapos körülményekhez köthetőek, legtöbbjük mégsem szokványos vagy nem gondolnánk őket fóbiának, pedig azok, mert szakemberek beszámolói mutatják, nem egyedi esetek.
Lacvasofóbia, azaz félelem a tejesdoboztól...... ........... ...........Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Camouflage - Find The Animals
  2009-06-28 20:22:22, vasárnap
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagyvilág  
Aliens vs. Predator
  2009-06-28 20:18:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  humor  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 2047 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 119
  • e Hónap: 4264
  • e Év: 4264
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.