Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Dinnye
  2009-06-28 08:42:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Péntek 13.
  2009-06-28 08:41:25, vasárnap
 
 

PÉNTEK 13.
Avagy; miért szerencsétlen ez a nap?

A történet Kr.u. 1112 körül kezdődik... A francia Hugues de Payens márki és 8 másik francia lovag megalapítja Krisztus Szegény Lovagjainak rendjét. És hogy miért szegények, ha egyszer nemesek? A rend minden tagja köteles teljes vagyonát a rend és a keresztény egyház számára felajánlani, és a korábbi világi élvezetekről lemondani.

Kr.u. 1118-ban a lovagok az immár keresztény kézen lévő Jeruzsálembe érkeznek, és engedélyt kérnek Jeruzsálem püspökétől, hogy a rend a zarándokutak védelmét biztosítsa az arabok ellenében. A püspök természetesen hozzájárul a rend működéséhez és táborhelyet biztosít a lovagoknak a Templom-hegyen, Salamon templomának egykori helyén, ahol abban az időben arab istállók álltak. Ezek után a rend új nevet vesz fel: Krisztus Szegény Lovagjainak és Salamon Templomának Rendje, vagy ahogy mindenki hívja őket: a Templomosok.

A kezdeti 9 lovagból hamarosan hatalmas rend lett, mely jelentős gazdasági és katonai hatalomra tett szert. A Templomos lovagrendnek nagy kiterjedésű birtokai voltak, amelyeket 8 langues-ra (nyelvterület) és 10 olyan tartományra osztottak, melyek határait az országhatárok figyelembevétele nélkül húztak meg. Rendházaik, kastélyaik, hatalmas birtokaik csaknem egész Európát behálózták, Skóciától egészen az akkori Palesztináig. Ezenfelül kereskedelmi flottájuk, hajókészítő és -javító műhelyeik és kikötőik is voltak, köztük La Rochelle, ahol a flottájuk állomásozott. Más katonai lovagrendekkel ellentétben a Templomosok pénzkölcsönzéssel is foglalkoztak, sőt idővel a keresztény világ bankáraivá lettek, és adósaikká vált több európai uralkodó is.

Végül óriási gazdasági befolyásuk és a rend körül keringő misztikus mende-mondák miatt V. Kelemen pápa és a vagyonukra féltékeny IV. (Szép) Fülöp francia király titokban összefogva cselekvésre szánta el magát. 1307 szeptemberében a pápa lepecsételt leveleket küldött szét Európa minden szegletébe azzal az utasítással, hogy minden levelet egyazon napon felbontva, a tartományi vezetők mindenhol egyszerre cselekedjenek. Ez a nap pedig 1307. október 13-a, péntek volt.

Péntek 13-án aztán Európa szerte feltörték a pecséteket, és elolvasták a levelek tartalmát. A levelek döbbenetes "tényeket" állítottak! Kelemen pápa azt állította, hogy isteni látomása volt, amely arra figyelmeztette, hogy a templomos lovagok a sátánimádás, a homoszexualitás, a kereszt megszentségtelenítése, a bálványimádás és más eretnek cselekedetek bűnében vétkesek. Továbbá azt állította, hogy Isten azzal bízta meg, hogy tisztítsa meg a Földet a bűnös Templomosoktól, és addig kínvalassák őket, amíg be nem ismerik Isten ellen való vétkeiket.

A pápa terve jól működött. Azon a napon sok ezer lovagot fogtak el, - köztük Jacques de Molay-t, a Templomos rend Nagy Mesterét - akiket kegyetlenül megkínoztak, majd máglyára küldték őket. A rendet feloszlatták, a birtokaikat elvették, az életben maradott kisebb rangú templomosokat beolvasztották az Ispotályos rendbe.

Ez a tragikus nap, melyen több ezer keresztény lovagot kínoztak és öltek meg, mindmáig megmaradt a mai modern kultúrában is, mint "szerencsétlen nap", bár az igazi jelentését már csak kevesen ismerik. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mindennapi örömök...
  2009-06-28 08:27:45, vasárnap
 
 
Bár egyre többet olvashatunk, hallhatunk a médiában a szexről, mintha bizonyos témák még mindig némiképp tabunak számítanának. Ilyen például a női orgazmus, az orális szex és maga a női nemi szerv, de ide tartoznak a férfiak orgazmus problémái is.

Tapasztaltad már, hogy egy-egy jó orgazmus után mélyebben alszol, kevesebbet idegeskedsz, megszűnik a fejfájásod és sokkal többet nevetsz?
Nem azt állítom, hogy aki hetente legalább két orgazmust átél, az halhatatlan, izmos, elbűvölő, makkegészséges és nádszálvékony lesz, de tény, hogy az előzőekben felsorolt hétköznapi kínokon segíthet a rendszeres szerelmeskedés és a bűntudat nélkül művelt maszturbáció is.

Az orgazmus, és a testi érintkezés egyéb fajtái során - simogatás, csók, harapdálás, ölelés - nagy mennyiségű endorfin, szép magyar nevén boldogsághormon termelődik a testedben. Ez egyrészt hatásos fájdalomcsillapítóként funkcionál, másrészt jót tesz a lelkiállapotodnak, elűzi a stresszt és tartós mosolyt csal az arcodra. A legnagyobb endorfinbomba kétség kívül a szeretett személlyel együtt átélt orgazmus, de az önkényeztetés sem hatástalan.
Ha hetente egy-két alkalommal szeretkezel, szervezetedben megemelkedik az immunglobulin-A szint, ami szintén jótékony hatással bír, hiszen ez a plazmafehérje bizonyos fokú védelmet nyújt a baktériumokkal és a vírusokkal szemben.
A szex közben felszabaduló oxitocin altató hatású, a megfeszített izmok és a testmozgás következtében pedig felélénkül a vérkeringés, javul az anyagcsere, feszesedik a test. Egy átlagos szeretkezés alkalmával nagyjából 200 kalóriát égetsz el - a rendszeres sportolás ezzel nem váltható ki, de rosszat biztosan nem teszel magaddal.
Az orgazmus a hormonok egyensúlyát is elősegíti - a bőr zsírosodásáért, faggyútermeléséért a férfi hormon, a tesztoszteron a felelős, annak gátlásáért a női hormon, az ösztrogén -, aminek következtében bőröd megújul, felfrissül.
Mindezek mellett egyes vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az ondóban található prosztaglandin hormon kimondottan pozitív hatással van a nők kedélyállapotára, a sok szerelmeskedés pedig csökkentheti a prosztatabetegségek kialakulásának veszélyét.
Összegezve: a rendszeres szexuális élet és az orgazmus nem csodaszer, de majdnem az... Érdemes ezt szem előtt tartva alakítani mindennapjainkat.


 
 
0 komment , kategória:  Egy kis erotika  
Nincs Cím
  2009-06-28 07:21:54, vasárnap
 
  Ne legyél szomorú

"Ne legyél szomorú, mert az nem te vagy.
Ha bánt is az élet, ne csapd be önmagad.
Te bátor vagy, kedves, szeretetet adsz,
Ne félj! Az élettől, minden jót visszakapsz.
Az egyik nap rossz, a másik még rosszabb,
de ne felejtsd el, a holnap is jót hozhat.
Oly sokan szeretnek legyél ettől boldog.
Te akkor vagy szép, ha szemed mosolyog. "
(?)
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ady
  2009-06-28 07:20:17, vasárnap
 
  Nem adom vissza


"Visszaadok én mindent,
Ha visszaadni lehet.
De nem adom vissza
A szemed.

Belőlem fognak nézni
Téged és egy kék tavat
S mit e földön nézni
Még szabad.

Visszaadok én mindent,
Ha visszaadni lehet,
De nem adom vissza
A szemed."

( Ady Endre )
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Idézet
  2009-06-28 07:15:44, vasárnap
 
  "A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban"

(Gárdonyi Géza) 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A könny
  2009-06-28 07:13:48, vasárnap
 
  Ó, a könnyek ...


"Furcsa dolog a könny...

Azt hiszed nincs összefüggés, mégis, mielőtt megérkezik, a torkod szorítja el és csak aztán érzed, hogy ott van már a szemhéjad mögött az első könnycsepp.
Először még csak a szempilláid között üldögél, mintha bizalmatlanul nézné, hová került.
Aztán ők szépen egymásnak adva végigterelgetik csukott szemed előtt, engedik, hogy helyet keressen magának.
Ahol alkalmasnak érzi, ott legördül.
Az első csepp mindig végigégeti az arcod.
Mindig.
Aztán a többi már szinte nézelődés nélkül követi az elsőt, csak szaladnak, peregnek végig az arcodon.
Nekik már megvan az útjuk.
Egy idő után már azt érzed, hűsítenek.
De ez csalóka ám, mert amikor így érzel, egy kicsit alábbhagy az áradat és elhiteti Veled, hogy a megnyugvás jön.
Pár pillanatra.
Aztán megint jön a hol édes, hol fájdalmas, de mindig torokszorító első csepp...
Milyen érdekes, a könny nincs tekintettel arra, hogy Neked jó-e az a pillanat, amikor ő végigsimogatja az arcod.
Történhet ez gyermek születésekor, szeretted elvesztésekor vagy éjszaka, amikor ülsz a buszon és várod, hogy hazaérj.
Ma nagyon égették az arcom.
Furcsa dolog a könny...Mindennek megvan az ideje.
"Mert ideje van a szólásnak és ideje van a hallgatásnak, a befele fordulásnak és az örömnek."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
...érzések...
  2009-06-28 07:11:58, vasárnap
 
 

Valami mindig elmúlik
Valami mindig elmúlik,
talán, hogy helyet adjon másnak,
ha nem így lenne,
egyhelyben topognánk,
ugyan azt a szót ismételgetnénk,
soha nem derülne fény a végtelenre,
Voltak ragyogó, napsütötte pillanataink,
de attól olyan szép,
és attól lesz egyre szebb,
ahogy távolodunk az időben,
hogy megismételhetetlen,
szeretetünk az állandó,
a többi mind változó,
jön, és elmúlik,
változik a szín,
és változnak a szereplők,
de mi vagyunk,
mert a szeretet gyökeret vert a lelkünkben.

 
 
0 komment , kategória:  Neked...  
Párkapcsolat...
  2009-06-28 07:09:53, vasárnap
 
  Te vagy a börtönöm

Ha épp nincs olyan ember körülöttünk, akibe szerelmesek lehetnénk, hihetetlen hiányérzetünk lehet. Keresgélünk, ismerkedünk, várjuk a csodát, aztán vannak időszakok, amikor már teljes lemondásba menekülünk, csak ne frusztráljon már az érzés, hogy nincs érzés! Aztán egyszer csak, amikor már tényleg abszolút nem számítunk rá, beüt a mennykő. Találkozunk valakivel, aki levesz a lábunkról, nincsenek játszmák, szerelem van, harmónia, randevúk tömkelege, mindig együtt vagyunk, majd elérkezünk oda, hogy összekötjük az életünket. Izgalmas időszak ez, udvarlás, kedves randevúk, szex és még több szex, majd lakás keresgélés, tervezgetés, összeköltözés, együttélés, mindennapok, számlák, meló, stressz, pénz, szokások, hobbik, összeegyeztetések, kompromisszumok, konfliktusok, drámák, kérdések.Mostanában sokat foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy vajon a boldog párkapcsolat egyenes folyománya a szabadság elvesztése? Normális érzés az, ha néha ránk tör a menekülhetnénk? Egyáltalán normális dolog egy csomó mindent feláldozni azért, hogy párkapcsolatban, a társadalom által normálisnak vélt párkapcsolatban éljünk? Persze nem néhány hónap után jelentkeznek ezek a gyötrő kérdések. Hosszú évek, rengeteg hétköznap telik el addig, míg az ember néha úgy érzi, elég volt. Könnyebb volt, míg szabad voltam, független. Rengeteg kérdés, kétség, félelem jelenhet meg bennünk, mielőtt a végleges igent kimondjuk, úgy döntünk, hogy egy életre összekötjük az életünket valakivel. Igyekszünk jól csinálni, alkalmazkodni, néha megpróbálunk nyomást gyakorolni a másikra, versengünk, erőt próbálunk. Néha kifejezetten fojtogató tud lenni, amit a másik elvár, amit teljesíteni kell, igen kell, különben vége a békének. Nem egy olyan pajtásom van, akik kizárólag a párjukkal tudnak megjelenni egy-egy baráti csevejen, ha nem is ugyanannál az asztalnál ül a szerelme, de ott van, ahol mi és néha odajön, puszil, odébbáll, de jelzik, hogy mi bizony együtt vagyunk. Nem mondom, hogy nem fordulhat elő, hogy ugyanazon a szórakozóhelyen töltsük el a szabadidőnket, külön, de mégis együtt, viszont ne kelljen már azt figyelni, hogy mikor jelenik meg a delikvens és jaj, nehogy olyan témában legyünk éppen, ami rá egyáltalán nem tartozik. Pszichológus szerint a párkapcsolatok nagyon sok esetben mennek azért tönkre, mert az egyik vagy a másik fél nem ad bizalmat a társának, és nem engedi szabadon cselekedni, állandó balhék vannak, ha nélküle akar elmenni bulizni, vagy épp egy kicsit egyedül akar lenni, mert hiába is vagyunk társas lények, néha csak úgy önmagunkkal lenni is jó, szükséges.

Mi is volt, amíg nem volt ő? Mindennapok, akárcsak most, csak épp nem kellett időre odaérnünk, senki nem kérdezte, hogy hova megyünk munka után, mikor érkezünk haza és mi lesz a vacsora, nem kellett mindennap ugyanazokra kérdésekre válaszolni, nem kellett időről időre ugyanazokkal a problémákkal szembe nézni, minden más volt. Ami baromi izgalmas, főleg egy párkapcsolat biztonságos, kényelmes pehelypaplanjai közül visszatekintve, az. És a párkapcsolat, amikor már tuti minden, és látjuk, hogy a tervek azonosak, az út is egy irányba megy, hát bizony nagyon be lehet ijedni attól, hogy akkor most ez egy kispolgári lét, amire épp berendezkedünk? Mi ez a fojtogató érzés, amit semmi más nem generál mint, hogy el kell tudni számolnunk az időnkkel.

A legnagyobb félelmem, hogy az életünk kispolgári lesz. Reggel meló, este hazafelé telepakoljuk a cekkert, főzés, mosás, takarítás, lehet egy-két gyerek, aztán reggel megint meló és minden megy ugyanúgy, szökő évente egy-egy dugás, aztán lassan már az sem, de hát a szex az jó, és jönnek a szeretők. Néha egy-egy hatalmas dráma, lelkiismeret furdalás, egymás idegeinek a felőrlése. Vagy lehet ezt másként is? Van fényes jövő? Egészen az aranylakodalomig? Megszeretjük egymást, vagyunk ilyenek, vagy olyanok, és nem kell feltétlenül ráunni, hogy minden áldott nap ugyanaz a figura néz vissza, amikor felébredünk?Érezhetjük a szabadságot függetlenül attól, hogy mi most már tényleg együtt, örökre?

Sokan félünk a szürkeségtől, a hétköznapok lassú gyilkosságától. Mit tehetünk, hogy ne süllyedjünk a kispolgári létbe, vagy mit tehetünk, ha nekünk ez tényleg nem kell?! Amikor még nincs kapcsolatunk, szerelem, konzervált párkapcsolatunk, jól elvagyunk, mégis vágyunk rá, aztán mikor ott van hajlamosak vagyunk megbolondulni, jó másfél évre le is foglal ez minket. Azt mondják ugyanis a nagyokosok, hogy a szerelem érzése - amit kizárólag az agyunk generál -, megközelítőleg ennyi ideig termeli azt a hormont, ami kicsapja a biztosítékot. Utána jönnének a szürke hétköznapok? Amikor azt kezdjük el érezni, hogy jaj, ne most hadd menjek el néhány napra egyedül, érezni akarom, hogy hiányzik. Amikor nem akarsz házimunkázni, amikor ő nem akar romantikázni, inkább lövöldözne a paintball pályán a barátaival, majd berúgna eszméletlenül, és az sem lenne baj, ha másnap délben érne csak haza, eközben te elmennél vidékre, olvasgatni, vagy épp ájultra mókáznád magad a régi haverokkal. Miért érezzük időről, időre azt, hogy szabadok akarunk lenni? Paul Géraldy Szerelem című művében azt mondja, hogy "A szerelmed elmúlt. Minden elmúlik! Minden véget ér. Hogy jól vagy rosszul végződik: mindegy. Szeretni - rendben van. Nem szeretni többé - ez is rendben van. Nem érzed, mily szabad most a tér körülötted? A szerelem börtön volt! Az élet nagyobb, mint a szerelem. Az élet célja nem a szerelem. Cél nincs. A cél: az út." Ezzel semmi mást nem mond Géraldy, hogy legyen egy élettervünk, ami független, attól, hogy házasodni akarunk, és főleg attól, hogy egy bizonyos emberhez akarjunk hozzámenni. Ez a terv vonatkozzon saját egzisztenciális, lelki, és spirituális önmegvalósításunkra, amellyel meg tudjuk őrizni a szabadságunkat. Ha megvannak az életünknek azon pontjai, amelyek megmutatják a saját érdeklődésünket, a saját értékeinket, a képességeinket, azt az utat, amelyet be akarunk járni, és ezekhez tartjuk magunkat, akkor elkerülhetjük az érzelmi rabszolgaságot, megőrizhetjük a szabadságunkat. Persze ehhez feltétlenül partnerre van szükségünk, aki szintén rendben van önmagával, akinek a bizalma határtalan, és saját magán kívül minket is individuumnak tekint, nem egy pár egyik tagjának.


Hogy mire is gondolok konkrétan? Vannak olyan tipikusnak mondható helyzetek, amelyeket sok pár nagyon nehezen kezel. Legyen ez mondjuk egy szerelmes pár egyik tagjának hosszabb külföldön tartózkodása, amikor a saját álmait akarja megvalósítani, és ezt a másik nélkül teszi, elmegy mondjuk fél évre Brüsszelbe, vagy az ausztrál bennszülöttek közé, didgeridoozni tanulni. Ilyenkor nagyon sokan úgy érzik, hogy elveszítik a másikat holott, ha egy kapcsolat két tagja érett arra a viszonyra, akkor elveszítésről semmiképpen nincsen szó. A legfontosabb, hogy magunkkal legyünk annyira tisztába, hogy képesek legyünk örülni a másik álmainak a megvalósításának, még akkor is, ha abban a szakaszban épp nem vagyunk benne. Ha folyton folyvást a másikon lógunk, óhatatlanul és törvényszerűen feltámad a szabadságvágy abban a személyben, aki korlátozva, ellenőrizve, számon kérve érzi magát. A fojtogatás meghozza az eltávolodást, minél inkább szorítunk valakit, az annál inkább menekülne, ez egy teljesen természetes reakció az embereknél. Nehéz közel lennünk a másikhoz úgy, hogy ő a függetlenségét is meg tudja őrizni. Olyan ez, mint a tánc, egymás mellett lenni, de nem rátaposni a másikra. Nehéz? Amennyiben rendben vagyunk önmagunkkal, ismerjük, szeretjük magunkat, akkor fel sem kell, hogy merüljön bennük, hogy a másikat láncra kell verni, hiszen tudjuk, hogy ott marad a közelünkben, mellettünk, társként.
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek....  
...vannak napok amikor...
  2009-06-25 20:17:40, csütörtök
 
  Mindig megtalálsz engemet
Amikor fáradt vagy nagyon,
s nincsen már, aki felkeres,
mikor gond ül az arcodon,
mindig megtalálsz engemet!

Amikor szomorúság gyötör,
úgy kell a vigasz, mint a víz,
mikor a bánat súlya összetör,
akkor is mindig bennem bízz!

Amikor nincs ki meghallgat,
pedig beszélni kell neked,
melletted mindenki elballag,
gyere, keress meg engemet!

Amikor nem kell más, csak mosoly,
s mindenki rideg, mint a jég,
mikor mindenki túl komor,
akkor is hozzám gyere még!

Néha csak jó szó kellene,
valaki fogja meg kezed,
s nincs senki, kitől megkapod,
hívjál, én ott leszek veled!

Amikor váratlan öröm ér,
senki nincs, kivel megosztanád,
vagy talán rád tör egy szenvedély,
hadd legyek néked társaság!

Ha magány kínozna bús éjjelen,
vagy útra kelnél, de nincs kivel,
mindig számolhatsz énvelem,
veled megyek, ha menni kell!

Ha elvesztenéd mindened,
s már hited sem maradna meg,
ne feledj, számíthatsz énreám,
megtalálsz mindig engemet!Szuhanics Albert

 
 
0 komment , kategória:  Neked...  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 219 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 16
  • e Hónap: 534
  • e Év: 534
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.