Regisztráció  Belépés
joli60.blog.xfree.hu
Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Eldőlt a szívemben, hogy követem Őt. Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Nincs vissza út, nincs vissza út. Ha ninc... Pecznyik Jolán
1960.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Kiálts szabadításért,...
  2009-07-31 17:52:16, péntek
 
  Kiálts szabadításért, és köszönd meg azt!
,,Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem" (Zsolt 50, 15).
Ez aztán az ígéret!
Beköszöntött a ,,nyomorúság ideje". Ilyenkor nappal is sötét az ég, és minden óra sötétebbnek látszik az előzőnél. Ilyenkor igazán időszerű ez az ígéret: a felhős napokra íratott.
Íme, Isten bátorító tanácsa: ,,hívj segítségül engem!" Fölösleges kellene, hogy legyen ez a figyelmeztetés, hiszen szüntelenül ezt kellene tennünk, egész nap és mindennap. Mekkora kiváltság, hogy segítségül hívhatjuk Istent! Milyen bölcs az, aki él ezzel a kiváltsággal, és milyen ostoba, aki emberekhez szaladgál segítségért! Az Úr kérlel, hogy tárjuk elé ügyünket. Ne habozzunk hát, hanem siessünk ezt megtenni.
Íme, vigasztaló ígérete: ,,Megszabadítlak téged". Akármi legyen is a nyomorúságunk, Isten kivétel nélkül minden esetben teljes, biztos és boldogító szabadulást ígér. Ő maga akar megszabadítani minket. Mi hiszünk ebben, és az Úr megjutalmazza hitünket.
De ne feledkezzünk meg a végéről sem: ,,és te dicsőítesz engem". Bárcsak valóban megtennénk ezt, és szabadítása után hálásan dicsérnénk szabadító Urunkat! És mert szabadítását előre ígéri, már előre is dicsőíthetjük Urunkat azért, hogy meg fog szabadítani.
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  C.H.Spurgeon Áhítat  
Az eljövendő találkozás ígéret
  2009-07-31 17:50:12, péntek
 
  Az eljövendő találkozás ígérete
,,...ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek" (Jn 16,22).
Ő eljön újra, és amikor majd meglát minket és mi is, megláthatjuk Őt, nagy lesz az öröm. Micsoda boldog visszatérés lesz ez!
Ez az ígéret valamilyen formában azonban naponként beteljesedik. Urunk sok mindent ,,ismét" megcselekszik velünk. Egyszer már megbocsátotta bűnünket, de ,,ismét eljön" és feloldoz, valahányszor új meg új bűnök szomorítnak meg minket. Egyszer már megérttette velünk, hogy Isten elfogadott minket, de amikor erőtlenkedik a hitünk és nem érezzük ennek áldását, akkor újra meg újra eljön és megerősít. Azt mondja: ,,békesség néktek"; és újra megörvendezteti a szívünket.
A múltban kapott minden áldás az eljövendő áldások záloga. Ha Krisztust már megtapasztaltuk, akkor újra meg fogjuk tapasztalni. Korábbi áldásait ne tekintsük elmúlt és eltemetett dolgoknak, amelyeket el kell siratnunk, hanem inkább elvetett magvaknak, amelyek egyszer csak kibújnak a földből, és mi felkiálthatunk: ,,Újra itt vannak". Lehet, hogy most éppen sötét napokat élünk, mert nem úgy van velünk az Úr, ahogyan azt korábban már megtapasztaltuk. Bátorodjunk fel, mert Ő nem sokáig rejtőzik el. Hamarosan újra megtapasztaljuk közelségét. Ezért kezdjünk máris örvendezni, hiszen ma is azt üzeni: ,,Ismét meglátlak majd titeket".
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  C.H.Spurgeon Áhítat  
Megveri ellenségünket
  2009-07-29 20:27:28, szerda
 
  Megveri ellenségünket
,,Eltávolítja ellenségedet" (Zof 3, 15).
Micsoda vereség volt ez! A Sátán trónfosztottá lett a szívünkben, ahogy a mennyben is azzá lett. Krisztus megfosztotta őt felettünk való uralmától. Még zaklathat bennünket, de már nem tarthat igényt ránk. Nem vagyunk az övéi már, nem kötözheti meg lelkünket: a Fiú megszabadított minket, és valósággal szabadok lettünk (Jn 8, 36).
Még él ugyan az ősellenség és vádolja a testvéreket, de már ennek a tevékenységének is megszabta a végét az Úr: nagy védőügyvédünk elnémítja a vádaskodót. Az Úr megdorgálja ellenségeinket, és megvéd bennünket, hogy az ördög tevékenysége mit se árthasson nekünk.
Még mindig támad bennünket a gonosz szellem, mint kísértő, és megpróbálja befészkelni magát a szívünkbe, de innen is kitessékeli az Úr. Még vonaglik, mint a kígyó, de már nem hatalmaskodhat. Még támaszt bennünk istenkáromló gondolatokat, amikor csak alkalma van rá, de hamar megkönnyebbülünk, mert az Úr csendet parancsol neki, és kotródnia kell, mint a megvert kutyának.
Uram, cselekedd meg ezt mindazokkal, akiket éppen ma is keserít és csüggeszt a Sátán kutyájának ugatása. Szabadíts meg minket ellenségünktől, és dicsőítsd meg előttünk magadat. Uram, Te, aki már legyőzted őt, bárcsak száműznéd őt teljesen ebből a világból! Ámen.
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  C.H.Spurgeon Áhítat  
Itt a tavasz
  2009-07-29 20:25:02, szerda
 
  Itt a tavasz

Itt a tavasz, véget ért már,
a mély téli álom,
napsugárban fürdik a táj,
rügy fakad a fákon.

Udvarokon, kis kertekben
nyílnak a virágok,
megérhettem újabb tavaszt,
virágok közt járok.

Kedves dalos madárkáink
sorra visszatérnek,
pirkadattól, alkonyatig,
zeng a madárének.

Erdő, mező felöltötte
zöldselyem ruháját,
abban küldi Isten elé,
hangtalan imáját.

Így ér véget, halálnak is
fagyos téli álma,
temetőkben felpattan a
horpadt sírok zára!

Ha végig zeng a föld felett,
a harsona hangja,
s felragyog a feltámadás,
dicsőséges napja!

Megjelenünk az új földön,
fehér fényruhában,
Atyánk mellett örvendezünk,
a szebb örök nyárban.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2009.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyik Pál Versei  
Hajolj meg, és Ő felemel
  2009-07-29 20:24:04, szerda
 
  Hajolj meg, és Ő felemel
,,Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején" (1Pt 5, 6).
Ez az Ige olyan, mint egy ígéret: ha megalázzuk magunkat, Isten felemel. Az alázatosság megbecsüléshez vezet: az alázat a felemeltetéshez vezető út. Isten keze, amely megaláz minket, egyben várja is, hogy mikor emelhet fel, mikor vagyunk már elég erősek ahhoz, hogy áldását elviselhessük. A győzelem ára a meghajlás. Sokan hajlongnak az emberek előtt, mégsem kapják meg a remélt előnyöket. Aki azonban Isten keze alatt alázza meg magát, azt az örökkön örökké kegyelmes Úr meggazdagítja, felemeli, megsegíti és megvigasztalja. Mert az Úr a gőgösöket megszégyeníti, de az alázatosokat felemeli.
Ki kell viszont várni, amíg eljön a felemeltetés ideje. Alázzuk meg most mindjárt magunkat, és tegyük ezt mindig újra és újra, akár rajtunk van éppen az Úr próbáló keze, akár nincs. Ha az Úr hatalmas keze lesújt ránk, ne akarjunk mást tenni, mint hogy ezt teljes alázattal elfogadjuk. Az Úrtól való felmagasztaltatás azonban majd csak ,,annak idején" jön el, és egyedül Isten tudja, mikor jön el az arra legalkalmasabb idő. Miért kiáltozunk türelmetlenül az áldás után? Talán idő előtt akarjuk a tisztességet? Nem arcátlanság ez? Bizonyára még nem váltunk igazán alázatosakká, mert különben tisztelettel és csendben várnánk Isten áldására. Tegyük hát ezt, és a többit bízzuk Istenre!
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  C.H.Spurgeon Áhítat  
Több minr puszta szó
  2009-07-29 20:23:07, szerda
 
  Több mint puszta szó
,,Nektek adom meg a Dávidnak tett biztos, szent ígéreteket" (Csel 13, 34).
Az embereknél semmi sem biztos, Istennél viszont minden az. Ez kiváltképpen vonatkozik a szövetségre, amelyet Isten velünk kötött, amint Dávid mondja: ,,Örök szövetséget szerzett velem, benne elrendezett és biztosított mindent" (2Sám 23, 5).
Biztosak vagyunk abban, hogy az Úr komolyan veszi kegyelmét. Az Ő ígérete nem puszta szó, hanem igazság és hatalom. Kegyelme valóságos kegyelem. Még ha úgy látszik is, mintha a halál meghiúsítaná beteljesedését, akkor is megáll, mert Urunk beváltja szavát.
Biztosak lehetünk abban, hogy az Úr megadja szövetséges népének a megígért áldásokat. Választottai sorra-rendre mind részesülnek benne. Valamennyi gyermeke, a legkisebbtől a legnagyobbig, számíthat erre.
Biztosak lehetünk abban is, hogy az Úr ezután is megadja kegyelme ajándékát népének. Nem azért ad, hogy visszavegyen. Amit idáig kaptunk Tőle, csak záloga mindannak, amit még ezután fogunk megkapni: Amit még nem kaptunk meg, az éppoly biztosan a miénk lesz, mint amit már megkaptunk. Ezért csendesedjünk el, és várjuk az Urat. Nincs okunk a legkisebb kétkedésre sem. Isten szeretete, Igéje és hűsége biztos. Sok bizonytalan dolog van, de ez biztos.
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből


 
 
0 komment , kategória:  C.H.Spurgeon Áhítat  
Urunk hatalmas!
  2009-07-29 20:22:00, szerda
 
  Urunk hatalmas!

Urunk hatalmas fenséges,
néki minden lehetséges!
Jézus: kihez imánk szárnyal,
ma is itt van, Lelke által.
Azokban kik hisznek Benne,
télben, nyárban velük menve,
kopár lelki sivatagon,
viharban és tűző napon.
Ő átgázol viperákon,
mindenféle akadályon,
Ő nem ismer lehetetlent,
megszelídíti a tengert,
ha egy hegy, útjába kerül,
szavára: tengerbe merül.
Jézus előtt sima az út,
Ő megnyerte a háborút!
Sátán ellen a kereszten,
Benne hívő, el ne vesszen!
Nála nincsen lehetetlen,
egyszerre él földön, mennyben.
Itt velünk jár, mint fenséges,
mennyben vár, mint dicsőséges!
Látja, ha tilosba lépünk,
mennyben, imádkozik értünk.
Ott vár ránk a menny honában,
hogy majd a feltámadásban,
régi testből újba lépjünk,
fény-ruhában Vele éljünk.
Atyánk mellett: hol az élet
csodás lesz, és nem ér véget!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2009. VII. 26.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyik Pál Versei  
Nyári este
  2009-07-29 20:21:04, szerda
 
  Nyári este

Leáldozott a nap,
szép nyári este lett,
csillagsátor feszül,
csonka hazánk felett.
Lassan elcsendesül
a munka ritmusa,
reggelig szünetel,
az életharc, tusa.
Borulj Isten elé,
kicsi hazám népe,
szálljon hálaimád,
trónusához égbe.
Számtalan okod van,
hogy hálát adj néki,
hiszen életedet
Ő adta, Ő védi.
Nélküle, jó vagy rossz,
nem történhet veled,
békében hajthatod
álomra a fejed.
Angyala vigyáz rád,
bár te Őt nem látod,
lám Jézus így őriz
téged, mint Barátod.
S ha új napra ébredsz,
hajts előtte térdet,
Ő megtart holnap is,
mert célja van véled.
Ott lehess majd te is,
a szebb új hazában,
Isten trónja előtt,
fehér gyolcs ruhában.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2009. VII. 25.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyik Pál Versei  
Jézus szólit!
  2009-07-29 20:20:10, szerda
 
  Jézus szólít!

Jézus harcba szólít,
figyelj Isten népe,
hited szent zászlaja
lobogjon a szélbe.
Csatatér a világ,
lesben áll az ellen,
támadásra készül,
fordulj vele szemben.
Ijesztget a Sátán,
mintha erős lenne,
Jézus legyőzte öt,
fogy az erő benne.
Mindig orvul támad,
démoni hadával,
sokakat rabul ejt,
csábító szavával.
Lendülj támadásra,
Megváltód nevében,
ne lankadjon karod,
a harcok hevében.
Ám el se bízd magad,
Jézus harcol benned,
hogy a nagy tusában,
el ne vesszen lelked!
Végső leheletig
folytasd, ezt a harcot,
megláthassad egykor,
a Szent, Dicső arcot,
melyet - tövis nyomán -
vér pirosra festett,
hogy te: régi helyett,
kaphass szebb új testet.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2009. VII. 27.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyik Pál Versei  
Atyánk látta...
  2009-07-29 20:19:07, szerda
 
  Atyánk látta...

Tragédiákról szól
rádió, média,
utakon hal szörnyet,
hazánknak sok fia.
Reggel még hazulról
vidáman indul el,
élete kialszik,
haza már nem jut el.
Utak mentén jelzik
kopjafák, keresztek,
emlékül azoknak,
kik holttá meredtek.
Korán derékba tört
viruló életek,
nem száll már ajkukról
ima, sem énekek.
Közülük százakat
elnyelt a mély tenger,
fölöttük gyászdalként,
vihar hullámot ver.

Isten kegyelme, hogy
itt nem tudja senki,
e múló világból,
miként fog kimenni!
Csak Jézus ismerte
előre a véget,
értünk a kereszten,
élete elégett!
Atyja látta a vért,
melyet reánk hintett,
örök kárhozattól,
így mentett meg minket!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2009. VII. 27.

 
 
0 komment , kategória:  Pecznyik Pál Versei  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 693 db bejegyzés
Összes: 4395 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 1417
  • e Hónap: 3628
  • e Év: 86792
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.