Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 179 
Az igazak kívánsága teljesül
  2009-07-31 08:09:16, péntek
 
  Az igazak kívánsága teljesül

"Az igazak kívánsága pedig teljesül" (Péld 10, 24).

Mivel az igaz kívánsága is igaz, Isten nyugodtan teljesítheti azt. Viszont sem az egyes embernek, sem a társadalomnak nem lenne hasznára, ha ez az ígéret a gonoszoknak is szólna. Tartsuk meg az Úr parancsolatait, akkor Ő is méltányolni fogja kéréseinket.
Ha azonban az igaz ember esetleg jogtalan dolgot kíván, az nem fog teljesülni. De rá fogunk jönni, hogy ezek nem is valóságos kívánságok, hanem félreértésből, vagy eltévelyedésből fakadtak, és így az szolgál javunkra, ha nem valósulnak meg.
Halogatja az Úr kívánságaink teljesítését? Ez a mai ígéret bátorítson a további könyörgésre. Vagy esetleg végleg megtagadta kérésünk teljesítését? Akkor is adjunk hálát Neki, hiszen mindig az a vágyunk, hogy csak akkor engedjen kéréseinknek, ha Ő is így látja jónak.
Bizonyos dolgokat viszont bátran kérjünk. Ilyenek: a szentség, a hasznosság, a szolgálatban a Krisztushoz való hasonlatosság, a felkészítés a mennyek országára. Ezek a kérések a kegyelemből, és nem a természetünkből fakadnak - a megigazult ember, és nem a természeti ember kérései. Isten nem zárkózik el az ilyen kérések elől, hanem bőségesen teljesíti őket. "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!" (Zsolt 37, 4). Ezt kívánjuk ma!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Diafilm:A megszelídített medve
  2009-07-31 07:56:24, péntek
 
  Diafilm: A megszelídített medve
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reményik Sándor: Mindhalálig
  2009-07-31 07:48:22, péntek
 
  Reményik Sándor: Mindhalálig

Most mélységekből szakad föl a szó
S nem csinált virág, nem papírhajó,
De Óceán setétjén égő gálya,
Mit röpít a szív tajtékos dagálya,
A mélybe le s a mélyből újra fel,
Ma szólni nem lehet s ma szólni kell:
Szeretlek, népem, mindhalálig.

Egy érzés szunnyadt bennem hangtalan,
Némán, keményen, mint kőben arany,
Most csákány töri, bontja, fejti föl
Az érzést, amely üdvözít - és öl
S mártíromságot szenvedtet velem;
Mi ez? Szokás, nyelv vagy történelem,
E szó: Szeretlek mindhalálig?!

Száz hajszáleren szívódik belém,
És száz ösvényen felé kúszom én,
És száz formában kísért engemet,
Mint langy szellő, mint Számum-lehelet;
Alakoskodik, rejtőzik, tagad,
Míg egyszer egy órában kifakad:
Szeretlek népem mindhalálig!

Tudtam én ezt? Nem tudtam ezt soha;
Nem így; míg jött a sors, a mostoha,
És megmutatta, hogy Te: én vagyok,
S ha Te sorvadsz el, én is elhalok,
Mint a levél, ha elszárad a fa,
Mint a gyermek, kit elhágy az anya,
Szeretlek népem mindhalálig.

Ha te nem vagy, nincs álom, illat, szín,
Az élet babyloni vizein.
Nincs fáklya, mit a szív magasra tartson.
És ülünk egyformán a szürke parton:
Alélt lelkek egy alélt földtekén...
És ha te nem vagy, nincs e költemény:
Szeretlek népem, mindhalálig.

Mi vagy Te nékem? Szomjamra ital,
Sebemre ír és bánatomra dal,
Tűzhely, amelyhez térni soh'se késem.
Márvány, amelybe álmaimat vésem.
Át egen, földön, folyón, tengeren,
Rögön, hanton, koporsófedelen:
Szeretlek mindhalálig, nemzetem!

 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Célpont: a Kárpát-medence
  2009-07-31 07:39:36, péntek
 
  Célpont: a Kárpát-medence
- avagy a tétlenség ára -

HunHír.Hu

Az ország sorsával senki sem foglalkozik, mert nem őrá tartozik, neki dolgoznia, megélnie vagy éppen akármit csinálnia kell, úgy általában hagyjuk őt békén... Választott (senki sem választotta őket) elitünk (még a szótól is kiráz a hideg: patkányaink a szó igazi jelentése) a saját végtelen jólétük értelmében, máshoz nem értvén, az országuk kiárulásával keresik meg mindennapi milliárdjaikat....

A lakosság a televízió bűvöletében él. Ostobán bámul és nézi mások hogyan élnek. Csak néz... A gyerekek iskolába járnak vagy éppen mellé... A fiatalok a tanulással, a munkahelykereséssel vagy személyes vágyaik megvalósításával foglalkoznak... A középkorúak az élet igáját húzzák, megalkuvásokkal és reményeikkel, hogy megélni tudjanak... A családok kialakulnak, elválnak vagy éppen szétesnek napi szinten... Az öregek örülnek, hogy éppen nincsenek kórházban, az élet dolgai a fiatalokra tartoznak, szorulásuk van... A halottak elégedetten mosolyognak a temetőben, ők már tudják, hogy végig rosszul csinálták, de lám az élők sem jobban...

Az ország sorsával senki sem foglalkozik, mert nem őrá tartozik, neki dolgoznia, megélnie vagy éppen akármit csinálnia kell, úgy általában hagyjuk őt békén... Választott (senki sem választotta őket) elitünk (még a szótól is kiráz a hideg: patkányaink a szó igazi jelentése) a saját végtelen jólétük értelmében, máshoz nem értvén, az országuk kiárulásával keresik meg mindennapi milliárdjaikat.... A Föld forog, nem kell irányítani...úgysem tudnánk, ez a sok hülye meg hadd higgye...

Mindenkit befolyásol, de senki sem foglalkozik vele igazán - mi lehet az? Ez az országunk, a hétköznapjaink küzdőtere és annak a ránk erőltetett játékszabályai, amitől függünk!

Nem számít az, hogy mennyien vagyunk, ha sokan, nem teszünk semmit, ellentétben egy szűknek most már egyáltalán nem nevezhető élősködő réteggel, akik a szándékosan csonttá soványított hazánk vérét isszák, de vödör szám és számolatlanul. Persze jönnek még, van belőle!

Ez az állapot sokáig nem tartható fenn, de mindenki úgy tesz és tervez, mintha ez az abnormális zsidó világ egy örökkévalóság alapja lenne, amire érdemes építeni. Szép lakóparkok készülnek minden luxussal és kényelemmel, persze nem nekünk.. Szép hatalmas bevásárlóközpontok tehénkednek el a valamikori élettel teli zöldövezeteken. Szép hatalmas luxus városi-terepjárók búgnak felsőbbrendűségük tudatában - az aszfalton. Terepre már nem alkalmasak, viszont kiválóan ellensúlyozza a benne lévő ürességet.

Szép hatalmas Disneyland épül valamikori országunk földjén, golfpályákkal, kaszinókkal, ahogyan az meg van írva a zsidó jólétnek és értékrendnek megfelelően. Dolgozik is rajta szorgalmasan a magyar, tudva, keseregve, hogy kár ezért a földért, a tönkretett élővilágért és a saját életterünkért, mert igazi életre már nem alkalmasak.

Szépen özönlenek ide, a befizetett járulékainkból visszaforgatva a világ minden részéről idecsalogatott és kedvező hitelekkel megtámogatott dögkeselyűk, látva és érezve a könnyű konc lehetőségét, a rablás, a fosztogatás és az élősködés biztonságát, ,,felemelő érzését"!

Ezt kellene most lefesteni a Feszty-körkép újkori honfoglalásaként, bár az eredeti sem volt mentes a történelmi demagógiától...de legalább nem pajeszos zsidók meneteltek rajta. A nap szépen süt, mindenki végzi a maga feladatát, lop, rabol, csal, üzérkedik, hazudik vagy éppen fenyeget a szép új világ elvárásainak megfelelően, vagy komor gondolataiba merülve robotol és sopánkodik az élet értelmetlenségéről.

Béke van. Áldott és magasztos béke, amelybe hamarosan belehalunk. Mindnyájan! Katonapolitika... (a zsidónak ez nem tetszik...erőt sugall, és ezt nem szereti...lehet, hogy rasszista?) Ez nem az, amiről szó van a hétköznapi életben. Itt nem számítanak a sirámok, itt a tények, a rideg tények és csakis azok számítanak. Nincsenek jóindulatú és naiv anyókák, apókák, a nagyszerű és magasztos élettapasztalatukkal, erőtől duzzadó és vágyakkal teli fiatalok és játszó gyermekek.....itt célpontok vannak!

A célpont a Kárpát-medence!

Az Izraelnek hazudott életképtelen pénzmosóhelynek hamarosan lőttek - nem csak képletesen, hanem valóságosan is. Tudja ezt már mindenki, akinek egy nagy piros gomb van a keze ügyében... nem számít ki ez, milyen nyelven beszél és hogyan fog imádkozni, amikor ezt a gombot - meggyőződésből! - lenyomja.
Meg kell tennie! A világon a leghatalmasabb és legjóságosabb nép a szétszóródott magyarság, ezt már mindenki tudja rajtunk kívül. Nyomaink megtalálhatók az Andok gerincén, az óceánok mélyén, a piramisok falában, Dél-Amerika őserdeiben és alagútjaiban, és az Antarktisz három kilométer vastag (!) jege alatt is!
Made in Hungary!

Jóságunk szinte vonzza a parazitákat, élősködőket és egyéb, nemzetnek sem nevezhető söpredéket és fattyaikat, kik nálunk kóstolnak bele a jólétbe és felhőtlen életélvezetbe. Ideális helyre jöttek. A bégetésen és némi népi hagyományőrzésen kívül -, amit most már akár a sajátjuknak is tekinthetnének - mástól nem kell tartaniuk. Nekünk viszont igen! Miattuk válik célponttá a Kárpát-medence és benne mi is, hogy még halálunkban se szabaduljunk meg tőlük!

Izrael és a zsidóság nem csak az emberiség, hanem az országok pestise is. Egyenesen ragályos és fertőz mindent, amihez csak hozzáér vagy vele kapcsolatba kerül. Ha nem lennénk a zsidó média fojtogatásában, erről tudnánk. A harmadik világháború küszöbén egy helyzetkép:

Izrael feladja ,,államiságát" és Palesztinát, ahol nem bír az elszánt és hittel felvértezett hősszívű lakossággal!

(Akiknek gyakorlatilag a hitükön kívül (!) nincs semmijük, a ,,tökös" zsidó hadsereggel szemben...)
Persze ezt nyíltan nem teheti, de ha már szükséges, ,,akkor bosszuljuk meg úgy, hogy akit csak lehet pusztítsunk el, dögöljön meg ( ahogyan ezt a történelemben mindig is tették, ha a kiűzetésükre sor került!), de járjunk is jól!"

Egy újabb ,,áldozat" szerepkörébe akarja magát helyezni a mindenkori agresszor, tömeggyilkos és kollektív bűnös - mert ez a legjobb álca, az emberiség barom, gondolkozni úgysem tud...az ott maradt zsidók meg még halálukkal is hasznot hajtanak... Ez lesz ám az igazi hollókunszt a világuralomért!

,,Irán a mi megmentőnk! Belerángatjuk egy atomháborúba (túl régóta és rendszeresen vádoljuk azzal, amit mi szeretnénk vele elkövetni...), és a speciálisan az angoloktól megrendelt, de az erre a célra átalakított német tervezésű, partvédelmre kifejlesztett tengeralattjárónkkal Irán közelébe lopakodunk, mintegy ,,részeivé" válunk a területüknek. Csak várnunk kell... Ezek a bolond irániak azt hiszik, hogy megvédhetik magukat velünk szemben. Persze mi - mint mindig - sunyin játszunk és alattomosan. Ez a büszke perzsák (nem arabok!) gyengéje. (És a miénk is, teszem azt hozzá...)

Egy szép napon csak elkészülnek végre azzal az atomfegyverrel és akkor mi résen leszünk. Szép okosan a felségvizeiken belülről, a part közeléből kilövünk két atomtöltetet -, amelyet a dimóniai nukleáris telepen őrizgettünk és lassan lejár a szavatossága... - bevezetőként. Egyet a kiürített és most már csak jelképesen lakott Tel Aviv-ra, a másikat az amerikaiakra a Perzsa-öbölben, lehetőleg egy zsíros célpontra, mondjuk egy hordozó csapásmérő kötelékre, hogy biztosan felébredjenek!

(Csak nem fogja azt hinni a világ, hogy mi, az emberiség ,,kiválasztott" és ,,jóságos" népe, aki azt a drága jó Jézus Krisztust adtuk a világnak - lám, még a neve is zsidó, a többi meg nem számít... - a saját országunkra és a szeretett amerikai barátainkra lövünk! Aki ezt még csak feltételezi is, az egy...rasszista!)

És bizony az emberiség a hétköznapi dolgaival lesz elfoglalva, eszébe sem fog jutni gondolkodni ( amúgy sem tud....). Majd mi sugalmazzuk gyorshírben a ,,szörnyű és embertelen csapást" és azt, hogy a világ ,,demokratikus és békeszerető erői" a béke védelmében csapást mérnek az agresszorra, a választási csaló és vallási fanatikus (ami ugye az őrültséggel egyenértékű...) Ahmadinezsádra és Iránra!"
Szegény iráni nép és szegény testvéri magyar nép!

Az irániak látva és megtapasztalva népük rettenetes pusztulását, jogos (!) haragjukban, bosszútól vezérelve a világ legnagyobb (!) zsidó beltenyészetét fogják célba venni, ami nem más, mint a Kárpát-medence!

NE HIGGYÜK, HOGY AZ ITT LEÍRTAK EGY FIKCIÓ RÉSZEI! EZ A MEGJÓSOLT (Nyirkai Jóslat) ÉS VALÓRA VÁLT VÉGZETÜNK! NEM MUTATTUK MEG A VILÁGNAK, HOGY EZ NEM IZRAEL!

A lakosság a televízió bűvöletében él...csak néz és néz, de nem lát...
A gyerekek az iskolában kinéznek az ablakon...
A fiatalok megállnak a munkahelyükön, az iskolában...és kinéznek az ablakon...
A családok abbahagyják a marakodást, a civakodást a pénzért és kinéznek az ablakon...
Az öregek a kórházakban és az otthonaikban kinéznek az ablakon...
A halottak csontarcába fény villan...
A halál pillanatában egy kissé merengővé válik az ember...álljunk csak meg egy pillanatra!

A valóság köszöntött be, a zsidó hála és jó szándék megnyilvánulásaként, ,,büszke melegség" öntötte el hazánkat és sorra szöknek szárba a ,,demokratikus" és ,,humánus" zsidó értékrend jól megérdemelt gombaalakú virágai...

A zsidó együttlét ára: a nemzethalál!

Gondolj erre amikor nap, mint nap munkába mész és pergeted le életed homokszemeit és tartod fenn a zsidómókuskereket! Ők intellektus és morál nélkül (igen ,,kedves" zsidóolvasó, ez így van, mielőtt reflexből tagadnád, mert ,,szívhelyen" ütött...) nem érzékelik a veszélyt! Csak velünk együtt életképesek! Valakinek megkell termelnie azokat a javakat, amikért érdemes idejönni és lopni, gyalázni minket!

A zsidók önálló életre, a társadalom és civilizáció adta keretek nélkül, nem alkalmasak!
Mindig is csak egy dologra voltak alkalmasak: az élősködésre, a bomlasztásra és az erőszakos bosszúra minden ellen, ami nem az övéké!

A perzsák harcos nép, sokkal jobban, mint az irakiak és a palesztinok... Ők eszközökben nem lesznek válogatósak, ha az életüket kell megvédeni, mert pontosan tudják, kikkel állnak szemben! Egy percig sem fognak habozni! Ők fogják innen kitakarítani a leülepedett és birodalmat építgető zsidókat - velünk együtt!

Feszültségfeloldás:

Nem úgy van az - ki tudja?! -, a jövő nem olyan sötét - ki ez a pali, valami jós? -, az biztos, hogy rasszista, őrült, agyára ment a jólét, mit dolgozhat ez, hogy van ideje gondolkozni...és ezért kap fizetést is?!

Epilógus:

A Föld lassan forogva halad a Nap körüli pályáján... Sóhajt, és a Hold tükrében magára tekint: mióta százötven millió éve (!) a testvérbolygójáról (........) idejöttek az első emberek, azóta ilyen elmebeteg és velejéig rohadt társulatot még nem hordott a hátán. Feltekint és a szeme megakad a távoli vörös folton.... ,,Nagytakarítás! - ideje már találkoznunk! - és megrázza magát.

Lent a földön egy nagy seggű, szeplős földlakó csipszet rágcsálva nézi a lapos tévéjét, felülmúlhatatlansága és kiválasztottsága teljes tudatában: ,,valahol megint földrengés volt..." - böfögve átkapcsol egy show műsorra - ,,Ki a szart érdekel"...

Kint egy kismadár elgondolkozva felnéz és elrugaszkodik - csak messze innen, és vissza sem néz!

Bajtársi üdvözlettel: Gyula
Link


BONTHATJÁK A TURULSZOBROT
Hamarosan elrendelhetik a XII. kerületi turulszobor kényszerbontását, ha kell, hatósági végrehajtással.

A bontást több mint egy éve jogerős bírósági döntés mondja ki, megállapítva, hogy a II. világháborús áldozatok emlékművét díszítő műalkotás elhelyezése jogsértő volt.

A Fővárosi Bíróság (FB) az idén júniusban egy újabb eljárásban is megállapította a jogsértést, és helybenhagyta saját korábbi bontási határozatát. Ezen ítélet alapján az építéshatóságként kijelölt IX. kerület hamarosan felszólítja a bontásra az építtető önkormányzatot. ( Pokorni Zoltán fideszes polgármester többször hangsúlyozta, hogy nem távolítják el az emlékművet.) Ha a XII. kerületi önkormányzat a harminc napos határidő alatt a felszólításnak nem tesz eleget, akkor némi türelmi idő után a ferencvárosi jegyző dönthet a hatósági végrehajtásról.
Magyar Hírlap Online / MTI
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Tüntetés a bankokrácia ellen
  2009-07-31 07:35:03, péntek
 
  Jobbik-tüntetés a bankokrácia ellen hétfőn

A Pénzügyminisztérium és a Bankszövetség szomszédos székházai elé, a József nádor térre szervez tüntetést augusztus 3-án, hétfőn 18 órára a Jobbik. A 2009. évi XIII. törvény ,,szigorítása" szerint a bankok csak indokolt esetben emelhetik a törlesztőrészleteket, ez a látszatintézkedés azonban csak annyit ért, hogy a hitelintézetek arcátlan indokolást tettek közzé.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja azt a banki gyakorlatot, amelyet elsőként a CIB Bank ismert be, de valamennyi kereskedelmi pénzintézet alkalmazza: a törlesztőrészletek egyoldalú felemelését az eredeti szerződéshez nem kapcsolódó külső változásokra hivatkozással. A hitelfelvevőnek a banktól való kiszolgáltatottsága a jobbágy feudális viszonyaira hasonlít, a pénzintézetek kényük-kedvük szerint mindent megtehetnek, míg az adósoknak zokszó nélkül kell fizetniük a folyamatosan emelkedő törlesztőrészleteket. Miközben a devizapiacon a forint helyzete három hónapja stabil, tehát az emelést nem indokolja semmi, a bankok az egyoldalúan megállapított blankettaszerződésekre hivatkozással emelik a részleteket, az utóbbi időben átlagosan 20-30%-kal.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország túlságosan ki van szolgáltatva a nemzetközi pénzvilág és a bankok önkényének, ezért ki kell kényszeríteni a banki tevékenység tisztességes korlátok közé szorításának törvényi szabályozását. A hétfői tüntetésen Z. Kárpát Dániel ismerteti a Jobbik ez irányú programját, szakmai javaslatait, és felszólal Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke, az Otthonvédők szóvivője, valamint Vona Gábor pártelnök is. Találkozunk a Belvárosban, a Vörösmarty tér melletti József Nádor téren augusztus 3-án, hétfőn 18 órakor!

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Folytatódnak a kilakoltatások
  2009-07-31 07:31:45, péntek
 
  Folytatódnak a kilakoltatások - drágulnak a banki szolgáltatások

Ismételten a kilakoltatások leállítását követelik az Otthonvédők a kormánytól - ezúttal Karsai Józseffel együtt. A szocialista országgyűlési képviselő a szervezet tagjaihoz hasonlóan nem tartja elégséges megoldásnak a banki magatartáskódex bevezetését. Battonya polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy a bankok - kihasználva a törvény adta kiskaput - augusztus 1-től több szolgáltatás díját is emelni fogják.

,,Törvény erejű fellépés és átfogó politikai megoldás híján felgyorsult a kilakoltatás folyamata és az idén eddig 12-15 ezer lakást vettek el önhibáján kívül fizetésképtelenné vált tulajdonosától" - mondta el Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum vezetője. Az Otthonvédők ezért levélben fordultak a miniszterelnökhöz. A szervezet tagjai a kilakoltatások azonnali leállítását követelik Bajnai Gordonntól, szerintük ugyanis a banki magatartáskódex nem jelent megoldást a problémára.

A jogrendszerben vannak problémák - állítja Róna Péter. A közgazdász elmondása szerint az illemkódex nem képes és nem is hivatott megoldani a felmerült problémákat. Át kell tekinteni a bankok szabályozását és a kockázatvállalás és a kockázatszűrés társadalmi és gazdasági felelőségét - tette hozzá a szakember.

Fizetőssé tett szolgáltatások

Az egyoldalú szerződésmódosítások korlátozása miatt szakértők szerint a jövő hónaptól kezdve a bankok több eddig ingyenes szolgáltatást is fizetőssé tehetnek és a várhatóan a számlavezetési díjakat is emelni fogják. Battonya szocialista polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy a pénzintézeteknek ilyen kiskapukra van lehetőségük. Karsai József törvénybe foglalná az egyoldalú szerződésmódosítás tiltását.

Az Otthonvédők hangsúlyozták: ha a kormány nem változtat bankok jelenlegi hozzáállásán, akkor a saját válságkezelő programját is aláaknázza.

hírTV

Kapcsolódó cikkek:

Simó: Banki társadalompolitikának vagyunk tanúi
(2009-07-14)

Ezrek vesztették el otthonukat - nem tudták fizetni a törlesztőt
(2009-07-09)

Kilakoltatás helyett - Keresztmetszet (videó)
(2009-05-24)

Az Otthonvédők mentették meg a családot a kilakoltatástól
(2009-05-14)
Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
IX. Magyar Sziget
  2009-07-31 07:27:29, péntek
 
  IX. Magyar Sziget

Időpont: 2009.08.04 10:00
IX. Magyar Sziget
2009. augusztus 4-11.

Bővebb információ a http://www.magyarsziget.hu oldalon.

2009-es programfüzet :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kőrösi Cs.Sándor Emlékpark
  2009-07-31 07:12:44, péntek
 
  Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark

A Mátra aljában, a Zagyva folyó széles völgyére néző lankáson, közvetlenül a 21-es a út mellett, egy festői szépségű helyen fekszik a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark. Az Emlékpark magaslatáról csodálatos panoráma nyílik a Mátrára és a Cserhátra. A közelben békésen legelésző tehenek, a távolban erdővel, mezővel borított hegyek és dombok idilli környezetet nyújtanak a békességre, nyugalomra vágyóknak.

A Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkot a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség hozta létre és tartja fenn, az egyetemes emberi értékek, valamint nemzetünk ősi hagyományának felbecsülhetetlen értékei hirdetésének, fenntartásának és ápolásának céljából.

Az Emlékpark legfőbb vonzereje egy hagyományos buddhista kegyeleti emlékmű, a Kőrösi Csoma Sándor Békesztúpa, amely nagy tudósunknak állít méltó emléket. Halálának 150. évfordulója alkalmából épült 1992-ben, Őszentsége a Dalai Láma szentelte fel ugyanazon évben. A Sztúpa egy szent épület, amelyben ereklyék és felszentelt tárgyak nyertek elhelyezést. Közelében békességet és nyugalmat talál minden zarándok és látogató. Ezt sokan fedezték már fel, és járnak vissza rendszeresen.

A Sztúpa mellett áll a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpavilon, amely a tibeti szakrális hagyomány stílusában épült, és nagy tudós zarándokunknak, a Nyugati Világ Megvilágosultjának életútját tárja elénk. Ez az életút csodálatraméltó példát állít mindannyiunknak - magyaroknak és másoknak egyaránt. Szellemi óriásunk, Kőrösi Csoma Sándor, szinte emberfeletti munkásságával beláthatatlan távlatokat nyitott az egész emberiség számára azáltal, hogy elsőként tárta ki a kaput egyetemes szellemi örökségünk egyik legjelentősebb élő hagyománya, a tibeti buddhizmus felé.

A Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark ünnepélyes megalapítására 1995-ben került sor. Fodor Gábor művelődési és oktatásügyi miniszter ültette el első fáját. Felszentelését a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség alapítója és szellemi vezetője, a Tiszteletreméltó Láma Ngawang Rinpocse végezte el. Azóta sokan nyernek itt testi, lelki és szellemi felüdülést, akár egy rövid látogatás alatt, akár úgy, hogy egész napot töltenek itt.

A látogatók kényelmét szolgálja a tibeti stílusú Tara Teaház teakülönlegességek nagy választékával, és egyéb finomságokkal. Az India Ajándékbolt kedvelt böngésző helye az egzotikus keleti áruk iránt érdeklődőknek, könyvespolcain a lelki-szellemi útkeresők sok érdekes könyvből válogathatnak.

Az Emlékpark közvetlenül a 21-es főút mellett fekszik, de könnyen megközelíthető vonattal is, valamint Budapestről közvetlen autóbuszjárattal. Tágas parkolója buszok számára is kényelmes helyet ad.Link


Link


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zöld pokol
  2009-07-31 06:52:01, péntek
 
  A zöld pokol

Inferno verde - vagyis ,,zöld pokol". Így emlegették valaha Amazónia óriási őserdejét az európai telepesek. A kezdeti idegenkedés azonban nem akadályozta meg utódaikat abban, hogy kihasználják az erdőterület végtelennek látszó erőforrásait, míg végül a kimeríthetetlennek hitt régió is veszélyeztetetté vált.

Az Amazonas-medence mára a bolygónkkal való együttélés szimbólumává vált. Ha itt sem sikerül megőrizni a természeti rendszerek működőképességét és fenntartható pályára állítani a gazdálkodást, akkor annak az egész világ látja kárát. Még lehet mit tennünk, de a pont, amikor már esetleg nincs visszaút, sokak szerint közel van.
Esőerdőirtás marhalegelő létrehozása céljából a brazíliai Juruena Nemzeti Park területén

Az Amazonas medencéjén nyolc ország és Franciaország tengeren túli megyéje osztozik, legnagyobb részben Brazíliához tartozik. 7,1 millió négyzetkilométeres területén az Egyenlítővel párhuzamosan folyik (a pilóták ,,látható egyenlítőként" is emlegetik) a világ legnagyobb édesvizű folyója, amely több vizet szállít az Atlanti óceánba, mint Európa összes folyója együttvéve. Az irdatlan méretű alföldön az Amazonas és mellékfolyói a világ legnagyobb, és legtöbb fajnak otthont adó esőerdejét hálózzák be. De az esőerdőkön kívül a szavannák és a különböző vizes élőhelyek is nagy területeken húzódnak végig. A változatos élőhelyeken óriási biológiai sokféleséggel találkozunk. Az olyan híres fajok, mint a jaguár, a kétujjú lajhár, vagy a jácintkék ara mellett talán nem is gondolnánk, hogy több mint 300 emlős él itt (ebből 51 majomfaj) valamint 1000 madár, 700-nál is több édesvízi hal és összesen közel ugyanennyi kétéltű- és hüllőfaj (köztük az anakonda) fordul elő. Itt él a Föld összes lepkefajának negyede (köztük a legnagyobb szárnyfesztávú is). 40 000 különböző növényfaj alkotta vegetáció ad számukra búvóhelyet és táplálékot.
Marhák legelnek a felégetett esőerdő helyén

Amazóniát számos veszély fenyegeti, ráadásul a káros folyamatok sebessége aggasztóan magas. A legismertebb, központi probléma az erdőirtás, amelynek elsődleges célja a mezőgazdasági területek nyerése. Elsősorban szójaültetvényeket és marhalegelőket hoznak létre a kiirtott parcellák gyenge talaján, amelyek ha kimerülnek (gyakran már három év alatt), az irtásos-égetéses módszerrel dolgozó telepesek új területek után néznek. Amazónia belsejét az utak építése tárja fel az erdőirtás előtt. Évente negyed Magyarország nagyságú erdőterület tűnik el, ami négy focipályának felel meg percenként. Ilyen ütemű erdőirtás mellett 2030-ra az erdőterület 55 százaléka megsemmisül. Az itt található élő növényi anyagban óriási mennyiségű szén tárolódik, ezért az erdők irtása során a légkörbe jutó szén-dioxid nagymértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez. A felmelegedés további veszélyeket jelent a szétdarabolódó erdőterületre, amely szavannává alakulva elveszíti élővilágának nagy részét, és további jelentős szénmennyiséget juttat a levegőbe. Az ördögi kör lassan felőrli a természeti erőforrásokat, megszűnteti az itt élő 30 millió ember létalapját, és a klímaváltozást erősítve további veszélyeket jelent a távoli tájakon élőkre is.
Itt él a Föld összes lepkefajának negyede...

A WWF több mint 40 éve küzd Amazónia természeti erőforrásainak megmentésért. A helyben élő közösségekkel és a helyi kormányokkal közösen igyekszik olyan megoldásokat találni, amelyek nem csak természetvédelmi szempontból előnyösek, de a helyben élők megélhetését is segítik. Mivel a térség országai is egyre inkább integrálódnak a globális gazdaságba, és ezáltal a források iránti kereslet is növekszik, nagy kihívás a fenntarthatóság lehetőségeit megtalálni.
Ez az apró béka csupán egy a több száz itt honos kétéltűfaj közül

Az egyik legfontosabb feladat a még érintetlen vadonban egy védett területekből létrehozott hálózat kialakítása, az Egyesült Államok nemzeti park- és vadrezervátum-hálózatának mintájára. Az ARPA (Amazon Region Protected Areas) Program tíz éven belül másfélszer akkora védett terület hálózatot hozhat létre, mint észak-amerikai példaképe. A WWF egyik legnagyobb sikere a perui Alto Purús védelmi zóna, amely több, mint 25 000 négyzetkilométeres területével a világ legnagyobb olyan trópusi védett területe, amely egyúttal az őslakosok számára is védelmet jelent. A védelmi zóna több erdőterület összekapcsolásával egy több mint 1000 kilométer hosszú természetvédelmi folyosót hozott létre Bolívia Peru és Brazília területein. Az ehhez hasonló ökológiai folyosók létrehozása és fenntartása az egyetlen lehetőség arra, hogy olyan nagy mozgásigényű és kiterjedt vadászterületeket használó fajok is fennmaradhassanak, mint a jaguár.
Kayabi indiánok a brazíliai Juruena Nemzeti Park területén

A nem védett területeken elsőrendű fontosságú az erdő- és mezőgazdaság fenntartható módjainak megtalálása. A természetvédelmi szempontokat és az őslakosok jogait egyaránt tiszteletben tartó faanyagtermelést különböző tanúsító rendszerek, így az FSC szavatolja, amelyet fokozatosan lehet bevezetni az Amazonas országaiban. A WWF más programokkal is hozzájárul Amazónia különleges élővilágának megőrzéséhez. Kutatással, szakmai tanulmányokkal és a helyiek felé történő kommunikációval egyaránt segíti a kormányok és más szereplők munkáját, amely a fakitermelés ellenőrzésén túl a tiltott állatkereskedelmet is érinti. Számtalan növény és állatfaj egyedei lépik át ugyanis jelenleg a térség gyengén ellenőrzött határait, élve vagy holtan. A legkedveltebb papagájokat, mint pl. a 60 évig is élő sárgaszárnyú arákat ugyanakkor nem szükséges a természetben begyűjteni, van lehetőség a tenyésztésükre. A legfontosabb talán azt megértenünk, hogy természet ajándékairól nem kell minden esetben lemondanunk, de annak működőképességét minden áron meg kell őriznünk. Amazónia ezt üzeni számunkra.
Arapapagájok a Rio Negro közelében


Gálhidy László
WWF Magyarország
Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Humor
  2009-07-31 06:42:54, péntek
 
  GALAMBOK
Két galamb ül az ágon. Megszólal az egyik:
- Látod, mi van a fa alatt?
- Látom hát - feleli a másik - egy rendőr.
- És akkor mire vársz?

PATKÁNYMÉREG
A boltban sokan vannak, amikor két fiú belép, ők türelmesen kivárják a sorukat. A boltos nagy hangon megszólítja őket:
- Na, mit adhatok a fiataluraknak?
- Egy doboz patkánymérget!
- Sok a patkány, ugye?
- Van, igen.
- Nagyok?
- Többnyire.
- Mekkorák?
- Így kábé.
- Akkor ez jó lesz. Tudjátok, hogyan kell használni?
- Igen.
- Itt kell felbontani a dobozt, aztán ki kell húzni a tálcácskákat, és a tálcácskáknak itt a szélét kell feltépni.
- Tudjátok, hogyan kell adagolni?
- Igen.
- Kétméterenként szétrakjátok arra, ahol a patkányok járkálnak, de vigyázzatok, hogy más állat ne férhessen hozzá.
- Tudjátok, hogy mit kell tenni a maradékkal?
- Igen.
- Beleteszitek egy zacskóba és elégetitek. Most már mindent tudtok. Akkor a legjobbakat!
- Viszontlátásra!
- Viszontlátásra!
A fiúk fizetnek, majd az utcára kilépve összenéznek:
- Hű, de jó, hogy óvszert mégse kértünk!!!

RÖVID VICCEK

- Mi a különbség a tripper és a sas között?
- Nem tudom, sasom még nem volt!

- Melyik az az állat, melynek több mint a fele zsír?
- Zsiráf.

Két barátnő beszélget.
- Képzeld drágám, tegnap egy nagyon furcsa alakkal találkoztam a parkban!
Elémtoppant, és képzeld megmutatta a kabátja bélését!
- Mond, biztos vagy abban, hogy pont a kabátja bélését mutogatta?
- Mi mást mutathatott volna, hisz a kabáton kívül nem is volt rajta semmi!

 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 179 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 179 db bejegyzés
e év: 2231 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1241
  • e Hét: 7722
  • e Hónap: 37686
  • e Év: 2065894
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.