Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
Nagybörzsöny
  2009-08-31 20:34:18, hétfő
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a Cozma-ügy elmismásolása
  2009-08-31 16:40:47, hétfő
 
  Folytatódik a Cozma-ügy elmismásolása
2009.08.31. 10:21 adequate courier

Lassan már csak legyintünk, hogy melyik soron következő politikai színezetet magán hordozó piszkos ügyet próbálják tisztára mosni. Anno senki nem gondolta volna, de most a Cozma-ügy van terítéken.

A rendőrség elmondása szerint a gyilkosság minden egyes másodpercéről tudnak, és tudomásuk van róla ki szúrta le Marian Cozmát és ki volt a két bűntárs. Ennek ellenére továbbra is öt (!) fogvatartottnak hosszabbították meg az előzetes letartóztatását.

Mindenki emlékszik, hogy napokig Sztojka Ivánt hajkurászta a rendőrség, míg az végül ügyvédje jelenlétében feladta magát. A rendőrség általi nyilatkozatok és a média visszhang alapján úgy élt és él az emberekben, mint a gyilkosság főgyanúsítottja.

Drescher Ivor, Sztojka Iván védőügyvédje viszont óvatosságra int mindenkit. Elmondása szerint Sztojka Iván valóban jelen volt a bűnesetnél, de a verekedés kitörésénél maga volt az aki próbálta elejét venni a további erőszaknak, úgy, hogy semmilyen kontaktusa nem volt Marian Cozmával.
Erre folytatódik » Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Napi nonszensz
  2009-08-30 10:17:03, vasárnap
 
  Napi nonszensz

A BKV Zrt.-nél fontos szempont a nyitottság, átláthatóság és a gyors tájékoztatás. Ennek érdekében a Társaság egyszerűsíti és egyben ésszerűsíti a tájékoztatási csatornák működését.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ózdon is lincselni akartak
  2009-08-30 10:02:06, vasárnap
 
  Ózdon is lincselni akartak

A telepgondnok nyugtatott meg egy csoportosulást Ózd Bánszállás elnevezésű városrészén; a mintegy 40 fős cigány csapat azért gyűlt össze, mert egy 2 év körüli gyerek körültekintés nélkül át akart szaladni egy személygépkocsi előtt az úttesten, s mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt az autó oldalának és elesett - mondta a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
dolgozni sem mertek a cigányok
  2009-08-30 09:58:21, vasárnap
 
  Napi nonszensz: Kolompár szerint a félelem miatt nem mennek dolgozni a cigányok
2009-08-29 13:54 barikád.hu


Az önbíráskodás veszélyére hívta fel a figyelmet az országos rendőrfőkapitány a romák elleni támadások elkövetőinek felderítése kapcsán szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón. Több cigányt elfogtak a rendőrök önbíráskodás miatt és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - mondta.

Egy vélemény Kolompárról...Egy vélemény Kolompárról...Bencze József azt mondta: meg kell nyugtatni a roma lakosságot, a félelmeiket el kell oszlatni, s ebben a roma vezetőknek kiemelt szerepük van. Arra a kérte a találkozón megjelenteket: működjenek közre annak érdekében, hogy "ne legyenek revansok".

Hozzátette: nincs helye semmilyen "szabadcsapatnak" ebben az országban, legyen az roma vagy sem. Szólt arról is, hogy nem támogatja az etnikai alapú polgárőrszervezeteket sem; ha egy roma szeretne részt venni a környezete védelmében, akkor erre a rendőrség vagy az Országos Polgárőr Szövetség keretén belül van lehetőség.

A félelem bére

Kolompár Orbán azt mondta, hogy a gyanúsítottak elfogása után is jelentek meg fekete terepjárók a cigánytelepek környékén és ez zavargásokhoz vezetett több településen. Mint hozzátette, Hajdú-Bihar, Szabolcs és Pest megyében is történtek olyan esetek, amikor saját életüket és családjuk életét féltő cigányok ásóval, lapáttal felfegyverkezve állították meg ezeket a járműveket. A sajtó szerinte ezt úgy állította be, mintha a cigányok kifejezetten bűncselekmény szándékával rontottak volna a kocsikra, holott félelmükben tették ezt. Kitért arra, hogy sok esetben dolgozni sem mertek elmenni a cigányok. (Úgy látszik ez az utolsó adu ász Kolompár zsebében arra, hogy mit találjon ki, ha a cigányok közveszélyes munkakerülését kell megmagyaráznia. Nevetséges! - a szerk.)

Turi András: Azért is menjenek dolgozni!

Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott is higgadtságra intette a romákat és arra kérte őket, hogy az eljárást hagyják a nyomozóhatóságra.

Turi András, az igazságügyi tárca szakállamtitkára leszögezte: a gyilkosságsorozat megszűnt, vége van ennek az etnikai eredetű bűncselekmény-sorozatnak. Egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen esetek miatt ne maradjanak otthon a cigányok, menjenek el dolgozni, ellenkező esetben e réteg helyzete még kilátástalanabbá válik.

mti - barikád.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint vízum kellhet
  2009-08-29 19:09:17, szombat
 
  Megint vízum kellhet

* Tények.hu videó
* Belföld
* ma, 18:43


Attól tart a Külügyminisztérium, hogy Kanada újra vízumkényszert vezet be Magyarországgal szemben, olyan sok magyarországi cigány kért menedékjogot az utóbbi hónapokban. Január óta 1080-an, négyszer annyian, mint tavaly egész évben. Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője azt mondta, eddig a 9 támadásból 8-cal kapcsolatban gyanúsították meg az elfogott testvérpárt, két társukat változatlanul egy támadással gyanúsítják.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elfogadták az elvonásokat
  2009-08-29 18:59:31, szombat
 
  A szocialisták elfogadták az elvonásokat
2009. augusztus 29., szombat 12:14
Elégedett a költségvetési egyeztetések menetével és eredményével a miniszterelnök. Bajnai Gordon, miután délelőtt a szocialista frakció vezetésével tárgyalt, úgy fogalmazott: reméli, hogy hétfőn meg tudnak állapodni a képviselőcsoporttal a jövő évi költségvetésről.1
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy megoldást találtak a költségvetés vitás kérdéseire a szombaton lezárult előkészítő folyamat során.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a büdzsé takarékos és fegyelmezett lesz, nem választási, hanem kizárólag az ország hosszú távú érdekét figyelembe vevő költségvetés készül.

A távirati iroda úgy tudja: az MSZP-frakció vezetése elfogadta az önkormányzatokat és a közösségi közlekedést érintő jövő évi forráskivonás mértékét, de további egyeztetést tart szükségesnek ezek részleteiről.

Az önkormányzatok összesen várhatóan 120 milliárd forinttal kevesebb forráshoz jutnak, a közösségi közlekedés támogatása pedig 40 milliárd forinttal esik vissza.

Az egészségügy finanszírozása jövőre a tervek szerint reálértéken marad, vagyis néhány milliárd forinttal bővül.

A prioritásként kezelt közbiztonság területe szinte az egyetlen lesz, ahol nő jövőre a felhasználható források összege.

Korábban Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője pártja álláspontját megismételve úgy nyilatkozott: a megszorításokról már többször bebizonyosodott, hogy teljesen feleslegesek és értelmetlenek voltak.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsi Viki szemrebbenés nélk
  2009-08-28 20:49:09, péntek
 
  Mohácsi Viki szemrebbenés nélkül
2009.08.28. 10:01 zero

Egy szuper kis riport a svéd televízióból (SVT2), dübörög az országimázs kampány ezerrel. A főszerepben Göncz Kinga és Mohácsi Viki!
Rékuc lefordította nekünk a svéd részeket, a videó alatt olvasható a szöveg. A "Kávé helyett" sorozatunk 27. része:
Erre folytatódik » Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
Szeretnél 1 év fizetett szabad
  2009-08-28 20:42:25, péntek
 
  Szeretnél 1 év fizetett szabadságot? Pokorni elintézi!
2009.08.28. 12:31 zero

Kezdődik az ősz, fél év múlva választások, a Fidesz 55%-on áll, az MSZ 8%-on. Mit tennék én, ha Fideszen politikus lennék? Kussolnék, és hátradőlve élvezném az MSZP-SZDSZ showt.

Mit tesz valójában egy Fideszes politikus?
Ígérget. Nyilatkozgat. Sajtótájékoztatókat tart. Bajnai a hibás! A kormány alkalmatlan! Ezredjére is, pedig a fenti megállapításokat pontosan tudjuk ...
Ezek tényleg nem tanultak semmiből ...


"Kormányváltás esetén bevezetnék, hogy minden ledolgozott nyolc-tíz év után a pedagógusok pihenőévet kapjanak, melynek folyamán mentesülnének az iskolai munkavégzés alól." - a teljes Pokorni szöveg erre.

Csak úgy, képzeljük el, hogy a multinacionális cégnél dolgozunk, és egyik nap behívnak a HR osztályra, hogy "kedves xyz, jó híreim vannak, Ön már 8 éve dolgozik, nagyon meg vagyunk magával elégedve, látjuk, hogy a maximumot is kihozza magából, szeretnénk megkérni, hogy 1 évig pihenjen otthon, fizetett szabadságot kap, amely idő alatt a cégünk a profitjából minden hónap 5.-én utalja Önnek a fizetését! Érezze jól magát, pihenjen, és 1 év múlva várjuk vissza!"

Pokorni, osztogatunk, osztogatunk? Seggünk kilóg a gatyánkból, de máris osztogatunk?
Erre folytatódik » Link
 
 
0 komment , kategória:  Vastagbőr 2009-10-11-12-13  
A tíz legbizarrabb tudományos
  2009-08-28 20:14:12, péntek
 
  A tíz legbizarrabb tudományos kísérlet
Utolsó módosítás: 2007. 12. 19., 9:42
Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tudomány komoly dolog, művelői is komoly emberek. Tréfának a kutatómunkában nincs helye - kivéve, ha a kutatómunka éppen a tréfák emberi agyra kifejtett hatásáról szól. A tudomány történetét ugyanolyan régről kell datálnunk, mint az emberiség történetét: kísérletező kedvünk már ősemberkorunkban is fellángolt, elég csak a tűz felfedezésére gondolnunk. Márpedig ilyen hosszú tudománytörténeti múlt során - a matematikusok úgy mondanák: már csak a nagy számok törvénye alapján is - előfordulnak komolytalan pillanatok. Az ember, a világ megértésére való türelmetlen igyekezetében, olyan tudományos eredményekkel is előállt, amelyek mosolyt csalhatnak arcunkra vagy éppen komoly döbbenetet okozhatnak.

1. Még egy elefántnak is sok

Álljon itt elsőként egy, az állatvédők szemszögéből nézve inkább tragikus, mintsem komikus "tudományos eredmény". 1962-ben egy forró augusztusi napon az Oklahomai Egyetem két pszichiátere a világtörténelem legnagyobb LSD-dózisát fecskendezte be Tusko, a városszerte közkedvelt elefánt hátsó fertályába. A tizennégy éves hím elefánt - az oklahomai állatkert lakója - nem kevesebb, mint 297 milligramm LSD-injekciót kapott, amely a tipikus, embernél "bevált" adagnál 3000-szer nagyobb dózis. A kutatók arra voltak kíváncsiak, kiváltja-e a tudatmódosító hatású drog az állatból a régóta furcsállott "ideiglenes őrület" állapotát, amelytől az elefántbikák szexuálisan agresszívvá válnak. Szegény Tuskónak nem volt ideje megvadulni, néhány percig dühösen trombitált, majd holtan dőlt el. "Úgy tűnik, az elefántok túlérzékenyek az LSD-hatására" - vonták le a következtetést a tudósok. A kimúlt ormányos híre nagy felháborodást keltett országszerte. A kísérletet végző pszichiáterek azzal védekeztek: nem gondolták, hogy ilyen eredménye lesz a hallucinogén anyag beadásának.

2. Papírmunka, életveszélyben

Íme egy másik "érdekes", pszichológiai tárgyú kísérlet az 1960-as évekből. Az amerikai légierő egy gyakorlatozó repülőgépén a pilóta kétségbeesetten közölte a gépen utazó tíz katonával: baj van, a gép meghibásodott, irányíthatatlanná vált, nagy valószínűséggel az óceánba zuhannak. A pilóta persze be volt avatva a vizsgálatba, de a katonák nem sejtették, hogy éppen egy tudományos kutatás kísérleti nyulai lettek. Miután a pilóta közölte velük, hogy minden bizonnyal meg fognak halni, életbiztosítási kérdőívet nyomott a kezükbe, mondván, a hadsereg önmaga nem tud anyagi felelősséget vállalni a sebesülésekért és a halálozásokért. A tíz katona remegő kézzel írta tele a rubrikákat. Csak utána tudták meg, a repülőgépnek nincs semmi baja, biztonságosan landolhatnak. A kutatók a papírok gondos elemzésével megállapították: az ember figyelmetlenebbül és pontatlanabbul tölt ki kérdőíveket, amikor közvetlen halálfélelmet érez! A tíz kísérleti alany ugyanis szignifikánsan (statisztikailag kimutathatóan) több hibát ejtett, mint a földi bázison tesztelt társaik.

3. Csiklandós tudomány

1933-ban Clarence Leuba ohiói pszichológia professzor arra volt kíváncsi: veleszületett képességünk-e, hogy nevetünk, amikor megcsiklandoznak minket. Saját újszülött fiát használta kísérleti alanynak, hogy választ adjon erre a kérdésre. Családtagjait szigorú szabályokkal fegyelmezte, amelyeket - a tudományos vizsgálat érdekében - mindenkinek be kellett tartania. A gyermek közvetlen jelenlétében (vagy ha a csöppség éppen hallótávolságon belül volt) senki sem nevethetett, ha megcsiklandozták. Amikor a kisfiút csiklandozta egy családtag, kizárólag pókerarccal tehette. Leuba bizonyos időszakonként maga is szisztematikusan megcsiklandozta gyermekét, de ilyen alkalmakkor mindvégig maszkot viselt, hogy fia ne lássa az arcát. Hét hónapos korára a gyermek harsányan nevetett a csikizésre. Három évvel később Leuba megismételte a kísérletet újszülött kislányával, s ez hasonló eredményt hozott. A pszichológus mindebből levonta a következtetést: a csiklandozással járó nevetés nem tanult reakció, hanem bizony született tulajdonságunk.

4. Egy undorító kísérlet
Forrás: [origo]

Milyen jellemző arckifejezés-mintázattal jár az undor? Carney Landis, a Minnesotai Egyetem tudósa 1924-ben e kérdésre kereste a választ nem mindennapi kísérletében. Ám nem csupán szubjektív módon tanulmányozta az önként jelentkezők arcvonásait, hanem - hogy grimaszaikat pontosan összehasonlíthassa - korommal rajzolt vonalakat az arcukra. Az arcizmok mozgását a következő speciális esetekben vizsgálta meg. A kísérleti alanyoknak először ammóniát kellett szagolniuk, majd jazz zenét kellett hallgatniuk, végül pornográf felvételeket nézegettek, és kezüket egy békákkal teli vödörbe dugták. Mindez azonban csak a "bemelegítés volt", mert Landis a kísérlet tetőpontjaként (vagy mélypontjaként?) arra kérte a vizsgált személyeket, hogy saját kezűleg fejezzenek le egy-egy élő fehér patkányt. Itt aztán mindegyiküknek betelt a pohár, szinte egytől-egyik közölték a kutatóval: ilyen undorító dologra nem hajlandóak. Ám végül, habár percekig haboztak - sírtak vagy káromkodtak -, mind teljesítették a kérést. Landis arckifejezéseit viszont senki sem rögzítette, amikor kénytelen volt csalódottan tudomásul venni: nem jár semmiféle igazán jellemző arckifejezéssel az efféle undor.

5. Élet és halál ura

Nem kevesebbre vállalkozott Robert Cornish, a Berkeleyben található Kaliforniai Egyetem kutatója az 1930-as éveken, mint hogy feltámassza a halottakat. Az ambiciózus elképzelést tett is követte. Az amerikai tudós próbálkozásai minden bizonnyal az újraélesztési módszerek előfutárainak tekinthetők. Kísérletében Cornish egy speciális hintára helyezett állati tetemeket, hogy beindítsa a vérkeringést, miközben adrenalint és alvadásgátlót fecskendezett beléjük. Kutyákon végzett első próbálkozásai sikeresnek tűntek, így emberen is ki akarta próbálni újraélesztő módszerét. Thomas McMonigle, a rettegett bűnöző lett volna első újraélesztendő kísérleti alanya, akin már tetteiért végrehajtották a halálbüntetést. De hiába a csábító tudományos eredmény, Kalifornia állam nem járult hozzá a kísérlethez, attól tartva, hogy - amennyiben működik a szenzációs technika - Thomas McMonigle újra életre kell.

6. Keserű körmök

Lewrence LeShan virginiai kutató 1942-ben azzal kísérletezett, hogy a tudatalattira hatva leszoktassa a gyermekeket a körömrágásról. Leginkább fiúgyermekeken próbálta ki módszerét. Amíg a srácok az igazak álmát aludták, egy magnószalagot játszott le nekik, amelyen a következő hangfelvétel volt hallható: "Borzasztóan keserűek a körmeim!" Amikor a magnó elromlott, saját maga állt ki a gyermekek hálószobájába, hangosan ismételgetve a hipnotikus szöveget. Valóban úgy tűnt, a nebulók tudatalattija fogékony ezekre a szavakra. A nyár végére a kisfiúk 40 százaléka leszokott a körömrágásról. E nagyszerű eredményre azonban kínálkozik egy másik magyarázat is. A gyerekek talán rájöttek: "ha nem rágom a körmeimet, talán békén hagy végre ez a nagyon furcsa bácsi!".

7. Féktelen pulykavágyak
Forrás: [origo]

Martin Schein és Edgar Hale, a Pennsylvaniai Állami Egyetem két kutatója a pulykák szexuális viselkedését tanulmányozta az 1960-as években. A tudósok egy valósághű bábut készítettek, amely megszólalásig hasonlított egy nőstény pulykára. A hím madarak a bábu puszta látványától izgalomba jöttek, jelezvén, hogy a vizuális ingerek kulcsszerepet játszanak a szexuális viselkedésükben. A ravasz kutatók ezután titokban lépésről lépésre eltávolították a műpulykahölgy testrészeit, mert arra voltak kíváncsiak, pontosan mely testrészek váltják ki a vágyat a hímekből. Kiderült, a szárnyasok nem túlságosan válogatósak. Még abban az esetben is komoly szexuális gerjedelmük volt, amikor már csak egy botra erősített fej maradt a bábuból. De ami talán még ennél is fontosabb: a hímek sokkal inkább beindultak egy botra szerelt fej láttán, mint amikor egy fej nélküli testet mutattak nekik.

8. Kutyabaj

Vladimir Damikhov szovjet sebész 1954-ben egy igazán szörnyű kísérletre szánta rá magát: kétfejű kutyákat akart létrehozni. Hogy elképzelését megvalósítsa, egy kölyökkutya fejét ültette egy felnőtt németjuhász nyakára, Arra volt kíváncsi, hogyan viselkednek a kétfejű ebek. Amikor az egyik fej enni kér, ugyanígy viselkedik-e a másik is? Vajon egyszerre ugatnak és lihegnek a közös nyakon? Damikhov a következő tizenöt évben még tizenkilenc hasonló teremtményt hozott létre - de egyik sem maradt életben egy hónapnál tovább. Rémfilmbe illő története sajnos nem kitaláció.

9. Veszélyes itóka
Fotó: MTI

Stubbins Ffirth Philadelphiában praktizáló orvos az 1800-as évek elején felállított egy teóriát, miszerint a rettegett sárgaláz - a közhiedelmekkel ellentétben - nem fertőző betegség. Olyannyira biztos volt elmélete igazában, hogy saját magán végzett kísérletekkel próbálta meggyőzni orvostársait. Sebeket ejtett magán és sárgalázban szenvedő betegek vérhányását öntötte a nyílt sebbe. Ha igaz a feltételezése - gondolta - nem kaphatja el a kórt. De nem csak a testét kenegette a fertőzött testnedvekkel, hanem meg is itta azt, és beinhalálta a párologtatott folyadékot. Ffirth egészen odáig merészkedett, hogy betegekből származó vérrel, nyállal és izzadtsággal ecsetelte magát. Mindezek után a doktor úr még egészségesebb volt, mint valaha. 1804-ben büszkén írta le következtetését: elméletét sikerült bizonyítania. Persze tévedett: a sárgaláz fertőző betegség. Csak később fedezték fel, hogy a kórokozók közvetlenül a véráramba fecskendezve képesek megbetegíteni az embert, és a kór általában moszkitók csípése útján terjed.

10. Egy kis relaxáció

Ian Oswald, az Edinburgh-i Egyetem kutatója 1960-ban bebizonyította, hogy az ember szinte bármilyen zavaró hatás ellenére képes elaludni. Paciensei nyitott szemét ragasztószalaggal rögzítette, majd fél méterre tőlük villogó fényjeleket adott le. Eközben a kísérleti alanyok, a lábukra helyezett elektródák segítségével, rendszeresen elektromos sokkot kaptak a tudóstól. Oswald, hogy dolgában egészen biztos legyen, dobhártyaszaggatóan hangos zenét is üvöltetett a vizsgált személyek fülébe. Mindezek ellenére mindhárom ember tizenkét percen belül mély álomba szenderült. Talán a kellemetlen ingerek állandósulása, monotonitása nyugtathatta így meg a pácienseket - vonta le a következtetést a kutató.

Az eredeti cikk a New Scientist című tudományos-ismeretterjesztő folyóiratban jelent meg Alex Boese kaliforniai író tollából. A szerző saját könyvéből (Elephants on Acid and Other Bizarre Experiments, Harcourt) válogatta a fenti bizarr eseteket.

[origo]
[linkhttp://www.origo.hu/tudomany/20071217-a-tiz-legbizarrabb-tudomanyos-kiserlet .html][/link]
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 2047 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 3188
  • e Hónap: 9210
  • e Év: 261921
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.