Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 160 
Légy csendben
  2009-08-29 09:14:10, szombat
 
  LÉGY CSENDBEN

Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. (Jn 14,27)

Az élet egyre rohanóbbnak tűnik. Egy nagyobb vasútállomáson csúcsidőben százak szállnak át, igyekezve, hogy elérjék úti céljukat. A vonatokon és buszokon mindenki telefonál. A bevásárlóközpontokban és nagyáruházakban az emberek úgy vásárolnak, mintha az üzletek bármelyik pillanatban bezárhatnának. Amikor egy barátunkat próbáljuk felhívni, gyakran az üzenetrögzítő válaszol. Ilyen kell, hogy legyen az életünk: állandó nyüzsgés, soha egy csöndes pillanat, mindig hallgatni vagy nézni egy elektronikus eszközt?
Jézus tudta, mennyire fontos visszavonulni a tömegtől, hogy erőt nyerjen a feladatához és békét a lelke számára. Tudta, hogy az Istennel töltött idő, amikor figyelünk és beszélünk, egyaránt szükséges, hogy folytathassa a munkát, amelyet elvégezni jött. Mi sem vagyunk mások. Elfoglalt napjaink közepette szükségünk van a békesség perceire és az Istennel töltött időre, hogy megpihenjünk karjaiban, csendességet találjunk jelenlétében. Ez a csend egészen megváltoztatja az életünket.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy kövessük Jézus példáját, békét és csendességet találva felfokozott életünkben. Soha ne legyünk túl elfoglaltak meghallani a hangodat. Ámen.

A csendesség idején Isten hangját hallgathatjuk.
Ann Lockwood (Sheffield, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELFOGLALTAK ÉS NYUGTALAN A SZÍVÜK!
 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Honlapajánló
  2009-08-29 09:01:31, szombat
 
  Kedves Barátaim, Látogatóim!

Örömökben gazdag hétvégét kívánok mindenkinek Isten gazdag áldásával.
Ne feledjük, elsején fél 3-kor tüntetés a szlovák követség előtt! Minden magyarnak ott a helye!
Szerdáig nem jelentkezem új bejegyzéssel. Ajánlom szeretettel az alábbi oldalakat:


Hangoskönyv Rovat:


Link


Felfedezések honlapja:


Link


Magyarságtudományi Intézet:


Link


Műemlékek:


Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Diafilmek
  2009-08-29 08:31:24, szombat
 
  Diafilm: Edith PiafLink


Diafilm: PipamúzeumLink


Diafilm: Carl Spitzweg festményei:


LinkDiafilm: Paul Cézanne festményei


Link


Diafilm: Andrew Annenberg festményei


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon miért hallgattatták el?
  2009-08-29 07:54:35, szombat
 
  "ÉN TUDOM, KIK VANNAK A KÖZEL MÁSFÉL ÉVE TARTÓ ROMA GYILKOSSÁGOK MÖGÖTT."
A Tiszaújvárosi Krónika interjúja Kiss Károllyal, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjével.

Én tudom, kik vannak a közel másfél éve tartó roma gyilkosságok mögött. Tisztában vagyok vele, hogy ezek súlyos szavak, de vállalom értük a felelősséget - nyilatkozta a Tiszaújvárosi Krónikának Kiss Károly, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője.
Az interjút teljes terjedelmében közöljük:

- Itt sohasem lesz rend, azok, akik ebben érdekeltek, nem tűzték ki célul a megoldást. A pénzek egymás kezében landolnak. Az eddigi hat halálos áldozat közül ötnek semmi köze nem volt a korrupcióhoz, mindössze egyetlen ember temetésén derült ki, hogy kábítószer van a dolog mögött.

- Nem fél ezeket nyilvánosságra hozni?

- De igen! Engem is megfenyegettek már. Valamelyik este egy fekete Mercedes állt meg a házam előtt. Nem mentem ki a kapuba, magas kerítésem van. Kintről üvöltöztek, ha nem hagyom abba saját nyomozásaimat, akkor megnézhetem magam. Márpedig én felveszem a harcot mindenkivel.

- Miért nem a rendőröknek mondja ezeket? Százmilliót kaszálhatna, ha tényleg bizonyítani tud mindent.

- Már elmondtam. Kihallgattak a városi kapitányságon, remélem, elraktározzák és továbbadják az információimat.Azt is közöltem velük, csak akkor mondok neveket, ha személyi védelmet kapok, én és a családom is. Kizárólag az országos rendőrfőkapitánynak vagyok hajlandó elmondani mindent.

- Mégis, mi a háttér?

- Én is olvastam a nyomozók találgatásait. Nem kell messzire menni. Itt Borsodban kell keresni a romák között a vétkeseket. Amikor a nagycsécsi temetés volt, akkor én beszélgettem néhányukkal. Három, egyenként ötvenfős társaság tartja kezében a roma ügyeket. Vannak közöttük magyarok is, olyanok, akik az idegenlégióban szolgáltak. Az irányítás viszont Pestről jön, magas rangú egyenruhásoktól. Ez biztos.

- Nem tart attól, hogy ezt senki nem hiszi el? Holnap pedig a sörétes önt találja meg?

- De igen, viszont a lelkiismeretem tiszta.

- Azt mondta az imént, hogy egyetlen esetben korrupció is szerepet játszott.

- A tiszalöki megölt férfi Tiszavasváriban dolgozott. A gyógyszergyárban. Ott hozzá lehet jutni bizonyos drogok alapanyagaihoz is. Ebből már következtethet mindenki.

- Mi a helyzet Tiszaújvárosban?

- Itt szerencsére még béke van és remélem így is marad.Az önkormányzattól minden segítséget megkapunk, a helyi romák nyolcvan százaléka becsületesen dolgozik. A többiek nem, de nem is akarnak. Velük hamarosan elbeszélgetek majd.
Magyar Hírlap Online / Tiszaújvárosi Krónika
LinkBayer Zsolt: Reméljük, tényleg

Mármint azt reméljük, tényleg az igazi gyilkosok vannak meg. Mert azt senki sem vitathatja, hogy aki emberekre lövöldöz, ráadásul gyerekekre, az állat. Egy gyáva, sunyi, aljas állat. Akit ki kell vonni a forgalomból. Akinek nincsen helye az emberi társadalomban. Miképpen azoknak sincsen helyük ott, akik lincselnek, akik mintegy szórakozásból késelnek, vagy éppen lányokat erőszakolnak meg s gyújtanak fel. Ezek is mind-mind állatok. S azoknak sincsen helyük az emberi társadalomban, akik falujuk öregjeitől lopják el az utolsó tyúkot, utolsó zöldséget, utolsó darab tűzifát.

Az emberi társadalom ugyanis ezekkel együtt nem létezhet.

Ezek kizárják, zárójelbe teszik mindazt, amit emberségről gondolunk úgy nagyjából két-háromezer esztendeje.

Nos, ezért reméljük, hogy valóban a gyilkosok vannak meg. Az embervadászok.

Az csak a baj, hogy nem lehetünk ebben biztosak.

Azért nem lehetünk ebben biztosak, mert semmiben sem lehetünk már biztosak. Mert az állam széthullott, és nem teljesíti immár legalapvetőbb funkcióit sem. Mert olyanok vagyunk lassan, mint a középkori rablólovagok idején.

Lassan helyben intéződik a közbiztonság is (uramisten, van még olyan egyáltalán?!). Most éppen úgy, hogy cigányok állítanak meg autókat, és "igazoltatják" a benne ülőket. (Esetünkben ráadásul éppen rendőröket - megáll az ember esze, tényleg...) Ez van.

Nincsen állam, nincsen központi hatalom, ha pedig van, hát inkább ne lenne.

Ezért nem lehetünk biztosak semmiben. No és azért sem, mert... Lássuk csak:

Mert a móri mészárlásért jogerősen (!) elítélt Kaiser Ede még mindig életfogytiglanját tölti, miközben már mindenki tudja, hogy nem is volt ott a bankban.

Mert az egykori debreceni fideszes képviselő asszony, Balla Irma brutális meggyilkolásával még mindig a fiát gyanúsítják, miközben nem is volt Debrecenben a gyilkosság idején, s miközben már bevallotta tettét a feltehetőleg igazi gyilkos. (Teljesen mindegy, hogy utólag visszavonta vallomását, olyan dolgokat mondott el, amilyeneket csak az elkövető tudhat. De senki még a füle botját sem mozdítja. Viszont tönkretették egy ártatlan fiatalember egész életét.)

Mert nálunk maga az igazságügy-miniszter mutogat a sajtónak robbantásos filmfelvételeket, bizonyítandó, hogy a Magyarok Nyilai nevű lószar micsoda dolgokra készült, és 24 óra múlva megtudjuk, hogy minden hazugság. A felvétel nem az, és nem ott és nem akkor készült. S miután mindez kiderül, az igazságügy-miniszter marad a helyén, sőt, a miniszterelnök biztosítja bizalmáról. Méghozzá feltétlen bizalmáról. Teszi mindezt azért, mert az igazságügy-miniszter amúgy súlyos és nagy komcsi és szoci titkok tudója, és hallgatásának ára a feltétlen bizalom...

Mert nem hihetünk el ebben az országban semmit sem azok után, ami az UD Zrt.-vel történt. Azok után, hogy egy komplett titkosszolgálat felsorakozott egy rohadt kis pitiáner koncepciós per összetákolásához, egy Laborc nevű moszkovita vezetésével.

Mert ugyan mit hihetünk el abban az országban, ahol a kormánypárt jelmondata ennyi: "Teljesen nyilvánvaló volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." S ebből a mondatból stilizált igazságbeszédet és apoteózist egy gazembernek a szemét magyar értelmiség "befolyásos" része. Nos, itt tartunk.

Nincsen mit elhinni, nincs miben bízni.

Két éve gyilkolják a cigányokat, s mindeddig a rendőrségnek halvány fogalma sem volt semmiről. Most meg egyszeriben meglett a halálbrigád.

Ha igaz, fellélegezhetünk. Ha igaz, öt állattal kevesebb mászkál közöttünk szabadlábon.

De ha nem igaz... Nos, abba bele sem merünk gondolni.

Már csak abba merünk belegondolni, kinek áll érdekében ez az egész. Az egész aljas és gyáva és állatias gyilkosságsorozat. Kinek áll érdekében, hogy ha már más senki, legalább a megfélemlített nyolcszázezres cigányság rá szavazzon?

Hát, nem az ellenzéknek, az egyszer biztos.

Bayer ZsoltLink


Eszméletlenre verték a tűzoltót a cigányok


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Előadások dr.Drábik Jánossal
  2009-08-29 07:33:13, szombat
 
  Előadások dr.Drábik JánossalLink
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Miért is kellene tüntetnünk?
  2009-08-29 07:27:08, szombat
 
  Respublikánya - Rudolf Hess-ről és arról, hogy miért is kellene tüntetnünk?

Egy laza hangvételű jegyzet, egy laza műsorvezetővel (Dr. Nagy Csaba Attila), aki csak gondolkozik és kérdéseket tesz fel Rudolf Hessről, a tüntetésekről, alkotmányról, és államformáról. Vigyázat, szörnyen reakciós! (Műsoridő: 11 perc)Link

 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Posta Imre: Feszül a húr
  2009-08-29 07:09:29, szombat
 
  Posta Imre: Feszül a húr - A Magyar Gárda vigyázza a családom álmát!

Mint az már sokak számára ismeretes, néhány napja folyamatos támadás alatt tartották a honlapomat, amelyet végül a szolgáltató kénytelen volt lekapcsolni. Most egy átmeneti tárhelyről üzemel, de folyamatban van az új/régi oldalam feltöltése a www.postaimre.com , illetve a www.postaimre.tk elérhetőségek alatt.

Ma éjjel két gárdista állt őrt a házam előtt, mert Vona Gábortól és Kiss Róbert kapitánytól kértem a családom védelmében segítséget. Miért is? Elmondom.

A cigánygyilkosságok hátterét firtató írásaimat tettem fel a honlapomra, amelyekben arról értekeztem, hogy a Mossad áll az ügy hátterében és Specnazos (orosz/ukrán különleges egység volt tagja) bérgyilkosokat bíztak meg cigányok megölésével. Nyilván, hogy ez csakis a jelenlegi rezsim érdekeit, a polgárháborús helyzet kaotikus és rasszista motívumokkal átszőtt látszatának megteremtését szolgálta volna. De csak volna! Nyilvánvaló, hogy az eddigi támadásokat és gyilkosságokat is elkövette valaki, akiket eddig sehogyan sem talált meg a ,,rendőrség". Vagy a tehetséggel, vagy az akarattal volt gond. A legutóbbi gyilkosságot megelőző napokban az NBH-nak tett feljelentésemben, forrásokra utalva jeleztem, hogy mire készülnek az országban. A levelet megküldtem Sólyomnak, Bajnainak, Orbánnak, Benczének is, de választ nem kaptam erre a beadványomra sem. Helyette az informátoromnak mentek utána, és az IOSA-n keresztül el is érték. A napokban bevitte az NBH és két napig vendégeskedett náluk, illetve a Kozmában. Ott meg is verték az illetőt, láttam a nyomait! Közben egy meghívásnak tettem eleget Bösztörpusztán, a Magyarok Országos gyűlésén, előadás formájában. Valószínűleg sok ügynök volt a nézők között, de meg is szólítottam őket, ezért megorrolhattak rám. Kis szerénytelenséggel mondhatom, hogy nagysikerű volt a beszéd, legalábbis a visszajelzésekből és a sokszori vastapsból erre lehetett következtetni. Vasárnap is tartottam előadást, mert Szima Juditnak -a meghívott szónoknak - közbe jött egy halaszthatatlan családi program, és ez a beszéd is nagy tetszést aratott.

Ebből következtethetett az ott lévő ügynöksereg, hogy szorosabb felügyelet alá kell vonni engem, mert veszélyesebb lehetek rájuk nézve, mint azt korábban gondolták. Ezt persze csak kikövetkeztettem. A könyveim terjesztésének akadályai fennállnak, a nyomdászom teljesen ellehetetlenítették azért mert a könyveimet nyomja, s gyakorlatilag minden más megbízását megszüntették ezért. A Magyarok Szövetsége rendezvény hivatalos megkezdésével egy időben jelentették be, hogy elfogták a cigánygyilkosokat.

Már akkor furcsállottam, de kommunikációs trükknek tartottam a bejelentést, hogy ezzel, és ne a rendezvénnyel, majd pedig a Gárdaavatással legyen elfoglalva a cionista sajtó. Ez be is jött, de mint kiderült, rengeteg hazugság és dezinformáció látott az elfogás körülményeiről és az elfogottak személyével kapcsolatosan napvilágot. Egy biztos, a rendőrség nem az igazat mondja. A honlapomon megírtam azokat az információkat, amelyeket az kontaktom juttatott el hozzám.

Ezek szerint, valóban elfogták a frissen beszervezett Specnaz-os társaságot, de nem őket mutogatják a televízióban. Személyi összetételük alapján: 3 Specnaz, 1 Mossad, 2 cigány személy tartozott a különítménybe. A médiában egy újabb móri ügyet kreálnak, fiktív bizonyítékokkal és jobbára bemártott személyekkel. Gyorsan kellett cselekedniük, eredményt felmutatni, mert a feljelentésemmel le lettek leplezve. Éppen ezért kértem Benczétől a 100 milliós nyomravezetői díjat.

Mindeközben beindult a diplomáciai hercehurca. Az FSZB (KGB utódszervezete) elég zokon vette, hogy bele akarják rángatni a keleti blokkot Drazséék ebbe a piszkos játszmába, ezért megindult a hadüzenet feléjük. Pillanatnyilag egy titkosszolgálati nemzetközi csata folyik a háttérben. Sólyom kiátkozása az elorzott területünkről is a játszma része. Improvizálnak. Ha már nem jön össze még a választásokig a folyamatos cigánygyilkolászásuk, akkor nemzetközi komoly konfliktusba kell sodorni az országot. Ficó is fél attól, hogy a magyarországi mesterséges belviszály, átterjedhet hozzájuk, és ez nem hiányzik nekik, de arra jó, hogy a pozícióját megszilárdíthassa. Sólyom szánalmas vergődése is egyfajta uszítás, miközben elterelő hadművelet is az ébredező magyar öntudat elterelésére.

Céljuk az, hogy ne lehessen az országban választásokat tartani egy konfliktus helyzetben meghirdetett statárium okán. A honlapom ,,kilövésével" egy időben hajnal 2-kor bevitték a Kozmába az informátorom, és szétverték. Bevetési kesztyű volt a trénereken és héberes angolszász nyelvjárásban beszélgettek. Kérdésük nem volt, csak ütöttek. Tegnap este hozták haza a srácot ,,,Kerecsent", de hamarosan megjelentek nála újra. A háza előtt a sötétben parkolt le a kocsi négy ,,masszőrrel" az utasterében. Mi eközben Skype-on és telefonon is tartottuk a kapcsolatot.

Mondta, hogy vigyáznom kell a családomra (korábbi ,,vendégeskedésénél"az NBH faggatta felőlem is és be akarták szervezni a hálózatukba), és én ezt konkrét fenyegetettségnek vettem, mert szerintem rajta keresztül üzentek nekem. Hívtam Vona Gábort, majd Kiss Róbertet, de jeleztem Szima Juditnak is, hogy mi a helyzet. Felhívtam a 107 -et és ott is elmondtam, mi a gondom, majd a soroksári ügyeletessel is közöltem a tényállást.

Kiküldte a járőrt ,,Kerecsen"-hez de amikor meglátták a smasszerek a rendőrjárőrt, elhajtottak. Közben gárdisták érkeztek a házamhoz és itt álltak őrt egész éjjel. Még frissiben küldtem egy bejelentést az NBH-nak, Az éjjel aztán, a rendőrök (eléggé meg voltak ijedve ők is, ahogy hallom) adta kis levegővétel alatt sikerült a srácnak kimenekülni a házból és a szabad ég alatt tölteni az éjszakát. Jelenleg ismeretlen helyre távozott, s remélem biztonságban van. Hozzám még ma is jönnek a gárdisták, mert nem kívánom, hogy tanúk nélkül vigyenek el úgy, hogy a családra rátörik az ajtót.

Bízom benne, hogy a helyzet hamarosan túlnövi az én szintemen magát, bár a bosszú lehetősége mind Drazséban, mind Benczében benne van (a többiről nem is szólva). Jó lenne, ha észhez térnének végre, de erre kis esély van. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy el kell vinniük a balhét a tetteikért. Úgy legyen! Informátorom szerint az NBH -nak tett feljelentésem alapján elfogott személyeket már elengedték, de ezzel egyidejűleg a börtönökből folyamatosan engednek szabadlábra olyan személyeket, akiknek nem kunszt meggyilkolni valakit.

A ,,nehézfiúk" feladata a társadalom terrorban tartása és a nemzeti oldal prominens személyeinek, oda tartozó köröknek a fizikai bántalmazása, esetleges megölése. Szóval, a helyzet nem egyszerű és csak most jön a java. Kértem a Nemzetbiztonsági Bizottság általi meghallgatásom, ha már Sólyom nem áll velem szóba. Az itt is megírt információk hitelességét sajátélményem garantálja, de jó azt is tudni, hogy nem vagyok egyedül, mert azonnal jött a Gárda is segíteni és ma egy MSZ-es barátom is jelezte (kérés nélkül), hogy szívesen őrködik a családom álma felett, ha kell. Vukiccsal még nem beszéltem, de azt hiszem, megérett az idő arra, hogy elkezdjük nagyon komolyan venni egymást eben a körben. Ami itt van, az már nyílt terror ellenünk, és ezt nem engedhetjük meg senkinek!


2009-08-27

Posta Imre
Link


Posta Imre honlapja:


Link


Posta Imre Dombóváron:


Szept. 11. 18 óra, Dombóvár Műv. Ház nagyterem
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Étkezési tanácsok 2
  2009-08-29 06:52:43, szombat
 
  3. Az ételek helyes kombinációja

Cél, hogy táplálkozásunk fele nem koncentrált ételekből (friss zöldség és gyümölcs) álljon. Egy étkezéskor lehetőleg csak egyfajta koncentrált ételt együnk, mert emésztőrendszerünk csak ezt tudja tökéletesen meg-emészteni. Minden koncentrált ételhez társítsunk nyers zöldségeket, salátákat (de ne gyümölcsöt!!!), mert természetes hatóanyagaik révén segítik az emésztést.

3.1. A helyes társítás:

3.1.1. Fehérjéket zöldséggel társítsuk, ne szénhidráttal!!

Helytelen! Helyes!
hús + burgonya, rizs, tésztafélék hús + párolt zöldség + saláta
pl. bolognai spagetti pl. roston sült hós + párolt brokkoli + fejes saláta

A különböző fajta fehérjéket lehetőleg ne keverjük, mert emésztésük egyenként is nehéz: hús, to-jás, tejtermékek, olajos magvak külön-külön fogyaszthatók. (pl. mandulával meghintett, sajttal töltött rántott pulykamell gyakorlatilag emészthetetlen, bárki érzi, milyen kevéstől teltségérzete lesz)

A hidegvérű állatok húsa (hal, tengeri gyümölcsök) könnyebben emésztődik, mint a melegvérűek- é. Ha alkalmanként (ritkán) szénhidráttal keverjük, gyomrunk megbirkózik vele. Ilyenkor mindig együnk mellé sok nyers salátát! (pl. karácsonyi rántott hal + sok zöldsaláta, tengeri gyümölcsök rizs- zsel vagy spagettivel + sok zöld saláta)

3.1.2. A szénhidrátok viszonylag könnyen lebomlanak a szervezetben, így lehetséges egyszerre
többfélét is enni.
pl. sült burgonya + kenyér vagy rizs + kenyér együtt is megemészthetők.

Összefoglalva:
- szénhidrátétkezés (burgonya, rizs, tészták, kenyér) + zöldség és saláta
- húsétkezés (marha, borjú, vadak, szárnyasok, halak) + zöldség és saláta
- tejtermékek (joghurt, kefir, sajt, túró) + zöldség és saláta
- tojásételek + zöldség és saláta

A helyesen társított ételek elfogyasztása teltségérzetet, puffadást nem okoz (ez persze nem jelenti azt, hogy nem lakunk vele jól), 3-4 óra alatt kiürül a gyomorból.

Olykor a természet is vegyíti a fehérjéket keményítővel (pl. bab). Ehhez emésztőnedveink alkalmazkodni igyekeznek, de ha zöldség és szénhidrát mellett húst is eszünk a babhoz, az emésztési nehézségeket egyér-telműen jelzi puffadt hasunk és szélgörcseink.

Az ételeknek ezt a helyes kombinációját nevezi a táplálkozástudomány ELVÁLASZTÓ DIÉTÁNAK.
Ily módon az emésztés és a méregtelenítés hatásfoka is javul, ami igen sok energiát takarít meg a szervezetnek. A jó felszívódás miatt megszűnnek a hiányállapotok.

A túlsúlyos emberek szervezete minden esetben a minőségi éhezés állapotában van! A tökéletlen emész-tés miatt számtalan vitamin és ásványi anyag hiányzik, ami testünk normális funkcióihoz (pl. a fölösleg kiürítéséhez) elengedhetetlenül szükséges lenne.

Szervezetünk bármely anyag hiányát a vércukorszint csökkenésével és ezen keresztül éhségérzettel jelzi. Minél krónikusabban hiányzik egy életfontos anyag, az egyre inkább erősödő és gyakoribbá váló éh-ségérzet újabb és újabb evésre kényszeríti az ember.


Az elhízás tehát nem egy megoldhatatlan rejtély, hanem a természetes élettani működések logikus követ-kezménye.

A természetes, jó minőségű ételek fogyasztása és azok helyes kombinációja igen nagy energia-megtakarítást jelent a szervezet számára. ÍGY MEGTEREMTI AZ ÖNREGENERÁCIÓ (KÖVÉRSÉG ESE-TÉN FOGYÁS, BETEGSÉG ESETÉN GYÓGYULÁS) ENERGETIKAI FELTÉTELEIT.


3.2. A helytelen társítás következményei

Az állati fehérjék emésztőnedve savas, a szénhidrátoké pedig lúgos, ezek egyidejűleg optimálisan mű-ködni nem képesek. A sav és a lúg a gyomorban közömbösíti egymást, így az étel lebomlani nem tud, hanem 7-8 órán keresztül rothad és erjed. Fáradtságot, felfúvódást, szélgörcsöket, rossz közérzetet okoz, és mérhetetlen sok energiát elrabol a test egyéb funkcióitól. A helytelenül kombinált étel további 20-40 órát tölt a bélrendszerben, mire nagy nehezen kiürül, rengeteg toxikus anyagot hagyva maga után.
Ha újra és újra olyan ételeket fogyasztunk, amelyek emésztése az előbb leírtak szerint megterheli szerveze-tünket, akkor beindul az előbb-utóbb betegséghez vezető ördögi kör, melynek egyik tünete az elhízás.


4. Amit még fontos tudni:

Kávé és tea
Hatóanyaguk a koffein. A központi idegrendszer ingerlésén keresztül befolyásolják az egyes szervek vérát-áramlását és működési intenzitását. Ha pl. étkezés után fogyasztunk kávét, a benne lévő koffein a szív és agyműködést serkenti, viszont gátolja a gyomor és bélrendszer működését. Ez étkezés után nem előnyös szervezetünknek.

Koffeinmentes kávé:
A dekoffeinizálás során egy maró vegyi anyaggal itatják át a babkávét. Így nem a koffein, hanem a vegy-szer fejti ki ránk a maga káros hatásait. Napi 1 csésze kávé sem tönkretenni, sem megváltani nem fogja a programot. Persze jobb, ha nem isznak ilyesmit. Próbálják meg helyette a gyógyteákat!

Üdítőitalok
Vegyszeres, cukros, cukorpótszeres, sőt gyakran koffeines szörnyű kotyvalékok! Egy kortyot se!!! Csak valódi, tartósítószer nélküli, tiszta gyümölcsleveket igyanak, de természetesen a gyümölcsevés szabá-lyai szerint. Nyers zöldségleveket fogyaszthatnak közvetlenül étkezés előtt is, pl. paradicsomlé, répalé.
Csoki
Hatóanyaga a teobromin a koffeinhez hasonló drog. Emellett tartalmaz még finomított cukrot, tejet, vegyszereket. Jó lehet ez az egészségünknek? Minél kevesebbet eszünk belőle annál jobb.

Alkohol
Csak kevés bor fogyasztható. Tömény ital, vermutok, sör, pezsgő tilos!!
Mindennek a mértékletesség a kulcsa!
Azt tudni kell, hogy az alkohol az emésztést nem javítja. Élvezetből iszunk, nem az egészségünk kedvéért.


Keveset fogyasszunk belőle! Az egészséges táplálkozás nem igényel sok sót. Csak annyit, amennyi az ételek ízletessé tételéhez feltétlenül szükséges.

Vízivás
Testünk folyadékszükséglete napi min. 1,5-2 liter.
Minél több nagy víztartalmú ételt fogyasztunk, annál kevesebb vizet kell innunk (lehetőleg tiszta forrásvi-zet) folyadékháztartásunk egyensúlyban tartásához. Ne közvetlenül étkezés után igyunk, mert így emész-tőnedveink felhígulnak és nehezebben bontják le a táplálékot. (Rossz szokás, nem szükséglet.)

Nagyon fontos

Egészségünk érdekében hagyjunk fel a vegyszeres étel-imitációk fogyasztásával!! pl.: zacskós levesek, vegyszeres fűszer keverékek, édesség porok, stb.
Mindig ügyeljünk rá, hogy tartósítószer és vegyi adalékok nélkül készült termékeket vásároljunk! Nem kis fáradtsággal jár lemondani ezekről a "kényelmes" ételekről háztartásunkban, de megéri!!


5. Napi étrend
Reggeli:

- 2-3 dl gyógytea,
- 2-3 dl frissen facsart gyümölcslé, vegyes gyümölcsökből amennyi jól esik (először dinnye, végül a banán - az emésztési idők miatt).
Ha még éhes vagy (pl. az átszokás ideje alatt) ehetsz:
- szelet pirítóst margarinnal, vajjal, avokadóval + paprika, paradicsom, salátalevél ízlés szerint müzlit gyümölcslével.
Legjobb, ha délelőtt csak gyümölcsöt és gyümölcslevet fogyasztunk.
Ne együnk többet a kelleténél, de kevesebbet se!
Ha délelőtt megéhezel, egyél újra gyümölcsöket!!

A legfontosabb: reggelire és a délelőtt folyamán semmiképp ne fogyasszunk állati fehérjét, mert ennek emésztése igen energiaigényes, súlyosan hátráltatja a kiválasztás folyamatát!!

Ebéd:
szénhidrát + zöldség és saláta
pl. könnyű zöldségleves, gombapörkölt burgonyával, nagy adag nyers salátával
állati fehérje + zöldség és saláta
pl. csirkehúsleves (tészta nélkül, sok zöldséggel), sült csirke párolt zöldkörettel + salátával

Vacsora:

Elveiben ugyanaz, mint az ebéd. Részesítsük előnyben a könnyű salátákat!

BÁRMELYIK ÉTKEZÉS HELYETTESÍTHETŐ GYÜMÖLCCSEL!!
Befejezésül

Fontos tudni, hogy az itt leírt étkezési alapelvek mindig személyre szabottan működnek. Nincs tökéletes diéta, csak egyénileg helyesen összeállított étrend lehetséges, melyet a test szükségletei szerint folyamatosan korrigálhatunk. Így az egészséges étrendre való törekvés elvezet a táplálkozásterápiáig, mely szakember irányításával történik. (Sajnos Magyarországon ilyen képzettségű terapeuta még alig található.)

Tapasztalati tény, hogy az emberi szervezet hatékonysága növelhető azáltal, hogy megszüntetjük a ránehe-zedő felesleges terhelést. Semmi sem lehet megterhelőbb, mint a tápanyagok hiánya, a mérgező anyagok felhalmozódása és az allergiák jelenléte. Ezek nagymértékben befolyásolják az egész test, többek között az immunrendszer működését - mely egészségünk megőrzésének védelmi rendszere.

Bármely betegség esetén a test állapotának optimalizálása (a mérgező anyagoktól való megtisztítása és tápanyagokkal való ellátása) alapvetően szükséges ahhoz, hogy szervezetünk - mely soha nem adja fel az egészségért folyatott küzdelmet - sikerrel szállhasson szembe a betegségekkel.


Váljék egészségünkre!


Dr. Dorogi Éva
 
 
0 komment , kategória:  Élet  
Étkezési tanácsok 1
  2009-08-29 06:47:37, szombat
 
  Összeállította: Dr. Dorogi Éva

Étkezezési tanácsok Barátaimnak!

Hippokratesz - "Étketekben lesz gyógyulástok"


Bevezetőül

E pár oldal nem tudományos értekezés, ezért mellőzöm a szakirodalom részletes felsorolását.

Röviden: nagyjából minden, napjainkban fellelhető táplálkozással foglalkozó irodalom áttanulmányzása után, saját tapasztalatok alapján kialakított mértéktartó, nem végletes, hazai viszonyaink között követhe-tő, igen kellemes, az egészség megőrzése szempontjából eredményes étkezési módot írok le. Néhány alapvető táplálkozás-élettani ismeret leírásával kezdem, hogy a megfelelő étrend összeállítása és betartása ne legyen túl nehéz.

1. Ami megcáfolhatatlan

A természeti törvények ugyanolyan érvényesek és megváltoztathatatlanok az egészségben, mint bármi más-ban a világon. Az emberi test a természet által kialakított tökéletes szervezet. Természetes állapota az egészség. Mindig erre törekszik oly módon, hogy állandóan tisztítja magát a fölösleges és ártalmas anyagoktól. Egészségünkben rendellenességek akkor jelentkeznek, ha megsértjük az élet természetes törvényeit.

Az elfogyasztott étel és egészségünk közti szoros összefüggés régóta ismert (i.e. 400 körül Hippokratesz: "Étketekben lesz gyógyulástok"), csak feledésbe merült. Korunk emberének katasztrofális fizikai hanyatlá-sa helyezte újra előtérbe az étkezés fontosságának felismerését az egészség megőrzésében és helyreállításá-ban.

Az orvosképzés és a modern orvoslás az utóbbi néhány évtizedben teljesen figyelmen kívül hagyta - a kemoterápiák bűvöletében - az ételek testünkre gyakorolt hatását. Az egyre hatékonyabb gyógyszerek megjelenése a tüneti terápia elterjedését segítette a lassúbb, nehezebb, de természetesen hosszú távon egye-dül eredményes oki terápiával szemben. Ennek káros hatásait ma már egyértelműen látjuk. Ezt a tényt két-séget kizáróan bizonyítja, hogy az orvosi technika és a gyógyszeripar elképesztő ütemű fejlődése ellenére a civilizált világ lakosságának egészségi állapota rohamosan romlik. AZ OKI TERÁPIÁK EGYIK IGEN FONTOS RÉSZE A TÁPLÁLKOZÁS!

Szervezetünkben az emésztés igényli a legtöbb energiát. (Ezért álmosodunk el egy kiadós étkezés után)
Célunk: az étkezéssel energiát szolgáltatni a testnek, és csak annyi energia elhasználásra kényszeríteni az emésztés során, amennyi feltétlenül szükséges.

NE GÁTOLJUK A TEST TERMÉSZETES KÖRFORGÁSAINAK EGYENSÚLYÁT!

Ezek: 1. táplálékfelvétel - evés,
2. asszimiláció - beépítés, felhasználás,
3. kiválasztás, eltávolítás - a test megszabadul a fölöslegektől, méregtelenít:
- széklettel,
- vizelettel,
- testváladékokkal: csipa (hogy a méregtelenítés
takony mibenléte mindenki
veríték számára érthető legyen)
Bizonyos mértékig mindhárom folyamat működik a nap bármely szakán, de a nap különböző óráiban min-dig csak egy igazán intenzív:

1200-tól 2000-ig (felvétel - evés, emésztés)
2000-tól reggel 400-ig (asszimiláció - beépítés, felhasználás)
400-tól 1200-ig (kiválasztás, eltávolítás)

Táplálkozási szokásainkkal állandóan hátráltatjuk az oly fontos eltávolítást. Aránytalanul több időt és főleg energiát használunk el a felvételre és az emésztésre, mint a kiválasztásra.

Emésztési idők:

- Gyümölcsök: 10-30 perc alatt áthaladnak a gyomron (dinnye 8-10 perc, banán 25-30 perc, szárított gyümölcsök 45-60 perc)
- Saláták, zöldségek: 1-2 óra
- Szénhidrátok: rizs, burgonya, valamennyi lisztből készült étel (kenyér, tészták, péksütemények) önállóan vagy csak zöldséggel fogyasztva 3-3,5 óra
- Fehérjék: húsok, tej, tejtermékek, tojás, hal, tengeri gyümölcsök, önállóan vagy csak zöldséggel fo-gyasztva 3,5-4,5 óra.

Étkezési módunk nagy hibája, hogy főleg feldolgozott ételeket fogyasztunk. Ezáltal megváltozik az étel jellege. A test nem tud ennyi nem természetes anyaggal megbirkózni, rendszeresen túldolgoztatjuk.
A VISSZAMARADÓ, KIÜRÜLNI NEM TUDÓ HULLADÉK MÉRGEZI A SZERVEZETÜNKET.

Az elhízás egyik fő forrása itt van: a haszontalan és veszélyes anyagokat a szervezet a zsírszövetben és az izmok környékén raktározza. Hízásra nem hajlamos emberekben a toxinok (mérgező anyagok) rak-tározási helye főleg az ízületi felszíneken és az erekben van. - Ez sem jobb, mint a háj.

A fogyás: a mérgező és fölösleges anyagoktól való fiziológiás megszabadulás.

A helyes étrend:

50-60 % nagy víztartalmú ételek: gyümölcs, zöldség, élő, nem tartósított, nem feldolgozott táplálék,
40-50 % gabonafélék, húsok, tejtermékek.
Ezzel az étrenddel a szervezet ideális sav-bázis egyensúlya is fenntartható.

A méregtelenítés: a nagy víztartalmú ételek (gyümölcsök, zöldségek) segítségével megy végbe. Ez persze nem azonos a vízivással, de minél több koncentrált ételt eszünk, annál több vízre van szükségünk az egyen-súly fenntartásához.
A gyümölcsökben és a zöldségekben a víz, a vitaminok és az ásványi anyagok jól felszívható formában találhatók. Sajnos, vegyes táplálkozás ellenére is kialakulhat hiányállapot a kemikáliák növényekre, talajra, vízre gyakorolt káros hatásai miatt. Ilyenkor szükség lehet szintetikus vitamin- és ásványi anyagpótlásra. A hiányt (gyakran fel nem ismert) tünetek, betegségek jelzik.

Végezetül: Együnk olyat, ami finom, de a testnek is hasznos, nemcsak ízlelőbimbóink igényeit elé- gíti ki!

2. Különböző ételfajták táplálkozási értéke

a./ Nem koncentrált ételek: a legjobb táplálék a természetes állapotú friss zöldség és gyümölcs.

- vízzel telített,
- energia felhasználása az emésztéshez minimális,
- vitamin és ásványianyag-tartalma teljes,
- emésztése speciális vegyhatású emésztőnedveket nem igényel.

Sajnos vegyszert többnyire már tartalmaznak, de még így is messze túlszárnyalják a koncentrált táplálékok értékét. Nagyon alapos (mosószeres-vizes) lemosással és bő folyóvizes öblítéssel a felszínükön található vegyszerek és penészgombák eltávolíthatók.


Amit a gyümölcsevésről tudni kell

A nyers, nem cukrozott gyümölcs tökéletes táplálék. Nem leülepítő, hanem tápláló és tisztító tatása van. A gyümölcs a gyomorban csak előemésztődik, áthaladása ezért igen gyors.

Gyümölcsöt csak üres gyomorba!

Gyümölcsöt soha nem szabad közvetlenül valami után, vagy valamivel együtt enni. Ha telt gyomorba kerül gyümölcs, a gyors és könnyű emésztődés helyett az ott lévő fehérjékkel és szénhidrátokkal együtt rothadni és erjedni kezd. Ezt teltségérzet, puffadás, szélgörcsök jelzik. A gyümölcsevés, mint az étkezés utolsó fogása, a civilizált táplálkozási szokások nagy hibáinak egyike. Ne tegyük! Gyümölcsevés után 30 perccel bármit fogyaszthatunk.

Étkezés után mennyi idő múlva ehetünk gyümölcsöt?

Saláták, zöldségek után 1,5-2 óra.
Helyesen kombinált étel hús nélkül 3 óra.
Helyesen kombinált étel hússal 4 óra.
Bármilyen helytelenül kombinált étel 8 óra.

Ha a gyümölcs üres gyomorba került, csak jó hatása lehet! (Feltételezve persze, hogy nem vegyszerek-kel mérgezett.) Segíti a méregtelenítést, cukortartalma jó kalória, ami hasznosul a testben, életerőt ad. Szemben az élettelen, mérgező, rosszul kombinált táplálék kalóriáival, sohasem hizlal. (kivéve az alultáp-lált testet, melynek segít a testsúly normalizálásában)

b./ Koncentrált ételek: minden, ami nem nyers zöldség és gyümölcs.

I. Szénhidrátok:
rizs, burgonya (nyersen növények, de főve, sütve koncentrált keményítők), lisztből készült valamennyi étel: kenyér, tészták stb.
- energia felhasználása az emésztéshez közepes,
- lúgos emésztőnedvet igényel,
- víztartalma kevés, vitamin és ásványianyag-tartalma erősen függ az elkészítés módjától.
(A finomított cukorból és lisztből álló édességek pl. teljesen értéktelen, csak hizlaló, "üres" kalóriák. Kerüljük őket!)

II. Fehérjék:
(állati eredetűek) melegvérű állatok húsa, tej és tejtermékek, tojás, halak, tengeri gyümölcsök.
- energia felhasználása az emésztéshez igen nagy,
- savas emésztőnedveket igényel,
- víz és tápanyagtartalma, erősen függ az elkészítés módjától.
Amit a húsevésről tudni kell

Testünknek naponta 23 g fehérjére van szükséges. A többit kiürítjük, illetve mérgező hulladékként a testben marad. A táplálkozástudomány sokáig aránytalanul nagy fontosságot tulajdonított a fehérjéknek, pedig az összes tápanyag egyformán fontos.

A fehérjéket nem eredeti állapotukban hasznosítjuk, hanem előbb aminosavakra bontjuk, és azokból építjük fel saját testfehérjéinket. A táplálék fehérjeértéke tehát aminosav-összetételétől függ. Fő ami-nosav forrásaink nem elsősorban a nehezen emészthető állati fehérjék, hanem a zöldségek, gyümöl-csök, olajos magvak és babfélék.

Táplálkozási szempontból tehát azt kell mondanunk, hogy a húsban nagyon kevés olyan dolog van, amiért az embernek rajongania kell.


A nagy mennyiségű húsfogyasztásnak 2 oka van :

- a szokás, és szoktatás (élelmiszeripari reklámok, családi táplálkozási szokások),
- az emberek szeretik a húst. Ez rendben is van, de azt tudnunk kell, hogy ezt nem az egészségünk érdekében tesszük.

A húsevés káros hatásai csökkennek, ha:

1.csak jó hús fogyasztunk. Sajnos az állatokat antibiotikumokkal, hormonokkal kezelik. Ezen kívül az állatok húsa tartalmazza az életük során a takarmánnyal elfogyasztott növényi vegyszereket is. A fel-dolgozott húsokat ismét vegyszerekkel kezelik, hogy minél tovább eladhatók legyenek.

2.egy nap egynél többször ne együnk húst! Tartsunk húsmentes napokat!

3.a húst csak helyes kombinációban - zöldségekkel, salátákkal - fogyasszuk.

Tehát: az alapvető étrendet ki lehet egészíteni, hallal, hússal és tojással, de semmi szükség arra, hogy eze-ket naponta fogyasszuk.

Jó tudni: a szárnyasok és a halak, tengeri gyümölcsök húsa jóval könnyebben emészthető a vörös húsok-nál. A húsokat az ízletesség és az emészthetőség kedvéért praktikus pácolni, de csak növényi fűszerekkel, sóval és olajjal. Soha ne tejjel vagy alkohollal!


Amit a tejről tudni kell

A diabetikusok véleménye igen sok mindenben eltér egymástól, de egyben szinte valamennyien megegyez-nek: A TEJ EMBEREK ÁLTAL VALÓ FOGYASZTÁSA IGEN SOK PROBLÉMA ÉS BETEGSÉG FORRÁSA, EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉKNAK SEMMIKÉPP NEM NEVEZHETŐ! A tej nyálkaképződést okoz a szervezeten belül. Ez beburkolja a nyálkahártyákat, és így nagymértékben rontja azok biológiai funkcióinak hatásfokát. Egyértelmű összefüggést találtak a tejfogyasztás, az allergiák, az ízületi problémák és még sok más betegség között. Ennek orvosi irodalma igen nagy, mégsem tudja felvenni a versenyt a hatalmas hasznot hozó tejipar félrevezető, ám nagyhatású reklámjaival szemben.

Tehát: tejet lehetőleg ne igyunk, ha mégis, ne túl gyakran!
A sajtokat salátával, zöldséggel fogyasszuk!
Ha például pizzát eszünk, a másnapot szánjuk arra, hogy megtisztítsuk szervezetünket a hátra maradt anyagoktól!


A joghurtot, kefirt csak önállóan vagy zöldséggel, salátával együk, gyümölccsel soha!

A tej, mint Ca-forrás vitatható, mert egyéb anyagai erősen gátolják a kazein által amúgy is kötött Ca felszívódását.

Kitűnő Ca források: a halak, a leveles zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, diófélék.

A vaj kivételével az összes tejtermék igen erősen savképző hatású. Vajat fogyaszthatunk szénhidrátok-kal, de lehetőleg ne húsokkal. A zsír hátráltatja a fehérjék emésztését - ezért "nehezek" a zsíros húsok - viszont jól emésztődik szénhidrátokkal. pl.: vajas kenyér, zsíros kenyér, szalonnás kenyér jól emésztődik, szemben pl. egy párizsis zsemlével, amit sokak könnyebb tápláléknak hisznek. Természetesen a zsír + szénhidrát kombinációhoz is fogyasszanak sok zöldséget: retket, hagymát, uborkát, paprikát, paradicsomot.

Végezetül: a tejfogyasztás természetes hátrányait megsokszorozza, hogy többnyire feldolgozott, vegyi úton kezelt tejtermékeket fogyasztunk, melyeknek szervezetünkre gyakorolt negatív hatása szinte felbecsülhetet-len.

 
 
2 komment , kategória:  Élet  
Humor
  2009-08-29 06:42:01, szombat
 
  Talicska:
Építkezésen a cigány tolja az üres talicskát a téglakupactól a házig és onnan
vissza. A főnök egyszer odalép hozzá és kérdőre vonja:
- Hallod-e, minek tologatod azt a talicskát, nincs is benne semmi!
- Háde há... főnök, annyi a meló, hogy bepakolni sincs időm!

A pályaudvaron:
- Te mit teszel a környezetért?
- Nem dobom el a vonatjegyet, hanem többször felhasználom.

Egy férfi érdeklődik a vegyesboltban:
- Cipőpaszta van?
- Hogyne, kérem. Milyen cipőre?
- Negyvenkettesre.

- Elismeri az apaságot? - kérdi a bíró.
- Igen.
- És mi lesz a fizetéssel?
- Ugyan, efféle szolgáltatásokért nem szoktam pénzt kérni.


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 160 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 160 db bejegyzés
e év: 2231 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 912
  • e Hét: 7393
  • e Hónap: 37357
  • e Év: 2065565
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.