Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 173 
ma tudtam meg
  2009-08-31 20:37:36, hétfő
 
  "öreg" barátom volt kollégám Tóni bá
szombaton meghalt!
gyerek korom óta ismertem összejártunk
közös volt a munkahelyünk ugyan abba a kiskocsmába jártunk
a fia a kis Tóni valóban az egyik csibész társam!
Szerettem és Tiszteltem!
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Pihenj meg Tóni bá! Neked már lejárt a munkaidőd!
Élt 67 évet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilencen lőttek volna
  2009-08-31 20:18:11, hétfő
 
  Kilencen egyszerre lőtték volna arcba Hitlert

2009.08.23. 08:00
Szinte mindent tudunk már az Adolf Hitler ellen 1944. július 20-án megkísérelt kelet-poroszországi pokolgépes merényletről. Az viszont nemrég derült ki, hogy a Führert láb alól eltenni szándékozó német katonatisztek közül hárman megúszták a hadbíróságot.Negyvenkét merényletet követtek el Adolf Hitler ellen, igaz, mindannyiszor megóvta a jó szerencséje. A 2008. május elsején elhunyt egykori összeesküvő tiszt, az akkor hadnagyként szolgáló Philipp von Boeselager visszaemlékezéseiből tudjuk: a '44 júliusi Valkűr fedőnevű államcsínykísérletet három másik, kevéssé ismert próbálkozás előzte meg. Két tiszt, Philip és bátyja, Georg von Boeselager aktív részt vállalta e gyilkossági kísérletek megtervezésében. Az első ilyet 1943. márciusa elejére fundálták ki, akkor Hitler az orosz fronton tett látogatást. A két Von Boeselager és harminc további zendülő úgy gondolta, Heinrich Himmler társaságában egy vacsora során másvilágra küldi a náci vezért.

- Georg adta volna meg a jelet a revolveres össztűzre - tudható Philip von Boeselagertől. - Vadonatúj Walther PP félautomata pisztolyt szereztünk be. A bátyám, Georg feladata az volt, hogy hangosan számoljon. A "kettő" elhangzását követően kilenc tiszt egyszerre tüzelt volna Hitlerre, Himmlerrre. Csakhogy utóbbi váratlanul lemondta a vacsorát. Noha fontolgattuk, Hitlert azért megöljük, úgy döntöttünk, nem sok értelme lenne az egésznek, ha Himmler megússza. Hitler amúgy mindig golyóálló mellényt viselt, a katonai sapkájába beszőtt acélbélés óvta a koponyáját, ezért eresztettünk volna lövéseket az arcába. A pisztolyos össztűz elmaradt, ezért az államcsínyt fontolgatók fel akarták robbantani a repülőjét. Az orosz frontról hazainduló diktátor konyakosüvegébe rejtették a robbanószert, amely a légi út során miszlikbe szaggatta volna a gépet, Csakhogy a detonátor befagyott...

Hitler amúgy mindig golyóálló mellényt viselt, a katonai sapkájába beszőtt acélbélés óvta a koponyáját - Pilipp von Boeselager (jobbra) a lélekjelenlétének köszönhette az életét
Fotó: Bors


Március 21-én a berlini Hősök Napján Hitler számos náci fejes társaságában múzeumlátogatást iktatott a programjába. Egy másik összeesküvő, az 1980-ban elhunyt Rudolp von Gersdorff elvállalta, hogy a testére erősített bombával megszabadítja a világot a sátáni vezértől. A vendégeket kalauzoló tiszt kibiztosította a bombát, csakhogy Hitler időszűkében lehetett, mert tíz percnél előbb távozott, márpedig az öngyilkos merénylő éppen 10 percre állította be az időzítő szerkezetet. Von Gersdorff szerencséjére a mellékhelyiségben még időben hatástalanította a derekán lévő gyilkos szerkentyűt.

Ezt követte az 1944. július 20-i, a Görlitzben található fővezéri hadibunkerben az a robbantás, mely valóban csaknem elpusztította a Führert. A Wolfsschanzében az óvta meg, hogy a Georg von Boeselager által elkészített robbanóanyagot tartalmazó táskát egy tiszt távolabb tolta a térképasztal fölé hajló Hitlertől, s a vastag faasztal vaskos lábának tudható be, hogy szinte sértetlenül jött ki a kalandból. A táskát a bunkerbe becipelő Claus von Stauffenberg ezredes elégedetten értesült a robbanásról, azt hívén, Hitlernek annyi. Berlinbe repült, ahol értesült róla, hogy a Führer mégis él. Vele kivégzőosztag puskatüze végzett. Eme összeesküvés kapcsán 5000 személy felelősségét vizsgálták, közülük kétszázat kivégeztek. A Von Boeselager-fivérek és Gersdorff viszont a csodával határos módon megúszta a hadbíróságot.
- Amikor magam is Berlinbe repültem a merénylet után - emlékezett Philipp von Boeselager -, az egyik tiszttársam, aki tudta, hogy kivégzik, öngyilkosságot követett el. A holttestéhez léptem, és a vériszapos térképtartójából elemeltem azt a névsort és további írásos bizonyítékokat, amelyek alapján felelősségre vontak volna további tiszteket. Közöttük engem is. Ezen a gyors mozdulatomon múlott az életem. A bombákat elkészítő bátyja, Georg von Boeselager fronttisztként visszatért az egységéhez, és 1944. augusztus 27-én a lengyelországi Lomzában a szovjetekkel vívott harcban elesett. Swisstalban utcát neveztek el róla. Öccse, Philip emlékét Münsterben általános iskola őrzi, továbbá egy Bundeswehr-osztag névadója is. Az ifjabb Von Boeselager amúgy tavaly májusi halála pillanatáig őrizte Walther-pisztolyát, amellyel végül is nem vette célba Hitler arcát.
(szabó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fogyókúrás tévhitek hizlalnak
  2009-08-31 20:13:34, hétfő
 
  Legjobban a fogyókúrás tévhitek hizlalnak

2009.08.31. 11:00
Akinek egyszer sikerül lefogynia valamilyen ,,csodamódszerrel", és egy ideig tartja is az elért súlyát, az már bátran osztogatja a tanácsait diétázó ismerőseinek. Olyankor azonban a legtöbben meglepődnek, mikor néhány hét-hónap múlva már a fogyás előtti ruhákat sem tudják felhúzni a popsijukra. Az ilyen súlyvesztések eredményeképpen terjedt el több fogyókúrás tévhit, amit már nagyon nehéz kitörölni a diétázók fejéből. Ezeknek jártunk utána Vincefiné Simon Tímeával, a Bors dietetikus szakértőjével.- Egyetlen titka van a tartós fogyásnak: mindig kevesebb energiát kell bevinni annál, mint amennyit napközben felhasználunk - mondta Vincefiné Simon Tímea. - Nem a divatos csodadiétákat kell próbálgatni és váltogatni, hanem az életmódon kell változtatni.

Rendszeres sport mellett sem ajánlott mérték nélkül falni a csokoládét
Fotó: Red Dot


Ezt ugyan sokszor elmondják a szakemberek, de sajnos kevesen vannak akik e szerint próbálnak megszabadulni kilóiktól. Munkám során én is sokféle tévhittel találkoztam már, melyek többségének van ugyan valamilyen alapja, de rosszul értelmezik őket.
Este tilos a kenyér
Ez hamis abban az esetben, ha valaki nap közben csak annyi szénhidrátot (kenyeret, tésztát, stb.) fogyasztott, hogy annak adagjába még belefér a megenni kívánt étel szénhidrát mennyisége. Ilyenkor is ajánlott azonban csak teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztani, abból is csak két szeletet. Pirítósként fogyasztva jobban felszívja a gyomorsavat, ami akkor különösen jó, ha valaki előtte gyümölcsöt evett és érzékenyebb a gyomra. A megpirított kenyér egyébként ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint az eredeti változat. Így aki napközben odafigyelt az étkezésére és este megeszik két szelet kenyeret egy kis zsírszegény sajttal, az biztos nem ettől fog meghízni.
6 után már nem szabad enni
Az utolsó étkezés időpontja a lefekvés idejétől függ, így nem kötődik szorosan az esete hat órához. Mindenkiénél attól függ ez az időpont, hogy milyen az életmódja, mennyire aktív és hány órakor szokott ágyba bújni. A lényeg az, hogy lefekvés előtt három órával egyen utoljára, akkor is csak egy könnyű vacsorát vagy gyümölcsöt. Így aki például rendszeresen éjfélkor fekszik le, az kilenc órakor még nyugodtan ehet valami gyomorkímélő ételt.
Nyugodtan vacsorázhatok, ha napközben csak nassoltam
Sokan hivatkoznak arra, hogy napközben keveset esznek, egy-egy kekszet, pár szem ropit, mellé megisznak egy liter üdítőt, ezért vacsorára megehetnek akár egy egész lakomát. Ez a sok kicsi azonban itt sokat számít. Ha valaki összeadja az aprócskának tűnő kalóriamennyiségeket, akkor rájön, hogy ezek helyett nyugodtan leülhetett volna ebédelni és még egy normál vacsora is beleférne a napi mennyiségbe.
Light ételekkel lefogyok
Nem csak a light feliratot, a többi adatot is figyelni kell ezeknél a termékeknél! Ma már ugyan csak azokra az ételekre írhatják ez rá, melyek 30 %-al kevesebb energiát tartalmaznak a normál változatnál, de még így is vizsgálják meg a többi összetevőt. Vannak olyanok, melyekben van cukor vagy szőlőcukor. A diétázó inkább válasszon olyan terméket, amiben édesítő van a cukor helyett és emellett zsírszegény is. Az energiatartalmát mindig figyeljék!
Ha edzek, akkor bármennyit ehetek
Ez így nem igaz. Még a napi-kétnapi edzés mellett is oda kell figyelni az étkezésre, mivel ha valaki megeszik például napi két tábla csokit, mellé egy kis csülök pörköltet nokedlival, akkor azt nem tudja ledolgozni egy fél-egy órás tornával. Aki rendszeresen sportol, az is figyelje a bevitt kalória mennyiségét és azt, hogy az adott mozgással mennyit lehet ledolgozni belőle és csak annyit egyen, hogy a mozgással elégetett mennyiség több legyen a bevittnél. A fogyókúrázóknak ajánlottak a kardió edzések, például a futás, kerékpározás, taposógép.
Úgyis lefogyok a stressztől
Vannak olyanok, akik azért esznek bátran, mert úgy gondolják, azt tapasztalták, hogy az időnként jelentkező huzamosabb ideig tartó stressztől, feszült idegállapottól majd lefogynak. Ez jelentkezik is időnként, az erre hajlamosaknál. Ezek a kilók azonban azonnal visszajönnek, amint kiegyensúlyozottá válik az idegeskedő, mert a szervezetnek védekezik a rossz állapot ellen. Vannak olyan stresszes emberek is, akik kifejezetten híznak emiatt, mert az étellel, az evéssel nyugtatják magukat, ha idegesek. Így semmiképpen nem szabad arra várni, hogy majd egy rosszabb időszakban leadjuk a nyugodt idők plusz kilóit.
K.E.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
halgatok
  2009-08-31 18:14:27, hétfő
 
  Link
hmmmmmmmmmmmm
Link
legyen!
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A távolság igen nagy közöttünk
  2009-08-31 09:51:51, hétfő
 
  Szia !!
A távolság igen nagy közöttünk,
De mi mégis összejöttünk.
Mert a barátság úgy is élhet,
Ha kezed el nem érhet.
Akire mindennap gondolunk,
Akihez szép szavakat szólunk.
Aki kicsit tudja titkaink,
És képletesen mindig visszaint.
Akivel értjük a kimondatlan szavakat,
Azzal a barátság el nem szakadhat!
Szép napot és nagyon kellemes hetet
kívánok Neked !!! Puszi: Nelli
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
joreggelt
  2009-08-31 05:53:33, hétfő
 
 


akit illet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hiányzol
  2009-08-31 05:51:18, hétfő
 
 


most kaptam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
testen kívüli élményt
  2009-08-31 00:19:27, hétfő
 
  Mesterségesen idéztek elő testen kívüli élményt

A közelmúltban két tudományos vizsgálat is kimutatta, hogy a testen kívüli élmények mesterségesen is előidézhetők.


Testen kívüli élménynek nevezzük azt, amikor valaki úgy érzi, mintha saját testéből kilépve kívülről látná magát és mindazt, ami vele történik. Ilyen élményről számolnak be gyakran azok, akik a klinikai halál állapotába kerültek, és onnan ,,visszatértek", azaz újraélesztésük sikeres volt. Testen kívüli élmény előfordul még drogok és alkohol hatása alatt, valamint egyeseknél migrénes és epilepsziás rohamok esetén.

A Science című tudományos folyóirat hasábjain két kutató is beszámol arról, hogy virtuális valóság alkalmazásával testen kívüli élményt sikerült kiváltania.

Henrik Ehrsson, a University College London neurológusa alanyait egy székbe ültette, hátuk mögé pedig videokamerát helyezett. Az alanyok fejére egy sisakot tett, amelynek belsejében a kamera által éppen látott kép jelent meg, vagyis az alany hátulról.

Ehrsson ezután egy műanyag rúddal közelített a kamera alatti terület felé, és ezzel egy időben egy másik rúddal megérintette az alany mellkasát. Az alanyok tehát a kijelzőn keresztül látták közelíteni a hátuk mögött lévő rudat, ezzel egyszerre pedig érezték az általuk nem látott rúd érintését.

A legtöbb alany arról számolt be, hogy úgy érezte, mintha valójában ott ülnének, ahol a kamera elhelyezkedik, nem pedig ott, ahol ténylegesen elhelyezkedtek. Elmondták, hogy az a furcsa érzésük volt, mintha a ,,másik énjük" lett volna az, amit a rúd megérintett.

Pár lépéssel előrébb

A Lausanne Szövetségi Politechnikum kutatói Olaf Blanke vezetésével hasonló vizsgálatot végeztek. Az alanyokat egy szobába állították, fejükre szintén a virtuális valóság érzékeltetésére alkalmazott sisakot helyeztek. Ennek kivetítőjén két méterrel előttük egy alakot láttak; ez az esetek egy részében saját hátulról rögzített képük volt, máskor egy ember nagyságú bábu képe hátulról, megint máskor egy fekete tábla képe.

A vetített képen lévő alanyt, bábut vagy táblát egy ecsettel hátulról többször végigsimították; az alanyok egy részének hátát ezzel egy időben szintén simogatták, másokét pedig nem. Ezután az alanyokat csukott szemmel néhány lépéssel hátrébb vezették, és megkérték őket, hogy térjenek vissza oda, ahonnan elindultak.

Azok, akik a saját vagy a bábu hátának simítását látták, és ezzel egy időben érezték is a simogatást, átlag 25 centiméterrel előrébb sétáltak, mint azok, akik a tábla simítását látták, illetve akiknek a látvány mellett nem érintették meg a hátát.

Ez arra utal, hogy az ember érintésének látványa a taktilis (érintéssel kapcsolatos) saját élménnyel párosulva ahhoz vezetett, hogy az alany valamilyen szinten azonosult a képen látott alakkal, és úgy érezte, a látott képpel azonos, nem pedig a tényleges testével, amely két méterrel hátrébb helyezkedett el.

A kutatók eredményeiket a testen kívüli élmények jobb megértésén túl új generációs, minden eddiginél élethűbb számítógépes játékok kifejlesztésében kívánják felhasználni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
olvassátok
  2009-08-30 23:30:04, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tanmese
  2009-08-30 22:13:00, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 173 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 1521 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 577
  • e Hónap: 1835
  • e Év: 206624
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.