Belépés
kaszas32.blog.xfree.hu
A barátok olyan emberek akik jól ismernek , mégis szeretnek ! Kaszás Gyula
1962.05.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
A gyanú árnyékában maradt pár
  2009-09-29 19:01:18, kedd
 
  A gyanú árnyékában maradt pár képviselő
Kovács Áron2009. 09. 20., 19:17
Fiktív számlázás, közmunkásokkal való trükközés, egy könyvvizsgáló jogosulatlan visszahívása - több képviselő keveredett ilyen és hasonló gyanús ügyekbe ebben a parlamenti ciklusban, de mivel az Országgyűlés nem függesztette fel mentelmi jogukat, megúszták az eljárást. Az MDF korábban felvetette, hogy nincs is szükség az egész mentelmi jogra, most azonban Dávid Ibolyának, a párt elnökének jöhet jól a védettség...... ........... ........... .......Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ahol nagyon kell vigyázni a z
  2009-09-29 18:26:17, kedd
 
  Tíz város, ahol nagyon kell vigyázni a zsebtolvajokkal
2009. szeptember 29., kedd 11:00 InfoRádió / news.com

Összeállították azoknak a városoknak a listáját, ahol a legaktívabbak a zsebtolvajok. A legveszélyesebbek az európai nagyvárosok, a legtöbb zsebtolvaj Barcelonában dolgozik - derült ki a Trip.Advisor utazási honlap felméréséből.

Zsebtolvajlás szempontjából Barcelona, annak is a legfontosabb utcája, a Las Ramblas a legrosszabb a világon - derült ki az utazási honlap listájából. A Las Palmas a katalán nagyvárosba érkező turisták kedvenc helye, amely éjjel-nappal tömve van emberekkel, így nem csoda, hogy ez a zsebtolvajok Mekkája - olvasható a honlapon.

A listát az internetes fórumokon olvasható kommentárok alapján állították össze, és Európa nagyon rosszul szerepelt: Róma, Prága, Firenze és Amszterdam is előkelő helyen szerepel rajta.

A honlap különösen óva inti a turistákat attól, hogy hagyják mindenféle trükkel elterelni a figyelmüket a híres látványosságok közelében - ez ugyanis a zsebtolvajok kedvenc módszere.

A tíz legveszélyesebb város:

1. Barcelona
2. Róma
3. Prága
4. Madrid
5. Párizs
6. Firenze
7. Buenos Aires
8. Amszterdam
9. Athén
10. Hanoi.

Öt ötlet arra, hogy kerüljük el, hogy meglopjanak minket

1. Soha ne tartsuk a pénztárcánkat és az értékeinket a farzsebünkben - messze ez ugyanis a legkönnyebb célpont a zsebtolvajok számára.

2. Ne hagyja, hogy eltereljék a figyelmét! Ha valaki a közelben elesik, valamivel megdobják, valaki önnek megy a tömegben vagy észreveszi, hogy csoportosulás van, akkor is figyeljen az értékeire!

3. A zsebtolvajok sokszor párban vagy csoportosan dolgoznak - és igyekeznek nagyon ártatlannak látszani. Egy-egy gyerek vagy idős ember is lehet a banda tagja.

4. Különösen vigyázzon zárt tér vagy átjáró, folyosó közelében. Ha lehet, ne ácsorogjon a vonatajtó közelében, mert a zsebtolvajok szívesen lépnek akcióba nyitott ajtónál.

5. Tartsa minél több különböző helyen a pénzét és az értékeit, mert így kevesebb kár éri, ha kirabolják.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagyvilág  
Egy nő járásából megállapíthat
  2009-09-29 18:15:12, kedd
 
  Egy nő járásából megállapítható, van-e hüvelyi orgazmusa
2009.09.29. 10:50 - Index

A belgiumi Université Catholique de Louvain kutatói (emlékezzünk meg róluk név szerint is: Nicholas A, Brody S, de Sutter P, és de Carufel F.) annak a feltételezésnek jártak utána [1], hogy a rendszeres hüvelyi orgazmus oly módon változtatja meg a nők izomzatának felépítését, hogy az észrevehetően befolyásolja az olyan hétköznapi mozgásokat is, mint az egyszerű gyaloglás.

A kísérletekhez nők járását vették videóra, a csoport egyik felének volt hüvelyi orgazmusa, a másik felének pedig vaginális anorgazmiája (az erre való képtelenség, általában pszichés okai vannak). A kutatók természetesen nem tudták, melyik tesztalany melyik csoportba tartozik, mégis, a videófelvételek alapján 81,25 százalékos biztonsággal állapították meg azt. Ez pedig jóval magasabb arány annál, hogy a véletlen számlájára legyen írható.

A belga szexológusok tanulmánya az amerikai egészségügyi kutatóintézet publikus on-line könyvtárában, a PubMed-en érhető el [2], de sajnos nem árulják el benne a trükköt, hogy pontosan mit is kell nézni a nők mozgásán a diagnózishoz.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Hitler mégsem lett öngyilkos?
  2009-09-29 18:10:52, kedd
 
  Hitler mégsem lett öngyilkos?

* MTI

2009. szeptember 28., hétfő 13:45

Amerikai tudósok szerint Adolf Hitler koponyájának Moszkvában őrzött darabjai nem származhatnak a Führertől, ez pedig újabb kételyeket ébreszt a történészekben Hitler utolsó óráit, illetve állítólagos öngyilkosságát illetően.

A feltételezés szerint Hitler 1945. április 30-án feleségével, Eva Braunnal együtt öngyilkos lett a berlini Führerbunkerben: előbb a nő nyelte le a méregkapszulát, majd Hitler is bevette a mérget és főbe lőtte magát. A két holttestet később kivitték a bunker elé, leöntötték benzinnel, meggyújtották, majd a helyszínen a földbe temették.

A feltételezés egyik fő bizonyítékának számított egy állcsont- és egy koponyacsontdarab, amelyet 60 éve Moszkvában őriznek. A koponya darabját 2000-ben A harmadik birodalom agóniája című kiállításon első ízben közszemlére is tették Moszkvában. Nick Bellantoni, az amerikai Connecticuti Egyetem kutatója Moszkvában mintákat vett a csontdarabokból, és a minták genetikai vizsgálata során rájött, hogy a csontok egyértelműen egy 20 és 40 év közötti korú nőtől származnak. A kutatók szerint nem valószínű, hogy Eva Braun csontjai lennének, ugyanis semmilyen forrás nem utalt rá, hogy a méregkapszula után főbe lőtte volna magát, vagy valaki lelőtte volna őt.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
A buborék adja a pezsgő ízét
  2009-09-29 18:08:49, kedd
 
  A buborék adja a pezsgő ízét
2009.09.29. 09:43 - MTI
Francia kutatók a pezsgőben lévő vegyületeket tanulmányozva arra a következtetésre jutottak, hogy néhány, az aromához alapvetően fontos molekulát a buborékok ejtenek csapdába, és feldúsítva szállítják az orrunkba.

Az amerikai tudományos akadémia lapjában jelent meg Gerard Liger-Belair és kollégái tanulmánya, amelyben nagy felbontású tömegspektrométerrel végzett vizsgálataikról számolnak be. A francia Reims Champagne-Ardenne egyetemén a pezsgőkben és pezsgőborokban, valamint a buborékaikból képződött párában lévő vegyületeket elemezték. A tanulmány leírja, miként kerülnek át a pezsgő aromáját adó anyagok a buborékokba.

A különleges, gyümölcsös aromát biztosító molekulák átlépnek a pezsgő folyadékfázisából a buborék gázfázisába, majd ott feldúsulva jutnak fel az ital felszínére, ahol a buborék szétpattan, és kiengedi az aromaanyagokat.Link
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány  
Uniós támogatást kell visszafi
  2009-09-29 18:05:56, kedd
 
  Uniós támogatást kell visszafizetnie Magyarországnak
2009.09.29. 16:27 - Független Hírügynökség
Összesen 214,6 millió euró agrártámogatást kell visszafizetnie 18 uniós tagállamnak, mert a vizsgálat szerint a pénzt jogosulatlanul használták fel - derül ki az Európai Bizottság keddi közleményéből. Magyarországnak összesen 12 millió eurót (körülbelül 3,2 milliárd forintot) kell visszatérítenie. Magyarországnak "a parcellaazonosító rendszer hiányosságai és a földek felületi ellenőrzésének hibái" miatt kell visszatérítenie az agrártámogatásból. A döntés után Mariann Fischer Boel mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos azt mondta: a "bizottság folyamatosan arra törekszik, hogy a támogatásként adott pénzösszegek felhasználását a leghatékonyabban tudják ellenőrizni".Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
117. helyre kerültünk, a felnő
  2009-09-29 18:00:32, kedd
 
  Döbbenetes fegyverletétel a jövő előtt

Megrázó adatokat publikált Manchin Róbert, a Gallup Europe igazgatója arról, hogy a világ társadalmai milyennek látják jövőjüket, pontosabban életüket öt év múlva. A Gallup WorldPoll reprezentatív mintán, 120 országban tette föl a kérdést. Az eredmény számunkra lesújtó: a 117. helyre kerültünk, a felnőtt lakosság 34,2 százaléka tartja a maga jövőjét reménytelennek vagy szinte reménytelennek. Egyedül Zimbabwében látják az emberek sötétebbnek a jövőjüket (40,3 százalék). Érdemes megvizsgálni, kikből áll a magyar 34 százalék.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
reménytelen ország vagyunk
  2009-09-29 17:49:25, kedd
 
  Nem születnek gyerekek, mert reménytelen ország vagyunk

Mozgalom alakult a gyermekvállalás segítésére

Kiss Ádám
2009-09-29 10:02
Nem a szinglihordák miatt fogy a magyar népesség, hanem azért, mert reménytelenebbnek érezzük a helyzetünket, mint Afganisztán lakói, pedig többen vállalnának gyereket. A magyar lakosság fogyása a szociális rendszer működését is veszélybe sodorhatja Mindezek ellen mozgalom alakult Három királyfi, három királylány néven, céljuk lobbizni a gyerekvállalást gátló tényezők felszámolásáért.

Egy felmérés szerint a magyaroknak csupán három százaléka akar "vállaltan szingli" lenni, a többiek gyerekre vágynak - állítja dr. Kopp Mária pszichológus, a SOTE Magatartástudományi Intézetének vezetője. A kutató szerint nem a gyerekvállalás népszerűtlensége miatt fogy aggodalmat keltő mértékben a magyar lakosság, hanem azért, mert a potenciális gyerekvállalók - közülük ráadásul elsősorban a diplomás értelmiségiek - nem mernek annyi gyereket vállalni, mint amennyit szeretnének.
...... .........Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar állam szórja a legjo
  2009-09-29 17:40:52, kedd
 
  A magyar állam szórja a legjobban a pénzt

Milliós végkielégítések, topmenedzseri bérek, óriási prémiumok - most lehull a lepel a versenyszféra vezetőinek béréről is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF elbánt Magyarországgal
  2009-09-29 17:39:31, kedd
 
  Az IMF elbánt Magyarországgal
2009. szeptember 29. 11:57
FN.hu, MTI


Túl szigorú feltételek mellett hitelezett a Nemzetközi Valutaalap Magyarországnak, Lettországnak és Ukrajnának - állítja egy amerikai tanulmány.
A washingtoni székhelyű Gazdasági és Politikai Kutatások Központja (CEPR) az említett három országról készült tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy az IMF a szükségesnél rosszabb helyzetet idézett elő.

Ha érzékenyebben reagált volna, kevesebb munkahely szűnt volna meg, és kisebb megszorításokra lett volna szükség a szociális ellátások terén.

A megállapítás új lendületet ad egy régi vitának - állapította meg a lap, felidézve, hogy a pénzintézet válságkezelését korábban is érték bírálatok, például az 1990-es években egyes ázsiai országoknak szabott hitelfeltételeket illetően.

A Valutaalap azzal érvel, hogy tanult a hibáiból, és már nem ír elő szigorú reformokat. Erre azonban a CEPR szerint nem is volt szükség: az IMF mindhárom országtól szükségtelenül kemény költségvetési fegyelmet várt el, és részben alábecsülte a válság mértékét.

Az IMF-fel kapcsolatos kritikákat osztja az Összehasonlító Gazdasági Tanulmányok Bécsi Intézete (WIIW) két elemzője, Vaszilij Asztrov és Vladimir Gligorov is. Gligorov ugyanakkor rámutatott arra is, hogy idővel enyhítette a hitelfeltételeket az IMF, és mindhárom országnak nagyobb költségvetési hiányt engedélyezett.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 2047 db bejegyzés
Összes: 16912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 104
  • e Hét: 2938
  • e Hónap: 8960
  • e Év: 261671
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.