Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 315 
67 milliós végkielégítéssel tá
  2009-09-30 21:52:26, szerda
 
  2009-09-30. 19:48
67 milliós végkielégítéssel távozott a MÁV tolvaj vezérigazgató-helyettese

Több mint 67 millió forint végkielégítést kapott Kugler Flórián, aki négy évig volt a MÁV vezérigazgató-helyettese. Másfél évvel később a MÁV 13,5 millió forintos tanácsadói szerződést kötött az általa vezetett kft.-vel - tudta meg az egyik kereskedelmi televízió.
A TV2 kérdésére a MÁV nem indokolta, miért kapott ennyi pénzt, csak annyit mondtak, hogy ők ,,semmilyen módon nem foglalkoztatták vissza" Kugler Flóriánt, aki 2002 és 2006 között volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese, s 2006 tavaszán ment el a cégtől. 15 millió forintot kapott arra az időre, amikor a munkavégzés alól már felmentették, 51 millió forintot pedig normál végkielégítésként. Azaz összesen 67 millió forintot négy év vezérigazgató-helyettesség után.
A MÁV még korábban nyilvánosságra hozott megbízási szerződései között van egy másfél évvel később, 2007 novemberében egy Kugler vezette céggel kötött szerződés. A cég tanácsadásért 13,5 millió forintot kapott. A kft. ma is működik, egy budapesti címre van bejegyezve. A TV2 kérdésére Kugler Flróián csak annyit mondott: az ügyről a MÁV-ot kell megkérdezni. Azt mondta, nem szeretne nyilatkozni.
A televízió megkereste a MÁV-ot is, de kérdéseikre csak egy közleményben válaszoltak. Ebben azt írták: ,,A MÁV Zrt. semmilyen formában sem foglalkoztatta vissza Kugler Flóriánt, így tanácsadási feladatokra sem fizetett neki semmilyen összeget a munkaszerződése megszűnése után."

(TV2 - MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kisebbség és többség
  2009-09-30 21:48:14, szerda
 
  Kisebbség és többség
2009-09-30 06:27:36


Mostanában elég sok tudósítás, cikk, nyilatkozat és összeállítás foglalkozik a kisebbségekkel, hol az általuk elkövetett bűnökkel, hol pedig az életük nehézségeivel. A probléma ezzel az, hogy a kisebbségek, mint olyanok egész egyszerűen abszurd helyzetbe kerültek.

Amennyiben a kisebbséget etnikai értelemben vesszük, számaránya miatt ma már alapvetően a cigány kisebbséget érdemes említeni. Vegyünk néhány példát. A jelenlegi kormánypárt által fenntartott kormány vezetője, a miniszterelnök olyat mond, ami példa nélküli. Kétszáz tehetséges roma fiatalt vesznek fel ugyanis közigazgatási állásokba, amely mellé rögtön biztosítanak is egymilliárd forint összeget, hogy legyen miből fizetni a szakembereket. Egy kis populista mellékszál: a betegmentéstől épp négyszázmilliót vonnak el.

Ám a történetről mégis két kérdés eszünkbe juthat.

Egyrészt az egymilliárd forinttal számlálva ez körülbelül 416 ezer forintos bruttó fizetést jelent, másrészt pedig honnan is tudjuk a kétszáz tehetséges fiatalról, hogy cigányok? A közigazgatásban a kétszázezer nettó körüli fizetés igen jónak számít, általában a legalább tíz éven keresztül kiemelt helyen dolgozó, egyetemi végzettségű, nyelvvizsgákkal rendelkezők kapnak körülbelül ennyit. (Persze kivétel felfelé és lefelé is akad.)

Egy egyetemi docens, akit már rendszerint a rektor nevez ki munkahelyére, kicsit kisebb jövedelemmel rendelkezik, mintegy 392 ezer forint bruttó jövedelemmel. Neki megfelelő számú publikáció, tudományos fokozat, rendszerint legalább nyolc évnyi egyetemi oktatási gyakorlat szükséges a kinevezéshez. Ez pedig nem gyakori, gyakran tíz-tizenöt év is kell az egyetemi embernek ahhoz, hogy ezt elérje. Sokaknak nem is sikerül.

Tételezzük fel munkahipotézisként, hogy jót tesz a munkamorálnak, hogy valakik ilyen kiemelt, bértáblán kívüli fizetéssel kerülnek be rögtön tapasztalt munkatársak mellé, és azonnal be is illeszkednek. Sőt azt is, hogy egy fontos kutatással, oktatással foglalkozó egyetemi docensnél is többet ér egy tehetséges cigány fiatal, aki kijön az egyetemről. Mondjuk, mert olyan ügyes.

Ám a másik kérdés rögtön felmerül: honnan tudjuk róluk, hogy romák? Ugyanis a magyar állami szabályozás szerint ezt senkiről sem tarthatjuk nyilván. Akkor mégis honnan, miből, és kitől tudja a magyar állam, hogy kik azok, akik cigányok, akik tehetségesek és fel kell őket venni?

A másik oldala a kérdésnek pedig szintén egyszerű. A közigazgatásba elvileg a létszámstop miatt nem is kerülhet be senki. De hát láthatjuk, vannak, akik mégis bekerülnek.

A pozitív diszkrimináció tehát olyan helyzetet teremt, amely adott esetben jó szándéknak is minősülhetne, de egészen riasztó következményeket vonhat maga után. Ezek a fiatalok egyenlőbbek lesznek az egyenlőknél. Az egyenjogúság követelményét nyíltan megszegi a kormány, közben pedig - hivatalosan nem is létező - rassz alapján diszkriminál pozitívan.

Ez bizonyíthatóan nem vezet sehová, lényegében a kétszáz roma fiatal kivételével, akik nyilván jól járnak, ám valószínűleg ez a cigánytársadalom egészének annyit jelent, mint egy légypiszok.

Arról persze szó sincs, hogy mondjuk gyermekétkeztetést, netán általános iskolai-középiskolai felzárkóztató oktatást finanszíroznának. Például ösztöndíjakkal. Arra nem fordít reális forrásokat az állam, ugyan egyes esetekben pályázni lehet, csakhogy ezekről a pályázatokról már tanultunk Zuschlag Jánostól.

Nem szabad elfeledkezni a mostanság a sajtóban is meg-megjelenő segélyvisszaélések jelenségével sem. Egyes sajtóhírek és nyilatkozatok szerint a nevezett kisebbség körében egyre gyakoribb a szándékosan előidézett ,,nyomorékszülés". A durva beavatkozás az emberi szervezetbe emelt segélyt jelent. A problémát még sosem lehetett pontosan bizonyítani, ám egyre többen rebesgetik. Azonban könnyű belátni, ha igaz: ez a megemelt szociális juttatás nem térül meg a társadalom számára, munkaképtelen felnőtt lesz az eredménye.

Nem lehet elfeledkezni arról sem, hogy az új Ptk-ba illesztett családjogi rész megengedi az unokatestvérek házasságát is. Mivel az emberi evolúció arra tanította az emberi nemet, hogy a közeli rokonok közti házasság jóval nagyobb eséllyel teremt visszamaradott utódot, ezért érthetetlen, indokolhatatlan ez a ,,könnyítés". Egy eset mégis lehetséges: ha a jogalkotó azt feltételezte egy kisebbségről, hogy azok egymás között így házasodnak, tehát egy betarthatatlannak ítélt normát szüntetett meg. Ha ezt tette, maga is rasszistaként gondolkodott.

Magyarországon az Alkotmány mondja ki: ,,70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül."
Miközben tehát a cigányság továbbra is rossz körülmények között él, látszatintézkedések történnek segítésükre, a valódi problémákat nem orvosolják, ráadásul a jogegyenlőség követelményét is számos esetben megsértik. Ha ezen az úton haladunk tovább, nagyon hamar nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. A kisebbség és többség viszonyának valós rendezése szükséges.

csett
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Breaking: Nincs baj, mert a F
  2009-09-30 18:54:46, szerda
 
 
Breaking: Nincs baj, mert a Fidesz hazudik

2009.09.29. 15:21
http://fideszfigyelo.blog.hu/2009/09/29/breaking_nincs_baj_mert_a_fidesz_hazudik# comments


Az egyik legnagyobb nyugati hitelminősítő, a Moody's másfél órája közétett jelentése igen tanulságos lehet a magyar választók számára.

"A Moody's szerint bár van némi politikai kockázat a jövő évi választásokkal kapcsolatban, de meglátása szerint a várhatóan győztes Fidesz csak a szavak szintjén populista, a legtöbb (államháztartásra és így az adósminősítésre - a szerk.) veszélyekkel járó ígérete nem fog megvalósulni.

"A Moody's jelenleg Baa1-es fokozaton tartja a hosszú lejárató magyar devizaadósság besorolását.." És "a következő kormánynak is szigorú költségvetési gazdálkodást, csökkenő államháztartási deficitet, illetve szerkezeti reformokat kell ahhoz produkálni ahhoz, hogy az újabb leminősítés ne következzen be" (portfólio)

Egy szó mint száz, nincs baj, mert a Fidesz tarthatatlan ígéreteit nem kell komolyan venni. Ez nem túl meglepő, hiszen Orbán Viktor gazdasági tanácsadója, Szapáry György volt jegybank alelnök megmondta: "Azt már megtanultuk, hogy a politikusok a kampány idején sok mindent megígérnek, aztán egészen mást csinálnak."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez elment vadászni,-az megvett
  2009-09-30 18:26:26, szerda
 
  Ez elment vadászni,-az megvette!-természetvédelmi területet játszott külföldi kezére az államtitkár!

2009.09.30, 16:33

Hangfelvétel bizonyítja, hogy az agártárca szakállamtitkára átjátszott egy természetvédelmi területetet egy külföldi kezére.
Ezen Benedek Fülöp maga ismeri e, hogy államtitkárként közbenjárt egy 2oo hektárt megszerző magánszemély érdekében: vadászni hívta Szekeres Imrét, mert a természetvédelmi terület lőtérként volt nyilvántartva a Honvédelmi Minisztériumban.
A pákozdi ügy 2006 elején kezdődött, amikor egy norvég állampolgár kinézte magának a természetvédelmi területet.
A Heves megyei Bíróságon az ügyészség terjesztette elő a bizonyítékot.

Gráf József földművelésügyi miniszter tegnapi kihallgatásán állította: "minden a legnagyobb rendben van."

Benedek Fülöp érintettsége több gyanus földüggyel kapcsolatban is kiderült.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfóliójáért felelős vezérigazgató-helyettese korábban szakállamtitkárként intézkedhetett az állami földekről.
A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség tavaly emelt vádat ellene hivatalával való visszaélés miatt .
A pákozdi ügyet így intézték :
Az állami birtok viharos gyorsasággal előbb az agrártárca felügyelete alá tartozó Nemzeti Földalapkezelőhöz került, - a Földalapkezelő eladta azt egy magyar állampolgárnak.
Pár nappal később a vevő, aki a földért 90 millió forintot fizetett az államnak, a területet bevitte egy kft.-be, majd üzletrészével együtt 244 millió forintért továbbadta egy norvég állampolgárnak. Az ügyészség szerint az ügylet lebonyolítása során Benedek Fülöp, hivatali hatáskörét több esetben túllépve, telefonon utasítgatta a földhivatalt annak érdekében, hogy az adásvételi eljárást minél gyorsabban és gördülékenyebben üssék nyélbe.

A tegnapi tárgyalás során beterjesztett hangfelvétel tanúsága szerint Benedek Fülöp igen ingerülten jelzi beszélgetőpartnereinek, hogy ő maga járt el az ügyben és intézett el különböző dolgokat az ügylet lebonyolítása érdekében.

A bemutatott három hangfelvételrészletből Benedek Fülöp kettő esetében elismerte: az ő hangja hallható. Ezek közül az egyiken azt állítja, hogy a ,,p...ba, ennek egyetlen előnye lett volna, amit meg is teremtettem a bejegyzéssel" mégpedig az, hogy a vevőnek ne kelljen a kivonási díjat megfizetni, ,,csak megtámadták ezek a g...k a bíróságon". A második felvételen Benedek Fülöp - igencsak emelt hangon - arról beszél, hogy nem a vevő és nem Gráf József, hanem ő maga ,,gazsulált" Szekeres Imre honvédelmi miniszternél, mégpedig úgy, hogy egyszer vendégül látta, kétszer pedig ,,megvadásztatta" .


http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beres&cikk=1#cikk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felperzselt föld
  2009-09-30 18:20:36, szerda
 
  Felperzselt föld

Vesztes háború után visszavonuló sereg hadvezéreinek gyakori és alantas fogása, hogy az elhagyott területeken megmérgezik a kutakat, felégetik a termést, felégetik a falvakat. Ezzel megkeserítik a győztes örömét és egyben elvetik a túlélő népességben a viszály magvait: a felszabadítástól csodát várók hamar rádöbbennek, hogy a pusztítás nyomait eltüntetni, a lerombolt falvakat ujjáépíteni, a megmérgezett kutakat kitisztítani hosszú és nélkülözéstől nem mentes áldozatos munka. A rombolás egy pillanat műve, az ujjáépítés hosszú, igen hosszú. Ezt a csalatkozott várakozást már jól fel lehet használni a lázításra. Hát vegyük észre: napjainkban ez a folyamat zajlik. Rendszeresen fosztják ki, perzselik fel, rombolják porig a várhatóan feladandó területeket. A felperzselt föld taktikája háborús bűntett. Kiagyalóit, végrehajtóit, fizikális és eszmei támogatóit háborús bűnösként kell kezelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naplójegyzetek zord időkből,
  2009-09-30 18:17:46, szerda
 
  Naplójegyzetek zord időkből,
avagy a nemzet emelt fővel áll végzete előtt



Alább Krúdy Gyula napjainkban is aktuális szavai olvashatóak, mely gondolatok főleg azért érdekesek, mivel Krúdy, szégyenletes módon, tevékeny szerepet vállalt előbb az őszirózsás, később pedig az 1919-es patkányforradalomban.

Úgy látszik, szép gondolatokból is születhet romlottság. Krúdy még életében megérezte az isteni igazságszolgáltatást. A Magyar Királyság ellen lázító, szánalomra méltó politikai gondolatokat dédelgető művész élete végén ugyanis rettentően szegényes körülmények között élt, rászokott az italra. Szíve, gyomra, mája kezdték felmondani a szolgálatot. Kilakoltatási végzést kapott, villanyát is kikapcsolták. Lakbérhátraléka 360 pengőre rúgott. Fizetni nem tudott, végrehajtók zaklatták. Május 12-én, hajnalban hunyt el, élete 55. évében. Temetésén a hivatalos Magyar Királyság képviselői nem vettek részt.

Alább olvasható szavai álljanak itt figyelmeztetésül. Nem elég szépet írni, a jóért tenni is kell. Szavai mégis érdekesek, aktuálisak.

"Ha ebből a bajból ép bőrrel kimenekültök, minden magyar átölelheti a szentek sovány lábszárait. Majd eljön az emlékiratok ideje, majd feldolgozzák serény kezek a mostani naplójegyzeteket: akkor visszanézünk a meredélyre, amelyen csupán az Úristenben bizakodva járunk. Sehol egy rokonszenves hang felőlünk... A nemzet egyedül van legkritikusabb óráiban, amint igen nagy bajban, betegségben, életveszedelemben mindig önmagán kell segíteni mindenkinek.

Ha kegyelmet kap a történelmi végzettől a magyar nemzet, azt köszönheti annak, hogy látása hirtelen visszatért, mint a Bibliában a vaké. Hirtelen föleszmélt lidércnyomásos, kába álmából, és a temető árkában, kísértet-járta, boszorkány-zilálta, véres holdú nagy éjszakában találta magát. Hiába nyújtogatta ki kezét jobbra és balra. Merev, élettelen hullákkal volt födve a csatamező. Dermesztő egyedüllétben hallatszott a végzet tompa lépése Magyarország felett. A magunk lelkiismeretével számolunk, magunknak sírunk, ha elhibázzuk valahol a dolgot, de a megváltást is magunknak köszönhetjük.

A nemzet emelt fővel áll végzete előtt. Nem olyan nagy a mi bűnünk, amelyet megbánással és jóra való szándékkal helyre ne lehetne hozni. Több halottat veszítettünk, mint az ellenség, mert kis nemzet vagyunk, és szükségünk lett volna minden elprédált magyar életre. Kirabolták az országunkat, elvették hitünket és bizakodásunkat az élethez, keserűségre, nyomorra, végtelen szegénységre s megaláztatásra kényszerítettek, mindenünket elragadta a háború, amink volt, minden elveszett, csak az életünk maradt meg. A nemzet egyedül, önmagára hagyatva utat vág magának a rengetegben."

(1918)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kocsis, a reneszánsz ember
  2009-09-30 18:13:50, szerda
 
  Kocsis, a reneszánsz ember

2009.09.28. 12:25

Kocsis Istvánnak havi 1,5 milliós a BKV fizetése, és ehhez kapcsolódik még havi 150%-os PRÉMIUM, ami összesen 3 375 000 ft / hó. Mindezt egy veszteséges és botrányos fővárosi cég vezetéséért. Okés, ez ma már nem is hír.

Erre már csak legyinthetünk egyet, hiszen gondoltuk, hogy nem üdülési csekkel szúrják ki Kocsis elvtárs szemét ...

De hogy Kocsis elvtársnak 20 állása/tisztsége legyen ... ez így egy picit sok így hétfőre.

Már a karrier is páratlan és csodálatos:

1976-1978 BME, Gépészmérnöki Kar,
Gépelemek Tanszék; 1978-1979 VEGYTERV; 1979-1991 BME, Gépészmérnöki Kar, Gépszerkezettani Intézet; adjunktus, 1985-1991 Gépészmérnöki Kar, Kármán Tódor Kollégium, igazgató (mellékállás); 1991 FÉG, Célgépgyár, főmérnök; 1991-1993 Ipari és Ker. Minisztérium, főosztályvezető, helyettes államtitkár, 1993-1997 Állami Vagyonkezelő Részvénytársaság (ÁV Rt.), ill. Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.), vezérigazgató-helyettes, vezérigazgató, 1998-2000 RWE Energie AG, főosztályvezető (Németország), 2000-2001 ÉMÁSZ Rt. általános igazgató, 2001-2002 RWE-EnBW Magyarország Kft. igazgató, 2002-2005-ig a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója, 2005-2008 az MVM ZRt. vezérigazgatója, 2008. szeptember 1-től a Budapesti Közlekedési ZRt vezérigazgatója.

Ki ez az ember? Egy zseni? Egy seggel 2-3 lovat megülni, arra már volt (van) példa (pl. Székely Gábor), de hogy húszat?!
Heti 40 óra, 20 különböző munka, feladat? Mennyit is dolgozik akkor a BKV-nál a havi 3,375 millióért? Napi vagy heti 2 órát?!

A lista:

1. a Gépipari Tudományos Egyesület tagja,
2. a Jedlik Ányos Társaság elnöke,
3. a Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyeslet elnöke,
4. a Pécsi Tudományegyetem társadalmi szenátusának a tagja,
5. a műszaki egyetem Pro Progressio Alapítványának kuratóriumi tagja,
6. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke,
7. a Magyar Olimpiai Bizottság tagja,
8. a Budapesti Olimpiai Mozgalom alapító elnökségi tagja,
9. a Műegyetem Támogatói és Baráti Körének elnöke,
10. a Kossuth- és Széchenyi-díj-bizottság egyik albizottságának elnöke,
11. a műegyetem gazdasági tanácsának tagja,
12. a műegyetem egyetemi tanácsának tiszteletbeli tagja,
13. a Duna-Mecsek Terülefejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke,

14. az OTP igazgatósági tagja,
15. a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja,
16. az MVM Trade Zrt. igazgatósági felügyelőbizottságának tagja,
17. a Csányi Pincészet igazgatósági tagja,
18. a Gemenc Zrt. felügyelőbizottsági elnöke,
19. az MKB Nyugdíjpénztárának és igazgatósági tagja.

És a HUSZADIK: A BKV vezérigazgatója.

Mennyit kereshet Kocsis István valójában egy hónapban, a 20 helyről?!

Összegezve Kocsis ért a közösségi közlekedéshez, a borászathoz, borgazdasághoz, az erdő és vadgazdálkodáshoz, a pénz és bankügyekhez, a sporthoz, település-, térség- és gazdaságfejlesztéshez, a művészetekhez, az villamosenergia-gazdálkodáshoz, az atomenergiához ... lista végtelen.

Várjuk Kocsis István naptárának nyilvánosságra hozatalát, és a kérdésünk csak annyi:
HOL DOLGOZIK MOST EBBEN A PERCBEN KOCSIS ISTVÁN???

Kocsis és a BKV sajtóközleménye:


Egy felsővezető elismertségének mutatója az is, hogy a megbecsült szakmai és társadalmi szervezeteknek tagja-e. Ugyanakkor a testületi tisztséggel járó feladatkör természetesen nem összekeverhető az alkalmazotti munkakörrel. Dr. Kocsis István vezérigazgató több civil, társadalmi kezdeményezésben is aktívan részt vesz.

Dr. Kocsis István már kinevezése előtt, még a pályázati szakaszban megismerhetővé tette vezérigazgatói pályázatát az interneten, melynek része volt a részletes szakmai önéletrajz és szakmai életpálya bemutatása. A vezérigazgatói pályázatban - mely 2008. szeptember 1-jétől a www.bkv.hu honlapon is bárki számára elérhető - valamennyi szakmai és társasági megbízatását feltüntette. A Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága ennek a részletes szakmai programnak az ismeretében választotta meg Dr. Kocsis Istvánt a BKV vezérigazgatójának. Fizetését, prémiumát a tulajdonos, a Fővárosi Önkormányzat határozta meg.

Egy felsővezető tudásának, addigi munkájának az elismertségét mutatja az is, hogy a megbecsült szakmai és társadalmi szervezeteknek tagja-e. Ugyanakkor a testületi tisztséggel járó, megtisztelő feladatkör természetesen nem összekeverhető az alkalmazotti munkakörrel.
Dr. Kocsis István vezérigazgató több civil, társadalmi kezdeményezésben aktívan részt vesz, így többek közt a Budapest Olimpiai Mozgalom munkáját is támogatja alapító elnökségi tagként. A Blikk értesüléseivel ellentétben azonban már nem tagja a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának, és mint ahogy egy hónapja a média is foglalkozott vele, lemondott a MÁV Start igazgatósági elnöki posztjáról.

2009. szeptember 28.

BKV Zrt.

http://vastagbor.blog.hu/2009/09/28/kocsis_reneszansz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „szabad madár” r
  2009-09-29 22:03:03, kedd
 
  A ,,szabad madár" reinkarnációja
.
2009. szeptember 28. 14:10:31

Időnként még ma is érik az embert meglepetések. Sajnos többnyire kellemetlen dolgokról van ilyenkor szó. Néha azonban bombák is robbannak, bár ezekről gyakran kiderül, hogy durranáson kívül nagy kárt már nem tesznek ebben a szándékosan lerombolt, kirabolt és idegen érdekeknek kiszolgáltatott országban. Aztán vannak látszólag lényegtelen mondatok, amelyek csak kevesek számára okoznak meglepetést, sőt, inkább a már korábban kialakult vélemény igazolását, bizonyosságát erősítik meg.

Varga Mihály, az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere, akivel vélhetően az új Orbán-kormány felállásakor ismét lesz szerencsénk találkozni, a napokban kijelentette, egy kulcsos személyi jövedelemadót kell bevezetni hazánkban. Ez a grandiózus ,,találmány" számomra sokat mondó és ezért több vonatkozásban is rákényszerít arra, hogy erre a felvetésre, kijelentésre reagáljak.

A magyar gazdasági-pénzügyi szakmán és politikán belül az egy kulcsos személyi jövedelemadó évek óta egyetlen párt fő témája és rögeszméjeként jelent meg és ezt a (remélhetőleg néhai) pártot Szabad Demokraták Szövetségének nevezik. Ez a párt pedig már bizonyított: magyar gyűlölő, romboló jellegű, azaz ,,neoliberális" téveszmék hivatott terjesztője, propagálója. Amennyiben csak a legkisebb mértékben is igazodott egy kormány ennek a pártnak az óhajaihoz, ott, legyen az bármely szakterület, fű nem nőtt ki többé. Mármint a mi számunkra. Nem mintha hozzá nem értők gyülekezete lett volna ez a párt, ellenkezőleg, pontosan tudták, hogy amit képviselnek az kifejezetten árt ennek az országnak és népének. Szerencsére a magyar nép - ha lassan is - ma már tudatában van ennek, és elutasítja ezt a pártot, valamennyi ,,prominens" képviselőjével együtt. No de ne temessünk, korai volna ez még.

Az az önmagát polgárinak, esetenként nemzetinek és jobboldalinak nevező párt, amelyik esélyese a következő választásoknak, annak ellenére, hogy ellenzékként nem sokat tett, legfeljebb olvasatlanul szavazott meg EU. Alkotmányt helyettesítő törvényt, ma feltalálja azt a csoda-receptet, amit az SZDSZ évek óta követel. Gratulálunk! Ez aztán teljesítmény.

Mindenesetre rossz üzenet ez a 60 éve ámított és hazugságokkal etetett egyre lejjebb süllyedő nehezebben élő magyar társadalom részére. Politikai értelemben feltétlenül, de tegyük mindjárt hozzá, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó egy kapitális baklövés szakmailag is és akkor felette finoman fejeztem ki magamat. A politikai üzenet ugyanis egyértelmű. A pártvezér minden nagy ívű szónoklata ellenére, továbbra is a globalizmus szálláscsinálójaként kinőtt neoliberális gazdaságpolitika rabjai leszünk. Hiába itt minden. A FIDESZ liberális pártként alakult meg és noha igyekezett mindig meglovagolni a hol itt, hol ott, keletkező politikai vákuumot, az is maradt. A többi a mesék birodalmába tartozik. Valódi változásokról tehát szó sincs, mert nem is lehet, ezen a talajon állva. Más retorika, talán konszolidáltabb folyamat, de ez az út ugyanoda vezet, ahová az elmúlt 20 év. Szinte észre sem vesszük és végleg palesztinokká válunk saját hazánkban.

Szakmailag nézve - ha valóban országépítő, a nemzeti létet helyreállító szándéka van a FIDESZ-nek - nem lehet, nem szabad ekkorát hibázni. Tehát vagy a szándék nem igaz, vagy az ostobaság dönget csúcsokat. Miért? Na nézzük.

Számtalanszor leírtam, elmondtam parlamenti képviselőként és azóta is az ezzel kapcsolatos véleményemet. Ezért ha valakinek ismerős lesz, amit a továbbiakban előadok, az nem véletlen. A globalizmus velejárója és tegyük hozzá célja is, az olyan társadalmak létrehozása, amelyekben kialakul a lakosság körében a mintegy 20 %-s hatalmas és egyre gyarapodó vagyonnal rendelkezők kasztja és a 80 %-s vagyontalanok tömege, ezen belül is a lehető legszegényebbek tábora nő. Ezt nevezi a szakirodalom 20-80-as társadalomnak. Ezen belül a vagyonos kaszt rohamos léptekben egyre gazdagabbá válik a 80 %-ba tartozók pedig egyre szegényebbek lesznek. Globalizmus és az ehhez kreált ideológia, a neoliberalizmus, minden elemében ezt szolgálja. Ennek van alávetve az oktatás, az egészségügy és a mezőgazdaság, a hazai vállalkozások és gyakorlatilag minden. Ez egyben zanzásított magyarázata is annak, hogy egy gazdag jó adottságú ország, hogyan juthat olyan mélyre, mint ahova helytartóink taszítottak bennünket. Az egykulcsos személyi jövedelemadó teljes egészében ezt a folyamatot erősíti, gyorsítja. Az ,,egyenlő teherviselés" hazug ideológiájával kívánják ezt igazolni.

Tisztességes körülmények között a teherviselő képesség szerinti közteherviselés teremti meg a valóban egyenlő feltételeket. Arról nem is beszélve, hogy a gazdasági problémáinkból kivezető út egyik fontos eleme is ez. Történelmi tények bizonyítják ezt. Csak két példát hozok fel arra, hogy igazoljam állításomat. Idézem az ,,A nemzetgazdaság egyes kérdései érthetően" című írásom vonatkozó részét:

A személyi jövedelemadó elvi konstrukciója nemzetközileg ismert modell, hazánkban is alkalmas adó eszköz lehetne. Csakhogy a sávos progresszív adózás egyre veszít a progresszivitásából, közismert, az SZDSZ például már ott tart, hogy egy, alacsony mértékű adókulcsos rendszert javasol bevezetni. Az, hogy ez kiknek kedvező, rendkívül egyszerű belátni: csak és kizárólag a magas jövedelemmel rendelkező, mintegy 20 %-s rétegnek és kedvezőtlen az átlagnál alacsonyabb jövedelműek számára tehát antiszociális a legnagyobb mértékben.

Itt álljunk meg egy pillanatra, tekintsünk vissza a lépcsőzetesen progresszív adózás múltbéli, nemzetközi szerepére. Minden ilyen jellegű adónál fontos szempont az adó arányossága, de ez nem mond ellent a sávos progresszív adózásnak, mert ugyanakkor kiemelt szerepe van a teherviselő képességnek is. A teherviselő képesség szerinti adózás is arányos teherviselést jelent. Az USA-ban, az 50-es években egy 24 sávos jövedelemadó rendszer működött, ahol a legalsó sávhoz 20 %-s adókulcs járult, de az utolsó sávba eső jövedelemrész már 91 %-s adókulcs alá tartozott. Az átlagjövedelmek után ennek alapján mintegy 20-30 %-s adófizetést kellett teljesíteni, az átlagosnál 5-10-szer magasabb jövedelem után mintegy 50 %-ra növekedett az átlagadó mértéke, de az átlagnál 20-30-szor magasabb jövedelem átlagadója 75-80 %-ot is elérhetett. Az 50-es években Európa számos államában volt hasonló adórendszer és adómérték, így például a Német Szövetségi Köztársaságban is, mert ez volt célszerű a gazdaság háború utáni helyreállítása érdekében és ez volt a feltétele annak, hogy széles középosztály jöhessen létre. 1990-ben, de ma is, a magyar gazdaság helyzete olyan, vagy talán még súlyosabb is, mint egy vesztett háború után. Hazánkban tehát egy ilyen progresszivitású adórendszer kellene, de úgynevezett családi adózás keretében. Ennek működése - többek között - kiválthat mindenféle szociális családi segélyt, járulékot és egyben olyan hatása is van, mint az úgynevezett gyermektelenségi adónak.

Nyilván nem véletlen tehát az sem, hogy adórendszerünk olyan amilyen. Hiszen ma az átlagkeresetek vásárló értéke körülbelül az 1971 évivel azonos, a legmagasabb jövedelmek pedig még az átlaghoz viszonyítva is, akár 100-120-szoros mértékűek is lehetnek. Ez súlyos aránytalanság, de természetesen ez sem véletlen.

A hamis ideológia igen sokoldalúan igyekszik önmagát igazolni. Nagy divat arra hivatkozni, hogy ,,ilyen rendszert alkalmaznak a legfejlettebb országokban". Ez az érv nevetsége és alapvetően hibás. A hivatkozott ,,legfejlettebbek" egy hosszú folyamat révén jutottak oda, ahol éppen vannak, ők még ilyen ostobaságot is megengedhetnek maguknak ideig-óráig, bár már náluk és szépen alakul a 20-80-as társadalom, csak nem olyan brutális sebességgel, mint nálunk, ezért kevésbé veszik észre az érintettek, noha már ők is ébredeznek.

Gondoljanak bele: egy kétütemű Trabantba - reform címén - egy fejlett technológiát képviselő, pl. Mercédesz porlasztót szerelnek. Jobb lesz a Trabant? El sem indul. A hivatkozás a legfejlettebbekre ezért egyszerűen és röviden, egy baromság.

A másik érv szerint az adócsökkentés élénkíti a gazdaságot. Ez igaz is lehetne, de nem a személyi jövedelemadót kell ennek érdekében ,,csökkenteni", hanem a magyar vállalkozók terheit. Ez egy evidencia, minden bővebb magyarázat szükségtelen.

Végezetül: Előbb, vagy utóbb mindig mindenről kiderül az-é, aminek láttatni szeretné magát, vagy sem. Hazánkban ez különösen fontos, hiszen ma már tudjuk, a bőrünkön tanultuk meg, hogy pl. a szocialistáknak semmi közük a nevükhöz, a liberálisok, ugyancsak hangzatos jelszavak mögé bújva valójában sátáni erők szolgálatában állnak. Sajnos, lassan már semmi sem az, aminek mondja magát, de helytartóink csodálkoznak azon, hogy minden hitelességüket elvesztették. Pedig csak azt vesztették el, ami valójában sosem volt a sajátjuk.

Véget kell vetni - bármelyik oldalról nézegetjük is - ennek a romlott, rossz-szándékú, paktumos pártok rémuralmának. Rendet kell csinálnunk, itt az ideje.

Rozgonyi Ernő


http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= A_8222szabad_madar8221_reinkarnacioja._60919
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nem szemita politikai terror
  2009-09-29 21:59:44, kedd
 
  A nem szemita politikai terrorizmus
2009. szeptember 27. 15:21:27

Dr. Bene Gábor

A mi pénzünkből uralkodnak rajtunk és még meg is bélyegeznek minket, hogy fasiszta nemzet vagyunk.
"Köszönöm Krisztina a kiállásodat és köszönöm Drazsé, hogy leleplezted magad és a korrupt, magyarellenes politikai söpredék egészét, örökre..."
"De vissza a CIA titkos jelentéséhez, amelyet a nagy médiumok alaposan elhallgatnak, pedig egy ilyen nagy szenzációt a profitra törekvő médiavilág nem igen szokott kihagyni..."
"Magyarországon nem most ütötte fel a fejét a politikai terrorizmus, és nem Budaházy György nevéhez kötődik, hanem..."

Számomra nem sértő, ha valaki magyarnak nevez. Ha viszont magyarságomban és igazságérzetemben akarnak megalázni, akkor az már sértő. Ha egy feltűnően idegen érdekeket képviselő hatalombitorló próbál engem kioktatni és hamisított felvételekkel akar becsapni a magyarság politikai terrorizmusáról, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.

Felháborító, hogy egy ilyen jellemtelen fazon szabadlábon van egy "jogállamban"! Abban az országban, amely Európa első alkotmányosságát hozta létre és ahol a német és szovjet megszállásig mindig visszaállott a jogfolytonosság a történelmi magyar államokkal és jogrenddel, s ahol nem volt divat a politikai hazudozás egészen Károlyi Mihály feltűnéséig.

Magyarországon nem most ütötte fel a fejét a politikai terrorizmus, és nem Budaházy György nevéhez kötődik, hanem a bolsevizmus megjelenéséhez, azaz azokhoz, akiket 1919 tavaszán hatalomra juttatott Károlyi Mihály. Érdekes módon azok a "Lenin fiúk" kezdték el az emberek Dunába lövésének gyakorlatát és az ártatlan polgárok, papok és parasztok felakasztását is, akiknek az etnikai összetétele - legalábbis vezetői szinten - egyértelműen idegen eredetű volt. Ilyet magyar lelkületű ember nem tud elkövetni, okozati következményként sem.

Folytatódott a politikai terorizmus 1945 után, amikor mindezt ismét állami méretűvé tették és az ÁVH méltó utódnak bizonyulva - etnikai összetétel tekintetében is -, s a megfélemlítés és a kínzások minden eszközét bevetve nyomorított meg emberek százezreit, lelkileg, testileg egyaránt.

Azokat pedig akik erős lelkűek voltak és hittek a Jó Istenben, a kínzások közepette "véletlenül" megölték és maradványaik eltüntetésére alkalmazták a Wittner Mária által is említett: emberhús darálót. A pétergábori politikai terrorizmust a rákosimátyási hatalommánia szülte éppenúgy, mint a draskovicsi politikai terrorizmust, amely nem a gyurcsányizmussal kezdődött és nem is így fog végződni!

Buci Gyuri hirdette meg egykoron, hogy: "Mi kommunisták különös anyagból vagyunk gyúrva". Mindezt annyira komolyan is vették, hogy a "pénzügyi zsenit" alkalmazták terrorelhárító miniszternek, de ne aggódjunk, még mezőgazdasági tárcavezető is lehet belőle, ha most ország világ előtt bebizonyosodik, hogy csaló. A bolsevikoknál ez ugyanis az életképesség jele és eszükbe sem fog jutni, hogy lefelé bukjon ezért. Ez tehát a kommunista erkölcs, amelyet áthatott a globalista kapitalizmus - pénzzel átitatott - felsőbbrendűsége.

Draskovics szerint a politikai terrorizmus az, ha a társadalom nem ért egyet azzal, amit az idegen jogrendre alapított (valójában törvénytelen) törvényesség és a mindenkori (csalással szerzett) hatalombitorlók mondanak. Mert a terrorizmus kitalálói nem készültek fel arra, hogy a nép észreveszi a trükkök százait, amiről neki nem kellene tudnia.

A terrorizmus kitalálói ott élnek ma már minden államban és beépülve a hatalomba hazudnak, lopnak, csalnak, félretájékoztatnak, mert a józan paraszti eszünk helyett az ő "polgárinak" nevezett mintáikat akartuk követni, pedig lenne nekünk saját mintánk is! Ez a minta pedig nem pénzközpontú, nem emberellenes, nem "szocialista" és nem kapitalista!

Draskovics pedig mindennek az ellenkezője. Először is pénzközpontú. Rögtön kitalálta, hogy "le kell venni" a közpénzekből egy csomót arra, hogy a hatalombitorlók a helyükön maradhassanak és továbbra is fosztogathassák és eltékozolhassák a még megmaradt közvagyont. Ez a pofátlanság teteje: a mi pénzünkből uralkodnak rajtunk és még meg is bélyegeznek minket, hogy fasiszta nemzet vagyunk és politikai terroristák.

De nem csak Budaházyék, hanem az egész nemzet, mert nem értünk egyet a saját kirablásunkkal és még tiltakozni is merészelünk ez ellen. Sőt : szavazásokon bizonyítjuk be, hogy nincs semmi keresnivalójuk a hatalomban, a helyük pedig a (valóban független) bíróság előtt, majd a börtönben lesz. No ezért van szükség a videó "hamisítására" és a Magyarok Nyilainak terroristakénti feltüntetésére. A videó hamisításban, a politikai csalásban egyébként is profi csapat most azért elszámította magát.

Nem csak itt és most, hanem a nagy védernyőnek számító Amerikai Egyesült Államokban is. Egy amerikai ügyvéd szivárogtatta ki azt a CIA titkos jelentést ami - nekünk magyaroknak - különösen fontos gondolatokat is tartalamaz. Én nem kutatom, hogy a jelentés valódi-e vagy hamisítvány, mert - ha így van, ha úgy - engem mindenképpen antiszemitának fognak nyilvánítani a hatalombitorlók és az ő talpnyalói.

Mindezt tenni fogják annak ellenére, hogy én a zsidóságot mint vallást és mint nemzetet nem gyűlölöm, hanem inkább féltem a gyűlölködés és a gátlástalanság rombolásától, amely már pár ezer éve sajnos komoly károkat okozott az emberiségnek. Szerintem egyébként sem osztható fel a világ sem gojokra és zsidókra, sem kiválasztottakra és magyarokra. Ám valóban felosztható a világ szélhámosokra és tisztességesekre vagy gátlástalan jogkijátszó bűnözőkre és jogkövetően értékteremtő emberekre.

Érdekes módon azokat az ortodox zsidókat - akik rendszeresen izraeli zászlókat égetnek -, nem nevezik azért antiszemitának, mert kijelentik, hogy benne van az írásban: akkor lesz Izraelnek ismét állama, ha eljő a messiás. A zászlókat pedig azért égetik, mert ha a jelenlegi Izrael nem az Isten által megígért állam, akkor csakis a sátán állama lehet, s a terrorista tevékenységéből bizony ez nagyon is kikövetkeztethető.

De vissza a CIA titkos jelentéséhez, amelyet a nagy médiumok alaposan elhallgatnak, pedig egy ilyen nagy szenzációt a profitra törekvő médiavilág nem igen szokott kihagyni. Mostanában azonban az amerikai és európai közvélemény is kezd felocsúdni az egyoldalúan elfogult Izrael-mániából. A jelentésről én a http://ellenkultura.info/gazdag-istvan-izraelnek-befellegzett címen szereztem tudomást, s most idéznék belőle:

"Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága néhány befolyásos tagjának eljuttatott dokumentum olyan objektív tények láncolata, amelyek a szentföldi haramiaállam alapító elveibe eleve bekódolt végzetszerűséget vetítik előre. Ráadásul pedig ezeket az előrejelzéseket semmiképpen sem lehet egy Izrael elleni támadásként értékelni, már csak az amerikai establishment körében általa élvezett privilegizált státusz miatt sem, a CIA-t régóta a Moszadhoz kötő véd- és dacszövetségről nem is beszélve.....

Még a Bush-kormányzat idején született, és minden valószínűség szerint a mostani kiszivárogtatása nyílt üzenet a káosz izraeli stratégiának címezve, akik mindig is egy apokaliptikus kormányzatú országra törekedtek, és ebbéli törekvésükből, úgy tűnik, egy jottányit sem akarnak engedni......a CIA-elemzés érvei bel- és külpolitikai természetű folyamatokon, valamint pertinens lélektani tényezőkön alapulnak, külön is kihangsúlyozva az elbizonytalanodás, mi több: a zavarodottság érzését, amely az utóbbi időben mind több izraelit kerít hatalmába.

Azok, akik kiábrándultak a cionista ideálból, mindenekelőtt az Izraelben élő mintegy félmillió amerikai útlevéllel rendelkező zsidó körében verbuválódnak. Közülük immáron sokan kacérkodnak az USA-ba való végleges visszatérés gondolatával. Az ország vezetése számára Izrael jövőjét tekintve talán még riasztóbb előjel, hogy ugyanez az érzés kezd egyre inkább teret nyerni a több mint másfél milliós oroszországi eredetű zsidó népesség körében is. A jelentés megemlít egy csalhatatlan jelzőszámot, tudniillik az amerikai és a nyugat-európai hatóságokhoz benyújtott útlevélkérelmek számának a növekedését.

Eszerint a következő 15 évben egy fordított irányú exodus keretében legalább kétmillió izraeli zsidó kivándorlására (vagyis tulajdonképpeni dezertálására) lehet számítani, amely kolosszális szám egy 7.150 ezer lakosú (ebből 5.415 ezer zsidó) ország esetében. És hogy még drámaibban fesse le a helyzetet, a CIA jelentése külön is kiemeli, hogy az izraeli zsidó nők termékenységi rátája 2,8 gyermek fejenként, miközben a palesztin nőké 3,7 gyermek.

Mindezzel egyébként tökéletesen tisztában van az izraeli politika is. Olyannyira, hogy a palesztin lakosság demográfiai növekedését kiemelt katonai célpontként veszi tekintetbe a Csáhál vezérkara, amely éppen ezért skrupulusok nélkül vezényelte le a legutóbbi gyerekgyilkos hadjáratát is Gáza ellen, amelynek során katonái 432 arab gyermeket öltek meg, nem egyszer hidegvérrel, közvetlen közelről. Ezek a bűnök nyilván hatással vannak a világ közvéleményére, mint ahogyan az is, hogy a Gázában "gettósított" másfél millió palesztin elleni blokád csaknem minden nap további halálos áldozatokat követel, főleg időseket, nőket és gyermekeket.

Az amerikai elemzés úgy véli, hogy a megoldás az egymás mellett létező két (egy zsidó és egy palesztin) állam helyett az egységes állam irányába fog eltolódni, amely egyedül alkalmas az apartheid felszámolására, egyúttal pedig az 1947/48-as és 1967-es palesztin menekültnépesség hazatérésének biztosítására a régióbeli tartós béke feltételeként. Az egységes állam CIA által is átvett fogalma a 2007-es londoni deklarációban tűnt fel, amelyet számos értelmiségi írt alá, és az elgondolás teret hódít magában az Egyesült Államokban is, különösen az egyetemeken találva támogatókra.

Sajátos pikantériája a dolognak, hogy az amerikai hírszerzők a régi dél-afrikai apartheid-modellt lényegében azonosnak tartják a jelenleg Izraelben érvényesülő politikai és társadalmi helyzettel, amelyben a palesztinok a faji elkülönülés ugyanazon rendszerének vannak alávetve, mint egykor a fekete bennszülöttek voltak a fajüldöző búr államban, hiszen az etnikai és vallási sajátosságon alapuló jogfosztás a cionizmus egyik sajátossága, és mint ilyen, meghatározza a palesztin nép elleni népirtó terrorpolitikát immáron 60 év óta.

Márpedig ez bármilyen békemegoldás legfőbb gátja, amivel sok izraeli vezető is tisztában van, de közülük senki sem rendelkezik elegendő karizmatikus súllyal ahhoz, hogy nyílt kihívást intézzen az izraeli közvélemény azon részéhez, amelyet a felsőbbrendűség, mindenhatóság és büntetlenség érzését propagáló rabbinikus diskurzus hevít.

Vajon az izraeli vezetők már a kiszivárogtatást megelőzően tudomást szereztek a CIA következtetéseiről? Kétség sem fér hozzá. Ehud Olmert leköszönő miniszterelnök ugyanis már januárban azt mondta, hogy "azon a napon, amikor a két állam megoldása összeomlik, és mi ugyanazzal a harcmodorral kényszerülünk szembeszállni, mint Dél-Afrikában a szavazati jog egyenlősége tekintetében, akkor Izrael Állam számára eljön a vég".

Ez a kijelentés önmagában összefoglalja és megerősíti a CIA megállapításait Izrael jövőjéről, amely - jelenlegi formájában legalábbis - előreláthatóan nem fogja túlélni a következő két évtizedet."

Eddig az idézet, s most jól gondoljuk át, hogy mi fog ebből következni a jelenleg már "felvásárolt" Magyarország számára? Gondolkozzunk el azon, hogy ha az "izraeli zsidó nők termékenységi rátája 2,8 gyermek fejenként, miközben a palesztin nőké 3,7 gyermek" akkor mi magyarok hol tartunk ezen a területen? - ( 1,5!) - Miért vadítják ellenünk a cigányságot és miért alakítottak ki egy nagy számú lumpen réteget a társadalomban? Miért is neveznek bennünket - igaztalanul - rasszistának és antiszemitának? Mi lehet a céljuk ezzel? Ezen kérdésekre a választ mindenkinek magának kell kialakítania, hiszen írásom célja a józan magyar gondolkodásra való késztetés!

S végül nézzük a politikai terrorizmus államának hazai "szabadelvűit" - akik mindig kiálltak az emberi jogok mellett és csak akkor nem ordítoztak terrorizmusról és fasizmusról, ha éppen Izrael állam követ el súlyos emberiség elleni cselekményeket, "amelynek során katonái 432 arab gyermeket öltek meg, nem egyszer hidegvérrel, közvetlen közelről"!

Mert tisztázni kellene már végre a szabadságharcos és a politikai terrorista közötti különbséget is. Nem csak Palesztínában, hanem itt a mi hazánkban, Magyarországon is.

A korrupt, magyarellenes politikai söpredék pedig csak addig terrorizálhatja a társadalmat, amíg nem tisztázzuk a magyar szavak értelmét, (pl. politikai terrorizmus, demokrácia, képviselet, alkotmányosság, stb), nem fogunk össze és elhisszük a pártok diktatúrájának eddig felmutatott megoldásait.

A söpredék pedig csak addig terrorizálhatja a társadalmat, amíg nem térünk vissza a hagyományainkhoz, az értékteremtő és példamutató, saját kreativitásunkból megszülető munkához és a tisztes családi élethez, s a nemzettudat erősítésével a Jézusi szeretetvalláshoz.

A korrupt, magyarellenes politikai söpredék tehát nem terrorizálhatja tovább azt a társadalmat, amelyben a Kossuth téri felhívásom az erkölcsi forradalomra és a lelki megújhodásra valósággá lesz, mert a mi erkölcs nélküliségünk, a mi kis hazugságaink és gyávaságaink adnak erőt nekik a folyamatos hazugságaikhoz, s az igazság órájától való páni félelmükben. Ne tápláljuk őket tovább, mert már nincs sok idejük hátra.

Erre a legfőbb bizonyíték az a túlkapás, amelyet egyetlen európai állam rendősége nem engedett meg eddig magának. Egy spontán tüntetésen letepertek és megbilincseltek egy embert, aki az Európai Parlamentben képviselettel bíró magyar párt elnöke. Példátlan. Ahogy az is, hogy a párt képviselőnője felszólította az Európai Parlament vezetőit, hogy ne csak Iránban, Hondurasban, Kínában - azaz Európán kívül - vizsgálják az emberi jogok helyzetét, hanem közelebb - itt Európában - s éppen egy EU tagállamban.

Magyarországon ugyanis 2006. október 23.-án olyan dolgok történtek, amelyeket Martenz úrnak is látnia kellett volna. Magyarországon ugyanis nemcsak elfelejtették visszaállítani a jogállamiságot 1989-ben, de még a jogtalanul bevezetett idegen jogrendet sem tartja tiszteletben a hatalombitorlók kormánya.

Remélem ma már mindenki számára érthető a jövő lehetősége, amely nem a zsidó vagy a goj közötti választásnak a lehetősége, hanem Draskovics vagy Morvai, erkölcstelenség vagy az erkölcs között dől majd el.

Köszönöm Krisztina a kiállásodat és köszönöm Drazsé, hogy leleplezted magad és a korrupt, magyarellenes politikai söpredék egészét, örökre!

A magyar nemzet tagjai - ha különböző módon is - de hálásak lesznek nektek!

Dr. Bene Gábor
Forrás: Déli Lap


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=A_nem_szemita_ politikai_terrorizmus_60889
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebukik a trükkös Mazsök
  2009-09-29 21:43:04, kedd
 
  Lebukik a trükkös Mazsök
2009-09-29 06:18:17

A címben említett szervezet - a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány - körüli anomáliákat elég nehéz megérteniük mindazoknak, akik csak kívülről ismerik a hazai zsidó szervezeteket. Most, szinte a lehetetlenre vállalkozván, megpróbálok egyet kiragadni az összes közül, és ezen keresztül bemutatni az olvasónak: van hely, ahol megállt az idő. Ehhez azonban ki kell mondanom a megrázó valóságot: a hazai zsidóság vezetői semmit, ami a nemzeti oldalhoz köthető, finoman fogalmazva ,,nem tartanak magukénak". A magyar zsidóság, sok évtizedes félrevezetettségében, teljes mértékben elhitte, hogy számára csak egy oldal létezik, amely őt felszabadította, és azóta is valamiféle biztonságot ad számára - a baloldal.

Voltak, akik nem értettek ezzel egyet, voltak, akik bírálták a zsidó vezetést, és voltak, akik suttogva igazat adtak a bírálóknak, de azon kívül, hogy vállon veregették azt, aki felemelte a szavát, semmi nem történt. A suttogók soha nem merték hangosan kimondani, amit gondoltak, tenni pedig még gondolatban sem mertek soha. Gyávaságukat pedig még maguknak is megmagyarázták: nem szabad ,,kivinni" a problémát, nehogy a gojok tudomására jusson, elég, ha mi tudunk róla, elég, ha ez a mi szégyenünk. Így aztán a zsidó világi és vallási vezetők, rabbik (tisztelet a kivételnek!) alantas, pénzszerzésre összpontosuló manőverei, vallási törvényeink esetleges semmibevétele soha nem jutott a nyilvánosság tudtára.

A felszínt megkaparva...
Most pedig jöjjenek a tények!
A napokban felszínre került tízmil­liós végkielégítések, sokmilliós prémiumok - csak a jéghegy csúcsa. Mondhatnám, szinte semmi ahhoz képest, ami alapítása óta folyik a Mazsökben, amelyet a kormány hozott létre. A közalapítvány valós célja, hogy ,,azok a személyek, akik zsidó származásuk miatt faji, vallási vagy más fasiszta szellemű zaklató rendszabá­lyok elszenvedői voltak, és utódaik, ha Magyarországon élnek (életvitelszerűen Magyarországon tartózkodnak), továbbá e személyek közösségei, ha Magyarországon bejegyzett székhelyük van, és Magyarországon működnek, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, erősíthessék zsidó identitásukat, és a személyek szociális helyzetüket javíthassák". Az alapító által a közalapítványnak juttatott induló vagyon a következő eszközökből áll: négymilliárd forint címletértékű, kizárólag életjáradékra váltható kárpótlási jegy; az alapító okirat mellékletében felsorolt ingatlanok 1271,8 millió forint értékben, valamint tíz nagy értékű festmény. A kuratórium első tiszteletbeli elnöke Ronald S. Lauder volt - ugye, tisztelt olvasó, e név nem ismeretlen ön előtt a sukorói rejtélyes projekt kapcsán sem? -, ma azonban már nem tiszteletbeli elnök. Alapítása óta a kuratórium tagja a Nácizmus Üldözötteinek Bizottsága elnöke, egy volt ávós százados, és tag volt egykor a Marosán György személyes köréhez tartozó, a Munkaszolgálato­sok Szövetségének korábbi, azóta már elhunyt elnöke is. Az alapító magyar állam a kuratóriumban két taggal képviselteti magát, a szabad helyekre a beavatottak csak a számukra úgymond politikailag megbízhatóa­kat, a kebelbelieket engedték maguk közé, és ez azóta is így van. Megemlítendő, hogy az első időszakban Suchman Tamás volt a felügyelőbizottság elnöke - akkor még mint privatizációs miniszter -, bizottsági tag volt Moshe Zanbar, a Leumi Bank volt elnöke és az azóta már elhunyt Ungár Lajos egykori munkásőr, Ungár Klára papája.

Az alapító okiratból kitűnik, hogy a Mazsök többek között megkapta a Club Tomaj üdülőt (Badacsonytomaj), amely egykor munkásőrüdülőként üzemelt. A tíz nagy értékű festmény sorsáról nem tudunk, habár 1999-ben a Zsidó Múzeum akkori igazgatója azt nyilatkozta, a képeket kiállítják majd.
De ugorjunk a mába! Az alapítvány többször cserélt főtitkárt, s minden esetben torzsalkodások közepette. A 2008-ban távozott főtitkár a végkielégítésen felül, amely csaknem tízmillió forintot tett ki, többhavi fizetésének megfelelő prémiumot kapott, arra való hivatkozással, hogy a Mazsök bevétele a tervezettnél nagyobb volt. A prémium kifizetése előtt a titkár fizetését hét százalékkal feltornászták.
2007. december 20-án egy különös, sok millió dollárról szóló támogatási szerződést kötött az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Ennek előzménye volt, hogy a kormány nem sokkal előtte, december 12-én döntött arról, hogy biztosítja a még élő és rászoruló holokauszttúlélők további anyagi támogatását, másrészt segíti a zsidó közösségek által nyitottnak tekintett igények végleges lezárását célzó kompromisszumos megoldás elfogadását.

Eltitkolt támogatás
A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány erről hosszú ideig mélyen hallgatott, a közvélemény mit sem tudott a dologról; ám mivel a támogatási szerződés valahogy mégis napvilágra került, a szervezet már nem titkolhatta, kénytelen volt a döntés után bő egy esztendővel (!), vagyis ez év február 24-én értesíteni az érintetteket, hogy 2008-ra visszamenőleg, valamint 2009-re és 2010-re személyenként harminc-harmincezer forintot fizet nekik. Ma Magyarországon mintegy kilencezer ember az érintett, tehát a pénzre ennyien jogosultak. Most szó szerint idézek a nekik küldött levélből: ,,Az összeg nagysága természetesen nem mérvadó az elszenvedett sérelmekhez képest, azonban maga a gesztus, amellyel a Magyar Köztársaság Kormánya igyekezett a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is további jóindulatát kimutatni, mindenképp méltánylandó. Kérjük kedves hittestvérünket, hogy ezt az erkölcsi gesztust, amelyet a szerény anyagi juttatás is nyomatékosít, fogadja csekély hozzájárulásként mindennapi kiadásaihoz, amely ha megkésve is, de őszinte szándék az állami döntéshozók részéről." Megjegyzem, ekkor még Gyurcsány Ferenc volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, tudják, az a Gyurcsány, aki ,,ha kell, zsidó"... De aki nem szégyelli magát - pedig kellene -, hogy egy olyan villában lakik, amelyet egy zsidótól vettek el a kommunisták felesége családja részére.

Hova tűnt 1777 millió?
Visszatérve a támogatási szerződésre: a 2007-es megállapodásban egészen pontosan 21 millió USA-dollárnak megfelelő összeget ajánlott fel a kultuszminisztérium. (Érdekes lenne tudni, honnét csoportosították át, azaz kiktől vették el ezt az összeget, de ez más kérdés...) Még abban az évben kifizettek a közalapítványnak 12,6 millió dollárnak megfelelő összeget, 2011-re és 2012-re pedig 4,2-4,2 millió dollárnyit irányoztak elő. A támogatás átutalása a Magyar Államkincstár finanszírozási szabálya értelmében forintban történik, a hivatalos devizaárfolyam szerint. De fogós kérdés: vajon miért állapodtak meg dollárban?

Hogy gyorsan lehűtsem a kedélyeket: ha figyelembe vesszük az érintettek mintegy kilencezer fős számát, az ez idáig - azaz a 2008-as és 2009-es évre - fejenként kifizetett hatvanezer forint messze elmarad a 2007 decemberében átutalt 12,6 millió USA-dollárnyi összegtől. Írásom készültekor az árfolyam: 185 Ft/dollár, tehát cca. 540 millió Ft-ot kaptak a rászorultak. De hát a 12 millió 600 ezer dollár ugyanevvel az árfolyammal számítva több mint kétmilliárd - egész pontosan 2331 milliárd - forint! Akkor hol van a maradék? Roppant nagy pénzről van szó: 1 milliárd 777 millió forintról! Az miért nem jutott el az érintettekhez? Hova lett? Kinek kamatozik? És ki számol el vele az adófizetőknek - akik a számlát fizetik?

Ezért is tűnik különösen cinikusnak az a levél, amelyet a szerencsétlen kisemberek kaptak a Magyar Zsidó Örökség Közalapítványtól. Csak emlékeztetni szeretném az olvasót: amikor a támogatási szerződés napvilágra került, Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök kínjában azt nyilatkozta, biciklitúrák szervezését is tervezik (persze, az aggastyánok szenvedélyesen szeretnek biciklizni!) az átutalt összegből. Istenem, mennyi kerékpártúrát lehet szervezni majd kétmilliárd forintból!
No hát, akkor most egysze­rűen csak azt ajánlanám a közalapítvány kurátorainak, hogy vezetőikkel együtt vásároljanak egy-egy biciklit, és tegyenek egy jó nagy túrát. De minél messzebbre! Előtte azonban pontosan számoljanak el az eddig átutalt pénzekkel.

Vámos György
magyarhirlap.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 315 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.