Belépés
navaratna.blog.xfree.hu
Tárd ki a szived és a világ is kitárul előtted.-) Bodré Anikó
1967.08.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Aszcendens Laci
  2010-04-07 21:04:22, szerda
 
 
Mérleg aszcendens
Hogyan hat rád az aszcendensed?

Megnyerő, kedves és Ragaszkodik a hagyományokhoz, elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is. Az emberek szívesen vannak a társaságában, mert úgy látják, hogy nemcsak tehetséges, de nagy fokú szociális érzékkel is rendelkezik, diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni. Ragyogó képessége van arra, hogy másokat meghallgasson, ez hallatlanul értékes tulajdonsága. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Durva környezetben szenved, onnan előbb-utóbb elmenekül. Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól.

Ma már szinte mindenki tudja, hogy melyik állatövi jegyben járt a Nap, amikor született. Ez a napjegye, amiből annyi derül ki, hogy milyen adottságokkal látta meg a napvilágot. Ám ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó előrejelzés, illetve a személyiség árnyaltabb vonásai is kiderüljenek, szükség van az aszcendensre, amit a születési óra-perc és a születés helyének ismeretében lehet kiszámítani. Az a jegy, amelybe az aszcendens kerül - az úgynevezett felkelő jegy. S hogy miért ,,felkelő jegy?" Mert azt a pont jelöli, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Az aszcendens nemcsak befolyásolja a Napjegy adta tulajdonságokat, de megmutatja azt is, hogyan sikerül valóra váltani mindazt, amit a Napjegy ,,belénk kódolt".
Nap a Szűzben
Hogyan hat rád a Nap

Nagyon rendszeresen él, néha túlságosan is szabályokhoz köti magát. Jó értelmi képességekkel rendelkezik, megfontolt és kiegyensúlyozott, szerény és szégyenlős. Gyakorlatias, alapos, mindent összehasonlít és kielemez. Igényes önmagával szemben, ettől szorgalmas és kitartó. A környezetéhez hűséges, megbízható. Nagyon jól megállja a helyét, ha aprólékos munkáról van szó. Kereskedői képességei is kiválóak. Általában minden téren maximalista. Életében fontos helyet kap a munka, a szolgálat, mások jólétének elősegítése. A környezete elég nehezen érti meg a viselkedését, gondolkodásmódját, mert a Merkúr befolyása bonyolulttá teszi egyéniségét. Nehéz élete van, ami elsősorban abból fakad, hogy rendkívül kritikus. Nemcsak a világot, de önmagát is szigorú kritika alá veszi. Alighanem gyermekkorában az volt a szülei elvárása, hogy mindig mindenben a maximumot nyújtsa. Később ez a magas mérce annyira természetessé vált, hogy tökéletességre törekszik a munkában, illetve a házasságban is. Elengedhetetlen szükséglete a szilárd családi bázis. Bár szeret egyedül élni, mégis természetesnek veszi, hogy családot alapítson. Nehezen lobban szerelemre, inkább észérvek alapján választ társat magának. A társáról előre megfogalmazott elképzelései vannak, ezért aztán nagyon nehezen találja meg azt, aki ennek az elvárásanak tökéletesen megfelel. A házasságot inkább jól működő üzleti társulásnak fogja fel, nem pedig legalizált szerelmi kapcsolatnak. Az otthonában minden ragyog, mert ""rend a lelke mindennek"", de ez a nagy tisztaságszeretete olykor már a család idegeire megy. A pénzt jól kezeli, minden fillért meg tud fogni, szinte biztos, hogy a családi kasszába csak ön nyúlhat bele. Legyen azért néha kicsit nagyvonalúbb, nehogy a zsugoriság csapdájába essen.Negatív sugárzások esetén szőrszál-hasogatóan kritikus és szemrehányó, aki mindenbe beleköt. Az örökös méricskélés miatt bizonytalan és döntésképtelen lehet, pénzsóvársága pedig fukarrá és kicsinyessé teheti. Szinte betegesen ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, pedantériája már környezetét is idegesíti. Hajlamos az aggodalmaskodásra, és ehhez különösebb okra sincs szüksége.

A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, valójában ez az égi ujjlenyomatunk. A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat ,,ébren lévő" oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.
Hold a Kosban
Hogyan hat rád a Hold

A változékony Hold természete e tüzes jegyben öntudatossá, törekvővé, becsvágyóvá válik, de hajlamossá tesz az elhamarkodott cselekvésre. Sosem tanul a saját kárán, sőt, arra se igen hajlandó, hogy korábbi tévedéseit elemezze. A Hold hatására jó vezetői képességekkel rendelkezik, az ösztönös tenni akarás jellemzi, sikerorientált. A múlt nem érdekli, csak a jövő. Az eszköz sem annyira, mint a cél. Becsületes utat választ, nem csapja be az embereket, hazudni nem is igazán tud, mert a homlokára van írva, hogy mikor nem mond igazat. Minden érzelmi konfliktusra élesen reagál. Rossz sugárzások esetén ingadozóvá, kapkodóvá válik, hajlamos az elhamarkodottságra, meggondolatlanságra, könnyen szétforgácsolja az erejét, nehezen fogadja el mások gondolatait, ötleteit, hárít minden olyan szerepet, ami alárendeltséget kíván.

A nőies, vizes jellegű, passzív Hold az érzelmekre hat, felelős a pillanatnyi hangulatért, a múlthoz kapcsolódást, a fantáziát motiválja. A Hold a nőiességet, a jin energiát testesíti meg, és a tudattalanra, illetve a tudattalannak az érzelmekkel, ösztönökkel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatára van hatással. A Hold helyzete szerint reagálunk érzelmileg mindenre. Rámutat ösztönös szokásainkra. Befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot. Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal.
Merkúr a Mérlegben
Hogyan hat rád a Merkúr

Kiegyensúlyozott, fejlett szépérzékkel és művészi hajlamokkal ajándékozta meg a Merkúr. Behízelgő modorával már félig el is tudja érni a célját. Ezen felül azonban a vénuszi Mérleg elbizonytalaníthatja, nehezen tud dönteni. Kerül minden olyan témát, ami vitába torkollhat, és nagyon nehezen viseli a negatív híreket. Az egyensúlyra való törekvés érdekében hajlamos feladni önálló gondolkodását. Nagyon fontosnak tartja a külsőségeket, kapcsolataiban is ezek dominálnak. Rossz sugárzások mellett kiszámíthatatlan, szétszórt, kicsapongó, hűtlenségre hajlamos.

Merkúr a görög mitológiában Hermész, aki Zeusz és Gaia gyermeke, az istenek hírnöke. Ennek megfelelően a Merkúr az asztrológiában összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket. Mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot és közlékenységet fejez ki. Elsősorban a mentális folyamatokra, a gondolkodásra, a kézügyességre és a kifejezőkészségre van hatással. A kommunikáció, a tanulás, az utazás, az írás, beszédkészség és a tempó gyorsasága tartozik uralma alá. Helyzetéből kiderül szellemi képességünk, gondolkodásunk gyorsasága, a másokhoz való kapcsolatunk milyensége.
Vénusz a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Vénusz

E jegyben Vénusz gazdag érzésvilággal és rengeteg jóindulattal ajándékozza meg. Munkájában, vállalkozásaiban általában siker és szerencse kíséri. Szeretni és szeretve lenni akar, fontosnak tartja, hogy a környezete hogyan reagál a megjelenésére, a viselkedésére. Bár megpróbál kialakítani egy önálló stílust, azért igyekszik megfelelni a mások elvárásainak. Szenvedélyesen szereti azt, aki mellett elkötelezi magát, és büszke akar lenni a partnerére. Hűséges és odaadó, ha a szerelme viszonzásra talál. Rossz sugárzások esetén túlzottan érzéki, pazarló, szeszélyes és kiszámíthatatlan lesz. Hajszolja az élvezeteket, imádja a hízelgést.

A Vénuszt a ,,kis szerencse" bolygójának tekintik, és bárhol áll a képletben, mindig valami kellemeset tartogat. Még a rossz hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak. A Vénusz a kapcsolatokra hat leginkább, a romantika, a szerelem, a szépség, a béke, a kényelem, a harmónia és a női természet jelölője. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, a művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja. Vagyis e nőies jellegű bolygó hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak. A harmonikus Vénusz-természet vonzó, vidám, barátságos, művészi hajlamú, odaadó, gyengéd, szórakoztató, és egészségesen érzéki. Diszharmóniában hiúság, felületesség, féltékenység, elhanyagoltság és léhaság jellemző.
Mars a Nyilasban
Hogyan hat rád a Mars

A Mars jól érzi magát ebben a tüzes jegyben, s ennek köszönhető, hogy ön tele van tettvággyal, önérzetes és tevékeny, nagy adag igazságérzettel és jó ítélőképességgel megáldva. Kiváló megfigyelő, kedveli a sportokat és a játékokat. Álmodozó, szívesen építget légvárakat. De a Mars hatása az is, hogy általában türelmetlen, nehezen tud várni, így sokszor nem gondolja át a terveit, és a gyors siker érdekében félmegoldásokba is belemegy. Diszharmonikus állásnál elhamarkodott és bizalmatlan. Nem tudja elviselni a vereséget, hajlamos a csalásra.

Ez a férfias jellegű bolygó képviseli a horoszkópban az erőt, az akaratot, az energiát, a cselekvést, a becsvágyat, a bátorságot, az elszántságot, a küzdőképességet, és az aktív erotikát. A Mars érzékelteti a fizikai energiáinkat, a kudarc utáni talpra álláshoz szükséges erőt, a szexuális vágyat. Párkapcsolatban az válik dominánssá, akinek erősebb helyzetű a Marsa. A szexuális kielégülés és összhang gyakran kimutatható a közös horoszkópban lévő két Mars által. A harmonikus Mars-természet határozott, tevékeny, bizakodó, önbizalommal teli és lelkesedő. Diszharmonikus állásnál jellemző az erőszak, a túlzott szenvedély, a vakmerőség, az összeférhetetlenség, az agresszivitás, a bosszúálló és veszekedő hajlam.
Jupiter a Mérlegben
Hogyan hat rád a Jupiter

Másokkal toleráns és elfogadó. Célja a béke és az igazságosság - a hétköznapi életben is. Képes kompromisszumokat kötni anélkül, hogy vesztesnek érezné magát, vagy azt éreztetné. Társaságkedvelő, rokonszenves, udvarias, barátságos, kiegyensúlyozott - ezek a legszembetűnőbb Jupiter-Mérleg tulajdonságok keverednek egyéniségében. Nagyon becsüli a szépséget, áldozatot is tud hozni művészetért. Főként a zene és az irodalom iránt érdeklődik. Gyümölcsöző kapcsolatokat épít ki, és gazdag érzelmi élet jellemzi. Sokat ad a külsőségekre. Valójában mindig mások visszajelzéseiből merít önbizalmat, igyekszik alkalmazkodni az elvárásokhoz. A karriert és a szakmai elismerést nem tartja olyan fontosnak, mint a barátok szeretetét, a fényűző társasági életet.

A nagy szerencse bolygójának is nevezik. Életünk szebbé és boldogabbá tételében segít - a sors pozitív tendenciáin keresztül, ez pedig a hit által működik. Legtöbben arra várunk, hogy a szerencse segítsen rajtunk, ám meg kell értenünk, hogy ezt magunknak kell megalapozni. A ,,szerencsés" emberek tudnak hinni körülményeik kedvező alakulásában. Mindenki az által teljesedhet ki, ha magába olvasztja a Jupitert, vagyis az általa képviselt hitet, kozmikus törvényeket. De vigyázat, mert ez a bolygó nemcsak a jót teljesítheti ki, felerősíti az önhittséget, túlzásokra, vakbuzgóságra készteti azokat, akik nem tudnak uralkodni vágyaikon, érzéseiken, akik előítéleteik alapján döntenek.
Szaturnusz a Bikában
Hogyan hat rád a Szaturnusz

Óvatos, nyugodt természetű, lassú elhatározás és megfontolt cselekvés jellemzi. Körültekintő és alapos, mindennek, amit tesz, jelentősége van. Elsődleges önnek az anyagi biztonság, szívósan dolgozik is azért, hogy a biztonságos alapot megteremtse. Jól tud bánni a pénzzel. Megbízható, kitartó, szorgalmas. Negatív hatásokra önzővé rendkívül makaccsá válhat. Semmiről nem képes lemondani.

A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelez, akadályokat, amiket le kell győzni. Olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteg tanulsággal lehetünk gazdagabbak. Jelképe, a kereszt és a félkör, ami azt szimbolizálja, hogy az anyag keresztje a lélekre nehezedik. Nem kis feladatot ró ránk. Ő a nagy sorsfordító, a nagy akadályozó, az előrehaladás gátlója. Ő szabja meg életünk keretét és határait. Szándéka az, hogy próbára tegyen, és az anyagi céloktól a magasabb célok felé vezessen. Nem törődik vele, hogy akarjuk-e, csak teszi a dolgát...
Uránusz az Mérlegben
Hogyan hat rád az Uránusz

Kiváló esztétikai érzékkel, gazdag képzelőerővel rendelkezik, eredetiségben megnyilvánuló művészi hajlamait érdemes volna fejleszteni. Barátkozó természet, a modora finom. Kapcsolataira azonban nincs túl jó hatással az önállósága. Mindig másra vágyik, mint aki a közelében van. Szereti a különc embereket. Elsősorban külsőségekben jeleníti meg a mássághoz, a különlegességekhez való vonzódását. Negatív hatások esetén különccé, szeszélyessé, állhatatlanná válik.

A lassú mozogású Uránusz a szellemi fejlődés képviselője, a szabadság és a függetlenség planétája. Hangsúlyozza a másságot, a különlegességet, a határtalant. Nem véletlen tehát, hogy az Uránusz a zsenik és egyúttal az őrültek bolygója. Váratlan fejleményeket, hirtelen változásokat idéz elő. Mivel magában hordozza a feszültség lehetőségét, meg kell próbálni ezt a feszültséget pozitív energiává transzformálni. Tanítása az, hogy el kell szakadnunk az anyag vonzásától, mert csak szellemi szinten élhetjük meg a végtelen szabadságot és függetlenséget.
Neptunusz a Skorpióban
Hogyan hat rád a Neptunusz

Hallgatag, titokzatos, nehezen barátkozó, visszahúzódó jellem. Különlegesen mély érzésvilággal bír, amit nehezen tud megélni. Befelé forduló, gyakran magányos. Rendkívül erős az intuíciója, és fokozott érzékenysége van a mágia és az ezotéria iránt. Rossz aspektusok hatására kiszámíthatatlanná válik, az alkoholtól vár feloldást.

A Neptunuszt a 20. században fedezték fel. 146 év alatt kerüli meg a Napot, vagyis egy-egy jegyben kb. 14 esztendőt tölt. Elsősorban a tömetekre hat, de a lelki eseményeket is befolyásolja. Valójában nyolc neptunuszi helyzet elemzése volna életszerű, mert a többi átvonulás vagy túl régen volt, vagy meglehetősen sokára következik be. A Neptunusz egyébként az egyetemes szeretet jelölője. Feloldja a fizikai és a lelki sík közötti határokat. Az anyagtól való elszakadás azonban nemcsak a fantázia segítségével, illúzióba menekülés, vízionálás által lehetséges, hanem elérhető az alkohol, kábítószer segítségével is. A Neptunusz jelzi a spirituális és lelki fejlődést, a hit és a szeretet erejét, gyakorlását. A bolygó erősíti az intuíciót, a spirituális és művészi képességeket, fejleszti az együttérzést és az emberszeretetet. Diszharmonikus aspektusai zavaros gondolkodást, gyenge idegrendszert, hiszékenységet, szenvedélybetegségeket jelez.
Plútó a Szűzben
Hogyan hat rád a Plútó

A gondolatai az élet racionalizálását szolgálják, figyelme a praktikum felé irányul. Kerül minden kockázatot, mindent előre eltervez, az átalakulást próbálja kiszámíthatóvá tenni. Ösztönösen mindenben a hibát keresi, és azonnal szóvá is teszi. A részletek figyelembe vételével jól látja a problémákat.

A Plútó nem annyira az egyes emberek, mint inkább nemzedékek életére hat. Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A görög mitológiában Hádész az alvilág ura, így a Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban. Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út. A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül. Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború, Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei - akik akkor születtek - csonka családban nőttek fel. Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség. A következő Plútó-jegyváltás az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést ,,szülte". A nyolcvanas években a Mérlegben járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre. Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, a nagy influenza-járványokat hozta. A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki 2008. januárban lépett be a Bak jelébe, majd retrográdra fordulva visszatért még a Nyilasba. 2008. novembere óta ismét a Bakban tartózkodik, és ott is marad 2024 januárjáig. Tizenhat éven keresztül lesz elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Aszcendensem
  2010-04-07 21:00:27, szerda
 
 
Rák aszcendens
Hogyan hat rád az aszcendensed?

Hangulatváltozásait nehéz követni, mert nincs összefüggésben a külvilág eseményeivel. Bár gondolkodását, tetteit az érzései irányítják, mégis gyakorlatias és megbízható. Már gyermekkorában is felelősségteljesen viselkedett. Mindig a maga útját akarta járni, már gyermekként is, mert sosem keveredett botrányos, zűrös ügyekbe. Megérzései rendkívül erősek és nagyon bele tudja élni magát mások helyzetébe. Viszont csak akkor érzi jól magát, ha önt is irányítja valaki, ha van kire támaszkodnia, s főleg van, aki átvállalja a felelősséget, a döntéseket.

Ma már szinte mindenki tudja, hogy melyik állatövi jegyben járt a Nap, amikor született. Ez a napjegye, amiből annyi derül ki, hogy milyen adottságokkal látta meg a napvilágot. Ám ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó előrejelzés, illetve a személyiség árnyaltabb vonásai is kiderüljenek, szükség van az aszcendensre, amit a születési óra-perc és a születés helyének ismeretében lehet kiszámítani. Az a jegy, amelybe az aszcendens kerül - az úgynevezett felkelő jegy. S hogy miért ,,felkelő jegy?" Mert azt a pont jelöli, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Az aszcendens nemcsak befolyásolja a Napjegy adta tulajdonságokat, de megmutatja azt is, hogyan sikerül valóra váltani mindazt, amit a Napjegy ,,belénk kódolt".
Nap a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Nap

Mivel a Nap az Oroszlán jegy uralkodója, hát természetes, hogy egész lényében van valami fenséges, már gyermekkorában is. Nagyvonalú és jó szívű, imádja az életet és az embereket. Vezető személyiség, ami abból fakad, hogy tudat alatt is érzi: Oroszlánként ura a világnak. Nem szereti a hétköznapi, alantas dolgokat, s bár sosem tartozott a szorgalmas tanulók közé, élete során mégis elég magas pozíciót sikerül megszereznie. Szeret nagylábon élni., Szereti a fényűző életmódot, mindenben a maximumra törekszik akár lakberendezésről, akár karrierről, akár a gyermekei neveléséről van szó. Vonzza más emberek érdeklődését. Alighanem már gyermekkorában tudta, hogyan tartsa magát távol a tömegektől. Gyakran megesik, hogy többnek érzi magát, mint ami valójában. Ezt elsősorban azok hitetik el önnel, akik gátlástalanul hízelegnek, s így akarnak a kegyeibe férkőzni. Hiányzik természetéből az alázat, s bizony gyakran illúziókban ringatja magát. Alkatánál fogva jó természetű, s ha sikerül elkerülnie, hogy arrogáns legyen, akkor különösen szeretetre méltó tud lenni. Az otthona elegáns, ahol szívesen látja vendégül magas beosztású barátait. A családja mindig hasznát veszi jó szervező készségének, nagyvonalúságának, szerető gondoskodásának. Kedveli a sportot, a játékokat, magáért a játszásért, az erőpróbáért. Úgy véli: a győzelem fontos ugyan, de a megmérettetés a győzelemnél is fontosabb. Az Oroszlán a szerelem jegye, így érthető, hogy a szerelem fontos szerepet tölt be az életében. Szeret hódítani, és boldog, ha meg akarják hódítani. Általában ideális szerető. Tüzes, szenvedélyes, ellenállhatatlan. Saját jegyében a Nap jó hatása fokozottan érvényesül. Alaptulajdonságai: a agyvonalúság, az őszinteség, a becsület, jóindulat, kreatívitás. Meg akar felelni a külvilágnak, de elsősorban feltétlen tekintélyt vív ki magának. Büszke és méltóságteljes, nehezen viseli a kritikát. Célja az önmegvalósítás, a saját akarat hangsúlyozása. Tele van optimizmussal és bizalommal. Partnerével szemben gyengéd, de erős akarata és vezető hajlama miatt észre sem veszi, mikor válik zsarnokká. Feszült aspektusok esetén gőgös, hiú és erőszakos lehet, és túlzottan törekszik az önérvényesítésre. Hajlamos a pózolásra, és mindennél fontosabbnak tartja, hogy a világ előtt csilloghasson. Feladata, hogy a mások feletti hatalmaskodás helyett képes legyen önmagán uralkodni.

A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, valójában ez az égi ujjlenyomatunk. A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat ,,ébren lévő" oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.
Hold a Bakban
Hogyan hat rád a Hold

A Szaturnusz-uralta földies bak jegyben a Hold nem érzi jól magát, és ez érződik a lelki megnyilvánulásaiban. Még jó sugárzások esetén is önbizalomhiánnyal küzd. Nehezen kezdi el a dolgait, és folyamatos megerősítésre volna szüksége ahhoz, hogy elhiggye: jó úton jár. Bár a lelke mélyén érzi, hogy mennyi mindenben jobb, mint a többiek, a saját magának állított mérce olyan magas, hogy sosem tudja elérni. Másokkal szemben is magasak az elvárásai. Az élete állandó küzdelem, mindig feljebb és feljebb szeretne kerülni. A világtól szeretetet vár, ám saját maga nehezen tudja kimutatni az érzéseit. Alaptermészete a pesszimizmus. Örökké attól fél, hogy becsapják, kihasználják. Pozitívumként értékelhető viszont a szívóssága és a kitartása.Rossz sugárzások esetén még bizalmatlanabb, határozatlanabb. A nagyon negatív bolygóhatások eredménye lehet, hogy egyáltalán nem lesz gyermeke, vagy nagyon későn válik szülővé. Retteg az anyagi veszteségtől, a nélkülözéstől. A környezete a spórolási mániáját már zsugoriságként, kapzsiságként értékeli.

A nőies, vizes jellegű, passzív Hold az érzelmekre hat, felelős a pillanatnyi hangulatért, a múlthoz kapcsolódást, a fantáziát motiválja. A Hold a nőiességet, a jin energiát testesíti meg, és a tudattalanra, illetve a tudattalannak az érzelmekkel, ösztönökkel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatára van hatással. A Hold helyzete szerint reagálunk érzelmileg mindenre. Rámutat ösztönös szokásainkra. Befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot. Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal.
Merkúr a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Merkúr

Legjellemzőbb tulajdonsága az önbizalom, a jó szervezőképesség és a kitartás. Igényt tart a környezete elismerésére. Jó vezetői adottságokkal bír, kapcsolataiban a fensőbbség igénye érvényesül. Hajlamos rá, hogy mereven ragaszkodjon az elképzeléseihez. Nem szívesen újít, nem szereti a gyors változásokat. Viszont szereti a teátrális megoldásokat. Igazi hatásvadász. Diszharmonikus aspektusok esetén indulatos, hatalmaskodó, kicsinyes és kicsapongásokra hajlamos. A nagyvonalú gondolkodás nemtörődömséggé és közönyösséggé torzul. Hiányos ismereteit nagyképűséggel palástolja.

Merkúr a görög mitológiában Hermész, aki Zeusz és Gaia gyermeke, az istenek hírnöke. Ennek megfelelően a Merkúr az asztrológiában összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket. Mindennel összefügg, ami mozgást, kapcsolatot és közlékenységet fejez ki. Elsősorban a mentális folyamatokra, a gondolkodásra, a kézügyességre és a kifejezőkészségre van hatással. A kommunikáció, a tanulás, az utazás, az írás, beszédkészség és a tempó gyorsasága tartozik uralma alá. Helyzetéből kiderül szellemi képességünk, gondolkodásunk gyorsasága, a másokhoz való kapcsolatunk milyensége.
Vénusz a Szűzben
Hogyan hat rád a Vénusz

Ez a pozíció arra utal, hogy rendkívül tanulékony, megértő, segítőkész, és kitűnő intellektuális képességekkel bír. E jegyben az érzelmek az értelem befolyása alatt állnak. Szemlélete kritikus, válogatós minden esztétikai élményt nyújtó területen. Erkölcsi tisztaság jellemzi, ugyanakkor erős önbizalomhiánnyal küzd, és gátlásos. Negatív aspektusoknál kicsinyes, szőrszálhasogató, és a nyelvét állandóan a partnerén köszörüli.

A Vénuszt a ,,kis szerencse" bolygójának tekintik, és bárhol áll a képletben, mindig valami kellemeset tartogat. Még a rossz hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak. A Vénusz a kapcsolatokra hat leginkább, a romantika, a szerelem, a szépség, a béke, a kényelem, a harmónia és a női természet jelölője. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, a művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja. Vagyis e nőies jellegű bolygó hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak. A harmonikus Vénusz-természet vonzó, vidám, barátságos, művészi hajlamú, odaadó, gyengéd, szórakoztató, és egészségesen érzéki. Diszharmóniában hiúság, felületesség, féltékenység, elhanyagoltság és léhaság jellemző.
Mars a Skorpióban
Hogyan hat rád a Mars

Saját vizes jegyében jól érzi magát a Mars. Hatására ösztönösen cselekszik, mindig megtalálja a megfelelő módszert, amivel elérheti a célját. Nagyon önálló, ritkán hallgat mások tanácsára, mindig a saját feje után megy. Tele van energiával és kezdeményezőkészséggel. A végletek embere, hajlamos a dolgokat végletekig eltúlozni. De a leglehetetlenebb célt is képes óriási akaraterővel elérni. A Skorpió erős érzelmeit a Mars szenvedélye tovább hevíti. Rossz sugárzások esetén makacs, indulatos, nyughatatlan, erőszakos és féltékeny.

Ez a férfias jellegű bolygó képviseli a horoszkópban az erőt, az akaratot, az energiát, a cselekvést, a becsvágyat, a bátorságot, az elszántságot, a küzdőképességet, és az aktív erotikát. A Mars érzékelteti a fizikai energiáinkat, a kudarc utáni talpra álláshoz szükséges erőt, a szexuális vágyat. Párkapcsolatban az válik dominánssá, akinek erősebb helyzetű a Marsa. A szexuális kielégülés és összhang gyakran kimutatható a közös horoszkópban lévő két Mars által. A harmonikus Mars-természet határozott, tevékeny, bizakodó, önbizalommal teli és lelkesedő. Diszharmonikus állásnál jellemző az erőszak, a túlzott szenvedély, a vakmerőség, az összeférhetetlenség, az agresszivitás, a bosszúálló és veszekedő hajlam.
Jupiter a Oroszlánban
Hogyan hat rád a Jupiter

Büszke, nagylelkű, határozott, társaságkedvelő. Fontos önnek a csillogás, általában az élet napos oldalát keresi. Tisztesség, tekintély, hit és bizalom jellemzi minden megmozdulását. Bölcs és optimista vezetője egy kisebb vagy nagyobb közösségnek. Látja a környezetében meglévő problémákat, de a gyakorlati megoldásában neheze tud részt venni. Kényelmes, sőt, olykor kicsit lusta. Szereti felhívni magára a figyelmet, az életre úgy tekint mint egy végtelen szappanoperára, amiben mindig a főszerepet kell játszania. Jó vezető és vállalkozó, amibe belefog, azt sikerre viszi. Szívesen vesz részt szellemileg igényes vállalkozásban, ami folyamatos kihívást jelent. Minden vágya, hogy a felsőbb körökbe bekerüljön. Olykor erején felül költekezik,hogy ""állja a versenyt"" azokkal, akiket szívesen utánozna.

A nagy szerencse bolygójának is nevezik. Életünk szebbé és boldogabbá tételében segít - a sors pozitív tendenciáin keresztül, ez pedig a hit által működik. Legtöbben arra várunk, hogy a szerencse segítsen rajtunk, ám meg kell értenünk, hogy ezt magunknak kell megalapozni. A ,,szerencsés" emberek tudnak hinni körülményeik kedvező alakulásában. Mindenki az által teljesedhet ki, ha magába olvasztja a Jupitert, vagyis az általa képviselt hitet, kozmikus törvényeket. De vigyázat, mert ez a bolygó nemcsak a jót teljesítheti ki, felerősíti az önhittséget, túlzásokra, vakbuzgóságra készteti azokat, akik nem tudnak uralkodni vágyaikon, érzéseiken, akik előítéleteik alapján döntenek.
Szaturnusz a Kosban
Hogyan hat rád a Szaturnusz

A bolygó hatása csökkent erővel érvényesül ebben a jegyben, nem tudja hozni lényegét, az óvatosságot és a türelmet. Ön meglehetősen határozott, törekvő, mindig kitart célja mellett, nem adja föl. Nehezen tűri az ellentmondást, akaratának és tevékenységének korlátozását. Vágyait és szándékait nyíltan felvállalja. Ha sportol, kitartása és vasakarata a dobogó felső fokára juttatja.

A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelez, akadályokat, amiket le kell győzni. Olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteg tanulsággal lehetünk gazdagabbak. Jelképe, a kereszt és a félkör, ami azt szimbolizálja, hogy az anyag keresztje a lélekre nehezedik. Nem kis feladatot ró ránk. Ő a nagy sorsfordító, a nagy akadályozó, az előrehaladás gátlója. Ő szabja meg életünk keretét és határait. Szándéka az, hogy próbára tegyen, és az anyagi céloktól a magasabb célok felé vezessen. Nem törődik vele, hogy akarjuk-e, csak teszi a dolgát...
Uránusz az Szűzben
Hogyan hat rád az Uránusz

E merkúri jegyben az Uránusz támogatja a gondolkodást, de szellemi szabadságra vágyik. Eredetiség, jó értelmi képességek, becsvágy, kutatói, tudományos és analitikus hajlam jellemzi. A kényszerű feladatokat nehezen teljesíti. Negatív aspektusok esetén kritizáló hajlama rendkívül kellemetlen, becsvágya pedig szinte már bántó. Örök elégedetlenség gyötri saját sorsa miatt.

A lassú mozogású Uránusz a szellemi fejlődés képviselője, a szabadság és a függetlenség planétája. Hangsúlyozza a másságot, a különlegességet, a határtalant. Nem véletlen tehát, hogy az Uránusz a zsenik és egyúttal az őrültek bolygója. Váratlan fejleményeket, hirtelen változásokat idéz elő. Mivel magában hordozza a feszültség lehetőségét, meg kell próbálni ezt a feszültséget pozitív energiává transzformálni. Tanítása az, hogy el kell szakadnunk az anyag vonzásától, mert csak szellemi szinten élhetjük meg a végtelen szabadságot és függetlenséget.
Neptunusz a Skorpióban
Hogyan hat rád a Neptunusz

Hallgatag, titokzatos, nehezen barátkozó, visszahúzódó jellem. Különlegesen mély érzésvilággal bír, amit nehezen tud megélni. Befelé forduló, gyakran magányos. Rendkívül erős az intuíciója, és fokozott érzékenysége van a mágia és az ezotéria iránt. Rossz aspektusok hatására kiszámíthatatlanná válik, az alkoholtól vár feloldást.

A Neptunuszt a 20. században fedezték fel. 146 év alatt kerüli meg a Napot, vagyis egy-egy jegyben kb. 14 esztendőt tölt. Elsősorban a tömetekre hat, de a lelki eseményeket is befolyásolja. Valójában nyolc neptunuszi helyzet elemzése volna életszerű, mert a többi átvonulás vagy túl régen volt, vagy meglehetősen sokára következik be. A Neptunusz egyébként az egyetemes szeretet jelölője. Feloldja a fizikai és a lelki sík közötti határokat. Az anyagtól való elszakadás azonban nemcsak a fantázia segítségével, illúzióba menekülés, vízionálás által lehetséges, hanem elérhető az alkohol, kábítószer segítségével is. A Neptunusz jelzi a spirituális és lelki fejlődést, a hit és a szeretet erejét, gyakorlását. A bolygó erősíti az intuíciót, a spirituális és művészi képességeket, fejleszti az együttérzést és az emberszeretetet. Diszharmonikus aspektusai zavaros gondolkodást, gyenge idegrendszert, hiszékenységet, szenvedélybetegségeket jelez.
Plútó a Szűzben
Hogyan hat rád a Plútó

A gondolatai az élet racionalizálását szolgálják, figyelme a praktikum felé irányul. Kerül minden kockázatot, mindent előre eltervez, az átalakulást próbálja kiszámíthatóvá tenni. Ösztönösen mindenben a hibát keresi, és azonnal szóvá is teszi. A részletek figyelembe vételével jól látja a problémákat.

A Plútó nem annyira az egyes emberek, mint inkább nemzedékek életére hat. Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A görög mitológiában Hádész az alvilág ura, így a Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban. Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út. A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül. Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború, Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei - akik akkor születtek - csonka családban nőttek fel. Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség. A következő Plútó-jegyváltás az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést ,,szülte". A nyolcvanas években a Mérlegben járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre. Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, a nagy influenza-járványokat hozta. A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki 2008. januárban lépett be a Bak jelébe, majd retrográdra fordulva visszatért még a Nyilasba. 2008. novembere óta ismét a Bakban tartózkodik, és ott is marad 2024 januárjáig. Tizenhat éven keresztül lesz elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterika  
Adjon az Isten jó éjszakát
  2010-04-07 17:16:54, szerda
 
 

Adjon az Isten jó éjszakát
 
 
1 komment , kategória:  Képes versek  
Esti ima
  2010-04-07 17:16:01, szerda
 
 

Esti ima
 
 
1 komment , kategória:  Képes versek  
A kis herceg
  2010-04-07 16:59:19, szerda
 
 
"Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra."

/ Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg /
 
 
0 komment , kategória:  Mesék  
A szeretet
  2010-04-07 16:57:18, szerda
 
 
A szeretet

A szeretet Isten adománya, benne van a mindenségben és minden egyes homokszemcsében.
Szeress minden levelet, Isten világosságának minden sugarát.
Szeresd az állatokat, szeresd a növényeket, szeress mindent.
Ha mindent szeretsz, fel tudod fedezni a dolgokban az isteni rejtélyt.
Amint egyszer felfedezted, napról napra jobban meg fogod érteni.
Végül eljutsz odáig, hogy szeretetedben magadhoz öleled az egész világot.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
 
 
1 komment , kategória:  Bölcsességek  
A hét bölcs
  2010-04-07 16:56:35, szerda
 
 


Egy napon a hét bölcs ellátogatott a híres Delphoi Apollón-templomba. Nagy tisztelettel fogadták őket, majd megkérték, hogy véssenek egy-egy bölcs mondást a templom falaiba.

Khilón a bejárat fölött, a homlokzatra írta:
,,Ismerd meg tenmagad!"

Kleobulosz templomkapu jobb oldalára véste:
,,Tarts mértéket!"

Periandrosz a bal oldalára:
,,A legszebb dolog a világon a nyugalom."

Szolón az előcsarnok egyik félhomályos sarkát választotta:
,,Ha megtanultál engedelmeskedni, akkor tudni fogsz uralkodni."

Thalész a templom külső falát választotta:
,,Emlékezz meg barátaidról!"

Pittakosz a padlóra ezt az érthetetlen mondatot véste:
,,Fizesd vissza a betétet!"

Priénéi Biasz utolsónak maradt, és csak hosszas unszolásra reszkető kézzel leírta minden idők legdöbbenetesebb és legvitatottabb mondását:
,,Az emberek többsége rossz."
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Húsvéti történet.
  2010-04-07 16:55:26, szerda
 
  Húsvéti történet.

George Thomas plébános volt New England-nak egy kis városkájában.

Húsvét reggelén, amikor zsúfolt templomában felment a szószékre prédikálni, egy régi, rozsdás, rozoga madárkalitkát vitt magával és letette a szószék párkányára. Persze mindenki meglepődve nézte és kíváncsian várta, mi fog itt történni. A plébános elkezdte a prédikációt:

"Amikor tegnap végigmentem a Főutcán, szembe jött velem egy fiatal gyerek, kezében lóbálta ezt a madárkalitkát, és a kalitka alján három kis vadmadár lapult, reszketve a hidegtől és a félelemtől. Megállítottam a fiút és
megkérdeztem:

- Na, mit viszel magaddal?
- Csak ezt a három vacak madarat - felelte.
- Aztán mit akarsz csinálni velük? -kérdezősködtem.
- Hazaviszem őket és szórakozom velük - felelte. - Feldühítem őket, kihúzom a tollaikat, egymás közötti viadalra uszítom őket. Élvezni fogom.
- De előbb-utóbb beleunsz majd. Utána mit csinálsz velük?
- Ó, van otthon két macskánk - mondta a fiú -, azok szeretik a madárhúst.
Megetetem őket velük.


Hallgattam egy kicsit, aztán ismét megszólaltam:
- Fiam, mennyit kérsz a madarakért?
- Nem kellenek magának azok a madarak, Atya. Hiszen azok csak vacak szürke mezei madarak. Még énekelni sem tudnak. Még csak nem is szépek.
- Mennyit akarsz értük? - kérdeztem ismét.
A fiú végignézett rajtam, mintha megbolondultam volna, aztán megmondta az
árat: tíz dollár. Kivettem a zsebemből a tíz dollárt, odaadtam a gyereknek.
A fiú letette a kalitkát a földre és egy pillanat alatt eltűnt.
Én aztán felemeltem a madárkalitkát, elvittem a közeli parkba, ott letettem, kinyitottam az ajtaját, és szabadon engedtem a madarakat."

Miután Thomas plébános elmondta a kalitka történetét, mindjárt egy másik történetbe kezdett:

"Egy nap a sátán és Jézus között párbeszéd folyt. Sátán épp az Édenkertből jött és büszkén dicsekedett:

- Az egész emberiséget a kezeim közé kaparintottam. Csapdát állítottam nekik, olyan csalétekkel, amelynek nem tudnak ellenállni. Mind az enyémek!
- Mit fogsz csinálni velük? - kérdezte Jézus.
- Szórakozni fogok velük. Megtanítom őket, hogyan házasodjanak és hogyan váljanak el egymástól; feldühítem őket, meg arra is megtanítom, hogyan gyűlöljék. és kínozzák egymást; hogy részegeskedjenek és kábítózzanak; arra, hogy fegyvereket és bombákat találjanak fel és öljék egymást. Nagyon fogom élvezni - mondta a sátán.
- Mit csinálsz majd velük akkor, ha eleged lesz a játékból!
- Megölöm őket! - felelte a sátán.
- Mennyit kérsz értük? - érdeklődött tovább Jézus.
- Nem kellenek neked azok az emberek! Nem jók azok semmire! Megveszed őket, ők pedig csak gyűlölni fognak. Leköpnek, megátkoznak és megölnek. Nem kellenek ők neked!
- Mennyit kérsz? - kérdezte újból Jézus.
A sátán végignézett Jézuson és megvető gúnnyal mondta:
- A véredet, az összes könnyedet és az egész életedet!
Jézus így szólt:
- Megegyeztünk! - aztán kifizette az árat... "

Ezzel George Thomas fogta a madárkalitkát és lement a szószékről.
 
 
0 komment , kategória:  Tanmesék  
Az állandó bizalmatlanság.....
  2010-04-07 16:54:04, szerda
 
 


"Az állandó bizalmatlanság gyűlöletet szít, a szeretet megfogyatkozása pedig a gátlástalan erők elszabadulásának kedvez.
Hol vagyunk már a tízparancsolattól? Az ünnepnap megszentelése, a szülők tisztelete, más tulajdonának sérthetetlensége, mind-mind írott malaszt. A felebarát elleni hamis tanúskodás büntetlenül éli virágkorát.
A csúsztatás, tévesztés, szándékos félretájékoztatás magánszférában, közszférában, médiában, ha "megfelelő" ügyet szolgál, etikai vétségnek sem minősül.
Az erkölcstelenség módszeresen szoktat le bennünket a bizalomról."


/ Szokolay Sándor /
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Húsz jótanács
  2010-04-07 16:53:07, szerda
 
 
Húsz jótanács

1- Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd.
2 - Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig.
3 - Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd.
4 - Mikor azt mondod Szeretlek, érezd komolyan.
5 - Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe.
6 - Bízzál az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon.
7 - Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon, ezért bízzál magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja.
8 - Sose nevesd ki senki álmait. Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti.
9 - Szeress mélyen és szenvedélyesen. Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed.
10 - Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül.
11 - Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül vagy az első benyomásból.
12 - Tanulj mások hibájából.
13 - Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz vissza:
miért akarod ezt tudni?
14 - Jusson eszedbe, hogy nagy szerelem és nagy siker nagy rizikóval jár.
15 - Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el, akaszd e kettőt nyakadba, hogy mindig és mindenhol a szíved közelében legyen.
16 - Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanuláságot is.
17 - Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelőség a saját tettedért.
18 - Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot.
19 - Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani.
20 - Mosolyogj, miközben felveszed a telefont. A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó szándékkal gondolsz rá.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 922 db bejegyzés
Összes: 5658 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 67
  • e Hét: 318
  • e Hónap: 1017
  • e Év: 104027
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.