|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010-05-24 20:30:00, hétfő
|
|
|
Vajkaramellás kocka
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg barnacukor, 25 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé kis darabokra vágva, 20 dkg apróra vágott vajkaramella, 10 dkg durvára vágott dió, 1,8 dl főzőtejszín, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk sütőpor, csipetnyi só, 1 tasak készen kapható karamell öntet-por+ dió a tetejére.
Elkészítése: Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és liszttel behintünk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba rakjuk. A vajat a cukorral és a barnacukorral jól kikavarjuk, hozzákavarjuk a tojásokat és a tejszínt. Ezután fokozatosan hozzákavarjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót. A kész masszát tepsibe simítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, meglocsoljuk karamell öntettel, felszeleteljük és darabos dióval díszítve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-24 20:27:27, hétfő
|
|
|
Mi a különbség a depressziós és a travnszvesztita között?
Depressziós: depi vagyok, öngyi leszek
Tanszvesztita: Peti vagyok, Gyöngyi leszek
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2010-05-24 20:24:22, hétfő
|
|
|
Ez egy nagyon érdekes sütemény, sokan megsütötték már. Van, aki Hamis krémesnek és van, aki Intelligens krémesnek hívja. Mindkét név illik hozzá. Egyszerűen csak összekavarjuk a hozzávalókat, beleöntjük a tepsibe, berakjuk a sütőbe és sütés közben három réteg alakul ki: alul kissé zselatinos, utána a krém és legfelül a piskóta. Elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény nagyon érdekes. Én a tetejére tettem tejszínhabot, hát nem rontotta el a süteményt. Néhány észrevétel, amit fontosnak tartok ennél a sütinél:
•magas falú, nagyobbacska tepsiben kell sütni
•kevesebb cukrot tettem bele, eredetileg 30 dkg ír a recept, de úgy túl édes. Viszont 2 tasak vaníliás cukor helyett hármat tettem bele
•amikor öntjük bele a tepsibe a masszát, nagyon híg lesz, szinte, mint egy leves (de nem kell ezért megijedni)•sütés után nem szabad felszeletelni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl•nagyon hasonlít az íze a madártejhez, lehetne akár Madártej kockának is nevezni
Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 9 jó púpos evőkanál liszt, 1 liter tej. Elkészítés: A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a lisztet, a tejet és a felvert tojás fehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, kb 160 C-on 1 órát sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2010. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
76 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 515
- e Hét: 1389
- e Hónap: 5793
- e Év: 37522
|
|
|