Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
karamellás kocka
  2010-05-24 20:30:00, hétfő
 
 



Vajkaramellás kocka



Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg barnacukor, 25 dkg vaj, 15 dkg tejcsokoládé kis darabokra vágva, 20 dkg apróra vágott vajkaramella, 10 dkg durvára vágott dió, 1,8 dl főzőtejszín, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk sütőpor, csipetnyi só, 1 tasak készen kapható karamell öntet-por+ dió a tetejére.



Elkészítése: Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és liszttel behintünk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba rakjuk. A vajat a cukorral és a barnacukorral jól kikavarjuk, hozzákavarjuk a tojásokat és a tejszínt. Ezután fokozatosan hozzákavarjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót. A kész masszát tepsibe simítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, meglocsoljuk karamell öntettel, felszeleteljük és darabos dióval díszítve tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai vicc
  2010-05-24 20:27:27, hétfő
 
  Mi a különbség a depressziós és a travnszvesztita között?

Depressziós: depi vagyok, öngyi leszek

Tanszvesztita: Peti vagyok, Gyöngyi leszek
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
intelligens krémes
  2010-05-24 20:24:22, hétfő
 
 



Ez egy nagyon érdekes sütemény, sokan megsütötték már. Van, aki Hamis krémesnek és van, aki Intelligens krémesnek hívja. Mindkét név illik hozzá. Egyszerűen csak összekavarjuk a hozzávalókat, beleöntjük a tepsibe, berakjuk a sütőbe és sütés közben három réteg alakul ki: alul kissé zselatinos, utána a krém és legfelül a piskóta. Elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény nagyon érdekes. Én a tetejére tettem tejszínhabot, hát nem rontotta el a süteményt. Néhány észrevétel, amit fontosnak tartok ennél a sütinél:
•magas falú, nagyobbacska tepsiben kell sütni
•kevesebb cukrot tettem bele, eredetileg 30 dkg ír a recept, de úgy túl édes. Viszont 2 tasak vaníliás cukor helyett hármat tettem bele

•amikor öntjük bele a tepsibe a masszát, nagyon híg lesz, szinte, mint egy leves (de nem kell ezért megijedni)•sütés után nem szabad felszeletelni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl•nagyon hasonlít az íze a madártejhez, lehetne akár Madártej kockának is nevezni

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 9 jó púpos evőkanál liszt, 1 liter tej. Elkészítés: A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a lisztet, a tejet és a felvert tojás fehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, kb 160 C-on 1 órát sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 515
  • e Hét: 1389
  • e Hónap: 5793
  • e Év: 37522
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.