Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Rolls-Royce Phantom III
  2010-08-02 23:41:20, hétfő
 
  Rolls-Royce Phantom III "Vutotal". Jelenleg ez az autó a John Rich múzeumban látható. Phantom III -at Henry Royce tervezte, 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irott kép - 9.
  2010-08-02 23:38:28, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Irott kép - 8.
  2010-08-02 23:36:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Tüzes képek
  2010-08-02 23:32:50, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok
  2010-08-02 23:24:11, hétfő
 
  "Tudja, mi a legfélelmetesebb az életben? Ha nem találja a helyét a világban. Ha fogalma sincs, hogy miért is él... ez valami irtózatos érzés. De most, hogy tudom, ki maga, tudom, hogy ki vagyok én, nem holmi selejt, a filmekben honnan is tudjuk meg, hogy melyik figura lesz a gonosz? Onnan, hogy ő a jó tökéletes ellentéte, mégis a legtöbbször barátok, akár csak mi." (A sebezhetetlen c. film)

"S a dalok tanulsága mindig annyi, hogy az összetört szíveket nem lehet többé eggyé ragasztani. Az életben is ennyi a tanulság. Ha egy ember egyszer bizalommal, feltétlen érzésekkel közeledett valakihez, s érzéseit megsértették, "szívét összetörték", soha többé nem tud igazi bizalmat, feltétlen odaadást érezni egy másik ember iránt. Nincs érzékenyebb anyag a földön, mint az emberi anyag. Képtelen arra, hogy elfeledjen egy sértést, mellyel lelkét vagy érzéseit illették. S bármiféle baráti vagy szerelmi találkozást hoz is még számára az élet, gyanakvó marad, minden kapcsolat torz és gonosz játékalkalom lesz számára, örökké bosszút akar. Ilyen az ember. Vigyázz, ha ilyen megsértett szívűekkel állasz szemközt: nem tudod őket megengesztelni. S nincs az a türelem, bölcsesség, nagylelkűség, szenvedély, mely az ilyen csalódott szíveket nyugtatni tudja." (Márai Sándor)

"Az ember nem gyûlöl, amíg még lebecsül, csak ha már magával egyenlőnek vagy magánál többre becsül." (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"A magasrendû érzékelésnek nem az ereje, hanem a tartóssága teszi a magasrendû embert." (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"Az akarat, amellyel valamely indulatot megfékezünk, végül is csupán egy vagy több más indulat akarata." (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"A béke körülményei között a harcias ember önmagára támad." (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"Ha van karakterünk, akkor megvan az a tipikus élményünk is, amely mindig visszatér." (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"Meg kell torolnunk, jót és rosszat: de miért éppen azon a személyen, aki jót vagy rosszat tett nekünk?" (F. Nietzsche: Túl jón és rosszon)

"A mûvészet nem az, hogy tudunk-e rendezni egy ünnepet, hanem, hogy találunk-e olyanokat, akik örülnek neki." (F. Nietzsche)

"A férfi boldogsága: Akarom. A nő boldogsága: A férfi akarja." (F. Nietzsche)

"Az élet minden sebére vigaszt ad a halál gondolata. Az öngyilkosság perspektívája nem egy nehéz éjszakán segít keresztül."(F. Nietzsche)

"Ha életünknek megvan a "miértje", akkor majdnem minden "hogyanját" el tudjuk viselni." (F. Nietzsche)

"Egyetlen rövid látogatás egy elmegyógyintézetben meggyőz bárkit arról, hogy a hit nem bizonyit semmit."(F. Nietzsche)

"Ezt megtettem! - mondja a memóriám. Ezt nem tehettem! - mondja a büszkeségem, és hajthatatlan marad. Végül a memóriám megadja magát."(F. Nietzsche)

"A szerelem vak, a barátság pedig behunyja a szemét."(F. Nietzsche)

"A meggyőződés nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság."(F. Nietzsche)

"A nő Isten második tévedése."(F. Nietzsche)

"Két nagy európai narkotikum létezik: az alkohol és a kereszténység."(F. Nietzsche)

"Ha egy nő tanulni akar, akkor lehetséges, hogy a nemi szerve mûködésképtelen."(F. Nietzsche)

"Ami nem öl meg az erősebbé tesz."(F. Nietzsche)

"Az idealista javíthatatlan. Ha kipenderítik a mennyországból, eszményt kovácsol a poklából."(F. Nietzsche)

"A gonosz komor

Ebben különbözik a gyûlölettel telt embertől.
Az lehet élettől duzzadóan vidám is, akár az öregembereket halálra rugdaló SS-katonák hajdan, vagy a padon alvó hajléktalanokat vidor élvezettel felgyújtó söpredék ma. A gonoszban ellenben már nincsenek féktelen indulatok.
De nem minden gonosz ember pszichopata.
Aki az, vagyis szeretetet adni és elfogadni képtelen, mondhatni lelkiismeret nélkül született ember, gonosz ugyan, de jellemtelen is, és többnyire túl átlátszó ahhoz, hogy sokra vigye. nem is tudja pontosan, kivel mit tesz.
Aki viszont gonosz, az nem így született.
Úgy döntött, hogy az lesz; tudja, mit csinál. Azt képzeli, joga van hozzá. Okos és boldogtalan.
Logikává csontosodott gyûlölet a gonoszság, mely önmagát radikálisan ésszerû önérvényesítési stratégiának tekinti, szerényebb perceiben. Mámorosabb óráiban viszont a realitásérzék zsenialitásának. Csakhogy hiába szeretne örülni a sikereinek, nem igazán tud."
Ez az egyetlen, amihez nem ért. (Kornis Mihály Vigasztalások könyve)

"Én már öltem. Hallottam halálhörgést. Láttam halálos sebet. Nincs benne semmi magasztos, semmi költői! Azt mondod, meghalnál a szerelemért, de nem tudsz semmit a halálról, és nem tudsz semmit a szerelemről!" Trója, Hektor

"Maga az a fajta vesztes, aki nem veszi észre, hogyha győzött!" Alkonyattól pirkadatig (R. Q. Tarantino)

'"Meg akarsz ölni? Tépj egy számot és állj be a sorba!" Cliffhanger

"Talán egy könyvben vagyok egy betű.
Talán egy szó.
Talán egy költemény.
Mit tudom én.
Csak azt tudom,
hogy nagyon szomorú lehet az a mondat,
mit kiolvas belőlem valaki,
ha letette a tollat." (Wass Albert)

"Az tesz igazán erőssé, hogy képes vagy ilyen fájdalmat érezni." (Rowling, Joanne Kathleen)

"Némely szívhez csak úgy tudnak hozzáférni, ha sebet ütnek rajta." (Stendhal)

"Sose felejts el mosolyogni. Még akkor sem, amikor szomorú vagy. Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba." (Márquez, Gabriel García)

"Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént." (Márquez, Gabriel Garcia)

"Nem hiszek a könnyeknek. A fájdalom könnytelen és szótlan." (Márai Sándor)

"Ha elvennék tőlünk mindazt, ami fájdalmat okoz, mi maradna?" (Barbusse, Henri)

"A boldogság titka: jó egészség és rossz memória." (Bergman, Ingrid)

"Mosolyogj, soha senki nem fog meggyanúsítani, hogy semmi okod rá." (Gál Béla)

"Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak." (Gyökössy Endre)

"Boldogtalanságunk egyik fő oka, hogy túlbecsüljük mások boldogságát." (Thomas, Margaret)

"Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk." (Keller, Helen)

"Az idő...
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít." (Van Dyke, Henry)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Stella Díj jelöltjei /2005/
  2010-08-02 23:14:52, hétfő
 
  A legnevetségesebb kártérítési perek

A Stella név a 81 éves Stella Liebeck előtt tiszteleg, aki sikeresen perelte 2.9 millió dollárra a McDonald's étteremláncot miután harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a magára öntött kávétól. Ennek emlékére osztják ki minden évben a Stella díjat az Egyesült Államok legnevetségesebb kártérítési perének. Íme:

1. Kathleen Robertsonnak (Austin, Texas) 780,000 dollárt ítélt az esküdtszék mert egy bútorboltban átesett egy szaladgáló kisgyereken és eltörte a bokáját. Az üzlet tulajdonosát meglepte az ítélet, mert a szaladgáló kisgyerek Kathleen Robertson gyermeke volt.

2. A 19 éves Los Angelesi Carl Truman 74,000 dollárt és orvosi kiadásainak megtérítését kapta, mert a szomszédja áthajtott a kezén Honda Accordjával. Mr. Truman nem vette észre, hogy valaki ül a kocsi kormányánál, miközben megpróbálta ellopni a gépkocsi dísztárcsáit!

3. Terrence Dickson (Bristol, Pennsylvania) kifelé tartott abból a házból amit éppen kirabolt. A garázson keresztül próbált kijutni a házból, de mivel az ajtónyitó automatika meghibásodott nem tudta kinyitni. Természetesen megpróbált visszajutni a házba, de a garázst és a házat összekötő ajtó bezárult miután becsukta maga mögött. A ház
tulajdonosa éppen nyolc napos vakációját töltötte, ezért Mr. Dickson nyolc napig a garázs rabja maradt. Egy rekesz Pepsin és egy nagy zsák kutyatápon élt egy hét alatt. Beperelte a tulajdonos biztosítóját, mert a helyzet túlzott mentális kínokat okozott számára. Az esküdtszék 500,000 dollárnyi kártérítést ítélt neki.

4. Jerry Williams (Little Rock, Arkansas), 14,500 dollárt és orvosi kiadásainak fedezését nyerte, mert a szomszéd vadászkutyája megharapta a fenekét. A vadászkutya a szomszéd bekerített kertjében volt láncon. A kártérítés kevesebb volt, mint vártak, mert az esküdtszék úgy érezte, hogy a kutyát enyhén provokálta Mr. Williams azzal, hogy
folyamatosan légpuskával lőtte.

5. Egy Philadelphiai éttermet 113,500 dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, miután Amber Carson (Lancaster, Pennsylvania) elcsúszott a földre öntött röviditalon és eltörte a farkcsontját. Az ital azért volt a földön, mert Ms. Carson kb. fél perccel korábban a barátjára öntötte miközben vitatkoztak.

6. Kara Walton (Claymont, Delaware) sikeresen perelte egy disco tulajdonosát, mert leesett a toalett ablakából és kitörte két első fogát. Ms. Walton megpróbált lelépni a szórakozóhelyről a WC ablakon keresztül, mert nem akarta kifizetni a 3.50 dolláros számlát. 12,000 dollárt és fogászati kiadásainak fedezését ítélte az esküdtszék.

7. Talán a befutó Mr. Merv Grazinski (Oklahoma City, Oklahoma). Mr. Grazinski vette egy vadiúj 32 láb (majdnem 10 méter) hosszú Winnebago lakókocsit. Első útján hazafelé az autópályán beállította a sebességet 110 km/h-ra, majd elhagyta a vezetőülést és hátrament, hogy készítsen egy kávét. Mint az várható volt a lakókocsi letért az autópályáról, felborult és összetört. Mr. Grazinski beperelte a Winnebagot, mert nem jelezték a használati utasításban, hogy menet közben nem hagyhatja el a vezetőülést. Az esküdtszék 1,750,000 dollárt és egy új lakókocsit ítélt meg Mr. Grazinskinek. Ezekután a cég megváltoztatta a használati útmutatókat, hátha még egy ilyen idióta vesz tőlük lakókocsit.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbüntették Schumachert
  2010-08-02 23:12:48, hétfő
 
  Tíz rajthelyes büntetést kapott a Magyar Nagydíjat követően Michael Schumacher, miután a verseny utolsó köreiben Rubens Barrichellóval folytatott párharcában veszélyes manővert hajtott végre.
Három körrel a leintés előtt próbálta Barrichello a célegyenesben megelőzni egykori csapattársát.
Amikor a két autó kb. 300 km/h-s sebességgel egymás mellett volt, Schumacher a boxutca betonfala felé szorította Barrichellót, aki csak centikkel kerülte el az ütközést.
,,Ez nevetséges, fekete zászlót neki" - kiabált Barrichello a csapatrádióba.
,,Ez volt legrosszabb manőver egész pályafutásom alatt" - folytatta a verseny után. ,,Nem tudtam jobban jobbra húzódni, mert ott volt a fal. Ha megnézed a képeket, egy hajszál sem fért volna el az autóm és a fal között. Hogy őszinte legyek, örülök, hogy most itt tudunk beszélgetni."
,,Ha összeütköztünk volna, ő járt volna rosszabbul, mert azonnal belefordul a betonfalba."
A brazil versenyző visszautasította, hogy megbeszélje az esetet Schumacherrel.
,,Fölösleges. Ismerhetik őt. Beszélsz vele, de ő meg van győződve róla, hogy neki van igaza."
Schumacher viszont nem érzi, hogy bármit is rosszul csinált volna.
,,A szabályok szerint csak egyszer változtathatsz irányt" - mondta. ,,Én pontosan ezt tettem. Nyilvánvalóan elég helyet hagytam (hiszen elfért). Nem értünk össze, úgyhogy szerintem elég hely volt."
Schumacher csapatvezetője, Ross Brawn is osztja ezt a véleményt:
,,Egy pillanatig sem gondoltam, hogy Michael (Schumacher) a falnak akarja szorítani Barrichellót. Egyszerűen csak a belső ívet akarta védeni. Végül pedig hagyott elég helyet."
Schumacher még hozzátette:
,,Nem azért versenyzek, hogy ajándékokat osztogassak. Ha valaki meg akar előzni, az küzdjön meg érte."
A csata az utolsó pontszerző helyért, a tizedikért folyt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legkülönösebb éttermek - 2.
  2010-08-02 10:55:57, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legkülönösebb éttermek - 1.
  2010-08-02 10:54:40, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A roma holokauszt emléknapja
  2010-08-02 07:56:31, hétfő
 
  A második világháborúban félmillió romát gyilkoltak meg a származása miatt. Hatvanhat évvel ezelőtt, augusztus 2-án megölték az auschwitz-birkenaui cigánytábor utolsó háromezer lakóját. A lágerben összesen 23 ezer cigány ember vesztette életét.
Magyar roma férfi a birkenaui rámpán zsidó sorstársai között. Mellén a biztosítótűvel rögzített sárga csillag.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 471 db bejegyzés
e év: 4750 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3284
  • e Hét: 11384
  • e Hónap: 48869
  • e Év: 4795407
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.