Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Volt párttitkárt jelöl Túrkevé
  2010-09-01 21:26:51, szerda
 
  2010-08-31. 11:05

Volt párttitkárt jelöl Túrkevén a Fidesz

A Rákosi-rendszer első szövetkezeti városának címével kitüntetett Túrkevén még ma is aktívan működnek a kommunista hálózatok fedett ügynökei. Nem elég, hogy a jelenlegi önkormányzati testületben a ,,Szovjet-Magyar Baráti Társaság" volt elnöke képviseli a Fidesz érdekeit, de az újjáalakuló helyi alapszervezetbe is sikerült beépítenie a szervezéssel megbízott volt katonatisztnek a hajdani MSZMP oszlopos tagjai közül kettőt.
A Fidesz politikai munkatársa, Vincze Róbert kapta a feladatot, hogy, mint a terület országgyűlési képviselőjének, Boldog Istvánnak a titkára, szervezze ujjá az előzőleg is nagyrészt általa felépített, majd szétzüllesztett alapszervezetet. Sikerült neki ismét egy olyan csapatot összehoznia, melynek személyi összetétele magában hordozza az újabb bukás garanciáját. Nagy gyakorlata van ebben, habár ő maga sosem volt tagja az MSZMP-nek. (Morális értékrendjét jellemzi, hogy egy bírósági tárgyaláson, ahol a testvérét vádolták becsületsértéssel - mert az azt állította, hogy ,,Szelektál a 'Kevi rendőrség" - a bűnpártoló rendőrparancsnok mellé állt testvérbátyja helyett.)
Az új csapat tagja és önkormányzati képviselőjelöltje Dr. Samu István ügyvéd is, aki már ifjú káderként a helyi Háziipari Szövetkezet alapszervezeti pártitkára, majd elnöke lett. Később a városi tanács tagjaként, majd osztályvezetőjeként építette a szocializmust. A módszerváltást követően csak pártlistáról volt képes bekerülni a képviselő testületbe, mert úgy utálták az emberek ezt a csalárd rokkantnyugdíjast, hogy soha sem választották meg egyéni jelöltként. Neki mindegy, hogy ,,függetlenként", kisgazdaként vagy fideszesként maradhat-e hatalomban, csak maradhasson, mert még nem elég az a milliárdos nagyságrendű vagyon, amit sikerült összeharácsolnia az elmúlt évtizedekben a privatizációból, a kárpótlási jegyekből és a tisztességtelen szerződéskötésekből. Neki a világ sem elég, több kell, hiszen őt ,,más anyagból" gyúrták! Törekvéseiben hatékony társa a felesége, aki a szomszédos város, Mezőtúr vezető ügyésze. Ők ketten bárkit és bármit el tudnak intézni, nincs előttük akadály. Talán érdemes megemlíteni, hogy 'naccsasszony is nyugdíjas már, de mivel ő ,,pótolhatatlan", ezért továbbra is
betölti tisztét, és így két helyről kapja a milliós nagyságrendű fizetést. Nagyon hasonlít az ő esete a BKV-ügyben elhíresült Szalainé esetére, de nem egyedi a túrkevei közéletben, hiszen az önkormányzati hivatal pénzügyi osztályvezetője is nyugdíjas már évek óta, mégsem sikerült még ,,megfelelő" személyt találni a helyére, így ő is továbbszolgálóként ,,űzi az ipart".
Tovább rontja az összképet, hogy Samu ügyvéd és jelenlegi képviselőjelölt-társa, Dr. Tóth Ferenc fogorvos (ő is régi MSZMP-s bútordarab) a volt katonatiszt Vinczével együtt eredményes munkatársául szegődött egy túrkevei származású ,,független" polgármesterjelölt kopogtatócédula-gyűjtéséhez, aki jelenleg a Bodajk hivatalban lévő polgármestere, Oszlánszki Zsolt. Róla azt érdemes tudni, hogy vezetésével a bodajki önkormányzat közel százmilliós hiteltartozást halmozott fel, amiből adódóan nemkívánatos személlyé vált a településen. Túrkevén viszont már nyilvántartásba is vették mint polgármester jelöltet, hiszen azt remélik, hogy a jámbor nép úgysem tudhatja, hogy milyen viselt dolgai vannak a messziről megtért szép jövevénynek.
Az új fideszes csapat minden tagját nyilvántartásba vette már a helyi választási iroda, akik között a kommunistákon kívül akad még sátánista kötődésű széplélek, alkoholizmusban megroggyant rokkantnyugdíjas, családtag és kétes egzisztenciájú vállalkozó, valamint jobb sorsra érdemes naiv fiatalasszony is. A listát egy 26 éves fiatal polgármesterjelölt vezeti, akiről szinte senki semmit nem tud, mert még neki magának sem sikerült kiadnia semmilyen tájékoztató anyagot önmagáról. Mással voltak elfoglalva a jelöltek, így alig sikerült összekaparnia a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt is.
A túrkevei közéletre jellemző, hogy az elmúlt hetven évben csak olyanok tölthettek be fontos pozíciót a városban, akik maradéktalanul megfeleltek a szocialista embertípus elvárásainak. Ez alól a tanácselnökök és a polgármesterek sem képeztek kivételt.
Egy jellemző anekdota; Rákosi elvtárs meg akarta jutalmazni az első szövetkezeti város címet elnyerő Túrkevét, ezért odalátogatása alkalmával felajánlotta jutalmul a városnak, hogy kérhetnek valamit, és ő teljesíteni fogja. Lehet az akár egy téglagyár vagy más nagyüzem is, vagy amire éppen vágynak. Az akkori kommunista vezetés törte a fejét erősen, és végül úgy döntöttek, hogy szerények lesznek, méltók a szocialista embertípushoz, és kettő darab kerékpárt kértek a körzeti megbízott rendőrelvtársak részére. (No comment.)
Vajon a Fidesz választmánya és annak elnöke, Dr. Kövér László mit gondol arról, hogy egy vidéki alapszervezet képviselőjelöltjei nyíltan másnak gyűjtik az ajánlószelvényeket? Hogyan egyeztethető ez össze a fideszes etikával, már ha egyáltalán létezik olyan? Vagy ez csak helyi jelenség?

(kevitukor.hu nyomán V.I.)

http://kuruc.info/r/52/65126/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről hallgatnak: zsidó ásta
  2010-09-01 21:20:38, szerda
 
 
Amiről hallgatnak: zsidó ásta sírunkat Mohácsnál

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=32785

Ifj. Tompó László - HunHír.info

mohacs-.jpgAki figyelmesen forgatja történelemkönyveinket, azzal szembesülhet, hogy nincsen olyan területe történelmünknek, melyet hamisítatlanul ismertetnének. Nem kivétel Mohács sem, hiszen jóformán alig ismert mára II. Lajos magyar király pénzügyi tanácsadója, az 1526-ben ezen a napon bekövetkezett nemzeti tragédiánkért döntően felelős Snéor Zálmón (Fortunátus (Szerencsés) Imre), hazánk első Jud Süss-e pénzhamisítása.
Minden uralkodónak van egy udvari bolondja, aki a tanácsadója, és aki legtöbbször zsidó ? tartja a történelmi emlékezet. Ha példákat kell mondani, legtöbbször (a különösen is Veit Harlan filmjéből, a ?Jud Süss?-ből (1940) ismert) Joseph Süss-Oppenheimer jut eszünkbe, akiről a ?Pallas Nagy Lexikona? így emlékezett meg: ?Joseph Süss-Oppenheimer, hírhedt württembergi pénzügyminiszter, zsidó, szül. Heidelbergában1692., felakasztották 1738. február 4. A kereskedelemre adván magát, érintkezésbe lépett Károly Sándor württembergi herceggel, aki őt előbb pénzügyigazgatóvá, majd titkos tanácsossá, végül pedig miniszterré nevezte ki. S ezen állásában saját embereivel töltötte be az összes magasabb állásokat, 11 millió hamis pénzt veretett, só-, bor- és dohánymonopóliumot hozott be, pénzért osztogatott kiváltságokat, sok zsidót telepített az országba és a népet különféle tartozásokkal sanyargatta. Mindezekért roppant elégületlenség támadt ellene, s a hercegnek 1737. március 12-én történt halála után elfogatván, törvényszék elé került, gazságaiért börtönbe vettetett és egy külön e célra készült ketrecben felakasztatott.?




Snéor Zálmón (Fortunátus (Szerencsés) Imre) méltán tekinthető első Jud Süss-ünknek, mégis, szerepéről meglehetősen szűkszavúak gyakran még a tudományos igényeket kielégíteni hivatott művek is. II. Lajos udvarában, amint a források felfedik, pontosan ugyanazt a szerepet töltötte be, mint a Württembergi Hercegségben később Joseph Süss-Oppenheimer. Ennek bizonyságául Antonio Giovanni Burgio pápai követ (+1538) Jacopo Sadoleto bíborosnak (+1547) írt jelentéseiből (Mohács Magyarországa. Báró Burgio pápai követ jelentései. Fordította Bartoniek Emma. Bp. 1926. Magyar Irodalmi Társaság, Stephaneum Nyomda, Napkelet Könyvtára 12. köt.) értesülünk a középkori kereskedelemből oly ismert pénzkölcsönzési praktikáiról, arról, hogy (amint 1525. július 11-én Budán kelt soraiból kiderül) Lajos király alatt a rézbányákat, melyek addig ?a Fuggerek birtokában voltak, a zsidónak adták (Szerencsés Imrének), kit a múlt diétán [országgyűlésen ? Ifj.T. L.] el akartak égetni. Ez most megígérte, hogy nagy hasznot akar abból szerezni az országnak, de sokan azt hiszik, hogy az a nyereség az lesz, hogy magának szerez annyit vagy kétannyit, amennyit akkor veszített, mikor házát kirabolták, s hogy a bányák el fognak pusztulni, mert Magyarországon senki sincs, aki értene a bányák műveléséhez.? (22. old.) Ha ez talán túlzás is, annyi tény, hogy első Jud Süss-ünk, a király alkincstárnoka, mindenesetre ahhoz értett, hogyan tegye tönkre a pénzt, amiért is az 1525. májusi országgyűlés egyenesen követelte, hogy az ország gazdasági helyzetért, a rohamos pénzromlásért máglyán elégettesse, mire a király ?törvényes keret?-ben megelégedett börtönbe vettetésével, ahonnan viszont a királyné, Mária, elbocsátotta, a nemesség pedig feldúlta és visszavette házát.

Alakját Móricz Zsigmond ?Fortunátus? című drámájában örökítette meg (leleplező mivolta miatt irodalmunk elhallgatott remekei közé tartozik), míg pályáját legbehatóbban méltatlanul elhallgatott kiváló múlt századi történelemtudósunk, vitéz Málnási Ödön (1898-1970), eredetileg a Zsidókérdést Kutató Magyar Intézet hetilapja, a ?Harc? hasábjain 1944. június 24-én (majd a ?Front? 2008. októberi számában, 9-10. old.) megjelent összefoglalásában: most ezzel kívánjuk teljessé tenni róla való ismereteinket.

Magyarország első Jud Süss-e

?A Mátyás király halálát követő nemzedék népsorvasztó, néppusztító, országveszejtő
korszakában az ismeretlenség homályából bújt elő egy zsidó pénzváltó és hamarosan feltornázta magát a gazdaságpolitika parancsnoki hídjára. Származása ismeretlen. Csak egy bizonyos: minden őse zsidó volt. Gazdag apja Efrajim névre hallgatott. A zsidó pénzfi eredeti neve: Snéor Zálmón , amelyből népies használatban Snéor Salamon lett. Csakhogy Snéornak a Salamon nem tetszett. Etel-nek írta magát, mint ahogy napjainkig szokták a tetszetősebb, mimikrisebb neveket használni. Snéor Zálmón születési éve is bizonytalan. Halálakor, 1526-ban ?agg?-nak ismerték. Tehát 1450 körül születhetett. A budavári Zsidó-utcában lakott zsidó feleségével és két fiával. Fiai: Ábrahám és Efrajim.

Snéor Zálmón java korában Budán gyakori volt a zsidók miatti forrongás. A zsidók
kapzsisága és hatalmaskodása 1494-ben a jámbor budai polgárokat parázs tüntetésre ragadta. Az antijudaista tüntetőket Bakócz Tamás akkori kancellár és püspök lovascsapatai szórták szét; három magyar gyermeket halálra is gázoltak a főpapi lovasok. Két évvel később, 1496-ban a budai zsidó gyermekek ? valószínűleg a Zsidó-utcában lakó két Snéor-fiú is ? megtámadták a budai magyar gyermekeket. A gyermekek utcai verekedése magával ragadta a szülőket is. A gyermekeik védelmére siető budai polgárok és a zsidók küzdelmébe Bakócz püspök lovasai újból beavatkoztak, természetesen a zsidók oldalán. Emiatt olyan parázs küzdelem fejlődött ki, hogy csak a zsidók kölcsönei által nekik lekötelezett király testőrei tudtak az antijudaisták többnapos tüntetésének véget vetni. Királyi testőrök és főpapi lovasok közös erővel fojtották vérbe a budai polgárok antijudaista feleszmélését: sok antijudaistát a tömeg előtt felakasztottak . A budai zsidók boldog purimot tartottak. Bizonyosan a Snéor-család is.

Snéor Zálmón örömében kicsapott a medréből. Valószínűleg egyik üzleti útja alkalmával megismerkedett egy kolozsvári magyar nővel, aki elég fajáruló volt ahhoz, hogy a gazdag zsidónak kiszolgáltassa magát. A viszony hamarosan kitudódott. Már pedig ez időben az árja nővel viszonyba jutó családos zsidó férfire tűzhalál, megégetés büntetése várt. A büntetés alól csak egyféleként lehetett mentesülni: katolikus hitre téréssel és katolikus egyházi házassággal.

A magas pártfogók

A máglyától menekülő Snéor Zálmón egész közeli ismerőséhez, üzletfeléhez és pártfogójához, az ez idő tájt nádorrá választott Perényi Imréhez fordult kérésével: vállalja el a keresztapaságot! Perényinek elég oka volt Snéorral szemben a jóindulat megbizonyítására. Csak egy feltétele volt: tartsa szerencséjének a Perényi keresztnevéhez a szerencsés jelző felvételét. Így lett Snéor Zálmónból Szerencsés Imre.

Az igazi szerencse fel is virradt Snéorra. Zsidó feleségét és két zsidó fiát a Zsidó-utcai lakásában hagyta, de ellátásukról bőségesen gondoskodott. Azután a Szent György-téren vásárolt magának szép házat, ahová kolozsvári magyar feleségével beköltözött. Ebből a házasságból is született egy fél-zsidó fia.

A keresztapa nádoron keresztül a gazdag Szerencsés Imre közelebbi kapcsolatba jutott a magyarországi zsidóság kiváló pártfogójával, Bakócz Tamás bíboros érsekkel, 26 egyházi javadalom, legalább évi 100 000 aranyforintnyi jövedelem és többek között a velencei köztársaság tekintélyes évi zsoldjának élvezőjével, akit mindenhová ezer lovasa, rengeteg hintója kísérte és az egykorú követjelentés szerint egy személyben Magyarország ?pápája és királya? volt. A semmiből sokszázezer holdas magánvagyont szerzett bíboros-érsek még idejében hozta össze zsidó pártfogoltját, Szerencsés Imrét a későbbi esztergomi érsekkel, Szalkai Lászlóval. Ez a főpap is két elődjéhez, Bakóczhoz és Szatmári Györgyhöz hasonló mértékben szerette a pénzt és a háremtartást, éppen ezért a pénzes zsidót is. Semmiből mesés gazdagsághoz csak zsidó segítségével és zsidó módszerrel juthatott. Szalkai püspök, mint királyi kancellár és kincstárnok 1520 körül beajánlotta zsidó barátját a királynak alkincstárnoki tisztségre. Szalkai sok más elfoglaltsága folytán ez azt jelentette, hogy a magyar királyság gazdaságpolitikájának parancsnoki hídján Szerencsés Imre lett a parancsnok .

Snéor-Szerencsés legelőször a királyt és királynét kötelezte le kölcsönein kívül számtalan figyelmeskedésével. A csak lovagi tornának, vadászatnak, evésnek, ívásnak, társasjátékoknak és dorbézolásoknak élő király hamar szemet huny Snéor-Szerencsés Imre gazdaságpolitikai
garázdálkodásaival szemben. Sőt annyira zsidó befolyás alá kerül a király, hogy 1520-ban, Snéor kinevezése után azonnal felszabadítja a zsidókat, a zsidó kalap, a vörös köpeny és a sárga folt viselése alól. Szerencsés Imre mindenekelőtt a királyi kincstár jövedelmének rendszeres és módszeres elsikkasztására rendezkedett be.

Nincs pénz a hadsereg felszerelésére

Ugyanakkor az ország határain már vészfelhők gomolyogtak. Nándorfehérvárt ostromolja a török, de a főurak Budán vigadoznak, Snéor-Szerencsés Imre Szent György-téri palotájában lakmároznak és egykorú feljegyzés szerint egyetlenegy sem akadt közöttük, aki a Nándorfehérvárról loholt futárnak a lőszer vásárlásához szükséges 50 forintot kifizette volna. A török csapatok már a Szávánál portyáznak, de az országtanács még a mozgósítást kihirdető futárok útiköltségét sem előlegezi. Ekkor jegyzi fel Burgio: ?Ha Magyarországot a veszélyek meghozná.? A velencei követ szerint: ?Az urak az ország védelmét két bánra bízzák: a Dunára és a Szávára...? Az országgyűlés drámai önvallomása szerint pedig ?minden országot két eszköz tart fenn és őriz meg: a törvény és a fegyver; a mi Magyarországunkban most egyik sincs!? Mindenki honmentésről beszélt, de senki sem tett semmit a hazáért, csak a saját javáért. Mint Burgio feljegyzi: ?Elég komédiát játszottak a kölcsönös óvásokkal oly időben, midőn az ország egén vészfelhők tornyosultak!?

A szájnagyiparos hazafiak sérelmi politizálása és hangos szónoklása közben csak egy embernek volt helyén az országveszejtésre céltudatosan beállított esze: Szerencsés Imrének. Nándorfehérvár elvesztekor mindenki megállapítja, hogy a királyi hadseregnek nem volt felszerelése és zsoldja, ennek pedig Szerencsés az oka. A kincstárnok Werbőczi István ugyanekkor Nándorfehérvárnak hűtlenségben elmarasztalt védőjét védelmébe veszi és ezen ügyvéd-politikai szolgálatáért két várat és egy uradalmat fogad el, mint ahogy legalább 600 000 katasztrális holdnyi többi birtokát is mind ilyen módon szerezte. A megtámadott zsidó alkincstárnok pedig csendesen ráveszi a királyt az érmepénz 50%-os ötvözethamisítására... A budai országgyűlés a pénzhamisítást megszavazza. Erre az adók megkétszereződnek a rossz pénz kényszerforgalma következtében pedig a nép rohamosan pusztul a teljes nyomorba.

A zsidót újból megmentik a máglyahaláltól

Az 1524. szeptember 8-i pesti országgyűlés elhatározza Szerencsés alkincstárnok elmozdítását. De a zsidó házi pénzügyér hitelezőitől lekötelezett királyné és a király mégis megtartja a zsidó gazdaságpolitikust. Az 1525. május 12-i rákosi országgyűlés a bajokat főleg a zsidó Szerencsésnek tulajdonítja, és 60 tagú küldöttség útján kéri a királytól Szerencsés elégetését. A király nyolcnapi vonakodás után, május 20-án kénytelen alkincstárnokát elfogatni, de most a keresztapa-nádor utódja, Báthori István nádor siet a veszélybe jutott zsidójának segítségére. Báthori Istvánt minden kortársa folyton részeges és teljesen jellemtelen embernek ismerte. Hadiadó-sikkasztás, pénzhamisítás, török kémekrejtegetése, a zsidóságtól évi 400 arany forintnyi védelmi zsold elfogadása Báthori nádor arcképének nem is legsötétebb foltjai. Mindenesetre nem meglepő, hogy a nádor jó pénzért 14 nap alatt Szerencsés Imrét is kiszabadította a fogságból.

A Vár Szent György-téri Szerencsés-palotájában az egész udvari párt örömlakomát rendezett a zsidó házigazda és közpénz-sikkasztótárs szabadulásának örömére. De a budai nép izgalmában megrohanta a zsidó palotáját, az elsikkasztott aranykészlet egy részét széthordta és három napig a többi budai zsidót is megsarcolta. Csak Zápolyai György csapatai mentették
meg a zsidók életét.

Szerencsés gyorsan lemérte a politikai erők átcsoportosulását. Megnyerte és lekötelezte magának Zápolyai Jánost, Werbőczi Istvánt és rajtuk keresztül a köznemesi ellenzéket. A július elején Hatvanban tartott országgyűlés most már Werbőczi javaslatára választja meg újból alkincstárnoknak Szerencsést és ráadásul megkapja a rézbányák jövedelmét, majd a budai és pozsonyi harmincadvámot is.

A gazdasági anarchia tovább fokozódik, a nép nyomora még jobban tombol; csak a zsidó alkincstárnok összeharácsolt tőkéje sokszorozódik. A gazdaságpolitikai csődben az 1526-i rákosi országgyűlés már Szerencsést kéri fel a pénzügyi helyzet tisztázására. A zsidó egészen nyeregben érzi magát. Sikkasztásairól, csalásairól akként tereli el a figyelmet, hogy támadásba megy át: az országgyűlés előtt leleplezi a többi országnagyok sikkasztásait, garázdálkodásait.

A zsidópártfogók miatt: Mohács

Néhány hét múlva, még a mohácsi csata előtt a zsidóból lett gazdaságpolitikai diktátor vége közeledését érezte. És most mutatta meg, hogy faji öntudatos zsidó volt egész életében. Haldoklása előtt visszatért a zsidó hitre, mint ahogy addig is csak látszat-keresztény volt. Letette a Szerencsés Imre nevet, és mint Snéor Zálmón halt meg.

Fajáruló felesége nagy vagyont örökölt zsidó férje után, de könnyelműen eltékozolta. Nyomorúságban és vízkórságban halt meg a fajáruló asszony. Fél-zsidó fiát később Breslauba hurcolták és ott meg is gyilkolták.

Első, zsidó feleségétől született két fiát, Ábrahámot és Efrajimot nemsokára a törökök messzi távol, ismeretlen helyre hurcolták.

A Snéor-ok, Zápolyaiak, Werbôcziek, Bakóczok, Szalkaiak, Báthoriak fejedelmi vagyonokat szereztek akkor, amidőn a nép koldus lett és az ország elveszett. A mohácsi tragédiáért a nép a zsidóságot okolta. Mohács után tíz héttel az országgyűlés Székesfehérváron törvényt is alkotott a zsidóknak az országból való kiűzéséről. Csakhogy Zápolyai János király ezt a törvényt nem erősítette meg. Csak negyedszázaddal később, 1551-ben rendelte el I. Ferdinánd a zsidók számára felsőruhájukon, a mell baloldalán a gyűrűs sárga posztófoltot. Ezért a zsidók zöme török hódoltsági területre vándorolt.

Snéor Zálmón utolsó pártfogója, Werbőczi István is a budai pasa napidíjas bírója lett és megmérgezett, felpuffadt teteme a budai zsidó temetőben helyeztettek örök nyugalomra.

Mátyás király országának zsidó és lelki zsidó elveszejtői közös sorsra jutottak.?

Alighanem ennyi is elegendő volt annak szemléltetésére ? szemben a ?Widiképiá?-n olvasható, filoszemita forrásokból merítő szerecsenmosdatással ? , hogy a ?jóságos tanácsadó? színében tetszelgő Snéor Zálmon miként vált hazánk sírásójává, és magyarázatot ad egyben arra is, a két világháború közötti határozott nemzeti mozgalmaknak, mindenekelőtt a Nyilaskeresztes Párt-Hungarista Mozgalomnak rájuk gondolva miért volt ez a jelszava: ?Zsidó fegyvere a pénz, ne adj fegyvert ellenséged kezébe!?

HunHír.Hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz Izraelben kiképzett v
  2010-09-01 17:55:45, szerda
 
  2010-09-01. 09:57
A Fidesz Izraelben kiképzett volt biztonsági igazgatója vezeti a Terrorelhárítási Központot

A Terrorelhárítási Központ főigazgatójává nevezte ki szerdai hatállyal a miniszterelnök Hajdu Jánost - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.

A Fidesz volt biztonsági igazgatóját, akit a belügyminiszter júniusban nevezett ki miniszteri biztosnak a Terrorelhárítási Központ létrehozásával kapcsolatos feladatok ellátására - szintén szerdai hatállyal - a hét elején nevezte ki rendőr dandártábornokká Schmitt Pál köztársasági elnök.
A Terrorelhárítási Központ létrehozásáról szóló, augusztusban közzétett rendelet szerint a központ az ország egész területére kiterjedő illetékességgel rendelkező, a rendészetért felelős miniszter irányítása alatt működő költségvetési szerv. A központ védi a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt is.
Feladata az alábbi bűncselekmények felderítése és megszakítása: terrorcselekmény, emberrablás, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése. Ugyancsak feladata - a nyomozó hatóságok, az ügyészség, továbbá a rendvédelmi szervek felkérésére - a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverkezett személy elfogása, az egyéb személy elleni erőszakos bűncselekmények megszakítása, az ön- vagy közveszélyes állapotban lévők elfogása.
A Terrorelhárítási Központ mindemellett elemzi és értékeli a Magyar Köztársaság terrorfenyegetettségének helyzetét is.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/65177/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találja ki, hol nyitják meg a
  2010-09-01 17:52:16, szerda
 
  2010-09-01. 17:26
Találja ki, hol nyitják meg a világ első Izraeli Kulturális Intézetét!

Nálunk bizony, hogy még inkább otthon érezzék magukat a felvásárlók.
Pénteken hivatalosan is megnyitja kapuit a világ első Izraeli Kulturális Intézete Budapesten. Hangversenyekkel, kiállításokkal, nyelvtanfolyamokkal és sok más Izraellel kapcsolatos kulturális és egyéb programmal várják majd az érdeklődőket - hangzott el a Paulay Ede utcai épületben szerdán tartott sajtótájékoztatón. A cél, hogy minél többen megismerjék Izrael művészetét és kultúráját.

Filmvetítések, műsoros estek, klubrendezvények, kiállítások, koncertek, nyelvtanfolyamok várják majd a látogatókat péntektől. Egy nyitott intézményt hoztak létre, amely nyitva áll mindenki előtt, aki közelebbről is meg szeretne ismerkedni az izraeli kultúrával - hangzott el a tájékoztatón. A kínálat túlmutat a zsidó kultúrán: vallási hátterét tekintve muszlim és keresztény, etnikailag arab és több más kis létszámú népcsoport kultúrájából áll össze Izrael mozaik-kultúrája, és ennek lehető legteljesebb bemutatására törekszik majd a budapesti intézet.
Az intézet alapítói részben civilek, magánszemélyek, részben pedig a nagyvilágban élő zsidóság és Izrael kapcsolatait ápoló Szochnut szervezet. Nem állami, kormányzati képviseletről van tehát szó.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/65208/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt Afganisztánban, de mié
  2010-09-01 17:44:41, szerda
 
  Meghalt Afganisztánban, de miért?


Azért sok képmutató dolog van a világban, de amit Hende Csaba, honvédelmi miniszter művelt a hét végén az Afganisztánban meghalt katonanő koporsójának fogadásakor, az azt hiszem, egyszerűen elképesztő.

Mielőtt azonban továbbmennék, és mielőtt még valaki félreértene, szeretném leszögezni: Pappné Ábrahám Judit halála borzasztó és fájdalmas minden magyar számára, de azért azt se feledjük, hogy aki zsoldosnak áll és egy olyan helyen vállal munkát, mint Afganisztán, akkor azért annak számolnia kell ilyen eshetőséggel is.

De ettől függetlenül a következőkben még véletlenül sem szeretném az ő hősiességét megkérdőjelezni, mindössze csak arra szeretnék rámutatni, hogy a mai magyar külpolitika narancsos forradalom ide, innentőmindenmáslesz OV-duma oda, semmit sem változott a gyurcsányi időkhöz képest. Ugyanúgy megy a cionisták gátlástalan kiszolgálása, mint ahogy az, az elmúlt nyolc évben is történt.

Sőt. Azokat a szavakat, amiket most a narancsos miniszter kiejtett a száján, talán még Szekeres sem merte volna józanul elmondani. Persze értem. Hende be akarta mutatni a mélyen megrendültet, amiről akár még el is hihetnénk, hogy őszintén teszi, de ha így van, akkor mi szükség van ilyen színészkedésre, ilyen álszent dumákra? Mi szükség van olyan mondatokra, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal?

"A honvéd élete a szolgálat. Szolgálat a hazáért, ha kell mindhalálig. Ez nem csak szó, hanem maga a valóság. Koporsódat a nemzet zászlaja borítja. Annak a nemzetnek a zászlaja, melynek végül mindent odaadtál. Ez a közösség és ez a nemzet emlékezni fog rád. Csatlakoztál ahhoz a száz, meg százezer magyar katonához, akik előtted jártak közös történetünk évezredes országútján. Azokhoz, akik a hazáért éltek és meghaltak." - mondja 2010-ben a magyar honvédelmi miniszter egy olyan háborúban meghalt katona koporsójánál, amelyik háborúhoz Magyarországnak az égegyadta világon semmi, de semmi köze nincs.

Szerintem még maga Hende sem tudna egyetlen egy értelmes indokot, okot, vagy magyarázatot adni arra, hogy mi mégis mit keresünk ott a világ másik felén. Mi az a magyar érdek, amiért ott magyar katonáknak kell meghalni, mi az a magyar érdek, amiért mi erre a dologra évente cirka 15 milliárdnyi adóforintot költünk el?

Ez a háború nem a mi háborúnk. Ez háború csak és kizárólag a cionista izraeli és az amerikai érdekeket szolgálja. Így a magyar katonák Afganisztánban nem tudnak meghalni a hazáért, egész egyszerűen azért, mert nem azért vannak ott.

Legalábbis a magyar hazáért biztosan nem.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/09/meghalt-afganisztanban-de-miert.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beismerte a főzsaru: Gyurcsány
  2010-09-01 17:41:14, szerda
 
  Beismerte a főzsaru: Gyurcsány ,,betelefonált" a neki a tv-ostrom alatt
2010. szeptember 01. 15:10
Hunhír.info

Szabadfi Árpád országos főkapitány-helyettesként kétszer beszélt telefonon Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel a tévészékház 2006-os ostroma alatt. Erről maga a rendőrtábornok számolt be a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságának szerdai ülésén.

Szabadfi Árpád elmondta, hogy az ostrom napján, 2006. szeptember 18-án, késő este - "mikor megindultak a drámai események" - a kormányfő felhívta és tájékoztatást kért tőle, és utasítást ugyan nem adott a rendőrségnek, de általánosságban megfogalmazta azt az elvárást, hogy az MTV székházát minden törvényes eszközzel védjék meg. És szembementek volna a rendőrök a miniszterelnökkel? Ne vicceljünk már! Nagy kamu ez az egész, hiszen a rendőrök nem védték meg a tv-székházat.

Ezután Szabadfi - beszámolója szerint - akkor beszélt a kormányfővel, amikor közölte, hogy a tüntetők betörtek a Szabadság téri épületbe.

A tábornok, aki az ostrom idején Bene László országos főkapitányt helyettesítette, bizottsági meghallgatásán beszélt arról is, hogy nem volt előzetes információjuk a készülő erőszakos eseményekről. Szabadfi nagyon kakiban van. Bene azért volt éppen szabadságon, hogy a Fidesz-közelinek mondott Szabadfi vigye el a balhét, amit Kúrcsány kitervelt. Azt meg nem merte kimondani, hogy a táncos bohóc utasította.

A Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének szeptember 17-ei nyilvánosságra kerülését követő erőszakos eseményekről szólva Szabadfi Árpád úgy fogalmazott, hogy traumát jelentettek a számára, amelyet máig nem hevert ki. Szabadfi viszont rendesen hazudik. Az In-kal Security nevezetű zsidó magánhadsereg főnöke, Laasz György egy az esemény után szinte közvetlenül sugárzott egyik tv-műsorban beismerte: a zsidó fegyvereseinek vamzerei, beépített figurái a tüntetők között hőzöngve spicliskedtek, és minden mozgásukról beszámoltak neki. Ő azonnal közölte az infókat a rendőrséggel.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=32865
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.