Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pater Noster
  2010-09-29 23:49:51, szerda
 
  Pater Noster
Videó link Link

Pater Noster ( João Paulo II- 11982 II. János Pál Pápa
Videó link Link

Consagração eucarística ( João Paulo II em 1982)
Videó link Link

Santa Missa com Papa João Paulo II (áldoztatás)
Videó link Link
Na segunda visita ao Brasil no ano de 1991 o Papa João Paulo II ,celebra a Santa Missa na cidade de Vitoria,capital do estado do Espirito Santo.

Papa João Paulo II no Brasil 1997
Videó link Link

Papa João Paulo II 1920 - 2005
Videó link Link

Karol Wojtyla - A vida de um santo
Videó link Link
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Vízbe ugró női alak
  2010-09-29 23:05:36, szerda
 
  Vízbe ugró női alak

...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
magányosan a patak partján
  2010-09-29 23:01:36, szerda
 
  magányosan a patak partján 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
TV nézéshez gyümölcs kockák
  2010-09-29 22:57:42, szerda
 
  TV nézéshez gyümölcs kockák

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Napi jelentés a számokról
  2010-09-29 22:40:07, szerda
 
  Napi jelentés a számokról

Összes bejegyzésem 24484 lenne törlés nélkül
Törölt bejegyzések kb.16700 ezer volt
Látogatók száma ebben az évben: 375961
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Vicces kép a fekete macskával
  2010-09-29 22:34:07, szerda
 
  Vicces kép a fekete macskával

...... ........... .....


 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Internet történelme, fejlődése
  2010-09-29 19:48:33, szerda
 
  Internet történelme, fejlődése

SZINKRON SULI OKTATÓ VIDEÓ
Internet története és Hálózatok kialakulása
Videó link Link

Nagyhatalmi verseny
A gyökerek az 1960-as évekig nyúlnak vissza, a történet katonai fejlesztések civil szférába való átszivárgásával kezdődött. Abban az időben merült föl ugyanis az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózatszükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei működőképesek maradnak. Dwight Eisenhover elnök - a Szovjetek űrversenybeli sikereit ellensúlyozandó, a Szputnyik-1 fellövésének hírére - elrendelte a DARPA(Defense Advanced Research Project Agency) felállítását, amely a kutatásokat azután finanszírozta. Kidolgoztak egy több központú, csomagkapcsolt (ahol az adatok továbbítása kisebb csomagokban történik) hálózati kommunikációs rendszert (az NCP protokollt), mely a mai TCPI/IP szabvány ősénektekinthető. Ezen az elven kezdett működni 1969-ben az Arpanet (AdvancedResearch Projects Agency Network), és a katonai felhasználásokon kívül a csomagkapcsolt adattovábbítás további kutatásra szolgált, de egyes egyetemek, katonai bázisok és kormányzati laboratóriumok kutatói is használták elektronikus levelezésre fájlok cseréjére és távoli bejelentkezésre egymásszámítógépei között.

A fejlődés útja
1972-ben megszületett az első e-mail program. 1974-ben jelent meg először az ,,internet" kifejezés, egy a TCP protokollról szóló tanulmányban. 1983-ban, azután, hogy az addig szigorúan ellenőrzött ARPANET-ből MILNET (MilitaryNetwork) néven leválasztották a hadászati szegmenst, megszületett a mai fogalmaink szerinti internet. 1988 pedig az első internetes féregvírus-járvány (worm) éve volt. A National Science Foundation felismerte hogy a hálózat döntőfontosságú lehet a tudományos kutatásban, ezért igen nagy szerepet vállalt azinternet bővítésében. 1985 és 1986 között építették ki az NSF 6szuperszámítógép központját, és az így kialakult hálózatot (mely az NSFNETnevet kapta) összekapcsolták az ARPANET-tel. Az NSFNET (National ScienceFoundation Network) több bővítés után (optikai kábeleket fektettek le, újabb vonalakat hoztak létre, melynek eredményeként a hálózat sebessége akezdeti 56 kbps-ról 45 Mbps-ra emelkedett) ma is az USA domináns gerinc hálózata. Az ARPANET formálisan 1989-ben szűnt meg, hogy helyét átadja afejlettebb gerinchálózatoknak. Az NSFNET mellett jelentős részben már magáncégek hálózatain folyik a kommunikáció (AT&T, MCI, UUNET, Sprintstb.).
Az azóta eltelt években több száz különálló hálózaton több tízezer számítógépet kapcsoltak a folyamatosan növekvő internethez és ez a növekedés napjainkban is tart. Az internet adatforgalma manapság óriási. Az NSFNET gerinchálózatán 1995 áprilisában mért,5 MB
adatforgalmának megoszlását mutatja a jelentősebb szolgáltatások szerint.
A 80-as évek végén az NSFNET-hez hasonló elvek alapján számos országban szerveződtek gerinchálózatok. Ezek mindenekelőtt a hatalmas információs és számítástechnikai erőforrásokkal rendelkező NSFNET-hez igyekeztek csatlakozni, de gyakran egymással is kiépítették közvetlen kapcsolataikat. Az utóbbi években a távközlési cégek, kommunikációs vállalatok meglátták az üzleti lehetőséget az internet-technológiájú számítógép-hálózatokban, illetve a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásokban (például számítógépek, adatbázisok távoli elérése, elektronikuslevelezés, adatállományok átvitele, szöveg-, kép-, hanginformációk integrált továbbítása stb.), így megjelentek az ilyen szolgáltatásokat kínáló üzleti vállalkozások, illetve ezek saját gerinchálózatai.
Az internet talán legfontosabb szervező, összefogó ereje az ISOC (Internet Society). A társaság nyílt, tagja lehet bármely szervezet vagy magánszemély. Célja az internet-technológiával történő információ csere össze hangolása, fejlesztése. Az ISOC által felkért, nagy szakmai tekintéllyel rendelkező önkéntesekből áll az IAB (Internet Architecture Board), melynek feladata hogy állást foglaljon alapvető stratégiai kérdésekben, felelősa szabványok elfogadásáért, valamint a szabványosítást igénylő kérdések meghatározásáért és az Internet címzési rendszer karbantartásáért. Az interneten nincsen központ, tehát decentralziált hálózat. Minden, a hálózatra kötött gép egyszerre fő- és al állomás. Az internet tehát olyan elméleti szerveződése a számítógépeknek és telefonvonalaknak, amelynek bármelypontja képes kapcsolatot teremteni bármely másik pontjával.
Az eredetileg katonai és szakmai célokra tervezett hálózat gyorsan általános kommunikációs, információtovábbító médiává vált, majd maguktól adódtak az emberi kapcsolatteremtés újabb, sokszor korábban soha nem ismert formái. Az eredetileg elsősorban oktatási intézményekben elérhető hálózatra egyre több intézmény, szervezet, cég kapcsolódott, a szolgáltatást hamarosan a nagyközönségnek is felkínálták. Az elektronikus levelezés (e-mail) forradalmát gyorsan követte a hírcsoportok (newsgroup) forradalma, majdaz egyre újabb és sokoldalúbb információkereső- és továbbító eszközök elterjedése, amelyek 1992-ben úgy tűnik, egy természetes végponthoz, a WWW-hez (WorldWide Web) vezettek: innentől a számítógépekhez nem értő laikusok is könnyedén, minden tanulás nélkül navigálhatnak az internet óceánján. A WWW az európai részecskefizikai kutatóintézet, a CERN szülötte. Tim Berners-Lee ésRobert Cailliau elgondolásai alapján olyan rendszer született, ami az elmúlt tíz évben forradalmasította a kommunikációt. 1998-ra mintegy 300 millióra nőtte web dokumentumok száma, és a web naponta további másfél millióval bővül.
A gyors elterjedésből és egyszerű kezelhetőségből eredeztethető a korábban a felhasználó szempontjából ingyenes, nonprofit hálózat el üzletiesedése is. Az óriási és egyre növekvő, többé már nem csak profi számítás technikusokból álló internetközösség hatalmas üzleti lehetőségeket rejt. Sőt, az emberek közötti kommunikációs kapcsolatok teljesen új formáit teszi lehetővé.
Forrás : Google (mod : Laca)
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Internet fogalma
  2010-09-29 19:44:23, szerda
 
  Internet fogalma

Az internet globális számítógépes hálózat, amely az internet protokoll (IP) révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze. Az internet kifejezés nemzetközileg elterjedt szó, az angol eredetű internetwork szóból ered, mely magyarul leginkább 'hálózatok hálózata'-ként adható vissza, szó szerint hálózatok közötti-t jelent. Az internet az egész világot körülölelő számítógép hálózat, hatalmas rendszer, amely kisebb számítógép-hálózatokat fog össze. Ennek eredménye egyfajta kibertér, amely a valódi világ mellett alternatív teret biztosít. Az internet a számítógépek összekötéséből jött létre, hogy az egymástól teljesen különböző hálózatok egymással átlátszó módon tudjanak elektronikus leveleket cserélni, állományokat továbbítani.
Az internet úgynevezett IP-alapú hálózat. Mivel ez a protokollkészlet több hálózatnak is alapja, ezért a globális hálózatot helyi hálózatok, intranetek különböző távolsági hálózatok alkotják. Mindeközben az adatok a legkülönfélébb fizikai közegekben utazhatnak telefonvonalak, különböző hálózati kábelek vagy kommunikációs műholdak segítségével. Röviden: az internet nem fizikai hálózat, hanem annak módja, ahogy az egymástól különböző hálózatokat összekötik, hogy egymással kommunikálni tudjanak.
Az internet olyan gyorsan növekszik, hogy minden erre vonatkozó számadat pár hónap alatt elavul. Ami az arányokat illeti: az internetre kapcsolt számítógépek száma havi átlagban 10-15%-kal vagy még többel növekszik. Mivel az internet egymástól különböző hálózatokat köt össze, a felhasználó bátran választhat bármilyen eszközt a munkája elvégzéséhez, az adatokat a hálózaton keresztül egységesen tudja kezelni. Ma már elmondható, hogy az internet a világ elektronikus postájává lépett elő. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók az üzeneteikre azonnali választ kaphatnak.
Az internetet felépítő és szabályozó protokollok mindenki számára hozzáférhetőek, ezeket rengeteg gyártó támogatja: mindez a hatékony szabványosítás eredményének is betudható. Egykor a hálózat kizárólag csak a kutatók, oktatók és katonai intézmények számára volt elérhető. Ma már nagymértékben tart az internet kommercializálódása, mivel sok cég ismeri fel, hogy e nélkül lassan nem lehet megélni az üzleti életben.
A legfontosabb adaléka azonban az, hogy az egyirányú, üzenetszórásos médiumokkal ellentétben a felhasználó nem csak passzív befogadó, hanem maga is információforrás, aki maga választhatja meg, hogy milyen információra kíváncsi, vagy milyen más információforrásokat követ. Mivel az internetes publikálás költsége elenyésző, ez számos olyan szolgáltatást lehetővé tesz, ami nem üzleti alapon működik, vagy nagyon szűk a célcsoportja. Az internetnek nincs központi épülete. Minden hálózat, amely az internethez csatlakozik, önálló életet él. Ezen hálózatok csatlakoztatásának összehangolását, az ezzel kapcsolatos információk szolgáltatását, illetve a felmerülő mérnöki tevékenységeket az 1992 januárjában létrehozott, profitmentes Internet Society (ISOC) irányítja, amelynek bárki szabadon tagja lehet. Központja az Amerikai Virginia állambeli Restonban van.
Sokszor felmerül a kérdés, hogy ki fizeti az internetet. Többnyire ingyenesnek tartják. Ez annyiban igaz, hogy az internetre csatlakozott hálózattal rendelkező intézmények (legyenek oktatási, kereskedelmi vagy akár katonai jellegűek) alkalmazottai a munkahelyükről ingyenesen férnek hozzá az Internethez. Nem igaz viszont annyiban, hogy az egyes csatlakozó hálózatok saját maguk állják a működésükhöz szükséges anyagiakat. Az egyszerű mezei felhasználó általában fizet a helyi Internet-szolgáltató cégnek, az pedig az adott ország négysebességű gerinchálózatát üzemeltető intézménynek. A különböző országok a díjakat egymás között nemzetközi szerződésekben rögzítik
Forrás : Google (mod : Laca)

Saját feldolgozásom
Internet alapfeltételei
Jól működő számítógép
Operációs szoftver,
Modem
Internet szolgáltató
Hogyan lépünk fel a Világhálóra?
A legstabilabb módszer: tegyük az Asztalra csatlakozás Parancsikonját. A Parancsikonra való dupla kattintás után a MODEM feltárcsázza a szolgáltató kiszolgáló számítógépét, az ellenőrzi az azonosítónkat, jelszavunkat és utána, ha minden rendbe van ,,mienk a Világ". Lehet automatikusra állítani, akkor a gép bekapcsolása után rögtön kint vagyunk az Interneten.
Mi a WEB:
Az egész világhálózatot magába foglaló multimédiás hipertext fájlok, azaz Web lapok
adatbázis rendszere.
A Web lapok Hiperhivatkozásokkal vannak összekapcsolva, am köznyelven nem más, mint a LINK. A linkre kattintva Lehet az Interneten ,,szörfözni"
Web böngésző: Internet Explorer, Netscape Navigator stb.
Az Internet működési elve:
a hatalmas tároló kapacitással rendelkező kiszolgáló(server) számítógépeken létező adatcsomagokká alakított dokumentumok útvonalválasztókon keresztül bármilyen útvonalon eljutnak a dokumentumot lekérő számítógépekhez. Ennek eredménye a TCP/IP (Transmission Control Protokoll/Internet Protokoll) nevű szabványrendszer. Minden gépnek saját IP címe van, hogy a csomagok és parancsok eljussanak az egyes számítógépekhez (hasonló, mint a postacím).
Fájlok le és feltöltése (Internet)
http = szabványoknak megfelelő: programok, hipertext fájlok le és feltöltése.
ftp = szabványoknak megfelelően szöveges dokumentumok letöltése

WWW. World Wide Web: nem más, mint a Web szerverek sokasága. Hiperhivatkozásokkal összekapcsolt Weblapok összessége.
http: = Hipertext Transzfer Protocol, a böngésző kommunikációs nyelve
Pl: www.starlap.hu
HTML = Hipertext Markup Language nyelven írják a web lapokat.
URL = Uniform Resource Locators A Web lapok azonosító kódjai
http://www.web = szerver azonosító/alkönyvtár a serveren/fájlnév.html
Egy elérési út, mely elvezet a HTML fájlhoz, ami maga a Web lap
Internet keresők: Google, Alta Vista, Yahoo, Alta Vizsla
Információ letöltés:
Weblap mentése(Internet Explorer):
fájl menü mentés másként, formátum beállítás: HTML formátumban az adott Web lap letöltődik; lehet külön kép mentése: jobb egérgombbal a képre kattintunk, helyi menü kép mentése más néven.
Programok, alkalmazások letöltése: az adott Weblapon a "letöltésre" kattintunk
SZINKRON SULI OKTATÓ VIDEÓ link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
internet Magyarországon
  2010-09-29 19:38:30, szerda
 
  Az internet Magyarországon

Magyarországon 2007-ben a háztartások körülbelül 38%-ában volt internet, egy évvel korábban 2006-ban még 32%-ában. Nőtt a szélessávú elérések aránya, a 2006-os 22%-ról 33%-ra. Az európai úniósátlag 42%, ebben az összehasonlításban hazánk a 18. helyen áll. Megelőz minket többek között Franciaország, Spanyolország, Észtország, Ausztria és Szlovénia mögöttünk helyezkedik el Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Portugália. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy egyáltalán a széles sáv fogalma nem tisztázott, például mást jelent az USA-ban és mást az EU-ban.
Az internet ma
Manapság az internetes technológiákat körülbelül 4 milliárdan használják személyes, illetve üzleti célokra, például információkeresésre, szolgáltatások és áruk megrendelésére, kapcsolattartásra, szórakozásra, stb. Jelenleg kutatások zajlanak az internet technika (elsősorban távközlési) problémáinak megoldására, például az új IPv6 címzési rendszer bevezetésére. A jelenleg használt címzési rendszer (IPv4) ugyanis kifogyóban van új, kiosztható címekből a végpontok (például előfizetők számítógépe(i) vagy más eszköze(i), kiszolgálók stb.) számára, amely ha bekövetkezne a probléma megoldása (IPv6) és a megoldásra való átállás globálisszintű beteljesedése előtt, akkor az internet további bővítése csak igen nehezen és nagy áldozatokkal jöhetne létre. (Még legalább 5 milliárd emberszámára kell elérhetővé tenni a jelenlegi 1,4-1,5 helyett!)
2010 nyarán jelentette be az MIT, hogy egy új technológiával, az ún. flow switching elve alapján százszorosára lehetne növelni az adattovábbítás sebességét. Az újdonság bevezetését gátolja azonban, hogy ehhez le kell cserélni a routereket. Mit hoz a jövő!? Rohamosan fejlődő világunkban ki tudja? Egy biztos, a fejlődés nem áll meg!
Forrás : Google (mod : Laca)
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Pogány Zoltán Szeretlek ősz
  2010-09-29 18:45:02, szerda
 
  Pogány Zoltán: Szeretlek ősz

Szeretlek, ősz... mikor enyhet hint a táj,
minden, mi zöld, földbarnává ernyed,
a köd langy, gomolygó táncra gerjed
s már tüzes nap harapós ajka se fáj.

Ilyenkor mellbe vág a felismerés,
hogy mennyi gyönyört rejt még az élet,
hogy minden szép bontogat új szépet,
mit látnom és éreznem sors-rendelés.

Tudom, a tavasz, nyár, tél... gyöngyképek.
Ám bennem csak az ősz az, mi gyöngy-esőz,
súgó zsongásától ázva lépek

mély boldogságba - oh, dallamos dizőz! -
mert ősz-létemben míg csenghet ének,
mindig és örök vággyal szeretlek, ősz...
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 40498 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 393
  • e Hét: 3388
  • e Hónap: 35897
  • e Év: 820250
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.