Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 374 
szép estet , jó éjt kivánok...
  2010-01-30 20:58:51, szombat
 
  nagyon fáradt vagyok, már a másolás sem megy, pedig utol akartam érni magam, mivel holnap megint elmegyek pár napra, de nem megy, hiába... igy nem jutok hozzátok, elnézést, és csak itt kivánok mindenkinek szép estet, jó éjt.Köszönök nektek mindent!
reggel lehet hóembert épiteni...

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tőletek kaptam, köszönöm...
  2010-01-30 20:50:48, szombat
 
 [kephttp://s10.images.www.tvn.hu/2010/01/30/13/37/www.tvn.hu_35cad8a0c450ca1a5da1 >5c9d6653714e.jpg]"
Ildykó, Jutka, Ilcsike, köszönöm

nem akar menni, fáradt vagyok...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Phil Collins is.....
  2010-01-30 20:40:56, szombat
 
  1951. január 30-án született Londonban, szüleitől a Philip David Charles nevet kapta. Az iskolában kezdett érdeklődni a zenélés iránt, dobolt a The Real Thing nevű iskolai zenekarban. Collins 1964-ben feltűnt a Beatles Egy nehéz nap éjszakája című filmjében mint nyakkendős rajongó, 1965-ben pedig a West Enden az Oliver című musicalben Dörzsölt szerepét kapta meg. Phil néha fellépett a Freehold és a Flaming Youth nevű együttessel is. Ez utóbbinak megjelent egy lemeze is, amely kedvező kritikákat kapott, ám a banda nemsokára feloszlott.
1967-ben Collins a Melody Maker című lapban felfigyelt egy hirdetésre, amelyben a Genesis együttes dobost keresett. Jelentkezett, a meghallgatás sikerrel járt. A dobolás mellett esetenként énekelt is, ám az írással ekkor még nem próbálkozott.

1975-től, amikor Peter Gabriel kivált az együttesből, Phil a dobolás mellett énekesként is folytatta. Ekkor már nős volt, két fia született, de a házasság nem tartott sokáig. A Genesis vele egyre poposabb irányba fordult, ami hamar szakításhoz vezetett Steve Hackett gitárossal is. Ekkor Phil, Tony Banks és Mike Rutherford két session-zenészt vettek maguk mellé: Chester Thompson dobost, aki többek közt a Weather Report dobosa is volt, és az amerikai Daryl Stuermer gitárost. Velük néhány éven belül a szélesebb nagyközönséghez is eljutottak egyre könnyedebb, fülbemászóbb zenéikkel.

Eközben tagja lett a Brand X nevű jazz-formációnak is.
Válása után 1981-ben Collins kiadta első szólólemezét, a Face value-t, amely hangos sikert aratott, szólóénekesként ugyanolyan ismertté téve őt magát, mint a Genesis. Ettől kezdve szóló- és Genesis-turnék váltakoztak egészen 1996-ig. Ekkorra már második feleségétől is elvált, és halláskárosodása miatt az orvosok eltanácsolták a turnézástól. Ekkor hozta létre Henry Mancini karnaggyal a Phil Collins Big Bandet, mellyel hangulatos dzsesszkoncerteket adtak Amerikában, Angliában és Franciaországban.

Ekkoriban kezdett komolyabban filmzenéket írni (már 1986-tól írt számokat filmekhez, de nem teljes soundtrack-et). 1999-ben a Tarzan You'll be in my heart c. betétdaláért megkapta az Oscar-díjat.

Hosszú szünet után 2002-ben jelent meg új lemeze Testify címmel. Ekkor már érlelődött benne egy "búcsúturné" gondolata.
2004-ben jött el a pillanat, amikor Zürichben újra kiült a dobok mögé, ezzel elkezdődött a majd másfél évig húzódó Első végső búcsúturné. Ennek keretében járt először és utoljára Magyarországon, 2005. november 26-án lépett fel a Papp László Sportarénában.

Hosszas egyeztetések után 2006 novemberében jelentették be a Genesis tagjai, hogy 2007-ben az együttes újra összeáll egy turné erejéig. A gyakorlatilag a rajongóknak szánt koncerteken az újabb számok mellett elővettek 20-30 éve nem játszott slágereket is, az egészet nagyon pontosan és letisztultan, variálás nélkül állították színpadra. A turnéról megjelent egy válogatáslemez is.

Link Élő koncert felv...
Link 85-bem...Against All Odds...
Link Gorilla Drummer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gene Hackman ma született....
  2010-01-30 20:35:16, szombat
 
 
1931. január 30-án született Gene Hackman amerikai színész


Gene Hackman (San Bernardino, Kalifornia, USA, 1930. január 30.) Oscar-díjas amerikai színész.

Apa nélkül nőtt fel, az ölelő óvó anyai karokban nem ismerte meg a tekintélyelvet, ezért az első komolyabb iskolai összezördülés olyan lelki megrázkódtatást okozott a kamasz fiúnak, hogy megalkuvás helyett inkább elszökött otthonról, s 16 évesen beállt katonának a hadseregbe. Ott nemcsak embert faragtak belőle, de rádiósként lehetőséget kapott műsorvezetésre is, így jött meg a kedve az ilyenfajta munkához. Leszerelése után festegetve járta az országot, s közben különböző kisvárosi tévétársaságok számára dolgozott, hogy fedezze utazásait. Végül a színészetnél kötött ki. Beiratkozott a Pasadena Playhouse színiiskolába, de ott nem sok jövő jósoltak neki. Úgy ítélték meg, hogy az ő és barátja Dustin Hoffman szerepei a leggyatrábbak. A két növendéket teljesen tehetségtelennek tartva pálcát is törtek a fejük felett. Gene nem adta fel, s New Yorkba költözött, ahol Dustin Hoffmant is elszállásolta. Itt beiratkozott George Morrison iskolájába, hogy folytassa tanulmányait. Hamarosan a Broadway sztárja lett. Nemzetközi hírnevét és első Oscar-jelölését a Bonnie és Clyde epizódszerepével érdemelte ki. Ezután sorra kapta a főszerepeket, a legendás Francia kapcsolat nyomozójának eljátszásáért kiérdemelte a legjobb színésznek járó Oscart. Pályája csúcsán azonban váratlanul visszavonult, hogy szenvedélyeinek éljen. Köztudott, hogy rajong az autókért, szinte minden valamirevaló versenyen jelen van. Maga is szívesen ül a volán mögé, vagy kezeli repülője botkormányát. Két év elteltével rá kellett döbbennie, hogy igazi hobbija mégiscsak a hivatása, a színészet. Számos kitüntetés, Oscar-jelölés, és újabb Oscar-díj (Nincs bocsánat - mellékszereplő) igazolta, hogy helyesen döntött. Jó néhány filmben bizonyította, hogy bármely műfajban megdöbbentően realisztikus alakításokra képes. Az ügyletes intrikus szerepkörben ő mindig az okot fürkészi, hogy a figura miért viselkedik úgy. Ritka vígjátéki alakításaiban (Szóljatok a köpcösnek!, Tenenbaum, a háziátok) sem mókázással teszi humorossá a figurát. A színészlegendát három infarktusa pihenésre intette, ami nála három könyv megírását jelentette. Jelenleg második, zongoraművész feleségével él.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nádasdy kastély, Egervár....
  2010-01-30 20:19:36, szombat
 
 
Az egervári várkastély Zala megyében, Egerváron található középkori várkastély, amely Magyarország nyugati védővonalának részeként hosszú ideig végvár volt.

Alaprajza szabályos négyszög, a sarkokon olaszbástya formájú tornyokkal. A belső udvara eredetileg zárt volt, később U alakúvá építették át.
A vár első említése 1288-ból maradt fenn castrum Egerwar néven; ekkor adta át István bán fia Miklós János nádornak cserébe egy másik birtokért. 1325-ben a birtokosok a Geregye nemzetségből származő János és Mihály, akik utóbb az Egervári nevet vették fel. Egy 1409-es irat tanúsága szerint Henrik bán fiai lerombolták a várat. Az újjáépítésre Hunyadi Mátyás adott engedélyt Egervári László horvát bánnak 1476-ban. 1539-ben Nádasdy Tamás felesége, Kanizsai Orsolya örökölte a rossz állapotba került várat. A helyreállítást a nádor apja, Nádasdy Ferenc felügyelte.

Miután Kanizsa 1600-ban elesett, Egervár lett a végvár és így nőtt a hadászati jelentősége. 1664-ben sikeresen ellenállt a török ostromnak, de még ugyanabban az évben a törökök felgyújtották. 1671-ben a Wesselényi-féle összeesküvés következtében a várkastély a császár birtokába került. 1674-76 között a várkastély bérlője, Radonay Mátyás zalavári apát állíttatta helyre a megrongálódott épületet. 1676-ban a várat Széchenyi György kalocsai érsek kapta meg, aki folytatta az építkezést. 1712-ben a vár Széchenyi Zsigmondé lett, aki nagyarányú javításokat végzett rajta. 1760-ban a várat egy tűzvész nyomán ismét újjá kellett építeni. 1787-ben a vár ismét rossz állapotba került, és egyes részeit magtárként használták. A tulajdonosok már nem laktak benne, és a környező mocsár kiszárítása tönkretette a tartócölöpöket.

Az 1945 után tovább romló állapotnak csak az 1961-65 közötti helyreállítás vetett véget. Az 1970-es évek közepétől a kastély udvarán nyaranta színházi előadásokat tartottak, amelyhez fokozatosan fejlesztették az infrastruktúrát. 2000-ben óta 450 fő befogadására alkalmas, sátorral fedhető nézőtér létesült.

A várkastély jelenleg (2008) szállodaként üzemel.

 
 
1 komment , kategória:  Régi, hires helyek itthon....  
Olvastam köszi
  2010-01-30 20:14:09, szombat
 
 


Hoztam egy kis vitamint hogy legyen erő és egészség mindenkinek..a baba várás napjai bizony hosszuak lehetnek..DRUKK NEKTEK,AZ EGÉSZ CSALÁDNAK DE FŐLEG MOST A KISMAMÁNAK.. sok puszii és vigyázzatok egymásra...puszii sziaaaaaaa
Köszönöm, jó lenne, ha hosszura nyulna, még kéne két hét legalább.. köszi!!
 
 
0 komment , kategória:  Anikó, blogba  
1vargaildyko30-án este...
  2010-01-30 20:11:17, szombat
 
 


Szia Drága Barátnőm! Edi és a babó az első EZ TERMÉSZETES!!!
Ma korábban köszönök el, további kellemes időtöltést kívánok!
Sok puszim mindenért: Ildykó
Köszönök én is mindent!!
 
 
0 komment , kategória:  Ildykó, blogba  
ronix30-án délután...
  2010-01-30 20:09:04, szombat
 
 
Aranyos Ditkém!
Neked hamarabb kell helytállnod, mint gondoltad, de első most a lányod pihenése. Ezek a hetek, napok a leghosszabbak, de gyorsan eltelik és azután babázhatsz.
Már én is nagyon készülődök...a lányom holnap megy ellenőrzésre, reméljük minden rendben lesz, Laura is nagyon várja a kis tesóját, velünk együtt.
Természetes, hogy nem tudsz itt lenni olyan gyakran, nekem is naponta ingáznom kell a két város, Laura születésekor is így volt. Nagyi feladat, örömmel tesszük!.
Lányodnak, Neked és a családnak örömteli várakozást!
Puszillak: Roni
Köszönöm kedves szavaid itt is, ha nem érnék el hozzád, nektek is jó egészséget kivánok
 
 
0 komment , kategória:  Veronika, blogba  
1vargaildyko 30-án reggel
  2010-01-30 20:03:58, szombat
 
 Szia Drága Barátnőm!
Ebben a nagy hidegben és hóesésben, jólesik a kávé :- )
Vigyázz Magadra! Legyen szép napod! Ölellek szeretettel! Ildykő
köszi!
 
 
0 komment , kategória:  Ildykó, blogba  
Ildykó 29 este....
  2010-01-30 20:02:27, szombat
 
 


Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Ildykó, blogba  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 374 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 374 db bejegyzés
e év: 2403 db bejegyzés
Összes: 35234 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1044
  • e Hét: 5550
  • e Hónap: 15796
  • e Év: 1093385
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.