Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
marcipános muffin !
  2010-01-30 17:48:47, szombat
 
  Hozzávalók:

2 és fél csésze liszt, /34 dkg/
2 tk. sütőpor,
fél csésze cukor,/ 10 dkg/
1 vaníliás cukor,
3 tojás,
fél csomag (125 g) olvasztott-lehűtött vaj,
3 negyed csésze tej,
fél csomag (100g) marcipánmassza,

190 fokon 25 percig sütöm !
 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
január !
  2010-01-30 14:28:47, szombat
 
  -jan-ban 3410 látogatom volt !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
jan.30-31 !
  2010-01-30 13:01:35, szombat
 
  Szombat !
-szoljanka leves
-csokis muffin csoki krémmel!

Vasárnap !
-rántott borda burgonyapürével
-savanyúság !
 
 
0 komment , kategória:  hétvégi menük !  
burgonyás süti almával!
  2010-01-29 16:35:14, péntek
 
  BURGONYÁS SÜTI ALMÁVAL

(kb. 20 szelet)

Hozzávalók:

Tésztához:

300 g főtt burgonya
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 tojás (közepes méretű)
1 teáskanál cukor
Fél teáskanál só

Feltéthez:

800 g alma (vagy 400 g alma és 400 g körte)
300 ml tejföl
1 tojás (közepes méretű)
100 g barnacukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília
60 g mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk,
és vékony szeletekre vágjuk.
A tepsit (30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral
kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A feltéthez az almán kívül a hozzávalókat egy
keverőedényben jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk az
almaszeleteket.
A kihűlt főtt burgonyát lereszeljük, és egy keverőedénybe
tesszük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a
burgonyához szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és
konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony,
majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer
átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd tepsi méretű lappá
nyújtjuk. A tésztát a tepsibe helyezzük, majd a feltétet
egyenletesen a tésztára öntjük. A tepsit a sütő alsó
harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-50 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kockára szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
tolnai halászlé !
  2010-01-24 10:34:32, vasárnap
 
  Hozzávalók (4 személy részére):

2 kg vegyes hal (többségében ponty)
Halbelsőség (ikra, tej)
300 g finomra vágott vöröshagyma
2 púpozott evőkanál törött paprika
2 l víz
Fejenként egy darab cseresznyepaprika
Ízlés szerint só
800 g halászlétészta

Ismét bebizonyítjuk, hogy kitűnő halfőző nép a magyar! Azt már tudjuk, hogy ahány ház, annyi szokás, és ahány táj, annyiféleképpen készíthető el a halászlé. A tolnai halászok régen a Duna partján főzték meg a halat, így most mi is a szabadban rakunk a tűz alá ...

A friss halszeleteket megmossuk, megtisztítjuk a pikkelyektől, majd eltávolítjuk a belsőségeket, ügyelve arra, hogy a vért ne mossuk ki a hasüregből. Az előkészített halszeleteket besózzuk, és két órán át állni hagyjuk. Mialatt a halat pihentetjük, a vöröshagymát finom kockákra vágjuk.

A tolnai halászlét lehetőleg bográcsban készítjük, mert a helyiek szerint abból nem szöknek meg az ízek. A bográcsba először mindig a felkockázott hagymát tesszük, ezután következnek csak a halszeletek, úgy, hogy a halfejek kerülnek alulra. Ha elrendeztük a hozzávalókat, felöntjük vízzel, minden kiló hal után 1 liter vizet számolva. Most rakhatunk csak a tűz alá!

Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a két púpozott evőkanál törött paprikát, s ha szükséges még egy picit sózzuk. Beletesszük a cseresznyepaprikát is, hiszen akkor érvényesül igazán az íze, ha a lével együtt főzzük. A halászlét további 30 percig főni hagyjuk.

A tolnai halászlevet kétféleképpen is tálalhatjuk. Az egyik, amikor elsőként a kifőtt tésztát tesszük egy tálba, s erre öntjük a hallét. Fő fogásként a levest fogyasszuk a tésztával, a halhúst csak később, a halászlé elfogyasztása után. A másik tálalási mód, amikor az egyik tálba a hal levét, egy másik tálba a halat teszik, a vendégre bízva, hogy milyen mennyiségben fogyasztja el azokat.

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
jan. 23-24!
  2010-01-23 16:28:40, szombat
 
  szombat !

-tejsines gombócleves,
-körösi gombás pecsenye.
-almás pite.
 
 
0 komment , kategória:  hétvégi menük !  
jan.16-17
  2010-01-23 16:27:37, szombat
 
  szombat!
-frankfurti leves
-palacsinta.

vasárnap !
-bolognai spagetti ,savanyú.
 
 
0 komment , kategória:  hétvégi menük !  
kondorosi lekváros kuglof!
  2010-01-16 14:49:26, szombat
 
  Kondorosi ízes kuglóf



Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
3.5 dl tej,
2 tojássárgája,
8 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
só;
a tészta nyújtásához: 10 dkg liszt;
a sütőforma kenéséhez: olaj;
a töltéshez és a tálaláshoz: 30 dkg gyümölcsíz;
a tésztakenéshez: 1 tojás;
a tetejére: 2 dkg porcukor.

A gyümölcsízt felmelegítjük, a sütőformát vékonyan megkenjük olajjal. A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelttésztát, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel 8-10 cm-es négyzeteket (vagy, tetszés szerinti méretet) vágunk a kinyújtott tésztából. A felmelegített gyümölcsízből a felvágott tészta szélétől 2 cm-re vékony csíkot spriccelünk, majd a tésztát egyenként feltekerjük, egyik oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1cm-re egymástól az előkészített sütőformába helyezzük. A formába helyezéskor figyeljünk arra, hogy a hajtott szélek alulra kerüljenek. Tetejét megkenjük felvert egész tojással, figyelve arra, hogy az oldalára ne folyjon le. A lemezre helyezett buktákat 15-20 percig utókelesztjük, majd 180 - 200 fokos sütőben megsütjük.Amikor megsült, pihentetjük, majd kiszedjük, tálra rendezzük, és porcukorral megszórjuk.
 
 
2 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
ünnepi sütemény
  2010-01-16 14:21:24, szombat
 
  Ünnepi sütemény:/nagymágocsi reci !/

Hozzávalók:
8 tojás,
6 dl tej,
30 dkg kristálycukor,
rum,
25 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
1-1 cs sütőpor és vaníliás cukor,
6 evőkanál kakaópor,
25 dkg margarin,
2 db vaníliás pudingpor,
1 doboz ananász konzerv.

A tojássárgáját a kristálycukorral és a 8 evőkanál melegvízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rárakjuk a lecsurgatott, darabokra vágott ananászt. A másik felébe 4 evőkanál kakaóport keverünk, és azt is hozzáöntjük, majd közép meleg sütőben megsütjük. A 6 dl tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingport, majd kihűtjük. 1/2 cs margarint 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás
cukorral és egy kevés rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Rákenjük a kihűlt tésztára. A csokoládémázhoz 10 dkg margarint felolvasztunk 2 evőkanál kakaóval, és melegen a krémre kenjük.
Jó étvágyat !
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
nagymágocsi korhelyleves!
  2010-01-16 14:18:46, szombat
 
  Korhelyleves:

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta,
150 g füstölt szalonna,
100 g zsír,
500 g csontos sertéscsülök,
150 g liszt,
2 gerezd fokhagyma,
100 g vöröshagyma,
5 dl tejföl,
400 g debreceni kolbász,
só,
köménymag őrölt paprika,
paradicsompüré,
friss kapor,
piros arany.

A savanyú káposztát hideg vízben legalább kétszer jól átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a debreceni
kolbászt / 10 percig főzzük, kivesszük, félretesszük /, a füstölt csülköt és a kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Sózzuk, és
puhára főzzük. Zsemleszínű fűszeres rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott köménymagot, fokhagymát, a
paradicsompürét és az őrölt paprikát. /A fokhagymát, a köménymagot késhegynyi piros arannyal vágjuk össze, így nem hullik
szét./ A levest a rántással berántjuk. A debreceni kolbászt karikára vágjuk, a füstölt csülköt kicsontozzuk, apró kockákra
vágjuk, és visszarakjuk a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, jól átforraljuk, a tetejét megszórjuk finomra vágott friss kaporral.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 1243 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2161
  • e Hét: 12429
  • e Hónap: 54035
  • e Év: 651835
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.