Belépés
idgie1975.blog.xfree.hu
Minden csak hozzáállás kérdése... Cs Ildikó
1975.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
az USA legidősebb embere
  2010-01-31 15:53:11, vasárnap
 
  Sam bácsival, az USA legidősebb emberével interjút készítenek:

- Ön is büszke arra, hogy afroamerikai lett az Egyesült Államok elnöke?

- Mi az hogy! Nagyon örülök és büszke vagyok. De mondok én magának
valamit: milyen büszke lehet most ennek a négernek a gazdája!
 
 
0 komment , kategória:  Morbid  
Madárfiókák
  2010-01-30 17:35:09, szombat
 
  Benedek Elek: Madárfiókák

Egy fészekben öt fióka
Összebújnak édesen.
Messze, messze szól a nóta:
"Mindjárt, mindjárt érkezem!"

Anyanóta, be szép nóta,
Szebb ennél már nem lehet.
Örvendez az öt fióka:
"Jer, jer!" - ez a felelet.

Jön már, jön már az anyóka,
Bogár, hernyó van elég.
Csicsereg az öt fióka:
"Ó de pompás egy ebéd."
 
 
1 komment , kategória:  GyerekS - gyerkőcöknek  
Mi legyek?
  2010-01-25 18:24:38, hétfő
 
  Előkerülnek az angyalszárnyak és a lovagruhák. Kisóvodások közül sokan bújnak állatjelmezekbe, később a lányok többsége tündérnek, királylánynak, a fiúk pedig lovagoknak, kalózoknak öltöznek előszeretettel. Mesefigurákat, hősöket választanak. Iskolás korban már nemcsak mese-, vagy filmhősöknek, de történelmi személyiségeknek is beöltöznek sokan.

Mi legyek?
Nagyon jó, ha gyermekünk maga választhatja ki, hogy mi szeretne lenni, és mindent megteszünk azért, hogy vágya megvalósulhasson. Van, aki ötletesen és egyszerűen elkészíti, van, aki művészien a kellékeknek és anyagoknak utána járva valósítja meg gyermeke kívánságát, és van aki kölcsönkér, vesz vagy kölcsönzi a kívánt jelmezt. Tulajdonképpen a legfontosabb valóban az, hogy hagyjuk gyermekünk ötletét megvalósulni.

Olyan jó, hogyha ugyancsak egy nap erejéig, de álarc mögé bújhatnak gyermekeink, végre igazi félszemű kalózként ugrálhat egész nap, vagy bájolhatja a tükröt leányunk egy esküvői maskarában. Az állatjelmezek választása is sokat elárulhat gyermekünkről, személyiségéről, belsejéről, hangulatáról, emlékszem mikor középső csoportos kisfiam ragaszkodott hozzá, hogy ő ragadozó dínó, nem növényevő dínó!

Jelmezek és szerepjátékok nemcsak Farsangra
Biztos észrevettétek, hogy mind a farsangot megelőző napokban és később is újra szívesen veszik elő gyermekeink a jelmezeket, angyalszárnyakat, kardokat.
Jó, ha erre teremtünk nekik lehetőséget. A lányok igazi lányok, a fiúk pedig igazi férfiak ekkor.

Önmegvalósítás, szerepvállalás, önkifejezés
Hallottam mamákról, akik több-kevesebb sikerrel próbálták lebeszélni fiú gyermekeiket arról, hogy harcosként menjenek az óvodai farsangra. Azt hiszem, ilyenkor a lényeg vész el, a beöltözés és átváltozás valós öröme és célja!

Azokat a fiús anyukákat, akiknek gyermekei harcosként szeretnének játszani, arra buzdítom, hogy teremtsék meg a harc játékos kereteit, akár a mindennapokban is. Apukák és anyukák egyaránt könnyen megtaníthatják gyermekeiket a harcművészet szépségére, technikáira kis kortól, ahogy gyermekük érdeklődése diktálja. Könyvekből utána nézhetünk együtt a huszár, lovagruháknak. Könnyen elkészíthetünk egy-egy karton pajzsot, bebújós lovagruhát.

Szabályokkal felvértezve (például kard csak kardhoz érhet) párviadalt szervezhetünk társaikkal és mi magunk is beállhatunk. Ugyanúgy jótékony hatása van ennek, mint egy jó kis apai játékbunyónak. Szeretetéhes és vadóc gyermekek esetén különösen hasznos lehet, hiszen ilyenkor újra testkontaktusba kerülhet a szülővel, teljes figyelmet kap és indulatait, szorongását, feszültségét játékos formában vezetheti így le nagyobb korában is.

Öt éves kor körül érdemes ellátogatni az ország különböző pontjain szervezett várjátékokra, ahol gyermek és felnőtt egyaránt átérezheti a harc ősi művészetének lényegét, szépségét.

Csajos bulik
Lányoknál ugyancsak ne ijedjünk meg, ha csak csillogós ruhákban szeretnének járkálni és még a körmét is ki szeretné lakkozni. Teremtsünk ehhez játéklehetőséget vagy beszéljünk meg olyan alkalmakat (szilveszter, barátnős lánydélután, pizsamaparti), amikor ezt saját belátásuk szerint megtehetik.

HarmoNet tipp: Világszerte terjed a legújabb mangaőrület - nyakunkon a Cosplay! >>

Így próbálgatva magukat, kijátszhatják vágyaikat, és nem lesz számukra vonzó a tiltott gyümölcs később sem. Egészséges érzelmi fejlődésüket támogatjuk ezekkel a könnyen megteremthető játéklehetőségekkel. A farsang erre különösen jó okkal szolgál.

A legifjabb maskarások
Bár a farsangi beöltözés először az óvodás korú gyermekeket érinti, a botocskás lövöldözés és a kisegérként való cincogás játéka már három éves kor előtt elkezdődik. Legyünk kezdeményezők. Gyermekünknek fedjük fel a világ különböző színeit. Még beszélni sem tudó gyermeknek is brummoghatunk lomhán, ugathatunk vadul, cincoghatunk kedvesen, ha a mesében, könyvben, az állatkertben vagy az utcán állattal találkozunk. Ringathatunk együtt babát, alvójátékot, babázhatunk, bábozhatunk kicsikkel is. Kisfiúnk, ha autóversenyzőként vadul tolja kisautóját ne gondoljunk rosszra, csináljunk neki a homokozóban nagy terepasztalt, amin vadul szánthat. ,,Mintha" játékok ezek mind, akárcsak a farsang később. Játsszunk bátran, felnőtt mivoltunkat hátrahagyva, mi is szerepbe léphetünk gyermekeink nagy örömére.

Egyéni érettség és gyermektípus kérdése, hogy csemeténk mikor kezd el érdeklődni a maskarák, a pörgős szoknyák, pillangószárnyak vagy lovagi sisakok iránt. Sokan már az óvodába lépés előtt. Legyünk ebben partnerek. Három éves kor alatt arra azért érdemes odafigyelnünk, hogy sose erőltessük a beöltözést (akkor se, ha bölcsődei mulatságról van szó), ha feszélyezve érzi magát, a kellékek bármelyikétől és nem szívesen veszi fel, ne erőltessük, mert ebben a korban a legtöbb gyermek számára ez még idegenkedést vált ki. Érthető is hiszen ez az a kor amikor az édesanyáról kezd leválni a gyermek, önmaga határait keresi, magával ismerkedik, a beöltözés már egy következő érési szintet feltételez, amikor tudatosan utánoz, szerepbe lép gyermekünk, más, mint aki, játékból. Ebben a korban ha mégis kedve támad gyermekünknek az átváltozáshoz, nagyon egyszerű és kényelmes, szimbolikus megoldást keressünk.

Az óvodás gyermekeknek külön élmény, ha az óvónő is átváltozik erre a napra, és úgy tölthetik együtt az ünnepet, mintha a mesében lennének. Vannak olyan óvodák, melyekben a farsangi alkalmakon a gyermekek és a szülők együtt vehetnek részt játékos feladatokban.

Farsangi Fánkevés, ahogy mi hívjuk - avagy családi csalafintaságok
Gyermekeink születése óta, mi családi farsangot is szoktunk tartani, a farsangi fánk a csali, de a belépő mindenkinek jelmez. Beletelt pár év mire minden felnőtt rokon beöltözve jött, hiszen ha nem, akkor ,,büntetésből" a mi gyerekeink öltözették be őket. Ma már mindenki készül, és sokszor jó előre kigondolja, mire lesz szüksége. A turkálókba is ellátogatnak, meglepő maskarákra vadászva. Amióta nagyobbak a gyermekeink kedvükért zsúrszerű játékokat játszunk, szék kihúzósat, szembekötőset, hangelváltoztatósat és hasonlókat. Persze a felnőttek ugyanolyan jól mulatnak, mint a gyerekek, csak a beizzítás jóval nehezebb.

HarmoNet tipp: Dilis nap: Állat farsang - Húzz rucit a kedvencedre! (Mókás képekkel!) >>

Repül az idő, nagyfiam közben tízéves kiskamasz lett, így legutóbb már be sem öltözött, de játszani azért játszott, és láttam rajta, hogy hatalmasakat derül, ahogy az ajtóban sorra érkeznek a különös látogatók, például egy furcsa, ijesztő alak nevezetesen a bátyám térdelt a cipőjén, nagy ballonkabátban, de picin. Ugyanígy térden állva érkezett egy pingvinpár is. Hát még mikor egy négylábú hosszú kínai sárkány érkezett és nyargalt körbe a nappalinkban, legjobban a sakkbábúnak öltözött nagymamink ijedt meg. Micsoda ötletek gondoltam, és meghúztam magam, mert én képes voltam csak a lányom tavalyi katica jelmezét magamra préselni.

Jó mulatást kívánok minden gyermek és felnőtt farsangolónak!

Jakabosné Kovács Judit

forrás: http://www.harmonet.hu/csalad+otthon/19227-cserfes-csalafintasagok-otletek-farsan gra.html
 
 
2 komment , kategória:  Farsang/Jelmezek  
Farsangi ötletbörze
  2010-01-25 18:16:02, hétfő
 
  avagy készítsük olcsón, gyorsan, könnyedén!

Nyerő lapok

Veszek 2 darab kemény kartont, a francia kártyát mintázva 3 piros szivet ragasztok rá és piros filccel a két sarkába felírom a hármas számot.(Mindkét kartonlapra, mert egyik az eleje a másik a hátulja a jelmeznek.) A két kartonlapot összekötöm, és a lurkó mint szendvicsember, kártyafiura lesz.

Bontáné Adorján Krisztina

Fele-fele

Szerintem nagyon jó és nem teljesen ismeretlen, ha farsang alkalmával félig fiú, félig lány jelmezt készítünk gyermekeinknek. Ez könnyű és elég érdekes, és kis befektetést igényel. Akármilyen nemű a gyermek az egyik fele a dolognak máris kész, mert akár fiú, akár lány, biztosan van nadrágja és pólója, amit középen hosszában ketté lehet vágni. A nadrág fél szárához egy fél szoknyát varrunk, a pólót pedig el sem kell vágni, egyszerűen a lány oldalra ragasztunk vagy varrunk pillangókat, kicsi szíveket, stb. A hajukat is meg lehet variálni. Kisfiú esetében a fejen a lány oldalra teszünk csattokat, masnit, picit kifesthetjük és máris kész a félig fiú - félig lány.

Vámos Attila

Közlekedjünk

Óvodánkban minden évben témát kapunk ahhoz, hogy milyen jelmezben legyenek a gyerekek - de szigorúan otthon készített jelmezben kell megjelenni. Idén a közlekedés volt ez a téma; lehetett választani jelzőlámpát, közlekedési táblát, autót, stb.

Jelzőlámpa : fekete kartonpapírra fel kell ragasztani a három színes kört a lámpáknak, "szendvicsember" formában gumival vagy egy-egy vastagabb kartoncsíkkal rögzítve a vállon.

Behajtani tilos tábla: csupa fehérben - fehér póló, harisnya -, az előzőhöz hasonló szendvicsemberként egy nagy piros, kör alakú karton, keresztben fehér csíkkal (behajtani tilos tábla)

Autó: kartondoboznak kiütni az alját, papírtányérból ragasztani kerekeket, a kartonra rárajzolni az autó oldalát, kifesteni, színes műanyag poharakból lámpákat rá es készen is van.

A lényeg ezekben a jelmezekben, hogy ne takarja el a lábukat, így napközben sem zavarja őket a játékban - mert egy kisgyerektől elvárni, hogy levegye a jelmezt, lehetetlen.

Livia Steiler

Édes-nemes paprika

Ha van egy nagy szövetzsákunk és egy piros sapkánl, könnyen elkészíthető:
A zsák alját kivágjuk. Hosszában az elejére rávarrhatunk nemzeti színű szalagot, illetve ráírjuk: "Édes-nemes paprikaőrlemény". A zsákba belebújik a gyerkőc, nyakánál megkötjük, fejére sapkát teszünk, és már készen is van. Ha van, akkor piros nadrággal, harisnyával, cipővel kiegészíthető.

Isó Ivett Gabriella


forrás: http://www.babazo.hu/tipeg/20080213-farsang-otletek-jelmezek-leirassal-1.html?pId x=1
 
 
0 komment , kategória:  Farsang/Jelmezek  
Farsangi jelmez ötletek olcsón
  2010-01-25 18:02:16, hétfő
 
  Hamarosan itt a farsangi szezon... Link  
 
0 komment , kategória:  Farsang/Jelmezek  
Tartós hideg!
  2010-01-25 16:57:06, hétfő
 
  Tartós hideg!
Mikes
2010. jan. 25.

Hétfő reggel párás lesz a levegő, elsősorban az ország keleti tájain sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Többfelé zord idő várható, hiszen a minimum-hőmérsékletek -10 fok alatt alakulhatnak, délután sem lesz melegünk: -6 és -1 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, kisebb hószállingózás elvétve fordulhat elő. Nem várható fronthatás.

Kedden marad a sok-sok felhő, többnyire borult lesz az ég és főleg a délnyugati megyékben kezdődhet hószállingózás, havazás. Északkeleten nem valószínű csapadék. Folytatódik a fagyos idő: a -10 és -5 fokos reggeli értékekről, -5 és -1 fok közé melegszik a levegő. Délnyugaton 1-5cm-es friss hó hullhat, téli útviszonyokra készüljünk!

Szerdán sokfelé alakulhat ki ismétlődő havazás, hószállingózás, a déli területeken kiadós mennyiségű (akár 10cm feletti mennyiség) hó hullhat. Estétől átmenetileg csökkenhet a felhőzet. A néha megerősödő északkeletire forduló szél néhol hófúvást okozhat! Igen hideg időre van kilátás, -9 és -2 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Havas, csúszós útszakaszokra számíthatunk!

Csütörtök reggelre erősen lehűl a levegő, -18 és -10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet és délkeleten többfelé, máshol elszórtan havazhat.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, elszórtan fordulhat elő hózápor, hószállingózás. Kissé erősödhet a nappali felmelegedés, ám még így is fagyhat az ország jelentős részén. A délnyugati szél megélénkül.

A hétvégén délnyugat felől mediterrán ciklon érheti el hazánk térségét, viharos északnyugati, északi szélre van kilátás, főleg délen havazással, hófúvással. Marad az igazi tél!

forrás: http://www.koponyeg.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Időjárás-iNFO  
Hólánc
  2010-01-25 16:51:04, hétfő
 
  Az autósok többsége még nem használta ezt az eszközt, és ha van is ilyen a csomagtartójukban, még sosem csomagolták ki. Pedig nem árt kipróbálni, mielőtt éles helyzetben kell elővenni. A felszerelésének módját minden gyártmány leírása tartalmazza, gyakorolni otthon, a pótkeréken érdemes.
folyt.: Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉrdekS  
Hóemberépítés
  2010-01-24 16:31:56, vasárnap
 
  Klikk a linkre, aztán a kismadárra
Link
 
 
0 komment , kategória:  minden ami KARÁCSONY...  
The Christmas Tree
  2010-01-24 16:24:47, vasárnap
 
  KLIKKELJ KÉRLEK AZ ANGYALRA!
A HANGSZÓRÓD IS LEGYEN BEKAPCSOLVA!
Link
 
 
0 komment , kategória:  minden ami KARÁCSONY...  
Méz, fahéj - Jó, tudni!
  2010-01-24 16:06:25, vasárnap
 
  Használjátok egészséggel!

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert hozott a betegek életében.
A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és szervezetünkön belül is számos baktérium
él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...

Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.
 
 
0 komment , kategória:  ÉrdekS  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 2612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 354
  • e Hónap: 1535
  • e Év: 112671
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.