Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Magyar Bankok!
  2010-01-31 23:40:14, vasárnap
 
  Nem ússzák meg a bankok az új szabályokat

[origo]2010. 01. 31., 14:55Utolsó módosítás: 2010. 01. 31., 15:10Címkék:Barack Obama, bankárfizetés, gazdasági válság, bank
eszközök:
A válság előtt a davosi világgazdasági fórum sztárjai voltak a nemzetközi bankárok, az idén azonban csak a tékozló fiú szerepét játszhatták el a pénzügyi topmenedzserek. Konkrét megállapodás nem született a svájci kisvárosban, de az a bankvilág számára is egyértelművé vált, hogy nem úszhatják meg az új szabályokat.


Nem mindenki lelkesedik Obama tervéért

MIBŐL LESZ LAKÁSA?Gondolkodjon előre és tegyen félre!

Biztosítsa jövőjét és jusson kedvező lakáskölcsönhöz!
Ön is szenved a válságtól?Van róla története?

Írja meg nekünk!
AjánlatA gazdaság legfrissebb hírei
[origo] klikkbankMikroköltségek mikrovállalatoknak
Személyi kölcsön csak egy kattintásra!
Új lakást venne? Felújítana? Lakáskasszával megéri!


JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
KORÁBBANEgyeztetett bankreformot sürget az IMF
Görög példával ijesztget a brit ellenzék
Roubini: Magyarország helyzete továbbra is törékeny
Magyarországgal példálózott Soros Davosban
Magyarország nem ért rá Davosra
OK.hu"Az nem sokkoló, hogy akik munkahelyeket és jólétet hoznak létre, sokat keresnek, de az erkölcsileg védhetetlen, hogy azok is sok pénzhez jutnak, akik az állások és a jólét rombolásához járulnak hozzá" - Nicolas Sarkozy francia elnök ezekkel a szavakkal adta meg az idei davosi világgazdasági fórum alaphangját, és bár nem mondta ki, de enélkül is egyértelmű volt, hogy az érdemtelenül gazdagodók alatt a pénzügyi világ vezetőit kell szerinte érteni.A svájci kisvárosban a tanácskozások egészére jellemző volt a bankárellenes hangulat, Sarkozy azt a széles körben elterjedt véleményt fogalmazta meg, miszerint a mostani válság fő okai között előkelő helyen van a bankok túlzott kockázatvállalása és a bankárok túl nagyvonalú és nem megfelelően ellenőrzött bónuszrendszere. Sarkozy érvelését a pénzügyi világ érthető módon nem fogadja el, de azt a bankárok sem vonják kétségbe, hogy a kormányok és a bankok viszonya alapjaiban lett más azáltal, hogy az adófizetők pénzéből mentették meg a csődközelbe került pénzintézeteket.

Tékozló fiúk

Davosban korábban éveken át a nagy nemzetközi bankházak vezetői voltak a főszereplők, az idén azonban csak a "tékozló fiú" szerepét játszhatták el, hisz manapság nincs olyan politikus, aki ne szólna pár rossz szót a válsággal kapcsolatos médiaeseményeken a felelőtlen és kapzsi bankok hibáiról - márpedig a világgazdasgi fórum az ilyen események egyik legfontosabbika.

A Wall Street Journal (WSJ) tudósítása szerint a Deutsche Bankot irányító Josef Ackermann vezetésével a világ vezető bankárai már csütörtökön elkezdtek egyeztetni annak érdekében, hogy a hétvégén egységes álláspontot tudjanak képviselni az állami vezetőkkel szemben, de nem sikerült közös nevezőre jutniuk. "Túlságosan nagy közöttük a verseny" - az amerikai gazdasági lap szerint egyszerűen ez akadályozta meg a megegyezést, ami annak fényében nem is meglepő, hogy a nem-amerikai bankok nem szívesen fizetnének tengerentúli riválisaik rossz döntései miatt, és már azért is panaszkodnak, hogy egy kalap alá veszik őket a nagyot bukó versenytársakkal.

A bankároknak tehát közös álláspontja sem volt a miniszterek és jegybanki vezetők részvételével megtartott szombati, informális tanácskozáson. Az egyeztetés nem is végződött konkrét cselekvési terv elfogadásával, de az AFP szerint mégis volt eredménye: a bankok ugyanis megértették, hogy nem lehet elkerülni a szektor radikális újraszabályozását. A hírügyökség szerint Barney Frank, az amerikai képviselőház pénzügyi bizottságának elnöke azt mondta, hogy a bankok végre elfogadták, hogy mindenképp lesznek új szabályok. "Arról még lesz egyeztetés az érintettekkel, hogy miképp érhetőek el a céljaink, de van egy általános megállapodás, miszerint lesz nemzetközi koordináció a kérdéssel kapcsolatban" - mondta el Frank.

Ötletből nincs hiány

A bankvilág újraszabályozására sok ötlet felmerült, a bankárfizetések korlátozásától kezdve a bankok szétszabdalásán át egészen a rizikós befektetési tevékenységek teljes újraszabásáig. A megoldási lehetőségekkel kapcsolatban nincs egyetértés, csak annyi biztos, hogy a kormányok szükségesnek tartják a regulációt, a bankok pedig azt szeretnék elérni, hogy a válság ellenére is hagyják őket a saját szabályaik szerint működni, már amnennyire a mostani, bankárellenes közhangulatban lehetséges. Jól mutatják a bankárok félelmeit Alessandro Profumo, a Magyarországon is jelen levő Unicredit első emberének szavai, aki szerint amennyiben a cél a bankválságok lehetőségének teljes kizárása, akkor nagyon leromolhat a pénzügyi rendszer hatékonysága, ami a nyereségekre is természetesen hatással lenne.

Abban egyetértés látszik kialakulni, hogy amennyiben új szabályok lesznek, akkor azoknak nemzetközieknek kell lenniük, hisz maguk a bankok is globális szereplők. "Globális problémákra globális szabályok kellenek. Ez alapvető elvárás, amennyiben nem ez történik, annak katasztrofális következményei lesznek" - fogalmazta meg a ma már közös alapnak tekinthető álláspontot Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke. Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) első embere szintén a nemzetköziség jelentőségét hangsúlyozta, szerinte ugyanis a mostani válság fő tanúsága, hogy szükség van globális koordnációra, és hasonlóan nyilatkozott a bankárvilág ideiglenes szócsővévé vált Ackermann is.

Megosztó a Volcker-szabály

A Marketwatch azt hangsúlyozta ki, hogy a zárt ajtók mögött tartott hétvégi megbeszélésén nem született konkrét megállapodás - annak ellenére, hogy azt a bankárok is elismerték, hogy valaminek gyorsan történnie kell a bankrendszerbe vetett bizalom helyreállítása érdekében.

Barry Eichengreen, a Berkeley professzora szerint a nagy kérdés az Egyesült Államok hozzáállása lesz, mivel az amerikaiak egyetértése nélkül semmilyen globális szabályt nem lehet érvényesíteni. Barack Obama amerikai elnök a múlt héten vetette fel a Volcker-szabálynak nevezett reguláció bevezetését, ami a kereskedelmi bankok méretének korlátozását és a kockázatos vagyonkezelésről való leválasztását jelenntené, de a tervezet fogadtatása nem volt egységes.

A fontos szereplők közül az amerikai verziót nem támogatják például a britek, akik szerint a banki méretek keretek közé szorítása nem oldaná meg a válságot okozó problémákat, Alistair Darling pénzügyminiszter szerint a bankok által is támogatott verzión, azaz a tőkekövetelmények emelésén kell a hangsúlynak lennie. Nicolas Sarkozy alapvetően jónak tartja ugyan Obama koncepcióját, de szerinte nincs értelme ezeket nemzeti szinten bevezetni - szerinte a koordinációt a G20-országoknak kellene ellátniuk, így ugyanis biztosítani lehetne, hogy valóban mindenkire ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek, és senki se tudja kivonni magát a versenyképességet és a profitkilátásokat rövid távon jó eséllyel csökkentő korlátozások alól.

Kommentálja ön is!
 
 
0 komment , kategória:  Minisztériumi jelentések  
Tél. még sokáig lesz itt!
  2010-01-31 23:17:28, vasárnap
 
  10 éve a legnagyobb hó - kemény fagyokra készüljünk


2010. 01. 31., 21:10 | ICI Rt.
Címkék:előrejelzés, meteorológia, időjárás, várható időjárás10 éve hullott annyi hó utoljára, mint most hétvégén. Az Északi-középhegységben a hótakaró helyenként eléri a fél métert. Északon és a főváros térségében többfelé hullott 30 cm vagy azt meghaladó hó, de az Alföldön és délnyugaton is többfelé 10-15 cm-es hótakató alakult ki. Éjszaka Hétfőn kisebb havazás északkeleten még előfordulhat, ez azonban már nem okoz majd fennakadásokat, hófúvásokkal azonban ismét számolni kell helyenként. Az elkövetkező napokban egyre hidegebb éjszakákra készülhetünk a megmaradó hótakarónak köszönhetően.


Ajánlat
Fellélegezhetünk, csökken a légszennyezettség
A fagyálló is megdermedt Csíkszeredán
Így lesznek felhők a repülők kondenzcsíkjából
Előrejelzés a következő 14 napra
OK.hu
Intenzív havazás

Legutóbb 1999. február 5-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében esett fél méter hó. Tiszavasváriban 55 cm, Baktalórántházán 63 cm. A két napig tartó szinte szakadatlan havazás eredményeként kialakult több 10 cm hónak és az erős szél következtében kialakult hófúvásoknak köszönhetően északon helyenként megbénult a közlekedés.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye területén a hókotrók folyamatosan dolgoztak, azonban csak nehezen bírkóztak meg a hóval. A legrosszabb helyzet BAZ megyében alakult ki, ahol már hat utat kellett lezárni egyrészt a nagy hó, másrészt a szél által emelt 40-50 cm-es hótorlaszok miatt. A 37-es számú főút Szerencs és Gesztely közötti szakasza járhatatlan. Az utak takarítása gyakorlatilag lehetetlen, a szél ugyanis visszahordja a havat. Nehezen járhatók a Zsujta, Abaújvár és Kéked felé vezető utak, itt a folyamatos takarítás ellenére újabb hótorlaszok keletkeznek, miközben Hejce és Pányok teljesen megközelíthetetlen. Nem lehet közlekekedni a Villmány-Fony, a Pere-Abaújszántó, a Felsődobsza-Abaújszántó, a Megyaszó-Kegyesbéne és az Újharangodot a 37-es úttal összekötő bekötő úton. Az Északi-középhegység térségében többfelé meghaladja a lehullott hó a 30, helyenként a 40 cm-t is, de a főváros térségében is 25-30, helyenként ennél is több cm esett a hétvégén. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több fa kidőlt a hó súlya alatt.

Jég a tavakon

Siófoknál a Balaton jege 15-16 cm-re hízott, így a helyi önkormányzat által kijelölt ingyenes korcsolyapályán várják a látogatókat. Már Balatonfüreden is megnyitott a kijelölt jégpálya. A korcsolyapályákat reggel 8 órától sötétedésig lehet igénybe venni. A Velencei-tó jégtakarója a déli parton elérte a biztonságos, átlagos 10 cm vastagságot. A Velencei-tó és a Balaton várja a korcsolyázni vágyókat a kijelölt jégpályákon.

Európai helyzetkép

A kontinens nagy részének időjárását egy, a Skandináv-félsziget, a Baltikum és Közép-Európa térségében elhelyezkedő több középpontú ciklonrendszer alakítja. Északkelet-Európában többfelé intenzív havazásra lehet számítani. Skandinávia, a Brit-szigetek, Franciaország és Közép-Európa területén jobbára csapadékos az idő, itt is havazás, helyenként hózáporok várhatók. A Földközi-tenger középső és keleti medencéjében egy sekély ciklon hatására, Szicíliától a Balkánon keresztül Törökországig szintén sokfelé csapadékos időjárásra készülhetünk. Itt eső, havas eső, kisebb havazás egyaránt előfordul. A kontinens nyugati partjainál anticiklonális hatások érvényesülnek, Ibériában túlnyomóan száraz idő uralkodik

Éjszaka a csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet felé húzódik vissza, itt erősen felhős, borult lesz az ég. A nyugati és középső tájakon azonban tovább csökken, felszakadozik a felhőzet. A Kisalföldön és helyenként a középső megyékben még erős marad a légmozgás. Helyenként hófúvások lehetnek. Hajnalban általában -11, -6 fokig csökken a hőmérséklet, de a derültebb, hóval fedett tájakon ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn a hajnali órákban ismt többfelé -10 fok alá süllyed a hőmérő higanyszála. Napközben nyugaton és a középső megyékben felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, de a Dunántúlon maradhatnak tartósan felhős területek. Gyenge havazás, futó hózápor a felhősebb keleti, északkeleti megyékben, illetve néhol a Dunántúlon fordulhat elő. A nyugati határ mentén és északkeleten mérsékelt, máshol élénk lesz az északnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet -5, -1 fok között várható.

Fronthatás nem érvényesül. A csapadékos hétvégnek köszönhetően jelentősen javult a levegő minősége, a hét elején azonban kismértékben emelkedik majd a légszennyezettség. Az időjárás szervezetedre is hatással van, erről itt található részletesebb tudnivaló. Az autóval közlekedők jeges, havas, csúszós utakra számítsanak, óvatosan közlekedjenek. Helyenként még hófúvások is kialakulhatnak. Aki teheti, bátran keresse fel a hazai síterepeket. Hajnalban erős fagyokra készüljünk, többfelé -10 fok alá csökken a hőmérséklet.

Kedden változóan, de többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan fordul elő hószállingózás, gyenge havazás, egy-egy hózápor. Élénk lesz a nyugatias szél. -4, 0 fok között tetőzik a hőmérséklet.

ICI Interaktív Meteorológia
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Miniszteri fizetés:Gyurcsány!
  2010-01-31 23:11:42, vasárnap
 
  Tavaly 34 millióval kevesebbet keresett Gyurcsány, mint 2008-ban


MTI2010. 01. 31., 17:02Utolsó módosítás: 2010. 01. 31., 17:09Címkék:Gyurcsány Ferenc, vagyonbevallás
eszközök:
103 millió forint volt a jövedelme 2009-ben Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnöknek a vagyonbevallása szerint, melyet benyújtott az Országgyűlésnek. Ez az összeg 34 millió forinttal kevesebb a 2008-asnál.AjánlatVonakodnak a vagyonbevallás reformjától a pártok
Orbán kevesebbet kap a Fidesztől - 2008-as vagyonnyilatkozatok
35 millióval csökkent Zuschlag vagyona
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huGyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök benyújtotta 2009-es vagyonbevallását, amely szerint az összes jövedelme 103 millió forint volt tavaly - közölte Gyurcsány titkársága vasárnap. Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje január 31-e, de mivel ez vasárnapra esik, hétfő este nyolcig meghosszabbították a határidőt.

Gyurcsány titkársága szerint a korábbi kormányfő saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát is benyújtotta már az Országgyűlésnek. Eszerint Gyurcsány jövedelme - a korábbi időszakhoz hasonlóan - miniszterelnökséghez és országgyűlési képviselőséghez kötődő munkabér jellegű jövedelemből, valamint a tulajdonában álló társaságtól kapott osztalékból állt.

Gyurcsány a munkajövedelmét tavaly is közérdekű, karitatív célok támogatására fordította - közölte a titkársága. Gyurcsány tavalyi összes jövedelme 34 millió forinttal volt kevesebb, mint 2008-ban. Az összes jövedelme után befizetett adó 28 millió forintot tett ki.

A titkárság közlése szerint Gyurcsány és felesége, Dobrev Klára 2009-ben fele-fele tulajdoni arányban házat vásároltak a Somogy megyei Kötcsén, melyhez együtt vettek fel forintalapú euróhitelt. A hiteltartozás forintegyenlege 2009 utolsó napján 62 millió forint volt.

A család bankszámláinak egyenlege nem haladja meg a bevallási kötelezettség alsó határát, azaz a képviselői alapdíj hathavi összegét. A család, illetve a család bármely tagjának vagyoni-jövedelmi helyzetében 2008-hoz képest egyéb változás nem történt - közölte Gyurcsány titkársága.
 
 
0 komment , kategória:  Minisztériumi jelentések  
Borsod megyei tél
  2010-01-31 23:03:22, vasárnap
 
  Több települést elzárt a hó Borsodban


MTIFüggetlen Hírügynökség[origo]2010. 01. 31., 10:29Utolsó módosítás: 2010. 01. 31., 19:52Címkék:extrém időjárás, havazás
eszközök:
A havazás miatt vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt útszakasz járhatatlan, több borsodi települést nem lehetett megközelíteni. Az ország többi megyéjében a havazás ellenére járhatóak az utak. A tűzoltókat 140-szer riasztották az elmúlt 24 órában a hó miatt. 26-an megsérültek balesetekben, két ember életét vesztette.AjánlatA havazás miatt javult a főváros levegője
Már a mellékutakat tisztítják a fővárosban
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huSzáznegyvenszer hívták a tűzoltókat az elmúlt 24 órában a havazás miatt - főként az utakon kellett segíteniük - közölte vasárnap délelőtt Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Több baleset is történt: összesen 26-an megsérültek, két ember pedig életét vesztette. Szerencsnél például egy autóbusz borult az árokba, Encsnél pedig egy nyergesvontató dőlt az oldalára. A legtöbb hívást - 36-ot - Pest megyéből kapták, illetve sok segítségkérés érkezett a fővárosból és Borsodból is.Gödöllőn például egy 450 négyzetméteres sátor rogyott meg a ráesett nagy hó miatt, a sátorban konténerekben vérplazmát tároltak. A tűzoltók letakarították a havat, komolyabb kár nem keletkezett. Szentes György információi szerint az intenzív havazás a közműszolgáltatásokban nem okozott fennakadást, nem érkezett hír arról, hogy bárhol gond lenne.

Borsodban akadozik a Volán-közlekedés

Több útvonalon nem közlekednek a Volán-buszok a hó miatt Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője vasárnap. Az utasok a Megyaszó-Szerencs útvonalon számíthatnak járatkimaradásra, illetve a sátoraljaújhelyi térségben több szakaszon is: így a Pálháza-Hollóháza-Sátoraljaújhely vonalon, illetve Hidasnémeti felé. A megye egyéb útvonalain egyelőre tíz-harminc perces késésekkel közlekednek a Volán-buszok - tette hozzá.

A Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága szerint vasárnap délben öt útszakasz volt lezárva hóátfúvás miatt a megyében. A korábban lezárt Abaújkér-Aranyospuszta közötti részt már letakarították, az út járható. Továbbra sem lehet azonban közlekedni a Megyaszó-Legyesbénye közötti úton, ahol hótorlaszokat emel a szél, illetve még korábban lezárták a forgalom elől a Vilmány-Fony, a Pere-Abaújszántó és a Felsődobsza-Abaújszántó közötti utat.

Ismét lehet közlekedni a korábban lezárt 37-es úton, amelyen korábban a rendőrség szerint jószerivel összeomlott a forgalom - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Az utat folyamatosan takarítják a közútkezelő társaság munkagépei, és bár továbbra is erős szél fúj, amely hordja a havat, a közlekedés megindult. A rendőrség korábban azt mondta, hogy az úton Szerencs felől elsősorban a kamionok, míg a gesztelyi részről a személyautók torlódtak fel. Az MTI tudósítója szerint már csak néhány kamion vesztegel az út szélén, az útra ugyanis csak azokat az autókat engedik fel, amelyeken van hólánc.

Több település megközelíthetetlen volt

Két település, Pányok és Kéked megközelíthetetlen volt, Zsujtára és Abaújvárra is nagyon nehéz eljutni a hó miatt Borsod-Abaúj-Zemplénben. Néhány helyre csak terepjáróval lehet eljutni. Zsujta, Abaújvár és Pányok lakói maguk is takarítják a belterületi utakat - közölte a megyei katasztrófavédelem és Tóth István, Pányok polgármestere vasárnap. Tóth szerint helyenként egyméteres hófal magasodik a Pányokhoz vezető úton.

A Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról számolt be, hogy a települések vezetői úgynevezett "alkalmazási készenlétbe helyezést rendeltek el". Ez a polgári védelmi kifejezés azt jelenti, hogy helyi mozgósítás van a községekben, kérik az emberek közreműködését az utak megtisztításában, a gépeket és ennek a költségét a vis maior keretből visszaigénylik, vagyis az önkormányzatok maguk is próbálják biztosítani a szükséges feltételeket.

Vasárnap déltől már Hejcére sem lehet bemenni, a településre vezető út ugyanis hóátfúvás miatt járhatatlan - közölte a megyei közútkezelő. Az MTI ugyanakkor úgy értesült, hogy Kékedre azóta már Hollóháza felől, ha nehezen is, de be lehet jutni. Délutánra a korábban megközelíthetetlen Pányok kiszabadult a hó fogságából, mert hókotró átjárhatóvá tette a településre bevezető egyetlen utat. A polgármester szerint azonban csak idő kérdése, mikor keletkezik újabb hótorlasz, amely ismét elvágja a falut a külvilágtól. Borsodban összesen öt olyan út van, amelyet lezártak a hóátfúvások miatt.

Az észak-magyarországi régió három megyéjében, Borsodban, Hevesben és Nógrádban összesen száznegyven munkagép tisztítja folyamatosan az utakat. A három megyében szombat reggeltől megszakításokkal, kisebb-nagyobb intenzitással havazik. A leesett hó vastagsága 5-30 centiméter között változik.Borsosban vasárnap este is folyamatosan havazik.

Szabolcsban fák dőltek ki a hó súlya alatt

A vasárnap reggelre lehullott 10-20 centiméter hó ugyan nehezíti a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Beregben, de jelenleg nincsen járhatatlan főút vagy mellékút. A megyében összesen 47 munkagép dolgozik, de a munkát nehezíti, hogy intenzíven esik a hó a térségben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap több fa kidőlt a nagy mennyiségű hó súlya alatt.

A katasztrófavédelem ügyeletese szerint Kisvárdán egy lakás bejárata elé dőlt a fa, annak eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét vasárnap délelőtt. Záhonyban három helyszínre is riasztották a katasztrófavédelmiseket fakidőlés miatt. A határvárosban egy közterületen álló fa kettéhasadt, majd egy közelben parkoló autóra borult. Senki sem sérült meg. Kéknél árokba csúszott egy busz, csak három traktorral sikerült kivontatni. A busz nem szállított utasokat, ezért nincsenek sérültek.

Budaörsön egy bankautomata védőteteje szakadt be a nagy hó miatt, Fejér megyében, Seregélyesnél pedig egy árokba csúszott sószórónak kellett segíteni.

A mentők ügyeletén azt mondták: a havazás miatt lassabban ugyan, de mindenhová eljutnak, ahová riasztják őket.

A Dél-Alföldön nincs elzárt út, hófúvásról sem tudnak, az éjszaka lehullott hó miatt azonban az utak felülete latyakos, hókásás - közölte vasárnap reggel a Magyar Közút Nonprofit Kft. A legtöbb friss hó, mintegy 10 centiméter Solt környékén hullott, a csapadék átlagos mennyisége pedig 5-6 centiméter volt a Dél-Alföldön.

Baranyában minden út járható az éjszakai havazás ellenére - közölte a Magyar Közút Zrt. regionális ügyelete. Baranyában 2-5 centi hó hullott éjszaka, vasárnap reggel is több mint 35 gép dolgozott a megye útjain. Minden út járható, az erős szél miatt azonban helyenként hóátfúvásra kell számítani.

Elakadt kamionok, árokba csúszott autók

A 6-os úton három helyen van kisebb probléma: Pécsvárad térségében hóátfúvás nehezíti a közlekedést, míg Kakasdon egy személygépkocsi csúszott meg és borult az árokba. Mecseknádasdon két kamion akadt el az emelkedő aljánál, de csak egy forgalmi sávot foglalnak el, így nem zárják el az utat, csak lassítják a forgalmat.

Villány és Siklós között egy személygépkocsi vezetője választotta meg helytelenül a sebességet, a havas úton megcsúszott és az árokba esett. A balesetben nem sérült meg senki, az autót a tűzoltók húzták ki. Szintén árokba csúszott személygépkocsit mentettek a kaposvári tűzoltók - mondta el a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese. A baleset Kaposvár Toponár városrészében történt, nem sérült meg senki.

Nehezen járhatóak az utak Hajdú-Bihar megyében, de nincs elzárt település és a hó miatt lezárt útszakasz - közölte a Magyar Közút Kht. Az éjszaka során lehullott nagy mennyiségű hó az egész megyében fennakadásokat okoz. A főutak hókásásak, latyakosak, míg az alsóbbrendű utak havasak, de mindenhol járhatóak.

Pest megye nyugati és déli részén szárazak, keleten latyakosak, néhol hókásásak a főutak, és a mellékútvonalak egy részét még nem sikerült a hótól megtisztítani - közölte vasárnap az Útinform főügyeletese. Döme István elmondta: hogy a fővárosi régió déli részén jelenleg hódara esik, Szentendre-Vác-Dunakeszi környékén nemrég kezdődött a havazás, míg Monornál folyamatosan esik a hó. A megye északi és keleti területein a tisztítás ellenére a főutak csúszósak, latyakosak, míg Tárnok és Érd környékén egyelőre száraz a burkolat. Errefelé a mellékutakat is letakarították már - tette hozzá. Pest megyében az átlagos hóvastagság 20 centiméter, ám a Pilisben Dobogókőn, illetve Tárnok környékén eddig 30-35 centiméternyi hó hullott. Baleset, elakadt jármű nem nehezíti a közlekedést - közölte Döme István.

Késnek a vonatok

Az északi országrészben jelentős késesekre is lehet számítani a vonatközlekedésben az időjárás miatt, főként Debrecen és Miskolc közelében - közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese. Az észak-keleti országrészben az intenzív havazás miatt átlagosan 5-10 perccel meghosszabbodott a vonatok menetideje, Miskolc és Debrecen térségében viszont egy-egy távolsági vonatnál 30-40 perces késés is előfordulhat. A folyamatos tisztítás ellenére ugyanis a hó és a szél miatt problémák lehetnek a váltókkal.

Az intenzív havazás miatt a kereskedelmi forgalom is visszaesett. A CBA üzletlánc forgalma például 20-25 százalékkal volt kisebb szombaton, mint egy átlagos hétvégi napon - mondta el az [origo]-nak vasárnap a CBA kommunikációs vezetője, Fodor Attila.

A vasárnapi várható időjárásról itt olvashat bővebben
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
BKV buszon vicc!
  2010-01-30 22:37:27, szombat
 
  Szereted ha simogatnak?

Szereted ha megérintenek?

Szereted ha fogdosnak?

Szereted ha felizgatnak?

Szereted érezni a másik leheletét, szuszogását a nyakadnál, esetleg a fülednél vagy az arcodba?

Szeretsz új pozíciókat kipróbálni?

Mikor hidegen felülsz rá,majd forrón és teljesen leizzadva végzed?

Velünk a fantáziád megvalósulhat, életre kel, próbálj ki minket!!!!

- BKV ! !
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Kakukk!
  2010-01-30 22:34:19, szombat
 
  Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis "megbeszélésre".

Megígértem a férjemnek,hogy pontban éjféli 12-kor otthon leszek. De a buli túl jól sikerült,koktél,tánc,még több koktél és az idő elszaladt. Végül hajnali háromra értem haza, mondanom sem kell,hulla részegen...

Épp becsuktam magam mögött az ajtót mikor a kurva kakukkos óra rákezdte:
KAKUKK,,,KAKUKK,,,KAKUKK,

Mivel tudtam, hogy a férjem fel fog ébredni a zajra gyorsan én is rázendítettem.....
és kakukkoltam...még kilencszer.

"Megúsztam egy veszekedést" s-gondoltam, büszkeséggel eltöltve eme zseniális ötletért-szép nyugodtan lefeküdtem a férjem mellé.
Az utolsó gondolatom elalvás előtt az volt, hogy mennyire okos és fürge eszű vagyok,még a kritikus pillanatokban is feltalálom magam.


Másnap mikor a férjem reggeli közben megkérdezte, hánykor értem haza, lazán válaszoltam, hogy pontosan éjféli 12-kor,ahogy megígértem!
Nem szólt semmit,sőt,még kételkedni sem látszott.


Na, ezt megúsztam, CSODÁS!!!!...gondoltam...

...mikor megszólalt:
_Apropó,ki kéne cseréltetni a kakukkos órát!

-Igen? És miért szerelmem- kérdeztem remegve.

Mire ő:
-Hááát...az éjjel felébredtem mikor hármat kakukkolt
és a fene tudja hogy miért vagy hogyan,
de utána azt kiabálta,hogy "BASSZA MEG!!!"..

.aztán még négyet kakukkolt

és miután végig hányta a folyosót,
másik hármat kakukkolt,miközben majd megszakadt a röhögéstől.

Utána még egy kakukk,majd botladozás közben rálépett a macskára
és összetörte a telefonasztalt a nappaliban.

Az utolsó kakukkot már mellettem az ágyban adta ki magából,
aztán egy fingás kíséretében egyszerűen elaludt. Ennyi.

Mit szólsz hozzá, drágám
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
50 éves nő előnye!
  2010-01-30 22:29:49, szombat
 
  Mi az előnye, ha elmúltál 50 éves?

1. Az emberrablókat nem igazán érdekled.

2. Túszhelyzetben valószínűleg téged engednek el elsőként


3. Senki sem várja el tőled, hogy bárhová is szaladj.

4. Amikor este 9-kor felhívnak, megkérdezik; Nem ébresztettelek fel?


5. Az emberek már nem gondolják azt, hogy hipochonder vagy.

6. Már nincs semmi, amit a nehezebb úton kellene megtanulnod.

7. A most vásárolt dolgaid már nem használódnak el.

8. Délután 4-kor is vacsorázhatsz.

9. Szex nélkül élhetsz, de a szemüveged nélkül nem.

10. Heves vitákba bonyolódsz a nyugdíjrendszerről.

11. Már nem kihívásként gondolsz a sebességkorlátozásra.

12. Már nem próbálod meg behúzni a hasad, bárki is jön be a = szobába.

13. Együtt énekelsz a liftben a hangszóróval.

14. A szemed már nem lesz sokkal rosszabb.

15. Az egészségbiztosítónak befizetett összeg végre kezd kifizetődni.

16. Ízületeid pontosabb meteorológusok, mint a nemzeti időjárási szolgálat.

17. Titkaid biztonságban vannak a barátaidnál, mert ők sem emlékeznek rájuk.

18. Agysejtjeid száma végre kezelhető méretűvé csökkent.

19. Nem emlékszel, ki küldte neked ezt a listát.

20. És feltűnik, hogy kényelmed érdekében ennek a szövegnek nagy a betümérete!

 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Kivánság hid!
  2010-01-30 22:23:02, szombat
 
  A kívánság

Egy Harleys férfi motorozott a kaliforniai tengerpart mentén, amikor
váratlanul egy felhő került a feje felé és egy mennydörgő hang szólalt meg:
- Azért mert te mindig hűséges voltál hozzám teljesítem egy kívánságodat.

A motoros lehúzódott az úttest szélére és így válaszolt:

- Építsél nekem egy hidat Kalifornia és Hawaii közé, hogy bármikor
átugorhassak a szigetre.


Az Úr így szólt:
-A te kérésed igencsak anyagi dolgokra épül., gondold el, mekkora
létesítmény lenne. Az óceán aljára levinni a tartó oszlopokat, és az a
rengeteg beton, aszfalt és acél. Természetfeletti dolognak vélnék. Én meg
tudnám csinálni, de még nekem is nehéz lenne. Gondolkodj egy kicsit, hátha
eszedbe jut valami más amivel az emberiség jövőjét tudnád elősegíteni.

A motoros elég sokáig gondolkodott, végül így szólt:

- Uram!

Azt kívánom hogy minden férfi megérthesse az asszonyokat. Tudni
szeretném, hogy mire gondolnak mit éreznek legbelül, amikor csak némán
néznek rám, vagy amikor sírnak, nevetnek, vagy amikor rosszat mondok. És
hogy hogyan tudnám a nőket boldoggá, kiegyensúlyozottá tenni.


Erre az Úr így válaszolt:
- Hány sávot akarsz a hídon?
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Szingli nő!
  2010-01-30 20:10:52, szombat
 
  Szanaszét Szolizott Szingli

Nyirkos lett a cicim a pusáp alatt,
Mer az ofiszban a mítingen nem éri a nap,
Pedig aszondják, a szilikonnak jót tesz az "úvé",
Mint hó végén a számlámnak, az aputól jött lóvé.

A nonfigi a derekamon marha jól mutat,
Tolatáskor jelzi, az agyamhoz az utat,
Bár szolcsiban a csajok szerint egész jó a mellem,
De nem nyerhetnék vele még a légzsákom ellen.

Kígyóbór csizmám, kicsit több volt, mint hetven,
Külsőm, mint egy statisztáé, a "LeniKrevic" klipben.
Mango szatyor, telcsi, szájfény felken,
Fontos az összhang, a trendem rendben.

Karrierem építése nem egyszerű feladat,
Gyakran kell térdelnem, az íróasztalok alatt.
A píáros szakma, nem könnyű kenyér,
A háton fekvő egértől, kérges lesz a tenyér.

De hagyjuk is munkát, mert sietek éppen,
Talizunk a csajokkal a Liszt Ferenc Téren.
Indul a péntek esti "Szex és Nyújork" paródia túra.
Ez a nagyvárosi, kozmo, trendi kultúra,

Egy negyvenes ügyvéd, álmaim lovagja,
Bájos az a poci, ha fakormányra rakja,
Nem minden a külső, tartja a mondás,
"Dzsípiesz" és klíma nélkül, hiába vagy Hondás.

Ha eltűnnek a pasik, az ágyjelenet után,
Hogy miért történik veled, te csak csodálkozol bután,
Főzni azt nem tudsz, és nem akarsz gyereket,
Egy liter tejért, mi meg nem tartunk tehenet,

Húspiaci értéked, ahogy konvergál a nullához,
Sorsod, mint a folyó, amelyik hullát hoz,
Macskát tartasz gyerek helyett, gügyögsz majd a kutyádhoz.
A vénlányok klubja, lassan téged is elátkoz.

Nem a sorsod ver, hanem Te szívatod magad,
Kicsit sokat néztél tévét, és ez átmosta az agyad,
Bármit is mond anyukád, és tömi fejed a média,
Az út, amit jársz, az nem vezet sehova.

Családod az nem lesz, bár lóvé, mint a pelyva.
De a temetőben tudod, nincsen menedzser fejfa,
Az önmegvalósítás, meg a karrier a fő cél,
Te döntöttél cicám, eszed, amit főztél

 
 
0 komment , kategória:  érdekes szövegek  
megint a cigányok!!
  2010-01-30 20:10:10, szombat
 
  Tömegverekedésben ketten meghaltak Borsodban


[origo]2010. 01. 30., 11:36Utolsó módosítás: 2010. 01. 30., 19:55Címkék:Hangács, tömegverekedés, garázdaság
eszközök:
Tömegverekedés tört ki péntek éjjel a Borsod megyei Hangácson, amely két ember halálát okozta. A településen egy borospincéből hazafelé tartó társaság verekedett össze egy másik csoporttal. Hat embert vett őrizetbe a rendőrség.

AjánlatTömegverekedés miatt zárták le Sajóbábonyt
Tömegverekedés volt Sarkad főterén
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huKét ember meghalt és többen megsérültek egy tömegverekedésben péntek éjszaka a Borsod megyei Hangácson. A rendőrség előállította a verekedőket, akik este szóváltást követően botokkal, karókkal estek egymásnak. Egy 40 és egy 31 éves férfi belehalt sérüléseibe, és többeket kórházba kellett szállítani - közölte a rendőrség.A kihallgatásuk után öt embert több emberen elkövetett emberöléssel, egyet pedig felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítottak meg - mondta az [origo]-nak Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség sajtóügyeletese. A verekedés kirobbantó okát, az apró részleteket hamarosan tisztázza a rendőrség - tette hozzá.

Egyedné az eset körülményeiről később az [origo]-nak annyit mondott, hogy a rendőrség információi szerint két társaság szólalkozott össze az éjszaka, és ez fajult verekedéssé. Az egyik társaság a verekedést megelőzően egy borospincében szórakozott, majd onnan hazafelé tartva az utcán került összetűzésbe a másik csoporttal.

Hangácson szombaton nincs megerősített rendőri jelenlét, ezt nem tartották szükségesnek - mondta a szóvivő.

 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 502 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 1342
  • e Hónap: 2463
  • e Év: 160323
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.