Belépés
lebo.blog.xfree.hu
Nem vagyok normális ! Nem vagyok tökéletes ! Nem akarok hibátlan lenni ! Nem akarok mindenkinek, pláne bárkinek megfelelni!! Leboniczky László
1961.05.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
most ajánlották olvassd
  2010-01-30 21:50:05, szombat
 
  Idegengyűlölet
2008-01-28 08:35:28, hétfő

Azt hiszem a ma olvasott cikk után egy percig se csodálkozom azon, hogy kezdek faj - és idgengyűlölő lenni. Kezdek egyre inkább hajlani a skinhedek és a Magyar Gárda létjogosultságának az elismerésére. Miről beszélek. Az egyik progi oldalán olvastam, hogy Fekete Pákó isteníti Hitlert és gyűlöli a romákat , meg a zsidókat, és sajnálja, hogy Hitlernek nem volt ideje befejezni a művét. Ez a sehonnai nigger talán nem olvasott a Ku-Klux-Klan-ról? Akik pont az ő fajtáját irtották a faj tisztasága érdekében? Hitler se tett másképp. Gondolja ez a sötét senki akit csak egy hülye ország pátyolgat, hogy ők se maradtak volna ki a tisztogatásból? Hogy az ilyen csökött műveletlen , mezítlábas, bogárzabáló miért nem maradt otthon és magyarázta volna imádatát az oroszlánoknak és a hiénáknak? Nem. Ehelyett itt dicsekszik nálunk a farkával és ez a hülye magyar meg élvezi, milyen jópofa ez a nigger a magyar mulatóssal. Tényleg kezd elegem lenni. Gondolom akik eddig pátyolgatták , most kissé magukba szállnak és hazarepítik oda ahonnan jött és ott hirdetheti az igét. De ha nem? Legalább a közszerepléstől tilthatnák el, ne forralja a vérét a normális embereknek. Mert ilyen jogon még a gyergyószentmiklósi kis cigónak is helye van. Eszemben sincs a kettő között párhuzamot vonni. De! Ha ezt a kis bűnözőt visszatoloncolták oda ahonnan jött? Úgy ezt a felnőtt és feltételezetten ésszel rendelkező niggert viszont gyalog kéne hazáig kergetni jól idomított dobbermannokkal és német juhászokkal. Hadd tudja meg milyen az a " német ". És amikor elérik a tengert tessen szépen átúszni neki, felvéve a versenyt a cápákkal. Remélem az utóbbiak győznének.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
összes
  2010-01-29 21:26:14, péntek
 
 


Link
és még énekelni is lehet eggyütt velük
sok sikert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkahelyi flörtráták
  2010-01-27 23:21:18, szerda
 
  Munkahelyi flörtráták

A dolgozó nők 61 százaléka úgy érzi, hogy a munkahelyi flört lelkesíti őt és erősíti a versenyszellemet. A Top Santé címû brit magazin felmérése szerint a hölgyek 83 százalékának legyezgeti a hiúságát, ha egy férfikolléga vagy felettes közeledik hozzá, és csak 13 százalékuk él panasszal emiatt.

A magazin 5000 dolgozó nőt kérdezett meg. Mint kiderült: a nők tíz százaléka keveredett kalandba a főnökével. Ebből a 10 százalékos "mezőnyből" 11 százaléknál házassággal végződött a dolog, 12 százaléknál pedig jótékony hatással volt az illető hölgy előmenetelére a cégnél.

A főnöki kapcsolatokon túl, négy megkérdezett nő közül három számolt be arról, hogy flörtölt már kollégával, de csak 28 százalékuk merészkedett messzebbre, és lépett szexuális kapcsolatra.

Tíz megkérdezett nőből kilenc gondolja úgy, hogy túlzottan is kimeríti a családi és a munkahelyi kötelezettségek együttes teljesítése, és úgy érzi, ez káros testi és lelki állapotára. Hatvanhárom százalék úgy találja, hogy a munka miatt idő előtt megöregszik, 88 százalékuk pedig állandó stresszre panaszkodik.

A dolgozó nőknek igazán elegük van a mindent elvégző szupernőkből - állítja Juliette Kellow az életmód magazin szerkesztője, aki szerint ideje sutba dobni ezt a modellt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
no azéééééé
  2010-01-27 21:51:09, szerda
 
  Csengettek. A lány magárakapott valamit és ajtót nyitott. Jóképű középkorú úr állt a ház előtt :
- Csókolom, a kiadó szoba érdekelne. Egy hétig maradok New Yorkban és előre fizetek.
A lány boldog volt, mert miután elbocsájtották, a rezsit is alig tudja fizetni és hónapok óta üresen áll a kiadó szoba. A formaságok elintézése után a férfi - miután előre elnézést kér - a következőket kéri a lánytól:
- Kisasszony, én először járok New Yorkban, sőt Amerikában is. Mindent szeretnék megnézni és kipróbálni. Először is egy nőre volna szükségem,
- 100 dollárt fizetnék egy alkalomra - ebben kérném a segítségét.A lány agya szaporán dolgozni kezd. A férfi jóvágású, a felkínált összeg nagyvonalú és ő pénzzavarban van. Miért egy sarki lotyó vágja ezt a jó pénzt zsebre ?
- Uram, volna egy ajánlatom. Én ugyan még nem csináltam ilyet, de ha úgy gondolja, hogy én megfelelnék erre a célra, akkor ne menjen sehová.
A lány fiatal, csinos, alakja kifogástalan, a férfi azonnal elfogadja az ajánlatot. Tíz napon keresztül minden este leteszi a százdollárost az asztalra és ennek fejében elsőosztályú kiszolgálásban részesül.
Letelt a kiküldetés, a férfi csomagol.
- Most hová utazik - kérdezi a lány ?
- Megyek haza. Izraelbe.
- Izraelbe ? Az én anyám is ott él.
- Melyik városban lakik ? - kérdezi a lány
- Haifában
- Melyik utcában ?
- A Dávid király sugárúton az 58-as szám alatt.
- De hiszen az én anyám is pont ott lakik !
- Igen kislányom, tudom. Én vagyok anyád második férje és ezt az 1.000 dollárt ő küldte neked, hogy enyhítsen anyagi gondjaidon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdet
  2010-01-27 21:19:01, szerda
 
 

KezdetA Föld valamennyi népe ősidők óta használt növényeket, növényi főzeteket, gőzöket és porokat, hogy lelki, szellemi tevékenységét befolyásolja. A primitív ősember e szerekkel tett szert rózsaszínû kábulatra, melyről azt tartotta, hogy a képzeletvilág által szült túlvilági lények, félistenek és istenek állapotával azonos. Emellett a kultikus szertartásokban használt, kábulatot okozó anyagokról csakhamar megfigyelte azt is, hogy fájdalomcsillapításra is alkalmasak.

A természet fékezhetetlen erőinek védtelenül kitett őseink, önkéntelenül is kerestek olyan szereket, amelyek oldották volna bénító félelmüket. E keresés közben találtak is olyanokat, amelyek nemcsak félelmüket és erős szorongásukat enyhítették, hanem egyben részegséget, gyönyörkeltő kábulatot és színes álomvilágot is teremtettek.

Ezek a szerek azonban nem váltak mindennapos élvezeti cikké, hanem különleges becsben tartották őket, használatuk csak az ünnepélyes, vallásos-mágikus szertartások óráira korlátozódott.

A legősibb, bátorságot, mámort és derût hozó ital, amelyről történelmi emlékkel rendelkezünk, a bor, illetve az alkoholtartalmú italok voltak.

Valószínû, hogy a különböző gyümölcsnedvekből készült bort a kaukázusi és az örmény népek fedezték fel, és innen indult hódító útjára Babilonba, majd Egyiptomba. Az i. e. 13. századból, II. Ramszesz korából írásos emlékek maradtak ránk, amelyek tanúsága szerint ekkor a bort ritka kincsként, gyógyszerként használták. Homérosz hősei és a Biblia szereplői azonban már bőségesen fogyasztottak bort. A görögök, bár az "istenek vérének" tekintették, mégis itták. A rómaiak, (akik valószínûleg a krétaiaktól tanulták el a borkészítést), már kiterjedt szőlőkultúrával rendelkeztek.

A Földnek azon a tájain, ahol bőven termett pálma, ugyancsak régen megtanulták, hogyan lehet a pálma édes leveléből pezsgő, részegítő italt, pálmabort erjeszteni. A mezopotámiai és az egyiptomi népek, akárcsak az amerikai indiánok, ismerték és különleges előszeretettel itták a pálmabort. A Kolumbusz előtti idők mexikói indiánjai az agávé nedvének erjesztésével nyerték borukat, s még ma is ősi nevén, pulkénak hívják.

Az első kábítószer-élvezők a mostoha természeti körülmények között élő népekből kerültek ki. Ezeken a területeken szinte elviselhetetlenül nagy volt a tömegek nyomora (gondoljunk az Andok fennsíkjain élő indiánokra, India páriaira, Kína kulijaira), de megteremtek azok a növények, amelyeknek levelei, gyümölcsei, főzetei vagy színes álmokat adva feledtetni tudták a gondokat (így alakult ki az ópiumevés /és szívás/ meg a kenderszívás), élénkítő hatásukkal elviselhetőbbé tették a terhek viselését (kokalevél, bétel stb.).

Érdekes kultúrtörténeti tény, hogy az ópium kivételével valamennyi ismert kábítószer hosszú évszázadokig alig-alig szolgált gyógyszerül. Ahol, és amelyik igen, ott a papok vagy a gyógyítással is foglalkozó varázsló használták. Az ópium volt az egyetlen,(amelynek története majd egyidős az orvostörténeti, gyógyászati adatokkal) az ópiumot tartalmazó növénynek, a mákgubónak vigaszt adó, csodaszerként történő hatást tulajdonítottak használata során. S még egy érdekesség, az ópium az egyetlen drog, amelyet sohasem használtak kultikus célokra...

A legtöbb kábítószert ugyanis a különböző növények hatását jól megfigyelő és őrző papok, varázslók, elsősorban a vallási szertartásokon, saját maguk és résztvevők extázisának fokozására, éberségük elaltatására, s nem utolsósorban az áldozatra szánt emberek akaratának, ellenállásának elnyomására használták. Mennyivel hatásosabb, látványosabb, meggyőzőbb volt ugyanis a nép szemében, pl. Mexikóban az emberáldozat akkor, amikor Huicilopocstli-nak, a háború istenének szánt áldozat örömmel, önként ment fel az áldozati oltárhoz, ahol obszidián késével várta a főpap, egy pillanat alatt kimetszette és felmutatta az áldozat még dobogó szívét.

A másik cél, amiért ezeket a drogokat tartalmazó növényeket az emberek használták, az a nehéz életkörülményeik megkönnyítése, elviselhetőbbé tétele volt. A pokol akkor szabadult el, amikor megjelentek az idegenek, mint hódítók vagy látszólag békés kereskedők. Akár így, akár úgy érkeztek, de mindig többet és többet követeltek az amúgy is nehéz viszonyok között élő emberektől. Így ezek a szerencsétlen, agyonhajszolt emberek a felejtést, a kemény fizikai munka miatt, ezt választhatták csak a kínzásokkal (vagy az éhhalállal szemben) az erőt, a kínzó éhség csillapítását a korábban már ismert csodatevő szerek mind nagyobb és nagyobb adagjától várták.

Hamar felismerték azonban a hódítók, hogy az ilyen út következményei végzetesek, a drog rabjának a munkaereje mindinkább csökken, egészsége, ellenállóereje egyre romlik, s végül nem az ember (ezzel vajmi keveset törődtek...), hanem az értékes munkaerő (!) maga is menthetetlenül elpusztul. Ez a felismerés vezetett, pl. Kínában az ópiumháborúkhoz.

Döbbenetes, de (elsősorban a dél-amerikai indiánok vonatkozásában) még ma is ez a helyzet. "Az indián mindennapi kenyere mérgezett kenyér, egészségének ellensége" állapította meg 1949-ben az ENSZ egyik bizottsága. "A dél-amerikai indiánok kokainizmusát nem lehet különválasztani azoktól a társadalmi-gazdasági körülményektől, amelyek táplálják. A kábítószer azt az érzést kelti az elnyomott és kizsákmányolt kokainevők millióiban, hogy megszabadulnak (ha csak rövid időre is) a gondok és a mindennapi nélkülözések béklyóitól."

Felvetődik a kérdés, hogy a korábbi évszázadokban miért nem járt ilyen súlyos, végzetes következményekkel ezeknek a drogoknak a használata, élvezete ? Ezt a szónoki kérdést természetesen csak a hallucinogén, tehát az elsősorban kultikus célokat szolgáló drogokkal kapcsolatban tehetjük fel.

A válasz egyszerû, mert használatuk erősen korlátozott, sőt szigorúan szabályozott volt. A természeti népek ugyanis merőben más okból éltek a bódító kábítószerekkel, mint a civilizált narkomániások. Õket csak részben ínséges életûk, nyomorúságos életérzésük, de főleg ősi vallási szokásaik késztették arra, hogy időről időre hozzányúljanak az üdvözítő szerekhez. A legtöbb helyen bûnnek tartották, ha valaki akkor is ivott a csodaszerből, ha annak nem volt ott az ideje. Az ilyet meg bélyegezték, és kiközösítették maguk közül. Az olyan törzsben, ahol még ma is él ez az ősi fegyelem, rendszerint csak a varázsló ismeri a csodatevő növényeket, és azok használatának módját. A legtöbb drog titkát csak a beavatottak, a papok, a varázslók ismerték. S hogy titkaikat milyen jól őrizték, azt mi sem mutatja jobban, minthogy egyik-másik mexikói hallucinogén hatású növény titkát csak 1955-ben fedezték fel...

A varázsitalt a beavatottak készítették el (ha más tette, a vakmerő, az istenek haragját vonta magára), ők határozták meg adagját is, s a visszaélést is meg tudták akadályozni, mai szemmel nézve érthetetlenül nagy hatalmukkal. Kivétel talán csak a kokacserje levele volt. Ezt a növényt a nép is ismerte, s igen-igen mértékletesen használta. Csak annyira, amennyire a természeti feltételek, (az Andok nagy magasságában fekvő fennsíkjain a levegő oxigénben szegény) ezt számukra bizonyos fokig nélkülözhetetlenné tette.

A többi kábítószerrel az volt a helyzet, hogy a hatalmasok úgy szabályozták használatukat, hogy ily módon, segítségükkel vezessék le az elnyomással, a nyomorral szembeni elégedetlenséget.

A legszemléletesebben talán az ősi perzsa anekdota példázza ezt:

"Késő éjjel három fáradt vándor érkezik egy városhoz. A kapukat már zárva találják, kinn kellene éjszakázniuk a szabadban. Egyikük, az ópiumszívó mámorosan így szól a társaihoz: Feküdjünk le, aludjunk, s majd reggel, ha kinyitják a kapukat, bemegyünk. Nem így az alkoholista. Ez részeg dühében így ordítozott: Nem fogunk itt kinn éjszakázni a mezőn. Barátaim, törjük be a kaput ! A harmadik, a hasis rabja, csodálkozik a másik kettő ostoba fecsegésén, s kábultan ezt suttogja: Nem kell sem a kaput betörnünk, sem itt kint éjszakáznunk, hiszen egyszerûen bejuthatunk a városba a kulcslyukon keresztül !"

A hatalmasoknak tehát kedvezett, hogy a világ akkor ismert csodaszereinek használata terjedt a nép körében, hiszen az ópiumszívó nem fogja betörni a kaput... Nem fog a hatalom ellen lázadni. Így hát keveset törődtek vele, hiszen ha egy pária elpusztult, volt helyette sok ezer, aki mindaddig, míg a méreg el nem pusztította, robotolt tovább...

Száz évvel ezelőtt a nyugat, egzotikumként könyvelte el a narkomániát, vagy legfeljebb piszkos üzletnek tekintette, de semmi esetre sem a civilizált világot fenyegető veszélynek. A Larousse-féle Grand dictionnaire universal, amelyik egyaránt tekinthető az enciklopédiák modern utódának és a mai lexikonok elődjének egy régi kiadása 11. kötetének 1387. oldalán a többek között így ír: "Franciaország megakadályozhatja Mennyei Birodalom megsemmisülését. A pekingi egyezmény értelmében meggátolhatja, hogy a lakosság ópium-öngyilkosságot kövessen el, erősítő, jó minőségi boraival kigyógyíthatja e halálos szenvedélyből őket."

A mexikói és a dél-amerikai indiánok sok gyógynövényt, varázserejû füvet, gombát ismertek, írja egy svájci néprajztudós. Közülük háromnak volt különöse nagy jelentősége, a Peyotl kaktusznak, az ololiuqui-nak egy szulák fajta növény magjának és a teonanacatl gombának. Mindhárom varázsnövény volt, és kultikus titok övezte őket. A varázsitalok pontos elkészítésének módját csak a beavatottak szûk köre ismerhette, az illetékteleneket az istenek elhülyüléssel vagy halállal büntették (ami mögött az adagolás ismeretének hiánya rejlik...)

"Istenségük (írja a néprajztudós), a vérengző Huicilopocstli (Napisten) csak akkor világítja meg a földet, ha emberszíveket ehet, és embervért ihat. Nem elégedett meg azzal, hogy papjai az oltárok előtt garmadával tépték ki az emberáldozatok szívét, hanem kedves népét szakadatlanul harcra tüzelte, hogy emberszívvel és embervérrel jóllakhassék. Valósággal az isteneiket tápláló emberáldozatokra építették az aztékok egész életrendjüket."

Talán egyetlen vallás sincs még a világon, amelyikben olyan nagy szerepet játszottak az emberáldozatok, mint a mexikói indiánok vallásaiban. Némi különbség talán volt közöttük (a legnagyobb számban a maják és az aztékok mutattak be emberáldozatokat), de egyben megegyeztek, az emberáldozatok kultikus rendjét szabályozó szertartások megkívánták az áldozattól, hogy semmiféle ellenállást ne tanúsítson, ne mutasson halálfélelmet, sőt örömmel vegyen részt feláldozásának szertartásán...

Ez, ha elolvassuk a különböző szertartási rendeket, szinte természetes. Az áldozat halála ugyanis (hála a papok ügyességének) pillanatok alatt bekövetkezett, de a feláldozást megelőző ceremóniák hosszú órákat vettek igénybe. A papok jól tudták, hogyha az áldozat kimutatná természetes halálfélelmét, iszonyatát, az megzavarná a tömegek vak hitét, s előbb-utóbb meggyengítené a papság hatalmát. A mexikói papok, akik nagyon jól ismertek néhány igen erős hallucinogén hatású növényt, azok pontosan adagolt főzeteivel, porával készítették fel az áldozatra szánt embereket...

Az áldozati rendről, szokásokról leginkább egy, a 16. század negyvenes éveiben írt munkából nyertek hiteles képet a mai kutatók. Ekkor írta meg a spanyol Diego de Landa, a mexikói Yucatán második püspöke híres munkáját, "Jelentés a yucatáni dolgokról" címmel. Sokat segítettek az újabb régészeti kutatások is. Természetesen nem célunk valamennyi emberáldozati módot itt ismertetni, de egy-kettőt leírunk annak bemutatására, hogy mire képesek a hallucinogén anyagok, mit lehet tenni a hallucinogénnel kezelt emberrel.

"Az áldozatot egy oszlophoz kötötték (írja Landa püspök), majd egy pap felvágta a nemi szervét. A kiömlő vérrel bekente annak az istennek a szobrát, akinek a tiszteletére a szertartást végezték. Azután elkezdődött az áldozati tánc. A táncosok íjat és nyilat tartva a kezükben körbejárták az oszlopot. A tunkulék (maja dobok) ritmusa szerint a kör hol szûkült, hol tágult, míg végül a táncosok egymás után belelőtték nyilaik az áldozatba."

A rituális szertartás egy másik formáját így írja le püspök:

"A szertartást négy, kék festékkel bemázolt pap mutatta be a piramisok áldozati terén. A papok a piramis csúcsán levő kőlapra kötözték az áldozatul kiválasztott férfit. Azután az áldozópap kőkéssel felvágta az áldozat mellkasát, egyetlen mozdulattal kitépte a még dobogó szívet, és a sugárban kilövellő vérrel meghintette az oltárt vagy annak az istennek a szobrát, akinek tiszteletére végezte a szertartást."

Chichen Itzában, a Tollas Kígyó városában még ma áll a szent kút, a Halál Kútja. Itt áldoztak Yum Kax, mezők és erdők istene előtt. Az isten a Halál Kútjának fenekén lakott, s hogy a vízért és az esőért megfizessenek, minden évben a legszebb szüzeket áldozták fel, és drága ékszereket hoztak ajándékba az istennek. A kút feletti medence átmérője 60 méter, a kút mélysége kb. 60 méter volt (ebből a tényleges vízmélység 25 méter).

Vajon milyen is lehetett annak idején az áldozati szertartás ? Landa püspök leírása alapján egy régész így rekonstruálta:

"A környező maja városokból érkező zarándokok Tollas Kígyó piramisa előtt, a szertartástéren gyülekeztek. A papok a mezők istenének menyasszonyaivá (!) kijelölt, pompás ruhába öltöztetett szüzeket, fából készült ravatalra fektették, és a Szent Úton a Halál Kútjához vitték. Peregtek a tunkulék, (a maja dobok), harsogtak a tengeri kagylókból készült kürtök, a tömeg pedig dicsőítő himnuszokat énekelt Yum Kax tiszteletére. Azután ez a furcsa halottas menet megérkezett az Utolsó Szertartás Szentélyéhez. A lányok leszálltak a ravatalról, a papok újból megtisztították őket a kopálgyanta füstjével, még egyszer felhangzott a kürtök hangja... A papok elvezették a lányokat az áldozati térre, megragadták mindkét karjukat és lábukat, erősen meglóbálták őket, és a menyasszonyok Yum Kax medencéjébe, a Halál Kútjába zuhantak.

Valóban csak hallucinogén anyagokkal kezelt emberekről tudjuk elképzelni, olyan emberekről, akik a drogtól, a drog hatására elvesztették minden realitásérzéküket, hogy mindezt kellő ünnepélyességgel, akaratlan bábok módjára végigcsinálják. Hogy még így is szinte elképzelhetetlen ? Egyetlen szomorú, tragikus példa napjainkból, az LSD-mámor tragikus kimenetelére,

1983 tavaszán történt. Egy 17 éves fiatal lány, szerencsétlenségére, rossz társaságba keveredve valahogy LSD-hez jutott. Egy délelőtt egyedül volt otthon. Bevett egy adagot, s a 10. emeleti lakásból (nem érzékelve sem a fenyegető mélységet, sem a veszélyt) az ablakon kilépve akart lemenni az utcára...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karvínai köztéri köpködési til
  2010-01-27 21:08:42, szerda
 
  Karvínai köztéri köpködési tilalom

- Erélyesen harcba szálltak a rendkívül elterjedt köztéri köpködés és italozás ellen Karvíná észak-morvaországi város vezetői.

A városi tanács a héten rendeletet hozott, amely szerint ezentúl a köztéren rajtakapott köpködőre vagy italozóra akár 1000 korona (csaknem 8000 forint) összegû pénzbüntetést is kiszabhat a hatóság.

Bár ez jelentős summa, sokan úgy vélik, nem elég elrettentő hatású: a rendőrparancsnok szerint például a lefülelt köpködési szabálysértők sokkal többet érdemelnének.

A rendőrség azonban nem áll meg félúton. A parancsnok közölte, hogy a jövőben erélyesebben fognak fellépni a dohányosok ellen is, mert a buszmegállók tele vannak eldobott cigarettavégekkel. Ezért a csikkdobálókat is büntetni fogják.

"Városunknak ismét tisztának kell lennie," hirdette meg a városi tanács.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy-Britannia:
  2010-01-27 05:37:59, szerda
 
  Nagy-Britannia: Hitler helyett bin Laden a leggyûlöltebb személy

London, 2002. január 4. (MTI) - Oszama bin Laden muzulmán szélsőséges terrorista vezér pénteken nyilvánosságra hozott legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint átvette a vezető helyet Adolf Hitertől a leggyûlöltebb személyek rangsorában.

Madame Tussaud londoni panoptikumában több mint 150 látogatót kérdeztek meg a közvélemény-kutatók. Válaszaik eredményeképpen Szaddám Huszein iraki elnök került a harmadik helyre.

A decemberben elvégzett közvélemény-kutatás adataiból az is kitûnik, hogy Dianát, az 1997-ben autóbaleset következtében meghalt brit hercegnőt a válaszolók 15 év óta először nem minősítették a legszebb nőnek. Helyét Jennifer Aniston amerikai színésznő vette át, akit Kylie Minogue ausztrál énekesnő követ a rangsorban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jóreggelt?????
  2010-01-27 05:21:48, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brit baklövés
  2010-01-26 22:31:21, kedd
 
  Brit baklövés a Budapest Cigányzenekar turnéjának reklámjában
- Öngólt rúgott a délkelet-angliai Mole Valley önkormányzata a száztagú Budapest Cigányzenekar tavaszi nagy-britanniai turnéjának helyi előadásának reklámozásakor.

A Dorking Hall koncertteremben április 19-én megrendezésre kerülő fellépés népszerûsítésére az intézmény reklámszakemberei színes, figyelemfelkeltő borítékban 25 ezer levelet küldtek szét a helyi lakosoknak. A borítékon nagybetûvel szedett felirat hirdette: "EGYEDÜLI ALKALOM ARRA, HOGY KÜSZÖBÉN SZÁZ CIGÁNYT LÁTHASSON!"

Érzékelve a felirat ellentmondásosságát, sértő jellegét a térségben élő vándorcigány lakosságra nézve, menteni a menthetőt a koncerttermet felügyelő önkormányzat szabadidős részlegének a vezetője elrendelte 25 ezer bocsánatkérő levél szétküldését 3,5 ezer font postaköltség ellenében. A koncertterem marketing munkatársai számára pedig kötelező jelleggel előadásokat rendelt el, hogy a tudatában legyenek annak mi sértő, és mi nem - adta hírül csütörtökön a Daily Mail.

A Dorking Hall munkatársai mentségére szól, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy egy ilyen neves zenekar elfogadta meghívásukat, és jó előre, a lehető legszélesebb körben kívánták népszerûsíteni a száztagú cigányzenekart.

A brit napilap szerint Molley Valley büszke arra, hogy a helyi lakosok jó kapcsolatokat ápolnak a Nagy-Britanniában vándoréletet élő cigány közösséggel. A helyi önkormányzat négy helyet is kialakított táborozásukra, biztosítva mindennapos szükségleteiket. A faji egyenlőség országos bizottságának szóvivője az eset kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a faji kapcsolatokról szóló 1976-os jogszabály törvénysértőnek mondja ki, ha helyhatóság ilyen jellegû anyagot küld szét.

A világszerte hatalmas népszerûséget élvező Budapest Cigányzenekar nagy-britanniai turnéján fellép majd a patinás londoni Royal Festival Hallban is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segélykérõ papagáj
  2010-01-26 22:26:31, kedd
 
  Segélykérő papagáj
- Gyermeki hangon kiáltozó papagáj tréfálta meg egy észak-németországi város rendőrségét: Bodenwerderben egy lakóházból vasárnap kétségbeesett "gyermeki" hangok szûrődtek ki.A ház előtt sétáló járókelők a segélykérő hangokat meghallva azonnal rendőrt hívtak: a helyszínre kisiető rendfenntartók azonban legnagyobb meglepetésükre nem egy bajba jutott gyermeket, hanem egy papagájt találtak az első emeleti lakásban. A félreértés abból adódhatott, hogy a járókelők nem láttak be az első emeleti lakásba, csak a segélykérő hangokat hallották, amelyek kísértetiesen hasonlítottak egy bajba jutott kisgyermekére.

A rendfenntartók, miután meggyőződtek arról, hogy a lakásban csak a papagáj tartózkodik, gondosan visszaterelték kalitkájába a zöld tollú szárnyast, majd elégedetten távoztak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 1174 db bejegyzés
Összes: 6747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 62
  • e Hét: 791
  • e Hónap: 2049
  • e Év: 206838
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.