Belépés
moncsika77.blog.xfree.hu
Ne sírj azért, mert valami befejeződött, hanem nevess, mert úgy történt! Drimmer Mónika
1977.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
Szép álmokat mindenkinek!!!
  2010-01-31 20:07:15, vasárnap
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltétel nélkül
  2010-01-31 13:04:25, vasárnap
 
  Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel a lényedben.

A szeretet nem sokat törődik azzal, hogy a másik érdemes-e arra, hogy kapjon. Ez fukar hozzáállás, a szeretet pedig sosem fukarkodik. A felhő sosem törődik azzal, hogy az égbolt megérdemli-e. Esőt hullat a hegyekre, a sziklákra; mindenre, mindenhol. Feltétel nélkül ad, kikötések nélkül.
Ilyen a szeretet is: egyszerűen ad, élvezi, hogy adhat. Bárki, aki hajlandó elfogadni, kaphat belőle. Nem kell megérdemelnie, nem kell beleillenie semmilyen speciális kategóriába, nem kell megfelelnie semmilyen minősítésnek. Ha szükség van ezekre a megfelelésekre, akkor az, amit adsz, az nem szeretet, hanem valami más. Amint egyszer megtudod, mi a szeretet, készen állsz arra, hogy adj; minél többet adsz, annál több lesz neked. Minél bőkezűbben halmozol el másokat, annál több szeretet tör fel a lényedben.
A közönséges gazdaságtan egészen más: ha odaadsz valamit, azt elveszíted. Ha meg akarsz tartani valamit, nem szabad odaadnod. Gyűjtögess, légy fukar. Ennek épp az ellenkezője igaz a szeretetre: ha szeretnél belőle, ne légy fukar; máskülönben meg fog halni, áporodottá válik. Egyre csak adj, és friss források támadnak. Friss folyók áramlanak lényedbe. A létezés egésze beléd áramlik, ha feltétel nélkül adsz; ha adásod teljes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizonytalanság
  2010-01-31 13:03:28, vasárnap
 
  Az emberi lény törékeny virág. Bármelyik kő elpusztíthatja. Csak egy baleset, és halott vagy. Amint ezt megérted...

Amikor nagyon félsz, mit tehetsz? Az éjszaka sötét, az út ismeretlen, nincs fény, amely megvilágítaná az utat, senki sincs, aki vezessen, nincs térkép, mit tehetsz? Ha szeretsz sírni és könnyezni, sírj, és hullasd a könnyedet, de az senkinek sem segít. Jobb, ha elfogadod, és tapogatózol a sötétben. Élvezd, amíg élsz. Miért vesztegetnéd az időt arra, hogy biztonság után sóvárogsz, amikor a biztonság lehetetlen. Ez a bizonytalanság bölcsessége. Amint egyszer megérted, elfogadod, és megszabadulsz a félelemtől.
A katonák, amikor a háborúba mennek, mindig nagyon félnek, mert várja őket a halál. Talán soha többé nem jönnek vissza. Remegnek, nem tudnak aludni, rémálmaik vannak. Újra és újra azt álmodják, hogy megölik őket, vagy nyomorékká lesznek. De amint elérik a frontot, minden félelmük eltűnik. Amint egyszer meglátják, hogy a halál valóban megtörténik, az emberek haldokolnak, más katonák meghalnak, hogy talán a barátaik is halottak, hogy bombák hullnak, és golyók süvítenek el mellettük ...: huszonnégy órán belül megnyugszanak, minden félelmük eltűnik. Elfogadják a valóságot; kártyáznak, miközben záporoznak a golyók. Teát isznak, és élvezik, ahogy még sosem azelőtt, mert talán ez az utolsó csészéjük. Viccelnek és nevetnek, táncolnak és énekelnek. Mit tehetnek? Ha ott a halál, akkor ott van.
Ez a bizonytalanság. Fogadd el, akkor eltűnik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog zűrzavar
  2010-01-31 13:02:28, vasárnap
 
  A tisztaság az elméhez tartozik. A boldogság a teljességhez tartozik. Minden, ami él, mindig zavaros. Csupán a halott dolgok tiszták.

Ne keresd a tisztaságot, különben a boldogtalansághoz kezdesz ragaszkodni, mert a boldogtalanság nagyon egyértelmű. Elmész az orvoshoz, és ha van valamilyen betegséged, azt nagyon tisztán és világosan meg tudja állapítani. Meg tudja -állapítani, hogy rákos vagy-e, vagy másik ezer és egy betegségtől szenvedsz. De ha egészséges vagy, az orvosnak nincs mit megállapítania. Az orvostudománynak tulajdonképpen nincs eszköze arra, hogy meghatározza, mi az egészség. Legtöbb, amit tehet, hogy azt mondja, nem vagy beteg, de azt nem igazán tudja meghatározni, mi az egészség. Az egészséget nem lehet beskatulyázni.
A boldogság nagyobb az egészségnél. Az egészség a test boldogsága, a boldogság a lélek egészsége. Ezért ne fájjon a fejed az egyértelműség miatt. Mi nem számtannal foglalkozunk itt; felejtsd el az egészet. A zűrzavar kaotikus, valóban az, sőt ijesztő - de ott a kaland és a kihívás. Tehát vállald a kihívást.
Összpontosíts jobban a boldogságra, és felejtsd el a zűrzavart, mert a zűrzavar elkerülhetetlenül ott van. Amikor új vidékre lépsz, amelyet még sosem láttál azelőtt, régi sémáid megzavarodnak. Hallgass a boldogságra; legyen az az útmutatód. Engedd, hogy a boldogság válasszon számodra irányt, és indulj meg arra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Neurózis
  2010-01-31 13:01:23, vasárnap
 
  A neurózis csak akkor születik, amikor nem tudod elfogadni a kudarcot. Soha nem születik akkor, ha sikeres vagy.

Amikor a dolgok tökéletesen mennek, amikor a világ tetején állsz, miért lennél neurotikus? A gond csak akkor jelentkezik, ha hirtelen azt látod, hogy már nem vagy a csúcson. Árokban vagy, minden sötét és komor, és nem sikerülnek a dolgok. Ekkor jelenik meg a neurózis. Ugyanaz az energia, amely ambícióvá vált, amelyen lovagoltál, a kudarcban ellened fordul, lassan meggyilkol, elpusztít.
Ha minden neurotikus ember sikeres lenne, nem lenne több neurózis a Földön. Amikor Hitler sikeres volt, senki sem gyanította róla, hogy őrült. De az utolsó pillanatban saját maga is belátta, hogy őrült, és öngyilkosságot követett el. A probléma csak akkor jelentkezik, amikor nem vagy sikeres. Tekintsd játéknak a sikereidet. Fejleszd ki magadban a játékos hozzáállást. Nem a siker vagy a kudarc a lényeg - az a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz.
Minden sikert kudarc követ, minden napot éjszaka követ, minden szerelmet sötétség követ. Az élet előrehaladás, mozgás; semmi sem statikus. Most fiatal vagy; egy nap öreg leszel. Most nagyon sok barátod van; egy nap egy sem lesz. Most van pénzed, egy nap nem lesz. Ha játékos vagy, semmi sem rossz. Csak egyetlen minőséget kell kifejlesztened: a játékosságot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2010-01-31 08:33:34, vasárnap
 
  Kedves Bak!
Délelőtt még a tegnapi feszültség csenghet vissza, de délután megnyugszol, és helyreáll a lelki békéd. Utazz vagy kirándulj vagy sétálj! Kicsit mozdulj ki! Szellőztesd ki a fejed! Gyönyörködj a téli természetben! Hiába szürke minden, vannak színek. Minden évszakban, hónapban és napban van szépség. Kérdés, hogy megtalálod, meglátod-e...

Kedves Vízöntő!
Ne költs ma semmi felesleges dologra! Oszd be okosan a pénzedet! A január mindenkinek nehéz, de takarékosan gazdálkodva ki lehet valahogy húzni. Ha eddig nem kértél kölcsön, akkor ma már ne tedd! Inkább mondj le pár ,,luxus"-szokásodról! Vizsgáld meg, hogy mihez ragaszkodsz! Észre fogod venni, hogy mennyit lehet spórolni a rossz szokások elhagyásával...

Kedves Halak!
A hónap és a hét utolsó napja jelentős találkozást tartogat a számodra. Az az érdekes, hogy ezért nem kell messzire menned, csak figyelned. Lehet, hogy a párod és/vagy azok, akikkel együtt élsz, komoly leckét adnak. Ez persze lehet kellemetlen is, de hisz tudod, hogy a tanítást sokszor olyan ,,tükrök" segítségével kapjuk, amelyek torzak, sőt irritálóak...

Kedves Kos!
A mai napon semmi sem olyan fontos, mint a párkapcsolatod. Ha van párod, azért, ha nincs, akkor meg azért. Arra számíts, hogy ez estére egyre fokozódni fog. Uralkodj magadon, és legyél végtelenül türelmes és gyengéd mindenkivel! Nem várhatod el másoktól, hogy olyan határozottak legyenek, mint te, hiszen ők másmilyenek. Mindenki jól jár, ha ezt végre belátod...

Kedves Bika!
Megkönnyebbülhetsz ma, mert túljutottál a nehezén. Élvezd hát megérdemelt pihenésedet! Reggel állj meg egy pillanatra, és gondold át, mi esne a legjobban testednek-lelkednek! Ne feledd, hogy vasárnap van: Isten is megpihent a hetedik napon! Vigyázz, mert ha ma nem pihened ki magad, akkor nem tudsz a következő héten jól teljesíteni!

Kedves Ikrek!
Eleget vagy a szüleiddel? Foglalkozol a szüleiddel? Tudod, hogy mennyire várnak? Különösen az édesanyád. Addig legyél velük, amíg élnek! Utána már késő lesz bánkódni. Szedd össze magad, és ma kérdezd meg, hogy mit segíthetsz, ill. mire van szükségük. Ha azt mondják, hogy semmi, akkor találd ki! Legalább vegyél nekik sok friss gyümölcsöt vagy valami finomságot!

Kedves Rák!
Ma több területen is óvatosnak kell lenned, ha nem akarsz bajt. Egyrészt a közlekedésben vigyázz! Mindenhol jól nézz körül, és lassan mozogj! Közben ne kalandozzon el a figyelmed, mindig legyél jelen! Akkor nem sérülhetsz meg. Másrészt otthon családi, párkapcsolati nézeteltérés mélyedhet el. Valószínűleg nem most és nem varázsütésre fogod megoldani. Várj még!

Kedves Oroszlán!
Napközben minden rendben lesz, de ha este mész valahova, nagyon vigyázz a pénzedre és minden már értékedre is! Ne tedd le sehol a pénztárcádat, és ne hagyd magára a táskádat egy pillanatra sem! Ne feledd, hogy senki sem tud helyetted vigyázni, és ne legyél annyira naiv, hogy magadból indulsz ki! Nem mindenki olyan becsületes, mint te...

Kedves Szűz!
A nap első felében még nem, de aztán egyre inkább magadra találsz. Délután vagy este szervezhetsz valami izgalmas programot. Hívd át a barátaidat! Ünnepeljétek meg a születésnaposokat vagy a névnaposokat! Süssetek együtt pizzát, készítsetek fondüt, de ha ahhoz több kedvetek van, akkor elmehettek egy hangulatos kocsmába is...

Kedves Mérleg!
Ma sorsszerű nézeteltérésre kerülhet sor a családodon belül. A legjobb, ha türelmesen és csendben fogadod ezt. Ne hergeld fel magad, hanem vedd észre, hogy a másik valószínűleg tehetetlen dühében mond valamit! Közben ne felejtsd, hogy egy család vagytok, vagyis egy hajóban eveztek! Így nem az ellentéteket, hanem az összetartást kell erősítenetek...

Kedves Skorpió!
Itt a hétvége! Élvezd! Ne dolgozz, és ne agyalj a jövőn! Muszáj kikapcsolódnod, és kicsit kitombolnod magad. Ha lehet, menj bulizni, vagy sportolj! Bár egy szenvedélyes szeretkezés is remek feszültségoldó terápia. Sajnos még a XXI. században is túlságosan prűd a társadalom, de ettől te még tudhatod, hogy milyen fontos a kielégítő szexuális élet...

Kedves Nyilas!
Ne feledd, hogy ma még csak vasárnap van, vagyis pihenned és töltődnöd kell. Csak akkor tudod belevetni magad a munkába jövő héten, ha most lazítasz. Legyél ma aktív, de élj magánéletet! Ha akarsz, foglalkozz a jövőddel, de ne felejts el a jelenben lenni! Minden pillanat rejt valami izgalmas, értékes dolgot! Találd meg ezt a kincset!
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Szép napot mindenkinek!!
  2010-01-31 08:31:05, vasárnap
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma megint.....
  2010-01-30 18:48:55, szombat
 
  .....telefonált a Nagyember. Hogy miért nem veszem fel a telefont miért haragszom rá és írt az ünnepek alatt is és arra sem válaszoltam neki. Pedig közölte a Nagyember, hogy megváltozott és szeretett volna velem találkozni vagy lejönni hozzám. Hát sajna ezt még mindig nem akarom elhinni és nem is fogom! Ha én valakihez el akarok menni akkor el is megyek. De hát Ő sajna ilyen marad mindig! Most kapaszkodik a szamárba mert most nincs ló a közelben. Mert nála mindig műkődik a jó kis mondás ha nincs ló jó a szamár is!!! Hát már csak a kiváncsiság fog vezérelni, hogy milyen az a nagy változás .  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bin Laden újra üzent
  2010-01-30 08:51:02, szombat
 
  Oszama Bin Laden újabb üzenetet küldött, amelyben a klímaváltozást és az azért viselt nyugati felelősséget, illetve a dollár uralmát kárhoztatta. Bírálta azt is, hogy nem hajtották végre a klímaváltozás elleni küzdelemről szóló kiotói egyezményt. Viszont Barack Obama amerikai elnök szerint meggyengült a terroristavezér.


Oszama bin Laden a klímaváltozást, pontosabban az azért viselt nyugati felelősséget és a dollár uralmát kárhoztatta pénteken, legújabb üzenetében. Ez teljesen szokatlan az al-Kaida terrorszervezet vezetőjétől, aki általában, inkább a nyugati "kereszteslovagok" elleni harcra buzdít. Most viszont azt is közölte, hogy a klímaváltozásról szóló vita nem korlátozódik csak az értelmiségre.
"Az összes iparosodott ország, közöttük is különösen a nagy nemzetek felelősek a légkör felmelegedéséért" - mondta az al-Dzsazíra hírtelevízió által sugárzott üzenetében, amelynek hitelességét szakértők egyelőre nem tudták teljes bizonyossággal megerősíteni.
Bírálta a korábbi amerikai vezetést, mert az nem hajtotta végre a klímaváltozás elleni küzdelemről szóló kiotói egyezményt. Ugyanakkor nem említette a tavaly decemberben tartott koppenhágai konferenciát vagy annak eredményét.
Bin Laden arról is beszélt, hogy a világ ne legyen többé Amerika és az ottani cégek rabszolgája, abba kell hagyni a dollár használatát és meg kell szabadulni tőle.
Ezekre a szavakra ironikusan reagált a washingtoni külügyi szóvivő; mint mondta, az Egyesült Államok ezek szerint a "nagy sátán" helyett immár az üvegházhatást kiváltó gázok "nagy kibocsájtójává" vált a terroristavezér szónoklataiban. Hozzátette, hogy "Oszama bin Laden nyilván keményen dolgozik azon, hogy olyat találjon ki, ami érdekes lehet".
Hasonló véleményt fejtett ki Barack Obama amerikai elnök is a témában. Miután a férfi néhány napja az al-Kaida nevében jelezte, hogy vállalja a karácsonyra időzített repülőgépes merényletkísérletet, egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai repülőgép tervezett felrobbantását, az elnök közölte: az, hogy bin Laden magának tulajdonítja egy nigériai diák által megkísérelt merénylet érdemét, mutatja, hogy a terroristavezér mennyire meggyengült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horoszkóp
  2010-01-30 08:48:01, szombat
 
  Kedves Bak!
Délelőtt legyél mindenkivel figyelmes és türelmes! Sokan vannak körülötted, akik bármit megtennének, hogy valaki észrevegye őket. Emiatt sokszor provokatívan, irritálóan viselkednek. Láss át a szitán! Este ne maradj fenn túl sokáig, mert a holnap hajnali telihold elkezdi éreztetni a hatását, és nehéz lesz később elaludni. Feküdj a tyúkokkal!

Kedves Vízöntő!
Isten éltessen sokáig! Ne lepődj meg, ha ma többen is felköszöntenek a születésnapod kapcsán! Fogadd örömmel, és vedd végre észre, hogy milyen sokan szeretnek! Tudd, hogy ezt se, ahogy soha semmit sem kapsz érdemtelenül. ,,Szegényebb és színtelenebb lenne a világ nélküled." Mosolyogj, és mindenki jobban lesz körülötted!

Kedves Halak!
Ez meglehetősen mozgalmas napnak ígérkezik. Reggel tele leszel életkedvvel és jó ötletekkel. Délután a mozgásigényed lesz hatalmas. Menj sportolni, vagy takaríts! Vezesd le valahogyan a benned lévő energiákat! Mert estére egyre nőni fog a feszültség belül. Ha nem sikerül produktívan megoldanod, akkor ellened fordulhat, és az egészséged károsodhat...

Kedves Kos!
A délelőttöd elég lassú és vontatott lesz, de délutánra felpörögsz te is, és az események is. Elemedben leszel. Számodra az aktivitás és a mozgás nélkülözhetetlen. Az önismeret ezért is fontos, vagyis tudd magadról, hogy ha egy helyben kell ülnöd, vagy hosszabban várakoznod, vagy monoton munkát végezned, akkor a felgyülemlett feszültséget mozgással, sporttal kell levezetned.

Kedves Bika!
Ne feledkezz meg a családodról! Olyan könnyű belesodródni a mókuskerékbe, és olyan nehéz észrevenni, hogy pont azokra nem jut idő, akik a legfontosabbak. Ezt csak a tudatossággal és figyelemmel lehet kivédeni. Nem baj, ha olykor elbillen a mérleg valamelyik irányba, de minél előbb vissza kell állnia az egyensúlynak, mert különben kicsúszik az irányítás a kezedből.

Kedves Ikrek!
Vigyázz a nyelvedre! Délelőtt még nem lesz semmi zűr, de délután bajba keveredhetsz, ha a szád gyorsabban jár, mint az eszed. Itt az ideje végre, hogy megtanulj bölcsen hallgatni. A fokozat úgy néz ki, hogy először megtanultál beszélni, aztán okosan beszélni, és most bölcsen hallgatni. Lehet, hogy neked ezt utóbbi a legnehezebb. Nem baj, csak tudj róla!

Kedves Rák!
Napközben egész jó lesz a hangulatod, aztán estefelé egyre erősebb feszültséget érzékelhetsz. Ez már a holnap hajnali telihold hatása. Ne idegeskedj! Tudd, hogy ez múló állapot! Jobban jársz, ha minél előbb ágyba kerülsz, és megnézel egy jó filmet. Lényeges, hogy ne legyen szomorú, lehangoló! Válassz valami szép, romantikus történetet vagy természetfilmet!

Kedves Oroszlán!
Akkor jársz a legjobban, ha minden jelentősebb ügyedet délutánra időzíted, de ne nyúljon bele az estébe egyik sem, ugyanis este már a holnap hajnali telihold hatása érződik, amitől egyre ingerültebb lehetsz. Jól teszed, ha nem nyújtod el az esti dolgaidat, hanem mielőbb ágyba kerülsz, és másnap jó sokáig alszol. Így átaludhatod a legfeszültebb teliholdas órákat...

Kedves Szűz!
Jó lenne, ha megfogadnád a párod és/vagy a barátaid tanácsát. Ne utasítsd el kapásból! Gondolkodj el azon, hogy miért mondják azt, amit mondanak! Biztosan a javadat akarják, és biztosan látnak valamit, amit te valószínűleg nem. Ha kellően nyitott vagy, akkor megvilágosodásszerű felismerésed is lehet. Ez nagyot lendíthet bármelyik ügyeden, ami elakadt...

Kedves Mérleg!
Délelőtt a munkádra, délután az álmaidra figyelj! ,,Megvan az ideje a vetésnek, és megvan az aratásnak." Ha mindig azt csinálod, amire a legalkalmasabb az idő, akkor mindig sikeres, elégedett és boldog leszel. Legyél ma minden percben tudatos, és vedd észre a jeleket! Ezek segítenek, hogy mindig ott legyél és azt tegyél, amit kell...

Kedves Skorpió!
Vigyázz, mert ma okosan kell beosztanod az idődet, és jól kell időzítened a dolgaidat! Délelőtt még jó formában és kitűnő hangulatban leszel, de délutántól egyre fokozódó ingerültséget érzékelhetsz magadban és körülötted. Ez a holnap hajnali telihold hatása már. Ne aggódj, mert nem tart sokáig! De ne is engedd bele magad! Maradj józan!

Kedves Nyilas!
Míg a nap első felében csak lézengeni fogsz, később végre magadra találsz. Ismét tele leszel energiával és tettvággyal. Okosan hasznosítsd ezt! Kár lenne olyasmire pazarolnod, ami nem visz előre. Válogasd meg, hogy ki, ill. mi mellé állsz! Nem baj, ha jótékonykodsz, de ne feledd, hogy nem fogja senki sem a te szekeredet tologatni!
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 607 db bejegyzés
Összes: 4149 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 230
  • e Hónap: 510
  • e Év: 60359
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.