Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." P Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/95 oldal   Bejegyzések száma: 940 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2010-01-31 20:00:08, vasárnap
 
 








 
 
0 komment , kategória:  Napszakok  
Táj kép
  2010-01-31 19:51:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Országok-Tájak - Városok- stb.  
Gyönyörű kert...
  2010-01-31 19:45:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Animációs-vízes-glitteres kép  
Anyák napjára
  2010-01-31 19:40:00, vasárnap
 
  A lányom küldte:












 
 
0 komment , kategória:  Anyák napjára  
Téli kép
  2010-01-31 19:34:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Évszakok (Tél)  
Szép táj
  2010-01-31 19:03:28, vasárnap
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Országok-Tájak - Városok- stb.  
Téli kép
  2010-01-31 19:01:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Évszakok (Tél)  
Csillog-villog...
  2010-01-31 18:30:12, vasárnap
 
 


Bartók Béla út
 
 
0 komment , kategória:  Fővárosunk képekben  
Esti kép
  2010-01-31 18:28:26, vasárnap
 
 


A Szépművészeti Múzeum épülete este
 
 
0 komment , kategória:  Fővárosunk képekben  
Top 6 étel a rák ellen
  2010-01-31 18:17:28, vasárnap
 
 
Top 6 étel a rák megelőzésére


Számos olyan zöldség és gyümölcs van, amely segít megelőzni a tumoros betegségek
kialakulását. Most bemutatjuk a hat legjobbat.


Sven David Müller német táplálkozáskutató véleménye szerint csak az étkezéssel nem
vehetjük fel a harcot a rákos megbetegedésekkel szemben, de sok élelmiszerrel
csökkenthetjük a betegség kialakulásának kockázatát. Lássuk, melyek ezek az ételek.


1. Ananász



Gazdag antioxidánsokban, C-és E-vitaminban. Az ananász hatóanyagai révén megvédi a
sejteket az agresszív, egészségre ártalmas molekuláktól. Ez a déligyümölcs bővelkedik olyan értékes ásványi anyagokban, mint a cink és szelén. Továbbá olyan enzimet is szállít a szervezetnek (bromelain), amely gyulladáscsökkentő hatású.


2. Medvehagyma

A medvehagyma igazi vírus-és baktériumölő. Csökkenti a vérnyomást és javítja az emésztőrendszer működését. Ismert vérzsír csökkentő hatása is - ezért megakadályozhatja a koleszterin lerakódását az erek falában. A benne lévő hatóanyagok gátolják a szervezetben a rákos folyamatok kialakulását.


3. Sárgabarack

A sárgabarack szintén gazdag antioxidáns forrás. Béta-karotin tartalmának köszönhetően
növeli a bőr ellenállóképességét a rákos megbetegedést okozó UV- sugárzással szemben.
A gyümölcs gazdag A-és C-vitaminban, káliumban is. Hatóanyagai jótékony hatással vannak
a zsíranyagcserére, és támogatják a máj méregtelenítő funkcióját.






4. Brokkoli



A brokkoli az egyik legjobb rákellenes finomság. Rengeteg A-, C-, E-és B-vitamint, valamint béta-karotint tartalmaz. A C-és E-vitamin a béta-karotinnal együtt erősíti a szervezet ellenállóképességét, és védi a sejteket a rákkeltő szabad gyökökkel szemben.
A nyers brokkoli számos ásványi anyagot tartalmaz, amelyek között a legfontosabbak a magnézium, a vas, nátrium, a cink, a foszfor, a kálium és a kalcium. Kutatások bizonyítják,
hogy a növény gazag flavonoidokban is, amelyek képesek felvenni a harcot a rákos sejtek
ellen, és elősegíti a méregtelenítésben résztvevő enzimek működését.


5. Cikória

A cikóriának - vagy más néven a mezei katángnak - a gyökerében van az ereje. Egyes
források szerint már az ókorban is alkalmazták a növény gyökerét és a levelét gyógyításra.
A leveléből és gyökeréből készített főzet tisztítja a vesét és a májat. A növény rendszeres fogyasztása hatékonyan óvhat a bélráktól. A cikória gazdag káliumban, foszforban, kalciumban,
de jelentős A-vitamin tartalma is.


6. Gránátalma

Értékes flavonoidokat tartalmaz, amelyek semlegesítik az agresszív rákkeltő anyagokat a szervezetben. Kitűnő kálium és C-vitamin forrás. A gránátalma antioxidáns hatóanyagai
gátolják a kóros oxidatív folyamatokat, így csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Egyes kutatások szerint a gránátalma rendszeres fogyasztása csökkenti a ,,rossz" koleszterinszintet (LDL) a szervezetben.






 
 
0 komment , kategória:  Egészséges életmód  
     1/95 oldal   Bejegyzések száma: 940 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 940 db bejegyzés
e év: 18012 db bejegyzés
Összes: 54935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 609
  • e Hét: 609
  • e Hónap: 14916
  • e Év: 44689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.