Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Meg kell hallanunk..
  2010-10-29 09:10:09, péntek
 
  Meg kell hallanunk a gyermek hangját, aki egykor mi voltunk, s aki még mindig itt él bennünk. Ez a gyermek észreveszi a mágikus pillanatokat. És a sírását talán visszafojthatjuk, de a hangját nem némíthatjuk el.
Ez a gyermek még itt van. Boldogok a gyermekek, mert övék a Mennyek Országa.
Ha nem születünk újjá, ha nem vagyunk képesek az életet a gyermek ártatlanságával és lelkesedésével szemlélni, nincs értelme tovább élnünk.
Rengeteg módja van az öngyilkosságnak. Aki a testét próbálja megölni, az az Isten törvénye ellen vét. Aki pedig a lelkét próbálja megölni, az is Isten törvénye ellen vét, bár az ő bűne kevésbé látványos az emberek számára.
Figyeljünk oda mit mond a gyermek, akit a lelkünkben őrzünk. Ne szégyenkezzünk miatta. Ne hagyjuk, hogy féljen attól, hogy egyedül marad, és nem hallgatjuk meg. Engedjük meg, hogy egy kicsit ő vegye a kezébe életünk irányítását. Ez a gyermek tudja, hogy minden nap más, mint a többi.
hadd érezze újból, hogy szeretjük. Tegyünk a kedvére - akkor is ha ez azt jelenti, hogy olyasmit kell csinálnunk, amit nem szoktunk, és akkor is ha ez mások szemében ostobaságnak tűnik.
Jusson eszetekbe hogy az emberi bölcsesség Isten előtt őrültségnek bizonyul. Ha meghalljuk a lelkünkben lakozó gyermek szavát, újra csillogni fog a szemünk. Ha nem veszítjük el a kapcsolatot ezzel a gyermekkel, az élettel sem veszítjük el a kapcsolatot.
/Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam/
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Ha olyannak látjuk...
  2010-10-28 23:23:27, csütörtök
 
  "Ha olyannak látjuk az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha viszont olyannak látjuk őket, amilyennek lenniük kéne, akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek"
(Goethe)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A kert
  2010-10-27 11:06:17, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Hangultok  
Közkedvelt tévhit
  2010-10-26 22:23:37, kedd
 
 

Közkedvelt tévhit, hogy az alkoholos italok fogyasztása részegséget okoz. Mint említettem, tévhit, a modern mágiaelmélet bebizonyította ugyanis, hogy itt pusztán az alkohol közelsége, feltehetőleg illatterápiás úton, gonosz kis manókat idéz meg, melyek elhitetik velünk, hogy be vagyunk rúgva, mint pöttyös labda a csalánbozótba. Írásunk célja eme lényeket leleplezni.

A Pumpás
I.sz.m.a. (Idézéséhez szükséges minimális alkoholmennyiség): 1-2 pohár
Kinézet: 10-15 cm magas, lila színű zöld sapkában, csíkos zokniban. Villámgyorsan tud iszkolni.
Felszerelés: Kicsi pumpás szerkezet

Kivel ne történt volna meg, hogy vett egy pohár italt, nem nézett oda, és már el isnt a fele? Ilyenkor a Pumpás áldozatai voltunk, aki, míg nem figyeltünk, kis szerkezetével már ki is szippantotta a pohár tartalmának jelentős részét.

A Sminkmester

I.sz.m.a.: 2-3 pohár
Kinézet: 8-10 cm -es, apró polip, pantomim-festéssel.
Felszerelés: Teljes smink- és plasztikai sebész készlet.

Mikor azt vesszük észre, hogy a mellettünk ülő randa, pattanásos, szemüveges, nyávogó hangú izé szépen lassan Angelina Jollie-vé / Johnny Deppé változik, lecsapott a Sminkmester. Amíg poharunk tartalmára figyelünk, odaszalad, és apró, szinte észrevehetetlen sminket tesz rá, és minimális sebészi beavatkozásokat végez, majd ez utóbbiak nyomait elt^unteti varázserejével, és a végére már magát a Tökélyt látjuk az illetőben. Sajnos a smink lekopik, a beavatkozások pedig felszívódnak reggelre, és olyankor jön a rököny, meg az ijedtség.

A Dalhalál

I.sz.m.a.: 4-5 pohár
Kinézet: 16-18 cm magas emberke, zöld - barna színösszeállítású posztógúnya á lá Robin Hood, hátán apró, elátkozott lant.
Felszerelés: Mondtam már, hogy apró lant!

Ezen csínytevször is az ember vállára áll, és dudorászni kezd valami fülbemászó, ismert dallamot, olyan érzelmesen, hogy nem lehet nem csatlakozni az énekléshez. Ezután lantján elkezdi kísérni, ezzel olyan felhangokat, disszonanciákat okozva, melyek csak kifelé hallhatók, és élvezhetetlenné teszi mindenki számára egyébként hibátlan, pontos, lágy, tanult énekünket. Furcsa képessége azonban ezeknek a manóknak, hogy akiknek a vállán ül egy, az a többiek dalát is élvezni tudja - és csatlakozik.

A Gyomorforgató

I.sz.m.a.: 8-10 pohár
Kinézet: kb. 30-35 centi átmérőjű, hosszú szívó-fúvó szájszervvel rendelkező., átlátszó, légnemű, lebegő gömb.
Felszerelés: láthatatlan répa.

Ezen teremtmény mind közül a legundorítóbb, már létezése is istenkáromlás, soha nem szabadott volna megidézni Leng ocsmány síkjáról... Előre bevazelinezett szájszervét észrevétlenül az ember gyomrába csúsztatja, majd először láthatatlanná tett, apróra rágott répadarabokat juttat be, majd szintén hosszú nyelvével elkezdi kavargatni a gyomor tartalmát. Közvetlenül a "kitörés" előtt tovaröppen, és biztonságos távolból figyeli, a következményeket, és azt, ahogy furcsálkodva tekint mindenki a répára.

A Padlórángató (Macskakövesít~o)

I.sz.m.a.: 5-6 pohár
Kinézet: 5-10 méter magas, föld alatti teremtmény, feltehetőleg láthatatlan, vagy igen jól álcázza magát.
Felszerelés: Neki olyan nem kell.

Tegyük fel, néhány pohár alkohol elfogyasztása után szeretnénk táncolni. Amúgy Flatleyt, az Amerikai-ír sztepptánckirályt megszégyenítő fergetegességünk suta botladozássá válik, és az egyensúlyunkért küzdünk. Ez azért van, mert a Padlórángató ilyenkor alánk kúszik, felpúposítja a hátát, és azzal együtt a padlót is. Ilyen körülmények közt nem csoda, hogy a legkecsesebb légies mozdulat is a legközelebbi asztal alatt végződhet, miközben magunkra rántjuk annak teljes tartalmát. Ugyanez a szörnyeteg hazakísér minket, közben mindent elkövetve, hogy a tükörsima betonon is teljesen váratlanul orra bukjunk, mintha macskakövön lennénk.

A Térrendező

I.sz.m.a.: 15-20 pohár.
Kinézet: alakváltoztató, amőba-szerű zselédolog.
Felszerelés: teleport-puska

~O nem a kocsmában lakik, hanem a városodban, és jól tudja, hol laksz. Neki az a dolga, hogy amíg te a kocsmában töltöd az idődet, ~ő elindul, és szépen kicserélgeti az összes utcanévtáblát, átirányítja az utakat, átrendezi a teret. Ha nagyon sok időt töltesz a kocsmában, képes akár egész városrészeket is átrendezni. Amikor elindulsz hazafelé, te pontosan tudod, hogy merre kellene hazamenned, de baromira eltévedsz, mert már nem úgy néz ki a városod, ahogy kellene.

A Zármester és segédje, Smirgli Berci

I.sz.m.a.: 6-8 pohár
Kinézet: másfél méter magas bibircsókos vénember overallban. Segédje kb 2-3 centi magas, leginkább borostás sünhöz hasonló, négy végtagú teremtmény.
Felszerelés: dematerializáló, 6-8 teljesen azonos kulcslyuk.

Ezek ketten mindig együtt dolgoznak. Amíg hazajutunk, Berci szépen megreszeli a kulcsunkat, a Zármester pedig átsétál az anyagtalanná tett ajtón, és készenlétbe helyezi a kulcslyukakat. Mikor megérkezünk, az összeset dematerializálja, kidugja az ajtón kívülre, és össze-vissza rángatja. Természetesen akkor sem nyertünk semmit, ha véletlenül mégis beletalálnánk a valódiba, hiszen kulcsaink átalakításokon mentek keresztül, így csak nagy szenvedések árán juthatunk be.

A Szobaforgató

I.sz.m.a.: 10-12 pohár
Kinézet: Pici, zöld színű, zöld ruhás, csíkos zoknis, hosszú fülü manó
Felszerelés: szobaemelő, körfűrész.

Mikor már azt hinnénk, hogy végre békében lehetünk, és a viszontagságok után holtfáradtan az ágyba dőlünk, megjelenik ez a galád manó. Teljesen hangtalan körfűrészével körbevágja ágyunk körül a padlót, majd szobaemelőjével megemeli, és forgatni kezdi körülöttünk szobánkat, ezzel felettébb kellemetlen, tengeribetegséghez hasonlatos állapotot létrehozva bennünk.

A Kalapácsos

I.sz.m.a.: 8-10 pohár
Kinézet: apró, randa, büdös gnóm
Felszerelés: Szájszárító, szájbüdösítő, görényszagú dezodor, sminkkészlet, nyelvlepedék, hatalmas ólomkalapács, vagy légkalapács.

Ezt a manót még a többiek is utálják, így csak másnap reggel jelenik meg. Először is stylist-készletével elrendezi kinézetünket, befúj a sprével, szájunkat kiszárítja, bebüdösíti, nyelvükre lepedéket ken, majd bemászik a fülönkön, és kalapácsával elkezdi fejünket verni - belülről. Ezek után nem csoda, hogy az embernek még felkelni sincs kedve...

Nos, most már tudjátok az igazságot ezen gaz manókról és egyéb teremtményekről, vigyázzatok hát megidézésükkel!
 
 
0 komment , kategória:  Humoros  
Almarózsa
  2010-10-26 10:49:22, kedd
 
 


Hozzávalók:
1cs bolti vajas leveles tészta
-4 db közepes alma
- 4 ek cukor
-1 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek citromlé
-3 ek cukor
- 4 csésze víz

1. Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
2. A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.
3. Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.
4. Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
5. Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
6. Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
8. Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fénybe nézz
  2010-10-24 00:24:21, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
EmberKelj fel
Tudod, hogy várnak Rád

Új daltForralt
Benned, aki mindent lát

SzétfolytAmi rég volt
Mostanra senki sem értené

KezdetVégzet
Egyik sem rejtély már

Nyersebb Verset
Már nem dalolhatnál

Nincsen más, csak a hit és a dac
A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz

Mindig a fénybe nézz
Mert szebbet még soha nem láttál
Biztos a fénybe érsz
Ha fel tudsz állni, mikor elbuktál
Még bírnod kell
Nem felejtheted el
Hogy az a nyughatatlan szív
Lobog benned

ÉrtettA lélek
De közben a vágy eléget

A tenger Egyszer elnyel
De hagyj itt egy szép emléket

Nincs is más, csak egyetlen dal
Amit mindenhová hordasz magaddal

Mindig a fénybe nézz
Mert szebbet még soha nem láttál
Biztos a fénybe érsz
Ha fel tudsz állni, mikor elbuktál
Még bírnod kell
Nem felejtheted el
Hogy az a nyughatatlan szív
Lobog benned
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Altass el
  2010-10-23 08:45:32, szombat
 
  Kállay Saunders András előadásában
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

és eredetiben.
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

Lehet hogy én vagyok az egyetlen, aki ezt gondolja, de ezt a dalt soha senki nem tudja szebben énekelni, mint Tamás.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Érintés
  2010-10-23 08:34:51, szombat
 
  Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Könnyű a Napnak, mert nem kell szólnia ahhoz, hogy a pirkadat pírjával reményt öntsön a szívünkbe, sem a virág szirmán a harmatcseppnek, hogy parányi ékkőként beragyogja a lelkünket. Egyszerűen csak vannak, nem tesznek semmit, és létük csodája önmagunk csodájának felismeréséhez segít.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. De mit tegyek, ha nem érinthetlek szellőként, sem friss forrásvízként, s nem vethetek rád óvó árnyékot, mint a dúslombú fa? Ember vagyok és fizikai valómban nem lehetek ott, ahol vagy, hogy megérintselek a tekintetemmel, a hangommal vagy a kinyújtott kezemmel. Lehet, hogy mire az érintésem eljut hozzád, a testem már régóta az enyészeté.
Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak, és az érintéshez nincs más eszközöm, csak a szó. A szó, amely túl van a tér és idő határán, és a csendből forrásozik.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Mert nem lehet szólni. Minden szó a teljességet töri darabokra. Csak a csend igaz. A csend a teljesség, a csend az időtlenség, a csend a változatlanság. Minden szó az időtlen teljességcsendből időt teremtő szárnyalással kél és ereszkedik vissza. A lét hullámverésének kiszakadt, elkülönült cseppjeként felragyogtatja a tengert és visszahull. Minden szó a teljesség gondolatszürke tükrének egy-egy cserépdarabkája. Minden szó az elveszett teljesség feletti fájdalom jajkiáltása. Minden szó hamis, mert az egészet részbesűrítetté, az időtlent időbeágyazottá, a változatlant változás-látszatúvá varázsolja.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak a szavakkal. Mert minden szó igaz, benne a változatlan, időtlen teljesség az időben, a részben és a változóban nyilatkozik meg. Mert minden szó a csend szava, minden szó a csend törődése, minden szó a csend odaadottsága. Mert minden szó, teremtés. Minden szóban a teremtő csend és a teremtett szó eggyé válik. Minden szóban a teremtő és a teremtett eggyé válik. Ez az érintés teljesség. Minden szóban a teljesség van jelen.

Lehet, nem a szavak lesznek, amelyek megérintenek. Hanem a szóközök fehér némasága. A csend könyvét nem lehet üres lapokkal megírni. Az csak a süketszoba csendje lenne. Reményem, hogy a szavaim olyanok lesznek, mint a szellőtől rezdülő falevelek susogása, vagy a madárdal, amelyek csak mélyítik a természet csendjét. A szíved csendjét. (Biegelbauer Pál) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dubarry csirkemell
  2010-10-21 23:52:13, csütörtök
 
 


Link
Nagyon finom !
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Új lelkész
  2010-10-21 23:45:53, csütörtök
 
  Új lelkész érkezik a faluba. Megtartja az első misét. Mindenki el van ájulva, hogy hogy lehet ilyen csodásan prédikálni, ennyire szép misét tartani. Ilyet még nem hallottak.
Mennek, szólnak mindenkinek, hogy jöjjön a jövő héten. A jövő heti misén ott van az egész falu, tömve a templom.
A lelkész megérkezik és szóról-szóra megtartja ugyanazt a misét, amit az előző héten.
Na, ezen már kicsit csodálkoznak, de annyira tetszik a híveknek, hogy a következő hétre már a szomszéd falvakból is jönnek az emberek. Mozdulni sem lehet a templomban, már a karzatról is lógnak az emberek.
Jön a lelkész és ismét megtartja ugyanazt a prédikációt, amit az előző két héten.
Ez már kíváncsivá teszi az embereket és a végén az egyikük megkérdezi:
- Tisztelendő atyám, miért mondta ugyanazt ezen a héten, a múlt héten és előtte is. Miért nem mond valami újat?
- Fiam, ha majd megcsináltátok amiket mondtam, akkor majd mondok újat is.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 240
  • e Hét: 1084
  • e Hónap: 4847
  • e Év: 280582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.