Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
még mindig a kert
  2010-10-27 23:18:56, szerda
 
  Végre ma szép idő volt. Végre volt kedvem megint kimenni a kertbe és tevékenykedni. Sajnos a hűvösebb napokon nem vágytam arra hogy kint legyek és bármit is csináljak ott. Ma még a lehullott levelek voltak soron, szerencsére már csak néhány levélke csüngedezik a fákon, és persze a kutya piszok is végleges helyére ment. Segítgettem párocskámnak még a deszkák felrakásában, hiszen apróbb munkákban én is tudok segédkezni, és szerencsére ezt is le tudtuk. Persze a meleg napsugarak még mindig jó hatással vannak a növénykékre. A cserepes virágok már mind a garázsban, de öntözgetni még most is kell. Van amelyik most a legszebb :-) Vigyázunk rá!
Aztán a kinti rózsák közül 1-2 még hozott bimbót, szegénykéim a fagy nem tesz majd jót nekik. Be lehetne búra alá tenni vagy kis sátrat csinálni nekik, de az iszonyatos pepecs munka lenne. Majd jövőre már rutinosabb leszek. Az utolsó dália gumók is kijöttek a földből, és elmentek téli álmot aludni. Tavasszal ismét valami jó kis helyet keresek nekik. Tetszett hogy olyan érdekes szirmuk van, ssajnos az utolsó virágokat nem hoztam be és a fagy elcsúfította őket. Mindig tanul az ember.
A füvek jól vannak, igaz kicsit sárgák, de tavasszal kapnak majd némi tápot. Az m,ajd megerősíti őket.
Szerintem a tél nagyobb részében tervezgetni fogom a kertet, hogy milyen is leygen a következő szezonra.
Nagyon tetszik ez a kis kertészkedés. Bírom :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tökfesztivál
  2010-10-26 15:28:17, kedd
 
  Szombaton Tök fesztivál lesz Veresen a Viczián telepi vonat állomásnál, a miniakadémia előtt.
Lesz minden amit a tökkel össze lehet hozni. Na és mi is ott leszünk egy jó kis gyerekbulival 14-től
vagy kicsit előbb....a lényeg hogy kár lenne kihagyni hiszen szombat kora délután mi mást lehetne tenni mint egy jó kis fesztiválra elmenni és játszani, bulizni, töklámpást készíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szívultrahang megvolt
  2010-10-25 20:03:34, hétfő
 
  Megtörtént a vizsgálat. Nagyon izgultam, idegesített minek az én koromban...és ha van valami???
Megérkeztünk a kórházba, a szív ultrahang egy kis ajtóra volt felírva. Valaki még volt bent. De nem sokáig kellett várni.
Bementem, egy kedves fiatal doktornő fogadott.
Azért rendesen be voltam tojva.
Kellemetlen derékig levetkőzni és csak ott feküdni. Aztán jött az a zizegő micsoda,na nem volt ám kellemes érzés. De túl lettem rajta. A doktornő próbált nagyon természetesen viselkedni, és ezzel az én zavaromat oldotta egy kicsit.
Mikor készen lett megnyugtatott, nem látott semmi elváltozást.
Könnyebben feküdtem le már aznap este aludni és nyugodtabb is voltam.
Ma elkezdek egy könyvet olvasni , Éld az életed! címmel, ami talán kicsit kizökkent a mindennapi rutinokból és ad egy kis lelki önbizalmat és nyugalmat .
Mindenesetre a vizsgálatok még nem fejeződtek be. Még egy alapos nőgyógyászati vizsg. van hátra aztán a kardiológushoz kell visszamenni az összes eredménnyel. Kis pihenés lett bevezetve mindennapi életembe és nem rossz. Sőt, már egy napi ejtőzés után mutatkozott a pozitív változás.
A vasárnapi cirkusz és a tv bámulása, fekvés korán és semmi tevékenykedés bizony pihentető volt.
Ma fodrásznál voltam és ott mindig megy minden téma, pletyi.
Különben meg jó fodrászom van, eddig évente jártam fodrászhoz, valahogy nem jött be nekem egyik sem.
Most meg??? Ennek a fodrásznak iszonyú jó keze és ötletei vannak. És nagyon tetszik mindig az eredmény.
Kezdek megint szőkülni, és fiatalodni, és mosolyogni dacára ennek a trutyi időnek.
Bár már kezd a felhők közül kikandikálni a nap, ami nagyon jó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jött a hideg, napsütéssel...
  2010-10-22 23:22:09, péntek
 
  Mivel igen csak lehűlt az éjszakai levegő , a virágoknak ideje volt behúzódniuk a téli helyükre, ahol megvárják a tavaszt. Tavasszal újra kikerülnek a kertbe, a teraszra, a helyükre. Azért most is kell őket locsolni, na de nem olyan sűrűn, elég hetente egyszer, hogy ne száradjon ki a földjük. Ilyenkor visszahúzódik minden fejlődés és virág. Téli álmot alszanak. Legtöbb levelük elhullajtják, és szép zöld színük is kicsit majd megfakul, de az első napsugarak visszaadják fényüket ha eljön az ő idejük.
Most pihennek. Egymás mellett. Sokszor még ilyenkor kint lehetnek mivel -5 fokig bírják a hideget a muskátlik, leanderek. A pálmákat már korábban behoztuk, hiszen a szeles idő megtépázza őket. a citrom elkezdett érni és nem csak a napfény, de a táp és a meleg re is szüksége van . A banánfa egyelőre jól érzi magát, bírja ezt a klímát, ami nálunk van. Már a 2. levelét hozza egy hónap alatt. Még nem ültettük át, bár már meg van a számára megfelelő pálmaföld...csak a cserepet nem tudjuk mekkorka legyen, olyan mértékben nő. Majd kiderül.
Magról ültetett citrom fánk elérte a másfél méter magasságot. Hatalmas zöld tüskéi vannak, lehet hogy nem is citrom hanem graphefruit? Vagy hogy kell leírni. Kiderül, de ahogy hallotta, a magról ültetett fák sokkal később hoznak termést, ezért úgy határoztam beleásom magamat az oltás rejtelmeibe, és megpróbálom beoltani a citromfáról. Sokáig kerestünk valakit, aki be tudná oltani. Felelősségteljes dolog ez, mivel ha elfertőződik a fán a "seb" Oda lehet az egész vesződés, a fa nevelgetése.
Oltóviaszt is kell valahol találni. Hihetetlen micsoda dolgok léteznek amiről mi kis kertészek nem is hallottunk, aki hallott róla az már biztosan mélyebben beleásta magát a témába.
Szóval kis olvasás, aztán elmélyítés, és próbálkozás. Persze még arra is rá kell jönni, mikor érdemes vagy szabad oltani. Nem szabad elkapkodni a dolgokat. Ezt a magról ültetett fát, kb 8 éve növelgetjük. Idén tudtam meg, hogy tápoldatra van szüksége a fejlődéshez. Ki is alakult ennek hatására a fa lombkoronája.
Hihetetlen változás, aztán hogyan kell metszeni, na ez is pozitív változásokat okozott.
Aztán megtudtam hogy sok-sok napfényre van szüksége, különben besárgulnak a levelei és vashiányos lesz.
Kitettük egy igen jó napos helyre. Aztán sok locsolás, és gyönyörű fácska kerekedett belőle.
Ki hinné hogy ennyi jó dolog van, és ennek így lehet örülni. én akinek minden cserepes növénye kipusztult anno, most ültetgetem a cserepes növényeket, kísérletezem a fűszernövényekkel, a sziklakerti virágokkal és még ki tudja mit tár elém sok könyv és kertészkedős weboldal.
Tetszik....most ezt a facebook-on meg like-olnám,de nem ott vagyunk, hanem itt a tvn-en.
Nem is baj.
Szóval kis növénykék pihenő. Ja ha valakinek a gyerkőce zöldbabot, vagy babot ültetne műanyag pohárba. Hajrá, kikel és végig öntözni kell. Nekem már nagyon a végén van , de lett rajta termés, nem is egy. Nagy volt az öröm a lurkóknak, hogy ők ültették és ott van rajta a bab.
Hát valahogy én is így kezdtem ,de hol akadhattam el?
Már nem számít,fontos, hogy szeretem a kertet és a virágokat. Hiszen aki a virágot szereti...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól megy , belejöttünk
  2010-10-19 22:07:10, kedd
 
  A kis zenekar jól megy, egész belejöttünk minden féle dologba. Most a műsor szervezés is feladatunk lett. Kicsit kupálódunk ebben is.
Persze mellette megy a stúdió, de kisebb lépésekkel, és az új dalok is beindultak megint. Orsi jó szöveg író és zenében szeretek kibontakozni.
Vannak ritmusok és dallamok amelyek egészen magukkal ragadnak és nem engednek el, amíg ki nem bontakozik belőle valami.
Szeretem ezt a munkát, és szórakozást. Kötetlen és bosszantó, hiszen itt nincs olyan hogy nem, most nem megy...ha menni kell csinálni kell, és hogy menjen minden ahhoz is dolgozni kell, de mindenbe bele lehet jönni.
Szeretem csinálni bármely oldalát. Kicsit az érzelmek vihara tajtékzik bennem mikor dömping van és utána pihenés, napokig zsizsegek és pörgök, nem bírok nyugodni, aztán feltöltődöm újra és elindulnak a hétköznapok. Nehéz a földön járni és maradni normálisan a világban. Rám törnek pillanatok mikor csak én vagyok és nem kell mással foglalkozni, hogy a körforgás és a beilleszkedés határain mi van? Ha kilépsz abból a síkból ahol mindenki életképe mozog? Ha te másra vágysz? És nem az anyagi dolgok vonzanak?
Jó tudni és élni tudni ezekkel a gondolatokkal, kibontani az elménk rejtelmeit, vágyait.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívultrahang.
  2010-10-19 21:58:00, kedd
 
  Kicsit félek miért kell nekem ilyen helyre mennem.....nem vagyok annyira öreg és elhasználódott.
Holnap után leszek 34. Mégis a rossz EKG nem hagy nyugodni. Szombatra kaptam időpontot. Nem tudom milyen lesz. Gondolom hideg és érdekes lesz látni, ha láthatom, de félelmetes, és izgalmas, ijesztő.
Minden kórház hideg és rideg . És a legtöbb orvos ijesztő még ha nem is akar annak látszódni.
Mikor először előjöttek ezek a problémák elmentem egy tuti és nem túl drága masszőrhöz, aki a stresszt kimasszírozta belőlem, és pihentem több mint 2 órát hetente 1x vagy 2x, mikor hogy. Na de most...mindhárman suliba járnak, és néptáncra és még sok minden van ami nem teszi lehetővé hogy itt is keressek egy olyan masszőrt aki segítene nekem. Pedig kellene. Félek...élni akarok.
Jó családom van, és a gyerekeim is édesek. Szeretnek. Néha elcsodálkozom azon hogyan tudnak engem ennyire szeretni. Megsimogatnak apró kezecskéikkel, puszit dobnak amikor bemennek a suliba, és rohannak felém mikor meglátnak. Most is elcsábították apát egy boltba és dugdosva, huncutul jöttek be. Majd titkolózva, szófoszlányokat hagyva maguk után incselkedtek kedves mosolyukkal.
És titkolják, és kivárják a napot. Várják. És Étterembe kell menni anyával hogy akkor ne főzzél, mondta Dudika. És ajándékokat kapni....Nem édesek? Pedig a legszebb ajándékok ők maguk. Csak még nem tudják felfogni.
Kisfiam minden nap hoz valami jó jegyet vagy pontot a suliból. Most nagyon kell, mert megígértem neked, hogy a szülinapodra hozok.
És gyűlnek a lányoknál is az aranycsillagok. Mi kellene ennél több? Több idő velük, mellettük megöregedni...
látni hogy felnőnek és tudni jó helyen vannak és jó közegbe, boldogságban békében, egészségben. VELEM!
VELÜNK, APÁVAL!
Milyen nagy ennek a súlya olyankor mikor megijed az ember. Félek. Akarok velük lenni.
Jó velük lenni. Szeretem őket. Nincs nap hogy ne mondanám és gondolnék rá, milyen szerencsés vagyok hogy boldog lehetek velük. Szombaton kiderülnek a gubanc okai. De félek és érzem a félelem súlyát.
Nyom és szúr és lüktet...csak nyugi....nyugi....van idő....ugye van idŐ?!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nehéz érzelmek nélkül lenni...
  2010-10-13 09:15:38, szerda
 
  Az érzelmek behálózzák napjainkat. Már reggel érzékeljük hogy sötét van mikor kinyitjuk a szemünket és már a külvilági dolgokat szemléljük.
Milyen az idő odakinn vagy a szobában. Van-e mellettünk valaki és ha nem miért ha igen...az már többféle érzést is magával hozhat.
Mikor meg van a reggeli rutin, elindulunk ,ki-ki dolgára. Na ez itt aztán az érzelmek órája. Bár itt inkább a mutogatás, idegeskedés rádió hallgatás és reagálás. Mindenkit vegyes érzelmek borítanak munkája során és várja hogy véget érjen ez a nap, vagy hogy elkezdődjön a következő program.
Hazafelé az úton szintén érzelmes pillanatok következnek, ha csúszunk időben, telefonálás, mentegetőzés vagy rohanás, esetleg móka a kocsiban hazafelé munkatársakkal vagy a családdal. Bár van aki gyalogol, aki tud és teheti. Vagy éppen nem teheti.
Otthon aztán az ember nyugalomra, békére és csendre vágyik mit nem minden esetben kaphat meg. Hát igen valahol ki kell bújnia a szellemnek a palackból, hiszen az egész napi érzések valahol feltorlódtak és ezt bizony jó megbeszélni telefonon vagy otthon...aztán jö9nnek a problémák ha nincs egyetértés....és a mindennapi rutinos este...tv, vacsi, fürdés....néha más egyebek is beleférnek amik szintén érzések tönkelege,de ez már a jobbikból való, hiszen itt már a t érzelmek a nemek közötti bonyolult egyveleg.
És eljön a pihenés órája, amikor az ember álmodik és szintén érik olyan dolgok álmában, amik érzéseket keltenek. Hát hol lehet érzelmek nélkül kikapcsolódni?
Sehol, mert az ember nem egy bábu, egy tárgy hiszen az érzései , érzelmei különbözteti meg a másiktól. Milyen rossz lenne ha mind egyformán érzékelnénk mindent és reagálnánk?! Borzasztó....na de vajon milyen sémára élünk?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ami fájhat, az fáj!
  2010-10-11 13:12:42, hétfő
 
  Csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, mindig ki kell találni valamit. Ha ép nehéz napunk van, sokszor kis megjegyzéseket sikerül tennünk egyesekre, amik nem úgy csapódnak le ahogy szeretnénk, vagy ahogy az illető szeretné.
Hát igen , előfordul az ilyesmi. De miért is tesszük valójában???
Talán így akarjuk lerázni, vagy szavába fojtani, mert ép nem érdekel a mondani valója?
Vagy csak idegesebbek vagyunk a kelleténél, és pont ő van ott hogy kitöltsük rajta a dühünket?
Vagy csak a terhet akarjuk átruházni rá, hogy cipelje.
De sajnos mikor már kimondja az egyik fél, már nem tud visszakozni, vagy csak nem akar, hiszen akkor sérül az egója és kapaszkodik saját magába és harcol a nemlétező igazáért, mert tudja az győz aki fenn marad, és nem adja fel. De valóban az győz?
Nem , nem bizony. És sajnos utána meg kell hunyászkodni ha továbbra is tartania akarja vele a kapcsolatot.
De mi van akkor, ha mindegy?
Akkor a másik féltől függ hogy ő hogy áll ehhez a baráti vagy bármilyen viszonyhoz. Mert bizony ha türelmetlen, vagy még szeretné az illető társaságát akkor jelentkezik és ő kér bocsánatot a nem létező bűnéért.
Milyen egy szemét dolog ez. Vagy ép ráébrednek mind a ketten hogy minek is az a kapcsolat????
Talán ez a legjobb megoldás. Hiszen ezzel elkerülhetik a konfrontációt / szembesítést/ és elnyugszik minden érzelem iránta. De kérdés, vajon máskor, máshol, mással nem történik meg ugyanez???? 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lazíts ha bírsz, ha tudsz....
  2010-10-08 22:42:18, péntek
 
  Ki ne szeretne kicsit leállni és semmit sem csinálni? a minden napi problémák, stresszes helyzeteket elkerülni és csak lenni és élvezni az őszi napsütést.
Hát persze hogy jó lenne kiülni egy puha takaróval a hintaágyba vagy a kerti székbe és olvasni, a kedvenc folyóiratunkat vagy csak az éppen aktuális napilapot egy pohár jó bor vagy egy kávé akár tea mellett.
Milyen szép kép tárul elénk....ugye? Ma is szerettem volna kimenni és elvezni a napot, a lágy szellőt, vagy akár a reggeli friss levegőt. Hogy miért nem tettem? és más miért nem ment ki kicsit bámészkodni, olvasni vagy csak egy forró kávét meginni???

A rohanás, hogy minél több minden férjen bele a napba...hogy másnap kevesebb tennivaló legyen. Pedig nem lesz ám kevesebb, mert akkor is többet akarunk,mert az ember ilyen. Önző? Egoista? Akaratos?
Lehet.
De egyszer eljön az a pillanat, mikor megállunk és megkérdezzük: Miért? Minek ez a nagy hajtás?
És jönnek a kifogások. A ház, a gyerekek, az idő, a pénz....és mi marad nekünk? Valami szép emlék?
Hogy mennyit dolgozunk, vagy hogy este mikor ér haza valamelyikőnk?
Nem!!! Nem rég elgondolkodtam. Mi lenne ha ma lenne az utolsó napom? Mit tennék? vagy csak egy hét....hónap? Hát persze hogy velük lennék, akiket szeretek . Hát a gyerekeimnél nagyobb csodát a Földön még nem éltem meg. Nekem a család nagyon nagy dolog. Pedig nem is vagyok Olasz.
Mégis, valami arra ösztönzött, hogy legyen mindig egy olyan nap a héten amikor nincs hajtás, korán fektetés, hajnalig szöszmötölés az interneten, levelek, munka...stb, hanem legyen egy nap, ami csak a miénk és mindig emlékezni fogok rá. Az utolsó percben is, hogy jó volt együtt, szép volt az élet velük . És teljes.
Sokan ilyen közhelyekkel próbálják behálózni, megkapni az embert, hogy ha a családoddal akarsz /majd-de ezt nem teszik hozzá/ akkor neked ezt+ezt kell csinálnod, és tedd és mozogj, és hajts...hogy majd egyszer megtehesd hogy ne, kelljen dolgoznod. Mit is olvastam? Bármi történhet,de a bank nem mehet tönkre. Nem kell hogy a kis ember jól járjon, csak a bank!!!
Miért nem gondolkodhatnánk mi is kicsit másképpen mint most?
sok pénz???? Relatív, mi az a sok pénz mit el szeretnél érni?
Mindenkinek vannak határai, korlátai, de mindig többet és többet akar. Nincs is ezzel semmi baj, és tegye.

DE miért nem lehet most is boldog?
És most ne azok jussanak az eszünkbe, akik valamiféle tragédián mentek keresztül. Segítsük őket akár 100 Ft-al, ki mennyit tud, de mi velünk mi van?
Boldog vagy az életeddel?
Miért nem?
Ha van munkád, és családod. Mi kell más? Több pénz? Mivel jár hogy ehhez hozzá juss?
Idő és pénz. Tovább képzés,és új munkahely? Téged ez boldogítana? És mi tart vissza?
És akkor boldog leszel? ha már azon az úton jársz amit kitaláltál hogy jobb helyzetbe kerülhetsz vele?
Tudod én most akarok boldog lenni. Most, annyival amennyi éppen van, és úgy ahogy éppen vagyok.
Miért?
Mert mellettem sok idő elment, mindig vártam egy eseményt, egy napot, a hétvégét és nem történt semmi, csak az a nap volt jó???? A többire nem emlékszem, hiszen csak várakozással telt és nem annak az időszaknak a kihasználásával.
Hogyan lehet ez? Hogyan oldhatjuk meg hogy jobb legyen? Keressük meg azokat a számunkra fontos dolgokat, amik igazán jók az életünkben.
Néha észre sem vesszük, hogy a párunk milyen figyelmes...vagy hogy éppen milyen finomat főzött,
pedig lehet a szívét lelkét beletette. Vagy csak azt nézzük meg milyen édesen alszik a gyerek,gyerekek.
Vagy csak annyit hogy sikerült befejezni az aznapra kitűzött munkát,vagy ép a lakás kitakarítását. Ha ennek nem tudunk örülni akkor minek?
Sok idő kellett nekem , míg ténylegesen megtaláltam célomat.
Egy éve kerestem görcsösen, mi legyen a következő cél??????
Boldog vagyok, mit kitűztem meg van...../ na azért nem 100%ig de minden jó/.
És megkaptam a választ egy ismert pszichológus előadásán. TARTSD FENN EZT AZ ÁLLAPOTOT!!!
- Persze voltak olyan jóakarók akik bekiabáltak valami hülyeséget,meg fintorogtak. Miért?
Én úgy tartom mindenki a saját malmában őröl és a saját idejét, erejét, pénzét arra használja amit választ.
Minden választás. És bizony minden választás és válasz a tudásunkon alapul.
Nem, nem kell dr-nak lenni, vagy legalábbis nem az a tudás, hanem az élet, a tapasztalatok, az önbizalom.
Tudsz magadban bízni?
Én igen, bár van mikor megremegek és kell valaki aki hátulról megigazít, megerősít. De van hogy csak egy vélemény kell és bármit mond az én akaratomat erősíti.
Szóval,
hit magamban!!!
Jó választás!
Elégedettség!
Elszántság!
Boldogság megtartása!

Mi kellhet még?
Más semmi csak mosolyogj a világnak, hogy ne szürküljenek el az emberek, és ne legyenek robotok, érzéketlen fatuskók, hanem igazi, egyéniségek és boldog , mosolygós , kedves emberek /maradjunk/ megjátszás nélkül.

Add önmagad!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a fű....
  2010-10-06 21:53:11, szerda
 
  Nyári szellentyű lengedezett ma, nem is volt olyan komor, mint az elmúlt napokban.
El sem hittem hogy újra süt a nap és meleg a sugara. A fű beindult. Szeretem, ha nő, mert színt hoz a sivár , kopár részekre. Most már a kocsibeállónk 2 részében van fű. Az egyik oldalába be vannak állítva a lámpa oszlopocskák, mivel nem lesznek orbitálisan nagyok, csak éppen akkorák,amekkora kell. Ott még nincs fű,sőt, a kedves ma töltögette fel termő földel.
Lejtős az utca felé a kocsi bejáró,ami potom 60-70 m,így a termőföld és a fű megállítja az eső sodorta homokot. Volt hogy a telek már-már átfolyt a szomszédba, mikor azok a hatalmas esőzések voltak.
Most tutin kezd kinézni :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 243
  • e Hónap: 718
  • e Év: 86061
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.