Regisztráció  Belépés
evimami2007.blog.xfree.hu
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!" János 3:16 ... Ácsné Évi
1959.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Ne dobd el a holnapot!
  2010-10-31 00:08:52, vasárnap
 
  Ne dobd el a holnapot!
,,Holnap csodákat tesz köztetek az Úr." (Józsué 3:5)
A múltad tett azzá, ami ma vagy, de a jövőd tehet azzá, amit rád nézve Isten mindig is tervezett. Józsué egy olyan néphez szólt, melynek a múlja tele volt újra és újra ismétlődő kudarcokkal és Isten elleni lázadással. Isten, aki ellen sokszor olyan felháborítóan vétkeztek, bűnösnek nyilvánította, elítélte, megbüntette, de aztán mindig újra helyreállította őket. Bizonyára már régen el kellett volna szakadnia tőlük, megfosztva őket minden további áldástól. De ,,Józsué ezt mondta a népnek: Szenteljétek meg magatokat, mert holnap csodákat tesz köztetek az Úr". Szenteld meg magad, igazodj újra Isten terveihez, és figyeld, hogy kezd el dolgozni az életedben! Mikor az ellenség már meggyőzött arról, hogy tekintve a te múltadat, még Isten sem tud mit kezdeni a jövőddel, Isten arra hív, hogy készülj fel, hogy meg tudjon áldani. Isten teljesen tudatában van a múltadnak, de sokkal inkább a jövődre összpontosít. Miért dobjuk el magunktól a holnapot, amikor olyan kétségbeesett szükségünk van rá? Amikor Jézus így kiáltott fel: ,,Elvégeztetett!" (János 19:30), tanítványai félreértették, és azt hitték mindennek vége. Ezért szétszéledtek, és egy olyan jövőről tűnődtek, amiről azt hitték, sohasem jön el. De Istennel minden vég egy új kezdet, és három nappal később egy angyal kihirdette a feltámadást és az új holnapot, amely minden hívő számára garantálja a jövőt. A múltadnak van vége! Ne add fel a holnapodat azzal, hogy emlékműveket állítasz a múltbeli kudarcaidnak! Ismerd el, valld meg és add át a múltad a megfeszített Krisztusnak! ,,Szenteljétek meg magatokat, mert holnap csodákat tesz köztetek az Úr!"
Mai Ige
 
 
2 komment , kategória:  hitünk  
A bűnvallóknak megbocsát
  2010-10-30 09:46:08, szombat
 
  A bűnvallóknak megbocsát

"5Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. 7Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 8Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 10Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. 1Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, 2mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is." (1János 1,5-2,2)

Tisztánlátásra int bennünket János, amikor figyelmeztet arra, hogy senki sem mondhatja magát bűntelennek. Ha viszont szembe kell néznie minden egyes embernek a bűn problémájával, mi lehet a megoldás? Vajon az elkendőzés, letagadás, kompenzálás, racionalizálás, mentségek keresése kiutat adhat a bűn egyetemes nyomorúságából? Semmiképpen sem. Egyedül Jézus Krisztus áldozata volt képes hatástalanítani azt, s az egyes ember életében is ennek elfogadása, s az ő személyébe való kapaszkodás jelenti a menekülést (2,2).
Ugyanakkor a gyümölcsöknek is meg kell jelenniük a bűntől való szabadulás után: ez egy szóval összefoglalva a hiteles életvitelt jelenti, vagyis valódi közösséget testvéreinkkel és a világosságban való járást (1,6-7). Közösségeinkben széttekintve azt látjuk, hogy a gyónás intézményének eltörlésével a bűnvallás is nehezebbé lett a bemerített hívőknek, mert a tökéletesség leplét próbálják felölteni. Pedig valódi bűnbánat s Istentől és emberektől való bocsánatkérés nélkül nincs helyreállás. Segíts, Uram, a hamis énképtől és önigazultságtól szabadulni, és a te világosságodban járva szilárd alapra építeni! /NHA/

N
 
 
1 komment , kategória:  hitünk  
Hozzátartozásunk feltételei
  2010-10-30 09:44:35, szombat
 
  Hozzátartozásunk feltételei

" 1Dávid zsoltára. URam, ki lehet sátradnak vendége, ki tartózkodhat szent hegyeden? 2Az, aki feddhetetlenül él, törekszik az igazságra, és szíve szerint igazat szól; 3nyelvével nem rágalmaz, nem tesz rosszat felebarátjával, és nem hoz gyalázatot rokonára. 4Megvetéssel néz az alávalókra, de tiszteli azokat, akik az URat félik. Esküjét nem vonja vissza, ha kárt vall is. 5Nem adja pénzét uzsorára, és nem hagyja magát megvesztegetni az ártatlan rovására. Aki ezeket teszi, nem tántorodik meg soha. " (Zsoltárok 15)

A zsoltárok olvasása közben sokszor szívesen azonosulunk az elnyomottakkal, szenvedőkkel, és az Úr ígéreteit automatikusan magunknak sajátítjuk ki, míg ellenfeleinkre - illetve az érdekeinket sértőkre - tüzes parazsat kérnénk (11,6). Ennek oka, hogy mindenki szubjektíven ítéli meg önmagát, vagyis szenvedéseit túlhangsúlyozhatja, hibáit elkendőzheti önmaga előtt. De nem az Úr előtt.
A 15. zsoltár azonban tükröt tart elénk: vajon minden kritériumnak megfelelünk, amely az Úrhoz tartozókat jellemzi? Vajon mind az öt pozitív állítás és mind a hat negatív formában megfogalmazott mondat igaz ránk? Maga a szenvedés nem tesz Istenhez tartozóvá és igazzá (legfeljebb önigazulttá), ha nem társul mellé a feddhetetlenség, igazságszeretet, a nyelv bűneitől való mentesség és a felebarát szeretete, végül pedig az anyagiakhoz való helyes viszonyulás. A megtérés után ezek a tulajdonságok óhatatlanul kirajzolódnak a hívőkön, ezek hiányában viszont nem tekinthetők hitelesnek.
Uram, kérlek, adj hiteles életet, mely nemcsak belülről szemlélve tűnik igaznak, hanem az Ige mérlegén is megáll! /NHA/
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Légy bölcs 2
  2010-10-30 09:41:12, szombat
 
  Légy bölcs - állíts fel fontossági sorrendet! (2)
,,Ha bölcsek lennének, felfognák, s megértenék, mi lesz a végük." (5Mózes 32:29)
Egy felmérésben 90 évesnél idősebb embereket kérdeztek meg: ,,Ha újra élhetné az életét, mit tenne másképpen?" Három válasz újra és újra felbukkant: a) Több időt töltenék a családommal és a barátaimmal; b) Több kockázatot vállalnék; c) Olyasmit csinálnék, ami túlél engem, amikor már eltávoztam. A bölcsesség azt jelenti: tudni mi az, amit nem kell figyelembe venni. A jelentéktelen dolgok túl sok időnket rabolhatják el, és végül úgy végezzük, hogy nem megfelelő indítékok vezettek az életben. Amikor megkérdeztek egy olimpiai aranyérmest, hogy mi a sikerének titka, így válaszolt: ,,A tervszerű elhanyagolás - amíg a felkészülési időm tartott, szándékosan figyelmen kívül hagytam minden mást." Ha minden helyzetre reagálsz, és igent mondasz minden felkérésre, akkor sosem érsz el sikert abban, amire elhivattál. Néhány évvel ezelőtt háromszáz bálna pusztult el titokzatos módon. Miért? Mert egy szardíniarajt követve csapdába estek egy öbölben. A kicsik a halálba csalogatták az óriásokat. Kis dolgokat hajszolva elpazarolták hatalmas erejüket, mégsem értek el jelentős eredményt. Pál így állította fel a fontossági sorrendet: ,,De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról" (ApCsel 20:24). Számodra mi a legfontosabb dolog? Az egyik legérdekesebb történet a Titanic katasztrófájáról egy gazdag nőé, akinek már megvolt a helye az egyik mentőcsónakban. Amikor megkérdezte, hogy visszamehet-e a kabinjába valamiért, három percet kapott. Keresztüllépve a kabin padlóján heverő pénzen és értékes ékszereken, felkapott az asztalról három narancsot, és visszatért a mentőcsónakba. A körülmények átalakították értékrendjét, a tragédia világossá tette számára a fontossági sorrendet. Tanulj tőle, légy bölcs, állíts fel fontossági sorrendet!
Mai Ige
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Köszönöm Ildyke Barátnőm!
  2010-10-30 09:39:54, szombat
 
 
Szia Drága Barátnőm!
Hétvégén meggyújtom gyertyámat elhunyt Szeretteid emlékére.
Kívánok sok-sok lelki erőt és lelki békét ezekben a megemlékezéssel teli napokban. Ölellek szeretettel: Ildykó
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
Aki tudna jót tenni, de nem...
  2010-10-29 08:18:49, péntek
 
 
"17Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak. 1Tehát, ti gazdagok, sírjatok és jajgassatok a bekövetkező nyomorúságaitok miatt! 2Gazdagságotok megrothadt, ruháitokat megrágta a moly, 3aranyotok és ezüstötök megrozsdásodott, és rozsdája ellenetek tanúskodik, és megemészti testeteket, mint a tűz. Kincseket gyűjtöttetek még az utolsó napokban is. 4Íme, a földjeiteket learató munkások bére, amelyet visszatartottatok, égre kiált, és az aratók panasza eljutott a Seregek Urának a fülébe. 5Dőzsöltetek a földön és tobzódtatok, hizlaltátok a szíveteket, mint az áldozati állat levágásának napján. 6Elítéltétek, megöltétek az igazat, s ő nem állt ellen nektek." (Jakab 4,17-5,6)

A görög gondolkodó és politikus Szolón szerint a gazdagság hübriszhez, vagyis önfelmagasztaláshoz vezet, amely magával hozza az isteni büntetést, akár az elkövetőn, akár annak utódain. Sőt azt is megfigyelték, hogy éppen a nép vezetői eshetnek hamar csapdába, mert azt hiszik, a törvények felett állnak, s ezért könnyebben követnek el bizonyos jogtalanságokat. Nem a kinyilatkoztatás része ez a gondolat, de a Szentírástól sem idegen a gazdagságtól való óvás, pontosabban a gazdagsággal és hatalommal való visszaélésektől való óvás.
Egy világméretű cég egyik vezetője épp mostanában bukott le korrupció gyanúja miatt - holott az alkalmazottaknak félévente végig kell hallgatniuk a megvesztegetés és korrupció elleni előadást. Vajon külön erkölcsi kódex érvényes a felső vezetésre és a köznépre? Egyáltalán nem. A bűn mindenütt bűn, akármilyen vagyonos ember követi el. S továbbmenve, a gyülekezetekben sem szabad megriadni valakinek a "hatalmától", ha ahhoz a hatalomhoz jogtalanul jutott, vagy jogtalan befolyásolásra, netalán bűnei elkendőzésére kívánja használni azt. Missziózással nem lehet elfeledtetni a jogtalanul szerzett pénz eredetét, vagyis pénzt mosni. De ha vagyona van valakinek, és azt az Úrnak tisztán szolgálva használja, igen áldott eszköz lehet belőle - erre is van szép példa. /NHA/
 
 
1 komment , kategória:  hitünk  
Kísértő gondolatok Istenről
  2010-10-29 08:14:08, péntek
 
  Kísértő gondolatok Istennel kapcsolatban

" 1A karmesternek: Dávidé. Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten! Romlottak és utálatosak tetteik, senki sem tesz jót. 2Az ÚR letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent? 3Mindnyájan elfordultak tőle, egyaránt megromlottak. Senki sem tesz jót, egyetlen ember sem. 4Nem tudja a sok gonosztevő, akik úgy eszik népemet, ahogy a kenyeret eszik - de az ÚRhoz nem kiáltanak -, 5hogy majd egyszer nagyon megrettennek, mert Isten az igaz nemzedékkel van! 6A nyomorult tervét csúffá tennétek, de az ÚR az ő oltalma! 7Bárcsak eljönne a Sionról Izráel szabadulása! Amikor az ÚR jóra fordítja népe sorsát, ujjong majd Jákób, és örül Izráel. " (Zsoltárok 14)

Az elvi ateizmus, Isten nélküli állapot általában gyakorlati tettekben is testet ölt - vagy megfordítva a dolgot: akinek takargatni való tettei vannak, az hajlamos lehet azzal bátorítani magát, hogy "Nem lesz számonkérés, nincs Isten!" (Zsolt 10,4). De mindegy, hogy milyen magyarázatokkal hitegeti magát az egyébként csak objektív dolgokban hívő, és értelmére büszke ember, az Úr előtt való megállást nem kerülheti el.
"Mindnyájan elfordultak tőle, egyaránt megromlottak. Senki sem tesz jót, egyetlen ember sem" - ez a kijelentés tulajdonképpen egyetemes érvényűnek tekinthető, hiszen valóban nincs senki, aki önerőből juthatna Istenhez. Megváltásra szorult az egész emberiség, s az Újszövetség örömhírének ismeretében már azt is elmondhatjuk, hogy Jézus Krisztus által van üdvösségünk. Nem annak mentén fognak szétválni a csoportok és népek, hogy egymásnak politikailag milyen módon voltak szövetségesei vagy ellenségei, hanem a Krisztushoz való viszonyulásuk alapján. És a most még hitetlenek közül is jöhetnek az Úrhoz a kegyelmi idő alatt, ez a reményünk minden közbenjáró imánál, amit értük mondunk. /NHA/
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Légy bölcs
  2010-10-29 08:07:38, péntek
 
  Légy bölcs - állíts fel fontossági sorrendet! (1)
,,Ha bölcsek lennének, felfognák, s megértenék, mi lesz a végük." (5Mózes 32:29)
A Biblia azt mondja: ,,Ha bölcsek lennének, felfognák, s megértenék, mi lesz a végük." Az élet egyik legnagyobb kihívása azt gondolni és azt tenni, ami végső soron számít, és sikert hoz. A ,,lesz, ahogy lesz" életben végül semmi sem lesz. A bölcsesség azt jelenti, hogy fegyelmezetten felállítunk egy fontossági sorrendet, és képesek vagyunk egy kitűzött célért dolgozni. A kérdés nem az: ,,Tele lesz-e a naptáram?", hanem az: ,,Ki fogja teleírni?" és ,,Mivel lesz tele?" Ahhoz, hogy felismerd a fontossági sorrendet életedben, gyakran meg kell állnod, és meg kell kérdezned: 1) ,,Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" (ld. ApCsel 9:6). 2) Mi várnak el tőlem, amire más nem képes? 3) Mi fogja adni a legnagyobb eredményt? Isten nem jutalmazza a hiábavaló erőfeszítést, Ő a bölcsességet jutalmazza. Van egy történet egy sziklás partszakaszon álló világítótorony őréről, aki minden hónapban megkapta a világítótorony lámpáihoz szükséges olajat. Mivel közel volt a parthoz, sok látogatója volt. Egy asszonynak a faluból egy kis olajra volt szüksége, hogy családja ne fázzon; egy farmer a traktorához kért, egy szerelő pedig meg akart olajozni egy kereket. Mindegyik kérés jogosnak tűnt, így a világítótorony őre megpróbált mindegyiküknek a kedvében járni. Mielőtt a hónap véget ért volna, az olaj elfogyott, és a jelzőfény kialudt. Emiatt sok hajó szenvedett hajótörést, és sokan meghaltak. Amikor a hatóságok kivizsgálták az ügyet, a világítótorony őre nagy megbánást mutatott. De védekezésére és érveire a válaszuk ez volt: ,,Az olajat egyetlen célra kaptad - hogy a jelzőfényt tápláld!" Légy hát bölcs - és állíts fel fontossági sorrendet!
Mai Ige
 
 
0 komment , kategória:  hitünk  
Köszönöm szépen Mayám!
  2010-10-29 08:02:43, péntek
 
  Drága Évikém!
Köszöntelek szívem teljes melegével.Régen nem voltam de most visszamenőleg köszöntelek és kérem az Úr áldását rád és az egész kedves családodra.Tündérien szép a kis unokád kívánom minden perc amit vele töltesz csupa boldogság legyen!
Szeretettel ölellek és millió puszi Maya
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól  
A bűnbánó ember könyörgése
  2010-10-28 17:47:21, csütörtök
 
  A bűnbánó ember könyörgése

"1Dávid zsoltára. Emlékeztetőül. 2URam, ne feddj meg felindulásodban, ne ostorozz lángoló haragodban! 3Mert nyilaid belém hatoltak, és rám nehezedett kezed. 4Nincs ép hely testemen sújtó haragod miatt, nincs sértetlen csontom vétkem miatt. 5Mert bűneim összecsaptak fejem fölött, súlyos teherként nehezednek rám. 6Megbűzhödtek, elgennyesedtek sebeim oktalanságom miatt. 7Elcsüggedtem, meggörnyedtem nagyon, úgy járkálok egész nap, mint aki gyászol. 8Derekam égő fájdalommal van tele, nincs ép hely testemen. 9Kimerültem, végképp összetörtem, szívem gyötrelmében kiáltozom. 10Uram, előtted van minden kívánságom, nincs rejtve előtted sóhajtásom. 11Szívem hevesen dobog, erőm elhagyott, szemem világa sincs már velem. 12Szeretteim és barátaim félreállnak, mert csapás ért, rokonaim is elhúzódnak tőlem. 13Tőrt vetettek, akik életemre törnek, akik vesztemet akarják, arról beszélnek, hogyan ártsanak nekem, és csalárd terveken gondolkoznak mindennap. 14De én meg sem hallom, mintha süket volnék, olyan vagyok, mint egy néma, aki nem nyitja ki száját. 15Olyan vagyok, mint aki nem hall, és szájában nincs ellenvetés. 16Mert benned reménykedem, URam, te majd megfelelsz nekik, Uram, Istenem! 17Bárcsak ne nevetnének rajtam, ha lábam meginog - gondoltam -, ne lennének dölyfösek velem szemben! 18Hiszen már közel vagyok az eleséshez, szüntelenül gyötör a fájdalom. 19Bizony, megvallom bűnömet, bánkódom vétkeim miatt. 20De ellenségeim életerősek, sokan vannak, akik ok nélkül gyűlölnek. 21Rosszal fizetnek nekem a jóért, rám támadnak, pedig én jóra törekszem. 22Ne hagyj el engem, URam, Istenem, ne légy távol tőlem! 23Siess segítségemre, Uram, szabadítóm!" (Zsoltárok 38)

Az elkövetett bűnök miatti gyötrődés sokszor fizikai betegségekhez is vezethet - ez ma már a világi pszichológiában és orvostudományban is elfogadott tény (s mindkettő különféle gyógymódokkal igyekszik orvosolni a mélyebben gyökerező problémát). A zsoltáros is ilyen fájdalmakról szól: "nincs sértetlen csontom vétkem miatt. Mert bűneim összecsaptak fejem fölött, súlyos teherként nehezednek rám. (...) Szívem hevesen dobog, erőm elhagyott". Lelki és testi fájdalmaival az Úrhoz menekül - így remélheti a feloldozást és enyhülést.
Tüneti kezelések helyett a lelki eredetű betegségek sokszor csak az Úrnál gyógyulnak meg: miután az ember felismerte, megbánta, rendezte, s lehetőség szerint jóvátette bűneit. Ha mindez megtörtént, hinni kell az ő bocsánatában, nem szabad többé a múltban élni. "Ha már átkeltetek a bűneiteken, mondja az Úr, hegymagasságra dagasztjátok őket. Pedig mikor éppen átkeltek rajtuk, akkor kellene látnotok, hogy valóban hegyek, s iszonyúak. Ti utána vagytok erényesek. De legyetek erényesek előtte, és közben..." (Charles Péguy) Adjon az Úr igazi töredelmet a szívünkbe és erőt a bűnrendezéshez, valódi újrakezdéshez! /NHA/
 
 
1 komment , kategória:  hitünk  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 749 db bejegyzés
Összes: 3583 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 144
  • e Hét: 1365
  • e Hónap: 11082
  • e Év: 47356
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.