Regisztráció  Belépés
mamucika.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. Melicher Dezsőné
1950.10.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Receptek.
  2010-10-06 15:13:37, szerda
 
  A kisült gofrit ízlés szerint tálalhatjuk: pudinggal, tejszínhabbal, porcukorral fahéjjal, lekvárral, nutellával.... stb.













Gofri 1.


Hozzávalók:

3 db tojás

3 teáskanál kristálycukor

fél teáskanál só

2 evőkanál étolaj

2 teáskanál sütőpor

4 dl tej

25 dkg finomliszt



Elkészítése: A hozzávalókat alaposan kikeverjük a tojásfehérje kivételével. Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ezt belekeverjük fakanállal a masszába. Utána süthetjük. A kiolajozott gofri sütő közepébe merünk egy merőkanállal. Kb. 5-6 másodpercig összefogjuk a sütőt, és 4-esen 3-3 perc alatt megsütjük a gofrikat. Majd rácson hagyjuk kihűlni.

Ebből 10 db lett.





Gofri 2.



Hozzávalók:

2 db tojás

8 dkg kristálycukor

1 csipetnyi só

1 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál sütőpor

1 dl étolaj

16 dkg finomliszt

fél citrom reszelt héja

1,7 dl tej



Elkészítése: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az 1 csipetnyi sóval, félretesszük. A többi hozzávalót jól kikeverjük robotgéppel. A végén belekeverjük a felvert tojásfehérje habját a masszába. Aztán már sütjük is. Ugyanúgy, mint az első receptnél.





Gofri 3.

(Burgonyás)



Hozzávalók:

30 dkg burgonya lereszelve, leve kinyomkodva

1 db közepes vöröshagyma lereszelve

2 gerezd fokhagyma összevágva, megtörve

1 tojás

2 evőkanál finomliszt

fél mokkáskanál szárított majoránna

fél mokkáskanál oregáno

1 kávéskanál só,

1 mokkáskanál őrölt bors ( ha van fehér)



Elkészítése:

A hozzávalókat jól összekeverjük, és kb. 15 percig pihentetjük. A gofri sütőt vékonyan kiolajozzuk és egy merőkanállal merünk a tésztából, majd a gofri sütő közepébe öntjük. 5-6 másodpercig összeszorítjuk a sütőt, ezután elengedjük. 5-ös fokozaton 4 percig sütjük, rácsra tesszük hűlni. 4 db lesz ebből a mennyiségből.

Ez akár tejföllel, vagy tojáskrémmel is fogyasztható.





Gofri 4.

(Sajtos)

Hozzávalók:

10 dkg megolvasztott vaj

3 tojás

25 dkg simaliszt

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál őrölt bors (fehér lehetőleg)

fél liter tej

15 dkg reszelt sajt ( trappista)

5 dkg füstölt reszelt sajt (karaván)

1 teáskanál apróra vágott petrezselyem zöld



Elkészítése:

A 3 tojás fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd félretesszük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Majd egy fakanállal óvatosan belekeverjük a kemény habot a masszához. A gofri sütőt kis olajjal kikenjük, és merőkanállal a közepébe merünk a masszából. Kicsit összefogjuk a sütőt (5-6 másodpercig), majd 4 és az 5-ös fokozat között 4 percenként megsütjük a gofrikat. Rácsra tesszük kihűlni, hogy ne puhuljanak meg.

12 db lesz ebből a mennyiségből.





Gofri 5.


Hozzávalók:

3 tojás

12 dkg kristálycukor

1csomag vaníliás cukor ( 15 g)

12 dkg megpuhított margarin

1 csomag sütőpor ( 12 g)

1 csipetnyi só

fél liter tej

40 dkg finomliszt

1citrom lereszelt héja

6 dkg (nagy lyukon) reszelt alma

6 dkg mazsola



Elkészítés: A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük az 1 csipetnyi sóval. Félretesszük.

A tojássárgáját a 2 féle cukorral jól kikeverjük, és belekeverjük a többi hozzávalót is. A legvégén a keményre felver tojásfehérjét, de azt óvatosan fakanállal.

Ezt követően a fenti recept szerint kisütjük a gofri sütőben a masszát. Ebből a mennyiségből 14-15 darab lesz.









Habos szilvás lepény



Hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt,

20 dkg vaj (vagy margarin),

5 dkg porcukor,

5 evőkanál tejföl,

2 db tojássárgája,

1 csipetnyi só


Töltelék:

80 dkg szilva kimagozva, felezve,

10 dkg porcukor,

1 evőkanál őrölt fahéj

5 dkg zsemlemorzsa.



Tetejére:

3 db tojássárgája,

10 dkg porcukor,

5 evőkanál tejföl,

5 db tojásfehérje



Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 15 percig pihenni hagyjuk. Ezután 26x34 cm-esre (tepsi méretére) kinyújtjuk, és az aljára tesszük, villával megszurkáljuk. Majd a 80 dkg kimagozott, felezett szilvával sűrűn, egyenletesen kirakjuk, úgy, hogy a gyümölcs húsa legyen felül.





A gyümölcs tetejét megszórjuk a 10 dkg porcukorral és az 5 dkg zsemlemorzsával. Ha nagyon érett, leveses a gyümölcs, akkor a zsemlemorzsa mennyiségét lehet 1-2 kanállal emelni!



Ezt követően elkészítjük a következő masszát: A 3 tojássárgáját és az 5 evőkanál tejfölt 5 dkg cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk az 5 tojásfehérjéből a másik 5 dkg cukorral felvert habot. Ezt egyenletesen ráterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük. Ekkor papírt teszünk rá, és még sütjük körülbelül 10-15 percig. ( Tűpróba!)

Hagyjuk kihűlni, hidegen szeletelhető!











Hídacskák /Rozi receptje alapján

- ahogy én csináltam:


Hozzávalók:

35 dkg finomliszt,
5 dkg vaj,
5 dkg margarin,
8 dkg kristálycukor,
1 púpos evőkanál vaníliás cukor,
1 tojás,
1 lapos mokkáskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja.

6 evőkanál tejföl


Tetejére:

1 tojás,
kristálycukorral kevert apróra vágott dió.

A hozzávalókból a tésztát jól összedolgozzuk. Kb. fél órai pihentetés után fél cm vastagra kisodorjuk. Majd derelyevágóval 2x16 cm-es darabokra vágjuk, és a szeleteket rárakjuk 2 db. margarinnal megkent őrgerinc forma tetejére. A két őzgerincformát beleteszem egy gáztepsibe. Felvert tojással megkenjük a csíkokat, megszórjuk cukros dióval. Hideg sütőbe tesszük, 150 fokon légkeveréssel 20-22 perc alatt arany barnára sütjük.











Kakaós-almás püspökkenyér



Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

30 dkg kristálycukor

1 db tojás

50 dkg reszelt alma (héjával együtt!)

fél citrom lereszelt héja

1 csomag sütőpor (12 g)

5 dkg mazsola 2 evőkanál rumban beáztatva

5 dkg durvára vágott dió



Tetejére: csoki máz



Elkészítés:

Az almát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Majd összekeverjük a cukorral, a tojással és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a rumban beáztatott mazsolát és a durvára vágott diót.

Vajjal (vagy margarinnal) kikenünk egy 30 x 10 cm-es őzgerincformát és liszttel beszórjuk.

Ezután elfelezzük a masszát. Az egyik felébe keverünk 2 lapos evőkanál kakaóport, és beleöntjük a rumot, amiben előzőleg a mazsolát áztattuk.

Az őzgerincformát kb. a feléig megtöltjük a fehér masszával, majd erre ráborítjuk a kakaós masszát. Ne rakjuk tele, mert sütés közben magasodik a tészta a sütőportól!



 
 
8 komment , kategória:  Receptek.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 705 db bejegyzés
Összes: 7495 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 1576
  • e Hónap: 6233
  • e Év: 72902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.