Belépés
roanna.blog.xfree.hu
Drága kincs a hit: Tűrni és remélni megtanít. /Arany/ Kovács Emilné Anna
2009.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Csülök pékné módra
  2010-10-31 16:12:33, vasárnap
 
  Csülök pékné módra

beküldő: luveges
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: Családi ünnep
értékelés:

Vigyázat, hamar elfogy!

A megtisztított csülköt a négyfelé vágott vöröshagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel és a sóval kuktában egy óra alatt puhára főzzük.
A nyers burgonyát kisebb kockára vágjuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát félkarikára vágjuk, rádobjuk a burgonyára, megszórjuk a fűszerekkel és olajjal meglocsoljuk, majd két kézzel alaposan összekeverjük.
A puhára főtt csülökből kiszedjuk a csontot. A burgonyával megrakott tepsi közepére helyezzük úgy, hogy burgonya ne legyen a csülök alatt.
Előmelegített sütőbe helyezzük és pirosra sütjük, közben a burgonyát többször megkeverjük. sütési hőfok: 200 °C ; sütési mód: alul-felül sütés; tepsi mérete: 40X40X5 cm




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Teasütemények gyors, olcsó fin
  2010-10-28 08:07:13, csütörtök
 
  Aszalt meggyes zabpehelykeksz

Hozzávalók (a méréshez egy bögre a legalkalmasabb eszköz):

6, 5 dl zabpehely
4 dl liszt - még jobb, ha teljes kiőrlésű
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
1,5 dl aszalt meggy (vagy apróra vágott aszalt barack, szilva, körte, ízlés szerint)
1 dl mazsola
1 dl víz
Elkészítése: Előbb a száraz anyagokat öntsd egy nagy tálba, majd a nedves anyagokat is add hozzá, és gyúrj belőle tésztát. A víz a liszt minősége alapján változhat, annyit adj hozzá, hogy már ne ragadjon a kezedhez a tészta. Formálj a tésztából egy nagyobb vagy két kisebb rudat. Tedd a hűtőbe fél órára, majd ha kissé megmerevedett, szeleteld fel, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd őket készre.

Diétás-mogyorós zabkeksz

Hozzávalók:

10 dkg zabpehely
10 dkg mogyoró/mandula és/vagy mazsola/aszalt áfonya/aszalt meggy
20 dkg zabpehelyliszt
1 csipet só, 1 csipet szódabikarbóna
2 evőkanál méz
reszelt citromhéj/gyömbér
víz
Elkészítése: Az összekevert alapanyagokat annyi vízzel, amennyit felvesz, gyúrd össze - ez kb. 1-1,5 dl -, majd hagyd egy kicsit pihenni. Kb. egy órával később nyújtsd ki, és szaggass belőle köröket vagy bármilyen más kekszformát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt süsd készre.

A világ leghíresebb keksze: a klasszikus skót vajas keksz

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű vaj
10 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csipet só
Elkészítése: A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot robotgéppel keverd egészen habosra. Add hozzá a lisztet, majd csavard a tésztát alufóliába, és tedd a hűtőbe minimum félórára. Gyors mozdulatokkal, lisztezett deszkán nyújtsd kb. fél centisre, szaggass belőle köröket vagy bármilyen formát. Helyezd a süteményeket vajazott sütőpapíros tepsire, és kb. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd halvány aranyszínűre őket.

Kókuszcsók

Hozzávalók:

3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
22 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
Elkészítése: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a citromlével kezdd el felverni, majd miután félig felverted, folyamatosan adagold hozzá a porcukrot is. Amikor kész, forgasd bele a kókuszreszeléket is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire halmozz evőkanálnyi adagokat a masszából, majd 140 fokon süsd halvány arany színűre. Ekkor nyisd ki résnyire a sütő ajtaját, és hagyd kihűlni a kókuszcsókokat.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Padlizsánban sült zöldséges ..
  2010-10-27 22:00:26, szerda
 
  Padlizsánban sült zöldséges tészta
2009. július 20.

Feltöltötte:Gyermelyi
Ételtípus:Főétel
Kategória:Vegetáriánus

Hozzávalók:
300 g 8 tojásos - Gyufametélt,5 db kisebb padlizsán, 0.5 dl olívaolaj, 150 g póréhagyma, 250 g paradicsom, 150 g zöldbab, 2 dl paradicsomlé, fél csokor bazsalikom, só, darált bors, 200 g reszelt füstölt sajt,
Mártáshoz: 500 g paradicsom; 2 gerezd fokhagyma; 0.5 dl olívaolaj; 2 szál zöldhagyma; só; darált bors; oregano



Elkészítés:
A padlizsánok felső negyedét levágjuk.
A padlizsánokat kikaparjuk, sózzuk és 20 percet pihentetjük. Pihentetés után leitatjuk, tetejüket picit megpirítjuk, majd sütőbe tesszük és megsütjük.

A padlizsán tetejét és kikapart részét apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzá adjuk az apróra vágott póréhagymát, forrázott zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gorombára vágott bazsalikommal, és kicsit összepirítjuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott lehéjazott, kimagozott paradicsomokat.
A ragut összekeverjük a tésztával és a padlizsánokba töltjük. Tetejére reszelt sajtot teszünk és sütőben összesütjük.
A paradicsom raguhoz olajon megfutatjuk a hagymát, zúzott fokhagymát, majd rátesszük a lehéjazott kimagozott apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az oreganot és összeforraljuk, majd a padlizsánnal tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szép .
  2010-10-24 16:51:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Névnapodra szeretettel...
  2010-10-23 12:58:45, szombat
 
  "Kívánom neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét, a láng hatalmát, a víz és a föld higgadt erejét, a levegő édességét és a szeretetet, mely ott található minden dolgok gyökerében. Az élet csodáját kívánom neked."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát , szép álmokat
  2010-10-22 21:09:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2010-10-19 19:40:37, kedd
 
  Ezt a fogást akkor is könnyen el tudod készíteni, ha még bizonytalanul mozogsz a konyhában, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted vele.



Gombás tócsni

Hozzávalók:
•30 dkg gomba
•5 krumpli
•5 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•1 tojás
•olaj
•petrezselyem
•só
•bors
A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. Keverd hozzá a tojást, a lisztet, valamint az áttört fokhagymát és a felaprított gombát. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsd. Forró olajban adagonként süsd ki a tésztát, majd hagyd lecsepegni, és már eheted is.

Zalai lapcsánkaHozzávalók:
•6 krumpli
•2 pohár kefir
•15 dkg liszt
•olaj
•só
A krumplit hámozd meg, reszeld le, és keverd össze a kefirrel. Szitáld bele a lisztet, sózd meg ízlésed szerint. Végül egy serpenyőt olajozz ki, mintha palacsintát készítenél, és süsd ki a tésztát.

Juhtúróval töltött tócsni
Hozzávalók:•1 kg krumpli
•20 dkg liszt
•15 dkg juhtúró
•2 tojás
•2 gerezd fokhagyma
•olaj
•só
•bors
A krumplit reszeld le, és sózd, borsozd ízlésed szerint. Add hozzá az áttört fokhagymát, a lisztet és a tojásokat. Tenyérnyi nagyságú tésztákat süss ki kevés olajban, és, ha kész, kend meg juhtúróval. Hajtsd félbe a tésztát, és már tálalhatod is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis dolgok fénye....
  2010-10-18 11:21:09, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Szép álmokat !
  2010-10-17 20:42:39, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kép felirattal  
Kertem..
  2010-10-17 14:58:57, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 516 db bejegyzés
Összes: 1418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 120
  • e Hónap: 1257
  • e Év: 51026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.